Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sondaj intr-un miraj: Va credeti "treziti"? Si-a avut RUFOn vreo contributie?

Creat de Xanadron, 08 Decembrie 2015, 11:35:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Credeti ca RUFOn v-a ajutat sa va "treziti" la o noua viziune a lumii/vietii?

Da
Nu
Nu prea
Eram deja "trezit" demult
E un alt forum aiurit care atrage idealisti visatori in plasa Serviciilor
Intru aici doar ca sa ma distrez, ca-s bancuri bune si clipuri misto cu ET / OZN

Xanadron

Da, sint din ce in ce mai interesante postarile voastre - inclusiv asta un pic "neserioasa" a lui alx, care le zice insa bine (=serios) macar in sensul ipotezei c-am fi nascuti "treziti" si pe la +3 anisori incepe sa ne fie indusa :planet: o mica si-apoi o MARE soileala. :lol:

"Si atunci revenim la intrebarile alea cu cine suntem, de unde venim, incotro ne ducem (poate unii care au gasit ceva interesant nici nu vor sa mearga mai departe), care e scopul (si/sau durata) etc etc. " e asadar o concluzie constructiva a colegului kandaon la care subscriu, adaugind doar micul detaliu ca "unde ne ducem" fiecare dupa boala asta 100% mortala numita viatza :-D e la fel de important ca "de unde venim".

Si, evident, la fel de important e ce/cum facem/traim intre reperele start-stop si implicit cam ce lasam in urma noastra - dincolo de cruci, epitafuri, mostenitori sau mosteniri.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

Ce înseamnă "trezit"? Fiindcă eu realizez ca înțeleg termenul cumva diferit. La trei ani nu poți fi trezit ci în cel mai fericit caz "deschis". Și pe acolo ...cu pâlnia încep toți sa toarne o descriere tâmpită a realității ....dupa care îți ia o viață sa te trezești ca nu ști nimic cconcret ssau aplicabil. Și te rogi la tot ce poți, sau urăști la tot ce se roagă alții fiindcă realitatea nu are sens.
  Cred că a fi treaz înseamnă a fi în control asupra propriei atenții, asupra stării de trezie , asupra proceselor mentale adică a hărții mentale conștiente cât și a celei din subconștient, a percepțiilor senzoriale cât și a avea capacitatea de a traduce semnalele extrasenzoriale , etc.
  Da , forumul -m-a ajutat sa înțeleg modul în care percep ceilalți și sa îmi ajustez propriile convingeri.

  Prin urmare nu , nu sunt treaz ci dorm rangă și visez ca sunt aici.

mm

Citat din: abyss din  29 Decembrie 2015, 15:30:09
La trei ani nu poți fi trezit ci în cel mai fericit caz "deschis". Și pe acolo ...cu pâlnia încep toți sa toarne o descriere tâmpită a realității ....dupa care îți ia o viață sa te trezești ca nu ști nimic cconcret ssau aplicabil. Și te rogi la tot ce poți, sau urăști la tot ce se roagă alții fiindcă realitatea nu are sens.
Subscriu la cele spuse in citat. Chiar gandeam la fel, anterior citirii acestei excelente observatii. Si pentru ca ma gandisem si la o posibila solutie (pe termen lung) a acestui inconvenient o fac cunoscuta/recomandata (succint) si altor amatori:  "Sa nu crezi 100% niciodata pe nimeni, nicicand, indiferent ce spune /sugereaza/ afirma/ (dovedeste)/ etc." Ca sa ma exprim si altfel (am mai spus-o aici pe forum), nu trebuie sa crezi nici o informatie, lasa-ti mereu o marja de 10% de "nu cred" (pana nu masori/ apreciezi/ verifici/ etc.).

  Evident, in consecinta, apar si unele inconveniente, precum ca trebuie sa verifici toate informatiile ce le primesti de la altii /alte surse, "la pachet" cu verificarea surselor mai intai. Efect colateral: mai mult timp pentru verificari (in conditiile in care toata lumea se plange ca nu are timp - da, dar poti sa-l "reashezi").

