Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

 :-) Subiect nou. Sper nu spre ororile unor colegi ce nu pot tine pasul cu subiectele. Din păcate nu am găsit un topic pentru acest subiect mai mult decat intrigant ci doar discuții conexe.

Am comandat cartea "Rasa care va veni" si pt 23 Ron a și sosit la mine acasă. Waffenbruder Xanadron a pomenit acest titlu și am considerat că merită studiata și palpata.
  Deci...Vril să fie!

Ganditorul

#1
Ca sa avem un "capat de discutie" sa privim un pic asupra termenului "VRIL" vazut prin Wikipedia :

Vril este un cuvânt tibetan, însoțit și de un simbol grafic. Poate fi tradus ca forța vieții, forța vitală, sau energie vitală, (bioenergie), dar și ca vibrație. Forța vieții, care guvernează atât existența umană, cât și pe cea animală, este o reprezentare inferioară a energiei denumite Vril.[1]

Noțiunea de ,,vril" a fost creată de Edward Bulwer-Lytton în romanul științifico-fantastic The Coming Race (Rasa care va veni)⁠(en) publicat în 1871 și a fost ulterior preluată și folosită într-un context ocultist, teozofic de către Louis Jacolliot⁠(en) și Elena Blavatschi.

Vechile civilizații considerau Vril drept cea mai înaltă formă de energie din Univers, toate celelalte tipuri de energie fiind doar manifestări secundare ale acestei forțe supreme. Energia Vril are în anumite locuri de pe planetă o concentrație mai puternică, numită ,,vortex de energie". La nord de ecuator, direcția de rotație a vortexului se realizează în sensul opus acelor de ceasornic, iar la sud de ecuator, în sensul acelor de ceasornic.[2]

Câteva dintre zonele cu importante vortexuri Vril sunt: Stonehenge (Marea Britanie), Teotihuacan, Chichen Itza, Palenque (Mexic), Tiahuanaco (Bolivia), Devil's Race Track în Death Valley, (California). Cel mai puternic vortex de energie Vril de pe planetă se presupune că ar fi sub Marea Piramidă de la Giza, Egipt. Piramida ar fi fost ridicată acolo tocmai datorită prezenței acestui vortex gigantic în zonă. Vechii egipteni urmăreau prin intermediul geometriei sacre a piramidei, să poată concentra mai rapid puternica energie Vril


Cercetări științifice
Oamenii de știință din toate timpurile au cercetat energia Vril și au încercat să formuleze legi naturale de bază, pentru a descrie această energie.[5]

În anul 1772 Franz Anton Mesmer, fizician german, a efectuat multiple cercetări și experimente cu energia Vril pe care a numit-o ,,fluid magnetic", sau ,,magnetism animal". Mesmer a fost primul care a inventat și un acumulator de energie și forță vitală.
În secolul al XIX-lea, pentru prima oară baronul Carl von Reichenbach afirma că prin cercetări științifice a descoperit radiații subtile, distinct energizante, luminoase, diferit colorate care sunt percepute de anumite ființe umane capabile să le perceapă și să le vizualizeze ușor. Aceste radiații sunt diferit emise ca intensitate și culoare de ființele umane, animale, plante, magneți, metale, pietre prețioase și cristale. Von Reichenbach a numit această energie ,,Od", sau ,,forța odică".
În anul 1897, Oscar Korschelt a inventat un ,,Aparat de Radiație Solară Eterică", pe care l-a folosit mai ales în scopuri terapeutice, pentru vindecare.
La începutul secolului XX, dr. Walter John Kilner a cercetat energia radiată de corpul uman prin filtre și ecrane colorate. El a numit această energie ,,aura".
La începutul anilor `20, dr. Albert Abrams, un medic din San Francisco, experimentând și folosind și alte metode netradiționale de vindecare, inventează ,,Oscilloclast"-ul și ,,Radioclast"-ul, aparate care puteau diagnostica și trata aproape orice boală.
Dr. psihiatru Wilhelm Reich, elevul și apoi colegul lui Freud, a denumit această energie ,,Orgon" și a efectuat multiple experimente. În anul 1940, Reich a proiectat acumulatoare pentru orgon cu straturi alternante, care măresc capacitatea de acumulare a acestei energii. Unele din acestea au fost folosite de Reich pentru a vindeca pacienții care erau asezați în interiorul acumulatorului.
Spre mijlocul secolului trecut, Ruth Drown și apoi George De La Warr, creând noi instrumente pentru detecția radiațiilor țesuturilor vii, au inventat radionica și dispozitivele radionice. Acestea sunt sisteme de detectare, diagnoză și vindecare de la distanță, în care atât pentru măsurători cât și pentru vindecări foloseau câmpul și fluxul energiei vitale.
Dr. Karl Hans Welz inventează în 1991 primul echipament de energie și forță vitală care poate să genereze aceasta forță, ,,Generatorul de Energie Vitală". Generatorul Vril ar putea produce un astfel de ,,scut", capabil să inducă schimbări în microstructura organismului uman, pe care îl reglează la frecvența naturală a Pământului. Când este în contact cu corpul, generatorul formează un efect de rezonanță armonizat pulsației benefice a Pământului.


Societatea Vril


Simbolul ocult al Soarelui Negru
În anul 1919, membrii unei grupări continuatoare a Ordinului Templierilor au înființat organizația Vril (germană: Vril Gesellschaft) cu sediul în localitatea Ramsau din Germania (lângă granița cu Austria). Din ea ar fi făcut parte reputați oameni de știință: Viktor Schanberger, Winfried Otto Schumann, Rudolf Schriever, Habermohl etc. Din societatea Vril au făcut parte și mai multe tinere femei printre care Maria Orsitsch și Traute Lafrenz, despre care se spune că erau foarte frumoase și că aveau părul lung, un semn care avea să devină distinctiv pentru membri societății Vril. Membrii societății Vril divinizau simbolul ocult al Soarelui Negru (germană: Schwartze Sonne).

Printre aceste femei erau și mediumi care puteau să contacteze diverse entități din diverse spații. Cei mai consacrați mediumi din societatea Vril erau Maria Orsic și Sigrun. Membrii societății Vril aveau să intre în contact cu cei din Societatea Thule (Thule Gesellschaft) care a fost punctul de origine al partidului nazist. Unii membrii ai organizației Thule devenind mai apoi importante personaje în partidul nazist, cum ar fi Dietrich Eckart, Heinrich Himmler, Hermann Göring, Rudolf Hess și care aveau în prealabil o pregătire esoterică.

Se pare că aceste societăți esoterice Thule și Vril se întâlneau în pădurile Germaniei în anii 1920 pentru a realiza contacte cu o civilizație extraterestră localizată în Aldebaran. Această civilizație extraterestră le-a furnizat informația că cei din Aldebaran au colonizat Pământul în urmă cu 500 de milioane de ani, în regiunea Sumer.




Vril în literatură

Rasa care va veni


Lord Edward Bulwer-Lytton în romanul științifico-fantastic The Coming Race (Rasa care va veni)⁠(en) publicat în 1871 descrie o civilizație care trăiește în interiorul planetei, mult avansată față de civilizația umană. Membrii acestei rase au descoperit puterea Vril pe care o folosesc prin intermediul psihicului.

Rasa superioară aflată în adâncurile pământului este descoperită accidental de către un inginer minier, care îl ia prizonier. Aflat acolo, el explorează teritoriul bizar al unor făpturi de o statură herculeană, dar cu înfățișare angelică, care posedă și un dispozitiv de atașare a unor aripi, descendenți evoluați ai unei civilizații antediluviene. Refugiindu-se de pe suprafața terestră, ei și-au creat și dezvoltat treptat o supercivilizație în subteran, de dimensiuni continentale mai ales prin forța de energie fluidă Vril, capabilă să vindece, să altereze și să distrugă în egală măsură, unul dintre numele sub care sunt cunoscuți fiind Vril-ya. Energia Vril este controlată cu ajutorul unei baghete de dimensiuni variabile, cu propritățile laserului și ale energiei nucleare și funcționalitate adecvată vârstei și sexului utilizatorului. Astfel, mamele și soțiile au baghete cu proprietăți mai degrabă curative decât destructive.[6]

https://ro.wikipedia.org/wiki/Vril
.........................

