Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

Aş fi extrem de tentat să dezvolt şi "vril"-ul...celorlalți.. Al "invingătorilor". Căci nici ei nu au stat cu "mâinile in sân". Si ei s-au "conectat" astral, si ei au confecționat "baterii" magice.
Mă mai gândesc insă dacă merită riscul - si aşa ne cam "jucăm cu focul" dezgropând tenebrele Reichului.
Ca idee insă, pot indica elementul de bază. Dacă nucleul "nazi" si-a tras seva din Taurus/Aldebaran, "ceilalți" au contracarat masiv cu Leul/Regulus. Aceeasi "metodologie", in care un rol major l-a avut (printre alții) Aleister Crowley, inrolat "in front" la presiunile (sau rugămințile ?) MI6.

La "manevrele" Thule, s-a răspuns cu un arogant "hic sunt Leonis" !

abyss

Nimeni nu s_a ars, nimic nu e moderat, totul este Vril... miscare, totul este energie, curgere si informatie...constientă. Vril este un nume , înseamnă miscare care se caracterizează prin efectuarea de acțiuni concomitente; care presupune un cumul bipolar antrenat vorticial . Fiind energie si miscare imploziva , fenomenul atrage sau respinge ....energie pe distante infinite , local sau nonliniar. Nu puritatea gândurilor conteaza ci declansarea fenomenului imploziv la nivelul angrenajului energetic extern uman.
  Nu există învingători si învinși ci grade de intelegere si cunoastere.
   Totul e iluzie, orice este permis.

Grifon

Hm...nu-i chiar totul doar o "supă" neutră. Valorizările "colorează" diferit vril-ul, si aşa apar şi acțiuni/reacțiuni antagonice.
De curiozitate, acum (dacă nu devin indiscret): opțiunea ptr. nick-ul @abySS a fost voluntară sau involuntară ? Căci şi dumneata ai "stocat" un dram de vril in..."panoplie".

Glumesc, desigur...pesemne e o rezultantă fortuită. Subconştientul domniei tale pare mai activ decât al altor "sleepwalkers"...

fiulploii

Citat din: Grifon din  02 Noiembrie 2016, 11:26:38
Hm...nu-i chiar totul doar o "supă" neutră. Valorizările "colorează" diferit vril-ul, si aşa apar şi acțiuni/reacțiuni antagonice.
De curiozitate, acum (dacă nu devin indiscret): opțiunea ptr. nick-ul @abySS a fost voluntară sau involuntară ? Căci şi dumneata ai "stocat" un dram de vril in..."panoplie".

Glumesc, desigur...pesemne e o rezultantă fortuită. Subconştientul domniei tale pare mai activ decât al altor "sleepwalkers"...

Hmm, sunt voci care susțin ca orice forța sau energie este neutra iar omul este cel care da un sens pozitiv sau negativ aplicării practice a respectivei forte si asta funcție de morala omului din locul si timpul respectiv . Orice facem , antropomorfizam universul , ii demonizam o parte iar alta parte o facem angelică funcție de impresia de moment daca este susținătoare vieții umane sau contrare ei.
Si totuși viata nu se reduce doar la tipologia umana , asta uitam cam des daca nu chiar tot timpul.

Se mai zice ca in 11martie 1945 un document intern a fost emis de către societatea Vril si trimis tuturor membrilor ei. Documentul conținea o scrisoare a Mariei Orsic - una din cele șapte frumuseți ale societății Vril - si scrisoarea se termina cu propoziția " niemand bleibt hier"

Grifon

Citat din: abyss din  02 Noiembrie 2016, 14:44:28
  Si la dumneavoastra subconștientul pare deschis si bine structurat.

Eh...aş vrea eu, dar sunt departe chiar şi de o minimă structurare.
Totuşi...mai o glumă, mai alta...nişte rânduri se mai ... aliniază. Aşa mă trezesc păşind pe @Axa Nord...sau schimbând o vorbă de duh cu @ulpio fili.

Incurcate...dar fascinante sunt căile..."vrilului", haahaa !

Grifon

Chiar dacă pare o extensie conjuncturală, aduc in discuție și activitățile misterioase ale lui Bogdan Petriceicu Hașdeu. E drept, acest eminent personaj nu a scris nicàieri, explicit, despre "vril", dar demersurile mistice ale ciudatei grupări pe care a finanțat-o / coordonat-o (atrăgând și masoni cunoscuți din sec XIX) sunt straniu de asemănătoare cu "incursiunile" celor din "Golden Dawn"- cu care a fost, dealtfel,  și contemporan.
Merită cercetate, chiar și fugar, atât scrierile sale, cât și tulburătoarele experimente intreprinse in castelul său din Câmpina - extrem de incărcat cu simbolistică ocultă.

