Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Mandela Effect

Creat de emy, 10 August 2016, 17:57:00

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Domnule @abyss, mulțumesc pentru aceste fascinante amănunte. Altceva nu știu ce să comentez pe marginea lor .
Imi reiterez doar convingerea că experiența a fost strict personală, și că are legătură cu propriul dumitale traseu evolutiv.  Poate fi o dovadă că "realitatea" nu-i decât un film...sau o melodie cu remixuri. Poate....
Dacà am mai găsi si pe alții cu asemenea experiențe, si mai ales tot in 2008, am putea spune că ne găsim in plin serial "Flash Forward"...

Aliosa

@Abyss
Am uitat intrebarea , inainte de eveniment ai avut cumva vreun sentiment de genul vederea itzi joaca feste uitandu-te spre orizont ?

Grifon

Anul 2008...mă intreb totuși de ce atunci si nu altcândva...
Dacă experiența a fost strict personală, atunci semnifiația momentului poate fi reperată doar de d-ta, domnule @abyss - pesemne in anul respectiv ai avut un nexus, un punct de răscruce a unor posibile (multiple) variante de destin. De vei privi retrospectiv la "vechea variantă", se poate sã identifici o anumită inlănțuire de cauzalități, generată de o anumită decizie luată in 2008.

Dacă totuși experiența nu e doar personală, și implică mai multe persoane decât ne-am putea imagina...atunci inseamnă că anul 2008 a adus un eveniment (sau decizie) care a jucat același rol de nexus - dar cu implicații de cauzalitate asupra lumii intregi.

Hm...in acel an a avut loc, taman la București, summit-ul NATO. Din ce știu eu, după numărul și importanța participanților a fost cea mai mare reuniune NATO, iar multe aspecte neelucidate plutesc incă peste eveniment - apariția total surprinzãtoare a lui Putin, in ultimul moment, fiind numai unul din ele.
Mă voi mai gândi la asta - in principal la ideea năstrușnică comform căreia, in "alternativa veche", summit-ul s-a terminat altfel...mult mai puțin amical decât ne amintim azi....

fiulploii

#33
Citat din: abyss din  11 August 2016, 08:37:03
Ce experiență Îți amintești? Din România mă refer.

Nu s-a răspuns la aceasta întrebare . Toate "dovezile" sunt doar din America de nord , Canada si UK ceea ce ar putea face impresia unui experiment in spațiul anglomerigan. Impresia mea .

Citat din: Aliosa din  11 August 2016, 19:05:58
BTW , de  Mirror Mirror (Oglinda oglinjoara) ce mai zicetzi ca acu e Magic Mirror :D

??????
Si asta ce e ?
https://www.google.ro/search?q=mirror+mirror&rlz=1CDGOYI_enGB616GB616&oq=mirror&aqs=chrome.4.69i57j0l2j69i65j0j69i65.7746j0j8&hl=en-GB&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

""Mirror mirror" has not been changed to "magic mirror" on the wall. If you research this, it's both. "Magic mirror" is the name for the mirror in question. In the original story, it's summoned by saying "mirror, mirror". This is what many books and animated movies used before and after Disney's interpretation. Disney's Snow White changed this to "Magic mirror", summoning it by it's real name, instead of through the poem from the original source.

Reality is not confirmed by your memories or "doubt". As such, your memories are not fact. Reality and facts are supported by evidence in which memories are not. It's alarming for most, for sure, and the effect is known as cognitive dissonance.

There may be several things going on here, but confirmation bias and/or misattribution of memory seems to fit. I'll do a write-up at some point about the "Mirror, mirror" thing."


Mai jos o parte din schimbările făcute in seria star Wars

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_changes_in_Star_Wars_re-releases

Un material interesant de citit
https://faculty.washington.edu/eloftus/Articles/sciam.htm
In legătura cu asta am postat mai demult un link cu tehnicile de implantare de memorie falsa cu ajutorul unor dispozitive , nu mai stiu pe unde , e pe undeva pe forum .

Implementarea credinței in existența acestui efect ar putea duce la un anumit blocaj ilustrat ( in scris :))) ) mai jos:

"When the "Mandela Effect" becomes a foundational belief of our entire culture, schoolchildren will rejoice — because teaching them anything will become impossible.

Expect the following, sooner rather then later, in a classroom near you —

TEACHER: Johnny, what is seven times eight?

JOHNNY: Sixty-eight.

TEACHER: No, it's fifty-six.

JOHNNY: I distinctly remember learning "sixty-eight" from you three days ago. Therefore, it's sixty-eight. I know that the multiplication table in our arithmetic books says "56," but I distinctly remember looking at it last night and seeing "68" at that time. Therefore, the book has changed.

TEACHER: Do you remember when our class counted out eight rows of seven bottlecaps each, then seven rows of eight bottlecaps, and they came to fifty-six bottlecaps each time?

JOHNNY: Right now, I remember the number as sixty-eight. Therefore, at the time it happened, even if it really was fifty-six, the universe must have changed around me and if must have been sixty-eight at the time."


In plus mai zic unii ca li s-ar fi schimbat unele versete din bibliile personale insa si asta se bazează doar pe memoria personală a celor in cauza .

Deocamdată eu zic ca nu exista vreo dovada obiectiva sau neatacabila privind acest efect inceput pare-se prin 2001 dupa unele surse si devenind subiect important de discuție prin 2013-2014 . La inceput s-a numit Berenstain Bears efect de la schimbarea numelui Berenstein in Berenstain insa am învățat sa fiu reticent in special la tot ce vine dinspre marea băltoaca .

Si un mic supliment
http://fakeologist.com/blog/2016/04/27/watch-anatomy-of-a-psychological-operation-the-mandelaberenstein-effect/

In privința relatărilor personale f interesante expuse de @abyss si @Guest poate mai târziu daca mai apar si alte amănunte .



abyss

#34
Citat din: Aliosa din  12 August 2016, 18:57:24
@Abyss
Am uitat intrebarea , inainte de eveniment ai avut cumva vreun sentiment de genul vederea itzi joaca feste uitandu-te spre orizont ?
Tin minte ca priveam spre o persoana aflata in fata mea fiindca purtam o discutie. Apoi in spatele meu s-a intamplat treaba. Cand m-am intors sa privesc deja se ridica o coloana de fum dinspre capitala..... Apoi la final dupa cum am spus eram acasa. Uimit, tulburat etc. Ma aflam in picioare acasa. Prima senzatie si mai soc era fiindca ma aflam inapoi pe vremea cand traia mama mea deoarece ea murise cu ani in urma. Si am fost fericit si uimit. Dar in linia asta cand a venit momentul a murit in schimb tatal meu. Exact asa cum mi-a zis ca va fi. In fine.... O ciudatenie de treaba. Stiu ca m-am fortat sa nu dau importanta evenimentului desi am urmarit cum se desfasoara lucrurile ca sa vad daca se confirma.
Ce inseamna asta? Chiar nu stiu. Dar nu as fi descris nimic daca nu aparea subiectul. Iar mai mult nu mai am ce adauga fiindca nu vreau sa brodez nimic. Atat tin minte.
   Poate @@Xanadron daca doreste sa adauge ceva. Tin minte ca mai demult a sustinut si el ca e de parere ca ar fi fost cel putin 2 reseturi dupa '90 si pana in prezent.

Cat despre mandela effect.... Cine stie? Oricum imposibil nu e de alterat curgerea timpului , manipularea spatiului si alte asemenea subiecte conexe fenomenului ufo , ce au fost prea putin abordate pe forum.
Parerea mea.

kandaon

Interesant subiect, si toata lumea merita like-uri, sper sa nu se supere nime ca n-am stat sa dau atatea.

Un fenomen cumva asemanator si inrudit cu asta, dar si (mult) mai documentat ar fi acela de "deja vu" (si cred ca mai sunt 1-2 complementare).
Ca cineva care a avut cateva experiente ciudate (care desigur pot avea si explicatii mai naturale si nu neaparat supranaturale) nu pot sa spun nici da nici ba despre experientele descrise de alti coforumisti aici, iar legat de ce spune colegul Abyss cu anul 2008.
Atunci a avut loc razboiul din Georgia daca tin eu bine minte, Rusia a invadat Georgia (stat aliat al SUA) si nu stiu cati isi amintesc sau stiu, dar americanii au intervenit acolo.
Avioanele de transport americane au adus la Tbilisi trupele georgiene care erau detasate in Irak, chiar sub nasul aviatiei ruse (georgienii nu mai aveau aviatie) si in timpul avansului rusesc in Georgia. Apoi in timp ce marina rusa lovea ce nave aveau bietii georgieni si pregatea debarcarea in nus ce port georgian, marina americana a intrat in Marea Neagra si sub pretextul ca duce ajutoare umanitare a intrat in portul ala georgian, de fata cu navele ruse care au inghitit in sec.
Cred ca la data aia americanii aveau dealtfel si ceva instructori sau personal militar in Georgia (un numar redus oricum).
Toate astea i-au facut pe rusi sa abandoneze ofensiva si sa se retraga in teritoriul controlat de ei (de separatistii controlati de ei, ceva in genul Transnistriei din partea asta a noastra, la ei era OSetia si inca un teritoriu, am uita cum ii zice).

Daca insa s-ar fi intamplat vreun incident nefericit, gen o racheta lansata din greseala (ori cine stie, intentionat, putem specula) care sa fi doborat un avion american ori ar fi lovit (sau mai rau, scufundat) vreo nava americana, astia ar fi fost obligati sa riposteze. Iar de aici la o escaladare rapida poate n-ar fi durat mult.
Eu ma gandesc la inca vreo doua (cel putin) incidente care ar fi putut duce la un schimb de lovituri nucleare intre SUA si Rusia (sau URSS) si care a fost evitat la mustat cum se zice.

Grifon

M-am tot gândit (in special la "afacerea Kirk Douglas") și am ajuns la concluzia că singura explicație (pământească) poate fi doar cea sugerată de colega @Aseneth - un "truc" de marketing hollywoodian, menit a spori niște vânzări, sau de a intoarce reflectoarele spre familia Douglas - eventual beneficiar putând fi și fiul, Michael.

Totuși, nici această lămurire nu mă liniștește complet. Kirk e oricum prea bătrân pentru a-și mai relansa o carieră - asta ar fi mers la alt gen de vedete. Apoi, de-ar fi fost așa, ar fi trebuit găsite pe Net unele dezmințiri, sau măcar o relatare ironică despre cei ce i-au anunțat, fără temei, moartea. N-am găsit nimic din toate acestea, e ca și cum așa-zisul deces ar fi doar o inchipuire - a mea și mulți altora....

A, și era să uit - și eu imi amintesc prea bine că filmul "vampirilor" era "Interview with A vampire, nu "with The vampire" (?!) cum vàd - abia acum, după ce au anunțat colegii - că e scris pe toate site-urile.

Chiar că e bizar....

abyss


Cred ca aici e o parte din raspuns.
http://www.descopera.ro/dnews/8301431-primul-computer-cuantic-a-fost-achizitionat-cu-10-milioane-de-dolari

http://tehnocultura.ro/2013/07/27/cum-functioneaza-un-computer-cuantic-si-ce-sunt-qubitii/

Cine garanteaza ca o "papusa" din asta asa zis cuantica ....care ajunge sa foloseasca campul magnetic terestru pe post de hardrive ...nu poate ajunge sa gadile la cele mai mici parghii ale realitatii din moment ce vorbim de schimbarea spinului unui electron si eliberarea lui apoi intr un camp magnetic.... Si asta e informatie libera!

Poate ca nici nu putem imagina macar ce se intampla. Nasol.

Grifon

Ei, domnule @abyss, de imaginat putem incerca....măcar pe tărâmul inchipuirii suntem liberi.
Eu altceva nu ințeleg insă. Se schimbă, retrospectiv, și elementele materiale ? Dacă am priceput bine ce zicea dl.@emy,  pozele și DVD-urile sale de colecție s-au modificat (!?) pentru a se ajusta la noutățile intervenite.
Păi, dacă e așa, nu poate fi vorba, să zicem, de o modificare doar a unei "linii temporale". Dacă ar fi așa, nici noi nu ne-am aminti "altceva", ci am fi tributari noului curs modificat. Am fi văzut și noi "Interview  with The Vampire", sau n-am fi văzut nici noi "moartea" lui Douglas.
Cu toate astea, noi rămânem, in minte, cu ale noastre - hm...alea care "nu mai sunt". Ce să ințeleg ? Că suntem ca "Merovingienii" din Matrix ? Haahaha ! Programe "vechi", ce se uită cu mirare la "cele noi" ?

fiulploii

Citat din: abyss din  13 August 2016, 13:41:42

   Poate @@Xanadron daca doreste sa adauge ceva. Tin minte ca mai demult a sustinut si el ca e de parere ca ar fi fost cel putin 2 reseturi dupa '90 si pana in prezent.


Până apare Master Xanadron călare pe un boson si trăgând cu nesaț  dintr-un quark bine aromat as completa ipoteza ta @abyss si as zice ca nu evb de reseturi ci de ajustări de corecție pt menținerea valului de schimbări pedirectia dorita . Schimbarea sau resetul a fost ...cândva , undeva iar propagarea schimbării s-ar petrece sub forma unei unde sau val . Ca orice unda , ea se atenuează in spațiu de data asta si sunt necesare ajustări sau relansări la parametrii corecți , din timp in timp .
   Dar despre toate astea parca s-a mai discutat pe subiectele referitoare la timp . Ăsta ar fi un punct de vedere si teoretic , ar presupune niste energii si posibilități ...magice , nu?

  Un alt punct de vedere , mai putin dramatic si care , tot teoretic , ar necesita resurse mai putine ar consta in "apdatări" update-uri ale jocului virtual numit de noi , personajele participante , realitatea obiectiva in care doar avem impresii că nu mai corespund amintirile cu faptele reale si obiective . Bineînțeles , nu exista deocamdată vreo dovada ca s-au schimbat versete sau filme pe cd-urile personale deoarece nu exista exemplarul martor . Ce facem? Cum procedăm? De ce se întâmpla așa ?

   

emy

Exact asta am spus, pozele facute la salonul auto si care sunt salvate pe DVD si unde se vede sigla Volvo/Volkswagen nu mai este cum imi amintesc eu, apare sigla noua.
La fel filmele cu Star Wars (Blu-ray si DVD) piciorul robotului este argintiu in toate episoadele. Au fost date link-uri cu modificarile din toate seria, numai ca eu nu mi-l amintesc asa si nu sunt singurul.
Destui au pus exemple asemanatoare cu casete VHS sau Dvd-uri.

Fiecare crede ce vrea, eu imi amintesc prea multe. Poate gresesc 90%, dar pentru aia 10% eu cred in asta.

Ma amuza ce discutie este aici si cand ma uit la alte subiecte cu "Zane, fantome, OZN-uri) unde nu este nici o dovada, multi cred in ele, dar unde este vorba de memorie identica a mai multor indivizi....totul este fals.

Nu mai comentez, eu cred ca ceva se intampla si nu e inspre bine.

Grifon

Nu e rău că se intamplă ceva - e rău că ne scapă nouă ce se intamplă.

La urma urmei, ceea ce numim realitate e doar o iluzie (si nu doar după scenariștii de la Matrix, ci și pentru budism, sau celelalte religii ce pun accent pe transcendență).

Putem găsi și o parte bună la toate ciudățeniile astea. Faptul că elemente din mediul ambiental s-au schimbat ( acceptăm temporar această ipoteză), insă amintirile noastre nu...atunci avem o dovadă destul de solidă că matricea nu conține și amintirile noastre - așadar, parțial, am atins un stadiu de independență (cel puțin lăuntrică).

Aștept și eu cu interes alte relatări, in speranța că vom putea identifica repere măsurabile (măcar ptr. intrebarea "când", dacă nu și ptr. "de ce ?").

Ganditorul

#42
Chestia cu "probele materiale" in efectul Mandela arata cat de legati suntem de sistemul material - incat intr-o experienta care reseteaza "universul material" noi cautam dovezi materiale candd singurile dovezi posibile sunt amintirile comune sau altfel spus energia nealterata a gandului.
Deocamdata doar constatam - ca un cozonac cu gem care-si aduce aminte ca era o data cu nuca si cacao, dar nu poate aduce dovezi nici despre starea initiala si nici despre cine a facut modificarea compozitiei cremei.
- Din moment ce modificarile s-au facut pe "axa timpului" e clar ca totul s-a modificat de la momentul t.0. si e clar ca nu vei gasi o sigla VW intreaga decat in amintirile tale (si ale altora care au condus un VW ). Am lustruit de prea multe ori masina cu care ma mandream ca o am, cand altii aveau Dacia, ca sa nu-mi aduc aminte perfect ca VW-ul era intreg, fara intrerupere, si chiar iti chinuiai fantezia sa vezi din ce litere e formata sigla. Ce dovezi  (materiale) as putea sa aduc acum cand sigla e clar definita prin 2  litere suprapuse despre timpul (in varianta traita de mine si de alti cativa ) cand ele erau "dintr-o bucata"  ?
- Cam asta e fenomenul si cam despre asta vorbim ... Intrebarea este totusi : cine/ce face separatia dintre cozonacii care-si aduc aminte ca odata aveau crema de nuci si cacao si cei care nu au perceput schimbarea in "umplutura cu gem" ?? E benefica schimbarea ? Cu siguranta DA ... asa simt.

Dar nici nu pot sa nu ma gandesc la declaratia unui sef european care spunea ca, citez din memorie : suntem supravegheati de sefii unor civilizatii/planete elevate, care privesc cu ingrijorare etc. etc.
Sau tradus : indiferent cate dovezi de "putere" de schimbare a destinului spre ceva creator vom primi... se pare ca noi tot spre intrarea in "cacao" vom visa, vom tinde. Si aia "privesc ingrijorati" ca nu facem o data "saltul ala" spre intelepciunea priceperii simbiozei dintre materie-energie-timp si ne complacem in "cacao"-a traditiilor noastre belicos-conceptuale.

P.S. As rade cu lacrimi sa vad ca am castigat un pariu si ca aici, pe forumull rufon, o sa ne strangem multi "cozonaci constienti" ca exista un "brutar sef" care ne transforma "compozitia vietii" cam cum vrea el, intr-o directie, zic eu, constructiva, facandu-ne sa turnam tone de cerneala pe subiectul asta pentru a scoate "pe piata" cele mai zbanghii ipoteze, care culmea, or sa fie luate in seama de "cozonacii sefi" de pe mapamond (ca si cu alte ocazii, de altfel  :rainbow: ).

horia2008

Isi aminteste cineva cum ca prof. Constantin Balaceanu-Stolnici sa fi murit ? acum cativa ani ? vreo 2-3 ani ?
Eu da; si pana acum, vizavi de stiri cu si despre, ma gandeam: bă dar ăsta parcă a murit...
pana acum nu mi-am batut capul, dar cu topicul asta, parca sunt tot mai convins ca omul murise; si nu cred ca doar incerc sa ma conving de asta...
deci, intrebare serioasa!


emy

Daca la VW poate ca ai dreptate, la Volvo a adaugat mintea mea o sageata la sigla? Volvo a fost marca preferata cand eram in RO (de pe la 18 ani mai exact) si cu siguranta nu avea sageata aia in sigla.