De aici incolo discutia e deschisa asteptand baze si studii mult mai aprofundate - ce vor veni cu siguranta din partea colegilor mai bine documentati in domeniu.

Aseneth

Un scurt rezumat, bun pentru incepatori, printre care ma numar si eu:

https://www.youtube.com/watch?v=kbF9tBXkFb4

Grifon

N-ar strica niște delimitări conceptuale, pentru a întări premisele și a limita confuziile .
Este vril-ul acealși lucru cu Qi (China), Ki (Japonia), Ankh (Egiptul Antic), Prana (India), Mana (Polinezia), Pneuma (Grecia Antică)...și tot așa, până la..."use The Force, Luke "?

Eu așa cred, dar nu-i rău să-mi sincronizez opiniile cu alți colegi preocupați de idee.

Vorbim de noțiuni identice ? Similare ? Echivalente ? Sau există și diferențe specifice, dincolo de genul proxim ? E foarte important de stabilit asta, altfel și subiectul "Vril" va sucomba intr-un noian de comentarii care, câte-un pic, câte-un strop (era să zic câte-un bindu !) se vor incurca și indepărta de "plecare", de ne vom pune toți "vrilu-n cui"....

abyss

Pentru Egiptul Antic cred ca se potriveste mai mult Ka decat Ankh. http://www.sofiatopia.org/maat/ka.htm
Ankh in opinia mea reprezinta manifestarea esentei Ka, ilustrata foarte bine prin formarea acelui mic plasmoid deasupra.

Grifon

Sunt de acord.
De asemenea, gândindu-mă mai bine, nici pneuma grecească nu cred că era o esență, ci o manifestare a ei. Aristotel &Co vorbeau de "corpul preumatic" ca de un intermediar intre trupul fizic și esența spirituală - ceea ce curentul teosofic a definit mai aproape de timpurile noastre ca și "corp eteric".
E greu insă de făcut distincții clare, mai ales când e vorba de surse vechi, amestecate cu mistică sau cu anumite credințe specifice unor epoci. Tot Aristotel vorbea de "pneuma universală", din care își "trăgea seva" pneuma umană. Poate "pneuma universală" o fi echivalentul "vril"-ului....deși imi dau seama că mă cam hazardez in ipoteze.
Oricum, rămânând strict in perimetrul Greciei Antice, dacă vril-ul nu e "pneuma", inseamnă că titanii atenieni nu aveau altă denumire....

abyss

#6
Profesorul lui Aristotel, Platon , a înaintat și el doua variante:
  αίθηρ (aether) https://en.m.wikipedia.org/wiki/Aether_(classical_element)
  ψυχὴ κόσμου (psyche cosmos sau în latina "anima mundi") https://en.m.wikipedia.org/wiki/Anima_mundi
   Dar cred că putem să cădem de acord și sa folosim termenul de "pneuma" atunci când ne referim la spațiul grecesc.
   Mă gândeam sa asociez și niște imagini la termenii  enumerati de către dumneavoastră. Fiindcă dacă tot a fost pomenit ,  ankh-ul nu e doar o cruce cu bucla ci mai e însoțit de 2 reprezentări, o particula și o linie în zig zag cu semnificații evidente.

Tyanu

Fara nici cea mai mica intentie de a-i face reclama blogului meu ( de cand sunt pe Rufon n-am pus niciodata vreun link catre acest blog) iata in linii mari, caci acest subiect necesita sute de pagini, cateva aspecte culese din mai multe surse legate de subiectul Vril...

- https://conspiratiisimistere.wordpress.com/2014/03/20/istoria-secreta-maria-orsic-societatile-secrete-vril-si-thule/
Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

abyss

#8
  Totusi.... inceputurile acestei povesti "Vril" sunt oarecum dubioase. Adica, nu cred ca un simplu roman de fictiune a avut un asemenea impact. Eu cred ca a fost o lucrare comandata acest roman. Poate daca studiem ,mai adanc inceputurile vom intelege mai bine.

  Desi nu e momentul voi sari totusi pentru scurt timp cu o mentiune pentru anul 1920 fiindca si aceasta "urma" pare sa fie importanta.
"Recent years have seen the emergence of a rumour that float around the Internet like moths to a flame about a crashed UFO in the Black Forest in 1936 which was spirited away to the dark heart of Nazi Germany. There it was to be dismantled and diligently studied by, it is claimed, the members of the Vril Society. "
Ultimii ani au văzut apariția unor zvonuri care plutesc în jurul Internetului cum ar fi moliile la o flacără despre un OZN prăbușit în Pădurea Neagră în 1936 , care a fost dus undeva in inima întunecată a Germaniei naziste . Acolo urma să fie demontat și mai atent studiat de către , se pretinde , membrii Societății Vril .

"While no historically verifiable evidence for this tale has come to light, the idea of alien technology that has fallen into the hands of a select group, was already the subject of a film in Germany in the First World War, when a little known silent film was released. Entitled "Algol", it tells the story of a superior extraterrestrial from the Dogstar, who donates incredible technology that enables a wealthy industrialist to enslave the world by this free energy device. Lost for decades, copies of the film have surfaced in recent years."
În timp ce dovezile istorice verificabile pentru această poveste nu au venit la lumină , ideea de tehnologie extraterestră care a căzut în mâinile unui grup select , a fost deja subiectul unui film în Germania, în primul război mondial , atunci când un prea putin cunoscut film mut a fost lansat. Intitulat " Algol " , spune povestea unui extraterestru superior din Dogstar , care donează tehnologie incredibila , care permite unui industriaș bogat a subjuga lumea cu acest dispozitiv de energie liberă . Acest film a fost crezut a fi pierdut timp de zeci de ani , insa copii ale filmului au aparut in ultimii ani.
http://south.greyfalcon.us/south.htm

Inca nu am urmarit filmul, nu imi pot permite nici o parere.


https://en.wikipedia.org/wiki/Algol_(film)


Vizionati aici ALGOL:
https://www.youtube.com/watch?v=sLXS-pAfz9M


Alt film interesant ca si efecte speciale.
1928 WELTRAUM SCHIFF STARTET EINE TECHNISCHE FANTASIE (SPACE SHIP TAKEOFF, A TECHNICAL FANTASY)
https://www.youtube.com/watch?v=-G-mbmZbLWU&index=63&list=PL90FcmUgZe6CByLYzDdY1UYRjohBMLD--


SCIENCE FICTION MOVIES I * 1895 - 1938 * COMPLETE FILMS
https://www.youtube.com/playlist?list=PL90FcmUgZe6CByLYzDdY1UYRjohBMLD--

Grifon

Poate ne pripim amestecând deocamdată planurile, dle.@abyss.
"Folclorul urban" abundă in referiri la pretinse tehnologii "alien" intrate, cumva, in posesia celui de-al treilea Reich - ce au și anumită "ciclicitate" in apariție. S-a vorbit /scris mult despre contactele naziste cu diverse constelații (via channeling), dar...hm...tocmai pentru că s-a vorbit prea mult eu nu prea mai iau in considerare asemenea scenarii. De fapt, la mine e o relație invers proporțională: cu cât se "dezvăluie" mai mult, cu atât cred eu mai puțin....

Vrilul este o noțiune tibetană străveche, și nu era nevoie să pice un OZN pleașcă nemților prin anii 20 sau 30, pentru a deveni cunoscut.

Totuși, ceva a "picat" din cer - fără a se ști exact unde și când. S-a auzit insă ce - o piatră neagră, care, prin cine știe ce abracadabrante trasee, a ajuns in posesia grupului ocult cunoscut drept Thule Gesselschaft.
Se cunoaște că Dietrich Eckardt (unul din mentorii timpurii ai lui Hitler) poseda această piatră - posibil un fragment de meteorit, asemănător celui de la Kaaba. Se zvonește că il și venera, ca pe o relicvă sfântă - dar câte nu s-au zvonit despre el si ceilalți membri Thule !

Interesant e că, inainte cu puțin de a muri, el a donat această piatră lui Hermann Oberth. Bànuiesc că nu mai trebuie să amintesc, aici, pe Rufon, cine a fost Oberth, nu ?

Dar poate își amintesc mai bine cei ce critică astfel de subiecte, despre care gândesc (iar periodic și afirmă) că "n-au nicio treabã cu ufologia, astronautica, astrofizica, etc..."

De aia e bine să nu ne...pripim.

Tyanu

Inainte de a incepe sa citesc o carte, imi place sa fac cunostinta cu scriitorul; sa vad ce a mai publicat, ce succes a avut si ce a facut in viata particulara.
De la Wikipedia cetire: Datorită marii sale pasiuni pentru lumea magiei ezoterice, Edward Bulwer-Lytton a fost Mare Patron al Societății Rosicruciene Engleze și Mare Maestru al Lojei Masonice de Rit Scoțian.A fost de asemenea și sef al serviciilor secrete britanice, unul dintre subalternii săi era Elena Blavatschi, care pomenește despre el în lucrarea Isis dezvăluită.
Edward George Earl Bulwer-Lytton (1803 - 1873) a publicat cartea despre care discutam in 1871, cu doi ani inaintea mortii sale.
Despre Madame Blavatschi stim ca între 1865 și 1873 este plasată a doua mare serie de călătorii din viața sa. Vizitează Europa de Est și Balcanii, dar nu e nici o mentiune despre vizitele sale in Anglia. Apoi, n-am citit "Isis dezvaluita" pentru a vedea in ce fel il pomeneste pe distinsul lord. E posibil ca de la ea sa fi "imprumutat" notiunile despre lumile subterane, stiut fiind faptul ca doamna in cauza vizitase Tibetul si aflase legendele acestora despre Shambala sau taramurile celor de sub Pamant.
Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

abyss

Totuși eu inca nu am găsit menționat faptul că autorul a făcut trimitere la vril ca fiind o noțiune tibetana. Nici nu am avut timp de terminat de citit cartea. Dar am găsit pe net menționat într un interviu acordat de către autor cum ca pentru el vril însemna curentul electric. Ceea ce este interesant. Am sa caut acel interviu. Nu știu însă deocamdată cât erau de familiarizați la acea vreme cu noțiunile tibetane, nu am verificat. Cred că inspiratia sa a mers mai mult pe filiera egipteana. Voi verifica. 

Grifon

Mulțumesc ptr.remedierea greșelii mele de postare, dle.@abyss.

Revenind la cele enunțate de d-ta duminică (filmul "Algol"), pot face câteva comentarii relativ utile (incluzând aici și "filiera Aldebaran".
Se intâmplă ca printre mai multe hobby-uri mărunte să mă fi și ocupat, o vreme, cu astrologia. Știu, mulți nu dau o ceapă degerată pe ceea ce numesc pseudo-știință. Asta nu importă (cum nici nu exportă...hahhahaha). Important e că Bulwer Litton dădea. Și "frații& lui Golden Dawn dădeau. Și "urmașii" Thule Gesselschaft. Așa că merită să ne jucăm și noi un pic.

Aldebaran face parte din cele 4 așa numite "stele regale" - de mare preocupare ptr. astrologi. Algol e tot o stea "fixă" - dar nu "regală" ( in schimb, faimoasă ca f.f. malefică, fiind cunoscută și drept "capul Gorgonei".
Nu am acum timp să detaliez, dar voi reveni cu precizări. Deocamdată, spun doar atât- sigur era conexiune intre nemții cu vril-ul și constelația Taurului.

Grifon

Completând postarea de ieri, trebuie să fac mai intâi diferențierea intre abordarea astronomică și cea astrologică.
Astronomic, aflàm iute că Aldebaran e o gigantă portocalie, plasată in Constelația Taurului, iar Algol e o stea pulsatorie binară, plasată in constelația Perseu. Astrologic, aceste astre sunt percepute doar in raport cu centura zodiacului, iar din cauza precesiei echinoxiale, acum Aldebaran e plasată in 9 grade Gemeni, iar Algol in 26,10° Taur.