E bine să căutăm departe...dar să nu ignorăm și ce avem aproape...

Grifon

"[...] Felul in care mercurul poate fi astfel impregnat a fost ținut secret de către cei care știau și constituie probabil o poartă către ceva mai nobil decât fabricarea aurului, ce nu poate fi comunicat fără ca lumea să fie pândită de o imensă primejdie - dacă scrierile lui Hermes spun adevărul""
                                                                                                                                Isaac Newton

Din păcate, nu am găsit restul acestor "ziceri" newtoniene - fiind vorba despre niște comentarii alchimice, referitoare la Tabula Smaragdina.
Am reprodus totuși citatul, pe fondul ideii de aici - cum că s-ar putea exploata "vrilul" (ca energie exterioară), prin procesarea mercurului.

Un lucru devine astfel limpede. "Vrilul" (indiferent de denumire) era mult mai vechi decât Jacolliot, Bulwer Lyton, etc. - și nu trebuia adus din Tibet, India sau din viziunile Mariei Orsici.
Se afla de mult (cel puțin ca principiu) și in Europa medievală.

abyss


Isaac Newton's
Letter to Robert Boyle, on the
Cosmic Ether of Space - 1679

http://www.orgonelab.org/newtonletter.htm

Grifon

Mulțumesc, dle @abyss - va fi o lectură garantat interesantă.
Era de bănuit că alchimia ajunsese de mult la taine precum "vrilul" - insă intotdeauna ne impiedicăm, oricăt de "deschiși" am fi, in terminologii sau prejudecăți, și mai rău ne afundàm in labirint, in loc să ținem "firul Ariadnei"
Incă o dată, mulțumiri.

Godak

@Grifon
Citatul dat de tine este o traducere extrem de aproximativă dintr-o scrisoare adresata de Newton lui Henry Oldenburg in anno 1686. O gasesti in volumul de Corespondente.

Mi se pare bizar cum in acest thread nu apare nici macar o trimitere la wikipedia de limba germana (exista un buton de traducere automata in romana): https://de.wikipedia.org/wiki/Vril-Gesellschaft. Desigur, noi aici in Romania stim mai multe despre "misteriologia" germana decat germanii din Germania. Sau poate ca nu ne prea convine cand cineva ne zdruncina teoriile, bazate inclusiv pe protocronisme babane gen Newton-Vril.

Grifon

Mulțumesc și domniei tale, @Godak, atât pentru indicația suplimentară/complementară, cât și pentru...amicalul reproș care ne mai trage spre rigoare.
Ce ne-am face fără un "cap limpede"...
Revenind insă la subiect, cred că pomenirea ideilor newtoniene nu reprezintă doar o forțare "avant la lettre". Numitorul comun, evidențiat in postarea mea, era mercurul, iar acest element face conexiune, volens / nolens, intre tradiția alchimică medievală și...afacerea "vril".

Reiterez faptul că nu ne preocupă, aici, exclusiv, activitățile acelor esoteriști nemți. Subiectul s-a inițiat prin evocarea lui Bulwer Lyton, iar prin asta dl.@abyss a indicat, intenționat sau nu, să nu orbităm doar in jurul conspiratologiei nazi.

Legăturile cu Newton sunt multiple, și pe filiera rosicruciană (ingemànată cu alchimia). Bulwer Lyton este o emanație a acestei filiere, ca și Rudolf Steiner. De fapt, mai multe elemente clare am desprins de la aceștia, decât de la amalgamul incert ce se tot atribuie "vrilezelor" medium.

Dar, ca să nu contribui mai mult la ramificarea topicului, conchid prin a-ți adresa, incă o dată (și dumitale) mulțumiri.

Ganditorul

#131
Cand am vazut ce cuvant sofisticat folosesti ca sa "pui lucrurile la punct" - protocronism - era sa cad cracanat pe spate gandind : mama ce baiat destept ne vorbeste...
Pe urma am luat, ca orice om normal, DEX-ul si am vazut ca de fapt e vb de un nationalism exagerat, curent ce cauta primordialitatea nationala si in gaura de la gogoasa.
Unde vezi matale @Godak asa ceva in relatia Newton-Vril ?
Si da, intrebarea satiro-retorica de mai sus se sustine - in Germania se scrie (si probabil se stie...) mai putin despre "mistereologia" germana decat in Romania - pentru simplu fapt ca germanilor le-a fost interzis accesul la aceste subiecte pana la nivelul actual cand, daca incerci sa dezvolti acest subiect cu un german din Germania fie nu stie, fie iti intoarce spatele speriat.

Godak

@Ganditorul,
Citatprotocroníe s.f. ◊ ,,Ov. S. Crohmălniceanu: Tovarășul Ungheanu v-a propus două sensuri ale termenului protocronie, extrase din cartea dv. Unul însemnând originalitate simultană, altul însemnând anticipație. E. Papu: Una [o definiție] o implică pe cealaltă." Luc. 15 X 77 p. 3 (din proto- + -cronie, după modelul lui sincronie; DEX-S) sursa: DCR2 (1997)
Legatura dintre "Mercurul" (substanta sau principiul alchimic?) lui Newton si agregatele pe baza de mercur naziste e pura protocronie. Cu punct de plecare chiar in compunerea cuvantului. Adica o antedatare (anticipare) a unei idei, bagata cu de-a japca intr-o filiatie inexistenta, pe baza deformarii suficiente a ideii originale incat sa fie cu totul altceva decat dorea autorul ei.

Poate ai dreptate cu germanii si cat de putin stiu ei. Poate... Dar e ironic de observat felul in care ei trateaza ideea de Vril in plina cenzura capitalisto-iudeo-reptiliano-masonica (https://de.wikipedia.org/wiki/Vril-Gesellschaft), si asta in profunda antiteza cu cei de pe acest thread, (partial?!?) eliberati din capcana Matrixului si  treziti/luminati (unii dupa propriile raspunsuri la un sondaj rufonistic). 

Citatin Germania se scrie (si probabil se stie...) mai putin despre "mistereologia" germana decat in Romania - pentru simplu fapt ca germanilor le-a fost interzis accesul la aceste subiecte pana la nivelul actual cand, daca incerci sa dezvolti acest subiect cu un german din Germania fie nu stie, fie iti intoarce spatele speriat.

@Ganditorul, pai daca e dupa cum zici, e grav de tot nene. Deoarece, cel putin pe subiectul cu Vril, abordarea lor este mai bine documentata, coerenta grupata si axata pe subiect decat pe aici. Concluzia care se desprinde poate ar fi bine de lasat nedesprinsa deloc...

Grifon

Ei, acum are, intr-un fel, si dl@Godak dreptate. Unii (mai neghiobi) ar putea interpreta eronat acest studiu, așa că nu strică delimitări (tot conceptuale, dar acum față de concepte precum "neagaționism", "propagandă brună"...etc.).
S-au făcut, dealtfel, precizări in acest sens pe subiectul "Ahnenerbe", dar, dacă e cazul, ne distanțăm iar: NAZI= CÂH ! BAD ! AXA RÂULUI !

Hait, m-a luat valu' și le incurc...ultima Axă e acu' alta...dar, mă rog, tot rea și asta...

abyss

Da. In plus subiectul este din start unul IREAL, SF, LA CAPITOLUL IREALE.....
  Este un hoax , o hoxologie varză fără un scop anume . Discutam de dragul discuției la un Cico virtual. E ceva rău ? Credeti domnule Godak ca facem propagandă xenofobă? Ar fi foarte trist in acest caz si total contraproductiv pentru dumneavoastra personal sa insinuati asa ceva, să aduceți chiar si tangent in discutie suferința unui popor prigonit de milenii.
  Am crezut că se poate discuta liber intr o tara liberă,  la un nivel intelectual superior și de conștientizare maxima,  in care cu toții,  cei participanti la discutie realizeaza raul comis de catre oameni de a lungul istoriei.
  Nu glorificam doctrinele naziste. Dimpotrivă, le consider tenebre.
  Notiunea de Vril by default in discutie este cea a autorului ei, un mason englez.
  Vreti sa infieram si masoneria?  Fiindca se poate face si aceasta foarte bine. In special cu exemple din ziua de azi când toate broastele si maimutele sunt înțelepte  ...
  Deci povestea topicului se refera la modul in care Energia, Viața, Conștientizarea parghiilor universului au fost percepute de a lungul timpului.
  Cand vom discuta despre Sfatul Duh iarăși veti fi pe faza cu agresiuni subtile?

Si tot asa....