Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Detectivi din spatele tastaturii

Creat de fiulploii, 08 Septembrie 2015, 16:13:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Pe cuvântul meu...forumul ăsta bate la scor "Curtea Miracolelor" !! Un'te-ntorci...numai aluzii, grupuri lângă grupuri...ici un pseudo-Legio Patria Nostra....dincolo un God Save The King!...mai la dreapta un Coja -Daiboja....mai la stânga un dram de "Brigăzile Roșii"....in sus dai peste o țâră de sionism...in jos mai un sucub / incub....când sã te plictisești apar niște cuantice de-l băgau in fibrilații și pe Einstein...dacă treaba se ingusteaza oricând evadăm in a 4 dimensiune....truc in fentă, ascuns intr-un șiretlic...sub cuvertura unei grandioase sincerități....facțiunea X preia tonul...dizidența Y păstrează cheile....Vaticanul pãlește de invidie...Nobilimea Neagră se albește in Lumină ...dacă nu e covârșită de frecvența Culorii Verzi.....

Oooooohhh ! Cu siguranță, aici e de mine !  Haaaahahahhahaha !  Haaahahahahaha ! (să nu-l uităm totuși, in turbioanele astea intelectuale..pe bietul Ioan Petru Culianu).

Morala fabulei : sigur voi mai posta.

fiulploii

Ceva materiale nou găsite
http://www.revista22.ro/ioan-petru-culianu--8222cel-mai-bun-prieten-al-meu--dorin-liviu-zaharia8221-47577.html

In alta ordine de idei mă simt dator sa mai introduc o ipoteza nediscutată până acum : uciderea lui IPC de un tovarăș pentru a nu cădea in mâinile adversarului - oricare ar fi fost adversarul , aici se poate specula la greu.

   Ipoteza asta reduce echipa de asasini la o singura persoana , executantul fiind de fapt complice iar victima fiind comanditarul . Ar explica sincronicitatile , apropierea si modul de desfășurare al acțiunii .
Ar fi deci sinucidere ?


Descoperind modul de operare a mitului, Culianu realizează că, de fapt, omul e angajat în conflictul mitic într-un moment istoric determinat şi nu-şi dă seama că activităţile sale sunt rezultatul unei opţiuni din imensul joc combinatoric pe care sistemul îl desfăşoară. Spusese anterior în Gnozele dualiste ale Occidentului că sistemul ,,ne alege pentru a deveni eroi sau victime. În rest, hazardul se îngrijeşte de toate...".
  Citat de pe net.

De ce ar fi recurs la asemenea gest? Răspunsul cred ca se afla in postările colegilor de la acest subiect.
Părerea mea .. discutabilă .

Ganditorul

#242
Da, foarte apetisanta ipoteza. Dar asta nu ar explica de ce i-a fost sparta casa pentru a i se sustrage dischete cu material ce ar fi trebuit sa apara in Gnozele dualiste ale Occidentului (parca asa am inteles din relatarea evenimentului ).

Si ipoteza unui singur MM ce intretine tot conflictul aparent sustinuta de @Tamerlan e interesanta - desi IPC vorbeste de cel putin 2 tipuri majore de Stat. Dar aceasta ipoteza nu acopera intrebarea :
De ce mai e nevoie de "magie" din moment ce TU, MM, nu ai de cine sa te ascunzi, de cine sa te aperi, pe cine sa "fentezi" acaparand prin magia ta atentia majoritatii pamantenilor ...inainte ca "adversarul" sa-ti fure "majoritatea " si sa demaste adevarul sau sa ajunga la un mod de viata planetar, distructiv pentru tine ca MM.
Un mod de viata anterior "Marii Schimbari" = caci una din tintele Marii Manipulari este sa nu ajungem sa descifram cum era inainte de "Marea Schimbare" .
Nu=i asa ?
Iar primele victime ale acestui efort de ascundere sunt teoreticienii care cauta urme ale modului de viata al "trecutului" ramase intamplator in/printre mistificarile facute de MM in traditiile prezentului. Un obicei, un ritual banal, uitat de timp prin practica unui saman de pe varful muntelui, DAR evocat de un teoretician al stiintelor oculte, poate fi inceputul sfarsitului Marii Manipulari si a dominatiei "magiei" ("minciunii" ...zic eu, ca magia e altceva).

E acesta un bun motiv pentru disparitia lui IPC si a ceea ce, poate, reprezenta el ? Adica un "cult", o "societate" , o "farama" din ramasitele unui trecut antic, pe care-l intalnim pretutindeni in jurul nostru , dar despre care nu avem voie sa stim nimic, ni se ascunde totul sub un mare val de minciuna si mistificare. Un trecut care evocat de cine stie ce mare cunoscator al stiintelor oculte ar face sa tremure bufantzii pe locotenentii MM si chiar pe MM in augusta sa persoana.

Ganditorul

Si ca sa=mi continui ideea :

Existenta unui singur MM n-ar necesita existenta "magiei" "minciunii" "manipularii" pentru ca nu ar mai fi nevoie de ascunderea a "ceva" ce nu trebuie stiut de mase ci dimpotriva, ar deschide drumul spre o cunoastere totala care ar arata ca "asta e mersul lucrurilor in Universul nemarginit", cunoastere care odata acceptata la nivel de mase ar da "profitul maxim" pentru MM.

N-ar mai fi nevoie de minciuna "asta e caracterul omului", lupta pentru ciolan fiind lege universal valabila si nu parte a "magiei" - ci doar de o simpla ridicare a cortinei aratand ca "lupta pentru ciolan" e lege universala si ca Dumnezeu, Marele Creator a facut Universul Nemarginit ca rezultanta a acestor conflicte consacrate si verificate de realitatea existentiala.

Pentru ca prima si cea mai importanta "magie" a MM este de a ne arata ca suntem "singuri in Univers", ca "Universul se raporteaza la felul nostru de viata", violent si distructiv ( "caracteristic omului"), ca Universul insusi se "invarte" dupa stilul nostru de viata si ca "nu exista un Dumnezeu UNIC Creator" ci zeci de Dumnezei mai mici, doar aici pe Pamant. Iar adeptii Dumnezeului 1, se lupta pentru suprematie cu adeptii Dumnezeului 2, care sunt atacati la randul lor de adeptii Dumnezeului 3, 4, 5 etc,  generand sau distrugand periodic si repetitiv civilizatia umana, ca parte a procesului de evolutie universal.
Ar fi atat de simplu de condus lumea daca MM ar putea sa arate acest "adevar" de mai sus...
- Dar nu poate, ci are nevoie de magie, pentru a creea o lume conflictuala ce ne macina energiile si ne cladeste "caracterul uman" violent, bazat pe satisfacerea necesitatilor imediate, are nevoie de magie pentru a justifica ascunderea trecutului indepartat, are nevoie de magie pentru a inlatura/marginaliza teoreticieni ca IPC.

Ni se inoculeaza cu insistenta ca suntem doar o mica planeta unic marginalizata si nu parte a Universului cum eram inainte de "Marea Schimbare" - iar orice samanta de cunoastere a trecutului indepartat sau de revenire la o normalitate existentiala pe care o vedem/simtim in Univers, orice cautare a unei stari de liniste constructiva este aspru pedepsita.

Si atunci revin la una din intrebarile ce mi se par esentiale :
Ce a gasit IPC in cercetarile sale, ce ritual "magic" sau ce mit, de a fost nevoie sa i se sparga casa, recurgandu-se apoi la lichidare pentru ca acest aspect sa nu fie publicat ? A gasit punctul de "tarie" sau cel de "slabiciune" al M M ?

Pentru ca, introduc acum un element nou, IPC nu a fost singurul ce scria despre mituri antice in acea perioada, nu a fost singurul care nu si-a publicat cartea fiind in viata ci post=mortem. A mai existat un roman - culmea - tot un apropiat a lui M Eliade, a carui opera a vazut lumina tiparului mult dupa disparitia sa, naturala. Opera care nu a fost publicata complet din motive economice. Initial, cat a fost in viata, nu a fost publicata din alte motive. Revin cu amanunte mai prin vara, dupa ce mai strang amanunte...  :-D


abyss

  MM alternat cu varianta deja discutata mi se par a fi soluția perfecta pentru "masele" de oameni aflați în adormire spirituala. Priviți în jur cât de multe s-au realizat. Mai contează ce a fost cândva?  Contează unde suntem acum , cine suntem și încotro ne îndreptăm. IPC a murit fiindcă s-a desincronizat fata de mersul lucrurilor, oricare ar fi acesta. El însuși ar fi trebuit sa realizeze asta mai bine decât mulți alții. Mai ales dacă ar fi înțeles cine știe ce prin cine știe ce ritual sau substanțe ori tehnici .
  Oamenii sunt atrași de tot felul de experiențe, dar nu întotdeauna sunt pe deplin conștienți de urmări. Nimeni din cadrul maselor nu face o alegere personala raportand-o la un bine general. Decât prea putini.
  Prin urmare pana când adormirea nu se va risipi ...rămâne după cum au stabilit alții mai treji , indiferent dacă sunt așa în urma unor ritualuri, substanțe ori tehnici. Deocamdată starea naturala a omului este de ființa adormita spiritual .

Ganditorul

#245
CitatMai contează ce a fost cândva?  Contează unde suntem acum , cine suntem și încotro ne îndreptăm. IPC a murit fiindcă s-a desincronizat fata de mersul lucrurilor, oricare ar fi acesta. El însuși ar fi trebuit sa realizeze asta mai bine decât mulți alții. Mai ales dacă ar fi înțeles cine știe ce prin cine știe ce ritual sau substanțe ori tehnici .

Da ai dreptate, ca principiu.
DAR aici vorbim de o "solutie" disproportionala fata de ..."nerealizarea si desincronizarea" IPC. E prea mare deranjul sa "comanzi" o crima pentru unul care bate campii pe studierea trecutului ocult, religios, care nu e interesat de prezent, de "unde suntem acum si unde mergem".
- In mod normal un astfel de visator este tratat cu indiferenta, ironie, batjocora, fiind marginalizat impreuna cu grupul lui de adepti lunateci, adormiti in tehnici obscure.
IPC n-avea adepti si nici nu avea "in spate" o miscare doctrinara care sa "zdruncine lumea trezitilor" .
- Aici e o ruptura logica in desfasurarea ciclului cauza-efect.
Si ramane, tot  pe directie logica, varianta ca IPC, asa, in tacerea si singuratatea lui, sa fi produs efecte majore in "magia"/manipularea MM, efecte atat de evidente incat s-a dispus efortul si riscul disparitiei lui si a studiilor "deranjante" ce vizau probabil o tehnica rituala din trecut, din trecutul foarte indepartat. Si asta luandu-se in calcul toata "cortina de fum" ce a trebuit sa invaluiasca evenimentul in ochii "adormitilor", in acelasi timp cu transmiterea unui "mesaj" catre cei (putini, poate) ce erau la curent cu preocuparile IPC.

P.S. cat despre " "masele" de oameni aflați în adormire spirituala.", acum, in acest context, e bine sa ne intrebam daca "adormirea spirituala" e o stare normala, specific umana sau o stare indusa de MM inca inainte de a te naste. "adormirea spirituala" este o stare normala sau una indusa, de care trebuie sa scapi pentru a iesi din magia MM ? Iesirea din "adormirea spirituala", din "matrix" pana la urma ca de asta vb, se poate face printr-o stiinta pierduta, adusa la suprafata de cercetarile lui IPC ?
- Matrixul a devenit deja o notiune cunoscuta, acceptata. Si atunci teama indusa de "calea de iesire din Matrix", iesire care te duce spre o realitate mult mai cruda, mai dura - este un "adevar" sau este inca o "poarta inchisa" pusa in joc de magia MM pentru a ne sterge cheful sa cautam iesirea ??
Si in acest context - pentru un astfel de secret ar depune MM (si locotenentii & ...) efortul de a-l elimina pe IPC ?

Grifon

Imi extind puțin contribuția la farmecul acestui "brain-storm" printr-o edificatoare analiză a fizionomiei victimei: 
- se remarcă ușor predominanța etajului superior al feței (standard: de la linia părului la linia sprâncenelor);  fruntea e atât înaltă, cât și largă - indubitabilă probă a unei capacități intelectuale crescute, și analitică, dar și diversificată multi-disciplinar;
- etajul median (de la sprâncene la nări) e cel mai restrâns din cele 3;  indică introvertire, recluziune, capacitate mică de socializare, fire bănuitoare, solitară);
- etajul de jos (nări - bărbie), este și el mărișor, chiar dacă nu depășește fruntea; arată senzualitate peste medie, diverse apetențe / atașamente emoționale; semn și de preocupări telurice, printr-o prismă de materialism;
- linia părului nu prezintă unghi ascuțit ("V"), cum nici sprâncenele;  lipsește orgoliul exacerbat, la fel cum lipsește tendința de agresivitate, dominanță; colțurile ochilor cad" in jos" - iarăși indiciu de blândețe, de inclinație spre armonizare, compromis;
- liniile faciale sunt "moi", maxilarul n-are unghiuri / tăieturi ferme, nici cadru rectangular (astea ar indica voință "de fier", combativitate, mare capacitate de anduranță);  dimpotrivă, liniile "moi" indică pacifism, pasivitate, uneori lene;
- buza inferioară e mai dezvoltată decât superioara; nu avea ceea ce americanii numesc "stiff upper lip; indică iar pasivitate, și faptul că persoana e "consumator", nu "furnizor" de afectivitate; indică și nevoia de sprijin in sexul opus, chiar dacă raportul nu-i atât de pregnant ca să vorbim de dependență;
-bărbia e, totuși, oarecum proeminentă - indicà mai mult incăpățânare decât rezistență;  de asemenea, chiar de nu e prea ascuțită, atestă un grad ridicat de maliție.

Aș putea să o lungesc cu fiecare detaliu facial, ba și cu măsurarea concavităților / convexităților din profil. Nu are sens. Făcând suma integratoare a reperelor, vi se pare că avem tipologia unui "cruciat"? A unui combatant "hard-core", ce riscă tot ptr. a se lua in piept cu "stãpânii", sau "stăpânii stăpânilor"? Să-și asume rol de sacrificiu, de martir idealizat ? Mie nu.

P.S. - Mi-ar fi plăcut să-mi exercit abilitatea mai degrabà pe portretul-robot al presupusului asasin, dar, din nefericire, nu l-am putut găsi nicàieri.
P.P.S - Printre altele, sunt și bou. Am incercat sa pun poza lui IPC deasupra textului, dar nu mă pricep. O voi pune ca atașament, sper să iasă cumva. Dacă se poate, aș ruga pe cineva din administrație să intervină pe text, ptr. a se vedea fotografia -  pentru o mai bunà comprehensibilitate.
De va binevoi, ii mulțumesc anticipat.

abyss

@Ganditorul :

Și tu ai dreptate. Nu doar în principiu.
Dar IPC ...devenise dispensabil. Pentru cine? Pentru toți actorii principali cât și pentru marele plan. Ar trebui luată în calcul și tehnologia. Tehnologia e posibil sa le dea un răspuns regizorilor MM. Pana la acea perioadă au murit mulți nu doar IPC și chiar din diferite domenii.
   După spusele voastre nu era el singur și de capul lui. Era profesor la o catedra din sua. Oare acolo ajunge chiar orice tip ....oricât de deștept?  Sau ajung cei care le dau apa la moara ? Cui? ....regizorilor. Prin urmare orice a descoperit el nu mai prezenta valoare decât în context. El se pare că a ieșit din el fiind contra eșaloanelor superioare prin poziția desincronizata.
   E posibil ca un secret scăpat de sub atenție , în fapt un vector de forță neștiut sa răstoarne o ecuație frumoasa.
   Dar , omenirea a tot ratat startul ddin mmoment ce vorbim de secrete antice . Oare de ce? ce este aceasta stare de adormire ,de neputință in a putea percepe clar printr-o stare de atenție permanenta? MM=controlul asupra atentiei și manipularea ei. Către ce? Pai hai sa privim în jur. Se construiește ce și în ce ritm? E posibil ca ritmul sa stabilească una din regulile principale. Cine o ia înainte ieșind din sincron destabilizează mecanismul planului.
   Ce  plan? De ce necesita el un control al atentiei participanților? Și. ...nu uitați cum e o persoana adormita spiritual. E aproape o.   pe scurt , o maimuță. Fără sa ofensez pe oricare dintre noi. Deci cum sa le dai la maimuțe tehnologie și apoi sa te miri ca vine sa mi-o detoneze în bot?
   Da , cred că adormirea e un ciclu natural .  Cred , mai ales după ce l-am digerat bine cât am putut pe eliade ca exista cai anumite de a trezi o ființă din adormire. Dar e greu fiindcă iarăși intervine un proces natural al legii atracției universale. Nu toți vor sa se trezească!  Și riști sa iti detoneze o veioza în bot .... prin urmare câțiva care au înțeles au început sa surubareasca la MM prin prisma experienței statelor polițienești/totalitare de pana atunci.
    S-au vehiculat povesti pana în 2012 despre cicluri , începuturi și sfârșitul.  Isac Newton lucra febril la refacerea numărătorii ....pierdute. Prin urmare regizorii doreau sa afle unde suntem. Acum au tehnologia sa poziționeze exact locul spatio-temporal în calendarul evenimentelor în care ne aflam.
   Cum este posibil sa cădem în adormire spirituala și sa uitam cine suntem? Ce evenimente s-au petrecut în negura timpului trecut încât sa poată legifera ștergerea unui IPC sau aruncarea în derizoriu a unui Tesla? Și multe alte asemenea fapte. Zeci de mii de patente ka sertar...etc.
  Deci sigur e ceva important.
   

Tamerlan

#248
Citat din: Ganditorul din  01 Aprilie 2016, 01:53:41
Da, foarte apetisanta ipoteza. Dar asta nu ar explica de ce i-a fost sparta casa pentru a i se sustrage dischete cu material ce ar fi trebuit sa apara in Gnozele dualiste ale Occidentului (parca asa am inteles din relatarea evenimentului ).
Nu înțeleg de ce spui asta. Eu văd perfect integrată "spargerea" locuinței în întreaga afacere de eliminare a lui Culianu. Asta chiar elimină ipoteza "asasinului singuratic".
În altă ordine de idei, NU ȘTIM ce i s-a sustras din casă și nici ce conțineau respectivele dischete. ȘTIM doar ce ni s-a spus. E o diferență enormă.  :|


Citat din: Ganditorul din  01 Aprilie 2016, 01:53:41
Si ipoteza unui singur MM ce intretine tot conflictul aparent sustinuta de @Tamerlan e interesanta - desi IPC vorbeste de cel putin 2 tipuri majore de Stat.
Propun să renunțăm pentru moment la această ipoteză. Este foarte greu de "vizionat" o lume în care toate centrele de putere vizibile sunt controlate de aceiași "băieți". Mai ales într-o lume în care singurul rol al mass-mediei este acela de a arăta pulimii "cum se luptă între ele aceste diverse centre de putere". Un spectacol grotesc care nu are practic nici un element comun cu realitatea obiectivă. Până a ajunge la o asemenea cunoaștere (că de fapt aceste centre de putere mondiale sunt controlate din același punct), mai întâi trebuie să ai capacitatea de a vedea care sunt cu adevărat aceste centre de putere. Vă pot asigura doar, că nu sunt absolut deloc alea pe care le vedeți prezentate la televizor.

