Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

V si alte obiecte, Bucuresti, 03.10.2015-04.10.2015

Creat de Guest, 06 Octombrie 2015, 20:28:22

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Guest

Salut,

La sfarsitul de saptamana trecut, profitand de vremea frumoasa de afara, mi-am instalat "punctul de observare" unde m-am asezat confortabil si am inceput sa "scanez" cerul. Nu dupa foarte mult timp, am avut parte de o prima observatie:

1. Observat un obiect cu ochii liberi, la ora 17:23 de minute. Acesta avea o viteza de cel putin 5000km/h (am estimat fata de avioanele care se aflau pe cer in acel moment). A venit din spatele meu, dinspre S aproximativ si mergea catre NNE. Nu am reusit sa fotografiez obiectul, dar vazut prin binoclu arata ca o sfera luminoasa cu o coada de condens de aproximativ 2cm intre degete privind catre cer. (lumina_hiper_sonica.jpg)

2. A doua observatie a venit la scurt timp, la aproximativ 7 minute fata de prima. Am observat o linie alba spre N ce parea sa coboare. Aceasta statea absolut vertical fara sa se miste in vreun fel de la curentii de aer. Langa aceasta linie alba mai era un punct luminos. Linia avea cam 1.5cm intre degete. Cand am dus binoclul la ochi ca sa ma dumiresc nu am mai observat-o si cand m-am uitat cu ochii liberi iarasi, aceasta disparuse. M-am uitat cu atentie la acel punct luminos si am ramas surprins sa vad ca avea forma de inimioara din mijlocul careia porneau 2 "mustati" ce urmareau tot liniile unei inimi, dar fara a trece de jumatatea de jos. Acestea descompuneau cumva ciudat lumina - observat prin binoclu. (linie_alba.jpg si inima_alba.jpg)

3. La orele 21:37 a aparut langa Polaris o lumina sclipitoare careia am reusit sa-i fac 5 fotografii. Durata fotografiilor se intinde pe o durata de 9 secunde. (lumina_violet.jpg)

4. La orele 03:03, fiind impreuna cu sora-mea pe balcon, am avut parte de una dintre cele mai ciudate observatii. Parea sa vina ca un voal dinspre NNV aproximativ 40 de grade, catre S. Acesta cred ca era in stadiu de materializare deoarece cat timp a inaintat am observat ca din acel voal s-a format o latura iar la putin timp a aparut inca una. Obiectul semana cu un V, a carui structura parea sa semene cu cea a unei macarale, culoarea fiind de caramiziu destul de slab luminat.  Se misca pe cer absolut straniu parand sa pluteasca cumva neintampinand nicio problema la inaintare. Am reusit sa fac o fotografie care desi este foarte miscata, a surprins destul de bine obiectul observat. Ca sa intelegeti cum am procedat o sa va explic putin situatia. Cu cateva minute inainte, fotografiam de pe trepied Luna, aparatul fiind setat sa se expuna la 2 secunde dupa apasarea declansatorului. Cand am vazut obiectul, aparatul foto era deja setat in acest fel. Evident ca uitasem si am dat sa fac fotografie cand aud descumpanit "beep" "beep". Am dus aparatul in jos incercand sa vad ce-i pot face ca sa reusesc totusi sa fac o fotografie. Pana se reusesc eu ceva, aparatul s-a declansat moment in care l-am ridicat pe cer si apoi cu o miscare catre stanga l-am pozitionat pe obiect. Durata de expunere a fost setata din cauza ca aparatul era setat pe A-DEP (probabil din greseala) si si-a calculat singur acest parametru la 3.2 secunde. (V.jpg)

5. La orele 5:15 am remarcat ca rasarise Venusul deasupra blocului din fata mea. Am facut un set de fotografii si un film, moment in care am realizat o anomalie la Venus. Confirm ca aceasta anomalie a persistat cel putin 10 minute. (Venus.jpg)

6. Tot pe la aceeasi ora 5:15, pe deasupra mea, pe directia SE-NV existau 2 dare de condens gigantice, nu am mai vazut asa ceva nicodata. Pareau mai jos in atmosfera iar avioanele care tranzitau atunci cerul lasau urme foarte slabe, incomparabile cu cele 2 paralele intre ele. (dare_condens.jpg)

Au mai fost aparitii bizare si flashuri colorate pe cer dar pe acestea nu le-am relatat mai sus. De exemplu cu vreo jumatate de ora inainte sa observam V-ul, eu am vazut in 2 locuri pe cer o miscare a unui obiect ce parea sa fie caramiziu dar fara sa am timp de observatii detaliate. Nu stiu ce s-a petrecut la acest sfarsit de saptamana dar eu am fost foarte uimit de observatiile facute. Daca a mai vazut cineva asa ceva m-as bucura daca poate confirma macar unele din observatii.

O seara frumoasa,

Xanadron

Citat din: Guest din  08 Septembrie 2017, 08:50:49
A mai vazut cineva de pe forum ozn-uri de tip V/bumerang in afara de mine si colegul Xanadron? Intreb asta deoarece poate putem trage cateva concluzii asupra manifestarii vizuale. Spre exemplu eu am observat V-ul impreuna cu un martor si amandoi am observat aceleasi detalii si anume faptul ca acesta avea o structura asemanatoare cu cea a unei macarale (triunghiuri, romburi, x-uri etc. precum se observa si in fotografia atasata V.jpg) . Interesant este de urmarit acest filmulet si mai ales la minutul 03:10:

https://www.youtube.com/watch?v=_NHH68ohYek

Xanadron, poti te rog sa confirmi daca ai observat aceleasi detalii?
Pe scurt, n-am observat atunci detalii gen schele / traverse etc., dar nici forma OZN-ului văzut de mine + exa într-o noapte/dimineață de-acum +22 ani la Eforie nu era de  V / bumerang (de fapt aripă zburătoare = Nurflügel / Flying Wing - http://www.nurflugel.com/ ), ci efectiv una triunghiulară.
Probabil un TR3-B/C deloc ET-made.

Pe linia fostelor mele bateri de ape-n piuă (că simpla enumerare a detaliilor obs. OZN abia sare d-un zero dezumflat :-D ca valoare cognitivă) ar fi util poate să mă extind mai pe lăți-lungime cu deducțiile post-observația de-atunci... cu mintea de-acum, dar numai de teorii ozeniciulistice nu-mi arde pe moment.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/