Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

Deruta e pentru cei ce vor câștiguri.
Pentru ceilalți e indicație.
Adevărul nu apare prin link-uri de Net, ci prin link-uri de sinapse, dle @abyss !

Grifon

De pildă, trebuie făcut efortul de a gândi precum gândeau oamenii din acele civilizații prezumate.
Dacă vedea o cascadă, să zicem, unul din acea vreme ar fi considerat-o, instinctiv, drept o sublimă manifestare a totului din care şi el se ştia (tot instinctiv) a face parte. La fel cu orice alt fenomen al naturii - inclusiv vril-ul.
E foarte dificil ptr. noi să gândim aşa, căci fiind individualizați noi am devenit exteriori fenomenelor.
De aici si "deruta" când ne ies în cale indicii despre acele perioade - si noi, tot involuntar, le abordăm prin maniera noastră de gândire.
Asta e problema tuturor cercetătorilor paleoastronauticii, iar concluziile lor suferă, inevitabil, de erorile unei astfel de abordări.

abyss

Este cu adevarat o uriașa problema domnule Grifon care duce umanitatea către pierzanie, chit ca este posibil ca unii sa scape cu o mini-civilizatie de "buzunar". Însă am convingerea ca "alții" mai evoluați ii vor "arhiva" pe aceștia din urmă. Din acest joc planetar nu câștigi decat alegând varianta win-win, adică toți impreuna nu doar o elita de ciudați dezaxati.

Revenind la ipotetica "percepție directă" atlanteeana amintita de dumneavoastra, am convingerea ca nu e chiar imposibil de reimplementat sau macar de reconstituit pentru cei doritori.
   De exemplu percepția cascadei cascadei fiind parte din TOT la un nivel instinctiv , adică la nivel de act reflex presupun , e un exemplu foarte bun la fel ca oricare altul.
  Dar pentru a se ajunge la un asemenea nivel cognitiv  trebuie plecat de undeva , de la exercitii de învățare simple. Fiindcă o cunoastere directă există de mii de ani si a fost raportată de catre vraci, shamani, oameni ai sacrului si nu numai.

De pilda, cândva am fost învățat că pot primi informatii /senzații de la obiecte, animale etc doar considerandu-le o extensie (precum un deget de ex) a mea si apoi sa caut sa simt acel lucru sau vietate (iarăși asa cum iti simti pe dinăuntru un ...deget de exemplu ).  Ideea era ca odată ce erai prezent cu atenția si simțirea "acolo" si mai inainte te goleai de alte gânduri balast chiar începeai sa simti și cateodata sa "vezi" lucruri necunoscute pana atunci. Sigur, nu e o știință exactă...dar reprezintă un punct de plecare.

Grifon

Un bun exercițiu, fără îndoială, și totodată un prim pas pentru expandarea stării de conștiență.
Cu aprofundarea unor asemenea practici se poate atinge ceea ce unele școli de psihologie modernă definesc drept "percepție gestalt" - adică o receptare amplă, integratoare, îmbinând concomitent impresii ambientale și impresii interioare (așa-numitele insight-uri).

Legătură cu Vril-ul (în caz că se întreabă cineva care o fi ?) rezidă în posibilitatea simțirii sale prin cultivarea unor astfel de percepții.
Nu putem descoperi cât "Vril" e într-o plantă dacă nu ne "cuplăm" cumva la senzitivitatea sa, nu ?

abyss

Va citez:  "E foarte dificil ptr. noi să gândim aşa, căci fiind individualizați noi am devenit exteriori fenomenelor "

Cu alte cuvinte am devenit sisteme energetice închise, izolate, funcționând doar pe baza unor surse de energie/informație prestabilite de catre Magicienii marii minciuni.

Grifon

Am devenit sisteme închise - dar nu ermetic închise (avem posibilitatea racordării la exterior)
Sursele de energie / informație sunt, într-adevăr, prestabilite (ceea ce se numește destin).
Dar că toate acestea s-ar datora "magicienilor Marii Minciuni" - să nu ne grăbim.

Ptr.că prin această restrângere / închidere/ separare (cum vrem să-i spunem) omul a dobândit cel mai neprețuit dar : conștiința de sine, Eul.  În variantele presupuse de ocultiștii a fi existat anterior, Eul nu apăruse, iar cei de atunci (fie că-i numim atlanți/pre-sumerieni, s.a) totul era o conștiință-grup, tip hive(stup).

Ca să n-o lungesc, eu prefer să fiu EU, chiar decuplat de la ansamblu și lipsit de puterile acelui ansamblu, decât să am toate puterile vril-ului dar să nu mă disting dintre un amorf NOI.


Grifon

Discuția s-ar putea întinde pe dimensiunea asta a Eu-lui și Întregului, dar nu-și are locul sau rostul în acest subiect (putând fi reluată, eventual, pe cel intitulat "Istorie, Timp și Credințe Religioase).
Aici însă, revenind la Vril, trebuie să recunosc că ceva m-a intrigat mereu lecturând toate referirile la experimentele naziste cu acele aerodine.
Căci mai toate descrierile indică niște sisteme de propulsie bazate tot pe motoare clasice (în sensul întrebuințării de carburant fosil, ardere/evacuare, etc). Chiar și aerodinele unde l-au pus și pe H. Coandă la lucru tot pe asemenea motoare de bazau (12 motoare Jumo 004B, plasate în manieră circulară sub aerodină - precum se explică în acest linkhttp://discaircraft.greyfalcon.us/Coanda.htm )
Și atunci, de unde legătura cu Vril-ul (fie organizația omonimă, fie conceptul mistic ?!). Căci nicăieri n-am găsit referiri la altfel de energie - și cu siguranță nu pusă în relație cu componenta bio a vril-ului...
Nici la relatările despre aerodina lui Schauberger n-am sesizat vreun detaliu similar....deci, de unde și până unde Vril ? Căci așa de prezumă că s-a numit o serie întreagă de tentative (Vril 1, Vril 2 etc.) ce au precedat cealaltă serie (tot prezumată) intitulată Haunebu.

E drept, mai e acel scenariu (total neserios, după mine) conform căruia experimentele seriei Vril aveau la bază "tehnologie chanell-izată din Aldebaran !?", via (psi) membrii grupării omonime.
?! ?! ?!
Adică s-a dat numele "Vril" unei serii întregi de experimente secrete, doar ptr. a "onora" un grup de mediumi ? Care, că veni vorba, au fost ulterior și cam persecutați (sau în cel mai bun caz marginalizați) după fuga lui Hess ?

Aici e cu siguranță vorba de altceva. Nu că tentativele n-ar fi existat, ci cumva (cineva ?) încearcă să inducă voit o confuzie între unele experimente și altele (ce aveau ca element comun doar aspecte de formă, nu și de fond).

abyss

#412
"Descoperirea radiatiei de inalta frecventa de catre Nicola Tesla si folosirea ei la farfuria zburatoare, a fost cea mai mare contributie a lui pentru aceasta lume", precum și "clasificarea pe categorii a eterului: sase feluri de unde EM, forte si particule din spatiu."

Apoi ramane marele semn de intrebare.... prima prăbușire moderna consemnată în state ramane cea a unui incident OZN, care se pare că a avut loc pe 17 aprilie 1897 în Aurora, Texas, un mic orășel situat în colțul din nord-vest al zonei metropolitane Dallas–Fort Worth–Arlington, perioada in care "este stiut ca Tesla si ulterior chiar anuntat terminarea unor teste la sistemul lui de propulsie (a farfuriei), in 1940, pe care il testase cu "multi ani" inainte de 1912, mai exact in 1894"....
http://cercetareromaneasca.forumgratuit.ro/t11-eterul-eterul

Prin urmare au avut.motive sa inducă lumea in eroare... iar cele 2 razboaie mondiale au avut un rol important in ecuație.
  Faptul că "vrilezii" au fost persecutați reprezinta un si mai mare posibil secret , poate si mai mare decât energia free & zborul antigravitic sau nemurirea corporală.

Grifon

Interesant de "săpat" puțin în dosul relatărilor astea privind presupusele serii de aerodine Vril și Haunebu...
De exemplu, ultimele m-au intrigat mereu prin ciudățenia numelui. De unde și până unde "Haunebu"? Și de ce ?
O mare parte din site-urile conspiraționiste zic că denumirea  vine de la un orășel din Germania, numit Hauneburg (ba unii îl mai și localizează oarecum exact, cică prin nord-vestul țării !)
Așa descoperim falsurile (fie motivate de șarlatania senzaționalismului, fie de alte interese).
Adevărul e că nu există o asemenea localitate în Germania (nici acum, nici în epoca WW2). Nici măcar vreun cătun, ceva - nimic.
Atunci ? Să fie doar un acronim, o abreviere ? Am mai găsit varianta H-Gerat (echivalentul englezesc fiind H- Device sau H- Aparatus) - dar tot fără legătură cu vreo localitate sau altceva...
Pe alte site-uri se speculează că Haunebu ar fi un termen ocult - dar, dacă e așa, mărturisesc că-mi scapă ce-ar putea însemna. Poate un cuvânt dintr-o limbă veche ? O anagramă ? Un acrostih ?
O să-mi mai bat capul...
Căci aici e un nod important de dezlegat - fie că ne poate lumina în ceea ce privește conexiunea cu ocultismul Vril-ului, fie că ne poate da un indiciu privind înșelătoriile voite care se strecoară în această arie crepusculară.

fiulploii


Grifon

Hm, a doua explicație - cu poporul mitic - pare mai degrabă aptă a fi luată în considerație.
Acel autor menționat (Jon Douglas Singer) mi-e complet necunoscut (că și lucrarea sa, "Lost lands and cities beneath the sea").
Dacă, însă, cercetările sale asupra hieroglifelor sau ale altor dimensiuni egiptologice l-au condus spre identificarea unei asemenea populații (haunebu), atunci ar putea fi un debut de cercetare (mai ales că-i asociază cu atlanții, plasându-l într-un  misterios areal nordic).
Totuși...deși nu cunosc lucrarea (și am bunul obicei de a nu mă pronunța în necunoștință de cauză) în cazul acesta am oareșcare dubii.
Presimt o inversare a cauzei cu efectul...altfel spus, că autorul a ținut morțiș să găsească o asemenea explicație tocmai pentru că deja cunoștea (n-am niciun dubiu aici) vehicularea denumirii în literatura conspiro-nazi.

Dar, oricum...până la găsirea unei explicații mai plauzibile, s-o reținem pe aceasta  (măcar că beneficiu de inventar).


Grifon

Ei, hai c-am mai găsit ceva, ce se leagă de explicația evidențiată de dl @fiulploii:

https://www.academia.edu/8280713/Haunebu_in_the_inscriptions_of_18th_Dynasty_rulers

Haunebu = "everything beyound / arround the islands" (?!) "shores of Haunebu" (?!)
Hm....se pare că ajungem totuși undeva (mai ales că abia ce vorbirăm de referirile lui Steiner la Vril-ul atlanților...)

abyss

Am ramas cum se zice "cu gura deschisa". Habar nu aveam de etimologia denumirii "Haunebu".
Extraordinar...

Grifon

Să nu ne pripim...deși, într-adevâr, par a se lega niște ițe...
Așa ar avea sens (căci cei din societăți precum "Vril" chiar credeau în rase / nații ante-diluviene).
Se leagă și denumirile alese Vril + Haunebu (devenind astfel urmarea unor anumite concepții ce se revendicau de la alde..Vril-Ya, sau de la veleitățile psiho-energetice ale proto-egiptenilor.

Oricum, cu siguranță e o explicație mai bună decât "orășelul Hauneburg", sau alte aiureli. Cumva-cumva, din bâjbâielile astea ale noastre pare că dibuim totuși câte ceva....

abyss

#419
Am gasit ceva si pentru Vril:

CELTIC.      Virol, Viria:   arm, bracelet, woven
OLD ENGLISH. wabem:   to waver
Old Norse.         vafra:   to hover about
                        veifa:   to wave
Old English.    waefre:   restless, waver
                      wefen:   to weave   
ME.                     Virl          Virole   Virell   Verelle   Ferrule
                     Weven:   to move to and fro
OF.                  Viriola
F.                   Vrille:    tendril, vine
                         Viril:   potent, enlivening
https://borderlandsciences.org/project/vril/compendium/white-ray/1_1.html