Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Istorie -Timp - Idei și credințe religioase.

Creat de abyss, 21 Mai 2016, 09:12:03

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

D-le @Xanadron, grele adevăruri scoți la interval ! Și noi (cred), interlocutorii d-tale de ocazie, le știm (sau cel puțin ar trebui, că sunt pline media de ele).
Ce pot să mai zic ? Nu te-aș putea contrazice nici dacă aș ține morțiș (ceea ce nu e cazul). Pot insă comenta altceva - și aici voi chema în ajutor un titan al literaturii universale (Boccaccio, Decameronul).

Intr-una din povestirile sale (nu rețin pe moment a câta), e vorba de negustorul florentin care vrea sã-l convertească pe partenerul său evreu la creștinism. Grea sarcină, nu ? Se chinuie omu', cu fel și fel de pilde / argumente...degeaba. Totuși, prieteni fiind, evreul, după ceva timp, zice:
- Măi amice, atât m-ai bătut la cap, incât, uite...sunt dispus să incerc. Dar, inainte de a mă boteza, mă duc la Roma (Vatican), să văd cu ochii mei de ce "ai tăi" ar fi mai buni ca "ai mei" !
Auzind asta, italianul s-a cătrănit. Știa el prea bine ce priveliște arăta Vaticanul medieval (poftă insațiabilă de arginți, curvie, sodomie, simonie...toate !). Prin urmare, dã sã-l oprească - dar evreul, foarte hotărât ! Pleacă...stă...vede....aude...revine.
-Ei ? Intreabă trist italianul. Ce părere ți-ai făcut ?
- Ohhh ! Sunt mai răi de zece ori ca "ai mei"! Parcă acolo e chiar iadul !
- Hmmm...deci nu mai ai deloc de gând să treci "la noi"...
- Ba da, prietene ! Chiar mâine vreau să fiu botezat !
Italianul, uluit, abia mai poate inchide gura:
- Păi ?! Cum de ?
- Simplu, prietene. Dacă, cu toată murdăria ce-am văzut, cu toate strâmbătățile, totuși, credința voastră crește, ba chiar dă oameni ca tine...atunci cu adevărat Cineva chiar păstorește asta....și vreau și eu să ajung a-l cunoaște !

D-le @Xanadron....povestioara asta e la fel de valabilă azi, in 2016, precum era și in Florența, 1346 !

abyss

Văd ca uitați ca peste o săptămână va fi întrunit Sinodul de la Niceea. După atâta vreme. ...... mi se pare amuzant. Adică taman acum când Administratorii au recreat Atlantida peste ocean , când cu sfințenie ne-au adus în vechiul moment 0 de dinaintea Blestemului.... sau greșesc?

Xanadron

Sa nu incurcam totusi borcanele, compadre – e vb. de un conciliul exclusiv ortodox:
http://www.firstthings.com/web-exclusives/2016/02/on-the-great-council-of-the-orthodox-church
... care se va tine in Creta (fie el si cel mai extins de pina acum, cu 14 autocefalii participante) si nu de vreunul niceean, eventual SI ecumenic, care POATE va avea loc prin 2025.

http://www.theatlantic.com/international/archive/2014/05/what-does-it-mean-that-there-will-be-a-new-council-of-nicaea/371943/
...si va fi condus probabil de un mic (mare) Gri-Bejuliu, :moon: :-) cf. ultimelor reevaluari vaticaneze avansind abrupt pe ETs de la statutul de "botezabili" de catre noi-mai-purii la ala de "botezanti" pentru noi-pacatosii, EI fiind cica singurii ramasi "prieteni cu Creatorul", spre deosebire de noi-mai-boi.
(L.E. Astept oricum si parerea lui Danny Ciobotea despre update-ul asta lansat de amicii / elevii / profesorii lui intru suceli catolice si/sau canonice – in fine, totu-i ...tot un drac raschirat Est-Vest; parerea mea si asta, clar.)

Se poate deci presupune ca mai e mult pina la o Disclosure, desi zic io ca se va incerca o schimbare de macaz pe felia dogmatica ceva mai devreme. La 360 grade, clar – adica-n piruete ametzite dijeaba. :-D Om mai vb. – poate – in 2025, dar sint convins ca prezumtiva nivelare a asperitatilor binecunoscute E-V NU va fi singura tema pe agenda neo-niceeana (de la Filioqve la sursa harului prin releu terrano-papistas, plus alte 1001 ciorovaieli puerile intre IADURI = Imperiile Aburitoare Deghizate-n Unsii Regizorului Infinitelor). :evil:

Conjunctura actuala sugereaza si intentia de cosmetizare a Programarii Patriarhaliste (presupun asta cu riscu' sa-mi incasez un Like de la colegu' socrate :-D) - v. acceptarea diaconeselor catolice. Si excomunicarea papala a mafiotilor si/sau membrilor N'Draghetei 'taliene e o premiera, care anuntza insa... altceva.
E posibila oricum si-o renuntare partiala a fixurilor nu doar ritualic-liturgice care-au condus la Marea Schisma, desi lipsa invitarii [deocamdata] la MOR = Marea Orgie Reconcilianta a sefilor bisericii copte sau abisiniene indica unele limitari de viziune.
...Sau, hmm, nu-s invitati fiindca n-or vrea sa le cedeze poate coptii nici morti-copti :lol: Chivotu'?! :star:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

#63
Citat din: Grifon din  06 Iunie 2016, 20:13:05
D-le @Xanadron, grele adevăruri scoți la interval ! Și noi (cred), interlocutorii d-tale de ocazie, le știm (sau cel puțin ar trebui, că sunt pline media de ele).
[...]
D-le @Xanadron....povestioara asta e la fel de valabilă azi, in 2016, precum era și in Florența, 1346 !
Na ca uitasem sa-ti raspund, stimabile Grifon - desi DOAR cu gindul asta intrasem. Se pare insa ca si aiurelile divagate mai sus oarescum in transa :-D pot avea o meta-sursa -  alta decit umilu-mi neuron singuratic - asa ca-n van perorez io despre tele-fragezirile Psy ale profetilor taiati sau nu primprejur, cind si subsemnatu' le poate cadea victima (doar NLP-urilor, nu si onstrumentului circumciziei sper). :lol:

Si mai serios acu', nu cred ca media ar fi plina de "grele adevaruri" - ba chiar dimpotriva. Si includ aici media asa-zis "alternativa", la fel de bogata-n balarii confuze ca MSM, doar ca ceva mai "bizar ambalate". Tabloul mediilor e f. complex insa si n-o sa-l (re)puric acum, da-n principiu trebuie luata 100% in calcul ipoteza controlului AMBELOR tipuri de (mass- sau nu prea)-media de catre acelasi centru de putere, evident cu citeva sub-centre (doar 6 se pare-n cazul NON-comunicarii global... si parshiv impuse.)

Lasind deoparte ideea ca pe umanistul Boccaccio nu l-as alege ca argument intru apararea Bisericii (fiindca, repet, asta-i himera-amiral adusa de Je-n discutie si nu alta), n-as zice ca d-ta atit de linistit "Le stim" (cu completarea implicita "Ei si"?), minimalizand din nou  o... maximizare de fapt - a propriei noastre indolentze pasiv-abulice as fi tentat sa spun, dar uite ca renunt. :-D

Cum o sa renunt si la a mai posta pe prezentul topic, sucindu-ma din nou - mai dihai poate ca astronomii papo-luciferici, :star: da' mai sanatos pentru propria Karma-n primul rind.
Altfel as ajunge poate sa renunt si la unele frumoase prietenii (desi virtuale), cum mi s-a intimplat in Real c-un ex-amic monarhist pin'la obsesie, dupa ce i-am pus citeva intrebari la fel de "grele" - fiindca nu degeaba monarhia si beserica valseaza (de fapt FALSEAZA) p-aceeasi muzichie... :|

Evident, zic si eu sa n-adorm. Asa ca, vb. lui C-tin Tanase, mai bine TAC in timp ce altii TIC. :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Apropo de inițiați / neinițiați (precum si legat de conexele noțiuni extra-matriciale), cred că merită reflectat puțin la vechile ritualuri de inițiere practicate in antichitate (și la egipteni, dar nu numai).

In cadrul suitei de "probe" la care era supus neofitul, se crede că se căuta in mod anumit (dar și strict controlat) producerea unor traume - suficient de puternice pentru ca "duhul" să fie "păcălit" că moartea e iminentă, si astfel să inceapă "desprinderea".
Din clipa in care candidatul avea această revelație (ce putea varia in durată, chiar pănă la faimoasele 3 zile), credința lui devenea de nezdruncinat. Nu se mai hrănea doar cu citate din cărți sacre, sau din pildele sacerdoților, ci avusese experiența / trăirea clară a realităților despre care, anterior, doar teoretic avusese idei.
Pe un asemenea eșafodaj s-au construit așa numitele "misterii"....insă, ulterior, aceste forme au degenerat, nerămânând decât un aspect exterior, desuet, al vechilor "probe".

abyss

Se punea accentul pe ieșirea voluntară din corp.  Acest aspect e foarte important. Era considerata o moarte simbolica . În fapt e vorba despre "OOBE".

socrate

Citat din: abyss din  04 Iunie 2016, 09:06:40
După mulți știința minte actualmente. O numesc marea minciuna sau Marea manipulare. Altii zic și despre religie aceleași lucruri. Dacă ambele direcții mint atunci ce ar putea ascunde? Un punct de vedere comun? Un aspect important din negura istoriei "uitate" din vremea când știința și religia mergeau mana în mana?

D-le abyss,profunda si realista cugetare,la fel si intrebarile.Judecand prin prisma ratiunii suficiente,ambele "directii",atat stiinta cat si religia in egala masura au CUNOSTIINTA BINELUI si CUNOSTIINTA RAULUI,"uitate" in negura istoriei.Deci,implicit si explicit au un punct de vedere comun,RATIUNEA.
Asadar,ce ar putea ascunde "stiinta si religia" cand de fapt nu e nimic ascuns !? Fiind in fapt, discutabila doar "stiinta" de a practica CUNOSTINTA BINELUI RECIPROC sau practicarea CUNOSTIINTEI RAULUI RECIPROC in relatiile sociale interumane.
Iportant de retinut, din negura istoriei "uitate", este vremea cand stiinta si dreptatea(drepturile si libertatile naturale,dreptul natural) mergeau mana in mana cu, CUNOSTIINTA BINELUI (mai merg si acum in putinele comunitati materne/matriarhale care au scapat de obligativitatea/legea impusa de "stiinta religiei"/oranduirea patriarhala in practicarea CUNOSTIINTEI RAULUI RECIPROC).
Nu lipsita de importanta este si vremea de trista amintire si actualitate,cand mana in mana "stiinta si religia" au creat cea ce noi denumim,oranduire patriarhal/sclavagista, care a ajuns la noi sub denumirea si manifestarea de robie capitalista  care a fost precedata de robia feudala si robia barbar sclavagista.  :roll: