Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

abyss

  Cert este că englezii au misunat prin tibet inaintea germanilor.
  E clar din povestile acestea ca urmăreau cu toții stăpânirea si înțelegerea unei energii care sta la baza atat ă vrajitoriei cât și a practicilor mistice , si eventual crearea de tehnologii care sa îi ajute pe cei neinițiați, sa depășească handicapul reprezentat de ...lipsa aceleasi energii personale care se pare ca se acumulează in mii de reancarnari. Nemtii se pare ca au inteles cum se face, din moment ce au elaborat propulsii neconventionale.

Godak

Vroiam să-l amintesc pe Ma-Lu Chung, un nutriționist tibetan care-și făcea veacul prin Berlinul anilor 36. Omul vindea un produs natural obținut prin sinteza prafului de mumie, care, tratat cu anumite compoziții anorganice dădea ceea ce s-ar numi elixirul de viață lungă, o substanșă organică, vie în sine. Straniu este că acest Ma-Lu Chung a avut contacte cu o serie de savanți germani, majoritatea de mâna a doua. Inexplicabil pentru istorie, după doar 2-3 prize de "elixir tibetan,,, aceștia începeau să dezvolte teorii tehnico-științifice revoluționare și o putere de calcul mental cu totul ieșită din comun. Gurile rele afirmă că extraordinarul progres al Germaniei din acele timpuri i se datorează tocmai acestui Ma-Lu Chung.

Așadar, postarea colegului @kenjiro vine să întregească teoria că de fapt, Ma-Lu Chung  a avut o contribuție decisivă în efortul de război german. "Fără Ma-Lu Chung eram și acum un contabil la căile ferate germane!" (Neils Bohr)

Grifon

Citat din: abyss din  22 Aprilie 2017, 23:33:00
  Cert este că englezii au misunat prin tibet inaintea germanilor.

Bien sur ! Briții au stăpânit toată India, plus areale conexe. Deh, nație de corsari...
Dar dacă veni vorba (si scuze de ușoara divagație ) stiți care au fost primii soli SUA în Tibet ?
Un duo dinamic : ofițerul OSS Brooke Dolan si Ilya Tolstoi (nimeni altul decât fiul marelui prozator rus, ajuns și el...nush cum Doamne iartă-mă, în ograda secretoșilor).

Oare toți oamenii ăștia nu puteau trimite si ei diplomați, cum se face ? Se pare că nu.
(nu mai divaghez că fiul lui Tolstoi nu era degeaba pe acolo, familia lui având treabă cu obscurii CEKA pe care i-a trimis Dzerjinsky după soții Roerich, si nici că Brooke Dolan a participat, cu câtiva ani inainte, la una din expedițiile Ahnenerbe. Deja e clar - toți, da toți, au amușinat pe acolo. O să iasă la iveală că numai Romania nu și-a trimis securiștii prin Tibet...hahaha !)

Iar ca amuzament (că tot se mulează) vă puteți distra cu un citat din IP Culianu, pe care l-am postat la finalul topicului "Detectivi  din spatele tastaturii". (Smith...apoi iarăși Smith...hahah !).

Grifon

Citat din: Godak din  22 Aprilie 2017, 23:47:55
Vroiam să-l amintesc pe Ma-Lu Chung, un nutriționist tibetan care-și făcea veacul prin Berlinul anilor 36. Omul vindea un produs natural obținut prin sinteza prafului de mumie, care, tratat cu anumite compoziții anorganice dădea ceea ce s-ar numi elixirul de viață lungă, o substanșă organică, vie în sine.

Ei, iată o noutate. E prima oară când aud de acest personaj...
O părere fugară - mumiile conservau așa-numitul corp-eteric al ființei, forțand astfel "duhul" faraonului să păstreze conexiuni îndelungate cu spațiul morții (am mai vorbit ceva similar la "Ritualuri Funerare," parcă).
Drept urmare, prelucrarea "prafului de mumie" putea genera, într-adevăr, nutrienți "nevăzuți" (poate un Vril rezidual, să zicem).
E de aprofundat asta.

kenjiro

Amrita really can make you "undying," to the extent you fol-
low the conditions. There are a lot of conditions, the main one
being that you must never again enjoy sex or else the Amrita will
dissolve and within a short time your body will age completely.

It is the same way with those amulets which some gurus
implant into their disciples' arms or legs. These amulets have
two important effects: You grow younger and younger as the
years roll by, and you develop Vak Siddhi, which means that
whatever you say comes true. When a guru gives such an amu-
let to a disciple two promises are extracted: total celibacy from
then on and complete equanimity even in the face of severe
provocation, because any curse you deliver will come true and
will ruin both you and whoever you curse.

Free download
Aghora At the Left Hand of God - Robert E Svoboda
https://archive.org/details/AghoraAtTheLeftHandOfGod


Grifon

Provocatoare ideea amrita (cu analogiile nectar / ambrozie / soma).
Am însă un mic amendament de făcut - mai degrabă o precizare:
Ritualurile acestea tibetane trebuie judecate ìn cheie mult mai profundă decât se face de obicei. Fără documentarea prealabilă a ce inseamnă budism Mahayana sau Zen, fără a se cunoaște sincretismul conjunctural cu șamanismul Bon, există riscul unor interpretări abracadabrante, ce n-au nici cea mai mică legătură cu noțiunile - temelie.

Un exemplu (edificator): pe mai multe site-uri am găsit, spre hazul meu, următoarea alegație : cică tibetanii din Berlin, când au văzut că Nemția colapsează, au "ticluit" împreună cu "Vrill"-erii, o fugă șmecheră. Pentru asta, si-au reunit forțele si au deschis...nici mai mult nici mai puțin...decât un "portal dimensional" (pe unde au șters-o...nemțește, oarecum). Mai mult, ca să ne lămurească, ni se spune că au făcut asta prin ritualul chod.

Aoleu, Tibetul meu ! (hahahaha !). Ce înseamnă să iei lucrurile astea în stupida cheie materialistă...
Păi, ritualul chod nu are nimic de-a face cu năstrușniciile astea ! E un ritual f.adânc, extrem de straniu ptr.concepțiile europene, si chiar macabru. Se face strict individual - deci nu se bulucește nimeni ca-n "Stargate" - de obicei în cimitire, și nici nu duce nicăieri. Implică demonologie (la propriu) si vizează eliberarea totală de percepțiile "matrix"-ului (maya) - dar nu detaliez, că e insondabil si foarte scabros.

Asta e ca și cu celelalte alegatii pitorești - cum că Maria Orsici chanell-iza telefonic cu "civilizația Aldebaran", care, din prea-plinul inimii lor le dădeau la nemți "manualul OZN-ului lenticular" (sau, mă rog, orice altă nerozie).

Așadar, aici, în "conexiunea tibetană", trebuie căutate, bazal, aspecte metafizice. Abia ulterior putem specula cum se metamorfozau astea (inginerește vorbind) de la idee la formă.

kenjiro

CitatFără documentarea prealabilă a ce inseamnă budism Mahayana sau Zen, fără a se cunoaște sincretismul conjunctural cu șamanismul Bon

Poate ai vrut sa mentionezi ceva despre Shivaismul Kashmirian  :-D

Alexis Sanderson: http://www.alexissanderson.com/
http://www.alexissanderson.com/uploads/6/2/7/6/6276908/sanderson_2009_the_saiva_age.pdf

Thakur Jaideva Singh: https://www.scienceandnonduality.com/non-dual-kashmir-shaivism-the-science-of-ultimate-reality-part-i/

John Dupuche: https://johndupuche.com/category/kashmir-shaivism/

Somadeva Vasudeva: http://kyoto-u.academia.edu/SomadevaVasudeva

Raniero Gnoli:  https://en.wikipedia.org/wiki/Raniero_Gnoli

Lilian Silburn: https://en.wikipedia.org/wiki/Lilian_Silburn



Grifon

Si acesta, dle.@kenjiro, si acesta....iar ca să fiu de-a dreptul holistic, "[...] despre toate școlile de gândire înrudite : shivaism / brahmanism / budism / tantrism/ Bon / Zen / Yoga....scuze dacă am mai lăsat deoparte vreuna, haha !

Acum, nici nu vin să zic că trebuie  transformată dezbaterea într-un simpozion pe teme religo-metafizice - am plictisi crunt majoritatea colegilor. Însă dacă tot vrem să "scobim " în Vril si în implicațiile sale mai practice, trebuie să stabilim bine fundamentul. Altfel picăm în derizoriu, și vine câte un domn hiper-critic (precum cineva cunoscut) si ne ia în....[ editat ]...zeflemea..

