Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

64

Creat de fiulploii, 20 Mai 2016, 17:09:56

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

Știți ceva despre 64 in afara de - numărul pătrățelelor de pe tabla de șah
                                              - numărul hexagramelor din I-Ching
                                              - numărul polaritatilor sexuale diferite
                                              - numărul de codoni care alcătuiesc codul genetic ?
Ar putea fi vreo legătura intre ele? Daca da, care?

Grifon

64 e, intr-adevăr, un alt număr interesant. E și cubul lui 4, nu doar pătratul lui 8, și nu e divizibil cu 3, 6,  7,9. Ca urmare e un număr foarte strâns de principiul cuaternarului ce simbolizează eminamente materia : (2 x 4) x (2 x 4) sau 4 x 4 x 4. De asemenea, 64 puncte definesc hexaraktul (figura 6d ce am mai dezbatut-o), tot un urmaș...evolutiv al cubului.

Deci, de cauți o anume legătură, d-le @fiulploii, poți investiga pe conceptul materialității , a laturii telurice, chtonice a realității.  Poți asocia la ideea asta și faptul că 64/40 dă "secțiunea de aur", iar 40 e (4 x 10), adică iar cuaternarul, luat in decadă.

Nici n-are de ce să ne mire că tabla de șah are 64 patrate - căci nu reprezintă ea terenul, glia, câmpurile ce trebuie cucerite / controlate ? Strâvechii hinduși nu degeaba au ales acest număr, cum nu degeaba au ales pătrate (și nu cercuri), similare cu caroiajele din go sau țintar.

De ne referim iar la Matrix, putem spune că nr. 64 face parte din "plasa" palpabilă a iluziei, legat in țesătura materiei grosiere, densificate. Dar până atunci, nu crezi că puteam subscrie (și) curiozitățile astea la subiectul deschis (tot) de d-ta...ăla cu nr. 144.000 ?

fiulploii

F pe scurt dl. @Grifon . Ca e Weekend  :lol:
144.000 este viteza unghiulară a luminii , concept ce o sa-l explic ceva mai încolo care este altceva totuși decât 64 ... de plăcuțe sau tablete ori altceva .
Părerea mea ..

Grifon

Câteva completări la cele expuse de mine mai sus, care vor confirma legătura strânsă dintre nr. 64 și principiul cuaternarului - simbolizând materialitatea.:

-nu doar că 64 / 40 ne dă "secțiunea de aur", dar aceeași secțiune o intălnim și in raportul dintre 103 și 64 ( 103 fiind, prin reducție numerologică, tot 4, ca și 40);
- ca urmare, de impartim frumosul nr. 64 direct la 4, obținem 16. Sweet 16 ?
- "sweet" sau nu,  16 este o decadă de "secțiuni de aur" (1,6 x 10) - aspect ce sigur nu e coincidență;
- ca și in cazul I-Ching (64 de piese), și runele scandinave sunt in același număr; de altfel, ambele sunt sisteme predictive, pornind de la premisa că 64 de simboluri = lumea (matrixul).
- in sfârșit, dacă d-ta, @fiulploii, ai menționat cei 64 codoni (ADN), se cuvine să remarcăm lanțul genealogic ce a condus la nașterea lui Isus Hristos (menționat in Evanghelia lui Luca) și care cuprinde ...64 de generații ! (fiind vorba , desigur, doar de vehiculul "trupesc" al celui ce ne-a adus credința creștină - nu de factorul divin).