Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

kenjiro

Citat din: Xanadron din  22 Iunie 2018, 12:41:20
Sfatul meu așadar: mergi în vreo peșteră c-aveți destule :-D și stai acolo cît poți... adică cît  trebuie, o să afli tot singur și asta - dar fără confort și mai ales fără să ai drept ghid cărțile sau ideile oricăror guruși, oricît de bine le-ai fi studiat. Nici asta nu-i prea ușor ce-i drept, că Ego-ul lor are deja tentacule subtile-n tine.
Dacă le tai însă - nu înainte de a le cunoaște -, o să vezi că le poți cîntări mai exact. Înainte să le arunci de tot. Paradox? - deloc.* :wink:

Inutil să vă mai zic că n-am vizitat măcar vreo intrare de peșteră după, :lol: deși am slăbit destul - inclusiv tăria atașamentelor.

Taie implicarea cu pământul natal și cu prietenii
Și meditează singur într-un refugiu din pădure sau pe munte;
Ființează acolo într-o stare de non-meditație
Și realizând ne-realizarea, atingi Mahamudra.

Lumina clară a Mahamudra-ei nu poate fi dezvăluită
De scripturile canonice sau tratatele metafizice
Ale Mantravada, Paramita sau Tripitaka;
Lumina clară este voalată de concepte și idealuri.

Liber de aroganțe intelectuale, negând principiile dogmatice,
Adevărul fiecărei școli și scripturi este revelat.
Absorbit în Mahamudra, ești liber din închisoarea samsara-ei;
Echilibrat în Mahamudra, vina și negativitatea sunt mistuite;
Și, ca maestru al Mahamudra-ei tu ești lumina Învățăturii.

Sursa:
https://leokamarius.blogspot.com/2016/11/mahamudra-predata-de-tilopa-lui-naropa.html?m=1

Grifon

#511
Trecând în revistă toate personalitățile care au putut fi conexate - într-un fel sau altul - la esoterismul german interbelic (implicit la noțiunea / doctrina "Vril"), remarcăm și anumite filiere / filiații de gândire:
Rudolf Sebottendorf - islam, esoterism sufi;
Lanz Liebenfels - inițial călugăr cistercian (catolic), ulterior ariosof;
Dietrich Eckart - pasionat de budism/hinduism, predilect de conceptul "maya"(iluzia Matrix)
Karl Haushofer - budism zen (tot extra-matricial);
Guido von List (inițial teosof, ulterior wotan-ist);
Rudolf Hess - budism zen, hinduism;

Este logic de presupus că respectivii, împreună cu discipolii/simpatizanții, au pedalat majoritar pe noțiunile de "prana" sau "ki", derivate din orientalism. Prin asta, ca și teosofii /antroposofii/ masonii Bulwer-Lytton, Spencer Lewis, Frazer George, etc...etc... - au preluat/popularizat noțiunea de Vril, glazurând concepțiile Răsăritului cu specific occidental.

(ca fapt divers, Bulwer-Lytton - de la care a pornit întreaga discuție - a fost inițiat în esoterism în Germania (loja "Nașterea Aurorei" din Frankfurt), confirmându-se astfel, încă o dată, conexiunile deja dezbătute când vorbeam de "Golden Dawn" -"Zorii Aurii").

Fără a complica (si mai mult) chestiunea, ne putem imagina cum interacționau acești ocultiști, fie prin discuții directe, fie prin scrisori. Se încerca, pe baza noțiunilor / doctrinelor asiatice, o integrare, o esențializare - dublată, nu rareori, de exerciții practice. Dacă mai găseau si persoane cu abilități mediumice (precum Maria Orsitch, reperată de Hess) experimentele dobândeau complexitate (acumulând, inerent, si erorile subiectivismului).

Care ar fi concluzia ? Că si noi, aici pe forum, tot reconstituind (eventual completând) moda acelei epoci, am ajuns a forma un soi de "societate a Vrilului", mai sui generis, hahahah !
Prin "eter", mai virtuală, dar fără secretizări inutile sau hermetism steril. Și fără misticism, fără derapaje rasiste ori antisemite...poate doar cu o ușoară grabă (entuziastă) de a identifica rădăcini.

Lucru pe care-l consider...foarte bun.

abyss

Citat din: fiulploii din  22 Iunie 2018, 17:39:19
Da, am experimentat câte ceva spiritual, energetic, mental, fizic dar nu am raspunsuri clare si nici fenomene repetabile. Totul ține până la urma de tehnica programarii neuro-lingvistice.
   Citind ce mai scrie unul sau altul imi apar noi semne de intrebare sau mi se ridica putin ceața dar nu sunt sigur pe nimic decat pe faptul ca creierul , mentalul e f usor de amagit iar forta generata de mental poate fi enorma. Poate fi am zis.
"Cate ceva" e un inceput bun. Dar nu destul, continua si vei dobandi. Probabil doresti rezultate imediate... pari a avea un psihism flamand si nerabdator.
Ca si mine :) de altfel.
Rezultate repetabile am avut. Controlabile 100% nu. Deocamdata.

Citat din: fiulploii din  22 Iunie 2018, 17:39:19
@abyss
  Simplist vorbind, bagi un calculator in priza si ce observam? O chestie se invarte si misca aer rece spre ceva cald, un zgomot fin se aude ca si cum ar fi niste demoni dar daca nu treci dincolo de teama de demoni si nu deschizi carcasa nu afli ca acolo se invart alte doua sau mai multe discuri stralucitoare ( luciferice chiar  :lol: ) ce contin informatii codificate. Mai intalnim si alte chestii ce lumineaza pal sau zumzaie dar cred ca s-a inteles ideea cu aceasta analogie .
  Si apoi, ca sa folosesti ceva nu trebuie neaparat sa si intelegi cum functioneaza, e suficient sa cunosti instructiunile si comenzile de folosire.
  La o masina, bagi furtunul la pompa in rezervor si lichidul curge spiralat in rezervor de unde e preluat , transformat si scos apoi sub forma de gaz pe alta parte . Seamana cu conceptul vrilului? Eu zic ca da . Tot asa si noi observam fragmente de efecte , incercam sa le clasificam, sa deducem cauzele si sa tragem concluzii. Si ...evrika! Am obtinut vril, ki, prana, etc. De toate pt toti.
  E un bun profesionist si tehnicianul si specialistul si expertul ...pe domenii diferite numite dupa efectele diferite. Avem inghetata de vanilie, de ciocolata, de fistic dar nu stim sa facem niciuna din ele si nu observam ca este doar un singur fel de inghetata cu diverse..arome. De asta zic ca mergem pe căi infundate.
Daca nu te-as considera prietenul nostru si nu ti-as purta un sincer respect, pentru intrebarea : "de ce e atat de usor de amagit creierul?" in contextul citat mai sus imi vine sa ma duc sa ma spanzur si apoi sa vin sa va povesteasc cum a fost.

Citat din: Grifon din  23 Iunie 2018, 16:47:17
Care ar fi concluzia ? Că si noi, aici pe forum, tot reconstituind (eventual completând) moda acelei epoci, am ajuns a forma un soi de "societate a Vrilului", mai sui generis, hahahah !
Prin "eter", mai virtuală, dar fără secretizări inutile sau hermetism steril. Și fără misticism, fără derapaje rasiste ori antisemite...poate doar cu o ușoară grabă (entuziastă) de a identifica rădăcini.

Lucru pe care-l consider...foarte bun.
Si eu consider benefic ceea ce pare a fi o interactiune productiva si constructiva.

Aseneth

Si Vrillon era de fapt un user de pe rufon care a descoperit vrillul si s-a intors in timp sa incerce sa mai repare cate ceva.  :roll:

Grifon

#514
Vis-à-vis de disputa zilelor trecute - privitoare la artele marțiale si energii - înclin a opina că, deși toate respectivele arte au, în fundal, un esoterism "iluminatoriu", nu sunt totuși cele mai potrivite căi pentru domeniul acesta.
Ori ptr. că, precum s-a zis, există intenția de " combat", ori ptr.că se folosește, poate involuntar, acel așa-zis "qi greu"... nu sunt sigur.
Cert e însă faptul că, în Japonia medievală, samuraii realmente elevați conśtientizau insuficiența combativității pentru  dezvoltarea individuală plenară. Așa s-a ajuns că, pe lângă desele antrenamente cu arme, cei mai buni dintre ei alocau timp pentru cultivarea altor....arte (precum ikebana sau haiku).
Mă voi opri puțin asupra poeziei tip haiku, pentru că o putem pune în relație cu cele spuse vineri - idealul de a sincroniza emisferele cerebrale.
În simplitatea lui, un poem haiku reprezintă un minunat exercițiu practic, forțând atât emisfera dreaptă (liric -creativă), cât și pe cea stângă (datorită metrajului și rigorilor tematice).
Se obișnuiau chiar concursuri, sub forma unor veritabile " dueluri". Efortul, dezvoltat în timp, producea chiar "mari maeștri", mult mai apreciați decât cei ce dădeau (doar) cu sabia.
Mintea trebuia, obligatoriu, să caute și " frumosul" (dimensiune emisferă dreaptă) și să-l "prelucreze" în cele 17 silabe ( 5 - 7 - 5), fiind silită totodată a se conforma "dinamicii adversarului".

Ai naibii " japonei" ! Ca exemplu, pot cita din "Shogun", dialogul poetic Toranaga - Mariko, unde una din încercări pune, neîndoielnic, " creierul pe bigudiuri":

"Ce sunt norii ? Doar un pretext...pentru cer"

abyss


Grifon

#516
Tot cugetând la ipoteza maestrului @Xanadron, paralel cu dorința de a repera diferențele specifice, mi-am reamintit de opinia lui Rudolf Steiner privitoare la Vril, pe care am mai postat-o prin toamna lui 2016:

"Tot ce a existat mai demult în lume, revine. La baza forţei lui Vril stă ceva deosebit. Acum, omul poate folosi propriu-zis doar forţele naturii minerale. Forţa gravitaţională este minerală, electricitatea este de asemenea minerală. Huilei îi datorăm construcţia de trenuri. Dar ceea ce nu înţelege încă omul să folosească, este forţa vegetală. Forţa care permite să crească paiele într-un lan de grâne, este încă o forţă latentă, iar pe aceasta omul o va pune în serviciul său la fel ca forţa huilei. Aceasta este Vril. Este aceeaşi forţă pe care o folosesc şi fachirii. Ei trăiesc în atavism – caracteristică a stării în care trăiau strămoşii".     (Leipzig, 1906)

Îngroșările îmi aparțin, căci aici ar fi, după fondatorul antroposofiei, chintesența Vrilului. Din păcate nu mai revine la subiect nicăieri prin operele sale - decât indirect, în acele comentarii despre atlanți, pe care le-a postat colegul @Godak.
Vrând însă a mă edifica, am căutat să văd ce înțelege Steiner prin "prana" - dat fiind că era expert în orientalism. Despre noțiunea aceasta are mai multe referiri în opere, dintre care reproduc:

"În timp ce înainte nu existau organe specializate de reproducere, acum ele încep să se formeze. – De acum înainte, procesul de reproducere nu va mai fi doar fizico-chimic; un astfel de proces nu ar mai fi suficient pentru a determina reproducerea. Materia exterioară devine atât de densă, încât nu mai permite sufletului să-i transmită direct viaţa. De aceea, în interioritatea fiinţei nou formate, se izolează o anumită parte care se sustrage influenţei imediate a materiei exterioare. Acestei acţiuni nu i se va supune, de acum înainte, decât restul corpului, acela care nu a fost izolat. EI se află în aceeaşi stare în care se afla mai înainte ansamblul corpului. În partea izolată, sufletul poate să continue acum să acţioneze şi o face ca suport al principiului vital. (Acest principiu se numeşte, în literatura teosofică, prana.) Precursorul trupesc al omului apare, aşadar, înzestrat cu două elemente constitutive. Unul este corpul fizic (învelişul fizic). EI este supus legilor chimice şi fizice ale lumii înconjurătoare. Al doilea este ansamblul organelor supuse principiului vital".              (Dornach, 1914).

Dincolo de alte comentarii, se impune următoarea remarcă : autorul nu face sinonimie între Vril si Prana, iar asta arată că socotea noțiunile a fi deosebite.  Din cât l-am citit eu - si l-am citit destul de mult - Steiner e f.atent (chiar pedant / redundant) în folosirea termenilor, așa încă putem fi siguri : pentru el, simpla "prana" nu e Vrilul.

Asta însă nu ne luminează prea mult cu ce e, așa că ar merita să-i disecăm definiția citată.

abyss

#517
In viziunea mea "forța" este la bază aceeași. Structura pe care o întâlnește/traversează este diferită, minerală sau organică  de unde si "rezultatul" diferit. Este ca si cum am avea două instrumente muzicale diferite. Ambele sunt capabile de sunete armonice. Însă doar unul este mai complex si capabil de armonii simultane pe mai multe nivele. Pe scurt, este o diferenta precum cea dintre un fluier si o orgă.

LE  - Vorbim si despre două lucruri diferite când ne referim la energia huilei vizavi de energia organica. Explozie versus implozie.

Xanadron

Cam toți aveți dreptate - ba chiar și eu. :lol: Dar fiecare numai cu logica ipotezelor ne putem lăuda (zic și eu să n-adorm.) Plus că pe cîte-o singură secțiune a problematicii *energo-universale*, din care și prezentul topic taie doar o felie. Stăpînirea / înțelegerea întregului context pare f. grea... spre imposibilă - fie și fără integrarea lui în vreun sistem de ecuații sau elucubrații :-D (nicio aluzie răutăcioasă la nenumăratele teorii gen dipolii vortex-tricotex).

...Și totuși, unii inițiați *pe bune* (fie ei proto-egipto-valahi, templieri, masoni, rozicrucieni, ezoteriști, teosofi, alchimiști ori chiar millenials transumaniști cipuiți subtil mai nou) par să știe / fi știut cu ce se mănîncă substratul mișcător al Iluziei. :star: Nu doar masterșii levitației deci.
Ba chiar apar semi-dovezi în sprijinul presupunerii că există deja o ghildă a fizicienilor non-mainstream - ar fi și culmea să nu iegziste (inclusiv prin zona CERN), din moment ce restrîns-elitista Omenire v 2.0 a Breakawayșilor e la un colț să-ți arate, în fine, colții. :-D
(n.b.: Temă/topic care merită reactualizat/ă, c-au apărut destule noutăți *orionez-involutive*, dar și *andromedan-evolutive* - tot criptic și eu, dar n-am cum altfel acum.)

Că-i zice Vril sau altfel tipului de energie adus în discuție mai puțin importă. Mai ales în ipoteza posibil valabilă ca atîtea altele (e și-a ta, compadre @abyss) c-ar fi doar o sub-formă a unei *vibrații de fond* continue / omniprezente filtrată selectiv pe criterii an/organice.  Dar și atunci ne-ar trebui un soi de Tabel Energoclar al lui Men/women-deleev :lol: mai verde-n față lămuritor decît diverșii Pomi ai Vieții, Ying-Yanguri, Ceruri Etajate, Malkhuto-sephirorătănii și alte goange hiper-criptice lăsate la vedere pentru Turmă (max. 1% din ea fiind interesată de fapt.)

Nici experimentările practice nu cred c-ar strica feng-șuiu nimănui... deși parc-ar fi nevoie de expunerea măcar aluzivă a scopului/rilor lor-experimentelor.
...(1) Să forțăm țarcul Matrixului încă din faza de trăitori în ambalaj densificat, cum sugera (nu doar) @fiulploii c-ar vrea mușchiu nostru subconștient măcar?
(2) Să schimbăm Lumea? (în bine, evident). Nu știu dacă merită, sincer :wink: - nici efortul, nici Lumea/paradigma actuală să fie schimbată (alt subiect cam tabu). Ca să nu mai zic dac-ar fi și posibil prin sforțări individuale...
(3) Să ne schimbăm pe noi? - ÎN CE/CINE anume? Ispita omnipotenței corupe și ea însă, en-gros chiar - altă cărare demnă de-o defrișare.
(4) Să visăm mai colorat? :lol: Glumesc, normal - să visăm deci *conștient* poate ca prim pas, iar apoi să ne *elementalizăm* visele?!
...și tot așa pînă s-o însera.

P.S. @Grifon: Bine găsite, stimabile, hiper-concisele indicii ale lui R Steiner (recunoști văd că nu prea vorbăreț nici el totuși) - dar nu pe ele mă bazam în presupuneri, chiar dacă destinația coincide... oarecum.
O să revin deci și cu alte bâjbâieli. (Iar glumesc; semi-serios acu, cineva f. informat mă informa :lol: că ultimele-mi 2-300 postări sînt doar aparent hazardat-aiuristice - Behold deci taman la firimiturile greu digerabile.  8-))
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

#519
Citat din: Xanadron din  04 Iulie 2018, 13:46:56
Nici experimentările practice nu cred c-ar strica feng-șuiu nimănui... deși parc-ar fi nevoie de expunerea măcar aluzivă a scopului/rilor lor-experimentelor.
Si tu compadre ai dreptate in general desi probabilitatea ca experimentele au vreun scop ocult/at mi se pare un non sens.
Nu despre asa ceva e vorba. Povestea vrilului pare clara ca buna ziua.
Stăpînirea / înțelegerea întregului context este foarte simpla ori imposibila. Nu stiu si nu cred ca poate cunoaste cineva deocamdata.

Pentru moment parcurgem prin foraj vertical chestiuni publicate deja, discutate deja.
Pentru ce?... PENTRU CUNOASTERE. :lol:

Vreau sa iti pun 2 intrebari:
1) Care ar fi initiatii "pe bune"despre care vorbesti si ii enumeri: "proto-egipto-valahi, templieri, masoni, rozicrucieni, ezoteriști, teosofi, alchimiști ori chiar millenials transumaniști cipuiți subtil mai nou"?
2) Care e ghilda fizicienilor non-mainstream -inclusiv prin zona CERN.

Xanadron

Citat din: abyss din  04 Iulie 2018, 20:51:32
Si tu compadre ai dreptate in general desi probabilitatea ca experimentele au vreun scop ocult/at mi se pare un non sens.
Nu despre asa ceva e vorba. Povestea vrilului pare clara ca buna ziua.
Stăpînirea / înțelegerea întregului context este foarte simpla ori imposibila. Nu stiu si nu cred ca poate cunoaste cineva deocamdata.

Pentru moment parcurgem prin foraj vertical chestiuni publicate deja, discutate deja.
Pentru ce?... PENTRU CUNOASTERE. :lol:

Vreau sa iti pun 2 intrebari:
1) Care ar fi initiatii "pe bune"despre care vorbesti si ii enumeri: "proto-egipto-valahi, templieri, masoni, rozicrucieni, ezoteriști, teosofi, alchimiști ori chiar millenials transumaniști cipuiți subtil mai nou"?
2) Care e ghilda fizicienilor non-mainstream -inclusiv prin zona CERN.
Experimentele voastre clar că n-au vreun scop ocultat, dar ale altora mai *instrumentalizați*...+ monetizați mai ales - da.
Iar povestea vrilonevrozării :lol: nu-i deloc simplă - OK, pare totuși așa, cînd e descărcată-n 1001 variante ambigue-vagi-derutante (cu scop precis majoritatea) de pe fluidul net. Nu numai însă, fiindcă și cărțile de la Bulldog-Lytton încoa îmi par la fel.

În rest, răspunsuri exacte / nominale nu prea am la întrebările tale (justificat curioase), compadre - și chiar dacă le-aș avea, nu le-aș posta. Ar fi ca și cum ți-aș/v-aș spune cine monitorizează Rufonu, bazat doar pe bănuieli. Ori care din triclonații-literați mai și posta/ează p-aici. Sau cu ce scopuri precise. Și-n orice caz, orice conjurație/conspirație valabilă taman pe anonimitatea tartorilor dominanți :evil: se bazează.
...Tartori care intercalează parșiv (și inteligent, recunosc) între ei și turmalăii terrani o clasă multistratificată numită sau nu *elită*. Nobiliară, dar și preoțească + militară-n primul rînd era casta asta mai demult, dar acu-i și IT-transumanist-tehnocrată, secreto-servilă, militar-industriașă, juridică, politică și chiar administrativă - ultimele două-s cele *la vedere*, evident.

Toate ghildele astea favorizate fără jenă de Sistem - demonocratic, evident - au membri conștienți (sub 0,0001%) sau nu (majoritatea) de rolul lor malefic în translatarea ordinelor de-mai-sus în iadul de-mai-jos, după un model experimentat de eoni și-n alte mahalale galactice ca a noastră (de către colonizatori STS-iști fără scrupule originari din zona Orion :star: ...se pare - disclaimer necesar).

Unele nume-s totuși (semi)vizibile - v. puținii masoni care mai toarnă public una-alta (pe Di Bernardo l-am... turnat și eu p-aici). Și la capitolul savanți (britanici, normal :wink:) mai găsim cîte ceva - v. inventatorul (oarecum) al Internetului în anii 80-90, dar și inițiator al programului CERN mai demult - simplă coincidență, mda. Care savant niciodată nu va da însă pe goarnă cine-s sforarii lui imediat superiori ierarhic (p-ăia supremi sigur nu-i cunoaște oricum.)

...Hai pa acu c-am luat-o iar pe arătură. :lol: Departe la parseci de subiectul Vril adică. Tip de energie care poate nici nu există de fapt - în sensul c-ar fi inventată cu schepsis, *la derută* deci, pt a masca alte cărări demne de bătut - altă ipoteză la fel de bună (sau rea) ca restul expuse pîn-acu aici sau aiurea.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

#521
"The great Azaras who know the Teachings of India, know the origin of Kalachakra. They know vast things which, when they will be revealed to help humanity, will completely regenerate life! Many of the Teachings of Kalachakra are unknowingly used both in East and West, and even in such unconscious utilization, much that is wonderful results. It is therefore comprehensible how incomparably great would be the possibilities made manifest by a conscious achievement, and how wisely could be used the great eternal energy, this fine imponderable matter which is scattered everywhere and which is within our use at any moment. This Teaching of Kalachakra, this utilization of the primary energy, has been called the Teaching of Fire. The Hindu people know the great Agni—ancient teaching though it be, it shall be the new teaching for the New Era. We must think of the future; and in the Teaching of Kalachakra we know there lies all the material which may be applied for the greatest use."
Shambhalaby Nicholas Roerich
SHAMBHALA, THE RESPLENDENT

traducere:
Maretii Azaras care cunosc învățăturile Indiei, cunosc originea Kalachakrei. Ei cunosc lucruri profunde, care de vor fi dezvaluite omenirii pentru a o ajuta, viata in sine va fi regenerata! Multe din invataturile Kalachakrei sunt inconstient folosite atat in Est cat si in Vest., care chiar si la acest nivel folosite ofera rezultate minunate. Prin urmare, este de înțeles cât de incomparabil de mari ar fi posibilitățile manifestate de o realizare conștientă, și cât de înțelept ar putea fi folosită marea energie eterna, această materie fină imponderabilă care este împrăștiată pretutindeni și care este în uzul nostru în orice moment. Această învățătură a Kalachakrei, această utilizare a energiei primare, a fost numită Învățătura de Foc. Poporul hindus cunoaște marele Agni - o învățătură antică, care va fi noua învățătură pentru Noua Eră. Trebuie să ne gândim la viitor; și în învățătura lui Kalachakra știm că există tot materialul care poate fi aplicat pentru cea mai mare utilizare si cea mai inteleapta folosinta.

Cred ca Nicholas Roerich vorbea despre Vril. :-D

Xanadron

...Doar crezi că despre Vril perora Roerich - ori ești sigur, Waffenbruder? Eu n-aș prea fi. :wink:
Serios acu, uite ce cred și alții pe tema asta, ori pe unele tangente măcar.
Cum ar fi conexiunile dintre politicul ocultat și... oculții veritabili, făcuți să fie considerați *lunatici* :fullmoon: doar de ochii lumii:

https://www.youtube.com/watch?v=h7aup3BXLvQ
DARK JOURNALIST X SERIES LIVESTREAM 
Dark Journalist follows the enigmatic X Factor through the development of advanced technology and the secret aspects of the UFO File in the history of geopolitics and modern culture.
FINDHORN THEOSOPHY & SECRET TECHNOLOGY
In the 6th installment of the X Series DJ discovers stunning links between the early airship inventors and secret societies that are working for both positive and negative outcomes.
He follows the work of John Keely and Nikola Tesla and how Annie Besant, the leader of the Theosophical Society had tried to protect and hide the amazing technology they discovered relating to air travel and how this will eventually become a crucial aspect of the UFO File. :ufo:
...sau:
https://www.youtube.com/watch?v=Gg35-fDLJ_0
ALICE MEETS CERN :evil:
In this special episode Dark Journalist will trace the activity of the Orphic CIrcle Mystery School creating young clairvoyants and somnambulists to gather astral assets and state secrets.
He will reveal that the famous story Alice in Wonderland by Lewis Carroll is in fact a chronicle inspired by the Orphic Circle's prized pupil and how the recent project named ALICE rolled out at CERN's Hadron Particle Collider in Geneva, Switzerland, which is connected with secret extra dimensional research pioneered by the Theosophical Society.

Multe alte sporovăieli interesante-s de găsit în noua serie *X-Factor* a lui D. Liszt (nu, nu-i pe Antena-1 :lol:) - inclusiv pe teme R. Steiner-Ahrimanice (nenea ăla ID-răutăcios care ne-ar îngheța în proiect ca umanitate multi-potentă) + *a opta sferă*, operațiunea creării unei New Atlantis în Nord-America cu consultanța aceluiași Steiner & The Antroposophycal Society - care preconiza chiar rolul crucial al transumanismului etc etc.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Dacă tot (re)veni vorba despre conexiunile dintre energii si OZN-uri, iată, cât de exact am putut extrage, ce opinii avea Steiner despre subiect:

"[....] În felul acesta, atlanteenii au putut să stăpânească ceea ce numim forţa vitală. Aşa cum astăzi noi putem extrage din cărbune energia calorică pentru a o transforma în forţă motrice, pe care o utilizăm în mijloacele de transport, tot astfel, atlanteenii au ştiut să utilizeze forţa de germinaţie a fiinţelor vii, în slujba tehnicii. Ca să înţelegem mai bine toate acestea, să recurgem la următoarea imagine. Să ne gândim la un bob de grâu. El conţine o energie latentă. Această forţă acţionează şi face ca din bob să răsară o tulpină. Natura poate să trezească aceste forţe latente din bob. Omul actual nu poate realiza aceasta prin propria sa voinţă. El seamănă bobul de grâu în pământ şi îl lasă acolo în seama forţelor naturii, pentru a da rod. Omul atlanteean, însă, putea să facă şi altceva. El cunoştea arta de a transforma în forţă tehnică energia cuprinsă într-o cantitate de grâu, aşa cum în prezent se poate face cu forţa calorică pe care o conţine cărbunele. În perioada atlanteeană, plantele nu erau cultivate numai pentru a produce alimente, ci şi într-un scop energetic: forţele latente din plante erau utilizate pentru a servi în industrie şi transporturi. Astăzi noi dispunem de instalaţii care transformă energia cărbunelui în forţa motrice din locomotive; atlanteenii aveau, la rândul lor, instalaţii pe care le puneau în mişcare cu ajutorul, putem spune, al seminţelor de plante, transformând energia lor vitală în forţă energetică, în scopuri tehnice. Atlanteenii au putut pune în mişcare, în felul acesta, unele vehicule care zburau la joasă altitudine. Înălţimea la care zburau era mai mică decât a munţilor existenţi în acea perioadă, dar vehiculele erau prevăzute cu dispozitive de conducere care permiteau să se înalţe deasupra munţilor"."
                                                            ("Din Cronica Akasha", capitolul "Strămoșii noștri atlanteeni")
Iar dincolo de această referire, primind din public la Leipzig (1906) întrebarea : "În descrierile Atlantidei citim despre aeronave care pot fi dirijate. Cum stau lucrurile cu acestea?", a răspuns, pe aceleași idei, că:
                                         [
"La atlanteeni se dezvoltase în mod remarcabil în primul rând al doilea organ al fiinţei omului, trupul eteric cu puterea de viaţă. În schimb raţiunea era foarte slabă. Memoria trebuia să-i ţină locul. Atlanteanul de exemplu nu socotea, el nu cunoştea valoarea numerelor, totuşi el ştia să aprecieze din memorie, cantitatea. El ştia, dacă aşeza la trei bucăţi, încă trei, ce cantitate ar da aceasta; astfel, de timpuriu, cazurile fixate în memorie îl ajutau la această reprezentare. Dar fiindcă el dezvoltase complet doar al doilea organ al fiinţei, puterea de viaţă, el ştia să-şi facă folositoare pentru sine puterea de viaţă din întreaga natură. Astfel, el cunoştea şi înţelegea să extragă şi să folosească puterea germinativă a seminţei. Şi ce putere se află într-o sămânţă! Câte se nasc din ea! Şi yoghinii ştiu să atragă afară într-un anumit fel puterea germinativă din sămânţă. Căci povestea despre punerea unei seminţe de mango în pământ şi despre dezvoltarea rapidă mai întâi a unui lăstar, apoi a copacului, frunzelor, florilor şi în final a fructului, nu este o poveste născocită, ci o realitate. Faptul că atlanteanul înţelegea să folosească puterile de viaţă la o aeronavă care poate fi dirijată, ca şi la alte lucruri, nu trebuie să ţină de domeniul fabulei.

Interesant e însă că Steiner nu a abordat însă niciodată, predilect, astfel de subiecte (care se pare că incitau curiozități și celor de la debutul sec. XX), ci doar când era întrebat - în afara conferințelor.

abyss

#524
Citat din: Xanadron din  06 Iulie 2018, 07:54:19
...Doar crezi că despre Vril perora Roerich - ori ești sigur, Waffenbruder? Eu n-aș prea fi. :wink:
Serios acu, uite ce cred și alții pe tema asta, ori pe unele tangente măcar.
Cum ar fi conexiunile dintre politicul ocultat și... oculții veritabili, făcuți să fie considerați *lunatici* :fullmoon: doar de ochii lumii:

https://www.youtube.com/watch?v=h7aup3BXLvQ
DARK JOURNALIST X SERIES LIVESTREAM 
Dark Journalist follows the enigmatic X Factor through the development of advanced technology and the secret aspects of the UFO File in the history of geopolitics and modern culture.
da, se pare ca Dark Journalist este de parere ca Factor-X este Vril => la min 2:01:56
https://youtu.be/h7aup3BXLvQ?t=7317
Si da, si el este de parere ca inainte de a intelege ce este vrilul si tehnologiile aferente este necesar un antrenament practic (il aminteste pe R.Steiner si toti cei deja mentionati pe acest topic precum si lucrarile de la sectiunea Biblioteca Ireala). antrenament menit sa creeze o stare de constiinta sporita combinata - trezvie (cum o numesc sfintii parinti) adica starea de atentie permanenta si constiinta superioara.
    E extraordinar de bun videoclipul, se mai spune ca aceste lucruri nu au legatura cu nivelul de constienta la care suntem supusi acum, fortati fiind sa inghitim mizeriile statutului paralel (Deep State cum il numeste Dark Journalist), stat prezent pretutindeni in opinia sa, opinand ca acum in 2018 e momentul sa reluam cercetarile teosofilor de acum 100 de ani.

   Dupa cum ai punctat Spin Master Xanadron, inseamna ca suntem pe drumul cel bun. Exercitii si foraje vril.


Citat din: Xanadron din  06 Iulie 2018, 07:54:19
...Doar crezi că despre Vril perora Roerich - ori ești sigur, Waffenbruder? Eu n-aș prea fi. :wink:

Pai din ce reiese ascultand videoclipul de mai sus tocmai DJ pare foarte sigur. Eu nu sunt sigur de nimic, Spin Master, nici macar nu ma pricep dar cred ca e un subiect interesant?

Altii au spus si DJ raia ideea ca oricare organism viu (chiar si mineralele) sunt anvelopate de o carapace complexa de radiatii si campuri structurante (dupa cum domnia ta ne-a luminat) adica cibernetice. De aici ar reiesi ca Vrilul este un camp Bio-energetic ce inglobeaza si alte campuri fizice - electrostatice+electromagnetice+eterice.  Deci structurant = cibernetic = biologic vital = forţa vitală?