Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Memoria - ipoteze

Creat de assiris, 08 Mai 2006, 17:17:30

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

assiris

Nu retin daca am gasit pe acest forum, care a devenit destul de stufos, care este modalitatea de memorare a informatiilor de catre creierul uman, animal, vegetal sau poate de ce nu de alta natura.
Sunt multe intrebari ce se pot pune in acest caz, cu tot atitea posibilitati de raspuns.
-Memoria umana este ceva similar cu cea a computerelor?
-Care e mecanismul prin care omul inregistreaza date, evenimente, imagini etc, intr-un creier atit de mic in comparatie cu volumul de informatii inmagazinat?
-Daca o mica parte a creierului este utilizata pentru lucru, asa cum reiese din cercetari, ce se intimpla cu cealalta parte mai mare, aparent neutilizata, dat fiind ca un organ neutilizat se atrofiaza, ceea ce nu se poate spune despre aceasta parte a creierului?
-Cum se face inregistrarea informatiei in creier?
-De ce sunt diferite, unele la limita constientului altele genii?
Daca veti scotoci in diverse surse sunt sigur ca veti gasi multe astfel de intrebari ca si intrebari conexe legate de spiritul uman si posibila lui legatura cu memoria.
Daca acest topic mai este in alta parte a forumului, atunci imi cer iertare si rog pe cei ce pot, sa transfere si mesajul meu acolo.

Necunoscutul

 
Citat din: assiris din  08 Mai 2006, 17:17:30
-Daca o mica parte a creierului este utilizata pentru lucru, asa cum reiese din cercetari, ce se intimpla cu cealalta parte mai mare, aparent neutilizata, dat fiind ca un organ neutilizat se atrofiaza, ceea ce nu se poate spune despre aceasta parte a creierului?

Eu cred ca aceasta parte care nu este folosita constituie al 6-lea simnt. Dar asta este doar parerea mea...


8-)

pri3st3ss

eu studiez la scoala "psihologia"...am pus aceeasi intrebare profesorilor mei,care stii ce mi-au spus? ca gandesc prea mult si pun intrebari aiurea,in loc sa ma intereseze ceea ce este normal pt varsta mea...(ce ar fi fost normal sa intreb,din mom ce studiez psihologia? :x :|) in fine,un alt profesor, mi-a zis ca totul e folosit...iar partea aceea care ramane si zicem noi ca nu o folosim, e de fapt folosita la vaz,care e un fen destul de complex...pe mine nu m-a multumit raspunsul lui....iar o profa asistent, mi-a dat ceva de inteles....dar acum nu stiu dak isi batea joc de mine,sau o spunea pe bune....vorbea de simturi pe care nu le avem dezvoltate...nu a vrut sa raspunda cu "da, la asta ma refer / nu, nu ma refer la asta" atunci cand am intrebat-o ..nici macar in privat nu a raspuns...
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

udar

Va recomand documentarul "What the (bleep) do we know?" E realizat de discipolii lui Ramtha, ceea ce pe mine m-a facut un pic sa tresar, dupa ce am aflat. Totusi, merita vazut... Contine destul de multe marturii valoroase.

Cu siguranta nu ne folosim toata capacitatea noastra psihica. Tocmai de aceea cred eu ca exista oameni normali si asa zise "genii". Eu cred ca Iisus, daca intr-adevar a existat un asemenea personaj, isi folosea intreaga capacitate a creierului. In opinia mea, deci, cele 80 de procente neutilizate iti ofera ceea ce numim noi "desavarsire spirituala".

Despre memorie tot ceea ce pot sa spun este ca nu exista conceptul de "uitare". Nu vi se intampla, de multe ori, sa treceti printr-un loc total nou, si sa va amintiti ca totusi la un moment dat ati mai fost pe acolo? Ceea ce s-a si intamplat, probabil... Ei bine, daca noi am fi uitat sa zicem, ca am fost pe acolo, cum ne-am fi putut reaminti acest lucru?

