Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Nemuritorii, Legendele Căderii, Portaluri, Modele, 3, 6 și 9, Observatorii

Creat de fiulploii, 11 Iulie 2017, 15:13:49

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

Nu mă miră că stimabilul @Guest apelează la tine întru luminare ca la un veritabil profet, frate SLEAH19 - ba mă și bucură confirmarea puterii reale ascunse-n cuvinte măiestru combinate (ca să nu-i zic NLP), dincolo de orice evaluări pe felie logică.
Deși m-aștept să replici, pe linia lui P.Țuțea, că-mi dau cu firma-n cap - logica umană mistagogică neavînd ce căta în economia Tainelor -, dar de fapt cred că ne dăm amîndoi.
...Fiindcă labirintul narațiunii argumentative biblice parcurs de tine include psiho-motivații deloc... zeiești, poluate de orgolii resentimentar-tribaliste plus multe alte năravuri inexplicabile-n echiparea unui veritabil Creator Unic - doar părerea mea și asta, evident, cel puțin vizavi de sinistrul personaj YHWH / Adonai / Savaot etc. din mega-povestea numită Vechiul Testament.
(Bună și observația lui @Guest - păi EL n-ar fi trebuit să-ȘI iubească TOATE oițele?  Sau, fie și acceptînd definiții mai neortodoxe pe linia Fermei Energointensive Terra - containerele de CS-uri, bateriile de prana / loosh etc.)

(n.b. preventiv): Bănuiesc ce-o să-mi spui - că Îngerul Morții a venit la egipteni fără oferta decesului mortal full-option incluzînd Reînvierea etc. și poate doar cu promisiunea vreunui Iezer de Foc TVM-istic.
Evreilor însă nu-s lămurit ce anume abureală li s-a livrat atunci - adică peste promisiunile uzuale sau și mai exact, ce presupun scribii mega-poveștii că li s-a spus, Iisus fiind încă-n proiect p-atunci și oricum neavînd vreo influență decît asupra noastră, goimii docili/zați.
În orice caz, convingerea că Iadul NU există le-a rămas neschimbată și azi poporenilor aleși. ...Hmm, trăznește-mă rogu-TE dacă merit, da-i de neînțeles discriminarea asta continuată ȘI post-exitus pe motive etnice, Doamne !!! - zic discriminare fiindcă nici nu îndrăznesc să cred că preceptul Iadului rezervat exclusiv nouă creștinilor ar fi o minciună...

Serios acu, o să-ncerc re-punctarea și completarea condensată a unor foste opinii rămase aparent blasfemice, fără să (mai) derapez totuși pe șleauri gnostic-origenice & comparații doxologice, c-o fac alții mai bine ca mine. Și-s de acord în plus cu ideea SLEAH-iană că excesul de meandre savant-inteligente poate dăuna înțelegerii impresiilor, ba chiar a convingerilor cu sediul mai mult ...inimos decît neural.
...Deși poate m-oi suci din nou, fiind ontopic și intuirea scopului/rilor stratificării evidente a Vectorilor Cerești. Demiurgii ăia de la timona lanțului trofic al carantinei noastre galactice, dintre care unii mai psiho-pupu ca alții continui să cred că par a se da Creatori Supremi. :star:

O să-ncerc a fi așadar ceva mai... tălîmb ca pînă acum dar la fel de sincer, fiindcă:
- Stăpînul inelelor :planet: nu mi-e aliat de-o vreme, ba chiar încearcă să mă sperie numărîndu-mi obsesiv pașii unei anume tanti (cam transgender de fapt, că-mi apare bărboasă și proprietară cînd de coasă, cînd de satîr, da' mereu c-o Biblie la subțioara sutanei unisecs :lol:) - fără succes deși pare să fi trecut de Selena :moon: deja, da-i altă discuție asta.
- N-am nici intenții, nici talent de anti-misionar sectar (logic, doar și creștinismu-i o sectă-n definitiv, dacă-l circumscriem ideii... ideale a unicității Creației + Creatorului.)
- D-zeu (dar nu vreun Elohim biblic) mi-e martor că-s conștient de micimea mea ca particulă incomplet-gânditoare eclozată din EL.
- Mai am deci mult nu doar eu pîn'la Revelația Ultimă - una presimt că mult mai terifiantă decît noima micro/femto pixelării Planck-iene a Iluziei noastre. Ce-i și... cumva reală, dar dincolo de care nimeni nu are ÎNCĂ permisiunea sa treacă, cum bine ziceai și tu ieri.

To be continued deci (chiar dacă-n ritmul de melc din ultima vreme.)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

#16
Abureli peste abureli , indeed  :lol: Cum bine zicea @Godak:"nu conteaza realitatea fenomenului in sine ci portretul său robot " .

Foarte complet si la subiect rezumatul expus de tine @ SLEAH19 ce imi dovedește înca o data - deși nu mai era nevoie - că zeii sunt aceeași de la începutul Sumerului si al Vavilonului si e perfect normal ca evreii sa ii numească pe ceilalți "goimi" fiindca asta e realitatea . Nu intru in istoria adevarata a lor fiindca au făcut-o înșiși cercetătorii lor ; cert este ca evreii nu au fost sclavii egiptenilor iar piramidele nu au fost construite cu sclavi ci cu țărani angajați pe perioadele cat Nilul făcea imposibila agricultura - hieroglifele dixit.
    Faraon din Dinastia a 18-a , Akhenaten a introdus monoteismul in Egipt si cel mai probabil un preot al lui este personajul cunoscut ca Moise . Istoria e mai stufoasa si e disponibilă si pe net dar nu in limba română. Doar atat aici, Moise nu era un nume propriu ci însemna "fiul " - daca bine rețin .
  Moshe in ebraica vine de la egipteanul ' in mesu' sau ' mosu' ce însemna ' fiul' sau 'copilul' , folosit in special ca titulatura regală sub forma 'Ra-mose' sau 'Thoth/mose' .
  Acel Moise egipteanul ce a fugit din Eghipet împreuna cu tribul evreu nu a plecat cu mâna goală , zic unii ca a furat un dispozitiv a cărui descriere biblica se potrivește perfect cu dimensiunile interiorului sarcofagului existent in Marea piramida . Si atunci devine clar de ce armata egipteană a pornit in urmărirea trădătorului Va sa zică exista o chestie tehnica a cărui drum incepe in Babilon, trece prin Egipt si ajunge in mâinile fugare ale lui Moise .
     Altarele de sacrificiu erau ' standardizate' daca pot sa spun așa iar Stela amintita intr-o postare anterioară ne prezintă schema clădirii din vârful turnului zigurat ce avea alte funcțiuni decât un altar de sacrificii omenești .
   Dar, întotdeauna zeii noi apar ca fiind mai puternici si mai vii decât cei vechi, morți si decedați  :lol:
Așa a fost dintotdeauna si așa va fi si in viitor .
     Din Egipet au furat romanii obeliscuri pt a-i planta in inima imperiului lor Roma , mai târziu Vatican . Iar acolo unde exista un obelisc simbolizând falusul lui Osiris - a se vedea povestea morții si învierii lui , ajunsă intr-o forma ușor diferită si in poveștile românilor - trebuie sa existe si un dom proeminent in fața lui , care dom simbolizează pântecul însărcinat al lui Isis - si asa este la Vatican si Washington. Isis, corespondent Virgo aka Fecioara ...
    Daca la Vatican papa Sixtus a efectuat o exorcizare " in nomine Patris, et Filii, et Spiritussancti. Amen" in timp ce își făcea cruce de trei ori privind cum simbolul lui Cristos este plasat in vârful falusului erect al lui Osiris, la Washington Monument obeliscul a fost construit si donat de 'zidarii liberi' avea 6.666 inci înălțime si 666 inci lățime a fiecărei laturi la bază , donat cu ocazia împlinirii a 72 de ani de la 1776 . 72 - cifra magica .
   Isis si Osiris , principiile activ si pasiv din Univers simbolizată obișnuit prin bărbatul si femeia sa , Yin si Yang pe alte tărâmuri .
    Metatron îngerul din vârtejul de vânt cel cu 72 de aripi , 72 de nemuritori controlând cele 72 de națiuni ale omenirii actuale si reprezentat prin cele 72 de pentagrame - stele ce înconjoară cercul apoteozei din Washington .
    Gnosticismul masonic zice ca 72 este numărul kosmocratorilor , a îngerilor căzuți ce se reflecta in cei 72 de conspiratori din mitologia egipteană .

   - fine del teatro tempo -

SLEAH19

Este ca şi cum trebuie să dai chestionarul, poligonul şi oraşul în aceiaşi zi şi ai şanse să pici la toate!!

   Mai acum ceva vreme am gândit lansarea unui nou topic pentru rufon ( momentan tot în faza de ideie pe ciornă) cu titlul ,, Profeţiile la scadenţă !,, - mă fascinează împlinirea lor şi mai ales paşii celor care se vor împlini curând.  Pentru asta am început să citesc/interpretez pe persoană fizică Vechiul Testament, deci toate emiterile de idei trebuie luate ca opinii personale, sunt creştin ortodox low practicant , nu altceva cum lasă să se înţeleagă Xanadron şi momentan încă sunt prins în meandrele Vechiului Testament precum berbecul lui Avraam în spini, ... acel berbec a fost folosit ca jertfă de Avraam în locul fiului său Isac. Ce reprezenta jertfa dumnule Xanadron?  Se ştieee .. curăţirea de păcate prin jertfirea unui animal fără cusur care ţinea locul lui Iisus Cel care va să vie , dacă Avraam făcea acest lucru cu 720 de ani înainte de ieşirea din Egipt , fiţi convinşi că evreii ştiau din generaţie în generaţie ce reprezenta sângele mielului pe uşi!

  Iisus nu a fost niciodată în ,, proiect,,    ....dinainte de începuturi, pe când toate s-au hotărât, El era acolo!
Iisus a fost prezent mereu în Vechiul Testament: sub forma stâncii ce le dădea apa vieţii prin pustie,  El era Îngerul lui Dumnezeu care a apărut în multe situaţii ..etc.

Eu am senzaţia că Dumnezeu Creatorul s-a supărat teribil pe om după ce acesta şi-a pierdut divinitatea, pare că i-a părut rău,  a încercat să salveze creaţia şi omul care mai era credincios , a dat reset şi a băgat pământul în malaxor prin potop, apoi  Creatorul a avut un regret şi a promis că nu v-a mai încerca să distrugă vreodată pe OM,  dar natura păcătoasă a avut şi ea locul ei pe Arca lui Noe  iar păcatul a continuat şi după potop să cuprindă pământul.

  Probabil că Dumnezeu egzasperat a făcut în ceruri o şedinţă operativă în care a pus problema :

-Ce ne facem cu proiectul ăsta ratat din cauza lui Satan şi îngerilor lui decăzuţi?

Aici a intervenit Iisus care a cerut să fie trimis să recâştige pe OM pentru ceruri , a cerut să vină pe pămînt ca OM şi să demonstreze că poate să-l învingă pe Satan din condiţia umană.

  - .... îndrăzniţi, Eu am biruit lumea!  Consemnează Ioan în Evanghelie şi care a fost de faţă când Iisus a rostit aceste cuvinte.

Pentru OM nu se poate vorbi despre început decât odată cu Creația. Începutul înseamnă timp, iar timpul,  spațiul, energia, masa etc. sunt dimensiuni ale Creației,  şi mintea omenească nu se poate amesteca în ,,temporalitatea" eternității.

  - ....unde erai tu când Eu am făcut cerurile şi pământul, când tot ceia ce vezi ere o idee a Mea şi Eu mă mişcam prin invizibil .... la început a fost Cuvântul...toate s-au hotărît mai înainte ca voi să fiţi Natura divină nu este o substanță, în sensul de materie, ar putea fi nonmaterie. Dumnezeirea nu poate avea început. Natura divină nu  este o substanță specială, pe care o poți multiplica prin divizare, ca să produci mai mulți dumnezei,  este ceva cu totul diferit, care nu poate fi asemănat cu nicio realitate creată. Ea este natura Creatorului, adică acea realitate fără început, care-și are cauza în sine. 

Fac referire la cele de mai sus pentru că om o opinie personală în ce priveşte  IADUL domnule Xanadron şi anume că Iadul nu este pentru OM , eu aşa am dedus :
Dumnezeu este duh, tot staful din ceruri sunt duhuri, Lucifer şi îngerii căzuţi sunt şi ei duhuri din acea substanţă specială, deci cred că ele sunt nemuritoare şi nu pot fi nimicite decât cu ajutorul unui ,,dispozitiv special,,  (@fiulploii)  care este denumit generic  ,, Iezerul de Foc,,!
Noi, OMUL, nu putem fi construiţi la nivel de duh din aceiaşi materie ca Dumnezeu, noi suntem ceaturi, nu putem fi dumnezei pentru  că Dumnezeirea nu are început, noi avem  ..şi asta e tot o părere de-a mea.

Întradevăr Guest , Dumnezeu nu poate fi cuprins cu mintea dar el se implică şi în tot felul de mici detalii precum numărarea firelor de păr ale apostolilor şi nici o vrabie nu cade pe pământ fără voia Lui. 
Îl interesează totul, poate fi chemat şi pentru lucruri mici !
Nu pot să-ţi răspund la întrebările privind arhitectura bisericilor dar mai încolo o să descriu ce este biserica, cum am mai spus, Dumnezeu a dat instrucţiuni omului doar pentru un cort cu ceva compartimente, o masă şi un opaiţ a cărei lumină îl semnifica pe Iisus, restul de construţii sunt creaţie a omului fiecare după mistică şi posibilităţi fără nici o valoare în ochii lui Dumnezeu!
Aceiaşi valoare o au şi semnificaţiile zilelor săptămânii sau alte astrologii. Pâna la venirea romanilor dacii oare cum şi-au denumit zilele săptmânii?

Dumnezeu a creat lumea în 6 zile dar nu ştim după care ceas şi acum suntem în timpul celei de-a 7-a zile,  când EL se odihneşte !  :wink:Revin acum la Iisus  :

Aud mereu când cu admiraţie când cu ură şi invidie referiri la ,,poporul ales ,,!

  A fost aleasă o linie prin care Iisus să se ,,materializeze,, în trup,  a fost aleasă linia semită ( a lui Sem fiul lui Noe)  probabil la întâmplare, dragi prieteni, atunci nu existau evrei, Avraam era dintr-un loc unde astăzi este Syria era deci sirian sau altceva, din urmaşii lui Avraam prin cei 12 fii ai lui Iacov care au creat cele 12 seminţii ale lui Israel au fost duşi în Egipt   de către  Iosif cu familiile lor, au intrat în Egipt 70 de persoane libere şi fericite de viaţa care îi aşteaptă şi au ajuns să fie peste 430 de ani 2 500 000 de sclavi!

Linia prin care a venit Iisus în lume cea de la Avraam  -Iacov-Iuda ..... David si de aici prin Natan pe linie maternă şi Solomon pe linie paternă este o linie teribilă!
  Ce abureli de tip TVM cu păstrarea liniei genetice, linia lui Iisus este aşa de încărcată de păcate grele cum rar poţi întâlni, dacă citeşti te îngrozeşti: crime , incesturi, înşelătorie în căstorie, furturi, inversări de drepturi ale primilor născuţi, supermetisare în repetate rânduri cu femei din alte popoare etc etc.. wow, ...!!

Dragii mei, evreii nu sunt mântuiţi by default , nu e nimic de invidiat la poporul ,,ales,, reprezintă un alt eşec, ei sunt alesi doar în capul lor, Dumnezeu a ales un popor pentru ca prin el să mântuie toţi oamenii şi toate popoarele lumii, dar EL a fost primit mai bine de ,,Neamuri,, şi cetatea Ierusalim nu a cunoscut ,,vremea când a fost cercetată,,  va fi vai şi-amar de ei până în clipa când vor cânta toţi din tot  sufletul :

- Binecuvântat este Cel care vine în Numele Domnului !

Biserica:

Toţi oamenii din Vechiul Testament nu au avut Biserică, ei s-au băgat sub Lege ( cele 10 porunci)  şi-l aşteptau ( majoritatea evreilor încă îl aşteaptă) pe Mesia.

Aş fi vrut să scriu mai mult despre fascinantul personaj biblic, prin circumstanţele naşterii şi vieţii sale,  care este Ioan Botezătorul , poate altădată dar pe scurt Ioan Botezătorul a fost ultimul prooroc al Vechiului Testament şi puntea de legătură cu Noul Testament.
El era fiul lui Zaharia marele preot al Templului, era levit şi trebuia să fie următorul preot al Templului.( echivalentul lui Daniel de la BOR)
El a ales să îmbrace haina  de păr de cămilă şi să fie ,, Glasul din Pustie,, glas vestit din scripturi, care vestea venirea Împăratului Ceresc al planetei.

Iisus a spus despre el :
- ...nu este nimeni născut din femeie care să fie mai mare ca Ion Botezătorul şi totuşi el este cel mai mic în Împărăţia Cerurilor!

Ioan Botezătorul a spus lui Iisus :
-   Eu  nu sunt vrednic nici să-ţi desfac sandalele şi Tu vii la mine să te botez?

În sufletul lui Ioan a încolţit o speranţă omenească, cam cum dorim şi noi, minuni imediate şi semne   ... gata, a venit Şeful, îşi va lua în primire Regatul şi toate se vor schimba!!

Ei bine, în timpul în care Iisus propovăduia pe teritoriul Iudeii, Ioan  Botezătorul a fost arestat şi închis. Atunci a început  se îndoiască, şi a trimis vorbă lui Iisus:

- Tu eşti acela ( Mesia) sau trebuie să aşteptăm pe un altul?

Iisus i-a trimis vorbă:

- Duceţi-vă de spuneţi lui Ioan ce auziţi şi ce vedeţi:
Orbii îşi capătă vederea, şchiopii umblă, leproşii sunt curăţiţi, surzii aud, morţii învie, şi oamenilor li se propovăduieşte Evanghelia


Deci aşa arată Regatul Lui Iisus !

Se pare că moartea nu avea putere în prezenţa lui Iisus, toţi morţii pe care i-a întâlnit  au înviat, Biblia menţionează doar trei, un copil pe un pat, un tînăr în coşciug pe un car pe drum şi pe Lazăr din mormânt, mort de patru, zile ca să nu existe dubii !

Ioan a  realizat situaţia şi a zis cu ,,invidie,, către cei care vor veni:

-   Ferice de voi pentru că voi aveţi un Mire şi o Mireasă în care puteţi intra să fiţi cu EL, eu nu pot fi decît prietenul Mirelui !

  Ce înseamnă asta Guest?  Că cei de până la Învierea lui Iisus nu au avut la dispoziţie această Mireasă care este Biserica unde Iisus a lăsat ,, Pacea Lui,, adică ,, ....vă las un mângâietor,,  - Duhul Sfânt,,    . mergeţi şi vestiţi Cuvântul la toate Neamurile. ,,Eu sunt una cu Tatăl,,    Trinitatea!

Aceasta e Biserica Apostolică a lui Iisus, Templul ei este inima omului nu clădiri răscrăcănate la apus sau răsărit,  la început nici nu-i spuneau biserică, nu ştiau cum să o numească , mult timp au denumit-o ,,CALEA,,

Cu riscul să oripilez pe cei care propovăduiesc meritocraţia,   ...adevăr zic vouă   - Oamenii cumsecade nu vor fi mântuiţi! , doar cei care Îl recunosc din toată fiinţa pe Iisus ca Domn şi Mântuitor care s-au jertfit pentru ei.    Asta e!

  Pe de altă parte Guest e bine ca fiecare să-şi caute singur CALEA, va fi vai şi-amar de veşnicia celui care a dus pe căi greşite pe un om. Nu am nici harul nici misia de la Dumnezeu pentru vreun misionarism.

Când va ajunge omul să-l explice pe Dumnezeu înseamnă că Dumnezeu nu există şi am încurcat-o sau înseamnă că noi suntem dumnezei şi asta iar nu cred că e bine, de aceia reiterez motto-ul meu personal pentru a nu fi iar catalogat din nou  drept Profet al aburelilor :

Nu sunt aici să am dreptate !!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

fiulploii

Nimeni nu este aici ca să aibă dreptate , zic eu , @ SLEAH19.
E doar un loc unde se schimba, se îmbunătățesc sau se diminuează idei, concepte, impresii, stiluri, nu? Cel putin eu așa văd.

Deocamdată iau o pauza aici necesară a studia niste urme ce duc aparent către cutia Pandorei si Chivotul legământului.

SLEAH19

Donald Trump: 
            "Am decis că a venit momentul să recunosc Ierusalimul ca fiind capitala Israelului"

                                                                                                                                Şi mapamondul  luat foc .

                                 .... geana pe semne cum spuneam şi în alte rânduri, ..agenda,, îşi urmează paşii!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Într-adevăr, semnalul acesta dă, într-o oarecare măsură, de gândit.
Însă, personal, nu mă frământ prea tare - deocamdată. Nu-i nici prima, nici ultima manevră a gangsterilor yankei de a mai bulversa bursele, trăgând milioane prin exploatarea celor slabi de înger.

Mă voi îngrijora, cu adevărat, când voi vedea ieșiri la rampă din partea Machon Ha Mikdaș (entitate mai cunoscută ca "Institutul Templului"). Căci abia atunci (iar in extremis când buldozerele vor intra peste Al - Aqsa), mapamondul va lua, literalmente, " foc".

fiulploii

Observatorii sunt aceeași cu Arhonii ?  :roll:
Cine ar putea fi Nemuritorii ?

SLEAH19

Citat din: Grifon din  08 Decembrie 2017, 19:02:55
...Mă voi îngrijora, cu adevărat, când voi vedea .....

   Şi ce faci când eşti îngrijorat cu adevărat ?
 
  Pe cei care au probleme de natură intelectuală cu, Cuvântul, îi înţeleg dar pe cei care mai au nevoie de dovezi   .... mai era unul care avea nevoie de dovezi :
 
                - ,, Dacă eşti tu Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te de aici jos !,,

  E bine să ceri dovezi în genul lui Toma  ... dar, dovezile dobândite ,,.tomic,, au avut rezultat  credinţă instantanee !

Eu am semnalat faptul că evenimentele se accelerează şi că, ce-a mai autoritară voce din Univers, a transmis prin Ezechel ce se va întâmpla cu armatele adunate acum în Siria  iar cunoscătorii şi interpreţii Cuvîntului, au tresărit surprinşi la declaraţia lui Trump, făcută conştient sau inconştient, indiferent de conotaţiile ei pământeşti economic/geopolitice,  reprezintă ,,piesa,, care lipsea.

  Este interesant cum Israelul, un popor mic care se trage din păstori apare zilnic la ştiri şi toţi împăraţii lumii de azi se poticnesc de el, cum de-a lungul miilor de ani,  de marile imperii şi civilizaţii cu, care ei au interferat s-a ales praful: Faraonii Egiptului, Babylonul, Medo-Persanii, Imperiul grec a  lui Alexandru Macedon, Imperiul Roman, filistenii, asirienii  etc ..   ei rezistă!!( app de nemuritorii din titlu)

https://www.youtube.com/watch?v=3F8D8S2I9jI
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !