Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Mandela Effect

Creat de emy, 10 August 2016, 17:57:00

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Aliosa

Si eu stiam ca e vorba de un film si nu un episod dintr-un serial ... dar poate nu am vazut serialul :D .
Din cate stiu efectul final era disparitia speciei umane si aparitia uneia noi combinatie intre primate si reptile , dar totul se petrece in valuri temporale , evident si acolo se numeau tzunami :D .
Oricum nu cred in teoria calatoriei in timp propriuzis , de aici se trage probabil si lipsa de interes(realitate paralela) in ceea ce priveste detaliile filmului .

terraflorin

E treaba gravidă  :-D În psihiatrie boala, pardon efectul, se numeşte confabulari (latină) confabulație (română) - Simptom în unele boli mintale, care constă în relatarea inconștientă a unor fapte imaginare; mitomanie.

– Mai multe aici https://en.wikipedia.org/wiki/Confabulation


http://www.skeptic.com/insight/the-mandela-effect/

Scuze dacă s-a discutat deja despre acest aspect, am parcurs topicul dar poate s-a schimbat deja şi aici schimbarea...

Aliosa

In psihiatrie , toti suntem bolnavi psihic te asigur , si doar teoretic , nu exista nici pana azi o prezentare clara pentru se intampla la nivel creier din punct de vedere flux in cazul vreunui tipar psihiatric arhicunoscut .
Realitatea pana la urma este generata de creier pe baza unor impulsuri , imagineaza-ti daca senzori dau impulsuri diferite(de normal), se numeste cumva ca realitatea mea e diferita de a ta ?
Un om nebun nu este inteles de catre unul normal , pentru ca nu se incadreaza in tipar . Pun intrebarea , ce e normalul ?
"Simptom în unele boli mintale, care constă în relatarea inconștientă a unor fapte imaginare; mitomanie." nu-si are locul in acest caz deoarece relatarea nu este inconstienta , culmea , este impulsionata de anumite informatii primite din surse externe  , cum ar fi ,  o intrebarea din partea unui cunoscut legata de amintiri trecute .
Dar evident e mai simplu' sa clasezi cazul cu "boala mintala" decat sa analizezi mai multe pareri  (nu ma refer la tine ci la sceptici) .

terraflorin

Subiectul acesta începusem să-l mai discutăm odată dar nu prea a prins ... Greșeli în Matrix

Cât despre psihiatrie normal că e mai simplu şi mai comod să clasifici tot ce tine de paranormal ca boli  ... dacă vine cineva acum şi zice că e fecioară şi totodată a rămas grea cu duhul sfânt cămaşa de forţă scrie pe ea ... deşi poate chiar unii din cei care o leagă cred într-o poveste de acum 2 mii de ani ...

Aseneth

Avantul tehnologiei din ultimile decenii a facut ca multi dintre noi, cca 1 miliard de oameni de pe planeta, care am apucat ani din ultima jumatate a secolului 20, premilenialii, cum ar veni, sa fim privati in prezent de sunetele pe care le auzeam cand eram copii.
Sunetele telefonului fix. Sunetele masinilor de scris. Sunetele de conectare la internet prin telefon. Sunetele orei exacte de la radio. Sunetele fostului imn national. Cuvintele comunism si socialism repetate pana la refuz. Sunetul ziarelor rasfoite. Sunetele fabricilor si uzinelor. Si multe altele.
Era o gluma pe fb care spunea ceva de genul : " Cum se asteapta oamenii sa imi aduc aminte copilaria, cand coloana sonora a copilariei mele a disparut?"
Pornind de la asta, putem emite o ipoteza conform careia este posibil ca, daca sunetele dispar sau se transforma in altceva, si amintirile sa dispara sau sa se transforme in altceva? O cauza a efectului Mandela?

horia2008

stie cineva cum ca Ed Harris sa fi murit /? ... cancer sau ceva prin 2012 ?

abyss

Parca auzisem mai demult ca e bolnav ... dar vad ca acum a aparut un hoax legat de moartea  sa :
http://en.mediamass.net/people/ed-harris/deathhoax.html

horia2008

Citat din: abyss din  22 Octombrie 2017, 09:17:41
Parca auzisem mai demult ca e bolnav ... dar vad ca acum a aparut un hoax legat de moartea  sa :
http://en.mediamass.net/people/ed-harris/deathhoax.html
Asta am vazut si eu, dar e recenta...
Eu stiam ca a patit-o dupa Man on a Ledge (2012) unde si arata foarte rau...
ciudat e ca si in cautarea google, ca sugestie dupa ce am tastat Ed Harris ill... apare ...illness 2012, dar fara vreun rezulat relevant
hmmm...