Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Detectivi din spatele tastaturii

Creat de fiulploii, 08 Septembrie 2015, 16:13:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

fiulploii

Citat din: Tamerlan din  01 Aprilie 2016, 11:41:45
Care "s.ecu" fratele meu alb?  :? Cine-i ăsta/asta? La ce te referi când spui/scrii: "s.ecu"?
Eu sunt fraier și am nevoie de explicații suplimentare. Te rog mult să mă lămurești, cine-i "s.ecu" ăsta... că tot dau de el p-aicilișea și nu știu de unde să-l iau.
Mulțam fain!  :roll:
Frate Horus  :wink: , aici eram si eu fraier si aveam nevoie de explicatii suplimentare
Citat din: fiulploii din  31 Martie 2016, 17:07:26
    Sa nu zici ca tu esti scriitorul Nucleului sau cum s-o numi el
www.rufon.org/forum/diverse-14/a-aparut-cartea-nucleul-enigma-spionajului-romanesc/msg73829/#msg73829

Sau , daca Nucleul a existat si înca nu a fost distrus, poate ca esti din partea cealaltă si încerci sa-l ponegrești Atribuindu-i o crima care nu-i aparține .
 
    Sau poate ca arunci si tu o nadă, dom' profesor .
Zic si eu la plesneală ... :lol:

  Totusi, dau o mica explicatie care incadreaza perfect postarile colegilor @abyss si @Xanadron in privinta conceptului s.ecu.
                       s.ecu aka SERVICIUL ECUMENIC

  Sper ca am fost explicit . Multam fain si io daca dezvolti tema respectivei forte de protejare a intereselor romanesti, poate asa voi capata unele raspunsuri la intrebarile puse pe tema nucleului .

Deunazi mi-a picat ochiul citav pe un articol despre spionii fantoma  :roll: O fi vreo legatura ?

Ganditorul

Superb ridicata mingea la fileu de toti colegii ce au postat azi - pentru ca ne apropiem de un nivel de analiza mai corect, zic eu, avand in vedere ca vb de disparitia lui IPC.

@biss a creionat excelent "tehnica magiei" MM. O sa adaug doar o remarca - privita dinamic, in evolutia ei, magia dominarii/manipularii a trecut de la "tinerea in ignoranta" specifica secolului trecut, cand orice descoperire/concept era greu sa ajunga la masele de "adormiti" pt ai trezi la tactica "ocuparii mintii cu probleme colaterale" pt ca multimea sa nu aiba timpul necesar de a se gandi la problemele reale si sa fie mereu cantonata in "frica zilei de maine".
De aceea si marile manipulari ale MM tin acum "doar 3 zile". Indata ce multimea are/ isi gaseste timp pentru a gandi un pic evenimentele ...toata magia se naruieste si apare necesitatea unei noi manipulari, si mai complexe.

Bine punctata asocierea intre Tesla si IPC ca pionieri ai ridicarii cortinei. Savanti si exploratori ai necunoscutului venit din trecut sau viitor pot rasturna "ordinea" dorita de MM. Nu cred ca exista mari diferente intre conectarea la "oceanul de energie" introdus ca si concept de Tesla si conectarea la o lume spirituala, in care sa simti energia Universului, descrisa de Eliade si Culianu. Raportul/diferenta poate fi una de abordare a acestei conectari -micro/personala sau macro/pentru toata lumea.

@Tamerlan
CitatMM aplică magia, pentru că este slab (comparativ cu cei înșelați), nu pentru că este puternic!
Ai reusit sa spui intr-o fraza ceea ce eu nu am putut sa fac inteles in toata polologhia mea. Da si eu cred ca MM este slab, dar nu numai comparativ cu ceilalti ci si cu toata "ordinea si existenta" din Univers. De aceea are nevoie disperata de a-si creea un univers propriu prin mistificare, prin tinerea sub capac a unor concepte si metode de rezonanta a multimii cu Universul nemarginit si creator. Sunt convins ca o racordare a 30% din populatie la energia universala - fie ca vb conectarea la "free energy",fie ca vb de conectarea personala la energia spirituala universala - l-ar scoate pe MM din joc pentru totdeauna.

CitatDeci magia aplicată în scopul înșelării, în scopul deposedării victimei de patrimoniul său, în scopul controlului acesteia... este instrumentul aplicat de cel slab.
fac aici o paranteza pentru a sublinia ca daca pentru un moment am sta sa definim scopul magiei o sa vedem ca nu e deposedarea de bunuri, nu e "fuga dupa resurse" sau "fuga dupa profit" ( toate putand a fi demonstrate ca subunitare, paguboase pe termen mediu si lung) ci scopul ar fi "goana dupa crize care sa tina mintea umana ocupata", sa nu o lase sa treaca de pragul "omul este prin definitie un pradator, un distructiv", sa nu lase mintea omului fara sentimentul de teama - fie ca e vb de teama unor lipsuri, sau pierderea sanatatii (epidemii), sau pierderea unor drepturi etc. Nu conteaza ca pentru satisfacerea acestor nevoi imediate poluam, distrugem, ne distantam intre noi, ne uram - totul e sa avem mereu in minte ca "maine ne va lipsi ceva", si sa fim gata sa "facem tot" pentru a rezolva aceasta situatie.
Esenta manipularii ar fi in aceasta ipoteza nu lipsa informatiei sau lipsa de cultura a omului ci ... lipsa timpului (si starii necesare ...) pentru introspectie.
- Sa fi gasit IPC o formula (magica) pentru a trece de acest neajuns si pentru a vedea dincolo de spatele cortinei ? (pt ca tot vb de experientele de "modelare proprie a unor liniilor temporale")

Aceasta discutie mi-a adus in memorie intamplari bizare de prin '90 - de care voi vb la un moment dat - ce pot genera o ipoteza mult mai fantastica decat cea cu "glontul venit din neant".

Grifon

Am apucat să studiez puțin portretul-robot obținut prin curtoazia @fiuluiploii, și mi-am făcut deja o părere preliminară. Mai aștept insă inainte de a posta o concluzie tranșantă, căci vreau sã consult mai multe tratate de specialitate, alternativ.

Chiar dacă unii colegi pot fi sceptici in privința valorii unor asemenea studii, precizez că fizionomia / fiziognomia (ambele variante sunt acceptate, maestre @Xanadron) este o disciplină foarte respectabilă și foarte veche (din același pachet cu astrologia). Nu Lombroso e creatorul ei, dânsul având doar meritul de-a o aduce in contemporaneitate, și defectul de-a o lega de teoriile darwiniste.

Privitor la Culianu, mica mea evaluare nu se depărtează prea mult de adevăr. Indubitabil inteligent, cult și studios, era insă, simultan, depresiv și vulnerabil in spectrul social / afectiv. Ajunsese aproape s-o idolatrizeze pe madam Wiesner, comparând-o cu diverse zeități...smaraldice (cel puțin așa s-a confesat stimabila după moartea sa). Probabil profesa medievalul "amour courtoise". Cu ceilalți din jur era rezervat, distant, alternând timiditatea cu ironia răutăcioasă. Se schimba insă radical in fața studenților, când devenea expansiv, plin de umor, plin de solicititudine și angajament (f. posibil defula acumulările complexelor sociale). La filme nu se sfia se plângă, lăsându-și afectele să-l copleșească (ex: "Cyrano de Bergerac", unde a lăcrimat serios, precum ne explică tot mrs.Wiesner). In Italia a avut o criză existențială, după fuga din România - aproape intrase in vrie cu identitatea (tentativă de suicid, urmată de o călugărire de 2 săptămâni la o mânăstire franciscană, urmatà de o la fel de rapidà re-laicizare.  Asta ca să nu mai pomenesc de diferitele relatări care-l acuză de arivism, oportunism, etc.

Ce vreau de fapt eu să subliniez ? Că ce era al lui, era ! Sunt primul care-mi scot pălăria in fața capacităților și operelor sale...dar și defectele erau defecte. Să nu-l ridicâm pe alte postamente - altele decât cele pe care, in mod just, le merită. Prin asta vreau să spun că nu-l văd a fi un "cutezător"...un "Prometeu" care se luptà cu "zeii" să ne aducà nouã, muritorilor, secrete fatale...De asemenea, mi-e f. greu să mi-l imaginez un mega-agent psi....de fapt nici ca pe-un "secret spy" clasic...indeplinind "misiuni", fie față de o grupare, fie față de alta.

Poate greșesc, dar biografia "bate" cu fizionomia. Nu vreau prin asta să subminez unele proiecții vizate de colegii @Tamerlan sau @Gânditorul (care sper să nu se indoiască de simpatia mea), dar mi-ar place să fim mai realiști...chiar dacă așa ni se spulberă ipoteze (speranțe?) f.frumoase....

fiulploii

#258
Alte articole
http://www.nytimes.com/1993/01/17/us/scholar-s-death-remains-a-mystery.html
http://www.washingtonpost.com/wp-srv/style/longterm/books/chap1/erosmagicandthedeath.htm
http://mihneamaruta.ro/2011/05/29/interviu-ileana-petre-culianu-nu-era-din-lumea-noastra/

Doar așa de chestie, am găsit azi niste cabine de wc cu perete despărțitor care nu este până in tavan si in plus nu mai era nimeni in zona  :lol: Repede Am intrat intr-o cabina, am închis ușa cu zgomot, am lăsat capacul jos -fără zgomot- , M-am urcat pe vasul de wc si de aici devine interesant  :lol:
  Am 1,80m înălțime peretele despărțitor este la o oarecare distanța deci a trebuit sa stau înclinat , sa dau brațul peste perete , sa întind mâna si sa tintesc imaginar un cap al cuiva aflat Așezat pe wc .
  "Cu precizie chirurgicală" cică zice raportul poliției ca s-a tras . Asta inseamna ca trebuia sa tintesc precis, fără zgomot si in plus sa țin mâna astfel încât traiectoria glontului sa nu fie oblica prin craniul victimei . Mno, dificil pt mine, am făcut zgomot , era sa alunec  :lol: câtdespre țintit chirurgical ce sa mai vorbesc . Clar sunt teoretician amator din spatele tastaturii .
   Una peste alta, se presupune ca un profesionist nu ar avea asemenea probleme insa intr-o încăpere cu cinci cabine de wc - cum se zice ca era - in care nu mai e nimeni , in care te așezi pe un wc si auzi ca mai intra cineva tocmai in cabina alăturată, cât de surd sau de distrat trebuie sa fii ca sa nu auzi fosnetele făcute de celălalt , fie si de la haine cand se mișca corpul ?
   Vreau sa zic ca nu a mișcat sau nu a schițat nici măcar o mișcare de a ridica privirea sa descopere sursa zgomotelor .
   
   
    Unde greșesc cu raționamentul ?

Grifon

D-le @fiulploii...tare ! Și eu am făcut, acu' ceva zile, un experiment similar, rugând um amic să stea "planton" la intrare ! Haahaaahaahaaahaaa ! Doamne, unde ne duce detectivistica asta ! Haaahahaa !

Concluzie - nici mie nu prea mi-a ieșit (fiind doar cu 1 cm. mai inalt ca d-ta). Totuși, cumva posibil era (aici depinde f.mult de inaltimea despărțiturii, asta e clar !). Eu am folost si un laser d-ala ieftin, roșu, ca să mă "benoclez" la  posibile traiectorii (doar ai remarcat că și pe mine m-a frământat mult poziția, incă din primele postări).

Iată ce am mai descoperit: e adevărat că trăgătorul era stângaci ( altfel, ori din buda stângă, ori dreaptă, nu putea face așa traiectorie). Stangaci are sens (cocoțat in buda din dreapta victimei). Glontele intră in partea dreaptă / spate a capului lui IPC, si iese, corect, față/stânga - cu conditia OBLIGATORIE ca victima sa fi stat f.aplecată (cam nefiresc, dar nu exclus - poate iśi lega "bascheții"...si nu neaparat invers...ca sa citez un prieten de-al meu...).

Voi reveni cu detalii despre ce inseamna un stângaci. Dar abia apoi sa te ții...când voi bănui că asasinul putea fi AMBIDEXTRU ! Eeeeei ? Ce zici ?

Oricum, respect si simpatie ! Nu sunt singurul dus-dus-dus...la munte sus...sau.."pe budă sus"....hahahahahahahaha !

fiulploii

Dumneata colega de teren  :wink: ai tras vreodată cu un pistol?
In alta ordine de idei , nu conteaza daca era stângaci sau ambidextru zic eu . As vrea sa stiu de ce poliția a zis ca Asasinul era stângaci . Si totuși eu as opta pt varianta statului in picioare a victimei .

Astept cu interes detaliile promise atat aici cat si pe subiectul cu bufnița .
Dus-dus dar de obicei mie nu imi place varianta cu one-way-ticket to Mars, Moon or The Edge of No-man's-land  :lol:

Grifon

Intrebarea daca am tras vreodată cu pistolul e nitzeluș...hicleană ?

Americanii au dedus că era stângaci, așa cum am făcut și eu, in aventuroasa-mi escaladă. Unui dreptaci i-ar fi fost IMPOSIBIL să tragă asa cum am arătat ( de insiști, desenez si pun atasament !).
Desigur, la deductii precum ale mele au ajuns din nevoia descoperirii lui IPC, asa cum l-au gasit. Si eu am banuit la inceput ca era vertical...reciteste-ma la inceputuri. Ba chiar m-am gândit că asasinul l-a inchis in buda după ce l-a impuscat, sa intârzie descoperirea.

M-am mai răcorit insă, citind diverse detalii. Politistii n-au fost nici incompetenți,  nici rău intenționați. IPC era "pe scaun"...reiese si din dialogul ulterior Giplin - Brauer...acolo unde ăia se simt si "rușinați că nu l-au recunoscut" inca din prima clipă.

fiulploii

#262
Te cam dai pe după colț la întrebări directe ?  :lol:
Niste mici amănunte
https://serbanandronescu.wordpress.com/about/serban-andronescu-ioan-petru-culianu/

Citatul de mai jos e de aici
http://antiiluzii.blogspot.co.uk/2010/10/un-geniu-sacrificat-ioan-petru-culianu.html?m=1

Şi mă opresc aici cu citatele, care ar putea umple pagini întregi, nu fără a menţiona un ultim lucru: Culianu, perfect documentat se pare, afirma că moartea lui Giordano Bruno nu s-a datorat teoriei dezvoltate de magistrul său Galileo Galilei (ipoteză neverosimilă, de altfel, în contextul cruţării autorului de fapt), ci datorită publicării unei lucrări, "De vinculis in genere", în care denunţă, la final de sec. XVI, Marele manipulator. Lucrarea specifică numeroase tehnici de manipulare în masă, perfect actuale astăzi, imaginate şi aplicate intensiv, la acea vreme, de nobilime şi Biserica Catolică, mult mai complexe şi mai elaborate decât cele menţionate de Machiavelli în "Il Principe", care par a fi chiar naive şi primitive, prin comparaţie. La fel de interesant este că Bruno vorbeşte din interiorul sistemului, la persoana întâi, ca unul care luat parte activă la elaborarea lor şi care îşi doreşte evadarea din sistem, ca o ultimă penitenţă. Şi Culianu nu se rezumă doar la amintirea titlului acelei lucrări, ci face şi o prezentare a cărţii, trăgând propriile-i concluzii, deloc comode, unul dintre capitolele lucrării sale numindu-se chiar Marele manipulator.

Culianu, până în vara lui 1989, fusese probabil cooptat, cumva, de oculta mondială, deoarece se afla în posesia unor date greu de explicat, la acel moment. De pildă, îşi anunţă unii apropiaţi din ţară că s-a luat decizia înlăturării lui Nicolae Ceauşescu, specificând data exactă şi, de asemenea, nominalizează în clar doi dintre viitorii miniştri din cabinetele post-decembriste: Andrei Pleşu şi Dan Petrescu, cumnatul lui Culianu. În acelaşi sens, notabilă este prezenţa lui Culianu, în acel an, la tribuna abjectei Europe Libere, repetând gestul lui Panait Istrati din 1924, printr-un atac firav şi neconvingător, însă, la adresa naţionalismului lui Mihai Eminescu. Putem presupune că a fost una dintre concesiile făcute pentru a fi acceptat în interiorul ocultei financiare mondiale, cu scopul de a obţine informaţii. Eşecul demersului său este probat de asasinarea sa, printr-o execuţie în cel mai pur stil KGB-ist, fiind împuşcat în ceafă în toaleta Universităţii din Chicago.

