Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

kenjiro

#180
Aceasta substanta pare sa fie apa vietii despre care vorbea Isus sau
Apa vie din povestea lui  Harap Alb a lui I. Creanga. De ce se spune nimic
In Biblie despre opusul acestei substante Apa mortii si combinatia dintre cele doua? :)
Ion Creangă reia ideea în ,,Povestea lui Harap-alb", în care eroul titular moare şi este înviat printr-un ritual ,,cu apă   vie şi apă moartă, cu trei smicele de măr" ...

Grifon

Senhor @Kenjiro, dumneata intri adânc...
Basmele (in general) si ale lui Creangă (in special) ascund o profundă incărcătură esoterică (de fapt, pe principiile acestea m-am pus pe "decriptat" Game of Thrones). Am câțiva pași parcurși spre filoanele hermeneutice, dar nu-s chiar așa versat ca să ți-o "tălmăcesc" pe asta.

Totuși, o incercare fac.

După Lovinescu & epigonii săi (cărora le acord doar parțial credit"), Harap Alb nu e "decapitat" literalmente (Spânul fiind tot el - adică alter-ego-ul impur, profan, materialist).
"Decapitarea" devine astfel o noțiune greu sondabilă - poate o intrerupere de flux, o separare forțată a "eu"-lui si "sine"-lui (văleuuuu, unde mă duuuuc ! hahah).
Deci apele (moartă/vie) ar putea fi antagonismul dintre fluxurile Vril dextro/levo (unde mai specialist ca mine e dl @abyss). Cele două vortexuri de spin contrar generează o multitudine de dualități (nu doar opuse, ci și complementare) - iar printre aceste "perechi" ar putea fi si vorba de fluide densificate.
Cât despre cele 3 "smicele de măr"....voi lua o pauză, hahaha !
Nu de alta, dar presimt că-s pe cale a debita stupiditàți - si n-aș vrea să te/vă încurc..

Dharanis

Vril este apa moarta, care doar vindeca trupul (Arborele Creativitatii, Vitalitatea).

Apa vie este o energie a celor mai inalte virtuti Divine (Arborele Vietii, Natura Esentiala).

Vril este in directa legatura cu sangele, puterea feminina, cu imaginatia.

Vril este produs de Soarele Negru, Rahu, Fenrir.

Soma/amrita este puterea masculina, emotia, produs de Ketu si este relationata tot cu apa moarta.


Apa vie este Spirit.





Dharanis

In limbaj alchimic.

Sulfur = Agni = Vril

Mercur = Soma

Azoth = Soma + Vril = Parabindu

Grifon

Ei, acum chiar că ne rătăcim de tot !
Nu că nu te-aș crede, effendi @Dharanis (că, de altfel, in adâncimi din astea nu mă cred nici pe mine !), dar, totuși....ce spui dumneata (intr-un postulat dharani, cum ne-ai obișnuit), ar mai trebui puțintel demonstrat !
Căci altfel, insumând numeroasele d-tale idei, ar rezulta că Vril-ul e ceva htonic/feminin/energie "grea" - in contrapartidă cu masculin/elevat, exclusiv spiritual.
De această dihotomie nu sunt așa sigur - adică nu-s sigur că așa se impart lucrurile, și nu altfel
Cred că există 2(două) mari "forțe"...dar dacă 1(una) se cheamă "vril"....cealaltă se cheamă...cum ?

(aș aprecia răspunsul intr-un singur cuvânt !)

Aseneth

Citat din: Grifon din  22 Noiembrie 2016, 17:21:10

Cred că există 2(două) mari "forțe"...dar dacă 1(una) se cheamă "vril"....cealaltă se cheamă...cum ?

(aș aprecia răspunsul intr-un singur cuvânt !)

nuvril

Grifon

NuMersi !

Dharanis

Arborele Cunoasterii (Iubirii/Durerii, Creativitatii) are doua polaritati.

Vril si Soma (Agni si Amrita).

Steagul nazist are trei simboluri.

Rosu - Agni solar

Alb - Soma lunara

Negru - Azoth, Rahu si Ketu eclipseaza Soarele si Luna

Vril hraneste sangele.

Soma hraneste forta generativa.


In aura umana, cele mai inalte forte/energii sunt Spiritul si Sufletul.


Dharanis

Vril, polul pozitiv: ether chimic, ether generativ, ether luminos, ether mental, una dintre cele mai importante lucrari din ezoterism (dar putin cunoscuta, la fel ca si Gnosis a lui Mouravieff):

http://www.rosicrucian.com/rcc/rcceng01.htm#part2

Grifon

Mare e grădina Vril-ului !
Tot căutând eu diverse referințe, spre elucidarea unor dubii, peste ce dau ?
http://vrilology.org/index.html
Zic: hait ! O adevărată știință (logie) a Vril-ului ! Ce poate cere omu' mai mult ? Ba chiar pagini intregi, inclusiv o secțiune Q&A, cu tot soiul de lămuriri ! Pleașcă de pleașcă, nu alta !
Intrând insă mai "in adânc", am ajuns la o dilemă : sunt ăștia niște măscărici inofensivi, sau niște dilii periculoși ? Căci, tot citind pe acolo, aflai că e vorba de o sectă, intitulată "Biserica Înălțãrii lui Balder" - garnisită cu tot ce trebuie : rune, grade de inițiere, "frății", etc ! O adevărată organizație (sau, după caz, un intreg salon de ospiciu )!