Cat despre profesori, daca sunt profesroi de liceu (ceea ce nu cred, pentru ca in profilul tau scrie o varsta destul de mare pentru liceu) este perfect explicabil. Pur si simplu sunt redusi... Nu cunosc decat anumite lucruri legate de domeniul lor, au impresia ca le stiu pe toate si ca doar ce stiu ei este corect, etc. Pur si simplu nu sunt calificati pentru o asmenea problema. Daca sunt profesori de facultate, ei bine mi se pare destul de grav. Deseori cand aud ca cineva e "doctor" intr-un domeniu, asta ar insemna ca trebuie sa fie doct in acel domeniu, nu? Or astazi nu se mai intampla asa... Doctoratele se dau cum se dau, suntem o tara plina de specialisti dar  goala de rezultate. Iar profa asistenta cred ca e cursanta MISA  :lol: :lol: si nu are voie sa dea informatii de genul acesta  :lol:

Cat despre "gandesti prea mult si pui intrebari aiurea, in loc sa te intereseze de ceea ce este normal pentur varsta ta" sincer nu as vrea sa comentez dar nu ma pot abtine. In primul rand nu exista "a gandi prea mult" decat intr-o societate totalitarista in care indobitocirea poporului este pusa pe primul loc. Cati dintre noi cand intrebam "ce faci?" primim raspunsul "gandesc"? Din ce in ce mai putini. Si asta este foarte grav. Este foarte bine ca gandesti si ca pui intrebari. Cat despre ce este normal sa faci la varsta ta, in fond cine stabileste ce e normal sau nu? Ce e normal, sa te imbeti si droghezi prin discoteci, sa faci sex cu cine stie cine pe cine stie unde? Sau sa treci din cand in cand pe la scoala si sa te si intereseze anumite lucruri?

Cred ca trebuie si tu Pri3st3ss, si toti ceilalti sa ne trezim din "coma" in care am fost aruncati in ultimele decenii si sa punem punct odata si pentru totdeauna letargiei. Sunt curios ce i-ai raspuns profesorului care te-a repezit... Un profesor care practic este platit din banii nostrii, deci si ai tai, sa ofere educatie de calitalte si raspunsuri la orice intrebare i-ai pune cu zambetul pe fata. Eu sincer i-as fi spus ca nu accept ca oameni incompetenti ca el, care nu este in stare sa raspunda la intrebari simple, sa fie paltiti din banii mei de contribabil. PUNCT! 
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

assiris

CitatSunt curios ce i-ai raspuns profesorului care te-a repezit... Un profesor care practic este platit din banii nostrii, deci si ai tai, sa ofere educatie de calitalte si raspunsuri la orice intrebare i-ai pune cu zambetul pe fata. Eu sincer i-as fi spus ca nu accept ca oameni incompetenti ca el, care nu este in stare sa raspunda la intrebari simple, sa fie paltiti din banii mei de contribabil.
Probabil nu i-a spus nimic. Putea pierde un examen. Uneori (si la noi in Romania se intimpla mereu!), un proverb romanesc este perfect aplicabil: Dreptatea a mincat-o lupii!.
Acum, vreau sa va spun parerea mea, nu vreau sa ma acuzati pentru ceea ce voi spune in continuare. Face parte din filosofia personala, care imi explica multe din fenomenele pe care nu mi le puteam explica pina acum (cantitatea mare de informatii memorate, adulterul, transmiterea de mesaje telepatic, visele, premonitia etc.). Partea "neutilizata" a creierului s-ar parea ca este "bufferul" prin care memoria omului face conexiunea cu "Memoria Superioara" fata de care suntem legati daca vreti, asemeni unor calculatoare la un server urias.
La cursurile de inventica, ni s-a spus, ca multe din inventii au aparut prin meditatie, gindire intensa la rezolvarea unei probleme pina la trecerea prin foitza care desparte memoria de lucru de cealalta memorie (care? despre asta nu s-a amintit nimic!) dupa care a aparut "iluminarea" sau "revelatia" care a dus in final la inventie. Uneori, nu avem senzatia ca un lucru pe care il descoperim, a existat undeva dintotdeauna si l-am vazut atunci cind am avut nevoie de el? Michelangello (sper sa nu ma insel!) a fost intrebat de cineva cind cioplea in marmora o statuie: cum de poate crea astfel de lucruri? El i-a raspuns: Statuia pe care o vezi, a existat dintotdeauna in acest bloc de marmora. Trebuia insa sa apar eu pentru a o scoate la lumina.

udar

Citat din: assiris din  09 Mai 2006, 11:59:17
Probabil nu i-a spus nimic. Putea pierde un examen. Uneori (si la noi in Romania se intimpla mereu!), un proverb romanesc este perfect aplicabil: Dreptatea a mincat-o lupii!.