Mult mai interesantă este urmarea. Poliţia americană şi FBI se mişcă extrem de încet. Prima declaraţie de presă, după asasinat, este de o cretinătate absolută, susţinând sinuciderea profesorului. Ancheta trenează nejustificat de mult şi, deşi declaraţiile ulterioare ale americanilor acuză guvernanţii de la Bucureşti, fosta Securitate şi chiar Vatra Românească, de planificarea şi executarea asasinatului, nu se face nici o anchetă în România.

Şi chiar şi mai dubios, un ilustru necunoscut, un american de origine greacă, Ted Anton, profesor la Facultatea de Ziaristică a Universităţii DePaul din Chicago, care nu-l cunoscuse niciodată pe Culianu, primeşte două burse succesive, una Fulbright şi alta din partea The Fund for Investigative Journalism, pentru a ancheta, vreme de cinci ani, peste 200 de persoane, cunoscuţi ai scriitorului sau membri ai autorităţilor.

Rezultatul anchetei a fost o carte de o stupiditate extremă, "Eros, magie şi asasinarea profesorului Culianu", în care Anton face o prezentare penibilă a României, în cel mai pur spirit cocacolist, omite mare parte din declaraţiile făcute de apropiaţii lui Culianu, evită onctuos adevărul şi ajunge la aceeaşi concluzie tembelă ca şi autorităţile americane.

Luând în considerare sumele substanţiale primite, nu puţine au fost vocile care au susţinut că instituţia asasină l-a sponsorizat pentru a colecta cât mai multe date, în scopul muşamalizării finale a asasinatului, tehnică deloc originală de altfel. A fost aplicată şi după asasinarea lui John F. Kennedy şi a lui Martin Luther King, pentru identificarea şi neutralizarea martorilor incomozi. Sau de comisia senatorială ce a anchetat crimele loviluţiei.

Consideraţii finale

1. După decembrie 1989, Culianu se lăuda cât de bine "a calculat" şi nu "ghicit", amănuntele concrete legate de evenimente. Cei doi, nominalizaţi de el în clar, se aflau pe lista oficială de dizidenţi, a Occidentului, faptele lor fiind popularizate intensiv prin posturile de radio subversive, familiarizând lumea cu numele lor, astfel încât propulsarea lor în guvern să nu mire pe nimeni.

2. Prezenţa lui Dan Petrescu, cumnatul său, pe lista amintită arată clar apartenenţa acestuia la instituţia planetară care ne-a pricopsit cu loviluţia decembristă. Nu este hazardat să presupunem că acesta l-ar fi putut recruta pe Culianu. Implicarea comună a KGB şi CIA este indiscutabilă, fie şi numai dacă ţinem cont de întâlnirea din vara lui '89 a lui Bush şi Gorbaciov de la Malta, ambii fiind urcaţi în scaunele prezidenţiale, din funcţiile anterioare de şefi ai agenţiilor proprii de informaţii.

3. Logodnica sa, Hillary Wiesner, îşi aminteşte rapiditatea cu care fericirea şi idealismul lui Culianu se transformă în groază când identifică la TV majoritatea "actorilor" din decembrie ca fiind ori masoni ori în solda KGB, ori ambele.

4. Ioan Petru Culianu, fundamentase teoretic necesitatea lichidării unui sistem social fundamental corupt şi distructiv, făcând o critică perfect documentată a cancerului financiar planetar.

5. Culianu insistă asupra dezvăluirii identităţii Marelui manipulator în persoana ocultei financiare mondiale şi a Bisericii Catolice.

6. Instituţia asasină are, în mod cert, o componentă fanatic religioasă, foarte posibil necreştină. Orice criminal profesionist studiază obiceiurile victimei şi alege un moment şi o locaţie care să-l expună cât mai puţin. Profesorul a fost asasinat într-un loc mai mult decât aglomerat (o mare universitate în care se desfăşurau, la acel moment, mai multe simpozioane, fiind prezenţi mulţi invitaţi din exterior), într-un moment de intimitate fizică imposibil de anticipat, la toaletă şi într-o zi sfântă a ortodoxiei, cea de 21 mai (vă reamintesc că Ceauşescu a fost asasinat de Crăciun, C.Z. Codreanu în noaptea Sf. Andrei). S-ar putea presupune că ordinul de execuţie a impus atât latura umilitoare, cât şi cea anticreştină a asasinatului.

7. Complicitatea KGB şi CIA pare plauzibilă, tipul execuţiei indicând spre sovietici, dar aceştia nu aveau resursele necesare pentru a orchestra, ulterior, deruta falsă presei americane (ipoteza sinuciderii) şi a bloca practic, în timp, ancheta (portretul robot al criminalului a fost pus în circulaţie la câţiva ani după asasinat, de exemplu). Ca să nu mai amintesc şi sponsorizarea primită de Ted Anton, care nu pomeneşte nimic despre aceste lucruri în carte, deşi, din discuţiile avute cu prietenii lui Culianu din ţară, rezultase că avea cunoştinţă de ele.

Şi închei aici, având credinţa că va veni şi ziua libertăţii noastre reale, sau, ca să-l citez pentru ultima oară pe Ioan Petru Culianu, cu "credinţa comună a unei patrii întregite, de la Nistru până la Tisa, liberă de toate imperiile lumii !"

Grifon

Ca un detectiv abil ce ești, d-le @fiulploii, bănuiesc că...bănuiești...că am citit si eu blogul lui Serban Andronescu. Acest onorabil e bine intentionat, dar nu prea se foloseste de logica, caci altfel ar fi dibuit, singur, câteva contradicții. Un exemplu ajunge, chiar din citatul dumitale:
- ba ne zice ca IPC avea acces la date "nefiresc" de oculte (Pleșu și cumnat-su Petrescu miniștri, plus "toate" detaliile rasturnarii lui Ceausescu)....ba ne zice că profesorul a fost uimit si "ingrozit" cand a vazut cine preia puterea.

Păi, ori știa...ori nu știa ? Așa mă pot da si eu "ocult" zicând că "stiu" cine l-a "gâdilat in ceafa" pe IPC...iar apoi să mă apuce damblaua cand văd..."cum mă ? ăștia ? Vaiiii..asa cevaaaa"....In plus, Pleșu a ajuns mult mai târziu ministru...iar Dan Petrescu ...a fost vreodata asa ceva ? Nu-mi amintesc.

Deci, in final : pe Serbanescu e bine sa-l mai lăsăm...era bun in faza primară a investigatiei noastre, acum referirile sale mai mult ne incurca.

Și mai pe final : "curioși", "curioși"...dar parcă-l investigam pe Culianu...nu pe @Grifon...dragul de el...

fiulploii

Cred că exagerezi , colega @Grifon  :lol: si o faci intenționat .
Contradicția sesizată de dumneata este trasa de par , zic eu , fiindca IPC nu a susținut niciodată ca ar deține filmul complet si exact al fenomenului România 1989 . In al doilea rând am impresia ca esti cam firoscoasă din fire  temătoare  :lol: nu te anchetează nimeni , dar daca ai fi tras cu pistolul ai fi gândit puțin altfel decât cu laserul roșu  :roll:

Concluziile mele de final :
      - nu se va afla niciodată numele asasinului
      - nu se va afla motivul
      - înclin parțial spre ipoteza fratelui detectiv @Tamerlan ca să iegzistă o entitate care comite niște recoltări in anumite zile ale poporului de-i zice român . Scopul acestora pare a fi sacrificial insa nu neaparat dupa credința neamului dar deh, doar pare, nu tot ce înoată si face "mac-mac" este Rață  :wink:

    Cum ziceam mai sus, părerea mea..

PS. Am mai zis si te-am mai invitat o dată dar poate nu ai auzit  :lol:   Nu mai lungi povestea si treci direct la concluziile tale fiindca dupe moi e clar ca încerci sa conduci discuțiile intr-o anumită direcție .  :lol:

Grifon

Dupa dumnea-toi @fiulploii, sunt tot timpul limpezi diverse lucruri, așa că nu sunt zguduit (structural) nici de concluziile, nici de suspiciunile pe care, cu mândrie deduc, le emiți. Nutresc doar o sinceră invidie ptr. avansata CLARviziune pe care o posezi...

Te-am auzit și "prima dată" - dar am incercat să sar peste aluziile deranjante, așa că la fel voi face și acum. (incep să mă minunez de-a binelea de răbdarea ce-o dezvolt...!). Dacă dumnea-toi, sesizezi - cu o ușoarà mâhnire, presupun -  cum "le conduc" eu....de ce nu preiei manșa ? Eu unul, in "juniorimea" mea, măcar fii sigur că nu te voi bănui de cine știe ce tâmpenii....Mai mult chiar, te-aș urma cu plăcere in orice direcție de argumentare (chiar și la "exoticele" noțiuni de "recoltare" sau "glonț magic"l...fără a te acuza de ceva...fără a-ți spune d-nă...doar mirându-mă (in petto ) de cât de vastă e grădina...aia din care d-ta te temi să nu fii "recoltat", biensur !

Păcat de ultima-ți postare ...tocmai când incepuse aproape sa-mi placă de persoana-ți...

P.S. - Si-o mică precizare totuși, intrucât presimt că nu mă voi grăbi, prea curând, să discut cu dumneata : laserul roșu (doar ți-am explicat, zic eu, destul de limpede !) imi trebuia pentru stabilirea TRAIECTORIEI !  Pricepi dumneata ? To the airpoooort ! . Adică nu incercam să fiu Pancho Villa cu el ! Nu am stat sa măsor recul, vibrație mână, deformarea incheieturii, etc.s.a.m.d. ci doar urmăream multiple / posibile trasee rectilinii. Căci, un glonte tras, chiar dacă pe distanțe mari descrie o parabolă, pe distanțe asa scurte e aproape perfect rectiliniu. Una zis-am eu...alta "recoltat"-ai d-ta...

Tamerlan

#266
Citat din: fiulploii din  01 Aprilie 2016, 21:03:17
Dumneata colega de teren  :wink: ai tras vreodată cu un pistol?
Curiozitate personală: dar tu?  :roll: (o dată? de două ori? frecvent?  :| )

Și pentru că și tu ai fost curios în legatură cu mine... îmi fac datoria să răspund la o întrebare pusă cu ceva timp în urmă.  :mrgreen:

Citat din: fiulploii
Sa nu zici ca tu esti scriitorul Nucleului sau cum s-o numi el
www.rufon.org/forum/diverse-14/a-aparut-cartea-nucleul-enigma-spionajului-romanesc/msg73829/#msg73829

Sau , daca Nucleul a existat si înca nu a fost distrus, poate ca esti din partea cealaltă si încerci sa-l ponegrești Atribuindu-i o crima care nu-i aparține .
 
