Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Detectivi din spatele tastaturii

Creat de fiulploii, 08 Septembrie 2015, 16:13:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

Foarte adevărat ce zici dumneata, @Tractorbeam, despre Militaru si conexiunea sa GRU. Se leaga si de ce zicea @SLEAH19 referitor la uciderea generalilor Nuță și Mihalea, opera aceluiași sinistru personaj (colegul l-a omis, in viteza, pe bietul colonel Trosca).

Da, N.Militaru și-a platit polițele (nu neaparat la comanda expresa a Moscovei). Cei trei ofiteri superiori erau aceeasi care il demascasera in '78-'79 ca spion rus, distrugându-i cariera si visul de a fi ministrul apărării. Și-a luat revanșa, cu sadism, in cca. 24 ore, in crâncenele evenimente din 22-24 dec. 1989.

Dar ce treaba avea acest nemernic cu IPC ? El iși regla alte conturi. De altfel, dupã câte bănuiesc că-ți amintești, sângerosul Militaru a fost tras iute pe dreapta, inca din primăvara lui '90....iar pârghiile serviciilor militare au trecut (iar) la V.Atanasie Stănculescu. Militaru nu a mai avut niciun cuvânt de spus ulterior, iar in 1997, dacă nu mă inșel, "tovarășii" roșii l-au invățat "să tacă"...de tot...cancer.

Nu m-ai lamurit, așadar, mai deloc. Ce treabă aveau "roșiile"...cu...hm...nucile ?

Xanadron

O sa postez atit de scurt si de off-topic, ca nici nu se pune :lol: (precedenta mea postare ramine deci... ultima - in inutilitatea ei pentru fixisti, evident.)

Asadar, ca si-n alte "anchete virtuale", zic eu ca extremele-s de evitat fiindca ne blocheaza:
a) - fie in ipoteze simpliste de genul unora secu-legionare vehiculate-n media mainstream (cind ar trebui sa stim -  ex. aleatoriu - ca Secu=DSS n-a actionat niciodata-n istoria ei pe teritoriu 'merigan si-ar fi fost culmea s-o faca in premiera cu IPC ca proto-SRI semidebusolat post-'89)
b) - fie in scenarii uber-SIDDHI-iste ca alea cu glontzu' pornit din Astral, :star: cind exista premizele unui Culianu nu tocmai expert in practica plimbarilor printre Lumi - chiar daca-n teorii era as.

Ramine deloc simpla-n orice caz evaluarea atitor factori fluizi - dovada ca nimeni n-a ajuns [inca] sa-i lege intr-o ipoteza veridica-n toate detaliile -, la fel cum am convingerea ca si majoritatea "detectivilor rufonezi" va ramine la opinia initiala.
Asta nu inseamna ca n-ar merita continuata tentativa gasirii unei cai non-extremiste.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Mă alătur pertinentei păreri mai sus enunțate, ce poate completa recomandarea mea din raspunsul nr. 180 (mai exact, să incercăm, pe cât posibil, ingustarea "cercului de suspecți", prin eliminarea elementelor conjuncturale sau pur speculative).

E drept că fiecare ține la anumite convingeri, și nimeni nu vrea să-și vadă ignorate părerile. Totuși, cu un efort consonant, se poate ajunge la un acord de principiu (cel puțin pe unele piste). Neavând decât aspecte fluide / fragmentate, e greu să inchegăm deja propuneri de scenarii coerente și plauzibile. Cu toate acestea, eu imi fac datoria de-a preciza variantele pe care le voi păstra in calcul (predilect, dar nu exclusiv), cu mențiunea procentului de valoare pe care il acord:

1) varianta "asasin solitar" (posibil student) - 45%     2) varianta "grupare ocultă"(alta decât cea străvezie, pe orbita căreia gravita victima) - 40%     3) un exponent al unui nucleu naționalist/extremist (cu sau fără acordul nucleului) - 30%

Specific de ce păstrez varianta 3, in pofida aparenței desuete. In 1991, legionarii inca mai sperau, ca si monarhiștii, intr-o revanșã. Horia Sima inca trăia, conducând mișcare din exil, in Spania (a incercat si el o vizita in România, spre finalul aceluiași an, dar mi se pare ca a fost si el blocat). Reiterez ca IPC boxa in ei cu orice prilej, iar, mai grav, fiind desemnat oficial dispozitorul moștenirii literare a lui Eliade, avea de gând s-o decupeze total si irevocabil de Legiune. Ca să nu mai zic de prea zeloasele lui inclinații mozaice...

