Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

Intr-adevăr, effendi @Godak, un istoric al demersurilor prealabile ar fi fost util, dar nu neapărat obligatoriu - căci, precum am mai zis, nu ne aflăm aici la un doctorat.
Rigorile academice sunt o necesitate in cazul unor eventuale lucrări de publicat - dar noi (cel puțin eu) nu avem pretenții chiar așa inalte.

In altă ordine de idei, dle @Gânditorul, nu trebuie neglijate nici alte unghiuri de abordare. Teoria colegului @Dharanis are elemente utile - chiar dacă la el, vorba vechiului banc, indiferent cum le lipește, adună, răsucește, tot mitralieră (plată) îi iese. Dacă Vrilul e, precum zicea, o prana/pneuma mai elevată, devin explicabile unele performanțe ale nemților.

Atașez, in completarea ideii "glandele și vrilul", cunoscuta analogie dintre structura creierului uman și "Ochiul lui Horus" - date fiind și trimiterele "egiptene" inserate de B.Lyton in lucrarea sa.

Grifon

Reunind referirile lui R.Steiner si opiniile conform cărora "vril"-ul este un ki/qi/prana mai subtil,  putem incerca o primă sinteză (desigur, cu grad la fel de mare de indoială ca și premisele):
- dacă vrilul-ul este ceva predilect manifestat (sau plenar sesizabil) in sfera vegetală, atunci probabil, la om, el trebuie pus in legãtură cu sistemul nervos vegetativ.
Nu e o intâmplare că acest sector al sistemului nervos poartă respectiva denumire, și e la fel de relevant faptul că nu este coordonat de creier (cortex), ci de măduva spinării.

Inutil sã precizez (pentru cei preocupați) cã (re)ajungem astfel la fluxurile dextro/levo Ida si Pingala, componente ale așa numitului "Kundalini". Prin urmare, ne apropiem cumva cu "bâjbâitul", dar numai in plan teoretic - căci nici cei ce practică exerciții qi/yoga nu au ajuns - din câte știu eu - la capacitatea de a-și prelua sub control mental funcțiile măduvei.

Așa, teoretic, ideea a mai fost atinsă - "maicile" Bene Gesserit ale lui Frank Herbert (ciclul Dune) ce se mai jucau cu asemenea practici. Rețin chiar și termenul folosit : exerciții "prana-bindu" (ultimul termen insemnând "picătură/strop" - in sens relevant ptr. nivelul rafinării).

Primești ideea aceasta, dle @abyss ? Sau le răsucim altfel ?

abyss

#77
Primesc cu plăcere.
Sistemul nervos vegetativ este numit astfel sau cu acest sens in mai multe limbi străine ?

Eu nu am la dispozitie decat un biet telefon deocamdată....

Grifon

In engleză / franceză / germană e aceeaşi denumire.
In plus, măduva, in engleză (cel puțin) este denumită spinal cord. Eheee...spinal=spin, cord=coardă/corzi. Parcă am tot folosit termenii "corzi levo/dextro", cu diferență de "spin", nu ?
Si-n română avem "măduva spinării...off, cum se mai potrivesc cuvintele astea !

Imi amintesc că am citit undeva despre unele exerciții pe care le practicau nemții din Societatea "Vril", ce implicau plante. De găsesc referința, voi reveni cu amănunte.

Uşor-uşor, ne apropiem intrucâtva - chiar de mai sunt multe aspecte ce ne scapă.

Ganditorul

#79
Observatie : spinare a aparut inaintea spin-ului pe scara evolutiei in timp. Asta daca ne referim la spin-ul fizico-chimic si nu la ciulinii Baraganului. Asa ca potriveala asta este viceversa...

Grifon

Corect, dle.@Gânditorul. Eu remarc insă potrivirea, fără a lua in calcul anterioritatea / posterioritatea. In abordarea unui subiect precum Vrilul, e recomandabil ca abordarea să fie şi pe principii de sincronicitate, nu doar de cauzalitate.

"Noutatea" a fost doar tentativa acelui grup, hm... neguros...de a dobândi control asupa acestei misterioase energii. Altfel, acest "vril" (sau oricum altfel l-am numi) precede nu doar apariția diverselor "graiuri", ci umanitatea insăşi, in forma existentă astăzi

Pot paria că, pe măsură ce aprofundăm şi diversificăm cercetarea, asemenea "coincidențe" se vor indesi - iar asta, conform unor precepte e(s/z)oterice, e semn că "discipolul se află pe drumul cel  bun".

Problema va fi la modul de integrare - acolo se fac, intotdeauna, cele mai mari greşeli.

abyss

Eu mă refeream la sistemul nervos vegetativ. La noi e vegetativ....la altii autonom.... Foarte interesant ! 

Grifon

Păi da...e autonom (adicătelea mintea nu contribuie cu nimic la el). Si asta e f.f. bine, că la cât de tonți suntem câteodată, de-am controla conştient funcțiile alea, n-am reuşi nici să trecem strada...haaahaa !
Conchid, astfel, că avem "vril" - by default. Pur si simplu, butonul de activare există...dar ca opțiune inactivă (spre binele nostru).

abyss

Optiunea nu este inactivă in opinia mea ci insesizabila sau neînțeleasă ori necunoscută. Cauzele sunt cantitatea de Vril by default.... care este mică. Actul constientizarii separat de sistemul autonom reprezinta un consum suplimentar.
  Intr un sistem cu circuit oarecum inchis sau limitat by default de cantitatea de hrana sau setari originale cum obții Vril necesar realizarii existentei optiunii/butonului? Si apoi restul pentru activarea ....sistemului energetic extracorporal?
O varianta prima ar fi redistribuirea vrilului by default prin tehnici exercitii sau ritualuri. Dar tot nu pare sa fie suficient. Si asa apar locațiile cu acumulări naturale de Vril. Dar tot nu pare sa fie suficient.

Grifon

Da, aceeaşi problemă o aveau si cei din "Vrill Gesselschaft"...nu prea le ajungea. Uite aşa au dorit supra-doză, si au ajuns a pofti la supra-om !
Presupun că "zestrea" variază de la individ la individ. Iar ptr. suplimentări, hm...ar fi calea conectării la "vril"-ul universal, dar, evident, apare riscul major al supra-incărcării "circuitului", ce duce aproape sigur la o fatală "prăjire".
Imi pot doar imagina câți nefericiți a ingropat SS-ul in "dosul curții", in graba lor lacomă de-a stăpâni acest "izvor" - căci ăia nu prea se incurcau cu moralitatea...

In afaceri ca aceasta, răbdarea e condiție vitală. Probabil o acumulare treptată, gestionată mai intâi la "micro", e calea recomandabilă. Asta, desigur, ar putea dura zeci de ani...iar nemții nu voiau să aştepte atât.

abyss

Imi amintesc din vremea când practicam artele marțiale cateva exercitii "secrete". Pot spune ca desi unui novice sau profan ele păreau de domeniul sf aveau rezultate reale. Atat pentru atac cat si in mod special pentru aparare, reglare interna a organelor sau amplificarea capacităților mentale. Cand voi avea timp am sa le descriu aici.
  În mare era vorba despre Vril in diferite culori si aplicațiile acestuia.

  Recent am discutat cu cineva despre acupunctură. Un domeniu incredibil, mai sf decat orice ,căruia chinezii i au dedicat un sistem oficial complet in care activeaza cred milioane de oameni.
  Pe scurt , am aflat că există niște "ore ale organelor " . In functie de orele din zi ori noapte anumite organe sau facultăți primesc Vril by default. Culori diferite.....ore diferite. Eu am rămas paf..... si klar am realizat ca daca introducem in aceasta imagine lumina , prezenta ori absenta ei , intensitatea (culoarea, frecventa ) lumina stelelor rad. e.m. de fond, cheakrele .... lucrurile capătă sens. Stomacul ca baterie cu acid....etc . Avem imaginea unui sistem energetic constructiv.
   

Grifon

#86
Intr-adevăr, racordarea la repere temporale e necesară. De aia cei din Thule analizau raportul cu astrologia (fiecare organ are echivalent planetar, implicit ani/luni/ore aferente). Nemulțumindu-se insă cu "generatoarele obişnuite - planetele sist.solar) au căutat să se "ințepe" la fluxurile stelelor superioare - aşa ajungând la eforturile de chanelling către Aldebaran, Algol, ş.a (numitorul comun, pe care nu-l ințeleg insă ca necesitate, fiind constelația Taurului).

Ce-au căutat, se pare că au găsit. Nefiind insă nici pregătiți, nici răbdători (si sigur nu prea blând-intenționați) au ajuns pe spinarea unui taur nărăvaş, care i-a purtat furtunos către distrugere/autodistrugere.

abyss

Citat din: Grifon din  26 Octombrie 2016, 11:10:52
(...) Nemulțumindu-se insă cu "generatoarele obişnuite - planetele sist.solar) au căutat să se "ințepe" la fluxurile stelelor superioare - aşa ajungând la eforturile de chanelling către Aldebaran, Algol, ş.a (numitorul comun, pe care nu-l ințeleg insă ca necesitate, fiind constelația Taurului).
(...)

Constelația Tau(Ur-ului) în această arhitectură presupun ca determina inițial unitatea fundamentala de măsură . In Est această unitate de măsură era obținută apelându se la o formula speciala numită Ayadhi, care provenea de la Jyotisha sau Astrologia Vedică care folosea Nakshatra (steaua de origine/naștere ) a fondatorului , a orasului/locului In care urma a se clădi edificiul potrivind prima silabă a numelui orasului/locului cu sunetele sursa/sămânță asociate mistic cu fiecare dintre Nakshatra dar si cu Nakshatra zeitatii principale a edificiului target.  Aceasta unitate de măsură numită "danda"  ofera dimensiunea interioară a spațiului sacru (sfânta sfintelor) cat si a distanței între stâlpi/coloane. Intreaga spatialitate a structurii e data in multipli si fractii ale unitatii bazice de măsură. Si de aici pornesc seturi întregi de reguli elaborate care stabilesc materialele , structura , curgerea vrilului etc diversitate ce are ca scop unitatea unui punc, vârf al unui munte cosmic învăluit intr un adânc sentiment de unitate.
  Folosirea fierului la scara mare cred insa ca a atras cele.mai impure energii.

Grifon

Cu siguranță şi aceste elemente au fost luate in calcul de "magii" Vrilului. Din păcate, sunt mai puțin versat in astrologia vedică (aprofundările mele fiind in sistemul aşa-numit "chaldeean"), insă e clar că numele şi momentele natale au fost cântărite. De ex., aşa ințelegem de ce unii au ținut morțiş a-şi schimba numele. Pe von Sebottendorf nu-l chema aşa inițial, iar Adolf era Shickelgruber. Devenind "Hitler", s-a conectat la Hyade (roi din aceeaşi constelație taurină, suplimentându-şi vrilul prin sunetele noii combinații nume/prenume, rostite/gândite frecvent de toată Germania, ulterior tot globul. In horoscopul lui Hitler Hyadele au plasament de excepție (dincolo că ziua naşterii e pe cuspida Taurului (cea mai "incărcată" poziție, cuspida fiind antena)

Tot din Taur vine si doctrina Lebensraum (spațiul vital), cunoscut fiind că această "zodie" e definită primar de impulsul achizitiv/acumulativ.

Reiese clar că cei din Thule nu erau amatori - au mixat tot ce ştiau ptr. a "energiza" proiectul. Când au remarcat insă ce "demon" au creat, era prea târziu (vezi poemul scris de fiul lui Haushoffer, inainte de a fi executat ptr. participare la complotul "Walkyria"...).

Xanadron

Subscriu (si) la opiniile tale, colega @Grifon - cu exceptia "f"-ului in plus donat poate fantomei geo-politrucului nazist K. Haushofer. In orice caz, daca ma miram cindva de ce nu esti invitat la scabro-infantilele "emisiuni-ghiveci astrologic" de pe ecrane, acu' m-am lamurit: stii prea multe si le explici prea bine ca sa apari la TV. :lol:
(n.b.: Chestie valabila din pacate si pt. alti citiva rufonisti care ar putea ridica nivelul jalnicelor emisiuni ufo-conspirologice actuale, pe cale de disparitie oricum.)

Ontopic insa (si lasind balta propunerile realmente constructive de-a [re]lansa forumul), inclin sa cred si eu - purely intuition-driven - ca VRIL-ul n-ar fi numai o reincalzire a vechilor supe ki/prano/orgono/pneumice, pe al caror schelet "ar fi pus carne" diversi exaltati incepind cu Bulldog-Lytton ala (da-da, nu doar in dulapurile rozi-masono-iluminatilor se pot gasi schelete.... gustati-le ciorbele si-o sa va convingeti.)

Si notiunea "sistemului energetic constructiv" abil dedus de @abyss ar fi o confirmare veridica a mecanicii eficientzei acupuncturii, dar nici prezumtia asta logica nu EXPLICA (eventual in detaliu) mai nimic - la fel cum nici chinezii n-au primit de fapt explicatii de la "invatatorii" lor, care doar le-au lasat acu' 5 sau 15 milenii topografia exacta a meridianelor bio-energetice + tehnica la fel de precisa a "incarcarii / descarcarii" lor terapeutice... si cam atit.

Mai demult aduceam vorba succint d-un ufologo-ciumpalez (britanic, evident :wink:) care presupunea ca si chakrele ne-ar fi fost "implantate" de-mai-sus (dar de pe un etaj mai jos decit al Ghidusului Suprem :star: - ala negat de... falsul Stephen Hawking, da - alt subiect real, desi nu merita dezvoltat nici el in oceanul duplicitatii planetare actuale).
..."Cum anume? Cind oare?" sint intrebari greu lamuribile insa, de genul dubiilor despre constiintza de sine a gaurii din covrig, :lol: din moment ce nici chakrele astea nu-s "definite" deocamdata decit prin efectele lor colateral observate - si nu de tot boboru' ori cu orice tehnica uzuala.

La fel sta treaba si cu "materia" circulantă prin tuburile/găurile/capcanele/etc. numite chakre - fluxuri de particule/unde sau ce-or mai vrea sa fie ele :-D - că la fel de bine pot fi si ANU, bozo-the-clown-bozonei, aeth-aero-tahioni, alcohoolo-fractalo-neutrini ori alte viduri vibratorii... MIXTE, mult mai imbirligat-intricat combinate decit ne putem imagina noi, proprietarii tolomaci de chakras full-option doar imprumutate temporar poate.

..."In ce scop/uri totusi?" - la asta a-ncercat sa dea raspunsuri [si] inventivul TVM, dar tare ma tem ca, daca-i altoim ipotezele cu ale altor vizionari ceva mai... HD-vazatori (Philip K. Dick e doar unul dintre ei) ajungem sa bajbaim macar p-aproape de raspunsul intr-adevar ultimativ-interesant la-ntrebarea esentiala nu doar dupa mine: CUI PRODEST ?  - noua sau LOR? :-)

Si cu asta descălecai dă pă şaua [semi]intelectualului [semi]curios care bântuie ca vizitator mediu-statistic RUFOn (da' nu postează deloc), desi incepusem cu ginduri ceva mai complicate. ...Are vreun rost insă?! :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/