    Sau poate ca arunci si tu o nadă, dom' profesor .
Zic si eu la plesneală ...  :lol:
Acum ce aș putea să răspund la asta?!  :-P
Să zic "da"?  Hmmm... ?!... :?
M-ai crede?   :-o :roll:
Să zic "nu"?
Iarăsi... m-ai crede?  :?  :wink:
De ce nu mă întrebi tu mai bine ceva la care să pot să răspund?!...  :wink:

Mai era o întrebare/curiozitate, dar pe bune dacă îmi amintesc acum... Am recitit ultimele 3-4 pagini și nu am găsit. Oricum... știu că au fost două interpelări ale tale în legătură cu persoana mea... Sper că nu am visat.  8-)

=========

Revenind la investigația noastră detectivistică, fragmentul adus în scenă de colegul nostru @fiulploii de aici:
http://antiiluzii.blogspot.co.uk/2010/10/un-geniu-sacrificat-ioan-petru-culianu.html?m=1
este o resursă foarte interesantă. Rezonez cu multe din cele afirmate de autor.

CitatCulianu, până în vara lui 1989, fusese probabil cooptat, cumva, de oculta mondială, deoarece se afla în posesia unor date greu de explicat, la acel moment. De pildă, îşi anunţă unii apropiaţi din ţară că s-a luat decizia înlăturării lui Nicolae Ceauşescu, specificând data exactă şi, de asemenea, nominalizează în clar doi dintre viitorii miniştri din cabinetele post-decembriste: Andrei Pleşu şi Dan Petrescu, cumnatul lui Culianu. În acelaşi sens, notabilă este prezenţa lui Culianu, în acel an, la tribuna abjectei Europe Libere, repetând gestul lui Panait Istrati din 1924, printr-un atac firav şi neconvingător, însă, la adresa naţionalismului lui Mihai Eminescu. Putem presupune că a fost una dintre concesiile făcute pentru a fi acceptat în interiorul ocultei financiare mondiale, cu scopul de a obţine informaţii. Eşecul demersului său este probat de asasinarea sa, printr-o execuţie în cel mai pur stil KGB-ist, fiind împuşcat în ceafă în toaleta Universităţii din Chicago.

Mult mai interesantă este urmarea. Poliţia americană şi FBI se mişcă extrem de încet. Prima declaraţie de presă, după asasinat, este de o cretinătate absolută, susţinând sinuciderea profesorului. Ancheta trenează nejustificat de mult şi, deşi declaraţiile ulterioare ale americanilor acuză guvernanţii de la Bucureşti, fosta Securitate şi chiar Vatra Românească, de planificarea şi executarea asasinatului, nu se face nici o anchetă în România.

Şi chiar şi mai dubios, un ilustru necunoscut, un american de origine greacă, Ted Anton, profesor la Facultatea de Ziaristică a Universităţii DePaul din Chicago, care nu-l cunoscuse niciodată pe Culianu, primeşte două burse succesive, una Fulbright şi alta din partea The Fund for Investigative Journalism, pentru a ancheta, vreme de cinci ani, peste 200 de persoane, cunoscuţi ai scriitorului sau membri ai autorităţilor.

Rezultatul anchetei a fost o carte de o stupiditate extremă (subl. mea), "Eros, magie şi asasinarea profesorului Culianu", în care Anton face o prezentare penibilă a României, în cel mai pur spirit cocacolist, omite mare parte din declaraţiile făcute de apropiaţii lui Culianu, evită onctuos adevărul şi ajunge la aceeaşi concluzie tembelă ca şi autorităţile americane.

Luând în considerare sumele substanţiale primite, nu puţine au fost vocile care au susţinut că instituţia asasină l-a sponsorizat pentru a colecta cât mai multe date, în scopul muşamalizării finale a asasinatului, tehnică deloc originală de altfel. A fost aplicată şi după asasinarea lui John F. Kennedy şi a lui Martin Luther King, pentru identificarea şi neutralizarea martorilor incomozi. Sau de comisia senatorială ce a anchetat crimele loviluţiei.

[. . . . . . . . . . . ]
5. Culianu insistă asupra dezvăluirii identităţii Marelui manipulator în persoana ocultei financiare mondiale şi a Bisericii Catolice.

6. Instituţia asasină are, în mod cert, o componentă fanatic religioasă, foarte posibil necreştină. Orice criminal profesionist studiază obiceiurile victimei şi alege un moment şi o locaţie care să-l expună cât mai puţin. Profesorul a fost asasinat într-un loc mai mult decât aglomerat (o mare universitate în care se desfăşurau, la acel moment, mai multe simpozioane, fiind prezenţi mulţi invitaţi din exterior), într-un moment de intimitate fizică imposibil de anticipat, la toaletă şi într-o zi sfântă a ortodoxiei, cea de 21 mai (vă reamintesc că Ceauşescu a fost asasinat de Crăciun, C.Z. Codreanu în noaptea Sf. Andrei). S-ar putea presupune că ordinul de execuţie a impus atât latura umilitoare, cât şi cea anticreştină a asasinatului.

7. Complicitatea KGB şi CIA pare plauzibilă, [. . . . . . . . . . .]

Şi închei aici, având credinţa că va veni şi ziua libertăţii noastre reale, sau, ca să-l citez pentru ultima oară pe Ioan Petru Culianu, cu "credinţa comună a unei patrii întregite, de la Nistru până la Tisa, liberă de toate imperiile lumii !"

Acest fragment trebuie citit și recitit. Fără alte informații esențiale, de care un cercetător avizat are musai nevoie, pare că nu spune prea multe, exprimând doar niște ipoteze/opinii. Vă rog doar să rețineți aceste ipoteze/opinii. Atât. Poate cândva... undeva... restul de informații pentru înțelegerea tabloului complet vor ajunge în fața dvs. Atunci veți face legăturile lipsă, iar imaginea/puzzle-ul se va reîntregi în fața ochilor dvs.

Mulțumesc încă o dată colega @fiulploii pentru această resursă pe care ne-ai pus-o la dispoziție.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

fiulploii

#267
Citat din: Tamerlan din  02 Aprilie 2016, 17:21:02
Curiozitate personală: dar tu?  :roll: (o dată? de două ori? frecvent?  :| )
:lol: Arsenal Park Orăștie , de câte ori imi permit . Am înțeles ca este un poligon si in Timisoara dar e cam departe pt mine .
Citat
Și pentru că și tu ai fost curios în legatură cu mine... îmi fac datoria să răspund la o întrebare pusă cu ceva timp în urmă.  :mrgreen:
Acum ce aș putea să răspund la asta?!  :-P
Să zic "da"?  Hmmm... ?!... :?
M-ai crede?   :-o :roll:
Să zic "nu"?
Iarăsi... m-ai crede?  :?  :wink:
De ce nu mă întrebi tu mai bine ceva la care să pot să răspund?!...  :wink:
Mulțumesc pt disponibilitate , pe subiectul acesta o sa intreb la timpul potrivit dar nu stiu daca va fi in aceasta viață  8-)

Citat

Revenind la investigația noastră detectivistică, fragmentul  de aici:
http://antiiluzii.blogspot.co.uk/2010/10/un-geniu-sacrificat-ioan-petru-culianu.html?m=1
este o resursă foarte interesantă. Rezonez cu multe din cele afirmate de autor.

Acest fragment trebuie citit și recitit. Fără alte informații esențiale, de care un cercetător avizat are musai nevoie, pare că nu spune prea multe, exprimând doar niște ipoteze/opinii. Vă rog doar să rețineți aceste ipoteze/opinii. Atât. Poate cândva... undeva... restul de informații pentru înțelegerea tabloului complet vor ajunge în fața dvs. Atunci veți face legăturile lipsă, iar imaginea/puzzle-ul se va reîntregi în fața ochilor dvs.


   Acel fragment cred ca ar trebui pus lângă informațiile din cele 13 pagini ale linkului de mai jos
http://www.noidacii.ro/Noi%20Dacii%20nr.20-21/Culianu%20si%20Eliade.pdf


PS pentru pasionați
       http://www.unitbv.ro/Portals/31/Sustineri%20de%20doctorat/Rezumate2014/PopescuEmanuel.pdf

SLEAH19


Vechi proverb kârghistanez :

Cine scoate primul tastatura....pică singur în ea..            ..sau cam aşa ceva...

  Isabela Vasiliu-Scraba-eseist, filosof, istoric al filosofiei, profesor - a scris articolul din link-ul dat de fiulploii. Nu ştiam de ea dar aştept acum ca discipolii lui Silviu Mănăstire de pe aici să vină cu avalanşa de dezvăluiri ... e o jidovă , agentă  a serviciilor străine ..alea alea.. cam ca în cazul lui GVV, cînd i-am publicat numele, am detonat capsa..-păi stai frate, GVV  nu mai era securist în ora şi minutul cînd a fost asasinat IPC, e evreu .... e aia , .. e aialaltă.. da nu cumva securitatea.

  Ete .. din ce scrie fata asta  ( cu respect Doamnă)  reiese că sub oblădiure sovietică securitatea se ocupa de exterminarea culturii române şi înlociurea ei cu surogate, iar IPC ar fi făcut parte din program, ar fi fost lansat cu bursa din Italia şi cu toate că era disident i se publicau lucrări şi interviuri unele chiar la radio ..în plin sezon comunist, iar IPC este folosit şi după moarte, i se ,,umflă,, opera de către HR Patapievici si Liiceanu, probabil şi ei produse ale programului sovietic, program care nu a încetat nici după 89

Această tactică a ne-prietenilor noştri, folosiţi de ocupantul sovietic pentru consolidarea
stăpânirii, a luat un nou avânt după abolirea comunismului, divulgată de perseverenţa
atacurilor (nedrepte fiindcă mincinoase, folosind termeni improprii, satanizaţi vreme de
peste şase decenii) îndreptate împotriva lui Mircea Eliade


   după 89...când  .... vai de  capul lor securişi    .... numai la asta nu se gândeau .. când erau ocupaţi să organizeze mineriade,  nu tată, cei din divizia mineriade organizau mineriade iar cei din divizia cultură îl ucideau pe Culianu,  pentru că voia să schimbe macazu sau să bată câmpii de la linia perincipală cu alte prostii cum ar fi primirea familiei Regale chiar în Divinity School al Universităţii din Chicago, atunci când Regele Mihai s-a dus la Chicago precum mohamed la munte ...


In campania, să-i spunem "românească' (pentru cã n-are şanse în altã parte!), de înlocuire
a lui Eliade (acuzat pe nedrept de compromisuri politice) cu Ioan Petru Culianu, - pe care
compromisurile politice l-au costat viaţa , si umilirea din momentul executării sale în
WC ca ...trãdãtor al celor cărora le făcuse (din tinereţe) jocul.



Deci este posibil ca un securist din securitatea aia rea şi ticăloasă a securităţii să-l fi ucis pe Culianu ?

PS. of topic -  Nu ţi-am dat like, fiulploii pentru că mi-ai bulit agenda cu articolul ăsta ..în loc să mă duc la Sfânta Biserică Ortodoxă, am stat să-l citesc şi prin asta răspund fofârloaiei de fată mare a lui tamerlan care ...-au religie pe forum,parcă era interzisă ....nu am făcut reclamă vreunui cult ci am recomandat să asculţi un minut mărturisirile unui securist rău care a trecut la cei buni, că unde să-i asculţi, vine vreunul să se destăinuie în direct la tv .. nu, poate la vreo spovednie mai spun ei dar acolo nu se publică că e secret de serviciu.

Nu e interzis nimic pe forum dacă are legătură cu tematica, înainte de 2012 am umplut pagini întregi discutând despre grădinărit... de ăla  post cataclism.

Nu te lua după apelativul frate cu care mă apelează Maestrul, eu am avut un bunic în Garda Regală, el a avut un bunic mason cu atribuţiuni administrative pe domenii ale  Curţii Regale, aşa că .. frate, ar putea avea oricând alte conotaţii.

Nu te baza că dacă îmi dai una peste obraz o să întorc îl întorc şi pe celălalt , nu am ajuns la un aşa nivel spiritual, o să te pocnesc şi eu peste obraz sau dacă îmi ceri haina o să-ţi dau şi cămaşa, nu , o să te pocnesc şi pe celălat obraz ..poate că dacă deschizi topicul ăla prin care o să ne expui cele două securităţi, aia rea şi aia bună şi îmi ceri să te însoţesc pe subiect o milă, te voi însoţi două mile.

,, Mă îngrozeşte ceia ce înţeleg din biblie nu ceia ce nu înţeleg,,    a spus un mare scriitor, eu citesc biblia şi o interpretez de-a droanga, cum vreau eu  pentru că o găsesc fascinantă nu pentru că am vreo misie sau vreun har, sunt un păcătos la bază!

Toate marile descoperiri ale zilelor noastre erau nişte cunoştinţe by default pentru Adam, Bunul Creator nu i-a interzis accesul la cunoaştere cum se tot manipulează, ci i-a recomandat să nu se atingă de Pomul Cunoaşterii Binelui şi Răului, ..îţi dai seama tamerlane, că dacă protopărinţii nu ar fi accesat fructele nu ar mai fi existat nici Marele Manipulator nici securitate bună, nici securitate rea, normal că la scara Universului, Creatorul a creat şi crează civilizaţii dar, doar pe Terra răul are putere.

Toate civilizaţiile de care pomeniţi, generate de cunoaşterea lipsită de Dumnezeu sunt astăzi o ruină şi latră cânii pustiei şi ,,civilizaţia tribală arabă,, peste ele, hoarde care se îndreaptă după cum vedem, spre noul Babilon care  încearcă să se relocheze acum în Europa dar cum am mai spus, geana pe profeţii , eu am crezut multă vreme că ...,,lutul şi fierul,, din profeţia care se referă la UE, nu se pot amesteca din motive economice , greşit în noul Babilon naţiunile nu se pot amesteca din motive spirituale, unii sunt goliţi spiritual de divin şi umpluţi cu spiritul sodomel şi gomorei iar alţii , puţini cei drept şi disperaţi evadează în duh..



Marele Maestru a spus acum vreun cincinal pe aici pe forum că oricum în final până şi satana va fi mântuit, ..... să nu crezi asta...

                                                                                                               
                                                                                                                                             Dumnezeu nu va mântui pe nimeni cu forţa!

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

fiulploii

#269
Citat din: SLEAH19 din  03 Aprilie 2016, 09:54:20

PS. of topic -  Nu ţi-am dat like, fiulploii pentru că mi-ai bulit agenda cu articolul ăsta ..în loc să mă duc la Sfânta Biserică Ortodoxă, am stat să-l citesc..

   Nu sta Pamantul in loc de prezenta sau lipsa unui like,  :lol: dar nu a fost in intentia mea sa stric agenda nimanui . Si iata cum intentiile bune duc la efecte ..neasteptate, nu? Si nu sunt pe aici pentru a strange like-uri  :wink:

Mai adaug totusi ceva din alti autori :
Fără Eliade, "Culianu nu există ", spunea Richard A. Rosengarden, actualul decan al Universităţii din Chicago (v. Partea a-II-a a filmului despre moartea neelucidată a lui I.P. Culianu difuzat miercuri 28 mai 2008 de postul naţional de televiziune TVR1).

ht__://w__.isabelavs.go.ro/Articole/Culianu_in_colab3.htm  (atentie! posibil malware pe site) StarDust

IsabelaVasiliuScrabaCulianuManipulare
IsabelaVScrabaMicsorareEliadeGonflareCulianu
http://www.noidacii.ro/Noi%20Dacii%20nr.%2025,26/cacialmaua%20IIR2.pdf

Privitor la Noica, să spui la Radio BBC în decembrie 1987 că filozoful de la Păltiniş a fost "ultimul uriaş rămas în ţara piticilor" ar fi fost simplu şi adevărat. Dar exprimată de I. P. Culianu, ideea s-a complicat. Fiindcă de la primele vorbe s-a văzut că intenţia profesorului de română de la Groningen care scrisese în 1985 o notă informativă la Securitate despre Mircea Eliade (1)  nu era să glorifice opera filozofică sau gândirea "uriaşului Constantin Noica", ci să ridice în slăvi "piticii" din jurul acestuia

1.       nota informativă din vol. Eliade în arhiva Securităţii, Ed. Mica Valahie, 2008, p. 230-233.
   citat de aici http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/CULTURA/Himera%20discipolatului%20de%20la%20Paltinis%20de%20IVS.htm

Nu mai continui cu cercetarile pe acest caz , consider ca se impun niste concluzii: IPC a fost sprijinit de Securitatea Romana, posibil sa fi insistat sa acceada si prin Gladio sau alte ''cupole'' si pare a fi fost ucis de o aripa a vechii securitati asa dupa cum sustine sora lui , nefiind contrazisa de V.Magureanu - dar cu astia specialii nu poti fi sigur niciodata  :lol:

  Material mai stufos se poate gasi urmarind linkurile din articolele de mai sus. Doamna in cauza chiar a cercetat fenomenul IPC .