Pe scurt, semnificații : Aldebaran are una din cele mai influente emisii, fiind asociată cu putere, onoruri, geniu militar, cucerire (impulsul ei fiind de natură expansivă, dezvoltatoare, etc.) Algol, in schimb, e asociată cu : perversitate, știință fără conștiință, decapitare, răbufniri violente ale mulțimilor, megalomanie, joaca de-a Frankestein, ș.a.m.d.

Cei ce-au făcut filmul "Algol" in 1920 nu erau străini de aceste semnificații. Nici cei ce căutau captarea emisiilor Aldebaran, ulterior, prin channeling. Combinarea acestor impulsuri au oferit "motor" nucleului ce voia construirea Reichului - pe care acest nucleu le-a exploatat abuziv, fără discernământ, și fără a ține cont de efectele secundare.

De ce totuși aceste stele, și nu altele ? De ce voiau acest tip de "vril", și nu unul diferit ? La intrebarea asta nu sunt sigur de răspuns , dar prezum că au luat in calcul parametrii de compatibilitate - ori ai celor folosiți ca "medium", ori a națiunii germane, ca entitate amplă...egregorică.

Bulwer Litton n-a fost nazist, desigur, dar a fost "Golden Dawn" - iar această entitate a fost "moașa" nucleelor esoterice din sec. XX. Lucrarea "Rasa ce ne va inlocui" este o incercare hermetică, și ca urmare, conținutul trebuie luat in cheie simbolică (nu literal). Este o amplă metaforă despre devenirea umană, "rasa nouă" fiind tot omul, ajuns la manșa "vrilului", stăpân pe energiile primare ale cosmosului.

Grifon

N-am cum să cunosc ritualurile sau practicile pe care le cunoșteau (și profesau) cei din "Golden Dawn", dar imi pot permite câteva "descifrări", in baza unor canoane utilizate și de alții (simbolistica, oricât ar fi de complexă, are o limită clară - cea de-a rămâne, cu sensul, in limita inteligibilului, și de a nu se depărta prea mult de mesajul "in clar" ce se vrea totuși transmis).

Așadar, "interiorul Pământului", locul unde eroul fictiv al lui B.Litton află "vril"-ul, este exact aceeași noțiune ce-o regăsim in maxima VITRIOL (Visita Interiora terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem ) devenită celebră de când au preluat-o masonii și au pictat-o in toate templele lor. E vorba, desigur, de interiorul naturii umane, un indemn la introspecție meditativă, cu promisiunea "pietrei filosofale" - ce poate fi asociată vrilului.

Bulwer Litton folosește un sistem de "codare" ca și prietenul său Lewis Carrol (ăl cu Alice și oglinzile, care, firește, tot un voiaj simbolic promova). Si Lewis Carrol avea conexiuni "Golden  Dawn", ca și James Frazer George cu a lui "Creangă de Aur", ca Bram Stoker cu "Dracula", ca Rudyard Kipling (cu alegoria sa "Cartea Junglei") sau ca William.Butler Yates, faimosul poet mistic, etc.

Anglia "victoriană", fiind atunci la apogeul puterii sale imperiale, a grupat o elită veritabilă in cercuri precum "Golden Dawn", in urma imensului transfer de cunoștințe "ciudate" aduse din Orient. Pe fundalul abia descoperitelor  yoga, zen, tai-chi, șamanism, s.a.m.d., această elită (incluzându-l si pe Bulwer Litton) a incercat să adâncească teoriile asiatice, "mixându-le" cu simbolistica și pragmatismul cartezian-european.

P.S. - Și dacă tot am pomenit și de R.Kipling, amintește-ți, dle.@abyss, că "șarpele"(Kundalini) purta numele...Ka (Kha). Și e singurul care poate lupta cu "maimuțele hoațe" (gândurile haotice)...cum ? Prin hipnoză....