Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Detectivi din spatele tastaturii

Creat de fiulploii, 08 Septembrie 2015, 16:13:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

fiulploii

Citat din: Grifon din  07 Aprilie 2016, 12:36:05
.....

                                                                      Cu respect față de autoritate, @Grifon

:lol: contradicție sau paradox . Aici e un forum unde se dezbat subiecte puse sub obroc de autoritate , nu? Dar evident ca in anarhia pură nu poate fi nimic constructiv deci o minima autoritate necesară si suficientă este implicită, așadar sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului !

  Si înca un aspect: aici exista un anumit ritm cu doua viteze: încet si foarte încet  :lol: iar daca cineva este nerăbdător si dorește sa discute intr-un ritm mai alert atunci devine cam ciudat . Aici ca peste tot, exista un Sistem cu reguli scrise - vezi Regulamentul - si cu reguli nescrise . Vezi de exemplu lipsa de reacție a ta @Xanadron  :lol: pe subiectul cu Analiza unor picturi ...contemporane .
  Si altele fără număr . Ideea e ca se duce un subiect până la o anumită limita ce poate fi considerată marginea Pamântului  :-D
   On topic, eu as cataloga asasinarea lui IPC in genul " lovește si fugi" fără deci asociați sau oameni in interior, de genul secretarelor. La un moment dat cineva vorbea de o echipa din 4 - 6 oameni si înclin spre varianta asta . In afara cazului unui nebun singuratic care merge sa întrebe intr-o engleză stricata unde ar fi dom' profesor , bănuiesc ca cel ce a întrebat a si plecat apoi .
   In concluzie, eu tot nu am înțeles care a fost mesajul crimei si de ce a fost necesară crima .
Metoda aleasa ar fi iarăși de discutat  :-D ca si locația , si ma gândesc ca a fost acolo datorită prezenței apei - curgătoare ???? Iar asta ne deplasează iarăși către un ritual. Am studiat putin potențiala traiectorie a glontului si am observat ca ar fi străpuns glanda Pineală dinspre măduvă spre frunte . O fi vreun mesaj?
   Ipoteza . Daca trebuia ucis fără mesaj atunci mă gândesc ca glonțul putea fi tras prin ușă. Si chiar nu mi-am dat seama de ce poliția a zis ca cremenalu' era stângaci dar asta fiindca nu știm pozițiile cabinelor .
   Gata, am terminat că mi-am epuizat ipotezele sf.  :lol:

P.S. Unde sunt domnule cei care fac vise lucide sau călătorii extracorporale când ai nevoie de ei?  :martiansmile: Sau nu se ocupa cu lucruri mărunte sau nu au acces in multe zone . Înclin spre ultima ipoteza ceea ce imi aduce un Argument in plus că ieșirile extracorporale ar fi monitorizate automat iar accesul restricționat din diverse motive de unde rezultanta finala: esti tot in Matrix si decorporalizat , iar Matrixul este controlat de o I.A. (@Xanadron, te rog sa mai aduci niste completări pe domeniu  :wink: , toata lumea știe ca tu știi ce nu stiu mulți dar ar vrea sa știe ce știi ! Ufff, grea frază am scris  :lol:

Ganditorul

#301
Eu asteptam o lamurire din partea lui @alx privind "zonele nocive" spre care a plecat discutia. Pt ca pentru mine situatia e mai clara :

Avem crima ce a curmat viata unui mare roman. Avem variantele servite pe tava : legio-secu-kgb-gay. Avem o vasta campanie de murdarire a marilor nostrii romani - Eminescu, Sadoveanu, Adrian Paunescu - ca sa enumar doar 3.
N-am acceptat asta si ne-am incapatanat (si cred ca o s-o mai facem...) sa aflam si alte variante de explicare a crimei, dincolo de campania murdara care se duce impotriva culturii romane.
Am primit si un avertisment "glumetz", ceva mai consistent decat cel dat de administratie :

Citat din: Aseneth din  06 Aprilie 2016, 17:49:32
Vad ca iese cu scantei, asa ca va voi dezvalui eu enigma dispartiei prea timpurii a lui Culianu.
Dumnealui era membru al unui forum, s-a azvarlit prea tare intr-o discutie fierbinte si si-a luat-o.
Fara nicio masonerie sau secu/ritate/larizare/ndare/noaste, ci doar a suparat pe cineva penca iscodit trebile prea tare si vreia musai musai sa aibe dreptate, asa ca a devenit un Detectiv impuscat din spatele tastaturii ( fara internet pe atunci).
Gata, enigma rezolvata.
Si sa  nu credeti ca glumesc.
....