Si oare cand ne vom trezi din iluzia asta in care avem impresia ca fiecare poate face ce doreste? Acel proverb nu arata decat faptul ca mereu am trait in starea asta de letargie si de-aia nu ne-a mers bine niciodata... Imnul nostru national e "Desteapta-te romane!" si nu "Somnoroase pasarele" !
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

assiris

Sunt de acord cu tine UDAR dar, un iepure e puternic in fata lupului daca are un urs in spate, dar cind ursul tine cu lupul.... Vezi si tu cit de greu sunt pescuiti rechinii cei mari, si asta din cauza ca sunt aparati de balene ucigase care le tin in dinti dosarele pina trece pescadorul...

udar

Citat din: assiris din  09 Mai 2006, 12:19:15
Sunt de acord cu tine UDAR dar, un iepure e puternic in fata lupului daca are un urs in spate, dar cind ursul tine cu lupul.... Vezi si tu cit de greu sunt pescuiti rechinii cei mari, si asta din cauza ca sunt aparati de balene ucigase care le tin in dinti dosarele pina trece pescadorul...

Sa nu uitam ca iepurii cei mici si multi au rasturnat si lupii si ursii. Pacat ca astia din urma s-au deghizat in oi si si-au continuat faradelegile.

Cat despre cazurile mari de coruptie... Cat de multe sunt? Sa-l luam pe Patriciu de ex. (nu vreau sa transform in flame topicul, si asa am deraiat de la subiect dar il iau ca exeplu simplu). Un om care aduce la bugetul statului procente importante nu poate fi in nici o tara normala bagat la zdup asa usor. E ca si cand ti-ai ancheta propriul tata, care te sustine financial... Cred ca nu ar trebui sa ne poticnim cu gandul la aceste cazuri singulare care sunt atat de mediatizate...

Si aceste fiind spuse imi cer scuze de offtopic si propun revenirea la raspunsurile intrebarilor puse de assiris.
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

pri3st3ss

nu i-am zis numic in fata...nu imi permit sa pierd aiurea un examen,doar pt ca un prof crede ca, in loc sa ma umplu de referate si studii de caz, eu ma gandesc la partea aplicativa si la ceva mai mult decat intrebarile lor...dar in fine,nu discut gandirea lor de psihologi,poate eu gandesc aiurea...

probabil e in MISA, dar cei mai multi cunoscuti de-ai mei sunt si nu au vreo treaba cu  dezvaluirea unor secrete...asta fara sa insemne ca arunca info in stanga si in dreapta...

Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

udar

Citat din: pri3st3ss din  09 Mai 2006, 20:13:12
nu i-am zis numic in fata...nu imi permit sa pierd aiurea un examen,

Cum adica sa pici un examen? Din moment ce esti pregatita suficient, eu nu imi inchipui cum ar putea sa te pice, ca vorba aia, nu face ce vrea muschi lui acolo...

Citat din: pri3st3ss din  09 Mai 2006, 20:13:12
probabil e in MISA, dar cei mai multi cunoscuti de-ai mei sunt si nu au vreo treaba cu  dezvaluirea unor secrete...asta fara sa insemne ca arunca info in stanga si in dreapta...

Si eu am foarte multi cunoscuti in MISA, dar de fiecare data cand i-am intrebat detalii legate de activitatea lor acolo au avut ezitari si mi-au recomandat absolut toti sa ma inscriu si eu la cursuri daca doresc sa aflu ce se petrece acolo. Kind of spooky dupa parerea mea... Adica "nu, nu suntem o secta", "nu, nu suntem o societate paramilitara secreta" dar "nu va putem oferi informatii numai daca va alaturati noua"...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)
  

assiris

CitatCum adica sa pici un examen? Din moment ce esti pregatita suficient, eu nu imi inchipui cum ar putea sa te pice, ca vorba aia, nu face ce vrea muschi lui acolo...
Nu ai patit niciodata sa fii depunctat si sa nu poti face nimic? Stiu ca sunt persoane care "mor cu dreptatea in brate" dar... la ce le-ar folosi?
Un maior, in armata a spus ceva si avrea o mare dreptate:Erou nu este acela care moare primul, ci acela care mai inainte omoara cit mai multi dusmani!
CitatSa nu uitam ca iepurii cei mici si multi au rasturnat si lupii si ursii.
Cu ce sacrificii? Si la ce le-au folosit daca:
CitatPacat ca astia din urma s-au deghizat in oi si si-au continuat faradelegile.
In ce priveste coruptia nu m-am referit la Patriciu. Sunt altii, multi, care nu-si pot justifica banii agonisiti si care nu prea aduc procente la PIB.

