Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Detectivi din spatele tastaturii

Creat de fiulploii, 08 Septembrie 2015, 16:13:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

kandaon

Citat din: Godak din  03 Iulie 2017, 01:38:05
@kandaon
Programul a avut o lungă întindere și mai multe denumiri. Însă faptul că s-a auzit de el și că participanții au făcut declarații spune totul despre viabilitatea lui. A fost abandonat deoarece nu a dat rezultate. Mai nou, unii scriitori scot bani povestind celor care vor să-i citească (și să-i creadă) despre rezultatele fantastice ale acestui program. Vorba aia: crezi ce vrei pe banii tăi! Pe site-ul CIA/FOIA găsești câte detalii vrei!

Nici eu nu cred ca a avut rezultate incredible dar in acelasi timp nici nu cred ca au tinut programul ala (sub diferitele lui nume si conduceri) atata timp (20-30 de ani sau cat a tinut oficial) fara sa aiba si ceva rezultate palpabile (chiar daca nu atat de consistente si repetabile la nivelul la care ar fi dorit).

Cat, cum, de ce si/sau ce declara sau scriu unii e iarasi discutabil. Poate fi vorba la fel de bine de dezinformare, fantezii pentru a-si vinde cartile etc

Citat din: Godak din  03 Iulie 2017, 01:38:05Te referi la "unii" gen Forumul de față? Dacă da, te felicit pentru curajul opiniei corecte.

Nu cred ca poti sa acuzi la gramada forumul si pe toata lumea de aici de asa ceva. Ca sunt si cativa, ici colo sau cand si cand, care au alte interese ori "viziuni" mai putin folositoare mersului lucrurilor, asa o fi

kandaon

#361
Citat din: Grifon din  18 Iulie 2017, 15:03:26

2) Ultimul telefon dat de Culianu, în Columbia (în ziua morții) se pare că era, cu adevărat, a unui boss din sfera drogurilor (element pe care doar l-am bănuit) - iar aspectul poate fi legat de posibila implicare a lui IPC în asemenea....negoț.


Mai degraba as zice eu ca ar fi fost vorba de ceva comanda speciala de pe acolo, nu ca IP Culianu s-ar fi apucat de trafic de droguri.
Poate a vrut sa foloseasca ceva din zona aia (America Latina), de la ayahuasca aia la cine stie ce ciuperci "magice" sau stiu eu ce alte "minunatii" de genu, si care se recolteaza prin vreo jungla pe acolo, si a vorbit cu cineva sa-i faca rost, iar afacerea sa se fi sfarsit urat.
Adica aia nu prea se joaca atunci cand le e interesu in pericol

Culianu o fi incercat ceva chestii samanice, cine stie, la urma urmelor si el si Eliade au studiat mult si zona asta.

Sigur, noi ramanem tot in zona speculatiilor acum


Grifon

Cum am spus și în răspunsul #336, da, si eu cred că IPC a utilizat narcotice ptr.a-si facilita intrarea în... psihedelic. Doar că...hm...ptr.o simplă comandă, de uz personal, era destul să vorbească cu un dealer din Chicago, nu să sune direct în Columbia, la un "cap de rețea".
Oricum, pista cu drogurile o mai păstrez și eu (chiar dacă mai în fundal). Nu de alta, dar asta ar cam explica lipsa de apetența a investigatorilor, precum si o anumită " jenă" ce i-ar împiedica si pe ai noștri să insiste, mai vehement, pe elucidarea cazului.
Dacă tot a ajuns IPC un simbol de cărturar si vizionar...ar fi chiar păcat să-l aflăm prins în ceva atăt de...mundan.

Godak

@kandaon
I-am promis chiar azi unui coleg de Forum că o să mă vedeți din ce în ce mai rar pe aici...
Am furnizat public un mail oricui vrea să schimbe păreri/ impresii cu mine: AlphaIndiaRomeo@protonmail.com. Le garantez colegilor de Forum că e mult mai sigur decât mesajele PM de pe acest Forum. Să înțeleagă fiecare ce vrea și cât îl duce capul. I-am răspuns chiar azi, pe larg, unui coleg în PM - nu pentru că nu aș fi știut că ne expunem benevol conversația la terți, ci pentru că am înțeles printre rânduri că ăsta era scopul lui murdar. Cinstea și corectitudinea nu o poate îngenunchia nimeni, oricât s-ar chinui X sau Y....   

Citatatata timp (20-30 de ani sau cat a tinut oficial) fara sa aiba si ceva rezultate palpabile

Asumându-mi rol de dezinformator principal pe acest Forum (sic!) te învăț ceva. Nu contează realitatea fenomenului în sine (al nici unui fenomen!), ci "portretul său robot". Pe baza lui, și susținut de opinia publică (aka "idioții utili", cu voia ta și membrii Rufon) orice fenomen poate fi înscenat în scopuri diverse. Sper ca la un moment dat să poți citi parțial teza asta într-o carte (nu-ți garantez, deoarece ea și probatoriul ei, deja strâns, s-ar putea să fie trecute la secret). Din punctul meu de vedere (și nu lipsit de reproșurile cui trebuie!) cred că am vorbit prea mult cu voi! Vă urez cum v-ar ura și securiștii - "Sănătate!"

Grifon

#364
Am tot fost curios să înțeleg și cum anume a ajuns Ileana Petre (ziarista de la "Ziua") să intre în contact cu autoritățile americane, ptr. detalii (atunci, în tulburii ani '90).
Iată un interviu cu ea, în care povestește, relativ pe larg, toate demersurile pe care le-a făcut , inclusiv informațiile pe care le-a primit.
Materialul e interesant, căci respectiva a obținut cam cel mai aproape de " prima mână" date de interes (chiar înaintea lui Ted Anton, a cărui lucrare ne-a tot fost "bază"). 
Printre altele, se menționează si o legătură a familiei Culianu cu patronul editurii Nemira (si acela cu o moarte cam stranie, nu, dle.@Xanadron ?)
Iar ca fapt divers, se explică ce e si cu acea bizară PO Box (nu e a FBI, ci - ne informează Ileana Petre - a Poliției Metropolitane Chicago(?!).

http://afrimescu.blogspot.ro/2012/02/culianu-nu-era-din-lumea-noastra.html

Xanadron

#365
O să postez ceva scurt și fără linkuri, ca să nu fiu iar un idiot... prea util (știm noi cui.)  8-) D-aia nu mă lăbărțez nici cu prezumții legate de moartea (..aproape la fel de ciudată, într-adevăr, prietenii știu de ce) a lui V. Nicolau. Care-s convins totuși că nu știa nimic relevant pe tema morții lui IPC, în ciuda prieteniei cu el și familia lui.

Pe 27 mai a.c. voiam să bag deci știrea că "simpaticul" :-D Zbigniew Brzezinski a dat colțu, dar m-am luat cu altele gândind că exponenții politichiei nu (mai) merită disecați, în van oricum - fie ei aflați la nivel de top NWO și d-aia mai mult ca sigur conectați cu varii Nefârtați :evil: ET, IT sau ID (interdimensionali vasăzică - văleu, iar n-o să pot ocoli conexiunile cu Jacques Valle, Philip K Dick & Co).

Maleficul personaj e posibil să fi avut însă oarece legături și cu cazul Culianu, frecvent pomenitul aici Ted Anton aparținînd fără dubii unei echipe de consilieri ZB-iști. Așa că motivațiile la fel de menționatei poli-debunkăreli antonice ar putea fi explicate și pe circuitul ăsta.

Mai clar, nu mâna lungă a vreunei aripuțe națio-legio-secu, ci o... tentaculă mult mai lungă ar putea fi implicată-n ordinul mătrășirii lui IPC, plecat de la obscur-oculta entitate cu atîtea nume și niciunul adevărat (Cupola, Comanda Planetară, Fraternitas Saturni :planet: etc.) Dar și legată de "pre-programarea" clară după mine a aceluiași IPC, atent evaluat încă de copchil - posibil pe linia masonică adormită la harneală-n socealizm - :lol: întru ocuparea unui viitor loc la butoanele Iluziei noastre.
...Pe care nu (mai) avea însă de gînd doar s-o butoneze la comenzile altora mai mult sau mai puțin umani, ci conform unor planuri proprii - misterioase după unii, dar... semi-transparente pentru alții, și nu doar prin gura lui Tozgrec.

Ca să n-o mai lungesc aiurea, termin c-un citat sugestiv ref. la scopurile găștii kissigero-brzezinskiene, fără comentarii dar, n.b., din 1951 !!!

"The plan, I think, is the old one of world dominion in a new form. The money-power and revolutionary power have been set up and given sham but symbolic shapes ('Capitalism' or 'Communism') and sharply defined citadels ('America' or 'Russia'). Such is the spectacle publicly staged for the masses. But what if similar men, with a common aim, secretly rule in both camps and propose to achieve their ambition through the clash between those masses? I believe any diligent student of our times will discover that this is the case."
(Far and Wide, Douglas Reed)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

alx

#366
Citat din: Godak din  18 Iulie 2017, 23:15:49
Le garantez colegilor de Forum că e mult mai sigur decât mesajele PM de pe acest Forum. Să înțeleagă fiecare ce vrea și cât îl duce capul. I-am răspuns chiar azi, pe larg, unui coleg în PM - nu pentru că nu aș fi știut că ne expunem benevol conversația la terți, ci pentru că am înțeles printre rânduri că ăsta era scopul lui murdar.
Adevarul e că m-am cam săturat de acuzațiile acestui...personaj. Stimate Godak/Licuriciu, dacă ai dovezi că cineva ți-a citi mesajele private, te rog să le prezinți. și îți ofer pentru asta un răgaz de 72 de ore începând de la momentul publicării acestui mesaj. De asemenea, verifica și Versiune Forum: SMF 2.0.14 dacă permite accesul cuiva la mesajele private ale userilor. În cazul în care nu prezinți dovezi ale acuzațiilor pe care le tot aduci, îți voi restricționa accesul la acest forum, prin banarea pe perioadă nelimitată a tuturor IP-urilor de pe care ai accesat acest forum. Și da, acest lucru îl pot face!      Pentru că, sincer, ti-am tolerat prea mult timp acuzele nefondate...și unii userii chiar ar putea să creadă că ceea ce afirmi tu este real...deși e doar paranoia. Așa că dovezi, te rog...sau în 72 de ore nu vei mai putea accesa acest forum.    O zi buna, și fii atent: clock is ticking!   alx
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Godak

Mă întorc azi dintr-o deplasare, în care am văzut lucruri și am stabilit contacte și legături cu oameni remarcabili. Și dau după 3 zile de condus în sudul țării peste mesajul ultimativ al unui... @alx.

CitatAdevarul e că m-am cam săturat de acuzațiile acestui...personaj. Stimate Godak/Licuriciu, dacă ai dovezi că cineva ți-a citi mesajele private, te rog să le prezinți. și îți ofer pentru asta un răgaz de 72 de ore începând de la momentul publicării acestui mesaj. De asemenea, verifica și Versiune Forum: SMF 2.0.14 dacă permite accesul cuiva la mesajele private ale userilor. În cazul în care nu prezinți dovezi ale acuzațiilor pe care le tot aduci, îți voi restricționa accesul la acest forum, prin banarea pe perioadă nelimitată a tuturor IP-urilor de pe care ai accesat acest forum. Și da, acest lucru îl pot face!      Pentru că, sincer, ti-am tolerat prea mult timp acuzele nefondate...și unii userii chiar ar putea să creadă că ceea ce afirmi tu este real...deși e doar paranoia. Așa că dovezi, te rog...sau în 72 de ore nu vei mai putea accesa acest forum.    O zi buna, și fii atent: clock is ticking! alx