Deci, revenind - ce pofteau oare tibetanii acolo ?
Sau dacă nu mai avem idei, să revenim la Ashdown Forest.

Xanadron

#384
Citat din: abyss din  23 Aprilie 2017, 21:20:57
Nu am găsit nimic despre Ma-lu Chung.
Nici n-aveai cum sa găsești, compadre, fiindcă chinezul ciung pare să reprezinte doar o testare a ignoraței (sau a naivității?) noastre din directia ghidușului coleg @Godak, căruia i-am băgat si-un Like pentru subtilitate :-D - din moment ce descendentul din bancheri danezi Niels Bohr n-a visat nici în cele mai negre coșmaruri să fie contabil Bundesbahn - si nici măcar rezident german.

Și-o țâră ontopic totuși - repet, cu riscul să nu mă credeți fără niscaiva demonstrații pe teren (că tot e soare afară, băiețași sedentari și mult prea vorbăreți), convingerea mea post-numeroase șederi pe gânduri pînă la strivirea lor: :lol: în ciuda numelui care ar sugera oareșce tornade-vîrtejuri-învârteli etc, Vril-ul n-are de-a face cu horele, ielele, vortexurile ș.a., fiind o energie structurantă si nicidecum provocatoare de efecte (geo)fizico-meteo-gravitaționale.

BIO-fizice însă, DA, și încă unele majore - pe linia straniilor experimente ADN-istice ale rusului Gariaev,  deloc departe ca rezultate de ideile exhibate în (aproape) uitata lucrare a lui Bulldog-Lytton ăla, deși parcă de la ea pornirăm daravela.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Citat din: Xanadron din  24 Aprilie 2017, 17:07:59
chinezul ciung pare să reprezinte doar o testare a ignoraței (sau a naivității?) noastre din directia ghidușului coleg @Godak, căruia i-am băgat si-un Like pentru subtilitate
De la lume adunate...
                                        Până-n serendipitate !

M-am mirat și eu de năstrușnicul chinezoi (dar nici n-am citit cu atenție atribuirea lui Bohr, recunosc). Am luat mențiunea ca unul din zvonurile ce bântuie Net-ul, însă cu prilejul acesta mi-am reamintit de rezidualitățiile mumiilor - iar ideea nu e totusi de lepădat (chiar dacă  herr@Godak nu crede în ea). Să epuizâm însă firele ce le avem, ș-om vedea si cu mummy-dummy mai apoi (numai ca să nu alergăm "pe teren" (SIC ! - sau SÂC!)

Citat din: Xanadron din  24 Aprilie 2017, 17:07:59
[...] în ciuda numelui care ar sugera oareșce tornade-vîrtejuri-învârteli etc, Vril-ul n-are de-a face cu horele, ielele, vortexurile ș.a., fiind o energie structurantă si nicidecum provocatoare de efecte (geo)fizico-meteo-gravitaționale.

BIO-fizice însă, DA, și încă unele majore - pe linia straniilor experimente ADN-istice ale rusului Gariaev,  deloc departe ca rezultate de ideile exhibate în (aproape) uitata lucrare a lui Bulldog-Lytton ăla, deși parcă de la ea pornirăm daravela.

Cu ipoteza "structurantă"  înclin să fiu si eu  de acord - dar nu i-aș restrânge efectele / potențialul de aplicabilitate doar la nivel BIO /ADN . Circularitățile menționate au totuși legătură cu VRIL-ul - fie si doar ca "derivate" ale unui principiu.

Dar poate nu ar fi rău să revenim puțin la necesitatea departajărilor de concept - căci, dacă vorbim de noțiuni "structurante" s-ar ridica întrebarea : care e diferența între VRIL si conceptele eter/ether/aether, ș.a.m.d.