Xennon_warp

#11
Citat din: udar din  08 Mai 2006, 22:05:10
Va recomand documentarul "What the (bleep) do we know?" E realizat de discipolii lui Ramtha, ceea ce pe mine m-a facut un pic sa tresar, dupa ce am aflat. Totusi, merita vazut... Contine destul de multe marturii valoroase.

Cu siguranta nu ne folosim toata capacitatea noastra psihica. Tocmai de aceea cred eu ca exista oameni normali si asa zise "genii". Eu cred ca Iisus, daca intr-adevar a existat un asemenea personaj, isi folosea intreaga capacitate a creierului. In opinia mea, deci, cele 80 de procente neutilizate iti ofera ceea ce numim noi "desavarsire spirituala".

Despre memorie tot ceea ce pot sa spun este ca nu exista conceptul de "uitare". Nu vi se intampla, de multe ori, sa treceti printr-un loc total nou, si sa va amintiti ca totusi la un moment dat ati mai fost pe acolo? Ceea ce s-a si intamplat, probabil... Ei bine, daca noi am fi uitat sa zicem, ca am fost pe acolo, cum ne-am fi putut reaminti acest lucru?

Cat despre profesori, daca sunt profesroi de liceu (ceea ce nu cred, pentru ca in profilul tau scrie o varsta destul de mare pentru liceu) este perfect explicabil. Pur si simplu sunt redusi... Nu cunosc decat anumite lucruri legate de domeniul lor, au impresia ca le stiu pe toate si ca doar ce stiu ei este corect, etc. Pur si simplu nu sunt calificati pentru o asmenea problema. Daca sunt profesori de facultate, ei bine mi se pare destul de grav. Deseori cand aud ca cineva e "doctor" intr-un domeniu, asta ar insemna ca trebuie sa fie doct in acel domeniu, nu? Or astazi nu se mai intampla asa... Doctoratele se dau cum se dau, suntem o tara plina de specialisti dar  goala de rezultate. Iar profa asistenta cred ca e cursanta MISA  :lol: :lol: si nu are voie sa dea informatii de genul acesta  :lol:

Cat despre "gandesti prea mult si pui intrebari aiurea, in loc sa te intereseze de ceea ce este normal pentur varsta ta" sincer nu as vrea sa comentez dar nu ma pot abtine. In primul rand nu exista "a gandi prea mult" decat intr-o societate totalitarista in care indobitocirea poporului este pusa pe primul loc. Cati dintre noi cand intrebam "ce faci?" primim raspunsul "gandesc"? Din ce in ce mai putini. Si asta este foarte grav. Este foarte bine ca gandesti si ca pui intrebari. Cat despre ce este normal sa faci la varsta ta, in fond cine stabileste ce e normal sau nu? Ce e normal, sa te imbeti si droghezi prin discoteci, sa faci sex cu cine stie cine pe cine stie unde? Sau sa treci din cand in cand pe la scoala si sa te si intereseze anumite lucruri?

Cred ca trebuie si tu Pri3st3ss, si toti ceilalti sa ne trezim din "coma" in care am fost aruncati in ultimele decenii si sa punem punct odata si pentru totdeauna letargiei. Sunt curios ce i-ai raspuns profesorului care te-a repezit... Un profesor care practic este platit din banii nostrii, deci si ai tai, sa ofere educatie de calitalte si raspunsuri la orice intrebare i-ai pune cu zambetul pe fata. Eu sincer i-as fi spus ca nu accept ca oameni incompetenti ca el, care nu este in stare sa raspunda la intrebari simple, sa fie paltiti din banii mei de contribabil. PUNCT! 


ai idee unde gasesc documentare  despre magnetism si ultimele teorii?