Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

#15
Foarte interesant.... voi retine partea cu maimuțele și sarpele fiindcă merita. O regăsim la egipteni , unde sarpele devine pletele de par ale zeițelor Isis și neftis (cele 2 corzi de eter) care fac în fapt trimitere la vitriol . Cei doi curenți ingemanati poarta maimuțele care pot fi considerate particulele libere din radiația cosmica , de ăsta data înșiruite ordonat pe linii serpuitoare. Povestea curentilor gemeni e simpla. Unul te duce în interiorul pământului pentru ca mai apoi celălalt sa te preia și sa te scoată la suprafață sau sa te poarte către stele , sau anumite destinații.  E un principiu , o formulă eventual care poate avea aplicații atât tehnice cât și spirituale. De aceea sunt de părere că VITRIOL nu înseamnă doar introspecție. ..... ci mult mai mult. E cheia către stele.
Dar sa continuam cu povestea vril , eu nefăcând decât o simpla paranteza.

PS - având în vedere acestea , faptul ca trimiterea este de a cerceta atât interiorul ființei cât și interiorul planetei .... unde se afla forță Vril ... îmi apare intrebarea: care este legătura dintre cele 2 locații și Vril? Fiindcă ea klar exista.

Grifon

Da, klar există - dar nu am reușit incă s-o reperez eu, din păcate....
Doar dacă luàm in calcul concepția...hm...panteistă, in care Terra e percepută, la rândul ei ca o ființă. Atunci analogia simbolică ar fi perfectă, iar "vril"-ul interior al fiecărei ființe s-ar afla cu "vril"-ul planetar in raport identic oricărei relații om/natură....

Și mai e o chestiune de aprofundat - cea din "tăblițele lui Toth" - "ce e mic e și mare [...]". Similitudinea dintre rotirea electronilor in atom si rotirea planetelor poate fi pusă pe același palier de discuție - chiar dacà, doar prin asta, nu ne apropiem mai mult de esența vrilului - ca "prim motor"...

Grifon

Incercând să aprofundez misterioasă natură a "vril"-ului, am càutat un punct de vedere cât mai apropiat de atmosfera existentă in "Golden Dawn", in ideea de a "juca" cu propriile lor concepfe / concepții. Un asemenea p.d.v. am găsit la Rudolf Steiner (fost teosof, colaborator o perioadă cu Helena P.Blavatski - până la disociere, si care i-a cunoscut, un timp, pe mai mulți membri "Golden Dawn, cel puțin prin corespondență).

In cadrul uneia din conferințele sale, ținută la Leipzig, cu tema "Pietrele prețioase și metalele in raport cu evoluția Pământului și omenirii", Steiner a primit o intrebare din public, referitoare la cartea lui Bulwer Litton și la "vril". Răspunsul său a fost succint, așa că il pot cita integral:

"Tot ce a existat mai demult în lume, revine. La baza forţei lui Vril stă ceva deosebit. Acum, omul poate folosi propriu-zis doar forţele naturii minerale. Forţa gravitaţională este minerală, electricitatea este de asemenea minerală. Huilei îi datorăm construcţia de trenuri. Dar ceea ce nu înţelege încă omul să folosească, este forţa vegetală. Forţa care permite să crească paiele într-un lan de grâne, este încă o forţă latentă, iar pe aceasta omul o va pune în serviciul său la fel ca forţa huilei. Aceasta este Vril. Este aceeaşi forţă pe care o folosesc şi fachirii. Ei trăiesc în atavism – caracteristică a stării în care trăiau strămoşii".

De menționat că Steiner face afirmația in anul 1906 - așadar cu mult inaintea formării oraganizațiilor Thule și Vril, cu membrii cărora se și cunoștea - dar nu amical, ci conflictual.



