Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

uforever

@Ganditorul, ma tot gandesc la ce ai spus matale, "maestrul care a luat de la maestrul cutare, care a luat de la etc." Maestrii care fac ceea ce se numeste guanding, adica iti toarna energie prin varful capului, am impresia ca te vor doar in scoala lor forever, iar uforever :-D nu stiu daca e deacord cu asta, atata timp cat maestrii aia n-au energie nici pentru ei. Nu tre sa fie nimeni fizic in fata ta, sa se realizeze acest lucru, lucrurile astea sunt la nivel subtil, pur si simplu se simt, dar nu-i obligatoriu nici asta. Daca e s-o spunem p'aia dreapta, cosmosul e plin de fiinte superioare,  care ar face pentru tine lucrul asta, doar prin simpla ta dorinta de a cultiva, de a reveni la spiritul tau originar. Iar ceea ce-ti ofera, nu e decat baza pe care iti construiesti cultivarea. Am impresia ca e inteleasa gresit relatia maestru-discipol si mai am impresia ca e inteles gresit qi-gongul, despre care tocmai amintisi. Lucrurile sunt mult mai profunde dupa intelegerea mea, nu vorbim doar despre niste capacitati, intelegeri si senzatii, care nu valoreaza nimic, in comparatie cu incheierea cultivari, care implica iesirea de matrix, deci bye, bye reincarnari si dimensiuni coborate. Oare vorbim despre acelasi lucru? sau ramanem doar cu dorinte de-a accesa si dobandi niste senzatii, capacitati, aruncarea cu ochiul prin alte lumi(nici alea reale, ca nu-i obligatoriu, patzasti!!!).

Grifon

Dle.@uforever, subscriu aproape în integralitate la opiniile ce le-ai enunțat - îndeosebi la cele ce privesc moralitatea "doritorilor de vril/qi/prana", sau la ambivalența relațiilor neofit - maestru.
De asemenea, întăresc si eu ideea că, fără o cultivare (termen cu accepțiune intimă) simpla acumulare / circulare de qi nu reprezintă nimic - nefăcând altceva decât să crească riscurile ptr.sănătate.

Dar, dacă tot s-a vorbit despre școli / maeștri, țin să-mi expun cu acest prilej punctul de vedere - legat mai ales de dimensiunea ocultă /esoterică/ inițiatică a fenomenelor dezbătute.

Deși pasionat dintotdeauna de aceste domenii, mereu am dezagreat ideea " tăinuirii" cunoașterii - oricât de legitime ar fi unele motive....preventive.  Sub pretextul "las' că știm noi mai bine", exponenții unor școli (nu doar asiatice) au pus " lacăt" pe anumite informații / practici, hotărând "ei" cine și cum să le primească. Dacă la debutul "lanțului inițiatic" pot accepta că au fost niște benefici mai luminați, ulterior sunt convins că filiera / filiația a suferit vicieri in crescendo, până la pragul unde ori a degenerat, ori s-a pierdut aproape cu desăvârșire.

Corolar : eu, în măsura în care cunosc anumite lucruri, chiar țin să le expun tuturor celor interesați. Vril/prana/qi reprezintă o zestre a fiecărei ființe, și cu cât mai iute se va înlătura "vălul" aruncat de unii, cu atât mai repede fenomenul va fi aprofundat, măsurat si pus în slujba tuturor.
Aspect care, pe lângă beneficiile practice, îl va avea si pe cel de a elimina, definitiv, șarlatanii, vrăjitorii și alți așa-ziși "maeștri", de pe urma cărora mai rău se încurcă ițele si se înfundă căile.

De aceea găsesc necesar să ne axăm pe latura cât mai practică / explicită a fenomenului (chiar dacă, desigur, cu inerentele noastre erori, confuzii, pripe). O argumentație din gama " e moral sau nu" , acum si aici, nu mă preocupă. Dincolo că nimeni din noi nu se poate erija în "arbitru moral", genul acesta de dezbateri s-ar complica la nesfârșit pe linii axiologice - abătându-ne si mai mult de la puținul adunat până în prezent.

Da, jucãndu-se cu " vrilul", unii se vor frige. E precum în cazul electricității - mii de oameni au pățit-o manevrând necorespunzător fire/prize, dar asta nu înseamnă că s-a "tăinuit" becul. Dimpotrivă, din clipa în care a fost scoasă din mituri si aiureli, electricitatea si-a găsit binemeritatul loc în manualele școlare, astfel că toți o folosim fără belele sau misticisme.

Acestea fiind spuse, închei, cu mențiunea că voi reveni cu detaliile de răspuns "tehnic" solicitate de dl.@Gânditorul.

Grifon

Citat din: Ganditorul din  18 Mai 2018, 10:50:51
Interesante insa relatarile despre exrcitiile/tehnicile precticate. [...] Nu stiam ca acele culori vazute cu ochii inchisi inseamna ceva, ma bucuram doar de fantezia de culori care trecea de la un joc de lumini galbene pana la acele punce mov - si daca poti sa dezvolti ideea/tehnica ar fi minunat.
Nici eu nu eram prea sigur de semnificația acelor culori, catalogându-le o vreme drept fosfene. Se poate să și fie așa ceva, dar altfel de fosfene - diferența fiind proveniența.
Fosfenele apar în urma unor stimuli externi - mecanici (frecarea pleoapelor sau "stele verzi" de la o lovitură, hahaha) sau luminoși (privit spre soare, de ex.). În cazul de față, ele apar de la sine, fără a fi forțate de altă activitate - iar partea cea mai interesantă e apariția culorii  violet.
Precum scrie si dr.Sagan, nu e obligatoriu ca respectiva culoare să fie precedată de furnicăturile pe frunte (desi, de regulă, aceasta ar fi succesiunea firească - strat "eteric", strat " astral"). După o practică mai lungă / aprofundată, respectiva "breșă" se produce mai repede, apărând cumva firesc.

Important e însă altceva - însușirea proprietății de seeingness. Termenul, folosit si de Sagan, e greu traductibil, neînsemnând vedere (sight), ci mai degrabă "posibilitatea de a vedea". E foarte importantă distincția, chiar si la nivel conceptual, căci altfel drumurile se " înfundă", în practică.

Voi detalia acest fapt, însă acum subliniez doar atât - nici "violetul" acela nu e un "capăt", ci doar " prima ușă". Aici am ajuns relativ ușor, greutatea e să "pătrund" prin breșa mov, să ajung la "absorbția" în așa-numitul "tunel turbionar".

Xanadron

Buimăcit :-D din nou de stufoșenia atîtor prezumții ref. la natura Vril-ului, conexe tot atîtor domenii care ar beneficia de (presupusa) utilizare/ghidonare a lui, repet convingerea mea - că Vrilul reprezintă un gen de undă / informație structurantă.

Mai clar: io zic (ca să n-adorm :lol:) că rolul Vril-ului pare a fi în primul rînd (sau în singurul rînd?) unul morfogenetic și nicidecum unul favorizînd clarviziuni, super-puteri ori alte siddhi-uri. Asta nu înseamnă însă că cizelarea / dirijarea energiilor brute omniprezente n-ar rămîne ispita cu iz luciferic care i-a fascinat dintotdeauna pe oameni - și mai ales p-ăia cocoțați pe etajul uman *elitist* de comandă prin diverse mecanisme, inclusiv karmice.

Practica meditației *vrilofililor* privind la semințe poate fi și ea un indiciu (pur speculativ, recunosc) în direcția asta. Ori aplecarea intensă - nu doar a nemților, pe care n-are rost să-i mai citez - spre studiul mecanismelor cuantice ale fotosintezei. Sau la fel de top-secret-ele studii ale influenței *emisiei* cristalelor asupra ADN-ului și implicit a structurării materiei vii. Materie vie care apare, inexplicabil (pentru noi) pînă și-n reactoarele centralelor nucleare - aparent *din nimic*. :-o

...Stranie rău așadar *simularea* în care ființăm pe planeta asta, care pare să posede ea însăși din proiect un soft (ori și un hard - dar mai contează?) special conceput-dedicat unui anume gen de testări în ambalaje fizic-materiale. Ambalaje extrem de diverse nu doar ca regnuri, dar care (cu excepția virușilor, OK - dar iarăși habar n-avem de ce) se bazează pe același mod de replicare ADN-ARN-istică.
...Plus doze / calități diferite de Vril. Posibil a fi fost deja clasificate, ori chiar și utilizate de către unii care se cred mici/mari zei (ajutați mai mult ca sigur de mici-mari :evil: non-umani) - zic aici de fabricanții clonelor-PLF etc., dar nu numai.

Tot pe scurt, pînă și energia de extracție bio- presupusă a fi fost utilizată de savanții naziști pt propulsii neconvenționale (v. ipotezele experimentelor sinistrului dr Mengele, dar și ale unor japonezi la fel de sadici în WW-II) nu pare a fi identică cu cea care... convinge morula s-o ia la trap spre o anume blastulă. Și pe care Gariaev & Co au reușit s-o *dreseze* la un mod aproximativ (atribut valabil evident doar pentru experimentele non-black-ops-oide publicate, fiindcă... publicabile. 8-)

NU cred așadar că ... alunecosul Vril ar fi o formă de energie asimilabilă așa-zisei energii vitale de *bază* ZPE, Orgon, Qi, Prana etc. - cîți maeștri, atîtea denumiri, cum bine zicea și hîtrul @uforever -, ci cu totul altceva. Presupuneam mai demult c-ar fi un CEVA separat, dar influențîndu-le pe alilalte similar biților comandînd direcționarea energiei unei mașinării cu comandă numerică (repet, exemplu ales cam simplist-didactic fiindcă și biții de informație, și energia mașinii CNC folosesc același substrat purtător, adică cur. electric.) :lol:

Indubitabil însă că toate energiile astea au aceeași Sursă, :star: care totuși rămîne (încă) inaccesibilă unor analize în profunzime, oricît i-am scrijeli speculativ suprafața noi ăștia *normalos*.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

  De acord in multe puncte cu tine, grand-grand-master X-An-ad-Ron  :lol:
   Cum tot asa observ ca multi dintre noi suntem tributari conceptiilor crestine despre lume, simboluri si alte  cele. Si doar cunoastem toti din istorie cum invingatorul preia unele simboluri ale invinsilor si le intoarce sensul.
  O sa revin mai amanuntit inclusiv cu simbolul sarpelui atat ca târâtoare cât si ca urcare sau coborâre in/din copaci, coloane vertebrale sau nevertebrale, etc.

abyss

#470
Citat din: Xanadron din  21 Mai 2018, 10:04:28
NU cred așadar că ... alunecosul Vril ar fi o formă de energie asimilabilă așa-zisei energii vitale de *bază* ZPE, Orgon, Qi, Prana etc. -, ci cu totul altceva. Presupuneam mai demult c-ar fi un CEVA separat, dar influențîndu-le pe alilalte similar biților comandînd direcționarea energiei unei mașinării cu comandă numerică (repet, exemplu ales cam simplist-didactic fiindcă și biții de informație, și energia mașinii CNC folosesc același substrat purtător, adică cur. electric.) :lol:

Indubitabil însă că toate energiile astea au aceeași Sursă, :star: care totuși rămîne (încă) inaccesibilă unor analize în profunzime, oricît i-am scrijeli speculativ suprafața noi ăștia *normalos*.

Ba da, cred ca alunecosul Vril ar fi o formă de energie asimilabilă așa-zisei energii vitale de *bază* ZPE, Orgon, Qi, Prana etc. Si nu e ''ceva'' separat, un ''altceva'', si desi toate energiile astea au avut candva aceeasi Sursa ceea ce conteaza pe moment este CINE/CE le capteaza, condenseaza si emite pe moment. Fiindca in functie de CINE/CE... se pot prezenta ca efecte diferite roluri , printre care numarandu-se si cel morfogenetic. Cur.electric este asa fiindca vrilul este captat de catre magneti in maniera rotativa , rasucit si impins in fire. Corpul uman poate capta vrilul tot in maniera rotativa dar mai specializat.

Desigur aceasta e viziunea mea. In vizuina altcuiva vrilul poate fi denumirea unui anumit fenomen care apare in anumite conditii in functie de CINEVA/CEVA producand astfel efectul de undă / informație structurantă.

Si sa nu uitam ca desi ...''Stranie rău așadar *simularea* în care ființăm pe planeta asta''... toate simularile astea de la materie pana la nimic si iarasi inapoi ... sunt doar energie/informatie.

Grifon

Da...iată cum ne întoarcem - cam târziu, ce e drept - la o chestiune ce eu, unul, am ridicat-o încă din debutul acestui vast subiect (delimitările conceptuale).
Desi topicul s-a extins...larg, puțini au riscat tranșări. De fapt, au fost doar 2(două) inserții, cumva antagonice.
Primo (în ordinea intervențiilor) - dl. @Dharanis (aș adăuga, mult-hulitul domn @Dharanis)., care a înscris Vrilul sub conceptul de "prana" - pentru el, Vril fiind o subiacență ("udana prana").
A doua inserție -herr Xanadron : "Vril precede (deci include) orice prana /qi etc.

Ce e drept,e drept - înainte de a bate câmpii, e de bun simț să delimităm " parcul de joacă". Păcat că abia acum, la cca. 2 ani de la inițierea topicului....reevaluăm.

Dar...mai bine mai târziu decât niciodată. Dle. @Xanadron, structurant, zici ? Cum ? Cumva ca midiclorienele imaginate de Lucas &Co ptr. StarWars ? Sau și mai...adânc de atât ?

Ganditorul

#472
Ar trebui sa mergem de la simplu spre complex pentru a intelege cat de cat ceva din tot ce s-a expus pana acum pe aceasta tema.
Nu cred ca energia vril e ceva separat, diferit ca sursa de energia universala. In mod cert aceasta energie universala e sursa - efectul pe care il cautam este dupa ce aceasta energie sufera o transformare - prin prisma viului sau a ne-viului.

Daca te-ai duce la un trib ratacit din Africa sau de pe Amazon (sau de ce nu ...printre "triburile" de analfabeti din Romania) si le-ai arata lumina alba spunandu-le ca ea contine si lumina rosie, si verde si albastra si etc... te-ar injura de mama si te-ar face prost.
Adevarul insa este asta : lumina alba ca sursa se transforma in lumina colorata in fuctie de prisma prin care o transformi.
- Tot asa, cred ca energia universala se transforma prin prisma neviului sau prin prisma viului in qi, prana, gong sau vril, prima transformare fiind insa prin prisma universului 3D in care traim, deocamdata ca si prizonieri ai propriilor conceptii despre existenta, si al caruii efect imediat il observam in gravitatie - aceasta forta/energie omniprezenta pe care o simtim dar careia nu-i gasim explicatia/sursa

In lumea viului avem o transformare ce depinde -de la om la om - de prisma pe care acesta o reprezinta : prin nastere, prin educatie si experienta, prin cunoastere. Si cum ne impunem niste bariere stiintifice vom observa mai greu sau niciodata ce este dincolo de prisma pe care noi insisi o reprezentam.

- Nu exista o valoare a transformarii energiei in ceva supraunitar - spune stiinta - desi nimeni nu poate spune inca de ce seva urca in plante pana la zeci de metrii, de ce apa urca pana in varful muntelui transformandu-se in izvor.  Uitam usor de "efectul Coanda" care da rezultate supraunitare sau de alte si alte efecte care contrazic stiinta oficiala.
Midiclorienele de care amintea @ Grifon nu implica un mare efort sau antrenament ca sa le observi - dar stiinta a "demonstrat",in tendinta ei de a inchide niste cai de cunoastere, ca nu sunt reale ci doar o forma de iluzie . Si uite asa ne invartim in "cercul nostru stramt" cautand sa intelegem fenomene aflate "dincolo de prisma".

Vril-ul , asa cum l-au lasat si studiat nazzi, e o forma de energie venita prin prisma materiala. Cum l-au perceput si l-au explicat e un mister - in schimb au stiut sa faca niste unelte, niste "forme ghiduri de energie" care sa amplifice aceasta energie, sa amplifice de fapt scurgerea ei prin prisma, de la sursa catre noi, in folosul nostru, realizand acele aparate de zbor de care se vorbeste - fara ca cineva sa aduca o dovada palpabila a existentei lor saau  sa le reproduca

Aceasta practica nu e nici macar noua - nici marile constructii egiptene nu pot fi explicate, oricat am fi de naivi, numai cu "busteni si franghii trase de sclavi" , nici celelalte constructii megalitice din lume, nici macar palatul de coral a lui Ed Leedskalnin nu pot fi explicate fara o cunoastere, fara o pricepere a energiei "dincolo de prisma gravitationala".
Nici realizarile marilor maestrii din artele martiale - levitatie, salturi de cativa metrii (lung-gon-pa), forte si lovituri dincolo de posibilitatile materiale ale corpului uman etc nu pot fi explicate fara o pricepere a energiei "dincolo de prisma gravitationala".

Dar noi ne impunem bariere stiintifice - e ca si cum un om din sticla ar vrea sa priceapa esenta luminii colorate ce trece prin el  facand analiza sofisticata, microscopica asupra propriei structuri, fara sa arunce nici o privire catre lumina alba care vine din afara ca sursa.

Chiar TIMPUL, ca definitie stiintifica, e o functie gravitationala, "o succesiune ireversibila a unor procese " : caderea marului din pom sau rostogolirea butucului la vale, pendulul sau clepsidra ...sunt efecte gravitationale. Noi nu putem gandi dincolo de aceasta bariera - cum am putea oare sa pricepem energia dincolo de aceasta "prisma" atunci ?? Cum am putea sa pricepem "energia de forma" cea care amplifica spre folos propriu  ceva ce nu recunoastem ca exista (caci energia de forma, stiintific, e prin definitie o aberatie).

Cam aici ne aflam cu discutia - enumerand imensitatea de variante in care aceasta energie se disipa trecand prin prisma viului sau ne-viului, fara sa putem trece cu observatia dincolo de aceasta prisma, cautand si disecand pana la nivel subatomic, variantele derivate ...dar nu energia sursa.

Xanadron

Uite cum iar mă faceți să postez mai des ca-n planul cincinal auto-propus (că mai mult nu cred să vă mai plictisesc), adică max. once a week - clar că nu-i o critică asta, ba dimpotrivă.
Deci:
@Grifon - Forța fie cu tine :lol: ...dar nu, nici prin gînd nu-mi treceau fantasmele StarWars. Pînă la un punct fantasme de fapt, fiindcă-n urma chemtrailizărilor repetate e f. probabil să avem deja viermuind prin noi fără s-o știm ceva nanoboți - însă nu max. 20.000 ca-n film, ci milioane/arde. În ce scopuri sau cînd și cum (ori dacă?) vor fi activați, rămîne de văzut.
...Fie și doar numele expeditorului scrisoricii de mai jos ar merita însă opinii p-o altă subtemă hermeneutico-iluzionistă made in Hollywood.

"Without the midi-chlorians, life could not exist, and we would have no knowledge of the Force. They continually speak to us, telling us the will of the Force. When you learn to quiet your mind, you'll hear them speaking to you."
Qui-Gon Jinn, to Anakin Skywalker --


@abyss (valabil de fapt și pt stimabilii @Grifon & @Gânditorul): Fii sigur, compadre, c-o să fiu mai explicit / sistematic la pensie de-oi apuca-o, dar sper că nu în stil de monolog protelisavonarolian. :-D
Ceva mai clar deci, nu disociez Vrilul de voința Sursei :star: cu S mare a tuturor energiilor născute din Nimicul tot cu majusculă - energii detectabile sau nu în care ne bălăcim cu mult înainte de naștere. Sau chiar de concepție. Că doar nu transmigrează *la noi* din vreun Univers paralel (deși teoretic e posibil și asta, dar bănuiala rezonabilă e că fiecare Univers e cu Vrilu mă-sii :lol: - remarcați că-s în continuare non-patriarhalist.)

Însă, ca presupusă (pseudo)undă purtătoare de informație morfogenetică (ori o fi și corpuscul cînd vrea el, ca fotonul? :wink:) eu cel puțin nu o văd prezentă allover, cum par a fi celelalte forme de energii/câmpuri metamorfozabile dintr-unu-n altu - dar cu care-și bat  capu de secole fără spor unii mai deștepți ca mine, ca să le împace într-o teorie unificatoare.

În slaba-mi minte Vrilul îmi apare deci ca un fel de... hai să-i zic *potențialitate* (energie latentă purtătoare de informație) stocată exclusiv în noosfera parcurilor de joacă anti-entropică a zeilor - ăia pe bune, nu servanții biblici elohimici ș.a.
...Temă prea stufoasă ca s-o epuizez însă-n postarea asta, deja prea lungă cred. Și-n orice caz la fel de speculativ-deductivă ca ale voastre - dar nici asta nu-i vreo hibă.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Mersi @Xanadron. Dedusesem ca e latent dar cu ajutorul tau am inteles potența sau potentialitatea conceptului "vril".
   Disecam atat de subtire realitatea ca sa o intelegem iar in final ca sa realizam o masinarie capabila a ne suplini lipsurile ce trebuie umplute.
   Pe de alta parte, pt activarea biomasinariei umane nu e benefic a conceptualiza f profund. Pur si simplu folosind intentia in manevrarea energiei Sursei poți obtine efectele dorite, indiferent care or fi ele.
   Greutatea consta in faptul de a deveni " potential" si apoi de a transforma acest potential in energie cinetica .
   Si sa nu uitam ca lucrul mecanic e acelasi indiferent de calea urmata intre cele 2 puncte adica in traducerea mea, indiferent daca folosesti dispozitive ajutatoare sau spiritualizarea.
    Calea din urma presupune si sublimarea energiei sexuale in alt potential  :lol:

Grifon

Lăsând puțin la o parte glosările pe marginea esenței Vril-ului, să continui explicarea fenomenului seeingness.

Din momentul acelor culori (fie punctiforme, fie liniare sau oricum altfel alcătuite) este foarte important (si f.dificil, totodată) ca experimentatorul să nu se grăbească a se focaliza pe ele. Orice focalizare, orice fărâmă de curiozitate, anulează foarte repede diafanele forme - căci mintea (conștiența) intră în joc, păgubind toata afacerea prin propensiunea critică.
E foarte greu, desigur, mai ales din clipa în care se pricepe natura acestor fosfene. Mai degrabă fără a ști, considerându-le simplu fenomen optic, cineva le-ar putea dezvolta - altminteri, cu cât dorința / curiozitatea e mai mare, cu atât dezideratul se îndepărtează.

Caracteristica de seeingness poate fi cel mai simplu și plastic asemuită cu experiența unui orb (din naștere) ce ajunge, după o vreme, să întrevadă ...ceva. Nu poate pricepe, nu poate face asocieri, dar, dincolo de asta, se bucură de faptul că, într-un final, cumva vede.

Cel ce încearcă să-si "alimenteze" noua însușire cu vril trebuie ca, înainte de a persevera în pătrunderi, să dezvolte întâi o spațialitate a vederii. Mai exact, să sporească dimensiunea percepției prin adâncime - astfel încât "peisajul" să devină 3D.
Recomandarea dr.Sagan constă în focalizarea pe fundalul culorilor întrezărite. Pontul e foarte bun, căci are dublă utilitate - 1) lasă firavele culori nedisecate, libere în jocul lor aparent haotic, si 2) îngăduie construirea ultimei dimensiuni, adâncimea care (fie si neagră) ajunge într-un final să fie simțită.

Cine a ajuns pănă la acest stadiu se poate considera avansat la "grupa mijlocie". Va regăsi mai repede dansul culorilor, la fiecare încercare, va simți si perspectiva 3D, iar, mai important decât orice, ìși va fi educat răbdarea destul cât să poată discerne mai clar ce se....arată.

Grifon

După ce pașii enumerați au fost parcurși, se poate vorbi, mai realist, de posibilitatea unor viziuni.
Problema e însă că aceste viziuni diferă foarte mult de la individ la individ - iar asta ne lasă iarăsi în ceața subiectivismului. Nici acum nu putem fi siguri că "vedeniile" reprezintă cu adevărat o "clar-percepție" sau doar un alt capriciu al minții, amețită cumva de jocul culorilor.

Pot relata (așa cum am mai făcut-o pe acest aubiect, la exercițiul cu stereogramele) ce percepții am avut eu -  pentru a nu se crede că vorbesc doar așa, să mă aflu în treabă.

După stabilizarea "violetului" (nu neapărat într-o formă anume definită) am încercat, în repetate ocazii, "pătrunderi" prin el. De fiecare dată (si întăresc asta ca numitor comun) prima impresie a fost ordonarea culorilor, așezarea lor într-un șablon (spre deosebire de învârteala fără noimă de până atunci). Prin "șablon" înțeleg anumite modele (linii ondulate, sau ceva ca o suprafață vălurită - în perspectiva 3D). Simpla apariție a acestui pattern regulat e fascinantă, în sine, căci nu e un efect comandat de mintea conștientă - dar tocmai fiind fascinantă, a readus cu ea problema din stadiul anterior.
Căci, desigur, nu m-am putut abține a mă concentra pe aceste regularizări, și evident, acestea au dispărut iute (chiar mai iute decât apăruseră). A trebuit să treacă ceva timp până am putut să le mențin în seeingness, și abia atunci au început să apară (dincolo de ordonarea culorilor) alte...ciudățenii.

abyss

#477
Când spuneti culori, șablon, violet, va referiti la fenomene cromatice percepute ca fiind manifestate in zona frunții? Etapa premergătoare creării vartejului?

Grifon

#478
Da. Preced "vârtejul", ba chiar " alunecarea" în astfel de percepții nu implică, neapărat, un efect turbionar.
Precizez însă că impresiile nu sunt localizate strict în aria frunții - chiar dacă de acolo pornesc (ca urmare a concentrării pe zona dintre sprâncene). Se crează un câmp vizual, desi nu la fel de larg ca la vederea obișnuită. În mod cotidian, ochii noștri percep o rază de cca.200° orizontal /130°vertical (unde intră și vederea periferică). Aici, cu ochii închiși, raza e mai comprimată, și se extinde treptat din zona centrală (mijlocul frunții).
Abia când reușesc să cresc o "panoramă", chiar cu spațialitate, apar acele regularizări. Nu reușesc de fiecare dată, căci de multe ori mă irită stagnarea culorilor fără noimă, sau pur śi simplu adorm (efect secundar nedorit al stării " alfa").

E foarte greu de descris acest stadiu. El apare pe neașteptate, foarte iute, si efectul apariției naște incitarea care ma "scoate". Simplul fapt că observ alte forme și culori, mai ales deja regularizate, " trezește" curiozitatea minții - închizând astfel drumul. E destul să încerc a observa mai bine nuanțele sau șablonul, si pierd impresia (cu iritarea aferentă, ce mă scoate cu totul din stare).

Atașez câteva imagini orientative, care să indice, oarecum, șabloanele de regularizare. Nu trebuie luate ca borne, căci percepțiile sunt mult mai diafane decât o mătase vălurită (imaginile sunt chiar grosiere). Si nici culorile nu sunt atât de clar definite, ci mai degrabă nuanțe f.f.rafinate, greu identificabile (de unde si "activarea" curiozității minții).

(ultimul atașament e o stereogramă, pe care am ales-o ptr.a evidenția similaritatea de pattern;  nu trebuie luate în seamă fețele sau ce se poate naște 3D, dar coincidența nu e întâmplătoare. E o legătură clară între vederea stereoscopică si percepțiile "extra", căci singularitatea " ochiului" pineal implică o "îmbinare" a bifocalizării obișnuite)

abyss

Da, si la mine trecerea d.p.d.v. cromatic este uneori cumva asemanatoare. Asta cand stau pozitionat in... intuneric.

Si eu intampin dificultati in special daca exersez cand ma asez in pat inainte sa adorm.

Poate ar fi mai bine sa exersati si ziua. Nu neaparat in pozitia sezut sau culcat. Eventual in mers, cand faceti un drum de minim 1km pe jos ori in timpul altor activitati. Eu am obtinut rezultate promițătoare. Adica mentinerea si dezvoltarea senzatiei din regiunea fruntii. Cu timpul devine luminoasa (Ajuta si acele exercitii efectuate pe traseele energetice ale corpului uman). Partea buna este ca fiind cu ochii deschisi nu am mai avut mari asteptari sau distrageri de atentie pricinuite de stralucirile vrilului. Insa, ce am observat este ca dupa un timp anumite imagini apar pe acel fond de practica a construirii instrumentului energetic. Imaginile apar insotite de senzatii, la fel cum se formeaza o imagine dintr-o simpla amintire.

Cu vartejul am eu probleme acum. Poate fiindca nu am priceput exact din carte...nu stiu. Cert este ca acel vartej ma duce/trage cu prea mare forta, si simt cumva ca destinatia e foarte indepartata strabatand galaxii (asa am simtit). Recunosc ca nu am avut curajul sa merg inca pana la capat, oprindu-ma fortat cam la jumatatea drumului parcurs de fiecare data.

De exemplu dupa imaginea dumneavoastra cu nr. 3 , percep ceva in genul urmator cand se mai limpezeste insa cu o raza vizuala mult extinsa si fara acele stele luminoase:


Si dupa accesarea vortexului imaginile din jur apar asemanatoare cu urmatoarea imagine:


Din pricina faptului ca inca mai am mult de citit si exersat am lasat partea cu accesarea vartejului pentru mai tarziu fiindca am descoperit ca am cateva zone energetice blocate (probabil din cauza herniei de disc) si lucrez la zona respectiva cu ceva rezultate. Evident descoperirea am facut-o datorita tehnicilor dr. Sagan.