Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Sondaj intr-un miraj: Va credeti "treziti"? Si-a avut RUFOn vreo contributie?

Creat de Xanadron, 08 Decembrie 2015, 11:35:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Credeti ca RUFOn v-a ajutat sa va "treziti" la o noua viziune a lumii/vietii?

Da
Nu
Nu prea
Eram deja "trezit" demult
E un alt forum aiurit care atrage idealisti visatori in plasa Serviciilor
Intru aici doar ca sa ma distrez, ca-s bancuri bune si clipuri misto cu ET / OZN

Xanadron

Citat din: abyss din  12 Decembrie 2015, 12:34:29
Niște detalii nu ar strica, plus o opinie personala.
Desi [iar] offtopic, uite ca-mi amin [inc-o data] semi-retragerea si dau curs cererii tale, compadre abyss – cu alte deductii doar aparent sefistice, cum bine ma lauda :-D colegul sunnyboy. Unele urmind si alte ricoseuri logice decit prafuitele (fiindca stagnante-n lipsa prin ascundere a dovezilor "hard") ipoteze atlanto-egipto, mu-nipono, lemuriano-hindo-sino etc. Si, evident, ocolind generalizarile demolatoare, inaplicabile unei realitati ca a noastra - imperceptibil iluzorie si brutal de "reala". 

Ce-mi ceri tu (si altii deduc) seamana oarescum cu-ntrebarea unor editori ("Poti sa-mi povestesti cartea ta intr-o singura fraza?"), da' hai sa-ncep cu subscrierea la opinia (xeno)biologului E.O. Wilson apropo de triada paradigmei actuale: emotii paleolitice / institutii medievale / tehnologii zeiesti - chiar daca "point of crisis"-ul lui trebuie inlocuit cu resetare/re-terraformare comandata ex-terran dupa mine.

"The real problem of humanity is the following: we have paleolithic emotions; medieval institutions; and god-like technology.
And it is terrifically dangerous, now approaching a point of crisis overall.
Until we answer those huge questions of philosophy that the philosophers abandoned a couple of generations ago—Where do we come from? Who are we? Where are we going?—rationally, we're on very thin ground."

(Off-offtopic, merita ascultate si alte pareri ale aceluiasi biolog deloc incorsetat in dogme, de ex.: "E.O. Wilson: Aliens Are Out There and They Probably Look Like This")
https://www.youtube.com/watch?v=eS875xBs1T4

Revenind la tescuirile noastre – nu insa-n CS-uri TVM-istice, subliniez -, ar trebui sa presupunem intai ca, la fel cu atingerea gradata a actualei stari paradoxal-contrastante a omenirii (asemanatoare cu alte "caderi ale cortinei" - in freza Omenirilor precedente, clar), nici inceperea actualei resetari terrane SEMI-eliminatorii si variabil-ciclice n-a fost,  nu-i si nu va fi semnalizata prin vreun fluier de arbitru gri-verzuliu  :-) capos, mic/mare da-n orice caz fara dintzi sau putza. :lol:
(n.b.: tre'sa revin si la prefixul "semi")

Mai pe scurt pina atunci - si, inutil sa mai repet, IMHO:
-   Startul insidios al novo-terraformarii a si fost dat, de prin anii '50-'60 inclin sa cred si nu de doua milenii cum presupune TVM – valeu, iar o sa ma-ntrebati de ce cred SI asta...
-   ...simultan cu-nceperea selectiei / cooptarii extinse a unora nu doar la modu' faustian - si-n ambalaj fizic deci, intr-un NATO Kozmik cu valentze/scopuri mult peste cele militaroase (n.b. – mai ales pe Saturn :planet: avem unele dovezi palpabile ca UNII au trecut in grupa mare a gradinitzei galactice, chiar daca prin anti-selectie...),
-   Derulata-n paralel cu coordonarea actiunilor altor pioni ramasi inca la vedere-n circul cotidian, cum ar fi (ex. aleatoriu) bizara "coalitie intru promovarea Free Energy" taman de catre ai mai incornorati :evil: stalpi ai Establishmentului - petro si nu numai (Bill Gates, George Soros – whahaha, ori printul saudit Alwalled bin Talal – halal prosteala, zau... ba chiar inimaginabila; chiar ATIT de idioti ne-or crede astia??!!)
http://www.breakthroughenergycoalition.com/en/?WT.mc_id=11_29_2015_17_Announcement_BEC-FB_&WT.tsrc=BECFB

...Ete cum mi-am terminat insa din nou timpul alocat Rufon si n-am gatat nici 5% din ce-aveam de zis (fie si-n rezumat, tot e hiper-complicat.) Oi reveni insa – poate pe alt topic, sa nu mai fiu off-.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

maura

    Am "deschis" un ochi acum ceva timp , prin anii '90... si pe al doilea mai târziu , după câteva luni bune de citit pe forum, recomandări de cărti sau articole (trag nădejde că am şansa la o reîncarnare ca să-l deschid pe al treilea... :-D ) . Consider că  doar am deschis ochii dar nu sunt "trezită" ( "dorm" cu ochii deschisi dar măcar văd clar ) pentru că sunt lucruri in matrixul asta care ma atrag şi nu pot/doresc să renunţ la ele ( un anumit tip de libertate ne poate înrobi? ). Vă citesc cu interes in continuare şi vă admir inteligenţa (şi umorul ). Trebuie să recunosc că deschiderea ochiului nr 2  nu a fost prea plăcută dar nu aş schimba asta dacă aş putea da timpul inapoi ... Râd mai puţin, contemplu mai mult , visez mai puţin iar  puterea prezentului mă ţine bine . Deşi   provocările matrixului personal şi social sunt mai multe acum şi trezesc in mine atitudini "combatante",  sunt de multe ori "zen" şi datorită vouă. Oricum ar fi încerc să urmez sfatul (citit cândva) să nu-mi compar progresul cu al altora pentru că distanţa şi timpul pană la destinaţie sunt individualizate .  :star:

Sper ca s-a inteles cate ceva pentru ca de fapt constat ca ce am scris e ca in imaginea de mai jos si e ora 24 , nu mai pot schimba nimic :lol:
"Cine caută adevărul îşi asumă riscul de a-l găsi."

Tyanu

Salutare

Cred ca toti cunoastem mitul pesterii al lui Platon. In momentul in care realizezi ca privesti doar umbra esti treaz? Nu poti sa mergi mai departe pentru ca nu stii in ce directie sa apuci. Lumina e prea orbitoare si obiectele pe care le-ai putea vedea nu-ti sunt "familiare".Intreb asta pentru ca eu cred ca doar acolo am ajuns.
Pe de alta parte nu pot sa nu observ ca a fi treaz e la moda. Nu fac referire la nimeni in mod special doar observ, nu neaaparat pe rufon, superioritatea de care ne lovim in discutii cu anumite somitati in materie de spiritualitate, religie, ufologie,etc. De unde stim care dintre ei au dreptate? Personal cred ca cu cat o teorie e mai larg acceptata, mai mult ca sigur e falsa iar cele care se apropie de marginile adevarului cu adevarat sunt trecute cu vederea sau demontate in doi timpi de mintea noastra logica cu care se pare ca suntem setati.
Personal mai cred ca doar anumite persoane se pot trezi. Spun asta si pentru ca am incercat sa schimb unele mentalitati dar se pare ca e in zadar. La asta poate a contribuit si mica mea experienta in a-mi sustine unele argumente cu dovezi care nu tin neaaparat de sfera oficiala in care sunt obisnuiti oamenii sa fie.

As mai adauga ca daca ne-am retrage toti si nu am mai scrie sau nu am mai continua sa ne furnizam unii altora informatii, inseamna ori ca am ajuns la stadiul final, ori ca am considerat ca ceilalti nu merita sa primeasca informatiile noastre...parerea mea.

Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

Xanadron

Hai sa revin cu ceva idei in completarea alor de mai sus, cumetre abyss – fara sa astept vreun Like fiindca-s poate si mai "tampite", da-n orice caz confirmate cumva de concluziile "mesei rotunde" de la Bastrop-TX 2015 pe tema Breakaway Civilization. Pe la min. 24 din videoclip unul din invitati lanseaza deci ipoteza ca high-tech-ul ET ar fi in ultima vreme nu doar copiat (retroengineered) de catre umanii v.2.0 exo-corporatisti, ci si... perfectionat si uneori re-livrat unor grupuri ET – nu intotdeauna aceleasi care cedasera planurile originare.

Ipoteza asta – prea SF pentru unii ce-i drept – se bazeaza totusi pe niste dovezi circumstantiale, furnizate de unele surse cu IQ apropiat Doreilor v.2.0 (185-200 cica), selectati atent din massa de miliarde a "containerelor" terrane. Taman aici e insa spilu' – unul repetat aidoma si la tragerile de cortina anterioare care n-ar fi fost nici ele totale vreodata, egal daca Elitele supravietuitoare erau/sint "capete tzuguiate" atlanto-egiptene, ex-Mu-isti :-D Ainu-Shambalo-asiatici etc. (L.E. - Nu mai intru acu' si-n teoria continuitatii conducatorilor-clone gen Akhenaton-Obamache, ca ma doare deja capu'... ne-tzuguiat.)

ET-ii astia (sau macar o parte din ei) n-ar fi deci atit de "smart" cum ii cred unii – nu si Arthur C. Clarke insa-n Childhood's End de ex., din care putem deduce mai clar motivele "invidiei" lor-reptoizilor :martiansad: - in cazul particular descris hiper-SF in carte, dar atit de sugestiv ca parc-ar fi stiut [prea] multe nea' ACC asta genial, dar si pedo-illuminat :evil: printre altele (a recunoscut-o chiar el, si-nca de mai multe ori - d-aia si emigrase in Ceylon.)

Ideea ET-superioritatii asupra noastra nu-i deci garantat valabila (macar in cazul unor rase non-interdimensionale zic eu), desi accesul Lor-Similarilor-Noua la Cunoastere e clar mai larg – sau mai putin restrictionat ca noua, astia din turma neo-amputatilor genetic pe mai multe felii – inclusiv a longevitatii.
Si nici "aruncarea microbilor" exclusiv pe Ei-Veghetorii-Amputatori :-( n-ar fi 100% corecta apropo de actuala stare jalnica a omenirii – ca medie ponderata, repet.

...Dar asta-i deja o alta tema de carcoteala, la fel de-mbirligata fiindca la fel de conectata cu tot ce ni se ascunde... inca (de la chemtrails si HAARP la Solar Warden, :ufo: capcana saturno-selenara, :moon: :planet: hibrizii ori LPF-automatonii produsi in continuare nu doar prin hrubele din Archuleta etc.)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mm

#19
  Urmaresc acest topic dar nu reusesc sa-mi dau seama care este subiectul. Explicatia este ca pe langa intelegerea mea limitata mai exista si imprejurarea ca nu s-a definit de la bun inceput care este continutul cuvantului trezire (treziti, trezvie, desteptare, etc.). Mai exact, la care inteles (in caz ca e unul mai profund si mai neobisnuit) ne putem raporta/referi in cadrul topicului.

  Sustin - ca de obicei - ca foarte multe neintelegeri sau "deraieri" de la subiectul unei discutii apar tocmai faptului ca nu se precizeaza de la bun inceput definitia cuvantului-cheie (cuvintelor-cheie). Aceasta e doar o parere personala care ar putea fi de sens contrar parerilor romanilor etnici din comunitatea respectiva - de sorginte tracica - (si-mi cer scuze deoarece nu intentionez sa ma pun contra comunitatii).

  Ca si parere sintetica, banuind oarecum unde bate intentia topicului, cred (de fapt sunt ferm convins) ca rezolvarea problemei "ridicate la fileu" consta in adoptarea de catre cetateni (in proportie de "masa critica" din total comunitate) a atitudinii hotarat cinstite, in locul altor tipuri de atitudini (caciuleala, pupincurismul, autodefaimarea, interesul personal mai presus de orice/si oricine/, minciuna, tradarea, prefacatoria, porcia, curvismul, etc., etc., etc., aproape la nesfarsit). E greu sa fii cinstit? Da.
  Ca si nota proasta pentru mine este faptul ca de cate ori am subliniat acest cuvant in postarile mele, nimeni nu a reactionat/rezonat!!! Oare nu este cuvantul "cinste" cel mai important in relatiile umane? Ori sunt eu pueril?
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Xanadron

Si totusi, substantivul "cinste" ori atributul "cinstit" apar in destule postari - ex: http://www.rufon.org/forum/noua-ordine-mondiala-(nomnwo)/evadarea-din-matrix-conditiisolutii-preliminare-(si-simple)/msg94458/?topicseen#msg94458
Extras:
"[...] acelasi lucru-l ziceam si JE in alte multe ocazii apropo de-o pre-evadare launtrica, posibila evident doar intr-o zona interioara deloc duplicitara (printre multe alte calitati acut necesare: smerenie, altruism, cinste, bunatate, tolerantza, moralitate etc. – lista-i oricum prea lunga sa-ncapa aici). Toate astea implica si-un efort al gindirii logic ordonate - al cunoasterii-n definitiv.

Cit despre imprecizia definirii obiectului topicului, si asta-mi pare relativa, din moment ce chiar intrebarea sondajului o rezuma. In fine, posibil sa fi trebuit dezvoltata ideea de "trezire la o noua conceptie asupra lumii / vietii", da' si-asa cred ca postarile mele-s soporifice :-D prin lungime excesiva - pentru unii cel putin.
QED de fapt si prin ultimele mele doua off-topicuri crase si prea lungi de aici, care au contribuit poate la impresia confuza. (n.b. Da' si abyss, fiulploii & kandaon sint de vina :lol: - doar ei au cerut "Niște detalii nu ar strica, plus o opinie personala.")
Mea culpa insa x 3 din partea mea.

Si-un pic ontopic totusi: absolut de acord cu colegul mm ca "trezirea" unei masse critice din +7 miliardele actuale implica nu doar o schimbare "abstracta" de conceptii, ci si una concret-activa, de atitudine.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

Nu atitudine, ci înțelegere (aș adauga la off topic urile mele deja obisnuite) . Iar înțelegerea vine dintr o anumita descriere a realității înconjurătoare. După înțelegere apare ori nu atitudinea. Care poate fi oricare. Activa sau pasiva eventual.
   Chestia cu reptoizii , -saturno-selenate și sifonareli Cia ori altele mi se par emanații ale unui tip de imaginație lipsit de atât de necesarul bagaj comparativ. Fiindcă fără termeni de comparație orice sifonareli par atractive și luate ca adevăr absolut.
  Nu îmi plac nici un fel de îngrădiri fie ele izvorâte din minți luminate dar sumbre. Mi se pare ca cei care tot toarnă un anumit gen de povesti urate referitor la viață din cosmos sunt oameni limitați de propria neputință de a se deschide către noi orizonturi , către prosperitate și creație.     Limitarea aceasta este rezultatul unei atitudini bazata în special pe o înțelegere săracă cu privire la realitatea înconjurătoare.
Evident, doar părerea mea...cum ar fi și aceea ca adevărată lupta , dacă ar fi, nu este intre AI și OI ci către accesul la codul sursa al realității. Pe pământ la ora actuala accesul la Sursa e bruiat de instalații militare. Accesul la informație despre adevărată descriere a realității cât și percepția directa oferită de aceasta paradigma, percepție însoțită de înțelegere și răspunsuri la toate întrebările ce ar putea fi imaginate ....este blocată de monopol militar-ocult-corporatist planetar.
  Așa că nu văd nici o soluție. Decât sa ascultam în continuare povesti izvorâte din minți sumbre și clar lipsite de talent. Fapt clar plictisitor pentru mine cel puțin.

 

mm

#22
  Maestre, nu cred ca-s soporifice postarile tale. Poate usor ininteligibile uneori (si poate numai pentru mine). Nu ascund faptul ca desi accept miraculosul din existenta noastra, sunt partizanul logicii legate in tot ce inseamna comunicare. Legata - inteleg ca intr-un rationament cu mai multe etape logica trebuie sa domine fiecare etapa. Fara "sarit peste" una sau doua dintre ele (ca oricum e clar sau oricum intelege toata lumea, etc.). Deci o logica trebuie sa lege cam tot ce spune omul (indiferent care om). Daca nu, "beculetul de alarma" trebuie sa se aprinda in mintea ascultatorilor, cititorilor, spectatorilor TV, etc. Daca asta inseamna ca tot ce spune omul trebuie si sa dovedeasca, da, la asta ma refer si chestia cu logica este doar o alta exprimare pentru dovada! Eu chiar asa si procedez (ceea ce este un soporific bun pentru unii sau o forma de tortura enervanta pentru altii).

  Dupa aceasta introducere - ce pare rupta din context, dar nu e - remarc pozitiv acordul exprimat de tine, maestre, atunci cand spui: implica nu doar o schimbare "abstracta" de conceptii, ci si una concret-activa, de atitudine. In plus apreciez atitudinea ca mi-ai raspuns.
  Din cate deduc eu, tu te referi la trezire ca la o trezire dintr-un cosmar - practic o alta forma de evadare din matrix. Tematica ce te preocupa de mai mult timp. Iti dau dreptate intrucat viata in puscarie are si aceasta valenta, la pachet cu ideea persistenta de evadare. Eu cred ca viata pe Terra este de puscarie, cu gardieni inclusi, cu programe nasoale de executat de catre cei imprizonati, cu impuneri obligatorii de tot felul, printre care - monoton - supunerea, ascultarea, inchinarea, vasalitatea (uneori numite si disciplina). [Urasc disciplina.]

  Privitor la cosmar si trezirea din el, fara sa fie diversiune, consider ca subiectul trebuie sa-si puna intrebarea cum de a ajuns in cosmarul acela, mai intai, de-abia dupa sa caute iesiri. Daca realitatea ce o traim este un cosmar (si este fara-ndoiala) atunci, conf. regulilor acestei lumi, el-cosmarul este o rezultanta (exact ca in mecanica) a atitudinilor subiectilor (din comunitate) implicati in realizarea sa - a cosmarului. Ca paranteza, cosmarul nostru are si momente de relache, pauze suportabile si uneori strafulgerari de fericire.
  Imi continui ideea, desi am mai exprimat-o, ca fiecare individ/subiect din "comunitate" emite niste vectori care sunt un fel de curenti, de frecvente, etc., specifici atitudinilor subiectilor. Intrucat societatea actuala mai are f. putini membri cu atitudini "pozitive" - comparativ cu situatia de acu 70 de ani - e si normal ca rezultanta (prin compunere vectoriala, nu prin aditie algebrica a) vectorilor personali ne da exact cosmarul comun ce-l traim.
  Prin urmare "evadarea" din acest cosmar = trezire se poate face daca se indeparteaza cauza. Dar cum sa-i lamuresti "pe ceilalti" sa-si modifice vectorul personal negativ intr-unul pozitiv? Nu poti, de regula. Dar ai posibilitatea, recomandata de Biblie si Yoga, de "perfectionare" personala care (prin respectarea regulilor de yama si niyama, par ex., caci celelalte nu te atrag) te pot elibera din cosmar/matrix. [Evident sunt si alte solutii, odata ce definirea situatiei vectoriale s-a dat.]

  In alta ordine de idei, cred ca dezvoltarea subiectului "cinste" ar trebui sa fie un topic fierbinte, plin de mesaje. Cuvantul acesta, de origine romaneasca neaosa, are o mare profunzime si o mare complexitate de intelesuri, extrem de utilizat de inaintasii nostri din vechime dar aproape inutilizabil la ora actuala.

  Respect parerile colegilor de pagina, inclusiv a ta abyss. Totusi, metamorfozarea este o capacitate normala a unor spirite/entitati si exista nenumarate atestari in acest sens. Nu inteleg logica prin care CIA, cu ale ei sifonareli, ar fi atacat fam. regala britanica, cand ei au sarcina de protejare a ei. Nu-i vad sensul. Daca tu crezi ca Diana spunea aiureli (din prostie, de ex.), eu nu cred asa ceva. Nu iese fum... Dar poate ai niste dovezi ca nu exista reptoizi.
  Sunt de acord cu tine - ca accesul la cunoastere e blocat de forte militare. Eu ii asimilez cu supraveghetorii "puscariei".
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

socrate

   Nu am mai dat de multa vreme pe aici prin "lumea trezitilor" in toate stilurile.Dar acum cu "sarbatorile trezirii" la "somnul ratiunii" si daca tot se discuta despre "trezire" si fiindca  multa lume se declara treaza, ar fi o intrebare ? Cum a fost in somnul RATIUNII !? Sau daca pe parcursul "somnului craciunului" a-ti avut "tulburari rationale" 'au somnul a fost dulce ?
As mai fi vrut sa scriu cate ceva ... dar se vede treaba, au scris altii colegi ... eu doar constat un grad inalt de CONSTIENTIZARE a TREZIRII,colegul mm si Tyanu a scris ceva la care nu se mai poate adauga sau sterge,adica ca laptele si mierea,bune asa cum sunt.
Colegul Xanadron cu imprevizibile  noutati si concluzii iar maestru abys cu concluziile finale ...
CitatAșa că nu văd nici o soluție. Decât sa ascultam în continuare povesti izvorâte din minți sumbre și clar lipsite de talent. Fapt clar plictisitor pentru mine cel puțin.
la sfarsit de an.Si zic io, o perpetua trezire precum def.filozofiei pt unii.... Filozofie. O rută din mai multe drumuri, care conduce de nicăieri spre nimic. Abrose Bierce
Dar sa nu disperam,FILOZOFIA PT. ALTII ... Este starea natural a Spiritului (NATURAL) Garret Imis
 

Xanadron

Tot pe scurt...
@abyss : Repet a mia oara - nu poti recompune vreun puzzle fara sa-i studiezi cu atentie piesele. Asa ca ramin la ideea mea "retrograda" ca doar pornind de la analiza securismelor :lol: astea-n plan micro- sau megastructural si dezvaluite cu sau fara talent narativ avem sansa recompunerii unui tablou global macar p-aproape de Realitatea aia... reala.
Analiza care porneste, evident, de la aplicarea unui filtru personal fiecarei "sifonareli" - care recunosc ca nu tzine doar de logica, ci si de-o anume intuitzie a ilogicii aparente, dar veridice-n final.

@mm: Iar ai (de fapt avem :-D) dreptate, chiar daca nu-n scopul asta tastam p-aici - zic (si) apropo de necesitatea acuta a congruentzei intre gandire - exprimare - actiune. Principiu exprimat cam simplist, dar valabil in vorba "Sa faci ce zice, nu ce face popa", completata de alte maxime prea cunoscute ca sa le mai repet.
Si ipoteza Karmei globale actuale - una cumva insumat-negativa vectorial - merita dezvoltata, clar ca tot pe linia gasirii unor cai de "evadare" din semi-cosmarul asta matrixoid.  :star:
P.S. Si da, reptoizii iegzista :-) (parerea mea... argumentata, evident.) Desi nici eu nu cred ca-s aceiasi cu membrii liniilor "cu singe albastru" - si asta-i insa o alta daravela prea offtopic ca s-o atac acum.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

Mai nou cred ca trebuie să faci și ce zice popa dar și ce face popa. Se cheamă realism.

socrate

Daa... contributia RUFON la trezire este incontestabila si pt. toate gusturile de "treziti".Asa ca .... este pe placul tuturor trezitilor inclusiv pt. "TREZITI" care au "invetat/creat" SOMNUL RATIUNII si evident,nu au "dormit" niciodata.... pe parcursul "somnului ratiunii" in care a fost indusa Umanitatea,ei  monitorizand,nu neapart prin RUFON,  Gradul de Trezire Realist/Logic a Fiintei Spiritual/Umane.
Asadar, colegul mm propune o trezire care se refera la STIINTA/RATIUNE si implicit la PRINCIPILE LOGICI....
CitatNu ascund faptul ca desi accept miraculosul din existenta noastra, sunt partizanul logicii legate in tot ce inseamna comunicare. Legata - inteleg ca intr-un rationament cu mai multe etape logica trebuie sa domine fiecare etapa. Fara "sarit peste" una sau doua dintre ele (ca oricum e clar sau oricum intelege toata lumea, etc.). Deci o logica trebuie sa lege cam tot ce spune omul (indiferent care om).
Dupa alte criteri de "trezire logica" colegul Xandron ajunge la concluzia .... trez'nita
CitatPrincipiu exprimat cam simplist, dar valabil in vorba "Sa faci ce zice, nu ce face popa"
... asaa,dupa ce in prealabil a repetat pt. a mia oara  ...
CitatRepet a mia oara - nu poti recompune vreun puzzle fara sa-i studiezi cu atentie piesele. Asa ca ramin la ideea mea "retrograda"
... non comment.

Maestrul abys conchide ... despre REALISMUL TREZIRII ....
CitatMai nou cred ca trebuie să faci și ce zice popa dar și ce face popa. Se cheamă realism.

In loc de concluzie ... cred ca ar trebuii redefinit acest topic oarecum, utopic ... in AMUZAMENTUL "TREZIRII" UTOPICE ...  :|

kandaon

Citat din: abyss din  24 Decembrie 2015, 23:19:46
Nu îmi plac nici un fel de îngrădiri fie ele izvorâte din minți luminate dar sumbre. Mi se pare ca cei care tot toarnă un anumit gen de povesti urate referitor la viață din cosmos sunt oameni limitați de propria neputință de a se deschide către noi orizonturi , către prosperitate și creație.     Limitarea aceasta este rezultatul unei atitudini bazata în special pe o înțelegere săracă cu privire la realitatea înconjurătoare.

Citat din: abyss din  24 Decembrie 2015, 23:19:46Pe pământ la ora actuala accesul la Sursa e bruiat de instalații militare. Accesul la informație despre adevărată descriere a realității cât și percepția directa oferită de aceasta paradigma, percepție însoțită de înțelegere și răspunsuri la toate întrebările ce ar putea fi imaginate ....este blocată de monopol militar-ocult-corporatist planetar.
  Așa că nu văd nici o soluție. 

Nu te contrazici aici putin, colegu Abyss?

Adica, nu esti si tu cam pesimist, si nu spui la final ca realitatea inconjuratoare (inclusiv la nivel cosmic) e blocata nu de, sau nu doar de, intelegerea saraca a unora, ci si de elemente oculte?

kandaon

Citat din: Xanadron din  25 Decembrie 2015, 11:52:56
Tot pe scurt...
@abyss : Repet a mia oara - nu poti recompune vreun puzzle fara sa-i studiezi cu atentie piesele. Asa ca ramin la ideea mea "retrograda" ca doar pornind de la analiza securismelor :lol: astea-n plan micro- sau megastructural si dezvaluite cu sau fara talent narativ avem sansa recompunerii unui tablou global macar p-aproape de Realitatea aia... reala.
Analiza care porneste, evident, de la aplicarea unui filtru personal fiecarei "sifonareli" - care recunosc ca nu tzine doar de logica, ci si de-o anume intuitzie a ilogicii aparente, dar veridice-n final.

@mm: Iar ai (de fapt avem :-D) dreptate, chiar daca nu-n scopul asta tastam p-aici - zic (si) apropo de necesitatea acuta a congruentzei intre gandire - exprimare - actiune. Principiu exprimat cam simplist, dar valabil in vorba "Sa faci ce zice, nu ce face popa", completata de alte maxime prea cunoscute ca sa le mai repet.
Si ipoteza Karmei globale actuale - una cumva insumat-negativa vectorial - merita dezvoltata, clar ca tot pe linia gasirii unor cai de "evadare" din semi-cosmarul asta matrixoid.  :star:
P.S. Si da, reptoizii iegzista :-) (parerea mea... argumentata, evident.) Desi nici eu nu cred ca-s aceiasi cu membrii liniilor "cu singe albastru" - si asta-i insa o alta daravela prea offtopic ca s-o atac acum.

Si eu zic ca primul lucru e sa vezi ca exista o problema (care ne tine macar mahmuri daca nu adormiti mai mult sau mai putin). Dupa ce acceptam ca ea exista si o putem identifica cat de cat, de abia atunci putem porni la rezolvarea ei.
Si dupa cum bine ai zis maestre Xanadron, la inceput trebuie descalcita, sa vezi cum e compusa si din ce parti. Eventual care sunt partile ei slabe sau mai usor de rezolvat, ori de unde poti incepe sa rezolvi puzzle-ul. Metodele pentru a face asta sunt iarasi de discutat. La fel ce ar face cineva care s=a "trezit" de tot, sau ce ar putea face de fapt, sau daca ar putea face sau nu ceva.

De aia e bun si un "brain-storming" si opinia fiecaruia ce mai posteaza pe aici, fiecare poate aduce ceva diferit ori un punct de vedere inedit care te poate face sa vezi "problema" din alt unghi.
Sigur, probabil ca noi nu avem oricum toate datele ei, nefiind cine stie initiati, si foarte probabil nici nu am putea starni o furtuna care sa duca la vreo trezire in masa, chiar si daca am veni aici cu vreo solutie.

Pentru ca (desi o sa par poate iarasi cam sumbru) "plasa" in care e tinuta omenirea e inca prea tare si incalcita pentru asa ceva. Zic inca, sa fiu si optimist, pentru viitor  :-D.
Teoretic, oamenii ar putea crea o societate fara grija zilei de maine, ar putea avea un trup fizic perfect sanatos si nemuritor dpdv biologic, ar putea dezvolta capacitati parapsihologice, ar putea cerceta si coloniza galaxia etc.
Toate astea sunt prezente in mituri si folclor inca din antichitatea timpurie cunoscuta, apar si in science-fiction-ul modern si pe alocuri chiar si in stiinta de azi, macar ca idee. Sunt cunoscute de ex fiinte care nu mor biologic, de la niste nevertebrate la niste crabi sau raci, ceva de genu, si se studiaza ADN-ul lor si motivele pentru care nu imbatranesc ori se pot reintoarce cand vor in copilarie/adolescenta ca structura fizica, si sa o ia apoi de la capat.
E posibil ca ingineria genetica sa reproduca asta la oameni, in viitor, cel putin teoretic. Nu mai intru acum in discutii despre corpul astral si alte asemenea, ca sunt si mai complicate.

Insa pare de multe ori ca exista ceva in spatele cortinei care blocheaza o astfel de evolutie a omenirii.
Oamenii sunt facuti sa aiba o durata limitata de viata, sunt supusi riscurilor imbolnavirii, sunt tinuti legati in sisteme sociale care de obicei le limiteaza dezvoltarea si intelegerea realitatii de care vorbea Abyss (societatea de consum, orientata spre dobandirea a tot felu de chestii materiale, dar de care de multe ori nu te poti lipsi, munca, circul si painea care sa tina lumea ocupata si sa ofere si ceva divertisment, de multe ori niste sisteme religioase si sociale restrictive ori care sunt facute asa pentru marea masa etc etc etc).

Din ce motive, se poate specula la greu (uneori cu dovezi cel putin circumstantiale ori indirecte, alteori poate cu dovezi mai evidente). Poate e si un test, scapa cine poate, si aia merita sa evolueze ori sa fie scapati. Poate e o pedeapsa, sau poate oamenii sunt pur si simplu exploatati/recoltati de o (sau mai multe) civilizatii superioare (zeii, ET, etc etc), conform teoriilor de genul celei a lui TV Moldovan.
Poate asa e normal, oamenii sa evolueze incet incet si inca suntem in copilarie cum s-ar zice (aici iarasi intram in discutii, daca au mai fost omeniri in trecut, si daca da ce s-a intamplat cu ele).
Mircea Eliade vorbeste si el de "eternele cilcuri ale istoriei".

Si atunci revenim la intrebarile alea cu cine suntem, de unde venim, incotro ne ducem (poate unii care au gasit ceva interesant nici nu vor sa mearga mai departe), care e scopul (si/sau durata) etc etc.

alx

Am raspuns cu "NU" la intrebarea pusa in sondaj,si o sa incerc sa si explic aceasta...optiune...pe scurt!

Asadar,consider ca RUFOn sau alt site/forum Nu m-a trezit,pentru ca eu m-am NASCUT trezit! Asta e parerea mea...si pe masura ce inaintez in varsta,incep sa pierd tot mai mult din trezirea "initiala". Si asta deoarece imi cresc...pretentiile. Adica vreau o casa a mea,o masina mai buna,concedii...vreau sa-mi pot finanta diversele mele...hoby-uri...asadar sunt tot mai subjugat de zeul ban,si incep a avea tot mai putin timp pentru a ramane...treaz.
Cam asta e...poate ca odata o sa detaliez anumite...chestii,dar nu acum. Acum e...tarziu. Prea tarziu pentru a mai sta...treaz.


   O seara buna tuturor!
A...si am uitat: Sarbatori Fericite!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."