Știu, e șubredă și varianta asta, de aia o țin pe 3. Cât despre celelalte dezbătute, mă voi abține, lăsându-le eventual in sarcina altor colegi. Nici "driblări", nici polemici inutile - doar contribuții....In felul ăsta, poate facem ceva pași utili spre o finalitate (măcar teoreticà).

kandaon

Citat din: Grifon din  26 Martie 2016, 00:01:08
 
P.S. - D-le @Kandaon, opiniile dumitale exprimate in referire la solomonari cred că ar fi putut fi incluse și la subiectul "bisericilor valahe"- unde, dacă poftești, am putea aprofunda una-alta...

D-le Grifon (cred ca ne putem tutui totusi, am mai zis), am putea desigur, dar ar fi vorba in general de interpretari din folclor si mituri sau chestii mai anecdotice

SLEAH19

 Când tu eşti un orbete şi nu prinzi ideia, ţi-o bagă alţii cu forţa, ..iar nu pricepi ... eşti un încuitat, îţi mai livrează nişte chei ... cu, care  să decriptezi ..ce vor ei!

Nu, merci !
Am eu o cheie mai veche, cu ceva filtre personale, un fel de pontoarcă , deschid cu aia:

   De la prima postare a lui Grifon, cel care a accelerat subiectul, prima lui grijă a fost de a fi disculpată securitatea, aşa în mod voit ironic şi să dea cu kk în Pacepa care şi-a dat cu părerea  când a fost întrebat şi a menţionat fără alte dovezi că ..,,asasinatul ..cam poartă semnătura kgb,,  Dovezi canci pentru neimplicarea securităţii, dor glumiţe,  dar ulterior cere dovezi pentru cei care susţin că securitatea are amestec.

   În majoritate postărilor ulterioare, majoritatea postatorilor se întrec în a disculpa securitatea ...erau vai de capul lor, nu ştiau pe ce lume erau, nişte bezmetici,  oricine , da oricine putea să-l asasineze pe Culianu,  extratereştrii, artiştii şi bicicliştii, femeia de serviciu l-a ucis pentru că s-a pishat împrăştiat prin respectiva toaletă, oricine numa securitatea nu ...că nu i-ar fi lăsat FBI-ul , securiştii erau nişte ageamii neputincioşi da FBI-ul  .... eee nişte profesionişti , mai ales ăla care, când a fost întrebat de conexiunile crimei cu organizaţiile româneşti a întrebat ...Unde-i România? 

Ted Anton ăsta a investigat crima pe toate feţele timp de cinci ani, a interogat 200 de persoane de la Iaşi până în Chicago, evident cu mult mai mult decât orice alt detectiv din spatele tastaturii , în final nu a îndrăznit să fie tranşant, a sugerat o conexiune între formaţiuni extremiste şi servicii secrete care şi-ar fi dat mâna la executarea lui IPC.
Ce a păţit pe topicul nostru?
  - ..subţire neică subţire, a fost pus de mainstream să ne prostească .... nu .. nu secu,  nuuu ,  mainstream, mainstream ...batman, batman ...chiar batman&superman lau ucis pe Culianu

Eu spun că securitatea avea/are cel mai mare interes ca asasinatul să rămână un mister, nu mainstreamu, de acest caz pe mainstream îl durea fixu-n-pixu, nu avea interes să-l legendeze/oculteze, securitatea însă, da:

    Mai multe surse, care au preferat să rămînă anonime au comunicat că ,,(Gelu) Voican a ordonat asasinarea lui Ioan Culianu, punînd la treabă trei ofiţeri de Securitate; unul dintre ei lucrase ca însoţitor de bord pe TAROM". Acesta din urmă a fost identificat cu portretul-robot realizat de agenţii FBI.

Rezolvarea unor cazuri crime din spatele tastaturii e foarte interesantă la nivel de discuţie şi unele piste sunt extrem de interesante dar vremea cînd Sherlock Holmes dezlega enigmele din fotoliu a cam apus.

Susţin că asasinarea lui IP Culianu a avut  o natură cât se poate de telurică şi cât se poate de mizerabil demonstrativă comandată de niste oameni mici dar ...nu sunt sigur în procente de astea ..mie-n sută :wink:, citesc interesat  şi ipotezele  astrale  şi toate celelalte dar nu pun botu la excluderea totală a implicării serviciilor secrete româneşti de atunci.

Sper ca într-o zi, un director modern şi responsabil al SRI să dezvăluie cine a ajuns prin conjunctura evenimentelor în poziţia de a ordona asasinarea lui IP Culianu şi în acea zi eu voi pune la dispoziţie ..cenuşa, să văd cine are caracter să şi-o pună în cap.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

D-le SLEAH19, te vãd a fi cu adevàrat HOTĂRÂT.
Foarte bine, nimeni nu te impiedică să-ți prezinți raționamentele și concluziile. Pur și simplu, te vestesc că in acest demers al d-tale, pe mine nu poți conta ca partener de discuție. Foarte posibil să mă inșel eu, și dumneata să ai dreptate. Nu am ca hobby căutarea potcoavelor de cai morți. Eu trăiesc in 2016, nu in 1956...de pildă. Te invit, cu respectul pe care incă ți-l port (datorat sincerelor d-tale eforturi pe alte teme) să demonstrezi orice socoți dumneata de cuviință. Acum, nădăjduiesc să nu ai magnifica pretenție să te și cred, doar pentru că te războiești cu propriile "fantasme"

Dacă ai totuși dreptate, și ( in pofida unei logici elementare) se va dovedi cândva că "demonul atotputernic" al unui sistem greoi ș birocratic, care n-a fost in stare să-și prevadă propriul colaps ante 1989, a lichidat "cu râvnă" un profesor-teoretician al unor idei abstracte.....inseamnă, limpede,  că eu @Grifon,  sunt a) un cretin patentat...b) un "ciolovek"care, precum se vede in cazul dumitale, a "eșuat in chip lamentabil".

O să ajungem, prin mila Celui de Sus...in 24367890653 d.Christ, și unii ca dumneata incă vor "dibui" urma demonicei Securități.

D-le SLEAH19...îți doresc spor la treabă.

tractorbeam

#201
Citat din: Grifon din  28 Martie 2016, 20:28:44Dacă ai totuși dreptate, și ( in pofida unei logici elementare) se va dovedi cândva că "demonul atotputernic" al unui sistem greoi ș birocratic, care n-a fost in stare să-și prevadă propriul colaps ante 1989, a lichidat "cu râvnă" un profesor-teoretician al unor idei abstracte.....inseamnă, limpede,  că eu @Grifon,  sunt a) un cretin patentat...b) un "ciolovek"care, precum se vede in cazul dumitale, a "eșuat in chip lamentabil".

Colega Sleah se pare ca l-ai scos din papuci pe Grifonelul asta mititel care se martzafoeiste pe aicea. Nu obisnuiesc sa ridic mingi la fileu dar.. de data asta nu pot nene,  nu pot, ca e prea cu coarne si copite.

Deci stimabile mitic inaripat treaba e cam asa: sistemul ala greoi si birocratic si-a prevazut colapsul, cel putin o parte a lui adicatelea manastirea Secu'. Ca sa fii linistit ca sistemul stia ca lui nea' Nicu i se pregatea de "la revedere" iti spun eu ca din '84 stiam ca o sa vina Iliescu in locul lui asa cum stiau cam toti cei implicati de la un anume nivel in sus dar aceste lucruri se vorbeau pe la colturi ca nu era salon.
Ca dumneata nu stiai asta e din cauza ca pe vremea aia erai in pantaloni scurti si nu discutau aia mari de astea cu tine.

Nu esti un cretin patent dar e posibil sa fii un chitibush de serviciu care incerci sa-ti castigi gradele pus de rechinii aia batrani sa incerci sa ne prostesti doar, doar iese de un material acolo de genul - i-am facut pe aia dom'le - nu tine baiatu' suntem pe aicea unii mai grizonati care am trecut prin viata si nu ne-am legat sireturile invers la bashcheti. :evil:

Ciolovek nu esti ca astia scriu in general cu greseli de ortografie si au un mod de gandire mai intortocheat.

Tamerlan

#202
Colegilor @sleah si @tractorbeam facem un targ? Daca eu va arat ca erau doua "Securitati", sunteti si voi de acord sa-mi spuneti care din ele l-a asasinat pe Culianu?  8-)
Asta ca sa ne aratati ca "nu v-ati legat bashketzii invers". Nu de alta... dar asa cum vi se pare voua demersul colegului @grifon, tot asa mi se pare mie foarte dubios cand aud povesti din astea post-revolutionare cu "securisti nenorociti care sug sangele boborului"... Oare cine - ghici ciolovek cine! - o avea interesul demonizarii in intregime a Securitatii?   Mai ales cand sunt documente care vorbesc de la sine. Documente care arata cum o "Securitate" aresta "dujmanii boborului" si alta le dadea drumul. Una ii impiedica sa fuga pe alti "dujmani" si alta le dadea vize de occident. Ciudata Securitate demonica... zau asa... Oare de ce procedau asa? De ce nu omorau "dujmanii boborului" si gata?

Si inca ceva... cu parere de rau o spun... :-( parul grizonat nu e deloc o garantie ca respectivul posesor a si inteles ceva din... "bigger picture"... :-(
(Asta daca tot e sa aducem argumente din astea ad personam)
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

SLEAH19


Tamerlan, egal câte aripi şi părţi avea secu,  care îşi dădeau la gioale între ei, nici una nu era bună, era organ sau părţi de organe represive, poporul nu conta ,  vis a vis de populaţie se comportau precum criminalii nazişti,  câte unu mai recunoaşte, ...dacă nu ai răbdare să asculţi toată mărturisirea fii bun şi ascultă un minut, de la 4,40 până la 5,40 şi vei vedea că şi SS-ul ar fi pălit de invidie pentru ce soluţii finale aplicau securiştii

https://www.youtube.com/watch?v=YGNsIRbAkjA

Căpitanul de securitate Marian Ureche, cel care l-a hărţuit pe Culianu în vederea racolării din care aripă o fi făcut parte? Atâta timp cât a ajuns general, a condus un ,,ciudat serviciu secret,, până în 2004 şi acum papă pensie liniştită de torţionar pe undeva. Da s-a schimbat mult securitatea după 89, din căpitani au ajuns generali ai SRI, o adevărată reformă , da a fost nevoie de experienţa lor ..bla bla

Care parte la asasinat pe Culianu? Aia de influenţă bolşevică care a instaurat puterea după 89
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Amice @Tractorbeam, te văd prins in "căldură mare".

Dacă până ieri dialogul pe acest subiect a fost util, constructiv, pe alocuri amuzant, purtat cu respectarea unei frumoase ținute intelectuale, postarea ta grobiană de aseară a semănat, izbitor, cu o sonoră flatulență in mijlocul unui concert Bach.

Epuizând tu, iute-iute, cele câteva argumente pe care le aveai (ex: "un vecin de-al tău" / "o emisiune TV"), ai trecut, și mai iute, la atacuri personale, intr-un definitoriu registru "de cartier". Pesemne confunzi politețea mea din postările anterioare cu o largă toleranță la astfel de manifestări. Te inșeli grav. Nu prea posed o asemenea toleranță.

Fii nițel atent, căci am două mari favoruri a-ți cere:
1) Lipsește-, pe viitor, de aprecierile tale ieftine.
2) Lipsește-ti ultimele 4 litere din nick, ptr. o mai sinceră declinare a calității.

De vei binevoi asta, te voi răsplăti uitându-te definitiv, fără a-mi mai bate capul cu tine. Nu ți-ai fi legat tu "bascheții invers", dar acest tragic accident s-a intâmplat legăturilor tale neuronale.

Inchei această inutilă postare asigurându-te de înaltul și profundul meu dispreț.

                                                                                                              Semnează: "Grifonel / Mititel"

PS (destinat celorlalți colegi): Mai continuăm investigația, elegant și responsabil, sau ne căutăm ceva mai util de făcut, departe de zvonul rural al tractoarelor ?


horia2008

mai răsfiraţi băete, mai răsfiraţi...

Tamerlan

#206
Citat din: SLEAH19 din  29 Martie 2016, 00:37:02
Tamerlan, egal câte aripi şi părţi avea secu,  care îşi dădeau la gioale între ei, nici una nu era bună, era organ sau părţi de organe represive, poporul nu conta ,  vis a vis de populaţie se comportau precum criminalii nazişti,  câte unu mai recunoaşte, ...dacă nu ai răbdare să asculţi toată mărturisirea fii bun şi ascultă un minut, de la 4,40 până la 5,40 şi vei vedea că şi SS-ul ar fi pălit de invidie pentru ce soluţii finale aplicau securiştii