Unde-i partea nociva ? De ce si pe cine deranjaza discutia asta ? Te rog colega administrator @alx aflam ceva si in clar ? Pentru ca, daca e sa vb de "zone gri" ale discutiei, singura care-mi atrage atentia ar fi ca "stirbim prestigiul unei zone", invinuind-o de rea credinta si participare directa la cazul IPC exact acum cand vrea sa-si puna un "big nils-boss" in fruntea m(a)esei de pe la noi. Poti, te rog, da alt exemplu de "zone gri" ale discutiei ?

Xanadron

#302
Achtung fiualploii, ca-i posibil sa intri si tu-n vizorul alx-ian din cauza motivului :-D curiozitatii tale exceSIEve...
Citat din: fiulploii din  08 Aprilie 2016, 11:46:33
(1) Aici ca peste tot, exista un Sistem cu reguli scrise - vezi Regulamentul - si cu reguli nescrise . Vezi de exemplu lipsa de reacție a ta @Xanadron  :lol: pe subiectul cu Analiza unor picturi ...contemporane .
  Si altele fără număr . Ideea e ca se duce un subiect până la o anumită limita ce poate fi considerată marginea Pamântului  :-D

(2) P.S. Unde sunt domnule cei care fac vise lucide sau călătorii extracorporale când ai nevoie de ei?  :martiansmile: Sau nu se ocupa cu lucruri mărunte sau nu au acces in multe zone . Înclin spre ultima ipoteza ceea ce imi aduce un Argument in plus că ieșirile extracorporale ar fi monitorizate automat iar accesul restricționat din diverse motive de unde rezultanta finala: esti tot in Matrix si decorporalizat , iar Matrixul este controlat de o I.A. (@Xanadron, te rog sa mai aduci niste completări pe domeniu  :wink: , toata lumea știe ca tu știi ce nu stiu mulți dar ar vrea sa știe ce știi ! Ufff, grea frază am scris  :lol:
1) N-are rost sa-ti reamintesc tocmai tie ca totu-i benevol p-un forum. N-am mai revenit insa pe topicul de 1 Aprilie (ca doar asta si fuse-n principiu) din cauze mult mai simple decit s-ar putea crede - mai precis, (re)considerind c-am spus cam tot de trebuia in fraza:
"Asa ca n-ar fi poate inutila o re-rumegare a posibilitatii aluziilor, (dez)iluziilor sau confuziilor inerente oricaror micro- sau macro-detectiveli derulate-n virtual."

Nu cred asadar ca te-ar "lumina" cu ceva detaliile privind dorintzele figurative ale comanditarului respectivei picturi morale :lol: - fiindca au fost mult mai simple decit simbolistica hiper-sucita-nvirtita trantita de JE pe chirpiciul varuit (solid totusi lipit peste barne, asa c-o s-o puteti analiza si cind n-oi mai sufla.)
Nici amanuntul ca am executat-o MOCA nu prezinta vreun enteres, da' uite ca ti-l spusei, desi m-am auto-turnat drept fraier idealist si nu eventual vinator de comenzi pe net (amatorilor rufonauti le-as face totusi discount-uri, da' din zero-i mai greu... :lol:)
...Sa-ti mai zic si ca f. doxologicul popa din sat n-a fost deloc oripilat de ea? Ba chiar i-a placut - in ciuda semnificatiei cam nasparlii a pasaroiului respectiv SI pt. ortodoxie (aici sper ca fratele SLEAH n-o sa jubileze totusi - nu-s deci nepotu' cumnatului Anticristului. ;))

2. Nu sfatuiesc pe nimeni (cu capabilitati d-astea exo-extra OBE, clar) sa aiba tentative de retro-intruziune in extrem de imbirligatul "traiect" al matrasirii lui IPC. Presupun deci c-ar fi stopati cu aceeasi ostilitate toxica de catre aceiasi "controlori" care i-au faultat pe Calatorii Astrali (d-aia pi buni, nu ca anumiti juristi din Aix-en-Provence :lol:) in incercarile lor de-a urmari "aburashele" unor CS-uri in drumul lor ghidat spre Releul Selenar. :fullmoon:

Asta nu inseamna ca n-ar merita revenit mai adinc (dar tot exclusiv teoretic) pe tema controlului IA/AI-matrixoid si, evident, a eventualelor metode de fentare a lui (chestie posibila zic eu in continuare doar post-mortem, dar si numai dupa un antrenament asiduu pre-expiere.) Ca nu degeaba ziceam mai demult... deloc offtopic si p-acilea:

  "Cu privire la credintza getilor în nemurire mentzionatã de Herodot, Eliade, urmând studiile lui Linforth, face o precizare esentialã în întelegerea cultului zalmoxian, anume cã áthanatizein nu înseamnã "a se crede nemuritor", ci "a se face nemuritor". Aceastã "imortalizare", dupã termenul folosit de Eliade, "se dobândea prin intermediul unei initieri, ceea ce apropie cultul instaurat de Zalmoxis de Misterele grecesti si eleniste".
    Taman teama de (re)cunoasterea si eventual (re)inceperea initzierii asteia orfice  pe actualul teritoriu dacic cred ca-i mina-n lupta pe detractorii/deformatorii adevaratei noastre proto-istorii (unii bine intentionati in gugumania lor "academica", dar nu toti)."


...Asa ca uite cum am deschis fara sa vreau (sanchi :lol:) o noua carare a prezumtiilor ref. la motivele anihilarii lui IPC (ritualica au ba, trans-pineala sau nu, da' clar stringent necesara... pt. unii).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

E, uite la asta ma gandeam si eu ca motiv al plecarii lui IPC spre "campiile inverzite". Evocarea unui mit, a unei practici uitate - dar cu radacini adanci pe aceste meleaguri - ar putea fi motivul eliminarii lui. Si nu orice evocare, cred eu, ci una verificata si pusa in practica cu ceva vreme inainte de momentul "plecarii", dar care trebuia sa apara in volumul de carte la care inca lucra. O astfel de evocare ar fi facut ca planul MM sa esueze - daca nu cumva a si esuat - privind in urma la ce au vrut unii si ce-a iesit din anul de cotitura '91.
Discutia a vut insa si un rol evidentiat pe aici de cineva: o revizuire a amintirilor din anii aia, revizuire care a colorat albu-in-negru si invers, raportat la unele intamplari traite, carora nu le-am dat nici o importanta atunci, ba chiar le-am socotit abureli schizofrenice ale unora  :rainbow:. Dar revin dupa raspunsul lui @alx, ca sa fiu sigur ca nu extind discutia spre "zone gri" nepermise.
Toate cele bune...

fiulploii

#304
Citat din: Xanadron din  08 Aprilie 2016, 12:41:07
Achtung fiualploii, ca-i posibil sa intri si tu-n vizorul alx-ian din cauza motivului :-D curiozitatii tale exceSIEve...1) N-are rost sa-ti reamintesc tocmai tie ca totu-i benevol p-un forum.  ...

   Hai sa tăcem toți atunci fiindca teama păzeste strugurii  :lol:

   Nu neagă nimeni ca totul e benevol pe un forum , inclusiv aruncat de pastile si plecatul in spațiu fără sa se dea si apa necesară înghițirii pastilei  :lol:
   
    Ce ar fi sa deschidem o lista cu bănuielile fiecăruia despre ceilalți ? Am constata atunci ca toți membrii sunt sfinți in apreciere proprie si agenți secreți in aprecierea celorlalți  :mrgreen:
    Si ca un corolar - bănuiesc ca asta inseamna încoronare :))) drumul către facerea de nemurire e blocat ?!

L.E. Cam ce numar de nemuritori se apreciază a fi fost pe vremea Daciei?
       Si cu toata nemurirea lor , au cam fost învinși si cam șterși din scripte .

Xanadron

#305
Nu, nu-i blocat drumul spre áthanatizein - se-ncearca doar re-blocarea lui definitiva (parerea mea).
...Dar ce oare-i "definitiv" in Uni/Multiversul asta?
Citat din: fiulploii din  08 Aprilie 2016, 13:44:52
  (1) Hai sa tăcem toți atunci fiindca teama păzeste strugurii  :lol:

(2) L.E. Cam ce numar de nemuritori se apreciază a fi fost pe vremea Daciei?
       Si cu toata nemurirea lor , au cam fost învinși si cam șterși din scripte .
1. Ba, cred ca RUFOn e forumul (romanesc, n.b.) pe care se "tace" cel mai putzin - sau hai sa zic cel mai "transparent". :wink:

2. Prea multi [presupun ca] nu erau, fiindca ascetici nu erau toti dacii - dac-ar fi sa credem in ascetismul avansat al cercului restrins selectat al zalmoxienilor initiati in spiritul - si de catre Z-spiritul Aceluia presupus a mai subzista dincolo de Timp :planet: si bantuind inca o anume zona, evident carpatica.
Ma-ndoiesc oricum ca cei doar 11-13 "assistant-managers" :lol: ai lui Big-Z :star: au fost matrasiti de romani - si chiar daca le-or fi fost macelarite ambalajele carnale, de o cu totul alta "nemurire" vine vorbirea-n ce sustine M. Eliade (si IPC de altfel.)

L.E. Mai glumesc - ca si tine, filiuspluviorum - apropo de curiozitatile exceSIEve. 8-)  N-as fi facut-o insa daca nu mi-as fi amintit niste foste reclame SIE aparute cindva p-aici. Pur intimplator credeau ca pot gasi rookies printre rufonauti, evident - move along folks to Mossack FonSecu, nothing to see here. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tamerlan

#306
Citat din: fiulploii din  08 Aprilie 2016, 13:44:52
   Hai sa tăcem toți atunci fiindca teama păzeste strugurii  :lol:

Dacă tac toți nu se transmite nimic. Schimbul de informații este nul în cadrul grupului și scopul tuturor indivizilor din grup este ratat complet.
Dacă tac doar unii, în timp ce ăilalții se căznesc să schimbe informații... atunci aceștia contribuie foarte puțin sau chiar deloc, bazându-se pe un aport mai mare din partea celorlalți, în vederea atingerii scopului propus. Aceștia sunt "pasagerii clandestini" sau așa-numiții "free-riders". Cel puțin teoretic, la sfârșit aceștia vor dispune de aceeași (cantitate de) informație ca și participanții activi la discuție, deși nu au contribuit sau au contribuit foarte puțin la procesul de colectare a acestei informații. Interesant este faptul că, deși acest lucru este evident (în special pe un forum), apatia acestor free-riders nu pare să-i deranjeze pe participanții activi la discuție.
Motivele nu pot fi decât două:
1) discuția în sine (deoarece contribuie la sporirea cantității totale de informație) reprezintă oricum un rezultat pozitiv pentru cei activi. Rezultat, care nu ar fi fost obținut de cel activ dacă s-ar fi situat în tabăra pasagerilor clandestini. Nefiind vorba de un cost mare al atingerii scopului, o atare strategie adoptată de cei activi este per total una avantajoasă (efortul de a scrie/comunica și timpul pierdut este compensat de plăcerea în sine de a comunica și de îmbogățirea cu informație).
2) Un eventual alt motiv (conex celui de îmbogățire cu informații noi sau de satisfacere a curiozității) poate constitui de asemenea, o motivație suficient de puternică pentru participarea activă la o astfel de discuție. Acest motiv - în funcție de fiecare individ în parte - poate conduce, după caz, la animarea discuției, la deturnarea ei, la abaterea ei, la strecurarea de sugestii invizibile, etc. Într-un cuvânt la manipularea acesteia. Scopul???  :? Depinde de motivul conex urmărit de cel care procedează așa.

Deci revenind la chestiunea inițială... (unii) nu putem tăcea, deoarece o asemenea strategie ne aduce mai puțin decât contrariul ei. Cu toate acestea, nu putem spune chiar tot, din diverse multe alte motive, printre care pot identifica la loc de cinste: lipsa de încredere între participanții la discuție (fără a face vreun reproș aici, ci doar o constatare!).

Citat din: fiulploii din  08 Aprilie 2016, 13:44:52
L.E. Cam ce numar de nemuritori se apreciază a fi fost pe vremea Daciei?
       Si cu toata nemurirea lor , au cam fost învinși si cam șterși din scripte .
Ce înseamnă "învinși"? Oare nu cumva preluăm acești termeni de învins și învingător în sensul strict limitat pe care inamicul încearcă să ni-l inducă? :? Să dau un mic exemplu... Atunci când martirilor creștini din primele secole după Christos li se tăia capul, erau torturați sau erau aruncați la lei... cine era invinsul și cine învingătorul?  :roll:

Despre numărul lor... nu mă pronunț din lipsă de cunoștințe/informații. Și de-aia... mare pomană și-ar face cineva cu mine, dacă m-ar lumina în această direcție.  8-)
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

fiulploii

  Hai sa mai deviem aparent out-of-topic .
  Or fi fostu doar 11-13 asistenți dar am impresia ca grupa asta mică , in caz de nevoie, putea extinde aspectul practic al nemuririi asupra multora, războinici sau nu si spun asta deoarece cred ca altfel nu ar fi fost pomeniți nemuritorii in istoria rămasă . Curios îs evident , ce însemna latura aceasta practica si cred ca si altii ca mine . Din câte stiu eu, oficial nu esteconsemnat nimic deși am inceput sa reiau declarațiile papale cu referire la România  :lol: ca să vezi unde-ai si unde crapă!
  Devine curios ca ce vb papa incepe sa se adeverească si iau ca ultim exemplu ideea papei cu femeile preotese pentru ca de curând sa se dea publicității si sa se deschidă publicului un mormânt in Roma ce are pictate pe pereți scene din creștinismul timpuriu unde o femeie are rolul preotului si oficiază sfintele taine creștine .
  Sa revenim pe plaiurile noastre -înca nu se știe până când . Presupunând ca IPC fost-a ucis pe motive de tehnica mitologică asta implica clar ca exista o metoda de a "împărți" nemurirea analog cu împărțirea poțiunii magice Galilor de către Getafix aka Panoramix , druidul vrăjitor din Asterix  :lol:
   Si atunci Dă-big-Zet este in aceeași oală cu Merlin, Gandalf si Getafix . Interesant numele celui din urmă, zic eu având pareidolie conceptuală  :lol:
   Cumva deci, mercantilul, arivistul sau mai stiu eu cum, de IPC a dat din greșeală peste o tehnica-ritual de trecere dar nu prea știa ce inseamna sau ce presupune . Poate ca era in textul cărții ce urma sa o publice sau poate ca fusese deja publicată, nu stiu ca nu am timp sa-i citesc opera deocamdată .
   Cred ca cauzele uciderii se găsesc in opera publicată ,
   Ceea ce ține de tehnica si procedura uciderii este poate nesemnificativ dupa părerea mea la momentul acesta.

   Am studiat pe net cum a apărut decapitarea si tehnicile de aplicare. Interesant mi se oare ca am găsit la un moment dat o info ce zicea ca decapitare nu ar însemna despărțirea fizica de trup ci tăierea legăturilor pineale cu restul ????? Chiar nu stiu ce poate însemna asta, altii mai citiți in cele ocultism-mistice cred ca ar putea sa spună .
   Si uite așa au fost cică următoarele tehnici :
  - ruptul capului - tehnica care mai rezista doar in limba română si care consta in aplecarea capului cât mai pe spate si apoi răsucirea lui brusca astfel nu stiu care os penetrează nu mai stiu ce .
  - tăierea propriu zisa cu diferite scule
  - împușcarea in ceafa sau înțeparea cu un obiect ascuțit si suficient de lung
In ziua de azi s-a cam pierdut întelesul ezoteric , a ramas doar simplitatea si rapiditatea procedurii, un fel de "Fast-food" pt cei potențial existenți de deasupra noastră in piramida trofică.

Citat din: Xanadron din  08 Aprilie 2016, 14:19:14
...spiritul Aceluia presupus a mai subzista dincolo de Timp :planet: si bantuind inca o anume zona, evident carpatica.

Nu crezi ca bântuirea asta este o "scanare" declanșată automat fie la intervale regulate , fie la apariția anumitor condiții ? Iar asta presupune si existența unor anumite tipuri de senzori , senzori a căror "radiație" te energizează , îți da puteri , bla-bla-bla .

  Zic si eu ..

alx

#308

  Uitati  o alta intrebare: eu am pus o intrebare tintita, pe care o citez mai jos:
Citat din: alx din  07 Aprilie 2016, 11:52:37
Revin cu intrebarea care ma...bantuie: cui prodest?


Reactia a fost asta:
Citat din: Grifon din  07 Aprilie 2016, 12:36:05Sigur ți se pare, d-le @alx.In treacăt fie zis, și mie mi se pare că am contribuit cu detalii / date concrete, destul de utile - n-am fost doar "consumator", ci și destul de "furnizor". Normal că-mi expun ideile - ba chiar mi-am arătat explicit variantele (și procentual). Ce oare e așa straniu aici ? Dinamica ideilor vehiculate e mare și extinsă, așa că pot să mi le schimb și  p-ale mele...Faptul că eu apreciez (sau nu) unele din teze, nu inseamnă că se ia cineva după mine - ba chiar, dacă-și mai alimenteza suspiciunile, dimpotrivà. Mi-am remarcat interlocutorii a poseda intelecte / personalități puternice - așa că-și pot păstra singuri de grijă.Oricum, ca să nu mai lungim vorba: d-ta, herr obersturmforum, dorești ca eu să nu mai postez aici ? Căci dacă da, treaba se rezolva iute- - d-ta confirmi si eu mă execut. Eventual intreb (preventiv) pe care alte subiecte pot posta, fără a genera diverse suspiciuni.                                                                      Cu respect față de autoritate, @Grifon
Aveti cumva senzatia ca mi s-a raspuns la intrebarea pusa?