Citat din: Ganditorul din  01 Aprilie 2016, 01:53:41
Dar aceasta ipoteza nu acopera intrebarea :
De ce mai e nevoie de "magie" din moment ce TU, MM, nu ai de cine sa te ascunzi, de cine sa te aperi, pe cine sa "fentezi" acaparand prin magia ta atentia majoritatii pamantenilor ...inainte ca "adversarul" sa-ti fure "majoritatea " si sa demaste adevarul sau sa ajunga la un mod de viata planetar, distructiv pentru tine ca MM.
Asta arată odată în plus, cât sunt de false credințele adânc înrădăcinate în noi. Chiar și alea care țin de teoria conspirației. Aș putea paria că imaginea celor mai mulți despre MM (sau gruparea/grupul/echipa sau cum vreți să mai spuneți entității care trage sforile în lumea asta) este una caracterizată de atotputernicie și omnipotență. NIMIC MAI FALS!

MM aplică magia, pentru că este slab (comparativ cu cei înșelați), nu pentru că este puternic! Este viclean, inteligent, sclipitor, de rea-credință, etc... dar acestea nu sunt echivalente cu atotputernicia. Escrocul apelează la tot felul de tertipuri, de mișculații care țin de psihologie, la metode de înșelare pentru a deposeda victima de ceea ce aceasta dispune sau pentru a o controla. Escrocul este inteligent și viclean... dar asta nu-l face neapărat puternic. Dacă ar fi puternic, ar face aceleași lucruri, mai simplu, folosind violența sau forța, fără să se sinchisească de vreo reacție din partea victimei. Cel care păcălește oamenii pe stradă cu alba-neagra, folosește o metodă de înșelare trivială având la bază dexteritatea (o formă rudimentară de magie) pentru că este slab. Nu puternic. Dacă ar fi puternic le-ar da una în cap trecătorilor și le-ar lua direct portofelul, fără să-și facă griji cu privire la consecințe. El are însă nevoie de spectacolul celor trei pahare și a mingiuței de burete, pentru a deposeda victima de banii săi, fără nici o opoziție din partea acesteia. Aici e șpilul! Victima trebuie să nu se opună. Dacă se opune, chiar și nesemnificativ, greșit, aiurea (de exemplu... dă din picioare sau țipă... ), procesul de deposedare a victimei de patrimoniul ei devine extrem de problematic.

Deci magia aplicată în scopul înșelării, în scopul deposedării victimei de patrimoniul său, în scopul controlului acesteia... este instrumentul aplicat de cel slab. Nu de cel puternic. Cel puternic nu are nevoie de așa ceva. A face oamenii de bună-credință să se simtă slabi, insignifianți, mici, iar instrumentele (instituțiile statului, organizații diverse, sistem bancar, biserici, poliție, școală, șefime de tot felul) de care MM se folosește, mărețe și omnipotente, face parte tot din arsenalul de metode al Magicianului.

Mai mult de-atât! Pentru că este așa, ne demonstrează și faptul că – atunci când este cazul – "aplicatorii magiei" nu ezită să folosească violența extremă, eliminându-i FIZIC pe cei care le pot pune în pericol sistemul. Dacă ar fi puternici NU AR FI NECESAR SĂ FACĂ ASTA! E ca și cum eu m-aș teme de o furnică din grădina mea, care scrie la gazeta furnicilor sau anunță celelate furnici cu portavocea,  că sunt un nenorocit care le strică furnicilor grădina în care au mușuroiul. I don't give a shit on such things!   :-P Poate să scrie la gazeta furnicilor sau să răcnească până îi vine rău. Ce poate să-mi facă?!?...
Cei care se ridică din rândul victimelor sunt eliminați în scop profilactic de MM, pentru că altfel, răsturnarea de la putere a acestuia nu este decât o chestiune de timp. Să ne aducem aminte de experimentele lui Millgram: atunci când unul din experimentatori se făcea că se opune continuării experimentului, victima (cel care aplica șocurile) solicita și el imediat oprirea experimentului (conștiința sa atâta aștepta... un mic semn că ceea ce simte interior este corect și moral și "cum trebuie"). De asta sunt eliminate ,,vârfurile" întotdeauna și de asta stă scris: "Bate-voi păstorul şi se vor risipi oile turmei".

și de asta mi-a plăcut enorm raționamentul tău în continuare:

Citat din: Ganditorul din  01 Aprilie 2016, 01:53:41
Un mod de viata anterior "Marii Schimbari" = caci una din tintele Marii Manipulari este sa nu ajungem sa descifram cum era inainte de "Marea Schimbare" .
Nu=i asa ?
Iar primele victime ale acestui efort de ascundere sunt teoreticienii care cauta urme ale modului de viata al "trecutului" ramase intamplator in/printre mistificarile facute de MM in traditiile prezentului. Un obicei, un ritual banal, uitat de timp prin practica unui saman de pe varful muntelui, DAR evocat de un teoretician al stiintelor oculte, poate fi inceputul sfarsitului Marii Manipulari si a dominatiei "magiei" ("minciunii" ...zic eu, ca magia e altceva).

E acesta un bun motiv pentru disparitia lui IPC si a ceea ce, poate, reprezenta el ? Adica un "cult", o "societate" , o "farama" din ramasitele unui trecut antic, pe care-l intalnim pretutindeni in jurul nostru , dar despre care nu avem voie sa stim nimic, ni se ascunde totul sub un mare val de minciuna si mistificare. Un trecut care evocat de cine stie ce mare cunoscator al stiintelor oculte ar face sa tremure bufantzii pe locotenentii MM si chiar pe MM in augusta sa persoana.
SUPERB. Nu am nimic de adăugat. Vă las și pe voi.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

fiulploii



Nu cred ca fizionomia unui om poate arata ce zace in adâncuri .
Spargerea locuinței lui IPC are loc in acelasi timp in care in țară cumnatul lui face greva foamei protestând împotriva regimului de atunci . Aici eu zic ca s.ecu a avut o acțiune .

Grifon

E foarte adevărat că "intregul e mai mult decât suma părților", și fizionomia unui om nu poate reda integral "văpăile" sale interne.. Cu toate acestea, reperele faciale indică, din start, o serie de condiționări, foarte greu surmontabile doar prin efort strict intelectual.

D-le @fiulploii, iti multumesc foarte mult pentru portretul prezumtivului asasin.  Va trebui să luãm insă cu foaaaaarteee mari rezerve această schiță, căci e prea relativă, fie și ptr. Einstein.
Oricum, incă o dată, muchas gracias !

Tamerlan

#251
Citat din: fiulploii din  01 Aprilie 2016, 11:17:39
Aici eu zic ca s.ecu a avut o acțiune .

Care "s.ecu" fratele meu alb?  :? Cine-i ăsta/asta? La ce te referi când spui/scrii: "s.ecu"?
Eu sunt fraier și am nevoie de explicații suplimentare. Te rog mult să mă lămurești, cine-i "s.ecu" ăsta... că tot dau de el p-aicilișea și nu știu de unde să-l iau.
Mulțam fain!  :roll:
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Xanadron

Da, fiulploii merita likes pentru scan-can-ul asta, :lol: interesant (dupa mine) mai ales prin unele rinduri din textul semnat SRS, in care se vehiculeaza una din cele mai simpliste ipoteze posibile - aia cu "penetrarile" reciproce Servicii-IPC, imposibile (din directia lui Culianu cel putin) in epoca pre-internautica.

...Sa mai reamintesc insa trecutul mai mult... agenturos decit aventuros al lui SR(I)Stanescu ?  8-) Implicit, prezumtiile lui le privesc din start ca pe niste "nade" derutante.

Cit despre stiintza (sau arta?) fizioGnomiei, astept ca il dottore Lombroso - https://en.wikipedia.org/wiki/Cesare_Lombroso - sa posteze si el p-aici prin vreun incubus trimis "de dincolo", intru intarirea unor convingeri vizavi de veridicitatea teoriilor sale - pe care le consider deocamdata, la fel ca si @fiulploii, doar... interesante.
Nu de alta, dar au fost, sint si-or mai fi destui cremenali cu figuri angelice. Ba chiar prea multi.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

"Secu" înseamnă pe strada acei oameni deștepți care si-au ieșit din fișa postului pornind catre a se bucura și pulimea lor de natura poziției+conexiuni+informații+parghii+rețea+imagine mai buna de ansamblu.
  Secu în sens peiorativ sunt aia care au vrut și ei ce au văzut în occident. Vile prin sudul europei , conturi , sau chiar jocuri de putere . Dar asta presupune sa bage lingurile în fasole toți odată.  Nu și pe linga dde ccapul lor..ca aia sunt dați la brutărie.
   Secu sunt aia care se cred băieți deștepți înregimentați în toată oala aparatului de stat fie laic ori religios. Adică acea gașcă din vârful trebii care asemeni unui cancer nu mai face ce trebuie ci ce vrea de capul ei.
  Așa cred ca percepe lumea.

Xanadron

Citat din: abyss din  01 Aprilie 2016, 12:32:51
"Secu" înseamnă pe strada acei oameni deștepți care si-au ieșit din fișa postului pornind catre a se bucura și pulimea lor de natura poziției+conexiuni+informații+parghii+rețea+imagine mai buna de ansamblu.
  Secu în sens peiorativ sunt aia care au vrut și ei ce au văzut în occident. Vile prin sudul europei , conturi , sau chiar jocuri de putere . Dar asta presupune sa bage lingurile în fasole toți odată.  Nu și pe linga dde ccapul lor..ca aia sunt dați la brutărie.
   Secu sunt aia care se cred băieți deștepți înregimentați în toată oala aparatului de stat fie laic ori religios. Adică acea gașcă din vârful trebii care asemeni unui cancer nu mai face ce trebuie ci ce vrea de capul ei.
  Așa cred ca percepe lumea.
Valabil "ciotul" tau de psihanaliza, compadre abyss - chiar daca_cam asa se percep ei-secureii in primul rind.

Marea problema (nu doar a lor-secu-desteptilor ci a omenirii indraznesc sa cred - la fel ca JFK asa ca n-are rost sa ma contraziceti :lol:) e ca magnetismul "spionitei" nu-i deloc mai mic in orinduirile asa-zis "libere" decit a fost in timpurile [la fel de] odioasei psihopatiii a dedublarii constiente a aplaudacilor. Spre deosebire de asta inconstienta de-acu', in care si IPC detecta perfect eficientza "Statului Magician" (spre deosebire de a Statului Boulean) :-D in a crea iluzia libertatii prin permiterea de forma, ba chiar prin stimularea "dizidentzei" si/sau "anticulturii alternative", atita timp cit ramin niste manifestari abstract-inofensive.

D-aia si ramin la convingerea ca IPC a fost un "lup singuratic" care a incercat SI unele misculatii ... practice de capu' lui, inclusiv imaginari cam demente de modelare proprie a unor liniilor temporale :planet: - pina la un moment dat cel putin, cind a realizat faptul ca raminerea lui in afara "Retzelei" 8-) ii limiteaza drastic raza de actiune.
Nenorocul lui zic eu c-a fost insa o anume naivitate (comuna din pacate hiper-desteptilor in sensul al' bun), care l-a facut sa creada ca poate intinde coarda in negocierile (iarasi presupun) cu "practicienii", mizind in final p-un cal... mort, :-D adica imensa lui eruditie deductiva, indeosebi in plan teoretic.

I-a lipsit cred si... alunecosenia necesara si tagmei secureilor de grad inalt la care [de nevoie] aspira (nu mai repet banuielile lui Coja... banuite si de @Tamerlan din continutul non-culianian al articlelor lui "anti-romanesti"), franchetzea lui recunoscuta putind transforma in mintea negociatorilor "Cupolei" niste simple afirmatii transhante in amenintari redutabile.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/