Godak

Buna ziua. Ritualurile Golden Down (mai mult sau mai putin corect redate) se gasesc in extenso in cele 4 volume ale lui Israel Regardie. Sunt o lectura interesanta.
Cate ceva despre org. Vril apare si la Jan van Helsing. Din pacate sunt doar reluari ale unor "surse" mai vechi. Demn de interes este articolul lui Willy Ley Nazi Pseudoscience... publicat intr-o revista SF americana (se face indirect referire la acel articol in postarile anterioare).

Fiind primul meu post aici, sper sa fiti ingaduitori.

Grifon

#19
Bine ai venit, dle. @Godak -  pe RUFOn, in general, și pe subiectul ăsta, in special.
Nu cunoșteam tratarea acestor idei la autorul Israel Regardie, și poate imi voi găsi timp să aprofundez. Cât despre J. van Helsing, mi-l amintesc nostalgic din perioada primelor mele lecturi in sfera conspiro - dar de atunci am dezvoltat un scepticism sănătos față de aserțiunile sale. Nu de alta, dar e destul de greu, in ziua de azi, să fii și rebel/antisistem/cruciat anti-omnipotenta "umbră"și in acealași timp autor de succes, cu iaht și conturi grase.

Să revin totuși la enunțul lui R.Steiner. Dacă am extras eu bine esența, pare că (in viziunea sa) "vrilul" nu este electricitate, și nici energie tip "atomic" (uraniul și plutoniul fiind tot minerale, chiar dacă superioare huilei/hidrocarburilor). E vorba de o energie cumva "bio", responsabilă pentru dezvoltarea formelor de viață - așadar "constructivă", nu "distructivă" (precum cele de azi, datorită combustiei).

Godak

Dle @Grifon, R. Steiner ... Dar pentru a va face placerea si a merge pe o carare care nu duce nicaieri, sa va dau un citat din GA 11:
"În timp ce gândirea logică lipsea atlanteenilor (aceasta mai ales la începutul perioadei), ei aveau, în schimb, prin memoria lor atât de perfecţionată, o capacitate care dădea acţiunilor o caracteristică aparte. Prin natura sa, o facultate umană se află întotdeauna in raport cu alta. Memoria se situează mai aproape de natura mai pofundă a omului decât este facultatea intelectuală; totodată, legate de memorie, s-au dezvoltat şi alte forţe, care erau, de asemenea, mai asemănătoare cu fiinţele naturii subordonate decât este energia de care dispune omul în prezent. În felul acesta, atlanteenii au putut să stăpânească ceea ce numim forţa vitală. Aşa cum astăzi noi putem extrage din cărbune energia calorică pentru a o transforma în forţă motrice, pe care o utilizăm în mijloacele de transport, tot astfel, atlanteenii au ştiut să utilizeze forţa de germinaţie a fiinţelor vii, în slujba tehnicii. Ca să înţelegem mai bine toate acestea, să recurgem la următoarea imagine. Să ne gândim la un bob de grâu. El conţine o energie latentă. Această forţă acţionează şi face ca din bob să răsară o tulpină. Natura poate să trezească aceste forţe latente din bob. Omul actual nu poate realiza aceasta prin propria sa voinţă. El seamănă bobul de grâu în pământ şi îl lasă acolo în seama forţelor naturii, pentru a da rod. Omul atlanteean, însă, putea să facă şi altceva. El cunoştea arta de a transforma în forţă tehnică energia cuprinsă într-o cantitate de grâu, aşa cum în prezent se poate face cu forţa calorică pe care o conţine cărbunele. În perioada atlanteeană, plantele nu erau cultivate numai pentru a produce alimente, ci şi într-un scop energetic: forţele latente din plante erau utilizate pentru a servi în industrie şi transporturi. Astăzi noi dispunem de instalaţii care transformă energia cărbunelui în forţa motrice din locomotive; atlanteenii aveau, la rândul lor, instalaţii pe care le puneau în mişcare cu ajutorul, putem spune, al seminţelor de plante, transformând energia lor vitală în forţă energetică, în scopuri tehnice. Atlanteenii au putut pune în mişcare, în felul acesta, unele vehicule care zburau la joasă altitudine. Înălţimea la care zburau era mai mică decât a munţilor existenţi în acea perioadă, dar vehiculele erau prevăzute cu dispozitive de conducere care permiteau să se înalţe deasupra munţilor".

