Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

In univers,tu esti aici!

Creat de jackie28t, 19 Decembrie 2005, 21:42:08

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

jackie28t

...

wlady

WOW !!! Suntem foarte mici deci este chiar imposibil sa fim singuri in UNIVERS

Fiona

Sunt placut surprinsa ca totusi ne vedem pe desenul acela.Credeam ca suntem mult mai mici....desi,din pacate, cam asa este.

jackie28t

Buna ''Fiona'' si bine ai venit printre noi.
Imaginea pe care am postat-o in primul post din acest topic reprezinta defapt o imagine de pe planeta Marte.Defapt asa se vede ''EARTH'' de pe planeta ''MARTE''.A-mi pare rau ca in trecut ''accidental'' s-au sters/modificat unele posturi din anumite topicuri.Oricum ma bucur ca exprimat ceva imaginea respectiva. :wink:

jackie28t

#4
Fiona,
cand prinzi timp urmareste acest clip The Pale Blue Dot sigur o sa-ti placa.........

http://www.youtube.com/v/47EBLD-ISyc

CitatThis is our home. Earth from 4 billion miles (Voyager 1991).

This is here. This is us. On it every one you ever heard of. Every human being who has ever lived. All our joys and sufferings. Thousands of confident religions and ideologies. Every hero. Every coward. Every creator and destroyer. Every monarchy, every peasant. Every couple in love. Every father and mother. Every inventor. Every explorer in the history of our species. Lived there. On a mote of dust. Orbiting this single star. Think of the rivers of blood. The endless cruelties. How fervent our hatred. How eager we are to kill. Our posturing. Our imagined self importance. The delusion that the universe revolves around us are challenged by this point of pale light. In our obscurity. In all this vastness. Who will come to save us from ourselves? God? There is no better demonstration of the folly of human conceit than this distant image of our tiny world suspended in a sunbeam. We have it within us to stop the destruction, preserve our environment and cherish.

This pale blue dot. The only home we've ever known.

Carl Sagan says: "If we are not able to ask skeptical questions to interrogate those who tell us that something is true, to be skeptical of those in authority then we are up for grabs."

Think about it!


Carl Sagan - Pale Blue Dot

http://www.youtube.com/v/p86BPM1GV8M

Fiona

Sa stii ca e super primul clip,de fapt si al doilea...eu ma mir totusi ca se vede asa de mare pamantul.Oare cate planete ca a noastra exista in galaxia asta?Si ceilalti de pe celelalte planete isi pun aceleasi intrebari?....mmm....mi-ar placea sa primesc un raspuns concret,numai ca se pare ca nu se poate sa aflam,pentru ca unii "binevoitori" nu vor ca noi sa stim.

CHIP

La cat de imens este universul suntem mai mici decat un graunte de nisip.Poate ca va veni si momentul cind vom intalni pe altii ca noi in aceasta imensitate.

Fr0styan


bluestar3

In ochii Creatorului, nu suntem atat de mici pe cat ne vedem noi.
"Daca gasesc in mine o dorinta pe care nici o experienta din lumea asta nu o poate satisface,atunci cea mai probabila explicatie e aceea ca am fost creat pentru o alta lume"(C.S.Lewis)

jean

#9
  Am vazut ca a postat si jackie28t mai sus ceva pe aceasta tema, dar este in engleza. Eu am gasit un articol in limba romana pt. cei care nu stau bine cu engleza.
De la 6 miliarde Km, Pamantul se vede ca un palid punct albastru. Acesta este locul nostru in univers.
Un articiol interesant pe aceasta tema dar si un clip video cu traducere puteti citi si vedea pe Scientia.ro
http://www.scientia.ro/homo-humanus/49-note-si-adnotari-carti-celebre/1849-recenzie-un-palid-punct-albastru-o-viziune-a-viitorului-omenirii-in-spatiu-1994-carl-sagan.html
Insusi Carl Sagan comentează această situaţie despre micul punct albastru, cu imaginea mică şi palidă a Pământului, văzută din spaţiu de sonda Voyager, trimisă să traverseze Sistemul Solar şi să ia fotografii şi să le trimită spre Pământ. Momentan, sonda Voyager este obiectul uman care a ajuns cel mai departe în spaţiu. El spune ca: ,,viitorul explorărilor spaţiale ar trebui să fie bazat pe protejarea Pământului, dar și pe colonizarea altor corpuri cereşti".
Adevarul este dincolo de noi

