Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Detectivi din spatele tastaturii

Creat de fiulploii, 08 Septembrie 2015, 16:13:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

Stând ceva mai strâmb și judecând ceva mai drept, inclin să cred că GVV a spus totuși adevărul, referitor la desenul său și la "evitarea incurcăturii".
Purtat de interpretările prea abisale, le-am uitat pe cele mai laice, ce se văd chiar și aici, pe forum (Marte pentru masculin, Venus pentru feminin).
Când vorbea de "incurcat", Voican nu se referea la a incurca sicriele cu altele, ci intre ele.. Dacă a făcut și semnul Venus pe cel al Elenei...are sens..căci din ce-am văzut in filmuleț, sicriele erau identice, și bătute in cuie.

Să zicem, așadar, că semnul impricinat a fost o simplă utilitate. Asta il absolvă de "vrăjitorie"...dar nu și de alte porcării, de care n-o sã-l spele toată apa Dunării.

Ganditorul

#226
CitatCumva, undeva, ceva ființa pe aceste plaiuri. Cumva, cândva, GVV s-a "ințepat" la acest ceva. Dacă acolo s-a "logat" și Culianu (inainte de fugă)...putem zice că am avea un filon adââââânc..de sãpat.

Ala-i munte, altu-i dealu', ala-i piscul, altu-i valul. - desi toate sunt forme de relief romanesti.
E aiurea sa-l compari pe GVV cu IPC desi multi au vrut sa fie sus, pe varful muntelui si au facut orice pentru asta. Pentru ca apoi, odata ajunsi sus, sa simta toata greutatea responsabilitatilor care le apasa umerii, dand bir cu fugitii in delasare sau tradare. Asta nu exclude nebunia unui tembel care vrand sa ajunga sus in ierarhia "cunoscatorilor de oculte" sa fi recurs (ritualic) la eliminarea lui IPC.

Citat1) varianta "asasin solitar" (posibil student) - 45%     2) varianta "grupare ocultă"(alta decât cea străvezie, pe orbita căreia gravita victima) - 40%     3) un exponent al unui nucleu naționalist/extremist (cu sau fără acordul nucleului) - 30%
40% + 45% + 30% = ...100% fain!

Citat... premizele unui Culianu nu tocmai expert in practica plimbarilor printre Lumi - chiar daca-n teorii era as.
Faptul ca IPC nu a fost atat de artist ca Eliade incat sa dea citate clare despre "calatorii astrale" nu ne da certitudinea ca nu era un bun practicant al tehnicii .

- Inainte de a afla CINE trebuie sa ne punem intrebarea DE CE a fost necesara disparitia unui teoretician in stiinte oculte ca IPC.
Ted Anton face o trecere in revista a situatiei din imediata apropiere a lui IPC - ancheta utila pentru ca da o minima concluzie - IPC nu avea dusmani/adversari in imediata existenta materiala. Deci un posibil motiv trebuie cautat mai sus, in zona unde se urzesc marile planuri mondiale si tehnicile de manipulare aferente.

Ca o trecere iun revista :"Secu" avea alte treburi (imediate, presante) pe atunci - sa-si ascunda activitatea negativa din anii premergatori lui '89 si existenta cel putin duala a serviciului de intelligence romanesc, creand confuzia "toti securistii este ticalosi" (tema extrem de bine documentata de @tamerlan ), si sa puna mana pe "ciolan". un teoretician ca IPC nu cred ca facea obiectul activitatii "secu" de atunci.
KGB-ul nu-l cred autor din 3 motive : 1. varianta oferita "pe tava" de P.ace.Pa, 2) erau preocupati de dezmembrarea tarlalei numite URSS - unde peste 20 de state cereau independenta 3) nu fac parte dintrre elogiatorii ascunsi ai institutiei de cultura si arta KGB care considera ca nu se poate trage o b..na de la Polul Nord la Polul Sud fara ca rusii sa nu fie "autorii siguri" ai situatiei creeate. Mai sunt si alte centre de putere in lume, mult mai evoluate decat ceea ce au rusii.

Si ajungem la motivul disparitiei lui IPC si a reluarii discutiei in aceste momente. Sintetic si cat se poate de scurt :

1991 a fost momentul de cotitura in re-creionarea sferelor de influenta mondiale cand aparent, intr-o prima faza, au avut de pierdut numai rusii (tarile baltice si tarile foste socialiste din centrul Europei ) pentru ca apoi, ceea ce initial, la Malta, ar fi trebuit sa fie doar un schimb de terenuri si mutarea a granitelor de separatie Est-Vest ( iti dau Germania de Est ...imi dai zonele independente din centrul Europei socialiste - Yugoslavia si juma' din Romania) a devenit o structutra integrata si independenta chiar si fata de americani - Uniunea Europeana.

Pentru cativa ani UE a fost o a treia forta economica plasata intre est si vest cu tendinte de crestere prin extinderea Euro-Asiatica. apoi au aparut "intamplarile" generaand "criza financiara din 2008", "criza Greciei", "criza Ucrainei" culminand azi cu "criza refugiatilor" trimisi de Turcia catre Uniunea Europeana. toate au secatuit bugetul initial al UE, au dus-o in stare de nefunctionare si o indreapta spre o dezmembrare - ATENTIE - est-vest.
Pentru ca si azi, sunt mai prost vazuti cei care merg in occident pentru munca din tarile foste socialiste decat islamistii care dau cu boambe, freaca menta fiind "calificati" doar in lene. Se prefera, mediatic si politic, o accentuare a "belelelor" estului, chiar si cu riscul incuscririi occidentului cu islamismul.
Si atunci avem 2 momente de referinta
- disparitia lui IPC, care probabil vazuse, calculase, intuise refacerea sferelor de influenta pe criterii oculte ce tin de separatia ortodoxo-catolica est-vest. Drept urmare acest plan al MM a cazut pentru o perioada dand speranta unirii popoarelor batranului continent sub un singur interes socio-economic.
- "Coacerea" premiselor pentru reluarea planului initial de demarcatie est-vest, chiar si cu generarea unui razboi intre Rusia si NATO (initiat de turci, care dupa ce si-au belit ochii la steagul rusesc la nivel national, in vizita televizata a lui Erdogan cu ocazia inaugurarii "Marii Moschei de la Moscova" au uitat culoarea stegului rusesc(aliati in lupta cu ISIS !! ) doborandu-le avionul si, daca ruisii raspundeau atacului, ar fi generat un serios razboi zonal, poate si mondial).

La acest nivel al amanuntelor "marelui plan", al "resorturilor" oculte ce-l motiveaza si la tehnica de manipulare prin generarea de "intamplari si crize" vad eu pericolul existentei unui teoretician in stiinte oculte ca IPC. CE a "vazut" el, CE si UNDE a consemnat asta ...ramane o taina. Dar o taina atat de mare incat, asa cum am aratat, a determinat o intoarcere cu 180 grade a tendintelor de la inceputul anilor '90.

Poate ca e vorba de o continuitate de la "omieoptsutepatrushopt" incoace, iar IPC era doar "varful icebergului" ce a trebuit imediat inlaturat. Poate era doar un "rebel independent" ce aflase prea multe - putin probabil insa pentru a motiva "schimbarea de directie" din '91.

Un lucru mi se pare cert insa : gafa de care se vorbeste, uciderea lui Ceausescu, a fost elementul care ne-a salvat de dezmembrare teritoriala si a pus pe butuci planul initial de redesenare a sferelor de influenta pe criterii relgioase est-vest, lasand cu "buza umflata" fortele armate ce stateau la granitele noastre, gata pt o "interventie umanitara". Canva poate vom avea timp sa vb si de aceste taine ale revolutiei, asa cum le vedem acum, istoric, fara sentimente partizane. Parerea mea.

Grifon

D-le @Gânditorul, salut revenirea dumitale in această pasionantã dezbatere. Personal, pot spune că ți-am simțit lipsa. Să știi totuși că n-am făcut o gafă matematicà in stabilirea (oricum tranzitorie) a procentelor de plauzibilitate. Variantele le-am evaluat paralel / independent, fiecare in "drumul ei" până la 100%. Nu le-am mai menționat pe cele mai periferice, unde ar fi trebuit să mai adaug 10%, 5%, etc (mi s-au părut irelevante). De bine, de rău, mai știu incă a socoti...

Aș dori acum să subliniez câteva aliniamente logice.
1) Dacă acceptăm ideea "asasin independent", nu mai avem nevoie de necesar-consecutiva căutare a unui/unor Comanditar(i).
2) Dacă acceptăm varianta unei grupări/ cerc de interese, firește că devine irelevant CINE a tras. Pe mine insă mă preocupă amănuntele despre făptaș, dat fiind că incă marșez serios pe "solitar".
3) Dacă acceptăm "ritual", suntem obligați să acceptăm, pe cale de consecință, ideea de "mesaj"...care implică automat un avertisment dat unei "alte părți".

Intr-o postare anterioară (rãspuns 168, cred) am incercat să demonstrez (nu știu cât de convingător) că nu avem niciun element ritualic. Dacă cineva poate veni cu argumente contrarii, le aștept cu interes. In ceea ce mă privește, voi reveni, intr-o postare viitoare, cu toate argumentele pentru care cred in teoria "solo".

Xanadron

#228
F. buna analiza geo-politica a colegului @Ganditorul, da' poate-s necesare si reveniri la intrebari mai simpl(ist)e, de genul: "A fost sau nu IPC MASON?" Ca G.V.V. e sigur, si-nca unul de top dupa repetatele lui specializari din Egipt, Tunisia etc. (n.b.: nu incerc sa fortzez vreo conexiune IPC-GVV, doar constat ca-mi vin unele chestii sub forma de "dicteu automat".) :lol:

E celebra de fapt scrisoarea de recomandare absolut reala (din '91 parca) a "fratelui" Petre Roman-Neulander, racolat in Marele Orient hexagonal prin '74 la Toulouse - si iar revenim la certitudinea unor "intzepari" la conducta Force Be With You, The Choosen Ones si pe vremea dictaturii [pseudo]comuniste.
:fight:
...Sau, daca nu fuse mason, ce altceva ar fi putut fi Culianu si IN CE, eventual inca din perioada lui "italiana", daca nu olandeza? (Re)intreb asta fiindca de aici s-ar putea merge pe o directie ceva mai exacta a [totusi] doua sub-variante pomenite si de @Grifon (IPC executat fie de gruparea LUI pt dizidentza periculoasa, fie de alta oponenta - din acelasi motiv, asezonat cu altele insa.)

In definitiv cred ca-i vorba si-n cazul IPC de vesnica lupta pentru putere (d-aia pe bune, nu inclusa-n circareala vizibila... si rizibila a "luptei demonocratice" hehe) - fiindca, in ciuda modestiei lui, IPC era si el clar atras de mirajul Puterii (interesanta aici si prezumtia lui I. Coja ca IPC ar fi facut compromisuri majore pe o falsa linie "antiromaneasca" doar ca sa acceada la Miezul Puterii.) Inutil sa adaug ca la fel de avid de afrodiziacul Puterii era si GVV, care-mi amintesc din vechi talk-show-uri cit de obsedat era de ideea "cosmocratorilor", :planet: :evil: strecurata subtil printre aburelile politichiei uzuale.

Si sa nu uit - nu cred ca vreun acces de invidie "ca-ntre vrajitori" :-D l-ar fi impins  pe GVV (repet, e doar o ipoteza prin nimic concret sustenabila) la emiterea unui eventual ordin de anihilare a lui Culianu, ci cu totul alte motive - deloc personale si deloc rascoapte-n mintea lui devenita oricum treptat... non-umana cumva, indraznesc sa deduc din 1001 spiluri inutil de comentat aici.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

Nuu, aia cu procentele am pus-o ca sa mai descretim fruntile. evident am inteles din prima. cat despre "a fost IPC mason" ? ... Hmm, Oare "mason" insemna supremul pe linia de conducere de care vb candva ? Pt ca daca ajungem la concluzie ca deasupra mai sunt multe etaje raspunsul la aceasta intrebare devine irelevant, ca si raspunsul la intrebarea " ai fost pienier in scoala generala"?

Xanadron

#230
N-as zice ca-i irelevanta o eventuala confirmare a presupunerii IPC=mason (sau, repet, orice altceva "din spatele cortinei" = rozicruciat, agent SSS-iezuit, illuminat  etc.), ca din vreo confrerie shamanica nu facea clar parte.
Mi se pare oricum prea LMC sa (re)dezvolt si DE CE ar fi relevant, chiar daca inclin spre ipoteza non-apartenentzei lui la nicio confrerie d-asta oculta.

"Lup singuratic" presupun deci in continuare  ca era, din simplul motiv ca nu prezenta (inca?) unele "simptome" evidente-n caz de fragezire psy indelungata - si nu doar post-ritualisme care si ele ar fi dupa unii (v. colegul @Daos) instrumente de schimbare si nu numai modelare a "dublului astral".  :star:

(LE - Ma leshi, fiualploii? :lol: - erau doar 666 arhonti care-si faceau de cap in capu' meu, asa ca editez mai departe.)

Deeeci, NU.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii


Xanadron

Citat din: fiulploii din  31 Martie 2016, 13:06:27
Irelevant  :lol:
:-D Uite cum mi-ai terminat timpu' de editare - nu cumva tu conduceai stolu' de arhonti?!

Serios acum, cred ca nu trebuie exclusa definitiv nici o ALTA ipoteza pina acum neluata-n calcul: nu cumva IPC o fi fost abordat insistent sa adere la una din "cupolele-comitetele-institutiile" din spatele Cortinei si el pur si simplu i-a refuzat... enervant de dur si des?! :roll:

...Ba-n plus le-o fi si sugerat ca-i da-n git nu doar theoretically speaking?... in loc sa aiba reactia (previzibila-n cazul altora) de flatare/magulire egocentrista vazind ca Uber-Mogulii :evil: au nevoie stringenta de capabilitatile lui?!
Zic si eu sa n-adorm.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

  Hai sa incercam metoda retroingineriei  :-D
Sa vedem daca exista cineva care nu l-ar fi putut ucide . Poate asa se mai lumineaza putin prin zona.

1. cine ar fi avut motive dar nu ar fi avut putintza sa faca o crima
2. cine ar fi avut putintza dar nu ar fi avut motive
3. cine ar fi avut si motive si putintza de a indeplini mi.siun.ea.

a. un faptuitor
b. doi faptuitori
c. mai mult de doi faptuitori

i. decidentul suparat e acelasi cu executantul
ii. decidentul suparat e disjunct de executant - adica executantul a primit un contract si nu are nici o alta legatura cu suparatul
iii. decidentul suparat si-a varsat oful la un pahar iar executantul a decis sa-l faca fericit pe suparat din diverse motive.

x. executantul a fost barbat
xx. executantul a fost femeie

Comentarii personale. Daca executantul a fost femeie atunci clar putem exclude lojile, comitetele sau alte comitzii .
                                   Cel putin doi pt indeplinirea faptei fiindca zic eu, cam multe elemente trebuiau sa fie sincrone si cum la vremea aia nu cred ca existau camere web trebuiau niste observatori pe traseu. Daca in grup a fost si o femeie iarasi exclud gruparile .

  Mai multe informatii in afara de ce s-a postat pana acum pe subiect, nu cunosc asa ca concluziile mele sunt cam sarace.

Ganditorul

#234
Si eu cred ca nu era "lup singuratec" si tot ce s-a scris aici pana acum duce la o ipoteza atat de nebuneasca incat ipoteza lui @fiulploii, aia cu "glontzul venit din neant", pare una suprarealista. Subliniam doar la faptul ca IPC o fi fost mason prin "copilarie", acum fiind intr-o clasa mult superioara. Dar mai vb despre asta cand oi strange ceva in plus in traista (cu povesti).

CitatSerios acum, cred ca nu trebuie exclusa definitiv nici o ALTA ipoteza pina acum neluata-n calcul: nu cumva IPC o fi fost abordat insistent sa adere la una din "cupolele-comitetele-institutiile" din spatele Cortinei si el pur si simplu i-a refuzat... enervant de dur si des?! :roll:

Cam pe aici ma duce gandul si pe mine... Depinde ce raspuns dorim si cat de departe dorim sa ajungem . Daca dorim doar individul care a apasat pe tragaci ... e clar. Poate fi oricine, chiar si un oarecare care s-a trezit dimineata cu gandul indus ca trebuie sa faca "ceva important" avand un "deja vu" asupra locului, timpului si actiunii.
  Daca cautam mai adanc poate gasim altceva...
Si pt ca tot suntem la capitolul asta straniu : fac pariu ca discutia pe acest subiect s-a incins cu un scop, invizibil la prima vedere dar pe care il intuiesc - asa cum colegul @Grifon ne poate confirma ca "patima" pentru acest subiect i-a venit subit, dupa ce cu ceva timp in urma a trecut pasiv peste acest subiect. Un "deja vu" cu franturi de imagini dublat de o curiozitate nestavilita de a sapa pentru a afla adevarul . Gresesc prea mullt ?


Grifon

D-le @Gãnditorul, treaba a stat cam așa (ca să lămuresc totuși, definitiv, diverse suspiciuni):

-nu a existat o fazã in care să privesc pasiv subiectul; s-a intâmplat să-l descopăr mai târziu decât altele in care mi-am făcut "debutul"; din index, sincer, la inceput m-a atras titlul (apropo, inspirat ales de colegul @fiulploii);
- curiozitate majorã am, firește, si nu doar pentru subiectul ăsta; acum, nu știu dacă e chiar "nestăvilită"...poate voi lua și eu o pauza...că nu știu cât ține entuziasmul "rufonistului incepător"...
- că veni vorba, văzând eu la inceput că nu-mi răspunde nimeni, am fost la "mustață" să mă las păgubaș...noroc cu @Tamerlan, care "intră" puțin in mine...cu "simiștii & codreneștii"; nu prea m-a incântat...dar mi-am zis..."deh...tot mai bine decât nimic..." hahahahahahaua...
- pe de altă parte, e f. adevărat că "povestea IPC m-a preocupat incă de mai mulți ani...așa că de aia am avut o abundență de postări in debut...din raționamente si opinii mai vechi.

In concluzie, nu știu cât de mult vă incântă pe voi prezența mea...dar mie imi place compania si dinamica raționamentelor voastre. Chiar de nu vom "descoperi roata"....demersul deja cred că ne-a adus câștig...la toți.

Tamerlan

Iar v-a prins Zâna Inspirației pe toți și ați început să turnați gaz pe foc. Și mai zicea cineva (sic!  :lol: ) că, cică rămânem fără benzină!  :-D :-D

Până să o iau metodic de unde am rămas data trecută, și pentru că văd că suntem la capitolul ipoteze... unele mai crețe ca celelalte... ceva mi-a atras atenția:

Citat din: Xanadron din  31 Martie 2016, 13:28:09
Serios acum, cred ca nu trebuie exclusa definitiv nici o ALTA ipoteza pina acum neluata-n calcul: nu cumva IPC o fi fost abordat insistent sa adere la una din "cupolele-comitetele-institutiile" din spatele Cortinei si el pur si simplu i-a refuzat... enervant de dur si des?! :roll:

Pe aceeași linie logico-rațională, mai există o ipoteză (bineînțeles, iarăși neluată în calcul): oare nu cumva "cupolele-comitetele-institutiile" din spatele Cortinei au înțeles la un moment dat, că "băgaseră în casă agentul dublu" și au decis să-l elimine???  :?
Să ne aducem aminte de articolele anti-românești, anti-legionare și anti-ortodoxie ale lui IPC. Argumentația din ele este atât de puerilă și de slăbuță și de un nivel intelectual sub-mediocru, încât cu greu poți crede că au fost scrise de Culianu. Același Culianu care scrisese Eros și Magie în Renaștere sau Gnozele Dualiste ale Occidentului. Să ne înțelegem... Despre cultura română, despre legionari, despre ortodoxie, despre neamul românesc se pot scrie multe, inclusiv critici. Nu e vorba aici de infailibilitatea acestor noțiuni. Însă, una este să exprimi astfel de critici ca Moise Guran (ca tonomatul în care ai băgat monezi sau ca sluga-marionetă, care n-are nici cea mai vagă idee de planul celor care-i mânuiesc firele) și alta ca Patapievici, în mod ermetic, fals intelectual și sub aparența unor adevăruri înalt filozofice (în fond niște bășini... asta ca să mă exprim elegant  :lol: ). IPC cunoștea bine diferența între cele două modalități de exprimare, iar faptul că a scris ce a scris și cum a scris, denotă -cel puțin pentru mine - un scop mai înalt, urmărit de-a lungul unei lungi perioade de timp.

Acum s-o luăm băbește... vorbim ipotetic... Nu că ar exista ce voi spune eu în continuare...  :roll: (orice legătură cu realitatea este pur întâmplătoare  :-P )

Dacă ar exista o agresiune constantă asupra neamului românesc, dusă de aproximativ 300 de ani, în mod conspirat și ar exista și o grupare (forță) care apără interesele neamului românesc... cum ar putea această grupare (forță) din urmă să penetreze organizația (grupul, forța) agresoare??? Asta în condițiile în care puterea este deținută la nivel internațional de această forță agresoare. Cum ar proceda? Cum ați face voi ca să vă băgați agentul acolo?  :? :-o
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

fiulploii

Citat
Dacă ar exista o agresiune constantă asupra neamului românesc, dusă de aproximativ 300 de ani, în mod conspirat și ar exista și o grupare (forță) care apără interesele neamului românesc... cum ar putea această grupare (forță) din urmă să penetreze organizația (grupul, forța) agresoare??? Asta în condițiile în care puterea este deținută la nivel internațional de această forță agresoare. Cum ar proceda? Cum ați face voi ca să vă băgați agentul acolo?  :? :-o

    Sa nu zici ca tu esti scriitorul Nucleului sau cum s-o numi el
www.rufon.org/forum/diverse-14/a-aparut-cartea-nucleul-enigma-spionajului-romanesc/msg73829/#msg73829

Sau , daca Nucleul a existat si înca nu a fost distrus, poate ca esti din partea cealaltă si încerci sa-l ponegrești Atribuindu-i o crima care nu-i aparține .
   Eee? Ai căzut iar pe spate ?  :lol:
    Sau poate ca arunci si tu o nadă, dom' profesor .
Zic si eu la plesneală ... :lol:

Tamerlan

Citat din: Ganditorul din  31 Martie 2016, 09:29:11
- Inainte de a afla CINE trebuie sa ne punem intrebarea DE CE a fost necesara disparitia unui teoretician in stiinte oculte ca IPC.

Bună această pistă, colega @Ganditorul. Foarte inspirată.
În opinia mea, această dispariție a fost necesară pentru că altfel se risca devoalarea (și mai mult a) unor metode de magie modernă, strict necesare Marelui Manipulator pentru menținerea status-quo-ului. Cei care mai cred că adevăratul conflict este între comunism și capitalism sau între ruși și americani sau între Occident și Orient (chineji (sic!), Islam, etc) sunt departe-departe pe linia înțelegerii ,,realității" în care o trăiesc. MM se folosește ÎN EGALĂ MĂSURĂ și de ruși și de americani; și de Occident și de Orient; și de capitalism și de comunism... Anesteziați de discursul contemporan, omul modern – indiferent gradul său de inteligență – este împiedicat să vadă niște adevăruri oarecum simple (prin metode asupra cărora am zăbovit și în postările anterioare – precum controlul simbolurilor și a semnificațiilor acestora), dar atât de INCREDIBILE (raportat la condiționarea la care a fost supus încă de la naștere), încât chiar le va refuza cu obstinație, chiar și atunci când se va întâlni față în față cu ele. Condiționarea este atât de puternică, încât ieșirea de sub influența Marelui Manipulator (ruperea acelor vinculis de care vorbea Culianu) este extrem de dureroasă. Deci foarte improbabilă.

Referitor la aceste "dezvăluiri", poate că ar fi bine să dăm și un exemplu din cele scrise de Culianu (și care ar putea fi trecute în categoria dezvăluiri):

Citat [...] Ce rezultat s-ar fi putut obtine prin cunoasterea relatiilor intersubiective?
O societate omogena, ideologic sanatoasa si guvernabila. Manipulatorul total al lui Bruno (n.t. Giordano Bruno) se insarcineaza sa le dea subiectilor o educatie si o religie potrivite: "Trebuie indeosebi sa avem o grija extrema cu privire la locul si la modul in care cineva este educat, la studiile pe care le-a urmat, sub inrauirea carei pedagogii, carei religii, carui cult, cu ce carti si cu ce autori. Caci aceasta genereaza prin sine si nu prin accident, toate calitatile subiectului [...]" (Theses de Magia, LII). Controlul si selectia sunt stalpii ordinii.Nu este necesar sa ai imaginatie ca sa intelegi ca functia manipulatorului brunian a fost preluata de Stat si ca acest nou "magician integral" are in sarcina sa produca instrumentele ideologice necesare in vederea obtinerii unei societati uniforme. Orice educatie creaza niste asteptari, pe care Statul insusi nu este in masura sa le satisfaca. Pentru cei frustrati, exista centrale ideologice care creaza asteptari alternative. Daca Statul produce "cultura", aceste alte centre de manipulare produc "contra-cultura", care se adreseaza in primul rand marginalilor.
Nu trebuie sa ne inselam asupra caracterului modelor culturale alternative: ele se pot dovedi, in anumite imprejurari, mai puternice decat, insasi cultura de Stat, in care caz i se vor substitui in cele din urma acesteia, prin evolutie sau prin revolutie. De aceea un Stat ce vrea sa subziste, trebuie sa fie in stare sa asigure cetatenilor sai o educatie infailibila si in masura posibilului sa le poata satisface dorintele. Daca nu izbuteste, trebuie sa aiba grija sa-si produca el insusi propria contra-cultura, ale carei componente ideologice se cer organizate spre a evita coeziunea marginalilor si sporirea puterii lor. Metoda cea mai simpla si mai eficace, dar in acelasi timp si cea mai morala, consta in a lasa sa prospere piata fantasmelor destructive si autodestructive de toate felurile si in a cultiva idea surselor alternative de putere, din care cea mai importanta ar fi "puterea mentala". Efectele violentei se intorc impotriva celor agresivi, autodistrugerea anuleaza o alta parte a marginalilor, in timp ce partea ramasa e ocupata sa mediteze si sa se extazieze asupra posibilitatilor necunoscute... dar, desigur inofensive ale psihicului uman. Chiar daca in anumite cazuri, rituri violente se asociaza practicilor mentale, este putin probabil ca toate acestea sa ajunga cu adevarat sa afecteze cultura de Stat. Avantajul acestor operatiuni subtile este de a evita represiunea directa si de a salvgarda ideea de libertate, a carei importanta cu greu ar putea fi subestimata. Pe de alta parte, modelele alternative sunt deopotriva o sursa enorma de prestigiu si de bogatie pentru creatorii lor, ceea ce asigura o buna functionare tuturor industriilor conexe: imagine, disc, moda vestimentara. Succesul de piata al acestor operatiuni reprezinta, la randul sau, o reala primejdie pentru Stat, care cooperase tacit la el cu singurul scop de a evita atentia marginalilor. Or, fenomenul asuma asemenea proportii, incat practic, scapa de sub controlul manipulatorilor directi or al Statului insusi. Noi mode prolifereaza, care n-au mai fost nascocite de catre Stat ca sa-si asigure propria subzistenta. O noua violenta izbucneste, pe care Statul n-o programase. Practicile autodistructive sfarsesc prin a-I atinge pe aceia dintre reprezentantii noilor generatii in care Statul ar fi fost intemeiat sa-si puna cele mai inalte sperante. Situatia devine din ce in ce mai complexa, iar masurile luate necesita o cheltuiala de inteligenta ce ar fi putut sluji unor scopuri mai bune.
Este oare Statul occidental astazi un adevarat magician, sau un ucenic vrajitor care pune in miscare forte obscure si incontrolabile?
Foarte greu de spus. In orice caz, Statul Magician – cu conditia sa nu fie vorba de niste vulgari prestidigitatori – este de departe preferabil Statului Politist, Statului care, ca sa-si apere propria "cultura" perimata nu sovaie sa reprime toate libertatile si iluziile de libertate, transformandu-se intr-o inchisoare in care orice speranta este pierduta. Prea multa subtilitate si o prea mare suplete sunt defctele majore ale Statului -magician, ce se poate degrada si transforma in Stat – vrajitor; o lipsa totala de subtilitate si suplete este defctul major al Statului – politist, care s-a degradat la rangul de Stat – temnicer. Dar diferenta esentiala dintre cele doua, total favorabila celui dintai, este ca magia este o stiinta a metamorfozelor, ea are capacitatea de a se schimba, de a se adapta la toate imprejurarile, de a se ameliora, in timp ce, dimpotriva, politia nu ramane niciodata decat ceea ce este: in cazul de fata, aparatoarea inversunata a unor valori perimate, a unei oligarhii politice inutile si daunatoare vietii natiunilor. Sistemul de constrangeri este condamnat sa piara, caci ceea ce apara el nu e decat o ingramadire de formule lipsite de orice vitalitate. Din contra, Statul – magician, abia asteapta sa dezvolte noi posibilitati si noi tactici si tocmai excesul de vitalitate ii deranjeaza functionarea. Cu siguranta, nici el nu e in stare sa-si exploateze decat o parte infima a resurselor magice. Dar se poate ghici ca acestea sunt de o bogatie extraordinara care, in principiu ar trebui sa dezradacineze fara nici o osteneala copacul uscat al ideologiei politiste. De ce acest lucru nu se intampla? Pentru ca subtilitatea jocurilor sale interne epuizeaza atentia Statului – magician, care se dovedeste putin pregatit in a aborda problema unei magii fundamentale si eficace in relatiile-I externe. Acest monstru de inteligenta se afla dezarmat de indata ce e vorba de a proiecta operatiuni pe termen lung sau de a-si crea un chip "charmant" in relatiile internationale. Pragmatismul sau direct si lipsit de menajamente ajunge sa-I creeze o imagine care, destul de falsa fiind, nu e mai putin respingatoare in ochii partenerilor sai, iar aceasta carenta de promisiuni si discursuri bizantine se dovedeste pana la urma contraperformanta, precum excesele-I de inteligenta manifesta si incapacitatea-I notorie de a propune solutii radicale.
Daca ne putem mira ca Statul – politist poate inca functiona, ne putem de asemenea intreba de ce Statul – magician, care dispune de resurse nelimitate, merge atat de prost, incat pare sa piarda cu fiecare zi teren in fata progreselor ideologice si teritoriale ale celuilalt.
Concluzia este inevitabila: Statul – magician isi epuizeaza inteligenta in a crea diversiuni interne, aratandu-se incapabil de a elabora o magie pe termen lung ca sa neutralizeze hipnoza provocata de inaintarea cohortelor politienesti. Dar viitorul pare totusi sa-i apartina si chiar o victorie provizorie a Statului – politist n-ar lasa nici o indoiala asupra acestui punct: constrangerea prin forta va trebui sa se plece dinaintea procedeelor subtile ale magiei, stiinta a trecutului, a prezentului si a viitorului.

(Ioan Petru Culianu ("Eros si magie in Renastere. 1484″, partea a doua: "Marele Manipulator". Cap. Despre magie ca psihosociologie generala. – ed. Nemira, 1994, p.154 – 157))

Does that ring a bell with you?  8-)

Citat din: Ganditorul din  31 Martie 2016, 09:29:11
Ca o trecere iun revista :"Secu" avea alte treburi (imediate, presante) pe atunci - sa-si ascunda activitatea negativa din anii premergatori lui '89 si existenta cel putin duala a serviciului de intelligence romanesc, creand confuzia "toti securistii este ticalosi" (tema extrem de bine documentata de @tamerlan ), si sa puna mana pe "ciolan". un teoretician ca IPC nu cred ca facea obiectul activitatii "secu" de atunci.
Ca să eliminăm orice confuzie, haideți să vedem ceea ce voi denumiți "Secu", drept ceea ce este de fapt: un instrument. Un instrument de care – foarte probabil! – se foloseau (în diverse măsuri) mai multe entități (nu știu cum să le spun altfel). Nu are deci sens să credităm, noțiunea de "Secu" cu voință proprie. Ar fi similar cu a spune: "Glonțul a decis să-și declanșeze capsa și să iasă pe țeavă. ". Un serviciu secret are anumite caracteristici, care-l face să fie un instrument extrem de versatil și de apetisant pentru foarte multe interese, în domeniul controlului social.


Citat din: Ganditorul din  31 Martie 2016, 09:29:11
KGB-ul nu-l cred autor din 3 motive : 1. varianta oferita "pe tava" de P.ace.Pa, 2) erau preocupati de dezmembrarea tarlalei numite URSS - unde peste 20 de state cereau independenta 3) nu fac parte dintrre elogiatorii ascunsi ai institutiei de cultura si arta KGB care considera ca nu se poate trage o b..na de la Polul Nord la Polul Sud fara ca rusii sa nu fie "autorii siguri" ai situatiei creeate. Mai sunt si alte centre de putere in lume, mult mai evoluate decat ceea ce au rusii.
Același lucru și despre KGB.
Însă aici este nevoie de o paranteză explicativă. Pentru asta să ne amintim de Dughin și de descrierea pe care acesta o face KGB-ului și GRU-ului. Nu insist pentru că nu vreau să-mi prind urechile în explicații colaterale scopului nostru. Detalii găsiți în Marele Război al Continentelor.

Citat din: Ganditorul din  31 Martie 2016, 09:29:11
Si ajungem la motivul disparitiei lui IPC si a reluarii discutiei in aceste momente. Sintetic si cat se poate de scurt :

1991 a fost momentul de cotitura in re-creionarea sferelor de influenta mondiale cand aparent, intr-o prima faza, au avut de pierdut numai rusii (tarile baltice si tarile foste socialiste din centrul Europei ) pentru ca apoi, ceea ce initial, la Malta, ar fi trebuit sa fie doar un schimb de terenuri si mutarea a granitelor de separatie Est-Vest ( iti dau Germania de Est ...imi dai zonele independente din centrul Europei socialiste - Yugoslavia si juma' din Romania) a devenit o structutra integrata si independenta chiar si fata de americani - Uniunea Europeana.
Și da și nu. Jocul geopolitic este într-adevăr complex, iar 1991 a fost ANUL. Anul unei cotituri istorice (socio-istorice) de magnitudinea lui 1484. Mai multe citește fiecare, pentru că nu se poate spune chiar orice.
Oricum, la Malta nu a avut loc o împărțire de terenuri între două entități diferite, ci o punere de acord între două "instrumente" aparținând ACELEIAȘI entități. Opinia mea, care se bazează pe studiul a posteriori a istoriei de după acel moment. Fără Malta, nu ar fi existat UE. Iar UE are un rol de frunte în decorul mondial, fiind exponentul la superlativ al Statului Magician.


Citat din: Ganditorul din  31 Martie 2016, 09:29:11
Pentru cativa ani UE a fost o a treia forta economica plasata intre est si vest cu tendinte de crestere prin extinderea Euro-Asiatica. apoi au aparut "intamplarile" generaand "criza financiara din 2008", "criza Greciei", "criza Ucrainei" culminand azi cu "criza refugiatilor" trimisi de Turcia catre Uniunea Europeana. toate au secatuit bugetul initial al UE, au dus-o in stare de nefunctionare si o indreapta spre o dezmembrare - ATENTIE - est-vest.
Pentru ca si azi, sunt mai prost vazuti cei care merg in occident pentru munca din tarile foste socialiste decat islamistii care dau cu boambe, freaca menta fiind "calificati" doar in lene. Se prefera, mediatic si politic, o accentuare a "belelelor" estului, chiar si cu riscul incuscririi occidentului cu islamismul.
Ceea ce prezinți aici reprezintă semințele plantate pentru dezvoltarea viitorului conflict de magnitudine planetară. Deși în aparență pare că e vorba de acțiunea a două entități diferite, în fond este vorba de acțiunea doar a unui singur MM care controlează aceste două (sau trei) entități aflate în conflict aparent (pentru pulime). Interesul pentru un asemenea conflict provine din:
1)   Necesitatea "recoltării" periodice (despre care s-a discutat pe alte topicuri)
2)   Necesitatea distrugerii unei bune părți din populație (masculi, de vârstă adultă, în putere, aflați la vârsta propice procreerii și la apogeul puterii personale) care reprezintă amenințarea supremă pentru MM. Fiecare generație (sau mai bine zis, din trei în trei generații, are loc o acumulare ciudată de informații, mituri, lene, trai pe vătrai, nemulțumiri latente, etc în cadrul populației (practic pulimea nu mai răspunde la comenzi as expected), încât este nevoie de distrugerea acestei părți din populație. Cei rămași (populația bătrână, femeile și copii) – după un astfel de conflict – vor fi mult mai dispuși să reintre în joc, mai ales, dacă cel care a declanșat măcelul, vine și cu soluția (evident făcând-o să pară ca venind de la victime).
În fine... asta vom mai vedea. Noi să fim sănătoși... că boala vine singură! ;-)

Citat din: Ganditorul din  31 Martie 2016, 09:29:11

Poate ca e vorba de o continuitate de la "omieoptsutepatrushopt" incoace, iar IPC era doar "varful icebergului" ce a trebuit imediat inlaturat. Poate era doar un "rebel independent" ce aflase prea multe - putin probabil insa pentru a motiva "schimbarea de directie" din '91.

Un lucru mi se pare cert insa : gafa de care se vorbeste, uciderea lui Ceausescu, a fost elementul care ne-a salvat de dezmembrare teritoriala si a pus pe butuci planul initial de redesenare a sferelor de influenta pe criterii relgioase est-vest, lasand cu "buza umflata" fortele armate ce stateau la granitele noastre, gata pt o "interventie umanitara". Canva poate vom avea timp sa vb si de aceste taine ale revolutiei, asa cum le vedem acum, istoric, fara sentimente partizane. Parerea mea.
Abia aștept acest moment.  :roll: Acela va fi momentul în care vom ancora Revoluția din România în contextul global. Fără această ancorare (doar cu cercetarea a ce s-a întâmplat la noi) nu avem nici o șansă să înțelegem ceva. Oricâte dezvăluiri s-ar face.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

fiulploii

#239
Dincolo de toate eu as fi curios de părerea ta, @romulus