Dle @alx, sunteți un om tare ciudat. O țineți sus și tare cu legalitatea, dar după ce mă numiți "jurnalist cu multe frustrări" (?!?), îmi cereți să-mi dezvălui sursele (practică profund ilegală). Însă, trecând peste aceste amănunte incoerente, Dvs. chiar doriți să afirmați că acest Forum (inclusiv mesajele PM aferente) sunt mai bine secretizate decât Proton Mail? În fine... probabil nu ați citit prea atent postarea mea și ați tras concluzii pripite. Este și normal la un om atât de ocupat.

Graba Dvs. ultimativă, pare suspectă și deloc profi. V-am dat n ocazii să mă banați curat și pe merit, însă Dvs. preferați un context care să nască suspiciuni. Treaba Dvs.!

Nota 1. Proton Mail este un serviciu de mail criptat end-to-end și zero knowledge, locat într-o țară cu un cult al informațiilor private (Elveția). Ce puteți spune despre prezentul Forum?
Nota 2. [sanitized]

În consecință, mă bucur că am fost o perioadă printre unii dintre voi! Și, cumva într-un final previzibil, vă reîntăresc invitația mea:
CitatSă înțeleagă fiecare ce vrea și cât îl duce capul.



alx

Citat din: Godak din  22 Iulie 2017, 21:03:06
Și dau după 3 zile de condus în sudul țării peste mesajul ultimativ al unui... @alx.
Care alx s-a cam s-a cam săturat de ceea ce faceți în și din acest forum!

Citat din: Godak din  22 Iulie 2017, 21:03:06
O țineți sus și tare cu legalitatea, dar după ce mă numiți "jurnalist cu multe frustrări" (?!?), îmi cereți să-mi dezvălui sursele (practică profund ilegală).

Ehe...ceea ce v-am scris IN PRIVAT reprezintă exact ceea ce gândesc. Însă vă rog să publicați pasajul în care vă cer să vă dezvăluiți sursele! Eu v-am cerut să aduceți DOVEZI! Credeți că dacă vă ascundeți după chestia asta cu sursele chiar mai puteți duce de nas pe unii și pe alții?  DOVEZI, stimabile, DOVEZI.  Asta v-am cerut. Nu v-am cerut să îmi spuneți cine v-a dezinformat. Ci am cerut DOVEZI! Clare, palpabile. Altfel, afirmațiile domniei voastre vor fi doar alte perdele de fum...dar care, de această dată, vă vor face să vă pierdeți dreptul de a mai posta pe acest forum. Definitiv!

Citat din: Godak din  22 Iulie 2017, 21:03:06
Însă, trecând peste aceste amănunte incoerente, Dvs. chiar doriți să afirmați că acest Forum (inclusiv mesajele PM aferente) sunt mai bine secretizate decât Proton Mail? În fine... probabil nu ați citit prea atent postarea mea și ați tras concluzii pripite. Este și normal la un om atât de ocupat.

Nu...eu afirm doar că în calitate de Admin al acestui forum, nu am acces la mesajele private ale userilor decât dacă și numai dacă modific parola de acces la cont...în acel moment pot accesa contul unui user. Însă acest lucru este foarte vizibil, pentru că acelui user nu îi va mai funcționa parola anterioară...deci...cam greu să treacă neobservat acest lucru, nu crezi?   Și da, sunt o persoană ocupată. Ceea ce face ca timpul pe care vi-l acord citind postarile domniei voastre, sau răspunzând la acuzațiile pe care mi le aduceți să însemne foarte mult...

Citat din: Godak din  22 Iulie 2017, 21:03:06Graba Dvs. ultimativă, pare suspectă și deloc profi. V-am dat n ocazii să mă banați curat și pe merit, însă Dvs. preferați un context care să nască suspiciuni. Treaba Dvs.!

Nu e nimic suspect...pur si simplu s-a umplut paharul. Ne acuzați de ceva vreme, pe mine, pe Paul și habar nu am mai pe cine, că facem și dregem. Ei bine, acum este momentul să demonstrați asta. Pentru că așa cum v-am mai spus, eu m-am cam săturat de acuzele domniei voastre.  Am tăcut o dată, de zece ori, dar acum gata. Aduceți dovezi sau plecați de aici.  Până la urmă, acesta este un forum privat, și nu vă obligă nimeni să fiți membru.

PS   Nu comentez nimic despre Elveția și despre ideea dvs. cu protecția datelor...până la urmă, să înțeleagă fiecare ce vrea și cât îl duce capul!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Godak

#369
CitatCare alx s-a cam s-a cam săturat de ceea ce faceți în și din acest forum!

Care @alx să fie sănătos, voinic și la pungă gros. Coane, nu o să fii ever ca mine și nici ca noi! Vai  de (serviciul) tău!

CitatEhe...ceea ce v-am scris IN PRIVAT reprezintă exact ceea ce gândesc. Însă vă rog să publicați pasajul în care vă cer să vă dezvăluiți sursele! Eu v-am cerut să aduceți DOVEZI! Credeți că dacă vă ascundeți după chestia asta cu sursele chiar mai puteți duce de nas pe unii și pe alții?  DOVEZI, stimabile, DOVEZI.  Asta v-am cerut. Nu v-am cerut să îmi spuneți cine v-a dezinformat. Ci am cerut DOVEZI! Clare, palpabile. Altfel, afirmațiile domniei voastre vor fi doar alte perdele de fum...dar care, de această dată, vă vor face să vă pierdeți dreptul de a mai posta pe acest forum. Definitiv!

Sincer, nu practic, dar m-au întristat profund unele aberații de-ale Dvs., din răspunsul Privat. Vă las să trăiți în meschinăria Dvs. închipuită, ca un Împărat în Țara Orbilor. Să zicem, după Dvs., că am fost dezinformat. Pe cine pedepsiți? Dezinformatul sau dezinformatorul? Victima sau Agentul de influență? Mai greu, @alx. cu de-astea, că boii ăștia angajează numai ciurucuri...

CitatȘi da, sunt o persoană ocupată. Ceea ce face ca timpul pe care vi-l acord citind postarile domniei voastre, sau răspunzând la acuzațiile pe care mi le aduceți să însemne foarte mult...

Dragă @alx, la rândul meu, sunt o persoană mai ocupată ca tine... Treaba e că eu pot să enumăr rezultate concrete. dumneata o _ulă... Nu pentru că ți-ar interzice ceva sau cineva, ci pentru că nu ai ce... Cirucuri!

CitatNu e nimic suspect...pur si simplu s-a umplut paharul. Ne acuzați de ceva vreme, pe mine, pe Paul și habar nu am mai pe cine, că facem și dregem

Pe dumneata, pe Paul... rețin pe habar n-ai cine... Păi dacă habar n-ai, de ce te bagi în problemă? Pe tine... Tu o ții langa cu MAI-ul. Să fii sănătos și tu și ei. Și-au luat-o odată în freză, și-o iau și next time (și forever)... Pe Paul? Aștept momentul când oamenii vor face o emisiune pe subiect. Îți garantez că numitul Paul Dorneanu nu mai iese pe stradă fără costum Ghillie... Sunt unele date confidențiale și secrete de serviciu. Însă sunt și eu la fel de curios ca și tine unde se va ajunge insistând pe cai verzi pe pereți... Eu sunt pregătit să forțez nota. Tu, întreabă-ți în prealabil prietenul....

Nota 1. Colegul @alx,pare a crede că este sprijinit de MAI și de DIPI. Treaba lui!Pe ce ne sprijinim noi? Pe cinste, muncă și onoare! De-aia pentru noi, băieții ăștia sunt praful de pe (T)obă!

alx

Stimate @Godak
  După cum este ușor de remarcat, aveți o...oarecare școală. Făcută, probabil la fără frecvență, pe la instituții cu 3 litere...însă nici măcar asta nu e important. Important este cum vă folosiți de acele...cunoștiințe, și evitați să răspundeți la întrebari punctuale, și, bineînțeles, să aduceți o dată dovezile alea. Iar limbajul folosit...nu face cinste nimanui. Cu atât mai puțin unei persoane atât de...titrate, cum sunteți domnia voastră.
  Dar să trecem la lucruri mai serioase. V-am promis 72 de ore, începând de azi de dimineata, ora 9,10. Le veți avea...dar în alte condiții. Adică mesajele domniei voastre vor fi moderate, și doar mesajul sau mesajele în care dovediți că nu ați bătut câmpii în mod organizat va fi aprobat. Orice alte...zgomote de fond vor fi șterse fără averisment.
  Cam asta e...încă aștept dovezile alea.
And clock still ticking...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Ganditorul

E vara, e cald ca-n desert, iar subiectele/postarile bune sunt mai rare ca pomii in nisipul saharian. Nu inteleg de ce ne certam aiurea ... Nimeni dintre noi nu detine adevarul absolut - cu atat mai mult cu cat acest forum este unul de timp liber, unde timpul si fondurile de cercetare sunt majoritar proprii . Adica nu ne plateste nimeni sa ajungem academicieni sau emitenti ai unor teze ale "adevarului absolut". Fiecare vine cu o idee - mai la vedere sau mai ascunsa printre "balarii", altul o accepta si o completeaza, un al treile-a o contrazice sau o continua ...pana ajungem undeva, un loc comod in care fiecare a inteles cam ce poate. Nu se dau premii de buna purtare si nici nu avem un "spate" ca sa ne apere "fundul" daca vb aiurea (nu toti...evident). Avem destule dovezi ca "cuvintele aruncate aiurea" dor... pana la disparitie. Mai ales aici pe subiectul I.P.Culianu. Unii vb direct, semn ca-i doare in cot de efecte, altii se ascund dupa "buruieni", cuvinte urate, expresii directe sau acuzatoare care sa creeze tiparul " omului agresiv care vorbeste aiurea si pe langa subiect" . Altii bat campii pe teme cu iz religios sau semantic. Toate la fel de plictisitoare ...pana gasestio mica scanteie de cunoastere valabila. Ok. e stilul lor de a-si pazi fundul. D-le Godak, injura-ma pe mine, trece-ma prin avalansa de spini ale artei conversatiei agresive. Nu ma supar cu conditia ca din cand in cand sa mai arunci cate un subiect care sa mai deschida o mica usa a cunoasterii.
   Revenind la IPCulianu. Interesanta informatia cu ultimul telefon dat in Columbia. Eu zic sa nu ne aruncam in tema mediatica a drogurilor - Columbia inseamna si altceva decat asta. Poate Culianu, urmarind in timp evolutia si traseul unui artefact a ajuns la concluzia ca acel artefact a ajuns la un "columbian al drogurilor". Poate ca in acel artefact statea "forta" care l-a facut sa ajunga mare pe craca drogurilor, poate ca e altceva. Cert este ca "anularea" intalnirii dintre cei doi, indiferent daca asta insemna doar o vizita in Columbia sau un artefact daruit pt cercetare, ar putea fi un bun motiv de asasinare a lui IP Culianu (care putea fi si detinatorul "tainei" folosirii artefactului la nivel maxim).
Cum a spus si colegul @ Grifon ...pt un plic cu ayahuasca sau marihuana nu era nevoie de un telefon in Columbia. Iar IPC nu era cunoscut ca un consumator dependent de drguri. Nici statutul de dealer intr-un campus universitar nu i se potrivea ... e prea multa bataie de cap si prea multa duritate in aceasta activitate pt ca un visator ca IPCulianu sa faca fata. Cel mult putea starni rasul unui boss din Columbia cu o propunere de dealer. Artefactul insa, si mai ales "puterea" lui daca era cunoscuta de o terta persoana, putea fi un motiv.Parerea mea.