Xanadron

#386
Cîte ceva (mai multe :wink:) am spus deja pe tema energiilor vitale conex-vriloide, care-i obseda nu doar pe okulto-naziștii holbați la semințe de măr sau pe foto-bio-chimiști geniali ca Ida & Walter Noddack (care, btw, au descoperit în anii 30 nu doar Rhenium-ul si Technetium-ul, ci și fisiunea atomică înaintea lui Otto Hahn.
Citat din: Xanadron din  21 Noiembrie 2016, 11:33:07
(...) da-i mai bine sa bag ceva ontopic 100%, chiar daca aparent nu prea ar avea conexiuni cu Vrilologia:
https://www.scribd.com/doc/154997810/52636050-Popp-Fritz-Albert-Biophotonen-Die-Wissenschaft-Entdeckt-Die-Lebensenergie-in-Den-Zellen

E vb. deci TOT de nemtzalaii astia savanti care stiu sa mearga 'la radacini" (mein GOTT, was fuer eine Erbe!...) - si anume studiile unui oarecare Herr Popp, conntemporanul care continua cercetarile incepute-n 1923 de rusul Alexander Gurwitsch, primul care ar fi detectat "fotoluminiscentza VIETII". :star: Neamtzu' a definit insa primul (se pare) o noua ramura a stiintzei: biofotonica, chestie care are llegatura cu VRIL-ul fie si doar fiindca incearca sa explice transmisia fluxurilor energiei vitale botezate SI ASA.

"Zellen strahlen Licht ab. Elektromagnetische Ströme können heilen. Moleküle verhalten sich nach Energiezufuhr plötzlich kooperativ. Diese dreiBeobachtungen hat die Wissenschaft lange Zeit entweder ignoriert oderangezweifelt. Inzwischen gelten sie zwar als weitgehend belegt. Doch der Verdienst, einen Zusammenhang zwischen diesen Phänomen herstellen zukönnen, gebührt einer Forschungsrichtung, die noch weitgehendunbekannt ist: der Biophotonik."
adica:
"Celulele iradiza lumina. Fluxurile EM pot vindeca. Moleculele devin subit... cooperante cind receptioneaza acest tip de energie"... etc s.a.m.d. (celebrele experimente ale rusului Gariaev nu-s totusi pomenite - si nici atit ale cuplului Ida & Walter Noddack, iar despre Die Glocke nicio vorba deasemenea, in ciuda prezumtiilor tangente la scopul nu doar [foto]transmutational, ci si "foto-creator" al clopotzelului nazist.)

...totul. pornind de la fizica cuantica a lu' nea'  Schrödinger:
"Am Anfang steht das Sonnenlicht. Nach dem österreichischen Physik-Nobelpreisträger und Mit-begründer der Quantentheorie Erwin Schrödinger ist es das Sonnenlicht, das Strukturen und Ordnung bildet. Erst danach wird es in Wärmeumgewandelt. Das Licht verfügt selbst über eine gewisse Ordnung, die jedem Organismus über die Nahrung zugeführt wird und ihn am Leben erhält.
Diesen Vorgang bezeichnet Schrödinger als ein ,,fortwährendes Aufsaugen von Ordnungaus der Umwelt". Dadurch ist das Sonnenlicht auch der Ursprung der Biophotonen,die schließlich von den Zellen - wie bei Antenne und Sender - aufgenommen und abgegeben werde."

adica... pe f. scurt ca-s fugarit de-o vrilezoaica:
- Totul pleaca de la Soare (si de la ala "negru ca smoala" poate = die Schwarze Sonne?!) - cf. si lui Schr., care sustine ca lumina lui Sol / Ra :star: e aia care contine-n ea 'structura si ordinea' VIETII, inainte de-a fi convertita-n caldura (n.b. dupa unii 'ametiti', se pare ca de catre campul EM si atmosfera fiecarei planete-n parte, indiferent de distantza ei pina la Soare.)
...To be continued...
)
...Evident că-n timp ce doctoru-n (dentistică? :-o) fizică Werner Magnus Maximilian Freiherr von Braun plomba măsele-n Germania, :-D dar și-n USA împreuna cu Willy Ley și Goddard - unul anestezist și altul măturător prin cabinetul stomatologic de la General Electric, ghidați cu toții de un straniu Peiltochter Kompass OZN-istic...  :ufo: la care nu mai revin însă, că oricum n-ar trebui să intereseze pe nimeni aiureli d-astea, ci numai ștăngile și răngile băgate periodic în roțile discuțiilor incomode... pentru unii :evil:):

Serios însă, dincolo de știrile gen:
http://discovermagazine.com/2014/jan-feb/05-stem-cell-future
...cu experimente divers-vibratorii (nu doar EM) demult fumate la DARPA & Co. (am răs-postat deja nenumarate date ,,scapate,, de tartorii NWO c-un schepsis dictat de agenda transumanistă-n derulare accelerată), e clar efortul continuării direcției eugenice naziste, inclusiv prin perfecționarea manipulării Vril-ului, că de creat pare a fi imposibil - v. readucerea celulelor stem în stadiul proto-embrionar în care pot fi... convinse să creeze orice organ dorit de savanți (demenți în iresponsabilitatea lor, evident.)

