Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Godak

CitatAcestea fiind zise, conchid că forumul e o platformă informațională și de dezbatere foarte utilă, chiar cu farmec, și-i doresc să continue așa incă vreo sută de ani. Nu de alta, dar așa poate vom avea destul timp a găsi răspunsuri - la ceea ce reputatul ufolog Dan Apostol numea..."deocamdată enigme"

Conu @Grifon se cam tine de poante. Colegii de pe Rufon, nu ati sesizat ca Dan Apostol nu era ufolog, ci mai degraba un enigmist-misteriolog?

Mai nou apare si sigla Sectei lui Rael intr-o postare a lui @abyss, ceva cu generatori de vril (megalol). Secta asta e aia cu extraterestrii, ambasade ET, s.a. Din nou, nimeni nu s-a prins de legatura - @Grifon chiar descifreaza heraldic :) = lol asa si asa.

De fapt maximul care se poate scoate din subiectul asta este o cronologie a aparitiei termenului (si asta cu semn de intrebare). Daca Soc. Vril a existat, a fost o secta obscura, tind sa cred ca un fel de Club Dumas. Este greu de crezut ca cineva fara acces la limba și publicistica de epoca germana va scoate mai mult.

Mediul societatilor secrete/discrete/ initiatice/ sectare este atat de intricat, incat din exterior nu se prea pot deduce conexiunile care creeaza retelele interne. A incerca sa faci "tabloul" de peste mari si tari de acum zeci de ani este chiar imposibil. Chiar daca reconstituim o particica, intregul va scapa. Asta ignorand cu desavarsire ca aceste organizatii se numesc "secrete" deoarece au .... activitati secrete. Activitati (practici, ritualuri, s.a.) secrete despre care nu vom afla never din surse deschise. (cazul Francmasoneriei si al HOGD sunt exceptii remarcabile, generate de ...)   

(Stând la terasa si savurand o saorma cu de toate, inclusiv cu Vril.)

Grifon

E bine sã mai primim așa, câte un duș rece, din când in când, messer @Godak, să nu glisăm prea allegro pe "veșnicele plaiuri ale speculațiilor". Ca urmare, mă bucură faptul că ne corijezi, dar, rogu-te, fii puțin mai ingăduitor cu rătăcirile noastre - precum zicea o mare personalitate:

Citat din: Godak din  25 Septembrie 2016, 12:54:15
[...]
Fiind primul meu post aici, sper sa fiti ingaduitori.

Nu te contrazic defel in alegațiile privitoare la societăți/secrete. Dar aș vrea să ințelegi că nici eu, și nici herr @abyss nu investigăm "adunătorii" de vril, ci vril-ul in sine. De nevoie i-am cercetat pe toți ce au avut tangențe (fie ei genii sau zănateci), altminteri, mai dă-i in XX-sa...

Acum, e drept, era mai simplu să mergem la pomu' cu vril, să-l scuturăm, și să gustăm fructu'. Cum insă ni l-au ascuns niște copii răutăcioși, suntem siliți a aduna doar cotoare și semințe aruncate de alții, peste secole sau printre războaie.

Inclin a crede că acum te-am mai liniștit, sau...mă rog..."așa și așa".

Godak

Poate ca nu m-am exprimat eu bine: imi exprimam doar niste mirari. Sa cert pe cine si de ce? Sa mustru pe cine si de ce? Sa ironizez pe cine si de ce?

Vril este un nume; cel mai probabil nascocit de BL (nimic traditional; asta cu traditia vril este o gluma). Ca unii s-au apucat ulterior sa foloseasca acest nume de la Bovril la motoare antigravitationale este altceva. Oricum, cartea lui BL este tradusa si publicata in romana (eu de aici as fi inceput).

Colegul cu pamantul plat a dat o carte in germana (1930). Lasand la o parte ca ea apare si tradusa in engleza pe net, mai exista una, anterioara, de un alt autor (el crede ca vril este magnetism animal & stuff). Insa problema ramane: pe scheletul Vrilului s-a pus decatre fiecare autor ce "carne" a pohtit (nu vorbeam degeaba de saorma). Cercetand istoria conceptului nu se lumineaza conceptul initial, ci doar felul in care a fost folosit de terti in scopuri proprii. Poate fi fascinant, dar inutil...