  Asta ar insemna intr-adevar o trezire (la realitatea mentionata de abyss). Cred ca o posibila definitie a trezirii din titlul topicului este chiar trezirea la realitate.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

alx

Citat din: alx din  27 Decembrie 2015, 00:16:35
pe masura ce inaintez in varsta,incep sa pierd tot mai mult din trezirea "initiala". Si asta deoarece imi cresc...pretentiile. Adica vreau o casa a mea,o masina mai buna,concedii...vreau sa-mi pot finanta diversele mele...hoby-uri...asadar sunt tot mai subjugat de zeul ban,si incep a avea tot mai putin timp pentru a ramane...treaz.
Acu mi-am dat seama... ;D
Daca sunt constient de toate astea,inseamna ca...m-am trezit?  :?
Hm...grea cestiune...si ma tem ca din aceasta dilema nu pot iesi...am zis! ;D


"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

fiulploii

Încercare de răspuns :

În " grădina lui Ion/ toate păsările dorm" si niciuna nu e trează doar un pic mai cu emfază ciripesc câteva in cor "vrem al nostru plai cu dor" evadat si smuls din Matrix rezolvat ca-n filmele cu Mannix.
   Trece câte una-n zbor razant vrând să facă un desant să arunce un nou făgaș și să strângă pe făraș cioburi, fir'mituri , gâlceve , să se-mpăuneze cu ele .
   "Vreme trece, vreme vine" însă trenul nu-i pe șine ci a disparut subit luând-o pe alt circuit iar cu linia temporală povestea e și mai nasoală .
  " O tempora, o mores!" "atunci ca si acum " e-un eres iar die Bell(e) bate-n dungă ca mesajul sa ajungă pe cărări oculte-n veac cățărat pe-un Prepeleac .

   Si v-am spus părerea mea învelită-ntr-un miraj intre-o vrie si-un picaj  :lol:

abyss



abyss


fiulploii

Da' di șe întrebi matali? Iești o leacă nedumirît? Zâi șe te-apasă sî poți durmi la noapte.  :lol:

Godak

Asta cu "trezitul" păoate insemna cel putin 2 lucruri: "trezire la realitate" si "trezire spirituala". Ar fi utila poate unora o clarificare: te referi la A sau B?

Insa imi pare mai interesant raspunsul pe care @abyss il asteapta de la @fiulploii. Cumva ultimul chiar a depus eforturi consecvente de a mai trezi pe unii la realitate; din pacate rezultatele se vor mai lasa asteptate 1000 de ani. Cam asta este cu "trezitul"... Este 12 fara 15. Somn usor! 

Aseneth


Aseneth

Citat din: Godak din  20 Octombrie 2016, 22:43:39
Asta cu "trezitul" păoate insemna cel putin 2 lucruri: "trezire la realitate" si "trezire spirituala". Ar fi utila poate unora o clarificare: te referi la A sau B?

Acelasi lucru.

fiulploii

Citat din: Aseneth din  21 Octombrie 2016, 07:34:54
Cinstit=afumat=baut=beat=abtiguit.

Pe unii oameni chiar n-ai cum sa te superi  :lol: cand constați ca stilul bețivului ilustrat de " cechii cian" răzbate din cand in cand in comentarii cu tentă glumeață .

Ideea e ca postările mele sunt la fel de "cinstite" ca si ale tale , @abyss .
Trezirea asta de care se face vorbire la acest subiect nu poate fi identică pt toți fiindca nu suntem clone - cu mici excepții poate  :lol: .

"Eforturi consecvente " depunem toți fiindca curiozitatea si nevoia de cunoaștere e mare si la cei care postează si la cei care iau doar notițe de pe aici . Iar a " lăuda " pe unul si a-i critica pe ceilalți e tehnica veche folosită printre altele si in "Jocul lui Ender"  :lol: Serios @Godak , cred ca nivelul tău e mai mare decât atat .

In rest , acelasi miraj intre-o vrie si-un picaj   :lol:
Părerea mea ..

Aseneth

As vrea sa se faca din nou un sondaj ca acesta, cu inca o optiune:

M-am trezit, dar cand am vazut ce e in jurul meu, m-am culcat la loc.

Godak

@Aseneth
Somn usor, baby. Vezi, nu am muscat mamaliga din carlig si provocarile de tastatura! (De obicei femeile au alta sintaxa. Insa nu o sa cad in ispita Rufonistica a acuzelor fara dovezi!). Sper insa sa te simti bine (OK) in pielea ta, (la o adica) in pofita tuturor astora din Romania care infiereaza LGBT-ul. O seara linistita si daca se poate, frumoasa!