Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Re: Utopii supersonice : IAR 111 Excelsior

Creat de prodcomb, 08 Ianuarie 2016, 17:22:35

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

prodcomb

Un hovercraft (sau pernopter) fără fustă ! Sau fără cap. O mare prostie pentru că risipește resursele motrice aiurea. Poziția centrului de greutate crează instabilitate.
Eu aș fi făcut două elicii anticuplu și mi le prindeam de cap; altă stabilitate.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

alx

Citat din: prodcomb din  08 Ianuarie 2016, 17:22:35
Un hovercraft (sau pernopter) fără fustă ! Sau fără cap. O mare prostie pentru că risipește resursele motrice aiurea. Poziția centrului de greutate crează instabilitate.
Sau un skate-board electric,cu telecomanda... ;D   Care nu risipeste nimic...  IAr centrul de greutate de care amintesti e acolo pentru ca acolo e si skate-ul... :D

Citat din: prodcomb din  08 Ianuarie 2016, 17:22:35
Eu aș fi făcut două elicii anticuplu și mi le prindeam de cap; altă stabilitate.
Si-ai fi aratat cam asa:

"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

prodcomb

Citat din: alx din  08 Ianuarie 2016, 17:43:18
Sau un skate-board electric,cu telecomanda... ;D   Care nu risipeste nimic...  IAr centrul de greutate de care amintesti e acolo pentru ca acolo e si skate-ul... :D

Si-ai fi aratat cam asa:

Ţi-am mai spus să nu te mai grăbeşti, deoarece greşeşti.
Skate-board-ul electric cu telecomandă nu poate merge pe apă. ;)

Desenul tău suferă de lipsa elicei anticuplu (trebuie două elicii care se învârt în sensuri contrare). Altfel te învârţi în sens inves. ;)

alx

Citat din: prodcomb din  09 Ianuarie 2016, 10:01:19
Ţi-am mai spus să nu te mai grăbeşti, deoarece greşeşti.
Skate-board-ul electric cu telecomandă nu poate merge pe apă. ;)

Ca sa nu ne mai contrazicem in legatura cu "Covorul lui Alladin",poftim si te delecteaza: BTS aka Behind The Scene
https://www.youtube.com/watch?v=Md0RjxyoYyU

Citat din: prodcomb din  09 Ianuarie 2016, 10:01:19
Desenul tău suferă de lipsa elicei anticuplu (trebuie două elicii care se învârt în sensuri contrare). Altfel te învârţi în sens inves. ;)
Esti muuult prea...tehnic.  Eu am zis,si ma citez:" Si-ai fi aratat cam asa:"
Cu alte cuvinte,cu eliciile in varful capului ai fi fost... ;D     Mi-ar fi placut sa gasesc un desen asa cum ai propus tu,dar Inspector Gadget doar atata are...o elice.Probabil ca are un giroscop intern care compenseaza miscarea de rotatie... ::)
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

prodcomb

Am văzut și filmulețul ăsta înainte de a scrie pe aici.

Nu poți compensa cu nici un giroscop intern, extern sau altfel poziționat.

Nu trebuie să ne îndepărtăm de tehnică.

Până urmă ,,trăsnaia" de la ARCA este ceva; aș vrea să-l văd pe tipu mergând cu ea pe apă.
Tehnic vorbind ,,trăsnaia" poate fi mult înbunătățită pentru mărirea stabilității. Să văd dacă îl ,,taie" capul.

alx

Citat din: prodcomb din  09 Ianuarie 2016, 12:52:45
Am văzut și filmulețul ăsta înainte de a scrie pe aici.

Nu trebuie să ne îndepărtăm de tehnică.

Mda...las-o moarta. Oricum,nu vei recunoaste niciodata ca ai gresit...si iei mult prea in serios anumite...afirmatii.
Acesta va fi ultimul meu mesaj legat de covorul zburator,pentru ca deja suntem off-topic...
O zi buna   alx

prodcomb

Citat din: alx din  09 Ianuarie 2016, 13:01:56

Mda...las-o moarta. Oricum,nu vei recunoaste niciodata ca ai gresit...si iei mult prea in serios anumite...afirmatii.
Acesta va fi ultimul meu mesaj legat de covorul zburator,pentru ca deja suntem off-topic...
O zi buna   alx

Îmi place autocritica ta, te cunoști bine.
Nu eu am ,,deraiat".

alx

Citat din: prodcomb din  09 Ianuarie 2016, 14:58:52
Îmi place autocritica ta, te cunoști bine.
Nu eu am ,,deraiat".
Sincer,cred ca vrei sa ma enervezi,dar astazi nu tine... ;D
Oricum,toate mesajele off-topic au fost mutate la cos,iar acest topic va fi blocat.