Este lungut, ca orice peroratie steineriana, dar regasiti elemente comune cu citatul dvs. despre Vril. Ce inteleg eu, omul se referea la o "forta vitala" de natura... vegetala. De ce vegetala? Naiba stie. Nu este clar daca referinta este la o forta a "viului" in general )fie el vegetal sau animal) sau ceva specific vegetal. Daca vreti sa va pierdeti timpul ciu Steiner, ar trebui o verificare incrucisata dupa niste termeni cheie deja prezenti in ambele citate.

Scuze pt. citatul enorm, insa daca il ciunteam, nu se mai intelegea esenta. Asa e Steiner, dezlanat... 

Grifon

Citat din: Godak din  26 Septembrie 2016, 04:53:26
R. Steiner ... [...] o carare care nu duce nicaieri [...], lungut, ca orice peroratie steineriana [...] De ce vegetala? Naiba stie. Nu este clar [...]. Daca vreti sa va pierdeti timpul ciu Steiner [...]. Asa e Steiner, dezlanat...

Dintr-o sumară analiză de conținut, desprind senzația....oarecum vagă...că domnia ta, colegule @Godak, nu ești un prea mare fan Rudolf Steiner...hahahahahha !

Să nu ne grăbim totuși a-l persifla pe venerabilul antroposof . Pare greu de urmărit, dar asta dacă nu i s-au asimiat premisele. Am parcurs cam tot ce-a scris omu' - adică, ce s-a tradus la noi - și chiar l-am remarcat a fi obsesiv preocupat de-a-și repeta ideile bazale (meșterul era chiar pedagog de profesie).
Dar, in sfârșit , nu țin eu să-l apăr pe dl. "Waldorf". L-am evocat doar pentru următoarele motive:
1) A vorbit explicit (chiar dacă eliptic) despre vril.
2) I-a cunoscut direct și pe "A(i)uriții  Zorilor", precum și pe unii "T(h)ulai Doamne !"
3) A avut, indubitabil, experiențe psi (și chiar inaintea altor presupuși "medium").

Dar, primesc orice altă recomandare, cu singura preferință ca alte surse (mai "impletite") să aibă -măcar - credibilitatea omului din Dornach.

Altminteri, bunà recomandare - citatul dumitale chiar completează "mostra" mea anterioarà.

Xanadron

#22
Incep prin a recunoaste ca scurtele, dar credibilele d-tale asertiuni aldebarano-astrologice mi-au clatinat un pic scepticismul apropo de domeniul astro...ilogic, :lol: colega @Grifon! (ce-i drept, cu doar citeva procente, care ar creste totusi in cazul confirmarii teoriei cf. careia constelatiile atirna la numai 12-15 km deasupra noastra.)

In rest, kudos tuturor contributorilor la topic - printre care nu ma numar din simplul motiv ca nu am (inca) noutati in plus fata de cele deja expuse-n citeva sute de postari nazi-related. Poate c-ar fi trebuit sa fi fost insa si mai multe ca stimabilul @abyss sa nu mai presupuna ca n-as fi interesat de tema/e, dar asta-i viatza - nici pe la nemti n-am mai fost de-o vreme, nici netul (inclusiv cel germanofon) nu mai dezgroapa chestii noi 100%. Iar despre timp (sau criza lui) ce sa mai perorez? In plus, chiar de-as avea sa zicem timp de rasfoit mega-arhiva forumului Abwehr-ului (ex. aleatoriu), tot n-as da decit de indicii vagi ref. la domeniile umbroase SS-conexe - Ahnenerbe, Vril, Schwarze Sonne, Kartothekia, Die Glocke etc

... Si nimic despre experimentele dr Mengele & Co cu Vital Force (be with you) :-D - despre care v-am mai sifonat exact cit au sifonat vag altii (v.presupusele experimente pe cadavre pre-tratate cu anumiti catalizatori inainte de moartea violenta, plus presupusele transporturi peste Ocean - da-da, la presupusii dusmani de moarte - a cubuletzelor cu respectiva... esentza vitala, plus la fel de presupusa utilizare a energiei respective pt propulsia unor OZN-uri biologice etc etc.)