Cică, de vrei să nu mai fii un agarici/pogonici, si vrei să te șmecherești cu "vril", ei te bagă intr-un program ("Yggdrassil Program), structurat pe grade ierarhice. Aici vei invăța taine din două ramuri ("Galdor Science" si "Seither Science"), prin care vei putea promova, pas cu pas, până ajungi Vril Lord/Lady !

Hopaaa ! Vril-lord ? Nu-i rău ! Hai să văd mai departe.

Cică...hm...nu-i ptr.oricine "Yggdrassil Program" - numai ptr arieni (?!). Văleu ! Adica cum ?
Ni se explică - măcar 50% puritate rasială, altfel....degeaba, Vrilul nu se lipește de tine !

Tocmai când mă speriam de-a binelea (nu de alta, dar parcă-s ilegale trăsnăile astea !) m-am mai liniștit...
Căci...frate arian, frate -  da' Vrilu'- i pe bani fârtate ! Adică tre să dai taxă, să plătești cursuri (firește, cu cât mai "lord" poftești a fi, cu atât mai mulți euro tre' să scoți...hahahaha !)

Deci, cum spuneam...mare-i grădina ! Insă, cu toate astea, merită puricat un pic site-ul ăsta, căci am găsit totuși 2-3 chestiuni interesante...ce ar merita putin comentate.

abyss

Au si un vin... o fi bun?

Grifon

Păi, in primul rând, in suita aia de intrebări & răspunsuri, se zice de mai multe ori cã "arienii" (fiii vrilului) se trag din zona Mării Negre. Când am citit, am crezut intăi c-or fi niște protocroniști de-ai noștri, de-ai lui Napoleon (Intâiul ! hahaha) Săvescu.  Dar nu, nu-s români (si nici nemți, din ce-am văzut) - interesant fiind și "șeful" lor (un soi de scriitor SF/Fantasy).

Acum, e drept că nu știm de care parte a mării e vorba - si nici dacă, in străvechime, M.Neagră arăta la fel ca azi - dar rămâne interesantă aserțiunea ăstora (pe care o putem conexa si la subiectul cu titani, "Ahnenerbe").

Cum-necum, niște adevăruri incep să iasă la iveală, si nu purtate doar de-ai noștri...

Grifon

In al doilea rând, mă intrigă cele două așa numite "discipline" de acces la vril.
Prima, "Galdor Science", se pare că se referă la lucrul cu runele (teorie și practică). Cea de-a doua insă ("Seither Science") mă nedumerește de-a binelea - am dedus, in traducere aproximativă, că seither echivalează cu englezescul since, ceea ce ar da cam "știința de atunci"(?!).

Știu, s-ar putea ridica intrebarea : de ce imi bat capul, dacă tot cred că-s șarlatanii ?
Păi, mi-l bat...pe ideea "șmecherie-șmecherie, dar s-o știu și eu"! Mai ales că ciudații ăștia au elaborat o intreagă gamă de trepte...perfecționiste, așa că mă intreb, totuși...cu ce le-or "umple"?

abyss

  Originea ochilor albastri
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-511473/All-blue-eyed-people-traced-ancestor-lived-10-000-years-ago-near-Black-Sea.html

Dacă mutația a fost produsă intentionat conform siteului menționat de dvs atunci se explica de ce tesla sub influența vrilului si a modificat culoarea ochilor.

Grifon

Eh, s-a speculat (si incă se speculează) mult pe diferențele de culoare a ochilor - si aici, oricât s-ar chinui cercetătorii, greu se pot abține a cădea in capcana subiectivismului (si studiile astea, reperate de d-ta, dle.@abyss, văd că-s "muncite" de unii din Copenhaga...deci, mda.....).
Acum, ce să zic ? Culorile ochilor sunt convins că au o anumită relevanță (fiind, nu-i așa ?.."porțile sufletului"). Totuși, e greu de stabilit exact care anume e relevanța - indiferent de culoare, pentru a nu cădea in seducța teoriilor rasiale....unde fiecare tabără și-ar apăra "superioritatea".
Nu cred că vrilul vine mai mult la "albaștri" decât la alții - dar cred, insă, că funcție de culoare vine diferit.
Acum...exact in ce fel diferit - habar nu am. Ba s-ar putea, din alte considerente, să vină chiar...mai puțin...

E insă o temă de reflecție - chiar dacă cu mari precauții.