https://www.youtube.com/watch?v=YGNsIRbAkjA
Foarte trist, colga @SLEAH19 că umbli cu fofârlica.  :cry:
Nu o să te bănuiesc de rea-credință, ci doar de o profundă rătăcire. Nu o să continui pe această temă, deoarece - din câte știu eu - pe acest forum, discuțiile despre o religie sau alta nu sunt acceptate. Din motive lesne de înțeles. Nu pot însă să nu spun un lucru... a folosi o mărturie cutremurătoare, generatoare de emoții sincere a unui om sincer în ceea ce crede (chiar dacă este o rătăcire) pentru a argumenta pe o anumită temă (orice temă) este o metodă care face parte din arsenalul unei "echipe" pe care eu nu vreau să o denumesc. Folosirea cultelor -  a oricăror culte (în afara celui împotriva căruia se dă de fapt lupta)... cât mai multe și mai variate... cu atât mai bine... reprezintă metode din arsenalul aceleiași echipe...  Ignorarea faptelor, a documentelor, a dovezilor și folosirea unor materiale manipulatoare (să ne înțelegem... chiar dacă mărturia este sinceră, chiar dacă omul acela chiar asta a făcut și asta credea atunci când a mărturisit... tot un material manipulator rămâne), nu face cinste celui/celor care folosesc aceste metode.  :cry:

Citat din: SLEAH19 din  29 Martie 2016, 00:37:02
Căpitanul de securitate Marian Ureche, cel care l-a hărţuit pe Culianu în vederea racolării din care aripă o fi făcut parte? Atâta timp cât a ajuns general, a condus un ,,ciudat serviciu secret,, până în 2004 şi acum papă pensie liniştită de torţionar pe undeva. Da s-a schimbat mult securitatea după 89, din căpitani au ajuns generali ai SRI, o adevărată reformă , da a fost nevoie de experienţa lor ..bla bla

Care parte la asasinat pe Culianu? Aia de influenţă bolşevică care a instaurat puterea după 89
Sinecdoca este figura de stil preferată a Marelui Manipulator. Are efect și este preluată nemestecată de majoritatea intelectualilor, deoarece permite "sinteze" abrupte și "pași uriași" în raționamente diverse. Intelectualului rătăcit - care n-are timp să aprofundeze un subiect, dar dorește și el să "cunoască"  :roll: "secrete" care-i sunt refuzate datorită lenei intelectuale - i se oferă această cunoaștere măsluită sub forma unor raționamente simplificatoare, susținute de argumente circumstanțiale, dar abil transferate asupra întregului/totului. Nu e nevoie decât să găsești doi-trei (cinci-zece- o mie...) nenorociți într-un grup (instituție, etnie, "echipă"...) pentru a transfera, reaua-credință asupra grupului întreg. Procedeul invers este de asemenea foarte posibil și foarte uzitat (transferul bunei credințe asupra unui grup / etnie, prin prezentarea unor cazuri particulare agresiv mediatizate). MM este as în asta, iar magia modernă folosește cu precădere acest procedeu.

Nu-mi fac iluzii că o astfel de informație poate schimba "părerea" atât de înrădăcinată a cuiva. Magia modernă acționează abil și perfid. A accepta așa ceva, sau a stărui în căutarea unor dovezi OBIECTIVE generează o disonanță cognitivă, greu de suportat, în timp ce "găsirea (citirea despre) a încă unui nenorocit în grupul țintă", nu face altceva decât să alimenteze satisfacția că "părerea inițială era bună". Cel supus (evident fără știința lui) acestor vinculis nu simte resorturile care acționează asupra sa. El simte durere și inconfort psihic atunci când dă de ceva contrar propriilor convingeri, și o stare de bine atunci când "primește confirmări". Normal că le va evita pe primele și se va focusa pentru găsirea celor din urmă. A-i spune că NU E LIBER în alegerile și convingerile sale... este echivalent cu a-l insulta. Nu-mi propun acum să dau lecții de magie modernă și de folosire a vinculis -urilor. dar un pic de atenție am putea acorda cu toții propriilor noastre convingeri (răsărite în mintea noastră... din neant! (oare?)).  :?

https://www.youtube.com/watch?v=XwS68ixemAQ
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Tamerlan

Citat din: Grifon din  29 Martie 2016, 08:12:42

PS (destinat celorlalți colegi): Mai continuăm investigația, elegant și responsabil, sau ne căutăm ceva mai util de făcut, departe de zvonul rural al tractoarelor ?

Cineva (nu mai rețin bine și îmi cer iertare pentru că mi-e lene să verific) spunea că oricum, demersul este fără finalitate, de vreme că fiecare va rămâne cu părerea lui inițială.  :|
Mie personal mi-a prins bine, pentru că am recapitulat ceva. Niște informații pe care le uitasem. Și deși nu am aflat CINE l-a ucis pe Culianu, mi-am întregit imaginea de ansamblu, am aflat și informații inedite și ce este cel mai important... am mai aflat și "ce mai crede lumea" despre subiect... Exact ca și ceilalți, nu?  :wink: (se știu ei care)
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Tamerlan

Citat din: SLEAH19 din  28 Martie 2016, 18:28:37

    Mai multe surse, care au preferat să rămînă anonime au comunicat că ,,(Gelu) Voican a ordonat asasinarea lui Ioan Culianu, punînd la treabă trei ofiţeri de Securitate; unul dintre ei lucrase ca însoţitor de bord pe TAROM". Acesta din urmă a fost identificat cu portretul-robot realizat de agenţii FBI.

Citatul din cartea lui Ted Anton - deși posibil adevărat! - nu conduce automat la concluziile pe care abrupt, unii încearcă să le tragă. Din contra! Aș spune că duce (evident în prezența și a altor informații conexe reale) chiar la contrariu. În fine... până la definirea celor "două Securități" de care aminteam... vorbim discuții. Unul spune ceva, referindu-se la una, altul spune altceva referindu-se la acealaltă... iar majoritatea citește și înțelege având ca referință una singură... Nici nu-i de mirare confuzia în care ne bălăcim.  :|

Pentru a pune în scenă un reflector, care luminează chestiunea și din alt unghi, citez o scrisoare a unui lucrător din SRI-ul anilor 90.

=============
Stimată redacție,

Aşa cum v-am scris în trecut, urmând unele informaţii la care am avut acces în activitatea mea am ajuns să cunosc lucruri pe care până acum ori nu le-am observat, ori le-am trecut cu vederea în mod intenţionat. Toate acestea au trezit în mine dorinţa de a căuta şi mai multe răspunsuri şi de a încerca să îmi fac, măcar pentru mine, o imagine de ansamblu care să aibă sens. Cu ceea ce ştiu acum pot să afirm fără ezitare că informaţiile despre conspiraţiile naţionale şi internaţionale sunt de cele mai multe ori bazate pe fapte reale. Aceste manevre de culise există şi ele sunt de multe ori mult mai mult infiltrate în viaţa noastră decât am putea bănui.

Ceea ce vă aduc acum la cunoştinţă este un material care a fost interceptat în mod neprocedural de către un departament în restructurare al serviciului de informaţii, chiar în anii de după evenimentele din decembrie 1989. Această interceptare a fost apoi făcută pierdută în vârtejul tranziţiei structurilor informative ale Statului, proces în care a fost implicat şi unul dintre cei care au avut tot interesul ca această interceptare să dispară. Acesta este Gelu Voican Voiculescu şi el este unul dintre participanţii la întâlnirea care a fost înregistrată de unul dintre oamenii noştri.

Întâlnirea redată mai jos a avut loc în camera de hotel închiriată pe numele senatorului de Buzău (în acea perioadă) Gelu Voican Voiculescu, în data de 20.06.1990. Cu toate că cele discutate în acea întâlnire reprezintă aspecte de o importanță capitală pentru ţara noastră (aşa cum s-a dovedit în timp) rezoluţia dată a fost de a nu continua investigaţia pentru că ,,nu prezintă interes". Astfel, trei din cele patru persoane prezente nu au mai fost identificate decât mult mai târziu. Documentul a fost apoi distrus, însă o copie a sa s-a păstrat într-un dosar ce apoi a fost ,,moştenit" de o secţie condusă de un prieten bun de-al meu. Asemenea documente sunt adesea făcute pierdute atunci când interesele unor oameni o cer. Poate să vă uimească o asemenea situaţie, însă ea reflectă starea cadrelor instituţiei noastre: acceptăm orice sugestii care să ne simplifice munca (şi să ne facă să executăm ordinele fără să gândim prea mult), mulţumindu-ne cu explicaţia logică pe care ne-o serveau cei care conduceau destinele serviciilor noastre. Numai cei câţiva care au avut răbdarea să pună cap la cap unele informaţii au putut să îşi dea seama că, de fapt, peste capul nostru s-a dus aproape mereu o activitate subversivă de control.

Conţinutul acestei întâlniri de la începutul anilor 90 m-a făcut să văd cu alţi ochi multe alte evenimente care s-au petrecut în ţara noastră. Tot ceea ce s-a petrecut în ultimii ani confirmă, de fapt, cu precizie cele discutate atunci şi aduce o altă lumină în toate aceste aspecte pe care le-am crezut numai nişte născociri ale unor neadaptaţi. Auzisem desigur despre Protocoalele după care s-ar ghida masoneria ocultă, însă aceste informaţii au rămas mereu în zona de auto-cenzură confortabilă, fiind excluse din start ca informaţii veridice. În timp mi-am dat seama că noi (îi includ aici şi pe mulţi dintre colegii mei care nu erau integraţi în aceste reţele infiltrate în servicii) ne păcăleam singuri pentru că, dacă era să acceptăm fie şi numai pentru câteva minute să ne uităm în direcţia acestor informaţii ca fiind reale, atunci tot ceea ce ştiam despre realitatea în care trăiam s-ar fi năruit imediat la pământ (cam tot aşa precum s-au năruit în mod paradoxal Turnurile gemene la 11 septembrie 2001).

Cu atât mai mult am decis să vă aduc la cunoştinţă acest document, cu cât cel care atunci se angaja în acţiuni străine de interesul naţional, Gelu Voican Voiculescu, se erijează acum în autorul restructurării democratice a structurii serviciilor române de informaţii, iar mai recent chiar în martir al regimului comunist. Chiar dacă el nu este singurul care în toate aceste frământări prin care trece ţara noastră îşi urmează stăpânii din umbră, el este totuşi unul dintre cei mai activi care a determinat să iasă în stradă mulţi oameni oneşti pentru a-şi pune el slugi fidele în poziţii cheie.

Am observat că aveţi publicate fragmente din lucrarea ,,Cucuveaua cu pene roşii" a d-lui Costin Grigore, unde a apărut pentru prima dată acest document, însă ceea ce eu am obţinut este varianta de la dosarul de lucru, neprelucrată pentru publicare. Fiind varianta originală cred că este utilă pentru cei care caută adevărul despre aceste evenimente şi despre aceste personaje care iată că acum îşi permit să sfideze pe toată lumea cu aroganţă şi nesimţire.
Eu m-am săturat să tot înghit explicaţiile prosteşti ale acestor criminali care cred că noi suntem nişte unelte tăcute pe care le pot folosi după bunul lor plac fără să dea socoteală la nimeni. Şi vă raportez că sunt deja mai mulţi care gândesc în acelaşi fel şi încep să îşi dea seama că aşa nu se mai poate continua în ţara asta. De aceea am decis să nu mai acopăr minciuna, abuzurile şi manipulările din umbră pentru că nu pentru asta am jurat loialitate ţării. Nu se poate ca frica zilei de mâine să ţină în cuşcă atâtea minţi inteligente şi să lase o gaşcă de ,,băieţi deştepţi", care cred că totul li se cuvine doar pentru că au obţinut în mod fraudulos o poziţie în ierarhia unei loji masonice sau într-un grup economic, să ducă de râpă o ţară (şi nu numai atât) pentru nişte interese personale.

Ceea ce se întâmplă acum în lume este mult mai grav decât îşi imaginează mulţi dintre oamenii de rând care ştiu ceea ce ştiu numai din presa controlată de cercuri de interese care se întind mult dincolo de graniţele ţării noastre. Desigur că sunt şi interese strategice pe care le putem promova prin unele informaţii controlate sau prin manevre de culise (este uşor de înţeles aceasta din poziţia în care mă aflu şi este şi parte din serviciile pe care le îndeplinim), însă după datele pe care le deţin lucrurile nu sunt deloc aşa. Nu mai este demult vorba de interese strategice ale ţării noastre, interese care să servească dezvoltarea şi bunăstarea cetăţeanului. Totul tinde să devină o dictatură instalată din umbră şi ale cărei scopuri sunt departe de interesele ţării noastre (sau ale altor state). Şi aici nu mă refer la un partid sau altul (şi nici măcar la o ţară sau alta) pentru că toate sunt conectate la aceleaşi cercuri oculte de unde îşi extrag puterea de influenţă şi ale căror ordine le execută. De altfel noul război care a început în nordul Africii este parte din acelaşi joc de interese... dar despre aceasta mai târziu.

Vă voi mai contacta şi vă voi mai furniza şi alte informaţii din ceea ce ştim în mod cert. Sper că în acest fel să vă audă din ce în ce mai mulţi oameni şi cât mai mulţi să se trezească din naivitatea în care şi eu m-am aflat o bună bucată de vreme. Atât însă pentru moment.