Dupa ce primesc raspuns la intrebarea asta,poate o sa continui cu...explicatiile. Poate...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Tamerlan

Citat din: alx din  08 Aprilie 2016, 15:36:27

Citat din: alx din  07 Aprilie 2016, 11:52:37
Revin cu intrebarea care ma...bantuie: cui prodest?

Reactia a fost asta:
Citat din: Grifon din  07 Aprilie 2016, 12:36:05
Sigur ți se pare, d-le @alx.

In treacăt fie zis, și mie mi se pare că am contribuit cu detalii / date concrete, destul de utile - n-am fost doar "consumator", ci și destul de "furnizor". Normal că-mi expun ideile - ba chiar mi-am arătat explicit variantele (și procentual). Ce oare e așa straniu aici ? Dinamica ideilor vehiculate e mare și extinsă, așa că pot să mi le schimb și  p-ale mele...

Faptul că eu apreciez (sau nu) unele din teze, nu inseamnă că se ia cineva după mine - ba chiar, dacă-și mai alimenteza suspiciunile, dimpotrivà. Mi-am remarcat interlocutorii a poseda intelecte / personalități puternice - așa că-și pot păstra singuri de grijă.

Oricum, ca să nu mai lungim vorba: d-ta, herr obersturmforum, dorești ca eu să nu mai postez aici ? Căci dacă da, treaba se rezolva iute- - d-ta confirmi si eu mă execut. Eventual intreb (preventiv) pe care alte subiecte pot posta, fără a genera diverse suspiciuni.

                                                                      Cu respect față de autoritate, @Grifon

Aveti cumva senzatia ca mi s-a raspuns la intrebarea pusa?

Dupa ce primesc raspuns la intrebarea asta,poate o sa continui cu...explicatiile. Poate...


Eu cred că am răspuns tangențial la întrebarea aceasta în #306: http://www.rufon.org/forum/diverse/detectivi-din-spatele-tastaturii/msg96139/#msg96139
Dar poate nu este ceea ce cauți... Habar n-am...  :?
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Grifon

                            Hey, Mister Policeman
                                            I don"t want no trouble
                            I just wanna do my jiggelin''
                                            Down to the floor....

Cântăreața aia mulatră le cântă mai bine, iți recomand videoclipul pentru destindere, d-le @alx...

Cui prodest ? Mie-mi prodest ! Asta ar putea răspunde, de altfel, fiecare din colegii care s-au arătat interesați. De aia forumurile sunt creații folositoare...adicătelea nu inutile. Prodest -ul e un lux pe care-l ofer, periodic, minții mele - că doar nu crezi c-am intrat in discuții doar ca să fluier a pagubă.

Și apropo de fluier..."eu când vreau să fluier, fluier !". Ce te deranjeazà mai mult, prodestatul sau protestatul ? Regulamentul ți l-am respectat, politicos am fost chiar mai mult decât alții, la obiect mi se pare că sunt SIGUR c-am fost...eșuez in a-ți ințelege adânca-ți preocupare pentru modesta-mi persoană.

Ia-mi intrebarea retoric, domnule admin. Dacă ceilalți colegi așteaptă răspunsuri de la dumneata - eu nu. Comunică-mi dacă vrei să părăsesc sine die subiectul (sau, cine știe, poate tot forumul !) și te voi scuti de tot de grija-mi. Ți-am ințeles "vigilența", și tocmai am spus mai devreme că las pe alții...altceva, ce mai poftești să fac pentru domnia-ta ?

Ințelege și dumneata că exagerarea bànuielilor incepe să mà obosească.

fiulploii

  Acum cine deturnează discuțiile?  :lol: :lol:
  Acelasi virus de pe vremea dacilor : ne ucidem intre noi  :evil: in loc sa ne nemurim .
  Sau mai știi, asta o fi calea spre nemurire : sa rămână numai unul ?  :lol:

Apropo, @Aseneth- eminenta cenușie , ce ai vrut a zice cu acea Amenințare subtila ca un elefant in jungla ? Vezi postarea colegului @Ganditorul .


Ganditorul

Eu cred ca aceasta discutie nu poate fi oprita. Nu la comanda vizibila...  Imi place ca discutie si am ajuns sa nu-mi pot bea cafeaua dimineata decat citind ce au scris colegii. Am pus o intrebare mai devreme si @Grifon a spus ca initierea discutiei a fost o intamplare... Nu mai sunt asa sigur de asta dupa "dependenta" capatata pe acest subiect. Cine dintre colegii care scriu aici mai simt o astfel de "dependenta" fata de subiectul IPC - si nu intreb asta fara motiv ci pentru ca acolo o sa gasim raspunsul la "cui foloseste discutia" dar mai ales la intrebarea "pe cine deranjaza discutia" despre ...rezonanta timp, spatiu, informatie. La intrebarea "cum am devenit asa dependenti si cine ne-a varat dependenta asta in cap" ...n-o sa aflam raspunsul niciodata. Zic si eu...

CitatL.E. Cam ce numar de nemuritori se apreciază a fi fost pe vremea Daciei?
       Si cu toata nemurirea lor , au cam fost învinși si cam șterși din scripte .

Din cate am aflat prin preumblariele mele nu exista nici o urma de mormant de dac - nici inhumare, nici incinerare - intre perioada Burebista si perioada Decebal in M-tii Orastiei. Si ai in aceasta fraza numarul celor "nemuritori" dupa unii, ce s-au inaltat/trecut in alta dimensiune, dupa altii. Si unii si altii fiind oameni de stiinta, arheologi ...care n-ar pune asta pe hartie nici daca i-ai pica cu ceara. :rainbow:
La intrebarea din spatele intrebarii (cati dintre nemuritorii de atunci ai Daciei mai sunt si azi p'aci, d'aci ) poate ca doar serviciul special papal iti poate raspunde, ca ei au crono-shpanul ala, de vede prin timp. Cum dai de grupul lui big-Z nu stiu dar cred ca IPC stia cate ceva. Parerea mea.


kandaon

#313
Legat de "disparitia dacilor" si ce ar fi putut face "zalmoxienii", pai putem specula destul daca ne uitam la niste chestii.
De ex imparatul roman Galerius, fiul unei dacite de la nord de Dunare si a unui traco-dac de la sud de Dunare, ajuns din cioban soldat si apoi imparat.

http://people.ucalgary.ca/~vandersp/Courses/texts/lactant/lactpers.html

<< The mother of Galerius, a woman exceedingly superstitious, was a votary of the gods of the mountains. >>

<< Whatever, by the laws of war, conquerors had done to the conquered, the like did this man presume to perpetrate against Romans and the subjects of Rome, because his forefathers had been made liable to a like tax imposed by the victorious Trajan, as a penalty on the Dacians for their frequent rebellions. >>

<< He was aware of his danger, and allowed his soldiers to disperse themselves, and to plunder and destroy far and wide, that, if there were any pursuers, they might be deprived of all means of subsistence in a mined country. So the parts of Italy through which that pestilent band took its course were wasted, all things pillaged, matrons forced, virgins violated, parents and husbands compelled by torture to disclose where they had concealed their goods, and their wives and daughters; flocks and herds of cattle were driven off like spoils taken from barbarians. And thus did he, once a Roman emperor, but now the ravager of Italy, retire into his own territories, after having afflicted all men indiscriminately with the calamities of war. Long ago, indeed, and at the very time of his obtaining sovereign power, he had avowed himself the enemy of the Roman name; and he proposed that the empire should be called, not the Roman, but the Dacian empire. >>

Tradus pe scurt, mama lui Galerius se ruga unor "zei" ai muntilor (deci undeva in Carpati, ea fiind de la nord de Dunare, cred ca de undeva de prin Oltenia de azi), iar fiul ei, care vroia sa schimbe chiar numele imperiului din roman in dac, s-a razbunat din greu pe romani pentru suferintele pricinuite stramosilor sai daci, tratand Italia ca pe o zona cucerita iar pe cetatenii romani ca pe o populatie cucerita in urma unui razboi.

Am putea specula (mai ales daca ne lasam un pic dusi de valu supranatural hehe) ca Galerius a fost influentat (de fapt asta nici macar nu e speculatie, e un fapt) de mama sa, care la randul ei, fiind o femeie extrem de superstitioasa, ar fi fost influentata de "zeii muntilor" la care se ruga ea.

Iar pe lantul asta a venit razbunarea "nemuritorilor" (celor ce stiu sa se faca nemuritori, cum bine cita maestrul Xanadron din Eliade), data "cu manta" cum se zice, la momentul potrivit, dupa ce si-au revenit si s-au pregatit un pic dupa atacul din timpul lui Traian.

Care atac roman ar fi putut fi sprijinit si intarit la randul lui de ceva forte supranaturale  :-), pe Columna apare insasi Jupiter (Zeus) dintre nori, aruncand cu fulgere in armata dacilor intr-un moment greu pentru romani, in mijlocul bataliei de la Tapae.

Putem specula si mai departe, cu gotii (numiti interschimbabil si geti la vremea aia, e o controversa cat de de geti/daci, germanici sau ce altceva ar fi fost) care au intrat pana la urma in Roma, si cu un alt trib dacic, costobocii, care au patruns hat pana in Grecia la un moment dat, unde ar fi distrus templul de la Eleusis (ala cu misterele)

https://en.wikipedia.org/wiki/Telesterion

<< A great hall in Eleusis, Telesterion ("Initiation Hall" from Gr. τελείω, to complete, to fulfill, to consecrate, to initiate) was one of the primary centers of the Eleusinian Mysteries. Devoted to Demeter and Persephone, these initiation ceremonies were the most sacred and ancient of all the religious rites celebrated in Greece.[1] >>

<< In AD 170, during the rule of Roman emperor Marcus Aurelius, an ancient tribe called the Costoboci launched an invasion of Roman territory south of the Danube, entering Thracia and ravaging the provinces of Macedonia and Achaea (Greece). The Costoboci reached as far south as Eleusis, where they destroyed the Telesterion. The emperor responded by despatching general Vehilius Gratus Iulianus to Greece with emergency reinforcements, who eventually defeated the Costoboci. Marcus Aurelius then had the Telesterion rebuilt.

In AD 396, the forces of Alaric the Visigoth invaded the Eastern Roman Empire and ravaged Attica, destroying the Telesterion, which was never to be rebuilt.>>

Se pare ca cineva de pe aici de la nord de Dunare a vrut neaparat sa termine cu "misterele de la Eleusis" si cu Telesterionu ala (marea sala unde se petreceau initierile alea misterioase)  8-)  :fullmoon: 

Na ca m-am cam departat de subiectu Culianu, care pare sa fi ramas (chiar si pentru niste super-detectivi rufonisti hehe) cam la fel de misterios (dpdv al mobilului asasinarii).
Desi zic eu, Eliade ar fi fost pe ici pe colo chiar mai tare decat Culianu in descifrarea anumitor lucruri, atata doar ca a stiut mai bine cum sa-si aranjeze "ploile" si sa se strecoare printre diferite jaloane si obstacole (desi a fost si el atins la un moment dat de niste critici si atacuri psihologice si de imagine).

P.S. - ca tot vorbiram de dacii nemuritori si de templul ala de la Eleusis de l-au pus jos pana la urma. Misterele de acolo aveau legatura cu zeitele Demeter si Persephona

https://en.wikipedia.org/wiki/Demeter

<< Though Demeter is often described simply as the goddess of the harvest, she presided also over the sacred law, and the cycle of life and death. She and her daughter Persephone were the central figures of the Eleusinian Mysteries that predated the Olympian pantheon. >>

<< In Greek mythology, Persephone (/pəˈsɛfəni/, per-SEH-fə-nee; Greek: Περσεφόνη), also called Kore or Cora (/ˈkɔəriː/; "the maiden"),[n 1] is the daughter of Zeus and the harvest goddess Demeter, and is the queen of the underworld. Homer describes her as the formidable, venerable majestic princess of the underworld, who carries into effect the curses of men upon the souls of the dead. Persephone was abducted by Hades, the god-king of the underworld.[1] >>

Demeter stapanea, in credintele si mitologia greaca (inca dinainte de aparitia zeilor din Olimp), peste legile sacre si ciclurile vietii si mortii, iar fiica ei, Persefona, era regina "lumii de dincolo" din mitologia greaca, si sotia lui Hades (zeul/regele lumii "de jos", al infernului cum s-ar zice).

Interesant ca getii/dacii pare sa nu fi avut conceptul aproape universal de lume de dincolo impartita in rai si iad, iar unele din aceste credinte ale lor s-au pastrat mai mult sau mai putin in credintele populare romanesti

Ganditorul

30 de ani de la moartea lui Mircea Eliade. Ascultă-i vocea - un minut de eternitate

Azi se împlinesc 30 de ani de la trecerea în neființă a lui Mircea Eliade. S-a stins din viață la vârsta de 79 de ani, la 22 aprilie 1986, în Chicago (SUA).

https://www.youtube.com/watch?v=-3cApJ1cZVg

SURSA : http://www.cunoastelumea.ro/30-de-ani-de-la-moartea-lui-mircea-eliade-asculta-i-vocea/