jean

  Aflată în drum spre Jupiter, cea mai mare planetă a Sistemului Solar, naveta Juno a fotografiat Pământul şi satelitul său natural Luna. Imaginea a fost realizată pe 26 august.
Este o privelişte remarcabilă, una pe care oamenii au rar şansa să o vadă", a declarat Scott Bolton, unul dintre specialiştii NASA . Aceasta imagine ne permite să vedem cum arată Pământul de departe, ilustrând locul pe care îl ocupăm în Univers. Fotografia ne oferă o perspectivă frumoasă, dar totodată umilă, asupra noastră. Vezi poza atasata.
Articol preluat de pe www.descopera.ro

Ne interesant nu?..... Nu se vede mai nimic in aceasta poza. Nu se vad frumusetile pamantului, oamenii, realizarile lor, mandria si ambitiile, inclusiv aceia de cucerire spatiul cosmic, atrocitatile, etc.
La 9,66 milioane km suntem un punct de lumina, exista ceva pe aceasta planeta?..... Asta suntem noi si Terra noastra. Cum spune si  Scott Bolton ,, Fotografia ne oferă o perspectivă frumoasă, dar totodată umilă, asupra noastră."

Suntem o scanteie minuscula de lumina in maretia acestui univers.
Privind din aceasta perspectiva cred ca ar trebui ceva schimbat in modul nostru de a gandi. Ar trebui sa fim oaneni adevarati, sa avem grija de noi, de semenii nostrii, de casa noastra Terra si tot ce exista pe acest graunte de piatra din univers. Nu mai alergati dupa lucruri materiale facand rau semenilor vostrii otravind pamantul si mediul. Nu luom nimic cu noi din aceasta lume. Sa lasam urmasilor nostrii o casa curata si frumosa. Numai astfel putem sta cu frunea sus printre alte entitati inteligente din univers. Procedand asa vom scapa de izolarea si singuratatea in care ne aflam.
http://dfi57.blogspot.com/2012/02/asa-se-vede-pamantul-si-luna-de-la-966.html
Adevarul este dincolo de noi

horia2008

Citat din: jean din  27 Februarie 2012, 22:25:08
  Aflată în drum spre Jupiter, cea mai mare planetă a Sistemului Solar, naveta Juno a fotografiat Pământul şi satelitul său natural Luna. Imaginea a fost realizată pe 26 august.
Este o privelişte remarcabilă, una pe care oamenii au rar şansa să o vadă", a declarat Scott Bolton, unul dintre specialiştii NASA . Aceasta imagine ne permite să vedem cum arată Pământul de departe, ilustrând locul pe care îl ocupăm în Univers. Fotografia ne oferă o perspectivă frumoasă, dar totodată umilă, asupra noastră. Vezi poza atasata.
http://dfi57.blogspot.com/2012/02/asa-se-vede-pamantul-si-luna-de-la-966.html
Da asa este; dar, o intrebare de profan sau ignorant in domeniu: doar Pamantul si cu Luna? nici macar o steluta in perspectiva?
Poate de aia nu apar stele nici in discutatele poze de pe Luna de la aselenizari? :? :?



SLEAH19

Pamantul vazut de la o distanta de 6 miliarde de kilometrii, aceasta fotografie a fost facuta in 1990 de catre nava Voyager 1.

http://www.sport.ro/stiri/aceasta-fotografie-e-unica-si-imposibil-de-reprodus.html
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !