Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

2 puncte albe verticale, Bucuresti, 19 09 2015, 23:45, NNV

Creat de Guest, 21 Septembrie 2015, 12:34:24

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Guest

Salut,

Sambata seara pe la orele 23:30, pe cand stateam sa observ cerul, am vazut un obiect galben de dimensiuni ca cele a unui bob de mazare care a trecut ultra rapid venind din spatele meu dinspre S catre E. Viteza a fost mai mica decat cea a unui meteor, dar parea mult mai jos, in atmosfera, parerea mea poate chiar sub 1-2 km. Acesta a lasat in urma sa o dara de condens sau de fum neluminoasa. (vezi fisierul obiect_galben_hiper_viteza.png)



Un obiect asemanator ca viteza si dimensiuni aparente am vazut si in noaptea de 17 Septembrie, la ora locala 01:56 ce a trecut pe deasupra mea aproximativ venind de la SE catre NV. Acesta avea o culoarea albastru-verzui si nu a lasat dara luminoasa in urma sa. http://edition.cnn.com/2015/09/16/americas/chile-earthquake/

Revenind la seara de Sambata, la vreo 15 minute de la observatia acelui glob galben, cand eram impreuna cu sora-mea pe balcon, am observat 2 puncte albe ce stationau vertical inspre NNV, pe la 30 de grade aproximativ. Acestea erau cele mai luminoase puncte de pe cer si stateau fix. Am fugit sa iau aparatul foto moment in care sora mea a continuat observatia. Cand m-am intors cu aparatul sa fac fotografii, am remarcat ca intensitatea acestor scazuse la jumatate si incepusera sa urce usor. Cele 21 de fotografii au fost facute pe o durata de 1 minut si 24 de secunde, timp in care obiectul a urcat aproximativ 13 grade pe cer, deci viteza aparenta 9 grade pe minut. Am identificat stelele printre care au trecut cele 2 puncte luminoase. (vezi fisierele harta_cer.png si suprapunere_cer.png)





O saptamana frumoasa tuturor,

prodcomb

Observatorii de meteoriți ce zic?
Alți observatori ai cerului au mai văzut unul sau altul din cele două apariții?

Prima observație pare a unui meteorit lent. Oare ce radiant? În septembrie sunt câțiva radianți.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit