Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

A 8-a minune a lumii

Creat de avramescub, 08 Mai 2006, 23:20:25

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

assiris

O parte din minunile lumii, au fost, nu mai sunt (gradinile suspendate, colosul din Rhodos...)
Au fost considerate atunci, atunci si un supersonic era considerat o minune
E relativa chestiunea. (Teoria Relativitatii Generalizate!)

udar

Assiris, ai dreptate in ceea ce zici, dar in viziunea mea, cand ne referim la minunile lumii antice ne gandim la niste constructii care chiar si la aceasta data ar fi destul de dificil de realizat. Cred, deci, ca minunile antice au fost numite asa datorita dificulatii imense de realizare a lor in conditiile tehnologice de atunci...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

assiris

De acord, nu trebuie sa ne certam pt asta

Skywalker

Raspuns pentru Pri3st3ss, dar nu numai:

    Cladirea aceea am descoperit-o intamplator pe un site. In caz ca inca nu e reala, va fi oricum cu siguranta. Iar cladiri asemanatoare exista deja. Ceea ce vroiam sa caut era o poza cu vreo cladire inteligenta japoneza. Ele sunt ca niste blocuri obisnuite, insa au in interior un sistem care in caz de cutremur misca blocul in directie contrara, astfel ca ramane neafectat.
   *******************************************************
    Si ce mai consider a fi a 8-a mi9nune a lumii sunt acele diguri olandeze care se pot deschide si inchide. Ele stau in pozitie deschisa, iar cand vine vreo furtuna pe Marea Nordului si e pericol de inundatii, un calculator comanda inchiderea lor. Acolo nimic nu e actionat manual. Totul e computerizat, toate deciziile sunt luate de calculator.

    Si de aici ne dam seama cum ajuta dificultatile si accidentele la realizarea unei tehnologii mai bune. Japonezii au invatat de pe urma cutremurelor sa construiasca blocuri inteligente. Olandezii au invatat de pe urma inundatiilor sa construiasca diguri tot mai rezistente si mai destepte. Insa noi n-am invatat din inundatii nimic si nici din alte accidente nimic...
   

avramescub

Sky Walker? In poza aia e viitorul World Trade Center  :wink: 100 % asa e?

baaron

#20
Pokemon e a opta minune a lumii...

IONUT

Skywalker, cred că avem şi noi o şansă de a învăţa ceva din ceva, şi anume din corupţie,  :-D , râd eu dar nu-i de şagă, serios.

Întradevăr blocurile inteligente ale japonezilor, digurile olandeze, sunt minuni ale tehnologiei actuale, tot aşa cele 7minuni ale lumii antice sunt minuni ale tehnologiei de atunci, şi specific  - ptr noi ! Cred că după ce vom demonstra existenţa civilizaţiilor mai vechi (atlanzi, lemurieni, rama, etc) vom vedea aceste "minuni" din alt punct de vedere. Eu nu sunt aşa tare de acord cu cele "7" minuni... ptr că unele nu mai există, şi nu numai atât ci unora nici nu li se cunoaşte exact fosta locaţie.

:?Totuşi dacă ar fi să catalogăm a 8-a minune a lumii, pe care eu aş ordona-o ca fiind prim ar fi piatra mazaşă în care e scluptat CALENDARUL CEL VESTIT, :mrgreen: să zicem. Şi nu piatra în sine ar fi marea minune ci ştiinţa care a stat la baza lui.   Nu credeţi ?  :-o

pri3st3ss

corect...imi place ideea...dar tocmai asta e..noi oamenii ne minunam de ce au reusit altii sa faca fara macarale,ciment si mai stiu eu ce lucruri "moderne"...deci pana la urma nu admiram numai constructia,ci si ideea si implicit cunostintele anticilor...
oamenii de obicei cauta comori in cer...dar in/pe pamant nu....pacat... :roll:
si pana la urma,daca stai sa te gandesti si nui ti arde de glume, pana si omul e o minune...
eu raman la minunea votata de mine 8-) :-D :lol:
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

IONUT

Skywalker , chiar te rog vorbeşte şi despre acestea. Sigur nu vom stabili noi care ar fi a 8-a minune, sau poate da, dar măcar ne vom lumina un pic şi vom putea face multe paralele.

Skywalker

Salut, IONUT! Despre constructiile acelea precolumbiene as scrie multe aici, insa dureaza pana caut toate sursele si le pun cap la cap, apoi scriu eseul. Bine,  nu aste ar fi problema cea mare, ci aceea ca sunt in sesiune si nu am timp decat sa trag o privire pe forum sa vad cine ce a mai scris, ma intelegi? Dar promit si ma voi tine de promisiune, ca atunci cand voi avea timp liber mai mult, voi scrie ceva un post consistent despre constructiile Americii Precolumbiene, care ne dau de gandit. Si despre Lemuria am cate ceva de scris.

   Insa daca tot despre America Precolumbiana e vorba, te invit sa afli cate ceva despre Aymarasi, un popor care s-a tras din atlantii care au supravietuit dezastrului.
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,16.0.html
Si vezi ca unele cladiri pe care le consideram incase, sunt de fapt construite de Aymarasi, incasii doar modificandu-le mult mai tarziu. Daca mai stii tu ceva despre acest misterios popor, pe care multi il neaga, te rog sa postezi.
                                                Numai bine

IONUT

O altă minune, pentru noi, ar fi cuvele existente în Siberia, care au menirea, se pare, de a distruge meteoriţii-asteroizii care intră în atmosferă în zona respectivă. În cazul pătrunderii în atm a unui asteroid din cuve pleacă o sferă liminoasă şi distruge meteoritul, urmează o explozie luminoasă, lăsând, pe o rază care variază de la câţiva km la zeci de km, anumite urme de asteroid, transformat bineînţeles.

Când regăsesc linkul îl postez.

Necunoscutul

A 8-a minune a lumii sunt... femeile  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  8-)  :evil:  :evil:



8-)



udar

Imi schimb optiunea pentru a 8-a minune a lumii.

Cred ca Internetul este cea mai mare minune a omenirii din toate timpurile...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

ryn


lory