Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Mandela Effect

Creat de emy, 10 August 2016, 17:57:00

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

emy

Nu stiu daca s-a discutat, eu am descoperit acum o saptamana pe Youtube si chiar am experienta de genul asta.
Cateva filme (in engleza, cu exemple): https://m.youtube.com/results?q=mandela%20effect&sm=1
Despre ce este vorba?
Iti aduci aminte evenimente/lucruri din trecut care acum par diferit.
Destul de multe din exemplele de pe Youtube le-a trait/vazut si eu. Dupa ce vizualizati cateva filme, puteti sa gasiti ceva similar in viata voastra, cu exemple.
Un alt site cu exemple/informatii: www.mandelaeffect.com

abyss

#1
Ce experiență Îți amintești? Din România mă refer.

emy

Am plecat din RO acum 12 ani (aveam 29 atunci), dar am cateva example. Am vazut Star Wars de cel putin 10 ori si cu siguranta Dark Vader zice "Luke, I am your father" la fel robotul CP30 nu aveam un picior de argint, era total galben (aurit).
In RO eram fan Volvo si cu siguranta sigla nu era asa (nu avea sageata sus), faza care ma face sa cred in Mandela Effect, am poze de la salonuri Auto din 2002,2003 si culmea acum au sageata aia.
La fel cu Volkswagen, erau sute la mine in oras si sigla nu era cum arata acum cu taietura in mijloc. La fel cu asta, am poze care acum s-au schimbat.
O sa revin cu example mai recente din US.

abyss

#3
Și de când a descoperit lumea ca se manifesta acest efect?

De exemplu țin minte clar ca actorul Qirk Duglas a murit. Acum văd ca are 99 de ani....

Grifon

?!?!?!?!
D-le @emy, rogu-te, fii mai explicit. Păi, normal ca Darth Vade sa fie "Luke's father"....si robotul auriu.
Marchează exact diferențele,  ca să delimităm intervalul schimbărilor.
Cine știe care și cum am putea avea memorii bizare....Există, oricum, așa numitul fenomen "selective memory" - fiecare om ajunge, volens -nolens, să-și incurce memoriile după parcursul experimențial.  Creierul pare a avea anumite "pofte", după care-și ajustează singur "setările".
E un fenomen insuficient documentat in psihologie, dar, până la "universuri distopice"...mai avem.

emy

Din cat am citit (nu am descoperit de mult), fenomenul a inceput la sfarsitul anului 2015.
Cand am auzit prima data, mi-am dat seama ca sunt destule care par schimbate fata de cum imi amintesc eu.

In exemplele de mai sus, personale, daca va uitati la Star Wars (episodul 5), Dark Vader acum zice, "No, I'm your father", in loc de "Luke, I'm your father", iar robotul acum are un picior de argint, el fiind total aurit. Daca cauti acum, nu mai gasesti versiunea "veche" care ti-o amintesti in trecut chiar si Dvd-ul personal de acasa este schimbat.

Daca va uitati pe Youtube sunt destule exemple pe care sigur va amintiti diferit fata de cum sunt acum.

Grifon

Kirk Douglas e de mult oale și ulcele, d-le @abyss ! Unde are "pistolarul" din Gun Hill 99 ani ??
Chiar am devenit curios. Un link, ceva ??

Aseneth

#7
Citat din: Grifon din  11 August 2016, 17:31:16
?!?!?!?!
D-le @emy, rogu-te, fii mai explicit. Păi, normal ca Darth Vade sa fie "Luke's father"....si robotul auriu.
Marchează exact diferențele,  ca să delimităm intervalul schimbărilor.
Cine știe care și cum am putea avea memorii bizare....Există, oricum, așa numitul fenomen "selective memory" - fiecare om ajunge, volens -nolens, să-și incurce memoriile după parcursul experimențial.  Creierul pare a avea anumite "pofte", după care-și ajustează singur "setările".
E un fenomen insuficient documentat in psihologie, dar, până la "universuri distopice"...mai avem.

Memoria selectiva individuala e una, si memoria selectiva de grup e alta. Cand mai multi oameni, fara sa inteleaga intre ei dinainte, isi amintesc in acelasi mod un eveniment pe care alti oameni si-l amintesc altfel, cred ca putem spune ca e vorba de un efect. Bineinteles ca poate sa nu fie. Dar avand in vedere ca efectul Mandela e singurul care pana acum, il poate contrazice pe Dharanis, eu sunt pentru.    :lol:

abyss


abyss

#9
Pe wiki se zice ca robotul din star wars a avut înfățișarea schimbată de mai multe ori

https://en.m.wikipedia.org/wiki/C-3PO
C-3PO's physical appearance is primarily a polished gold plating, although his appearance varies throughout the films; including the absence of metal coverings in The Phantom Menace, a dull copper plating in Attack of the Clones, a silver lower right leg introduced in A New Hope, and a red left arm in The Force Awakens. C-3PO also appears frequently in the Star Wars expanded universe of novels, comic books, and video games, and was a major character in the ABC television show, Droids.

Oricum e cam aiurea.
Și alții se miră:
http://www.theshiznit.co.uk/feature/fuck-off-did-c3po-have-a-silver-leg.php

Aliosa

Interview with THE vampire fata de Interview with A vampire mi se pare cea mai tare dovada pentru mine (am liste completate in 2007 care nu's modificate :D plus carcasa dvd :P)
sau celebra fraza "If u build it THEY will come " (Field of Dreams) acum e HE  :evil: .

Legat de Star Wars pana si actorul cu vocea lui Vader (James Earl Jones) o zice intr-un interview "Luke , i am ur father"

E funny efectul , am vazut multe pe tema asta :D , se pare ca le-a iesit socoteala la CERN , au crapat putin usa, bate curentul :D :-D :-D :-D

Aliosa

BTW , de  Mirror Mirror (Oglinda oglinjoara) ce mai zicetzi ca acu e Magic Mirror :D

Aseneth

#12
Citat din: abyss din  11 August 2016, 18:15:53

@@Aseneth  nu te grăbi. ....poate suntem la borcan toți.  :ufo:

Habar n-am ce zici acolo, dar de cele mai multe ori ai dreptate.


@ emy
Am vazut acum cativa ani cateva videoclipuri despre date diferite ale deceselor unor personalitati. Cantareti si actori, mai ales. Una din cele mai verosimile idei, era faptul ca moartea/doliul public ar fi putut sustine vanzarea bunurilor respectivului sau ale concurentei. Si ca totul era pus la cale de manageri sau chiar de artisti. Tocmai de aceea multa lume nu a crezut, de exemplu, ca Elvis a murit. Pentru ca se cunosteau aceste practici printre oamenii cu posibilitati.

Despre Nelson Mandela s-a CREZUT ca a murit de mai multe ori. Cel putin asa am invatat la scoala. E posibil ca una din acele dati sa fi ramas in constientul colectiv.

Nu mai continui. Exemplele pe care le-am gasit pe net nu sunt deloc suficiente pentru a sustine acest efect.



emy

Posibil ca a fost diferit, din cauza actiunii filmului, eu vorbesc ca acum apare cu un picior silver, in episoade unde era total aurit, chiar si pe Dvd-ul meu care l-am vazut de zeci de ori acum este cu picior silver in loc de cum imi amintesc eu, total aurit.
La fel logo de la masinile Volvo si Volkswagen care apar diferit fata de cum isi amintesc multi si nu ca firma a schimbat logo-ul, este asa de cand exista Volvo sau Volkswagen, cu toate ca iti amintesti altfel, mai ales daca te-au interesat masinile astea.
Cum am zis, faza ciudata chiar si pozele care le am pe Dvd-uri acum sunt diferite. Cineva a venit cu ideea ca un hacker poate schimba totul online, dar sigur nu imi poate schimba Dvd-urile care le am din 2002,2003.

emy

De Mandela, de unde a pornit efectul nu imi amintesc, eram prea mic in anii '80 si este posibil despre stirile cu moartea unor personalitati sa fie doar ceva care ti 's-a parut', dar restul pentru mine sunt reale, sunt 100% ca erau cum multi spun pe net. Eu doar de o saptamana am descoperit asta din greseala, cautand altceva pe Youtube.
De atunci tot caut prin arhiva personala cu Dvd-uri si tot gasesc cate ceva.

Interview with A(not "the") Vampire
Sex in (not "and") the city
In Forrest Gump, Tom Hanks zice "Life is (not 'was') like a box of chocolate"

Am vazut si filmele astea de cel putin 3-4 ori si cum imi aduc aminte eu acum se pare ca nu a fost asa niciodata.