P.S. Normal ca it clearly sounds Vril from a Bell here 8-) si se poate specula en-gros pe eventuale transferuri de vrilo-tehnologie de la aldebaraneji la oculto-nazisti, dar nu cumva mergem prea departe?! Sau prea putin departe - tot un drac.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Dle. @Xanadron, ți-am simțit lipsa, mai ales că suita acestor subiecte germano reclama prezența cuiva mai familiarizat cu spațiul/contextul in cauză.
Cât despre valabilitatea astrologiei, ar fi o discuție prea amplă s-o lungesc aici (dar poate voi deschide un subiect subiacent secțiunii "Astronomie"). Deocamdată indic doar reflectarea la sistemul utilizat de oculții medievali - cel cu "9 ceruri"/cercuri concentrice, din care 7 erau aferente planetelor vechi (ceea ce d-ta ai definit ca "releurile seleno-saturniene"), al 8-lea era cel al stelelor fixe, iar dincolo de astea - Dumnezeu (cu mila...).
Din păcate, nici eu nu cunosc astrologia antică (cea practicată de asiro-babilo-chaldeo-egipteni). Ce există azi sub titulaturà e o porcărie ultra-vulgarizată, adâncită perpetuu in desuet de șarlatani internetO TV-iști - și greu reușesc să extrag din acest compost elemente cu adevărat valabile.
Ca de obicei, ptr. a mai clarifica - sau "ilumina" (aufklarung (și) chestiunea "vril", nu putem decât culege fărâme de puzzle, din toate domeniile - urmând, eventual, să dăm dovadă de fler.
Ca urmare, contribuțiile d-tale vor fi binevenite - căci nu trebuiesc neapărat elemente noi, cât o innoire a viziunii prin prisma căreia le integrăm.

Xanadron

Wohl einverstanden :-D cu înnoirea viziunilor post-meditație-n aceeași vizuină, meine Herrschaften, ba chiar am făcut-o... infinitezimal mai sus (și nu pînă-n ultima tranșee a speculațiilor, c-ar fi trebuit  iar luat da capo capitolul TVM-Programul Terra, cu variații și mai speculative = ipoteza echivalării Elohim(i) / aldebaranezi / annunaki nazificați ori nazofilo-socialiști  :roll: etc.)

Cam prea... la obiect tentative, ar putea obiecta unii (relativ obiectiv), :lol: dar continui să cred că-i non-, dacă nu chiar contraproductivă sucirea-nvârtirea până la amețire doar a unor concepte, ipoteze, aserțiuni, bănuieli - una mai vagă decât ailaltă, că doar nu ne-om aștepta la dezvăluiri inteligibile de la maso-illuminato-crucieni ermetici ca Bulldog-Lytton ăla.

Oi reveni așadar - dar numai când ajung să-mi clarific întâi mie-mă niște chestii.

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Godak

@Xanadron
Citatdespre care v-am mai sifonat exact cit au sifonat vag altii (v.presupusele experimente pe cadavre pre-tratate cu anumiti catalizatori inainte de moartea violenta, plus presupusele transporturi peste Ocean - da-da, la presupusii dusmani de moarte - a cubuletzelor cu respectiva... esentza vitala, plus la fel de presupusa utilizare a energiei respective pt propulsia unor OZN-uri biologice

Puteti va rog detalia sau indica un link? Adica aia faceau experiente terminale de genul celor medievale (vezi legenda lui Simon Magul*)? Folosindu-se de moartea extrem de violenta, reuseau sa elibereze, capteze si inmagazineze cumva forta vitala? Sa o fixeze pe un suport (condensator) poate, insa este greu de priceput cum o puteau redispersa.

*Referinta la legenda apocrifa a lui S.M. si a copilului omorat pentru a produce minuni.

abyss

#26
Ba eu zic că e servită pe tava de Buldog ăla, cu tot respectul Herr Kommandant Xanadron... asa mi se pare.

Grifon

Haaaha, "Buldog" ăsta Litton e pe undeva la mijloc : nu le dă nici chiar "pe tavă", dar nici nu-i totalmente criptic. Meritul acestui tip de lucrări (ca și al celor ce le-am enumerat in urmă cu câteva postări) stă in faptul că sunt adresate publicului. Mai exact, mesajul "adânc" e criptat după metoda alegorică, al cărei apogeu il constituie Biblia (tot făcută ptr. a ajunge la oricine).
S-ar putea intreba : "care i-a fost scopul ?", și s-ar putea obiecta "la ce folosește, dacă e codată"?

Aici e vorba de ceva ce s-a dorit o contribuție ptr.umanitate - dar nu orice tip de umanitate. Lucrarea lui Litton, ca și "Cartile Junglei" ale lui Kipling se adresează acelor persoane din contemporaneitate sau viitor ce au deprins, intr-un fel sau altul, măcar cheile primare de interpretare.
Și noi, acum, suntem printre beneficiarii vizați de "Buldog"&Co" - chiar dacă nu stăpânim decât chei fragmentare, insuficiente. Căci, de nu ar fi introdus unele semnificații in lucrările publice, cum am fi accesat noi, depărtați in timp și spațiu, noțiunile dezbătute cândva, la fel de acribic, și in reuniunile "Golden Dawn"?

Grifon

Și ca să incheiem totusi cu acest Bulwer Lyton, mai adaug că, dacă tot veni vorba de "chei", la fel de codat e și romanul său "Zanoni" (elaborat in 1842).
Aici e vorba de un personaj misterios, care renunță la nemurire și la "elixirul vieții", pentru a avea trăiri umane și ptr.a se indragosti, chiar dacă asta il costă viața, in tumultul revoluției franceze.
Teme familiare, nu ? Si puțin "luceafăr", si puțin Cagliostro - deja putem vorbi de leit-motivele perioadei. Iar dacà facem un joc nițel kabalistic cu ZANONI, ne va ieși un perfect NAZION (NAZI ? ZION ?). Știu, se va zice că-i iar o coincidențà "rebusistică"....deși, culmea, tocmai NAZI au făcut grupul "Vril", și tot bălmăjeau despre "noua rasă inlocuitoare" (cam boțindu-i pe cei cu ZION).

Cât despre astrologie, și cât temei punea Lyton pe ea, e destul să amintesc faimoasele lui  preziceri referitoare la amicul său B.Disraeli (celebrul premier britanic al reginei Victoria), căruia i-a prezis ascensiunea, precum și moartea, indicând exact aportul planetei Jupiter (dominantă in tema demnitarului).

Bun,deci ne-am mai lămurit cu unele substraturi, am mai dibuit din cheile lui Bulwer Lytton, dar necazul rămâne - nu ne-am luminat destul cu vril-ul....

abyss

Trebuie săpat mai adânc. Pentru că din ce reiese de pe siteul bibliotecapleyades la sectiunea The Vril Society termenul "vril" a fost folosit pentru prima oara de un francez. Apoi se mai afirma ca vrilezele susțineau că vril e un cuvant sumerian... Însă nu e.
  Vril Society era pe pozitie opusă față de Thule.
  Ambele societati .... fiind finanțate de Rockefeler....Standard Oil. Nazion.
  Cred că stiau foarte bine de dinainte ce este acest Vril si mai apoi au crosetat povești si carti.