P.S. Cine era boss-ul sunat de IPCulianu si care a fost traiectoria lui pana azi ???

Grifon

#372
Hm...la ipoteza unui artefact, sau a unor preocupări legate de anumite tradiții din zona precolumbiană, chiar că nu m-am gândit !
Da...e o posibilitate. Și atunci, dialogul cu o persoană cu anumite....capacități în zonă ar fi putut  fi f. bine justificat de alt interes.
Si atunci, ca și acum, mai bine de jumătate din Columbia nu era controlată, de facto, de la Bogota - ci de guerrilele F.A.R.C. Această grupare paramilitară, dincolo că stăpânește discreționar junglele, e prinsă și-n tot felul de negoțuri (nu doar droguri), așa că...da, de ar fi poftit cineva ceva de acolo (fie si doar o informație), mai degrabă ar fi vorbit cu o "călăuză" dubioasă decâf cu oficialii din Bogota.
Așa s-ar explica si ciudatul personaj reperat de secretară, Accentul, suspectat a fi românesc de către ea, putea fi latino (pentru o americancă nu cred c-ar fi sunat prea diferit...). Iar fizionomia, pe care am descifrat-o a fi mercantilistă si fără multe scrupule, ar cadra cu asemenea....faună.
Apoi, Culianu avea mulți studenți din zona latino - care i-ar fi putut intermedia, cumva, contactul. Chiar ultimul student cu care a vorbit IPC se numea....Arrguilles - nume cu evidentă rezonanță din America de Sud.

Ganditorul

Uite cum se leaga o ipoteza mai viabila ca celelalte. IPCulianu putea afla de la un student latini o poveste/legenda urbana despre un artefact cu puteri magice aflat in posesia cuiva. foarte important din Columbia. Cum studentul putea avea "gura bogata" interesul lui Culianu pentru ceva "sfant" sau "malefic" din zona Columbiana a devenit cunoscut in anumite medii columbiene, Iar "pedeapsa" pentru curiozitatea profesorului nostru a venit...( si aici ar avea loc si motiv executia oarecum ritualica, facuta de cineva care credea ca doar asa "indeparteaza raul")

Grifon

Acel Alexander Arguelles, ultimul student cu care Culianu a vorbit înaintea morții...interesant personaj.
În aprilie anul trecut, când discuția pe acest topic era în toi, am căutat câte ceva despre el - fără a găsi nimic.
Acum, amintindu-mi de el în urma ipotezei lansate de dl.@Gânditorul, am dat o nouă căutare - și, surpriză ! - se pare că onorabilul a ieșit la rampă chiar la un an distanță, în aprilie a.c !
Si nu oricum, ci chiar cu o variantă proprie (preluată de mai multe publicații / site-uri) : profesorul ar fi putut fi ucis de mafia din Chicago, la...întâmplare (!!?)
După atâția ani....ce-i veni oare acum ?!
Vă invit a citi link-ul (unul din multiplele care reproduc ideea lui Arguelles), dar si biografia acestui student (chiar eminent, precum se va observa..)
http://www.ziare.com/pitesti/stiri-actualitate/alexander-arguelles-fost-student-al-lui-ioan-petru-culianu-e-foarte-posibil-ca-profesorul-sa-fi-fost-ucis-de-un-membru-al-unei-bande-din-chicago-6716292