 

Grifon

Nu te pot contrazice, dle @Godak - și nici nu-mi propun asta.
Mi s-a părut că alunecaseși puțin pe pantă de zeflemea. De pildă, spunând că eu l-am calificat greșit pe regretatul Dan Apostol ca ufolog. Păi, chiar era ufolog (printre multe alte specializări, e adevărat). Are cel puțin patru lucrări documentare privind strict fenomenul OZN, pe lângă o sumedenie de opinii in interviuri, emisiuni, articole, sau chiar beletristică. Poate "m-oi ține eu de glume" (având un oarecare simț ludic), dar nu greșind in privința cercetătorilor serioși din România - mai ales că sunt atât de puțini.

Revenind la vril, iar zic, ai dreptate - dar o oarecare pripă te ințeapă. Ziceai că "de la cartea lui Lyton trebuia inceput". Păi, citește chiar prima postare, cu care dl @abyss a deschis subiectul - tocmai ne impărtășea că a cumpărat cartea și incepea lectura (pe care presupun c-a si terminat-o)

Dar, ca să ieșim din acest unghi polemic in care am ajuns, propun așa : dacă dumneata ai altă abordare, sau elemente cu plus de utilitate, indică-ni-le. Nu doar că nu te voi contrazice (eu, unul) , dar chiar voi fi incântat să-mi extind cultura generală.

abyss

#49
Citat din: Grifon din  05 Octombrie 2016, 09:01:32
Fascinant pe unde le găsești, senhor @abyss !
Bineînțeles, n-am mai auzit niciodată de această entitate...corporatistă.  Se pare că onorabilii pretind, nici mai mult, nici mai puțin, că fabrică și vând...generatoare Vril (?!) de parcă ar fi pompe de grădină !

Strașnică amestecătură ! Au și "fulgerele Vril" in vârf...de mai aveau o seceră și un ciocan,chiar că le aveau pe toate ! All in one !

Nu eu le-am gasit ci colegul @Dharanis:
Citat din: Dharanis din  04 Octombrie 2016, 21:26:01
Vril. Die Kosmische Urkraft

http//www.principality-of-sealand.ch/pdf/vril_urkraft.pdf

Scrisa in 1930, include cateva zeci de pagini, in limba germana, despre conceptul de vril.
"as the magnetic energy through the power of the Vril raises the electrical current of the bodies norm to higher levels of exaltation and wisdom, it opens the body to higher and higher levels of Vril power. In essence Vril is Shakti, the Kundalini, the essence of Mother Earth."

In alta ordine de idei am mutat aici postarile colegului @Dharanis legate de Vril.

Godak

@ Grifon si @ abyss

Da. Postarea incepea cu @abyss cumparand cartea si incepand s-o citeasca. Din pacate, desfasurarea ulterioara a topicului nu prea surprinde aspecte... din carte. Asadar... Pe de alta parte, faptul ca un coleg (initiatorul topicului) a inceput sa citeasca acea carte (la randul meu presupun ca a si terminat-o) nu implica faptul ca ceilalti participanti la discutie au citit-o. Aici era buba semnalata de mine... se vorbeste in necunostinta de cauza, implicit pe langa.

@ Grifon. Daca dumneata afirmi ca D. Apostol era un "renumit ufolog" eu nu te contrazic, desi esti intr-o mare eroare. Banuiesc ca nu l-ai cunoscut in persoana... Nu insist; fiecare este liber sa creada ce vrea. Cu timpul, graba si altele, vezi mai jos...

@ abyss.   
Citatspartul subiectelor cu postari aiurea (cum se intampla si pe aici) ...culmea (sau nu?) ...fiindca UNII actioneaza totusi "ca la carte" – dupa manualul manipularilor forumistice...
Desi nu cred ca te refereai la mine...

Sunt ferm convins ca nimeni nu are nici cel mai mic interes sa saboteze acest forum si altele de gen (grupuri FB, reuniuni piscotaresti, simpozioane de bla-bla-logie s.a.) Ba din contra; activitatile de aici sunt incurajate la greu sau macar ar trebui sa fie (in Ro totul e cam pe dos). Si nu ca sa ne fure idei, sa afle cine suntem, sa ne scormoneasca prin creiere (!?!), s.a. Ci pentru ca pe Rufon se investeste multa pasiune, timp, energie, poate si niste munca. Cu rezultate... (aici te las pe tine sa completezi). Exact asta urmareste orice sistem (pseudo/)represiv. Nu sa stopeze o activitate (in mare ar fi chiar imposibil), ci s-o duca intr-o fundatura care doar sa-i tina pe unii ocupati sisific.
De exemplu, directia asta de discutie ar merita un topic separat. Insa cine sa-l lanseze, cand ar implica sa-si dea singur cu tesla-n c___?

Randurile de mai sus nu trebuie interpretate ca o critica la adresa acestui Forum, deoarece situatia este in mare aceeasi in n domenii si in n locuri. Daca ar exista vointa interna, s-ar putea schimba. Insa nu exista sau nu se manifesta vizibil.

Grifon

Câteva cuvinte și despre Louis Jacolliot - francezul ce-a "propovăduit" termenul Vril aprox. in aceeași perioadă cu Bulwer Lyton (dar după el, totuși : englezul in 1870, ăstalalt in 1873).

Jacolliot a fost, la vremea lui, un fel de Pavel Coruț (cred că-i nimerită comparația). Beneficiind de șederi in Asia (predilect India, dar și Tahiti), ca reprezentant colonial al lui Napoleon III, omu' s-a extaziat in fața torentelor exotice de misticism asiatic, ingurgitând cu nemiluita (și de-a valma) tot felul de noțiuni, fericit că inoată în insolit.
La revenirea in Franța, se apucă de toarnă o grămadă de cărți - majoritatea  maculatură ieftină. Cu mintea doldora de "hinduisme", pe fondul unui anti-crestinism de Conu' Leonida, el amestecă Vrilul cu toate celelalte noțiuni - lipsindu-i și voința (dar mai ales putința) discernământului.

Se spune că era adept Swedenborg și Boehme. Cu așa adepți, se lăsau ăia păgubași ! Dacă, după ce a citit "Aurora" lui Boehme,  a ajuns să fugă de creștinism in brațele hindușilor, e clar cât a ințeles din acea lucrare.

Acestea sunt opiniile mele despre Jacolliot - nu le impun nimănui. Intamplator, cam așa il consideră și Rene Guenon (chiar de erau compatrioți) : un superficial exaltat.
Ca urmare, nici nu l-am socotit demn de amintit . Teoriile sale despre vril - adică, de fapt, despre orice - mă lasă rece. Nici nu mă surprinde ca se completa, armonios, cu Helena Petrovna Blavatsky.
Cine se aseamănă se adună.

Ganditorul

#52


Nu sunt specialist "Vrill", doar un observator dar ce-ar fi daca in cautarea esentei "vrill" am aborda problema un pic altfel decat asa cum suntem tentati de impregnarea unor informatii emotionale - ww2, razboi, distrugere, dezastrul omenirii.
Ce-ar fi daca am considera ca germanii au gasit ceva, "ceva", un principiu vechi, o veche procedura de manifestare a realitatii - pe care au folosit-o, au confiscat-o, au abuzat de ea, grabind/fortand lucrurile, ajungand in final - din orgoliu, din dorinta de putere, din neintelegerea esentei - la dezastrul pe care-l cunoastem.
Asa cum se vede femeile vrill aveau acea caracteristica seciala a parului foarte lung. Asta nu se dobandeste in 2-3 ani, parul nu creste "la comanda".
Ori inca din 1919 - la infiintarea organizatiai "vrill"- Maria Orsitsch era respectata si mai ales ascultata. Chiar simbolul semnificativ al organizatiei "vrill" era parul foarte lung - ce se crede ca poate functiona pe post de antena pentru vibratii mult mai subtile decat cele auditive .



Organizatia Vril nu a plecat la drum cu ageamiii si ciomagarii de mai tarziu ci a fost infiintata de oameni de stiinta, care cautau lucruri stiintifice inedite - astazi s-ar numi neconventionale - oameni care au avut un succes oarecare in prima parte a secolului dar care au cazut sub securea "marelui carmaci" H. si a clicii care credea ca prin "vril" toata lumea le va fi la picioare.
Germania anilor 30 este marcata de mari descoperiri stiintifice, de o asidua cautare a dovezilor din "civilizatia pierduta" pentru ca apoi brusc sa schimbe directia spre o brualitate gratuita, spre o sete de sange si putere inexplicabila. Nimeni nu poate contesta atasamentul germanilor fata de "cauza" pana la schimbarea directiei spre violenta, orgoliu, crima.Dar asta e deja istorie si cum istoria o sriu invinatorii e greu sa decelezi care e adevarul si care mistificarea/exagerarea.

Mai multe despre "secretul parului lung" puteti citi aici :

http://www.engle-forbindelsen.dk/index.php/2-uncategorised/241-harlaengde-og-helbred


P.S. Sa nu uiam de "ielele" din traditia romaneasca, sau de maestrii asiatici  dar nici de miscarile "Hippie" - care initial tot pacifiste si antirazboi au fost. Dar prezentul a rezolvat excelent tendinta de a-ti folosi parul pe post de antena - moda acum e femeia-barbat si barbatul-femeie, cu parul tuns scurt si cu castile casetofonului in urechi - deci slabe sperante ca cineva sa se mai racordeze pe "frecvente interzise".
- Inchei cu 4 intrebari :
Sa fie vril o vibratie, o biorezonanta capabila de legaturi la distante imense, capabila de legaturi cu acea misterioasa si mult mentionata "baza de date universala" ?
Sunem toti capabili de a intra in contact cu aceasta vibratie sau doar unii/unele dintre noi au aceasta capacitate - precum preotesele din templele antice - ce erau respectate si ascultate ?
Oare cei care nu au acces la "Vril" sunt capabili sa-l inteleaga/descrie atunci cand ii vad intamplator manifestarile la altii - sau aici putem "cantona" multimea de scriitori care fac din subiectul "Vril"  un amestec, o ciorba greu inteligibila, greu digerabila, o maculatura cu care e plina piata de carte ?
Sunt conflictele/razboaiele/poluarea forme de manifestare initiate/sustinute de cei care nu pot avea acces la aceasta vibratie si care au interesul ca nimeni - eventual doar cei care sunt angajati/obligati in slujba lor - sa nu aiba acces la "baza de date universala", la vibratia/informatia/tehnologia vril ?

Grifon

Binevenită diversificarea analizei, dle.@Gânditorul.
"Specialist in Vril" nu- i nimeni din noi, ar fi și culmea să ne arogăm o așa calitate.
La intrebările pertinente ce le-ai ridicat, pot spune numai ce cred eu:
1) Vril-ul nu e (numai) o biorezonanță - deși include și proprietatea aceasta.
2) Nu cred că numai "unii" pot gusta "vril". Teoretic, oricine ar putea accesa tipul ăsta de energie, dar, ca in orice altceva, diferența o dă efortul, perseverența, voința de cunoaștere, si, nu in ultimul rând, disponibilitatea de-a face unele sacrificii pentru "promovare". De aceea, au potențial de-a simți și folosi vril-ul cam tot atâția câți au potențialul de-a deveni "sfinți"- indiferent de religie.
3) Consider că Vril-ul e o realitate independentă de moralitate. Glumind (à la George Lucas) pot zice că poate fi și un "vril bun", și "unul rău". Ori Jedi, ori Sith, "Forța" e numai una. Diferențele se vădesc doar in finalitate - "vril"-ul nazist s-a văzut la ce-a condus....

Godak

Previzibil, usor-usor, ajungem la dezvoltarea Vril - Maria Ostric si profilele de femei cu parul lung, tate plate si psihism Gigi-Ultra-Plus. Hoax de hoax cum se zice prin cartiere.

CitatAsa cum se vede femeile vrill aveau acea caracteristica seciala a parului foarte lung.
- Recomand Pornhub. Gasesti pornpics mai de calitate (=color).

CitatOrganizatia Vril nu a plecat la drum cu ageamiii si ciomagarii de mai tarziu ci a fost infiintata de oameni de stiinta, care cautau lucruri stiintifice inedite - astazi s-ar numi neconventionale - oameni care au avut un succes oarecare in prima parte a secolului dar care au cazut sub securea "marelui carmaci" H. si a clicii care credea ca prin "vril" toata lumea le va fi la picioare.
Sursa? @ Gânditorul. Unica = Afirmații pur gratuite, fara nici un temei faptic.

CitatOri inca din 1919 - la infiintarea organizatiai "vrill"- Maria Orsitsch era respectata si mai ales ascultata.
. "Vrill"? Insa lasand gluma la o parte, colega @Gânditorul, cred ca este usor de inteles ca sursele internautice de 2 bani pe care le citezi glorios nu au nici o relevanta. Iti indic spusele colegului @abyss:
Citatspartul subiectelor cu postari aiurea (cum se intampla si pe aici) ...culmea (sau nu?) ...fiindca UNII actioneaza totusi "ca la carte" – dupa manualul manipularilor forumistice...

@Grifon, din bun simt nu-ti cer sa explici acel "Like". Nici nu ai avea cum (sau poate asa, pe "gusturi").


Godak

#55


Apopos @abyss, ai terminat de citit cartea aia? Ca sa revenim on-topic...

Ganditorul

#56
@Godak accept analiza pe text - cum am spus nu sunt specialist "vril" - dar numai cu conditia sa fie argumentate cu surse mai serioase - nu cu pareri personale. Ai asa ceva? OK. Prezinta si argumenteaza. Nu ai ? Atunci care e rostul interpelarii ? Doar ca sa arunci cu noroi ? Chestia cu "Gigi-Ultra-Plus" e valabila doar daca dezbati subiectul din 1939 incolo. Numai ca de "vril" vorbim practic din 1919, cand era doar o informatie oferita "femeile cu parul lung", informatie in jurul careia s-a inchegat o organizatie ce a avut ca rezultat 1. o dezvoltare rapida si sanatoasa a stiintei si tehnologiei germane 2. in faza de "nebunie a puterii" de dupa 1935, un stat politienesc, continuat cu un stat agresor generator de conflict multinational.
Asta daca vrem o analiza nepartinitoare, iesita din sfera "sentimentala" cu care privim acum ww2 si istoria. Parerea mea e ca la inceput a fost "cuvantul", informatia, "V"ibratia si apoi punerea aberanta in practica a informatiilor initiale.
Ai alta parere, ai alte dovezi sau alta abordare ? OK. Pune-o pe masa sa o stie toata lumea si sa te respecte pentru ce sti, nu pentru verdicte de "Hoax" aruncate aiurea, fara sustinere. Punct.

P.S. Am pornit de la 1919 ca reper in timp pentru ca in acest an este prima relatare a concretizarii unei actiuni practice comune a mai multor oameni in jurul notiunii "Vril". Evident termenul a aparut mai inainte si are radacini antice (dupa unele surse) dar e vb de actiuni individuale si nu colective (carti, articole etc ). Ori noi cautam momentul in care notiunea "Vril" a inceput sa produca efecte practice, vizibile.

Dharanis

Vril este descris si in cartile lui C. Castaneda, in special The Fire From Within.

Gravitatia terestra = rolling force

Forta antigravitationala, Vril = circular force

https://www.theflatearthsociety.org/forum/index.php?topic=30499.msg1825278#msg1825278


Cine isi doreste sa afle detalii care nu se mai pot regasi in alta parte despre Vril, sa consulte lucrarile lui Miguel Serrano, fostul ambasador al statului Chile in Austria, insa cartile lui sunt controversate.

Pentru Serrano Vril (de asemenea denumit Odil, sau odic vril) este glanda talamus, al treilea ochi astral. Mai denumeste Vril drept Hyperborean Kundalini.




Grifon

Utilă completare, dle @Dharanis - aflu in premieră de acest Miguel Serrano.

Faptul că el asociază Vril-ul cu "al treilea ochi" (glanda pineală) mă face să revin la delimitările conceptuale pe care le-am considerat necesare incă din debutul subiectului. Căci, dacă vril=ki=qi=prana=ka=pneuma=bioenergie, atunci demersul nostru devine caduc. Ce rost are să căutăm cu obstinație un specific de "nișă", când despre celelalte concepte s-au scris mii de tomuri, ba chiar există discipline practice care permit controlarea manifestărilor ?

Există de mult yoga / tai-chi / zen / qi-gong - toate indicând modalități de conștientizare a energiei supra-sensibile, ba chiar de dirijare internă/externă.  E lipsit de sens ca noi să orbecăim in plan conceptual, când alții au făcut echivalența ideilor și poate avansează in exersare....

Deci, dacă vrem să scoatem ceva util din subiectul ăsta, (re)devine prioritară reperarea deosebirilor dintre vril și celelalte definiții. Altfel, ajungem invariabil in "fundătură" - dar până și asta ar fi un câștig, decât să rătăcim, labirintic, printre confuziile generate de prea mulți termeni (ce definesc, practic, aceeași realitate, diferențiindu-se doar prin contexte spațio/temporalo/religo/filosofice).

Dharanis

Vril este un qi/ki/prana/pneuma mult mai subtil.

Vril este UDANA, particula antigravitationala (din clasificarea apana, samana, vyana, prana, udana).

Exista al treilea ochi spiritual (glanda pineala) dar si al treilea ochi astral (glanda talamus, sau Kameswara Chakra, chakra Soarelui Negru).