CUM ANUME sînt ele-celulele convinse de epigonii lui Gariaev (și către ce presupuse himero-creații, pornind însă de la ceva pre-creat De-Mai-Sus) e o alta poveste, mult mai stufoasă și simultan prea genomico-plicticozo-tehnicistă pentru un forumaș în care Pagina Comică-i fruncea d-o vreme.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

VRIL / TEORETIC / Profund (intern)

Apăi, venerabile @Xanadron, dacă-i pe din astea cu stem, ADN si reconfigurare de modele, ba chiar si cu stomatologi,, m-aș băga si eu să-mi "reclădesc" vreo 2-3 măsele cu VRIL (decât să mă jupoaie vreun von Braun cu o coșmelie autohtonă....unde singura "rachetă" ar fi tariful...hahah !).

Serios acum, da, cred că VRIL-ul (in accepțiune internă) poate "umbla" la configurația organică. In acest caz insă, ar deveni conexat mai degrabă cu așa numitul "corp" eteric (primul nivel "nevăzut") si mai puțin cu corpul zis "astral" - ăl de apare ptr....clar- voyeuri (hahah!) precum o formațiune toroidală, invelind ca un "ou"  ființa.
De aceea am propus un efort de separare a definițiilor, in raport cu suma noțiunilor "eter" - dar văd că nu se incumetă nimeni...

Godak

Ce zic pe strofa asta maneliștii de la revista Fortean Times .... attach.
Asta dacă mai are cineva chef și de discuții serioase...

Grifon

VRIL / TEORETIC / Profund (intern /extern)

Dacã nu se aventurează nimeni la câteva delimitări conceptuale (sau măcar comparative)  intre noțiunile "vril" și "ether" (din perspectiva structurantă propusă de dl. @Xanadron), voi risca eu câteva incercări (deși nu cred că pe acest teren, mai degrabă apanaj al fizicienilor, ar trebui să mă bag).

1. Cred că "etherul" e o componentă pasivă, in timp ce "vrilul" e una activă.
2. Cred că "etherul" este omniprezent, in timp ce "vrilul" nu
3. Cred că diferența de prezență / frecvență mai sus propusã depinde de factorul viață. ;  altfel spus, dacă "etherul" e prezent si in viu si in neviu (ca un soi de "intra - țesătură nevăzută), "vrilul" e o energie ce apare, suplimentar, doar la organismele vii - de la regnul vegetal in sus.
4) Din (1) si (3) desprind ideea că "vrilul" (componentă "activă" si "vie") poate influența "etherul", eventual transformându-l (ceea ce invers nu cred, decât ca ether = factor ce poate influența doar conjunctural (si indirect) natura vrilului).
5)Tot din opiniile (1) si (3), la care bag ca premisă si (4), cred că vrilul poate fi manipulat de voință - factor prezent doar la ființe vii (fie că e vorba de voința pur celulară (a plantelor), cea doar instinctuală (a animalelor) sau cea complex-rațională a oamenilor).

Cam la atâtea diferențe teoretice m-am putut eu gândi, fondându-le pe majoritatea indiciilor ce le-am discutat in prima parte a subiectului. Reiterez că sunt simple opinii - putând fi, chiar f.probabil, incomplete, gresit enunțate, sau chiar false de-a dreptul. Bazându-mă in enunțarea lor pe premisele incerte (sau necertificabile) de până acum, evident că pot fi eronate (dacă premisele sunt fase, raționamentul, oricât de bun, nu poate duce decât tot la o concluzie falsă...).

Cred totuși că (măcar unele) au oarecare validitate - iar la ele ar putea contribui cu eventuale dezvoltări colegi mai specializați pe latura.. tehnică.(precum a făcut dl @mm pe subiectul "Câte feluri de Eter există).
Dacă nu vor fi astfel de contribuții, ne putem intoarce pe dimensiunile istorico-evolutive ale "vrilului" - adâncind "cotrobăiala" prin "bezna" esoterică din care a luat naștere noțiunea.