Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

fiulploii

Poate are legătura cu runele sfinte, societatea Edda si ariosofia .
Deja a devenit cam stufoasa toata afacerea .
http://www.conspiracyschool.com/sites/default/files/resources/Goodrick_Clarcke___The_Occult_Roots_of_Nazism.pdf


Grifon

Ca abordare intuitiv / decriptivă, e firesc să căutăm urmele acestui simbol în cele două ramuri principale cu care este asociat Vril-ul - cea tibetană si / sau cea scandinavă.
Seamănă oarecum cu o rună (dacă mergem pe filiera nordică). Arată cam ca runa Peorth (Pertho) care înseamnă "joc" / "joc ascuns"/ "strategie". Diferența e jos, unde ultima codiță urcă (la runa amintită coboară).
Runa Pertho face parte din setul Elder Futhark, nu din cele "armanice" (utilizate de Edda Gesselschaft si ariosofi).
Poate fi însă si un semn tibetan, după stilul grafic. N-am găsit însă nicio descriere, nici măcar ceva aproximativ în asemănare, așa că nu mă pot hazarda cu o părere.
Iată, atașate, imagini cu rune - dar si un tabel cu cifre / litere tibetane, ptr.a se remarca stilurile.

abyss

#437
Citat din: Grifon din  16 Septembrie 2017, 00:15:52
......
Mă întorc, totodată, si la ciudățenia inserării Vrilului în mitosfera scandinavă. Căci acolo a fost o intenționalitate clară a...unora, menită a forța asimilarea. Repet, în toate basmele / legendele nordice nu se află nicio mențiune (dar absolut niciuna !) la Vril - oricât am studia si cerceta.
Atunci, de unde până unde a ajuns Vril-ul băgat într-ale lui Oddhin / Freya / Thor ? Ba încă atât de persuasiv și "natural" încât azi se asociază involuntar cu runele sau cu alte tradiții scandinave - desi, la o cercetare atentă, se poate vedea că e ceva eratic, ceva ce sigur nu are nimic în comun cu decorul.

Am văzut doar că noțiunea a fost "importată" din Asia (cazul Jaqolliot) sau introdusă în doctrine de extracție masonică prin Bulwer Litton. Cum de se ivește iarăsi la nemți, ba simultan cu ardentul interes ptr. Tibet ?

Ar fi interesant, pe linia acestei ciudățenii, să reperăm care a fost, exact, raportul de cauzalitate, sau măcar cronologia exactă a evoluției. Adicătelea, au băgat Vrilul după ce au amușinat prin Tibet, sau au ajuns înspre Tibet din pricina preocupării ptr. Vril ?
Stabilirea precisă a acestor raporturi ar explica multe....printre care si apariția acestui straniu drapel/simbol, despre care nu m-am dumerit nici până azi cui aparținea, cu adevărat, sau ce mesaj profund voia să transmită...


Nu am reusit sa "prind" insemnatatea acestui simbol. Daca inseamna "joc" / "joc ascuns"/ "strategie" , atunci a cui este aceasta strategie ?

abyss

#438
Citat din: kenjiro din  12 Decembrie 2017, 20:54:52
Cyclone on Saturn
https://m.youtube.com/#/watch?v=Z9iIw4OQNXc


The word Merkaba means the spirit/body surrounded by counter-rotating fields of light, and is considered to be a light vehicle for space/time/dimensional travel. It is the vehicle of Ascension designed to transition you to light body; to assist in the attainment of higher levels of conscious awareness; and to travel or transition between dimensions and realities.
Once activated, this shape creates an energy field that spreads out in a saucer shape about 55 feet wide. This energy field is capable of carrying one's consciousness directly to higher dimensions.
Sursa:
http://www.ascensionnow.co.uk/star-tetrahedron-merkaba.html
Dar nu spune cum se activeaza, doar ca unii o fac , au făcut o sau o vor face cândva ori ca tine de reamintire. Cam vag...
  In principiu cred ca e posibil, dar ai cunoștință despre ceva surse referitoare si la tehnica de obtinere a plasmoidului dublu-vortex? Fiindca degeaba plimbam teoriile altora daca nu pot fi verificabile. Macar de catre unii/unul.

kenjiro

#439
Normal ca nu spune :)
Doar nu vrei sa gasim o tehnica/invatatura completa, intr-o carte sau intr-un articol scris de cineva pe internet ?
Iti dai si tu seama ca sansele sunt foarte mici :)
Eu nu am o asemenea tehnica si nici nu am nevoie. Legile universului le gasim
in interiorul nostru, trebuie doar sa gasim poarta, sa intram in imparatia/regatul lui
Dumnezeu (Malkuth) apoi vom intelege, treptat/progresiv toate lucrurile.

Tilopa's Mahamudra Teaching to Naropa:
Follow no path to follow the path of the Buddhas;
Employ no technique to gain supreme enlightenment.
http://keithdowman.net/mahamudra/tilopas-mahamudra-teaching.html

Grifon

Fără îndoială, confirmarea prin practică a acestor teorii ar fi dezirabilă, dar sunt de acord cu dl.@kenjiro - nicăieri nu vom găsi pe Net expunerea credibilă (si nici măcar coerentă) a unor eventuale ...proceduri.

Totuși, unele lucruri, la nivel secvențial, pot fi confirmate.

De pildă, eu, efectuând o serie de exerciții (să le zicem...meditative) am experimentat frecvent senzația unui...vertigo, a unei senzații de răsucire turbionară.
Nu apărea in mod programat, ci drept consecință a unei focalizări a atenției (implicit respirației) pe zona abdominală. Respectivul "vârtej" nu dura mult (max.3-4 secunde), după care dispărea fără ca eu să-l pot iarăsi genera.

Desi nu e mare lucru, îl consider confirmarea parțială a schemei postate de dl.@kenjiro (ca și a altora, de altfel, expuse în teorii similare). Cu siguranță acest pattern turbionar caracterizează anumite conexiuni între creier și componentele mai puțin cunoscute a ceea ce numim "corp energetic".

Recent am descoperit si alt fel de " exerciții", dar încă nu le-am testat suficient pe propria-mi piele. Destul să spun că am experimentat totuși câteva efecte promițătoare, si promit să le detaliez când voi dobândi mai multă convingere asupra eficacității lor.

abyss

Si unde ati gasit acele exercitii , domnule Grifon? Daca puteti sa ne impartasiti si noua, desigur.

Grifon

Evident că voi spune, nu e niciun secret.
Doar că nu e vorba de o anumită (singură) sursă - căci am convenit deja că nu putem găsi soluții (doar) pe Net.
E vorba de un anumit melanj de practici, pe care le-am conceput singur, îmbinând mai multe tehnici.
Nu mă grăbesc a le descrie întrucăt,precum am zis, nu sunt încă sigur de eficiența lor - si n-aș vrea să trântesc niște aiureli doar ca să mă aflu în treabă.
Pot zice totuși că, în principal, noutatea constă în exploatarea energetică a laringelui - canalizată ulterior spre alte...deziderate.
Despre această noutate pot da o referință bibliografică - dar mai bine, când îmi voi aminti numele autorului, o voi posta direct la rubrica "Biblioteca Ireală".

Grifon

Ei, acum că am postat lucrarea promisă, câteva comentarii.
După o mai îndelungată chibzuință (asezonată și cu discuțiile de aici, dar si cu propriile mele eforturi practice) cred că îi voi da dreptate colegului @Dharanis, care zicea, mai demult, că:
Citat din: Dharanis din  09 Octombrie 2016, 11:21:05
Vril este un qi/ki/prana/pneuma mult mai subtil.
Vril este UDANA, particula antigravitationala (din clasificarea apana, samana, vyana, prana, udana).
Exista al treilea ochi spiritual (glanda pineala) dar si al treilea ochi astral (glanda talamus, sau Kameswara Chakra, chakra Soarelui Negru).

Dincolo că el a făcut unica delimitare conceptuală față de arhicunoscuta prana, înclin să subscriu la particularitățile ascensionale ale "vril"-ului (prin ascensional neînțelegând neapărat antigravitațional, dar nici neexcluzând similitudinea de idei).
Udana Prana are exact descrierea ce include si particularitatea detaliilor din cartea doctorului S.Sagan. Guvernează gâtul + laringele, si se manifestă " în sus", preponderent între piept si cap - ceea ce o face mai interesantă, d.p.meu d.v., comparativ cu celelalte tipuri de energie înrudite.

Drept urmare, laringele devine (în această linie de gândire) echivalentul unui "generator" energetic (chiar dacă mai slab ca centrul inghinal, însă fără riscurile de "revărsare" ale energiei sexuale). Poate fi lesne activat prin respirație, și oferă suficienta "alimentare" pentru activarea - în primă etapă - a percepțiilor psi.
Dificultatea rezidă în conectarea acestui impuls cu alți centri - căci aici apare necesitatea practicii si a răbdării. E ușor să vorbim (la propriu, adica să utilizăm laringele ptr.impulsuri sonice) dar e mult, mult mai greu să folosim același "motor" pentru alte...treburi.

kenjiro


abyss

#445
Am gasit pe net cautand un text despre kameswara chakra, un comentariu oarecum bizar in cache fiindca blogul pare inchis. Poate si din cauza ca erau scrise o gramada de vulgaritati... (https://barceankarkaran.wordpress.com/author/karkaran/page/23/)dar, iata ce scria cineva acolo:

citez:
"Numai prin identificarea corecta poti transmuta SI12 (sa folosim terminologia lui Gurdjieff) in SOL12 (energia emotionala care apartine supraconstientului) si in MI12 (genialitatea/superintuitia supraconstientului) si mai departe spre LA6 si DO6.

Acesta este motivul pentru care orientalilor nu le iese pasenta deloc: nu isi pot accesa SOL12 si MI12, astfel incat dupa decenii de practica, nu prezinta puterile paranormale superioare: genialitatea in domeniul ales de activitate (rezultate de nivel mondial), superintuitia, si darul profetiei.

Asa ne-au pacalit si ne-au inselat pe noi occidentalii, mai ales la inceputului secolului trecut, cu puteri paranormale inferioare (clarvedere, mutarea vreunui obiect, oprirea batailor inimii) care insa erau obtinute printr-un pret cumplit, posedarea.

Dar nu le aveau pe cele superioare.

Sa presupunem ca o persoana va sublima corect, SOL12 si MI12, dar va eja_ula rar (sa zicem o data la cateva luni de zile): el va fi in avantaj net fata de practicantul care nu va eja_ula deloc, dar care nu ajunge niciodata in sferele superioare ale sublimarii. Identificarea cu zeitati hinduse/taoiste te va duce doar la astral, si nu mai departe.

Si mai putin cunoscut de cei care practica cultivarea este circuitul inima-glanda pineala.

Prin identificarea adevarata cu Dumnezeu, cu Iisus, atomii de calciu vor fi transmutati de inima, de supraconstient, de feminitatea divina adica sufletul lui Dumnezeu, in atomii eterici de calciu (implozia atomului), acestia ajungand la glanda pineala, oglinda divina, cu efect piezoelectric eteric, care va mentine nivelul energetic al corzii de argint prin care primim subquarks levogiri (kameswara chakra), dextrogiri (soma chakra) si bosoni (sahashara chakra).

Cel care sublimeaza cu adevarat deci isi va hrani glanda pineala si mai departe glanda pituitara, intregul sistem hormonal (...)

Si mai exista si tehnicile inventate de cei din Thule si Vril, aplicarea dublei torsiuni asupra kameswara chakra, chakra soarelui negru, sau ceea ce ei numeau projekt kronos, adica revitalizarea biochiralitatii spatiale ale moleculelor in mod mecanic, cu efecte miraculoase, insa insotite de urmari secundare mai putin dorite asupra corpului emotional.

Cei din Thule, nazistii, lucrau cu chakra #8, chakra kameswara, prin care corpul uman absoarbe tahionii levogiri si care repara efectele gravitatiei terestre dextrogire asupra aurei."

Grifon

Comentariul găsit de d-ta, dle.@abyss, pare a aparține unui esoterist practicant, ce combină - printre altele - tehnicile lui Gurdjeff, elemente tantrice, si / sau princiipiile eneagramei. Misterioasele denumiri SOL 12 sau MI 12 sunt combinări octavice, relaționate la gama muzicală (Do Re Mi Fa Sol La Si...etc) si sunt desprinse din practicile holistice (ce vor a integra toate indiciile religo-doctrinare înspre...celelalte realități).

Eu, unul, mă axez pe exerciții cât mai...laice, cât mai "dezbrăcate" de terminologia mistică. De asemenea, când studiez tehnicile unei anumite doctrine, mereu caut principiul  din spatele ei, si totodată utilitatea strict tehnică.

Să dau un exemplu. Știm cu toții faimoasa mantră orientală Om-Mani-Padme-Hum, cu tot bagajul ei de interpretări, asocieri, vizualizări, etc. Abia însă la o privire mai...neutră, se observă că doi termeni - Om (1) si Hum (4) - au particularitatea, fonetică, a unui zumzet ( humming, în textele de lb.engleză). Adică exact acea "fricțiune laringică" de care vb.doctorul Sagan, ca pas primar în dezvoltarea altor percepții.
Și "zumzăie" doar (1) si (4), ptr. ca (2) Mani si (3) Padme să dea răgazul inspirării aerului (Om / Hum fiind alocate expirației, ptr. maximizarea efectului vibrațional).

Iată cum, înlăturând bagajul simbolic, descoperim o simplă tehnicalitate, legată pur si simplu de un efect (în primă fază) strict fizic.

abyss

   Va admir pentru abordarea metodologica eleganta si eficienta asupra problemei definirii principiului cât și a utilității tehnice. In acest sens îmi place sa cred ca împărtășesc aceeași viziune.
   Sunt cred zeci de ani de când nu am mai practicat fizic efectul vibrational cu excepția poate a câtorva ocazii. Am realizat după mai mult timp de practica ca sunetul realizat mental, acordat si localizat potrivit are aceleași efecte. O varianta care m-a ajutat mult in a deveni si mai perceptiv in acele timpuri.
    Sunt nerabdator sa ajung a parcurge si cartea doctorului Sagan. Va multumesc pe aceasta cale tuturor celor care contribuiti la biblioteca ireala !!
   

Grifon

Mulțumesc de aprecieri, herr @abyss, dar nu e un mare merit doar în a jongla cu teorii - mai importantă e sinuoasa cale a practicii.
După ce vei parcurge exercițiile recomandate în lucrarea oferită, putem discuta detalii concrete - în special despre efectul turbionar care se crează prin activarea acelor percepții.
Sunt de părere că e o primă fază de accesare a schemei "Merkaba" din postarea d-lui @kenjiro , si că (abia) de la acel punct încolo putem vorbi, realmente, despre cultivarea "vril"-ului.
Sunt convims că schimbul de experiență va conduce la o înțelegere mai bună a fenomenului - ba poate chiar la descoperirea unor implicații noi.
Vril on !

abyss

Vril forever!