Vă doresc să aveţi curajul de a merge mai departe şi vă felicit pentru succesele recente în lupta pentru cauza dvs. Cu respect şi speranţă,
RT


NOTA INFORMATIVĂ:

Iată ce spunea interceptarea respectivă. (se începe cu saluturi simple).

Vă las să trageţi dvs concluziile din acest document iar eu vă urez să vă păstraţi pe aceeaşi linie de sinceritate şi curaj pe care aţi arătat-o până acum. Pe mine cinismul cu care un personaj precum Gelu Voican îşi vinde semenii şi ţara mă umple de indignare.

Obiectiv 1 (OB1): De acum înainte trebuie să mă susţii ... nu ai altă şansă acum. Ştiu că-ţi place să lucrezi cu prietenii tăi însă acum situaţia o cere...
Gelu Voican Voiculescu (GVV): Depinde de concurenţă! Am auzit că Leon Goldenberg se bucură de sprijinul marelui consiliu ... Credeţi că şi eu...
OB 1: L-am mutat la Oslo. A ieşit din joc! ... în locul lui te vom iniţia pe tine ... vei deveni coordonator al reţelei de aici şi membru în conducere.
GVV: Chiar înainte ca Rabi să ajungă în sânul lui Avram? Nu este puţin prea repede?
OB 1: Eli, Eli ... Eu încerc să execut testamentul lăsat de Rabi. Pot reuşi însă numai împreună cu tine şi cu şeful oficiului de la Praga. Tu aici ai o poziţie cheie şi în plus ai experienţa terenului...
GVV: Dar de ce cu Praga? Acolo ne duce curentul?
OB 1: Structura de la Praga este deja influentă în marele consiliu. Nu uita că cine are susţinerea primeşte şi fondurile şi nu numai atât. Praga este doar pilonul de sprijin. Forţele se vor concentra aici pentru că planul lui Rabi vizează România. De aceea şi alegerea ta.
GVV: El a fost iniţiat?
OB 1: Da, dar numai până la gradul 20 ... Ştie că eu am gradul 31. Obedienţa lui va fi fără discuţii. Noi vom forma o structură distinctă care se va conecta direct la centru.
GVV: Mie ce grad îmi daţi?
OB 1: Oricum de la gradul 14 în sus. Aceasta depinde şi de tine, ştii ...Cred că au venit şi ceilalţi doi.
(intră în încăpere alte două persoane marcate în continuare ca Obiectivul 3 şi Obiectivul 4. Se fac saluturi în mai multe limbi)
Obiectivul 3 (OB 3): Fericit în veci este Rabi. Acum stă pe muntele lui Moise la sfat cu Ilie şi Estera.
OB 1: E în drum spre... Mai trebuie să treacă apa neagră. În ultimul moment s-a ridicat în mijlocul flăcărilor şi ne-a binecuvântat! Uite, în urna albă odihneşte cenuşa lui. Închină-i-te şi învaţă. Aici ne-am adunat ca să aducem la îndeplinire planurile sale.
OB 4: Aş dori să vă cer o lămurire: puteam să ne punem de acord şi prin fax. De ce aţi riscat să ne întâlnim în România? Putem fi deconspiraţi cu uşurinţă aici unde terenul nu e sigur.
GVV: Avem probleme. Iar problemele sunt aici ... sau cel puţin pleacă de aici. Iar terenul este mai sigur decât pare. Totul se restructurează şi va fi cum trebuie, iar informaţiile de prisos se pierd pe drum...
OB 4: Şi noi avem probleme, în Germania de Est... Şi fondurile întârzie.
OB 1: S-auzim!
OB 4: Am documentat complet cazul teroristului Carlos! Stăpânii lui, de la STASI, au vorbit.
OB 1: Dar Carlos era al vostru... ce spui?
OB 4: Aşa ştim noi. Ei cred că era numai al lor şi uneori al ruşilor. Rămân totuşi trei atentate majore pe care nu le-au controlat est-germanii. Însă nici Moscova şi nici noi...
OB 1: Atunci cine?
OB 4: Nu ştim ... încă. Alţii, poate mai tari ca noi? Asta căutăm acum... vom afla cu siguranţă şi apoi vom aplica procedura standard.
OB 1: Pierdeţi vremea! Preluăm noi cazul. Din Carlos va trebui să facem o legendă a estului. Să aibă ceilalţi ce mesteca în timp ce lucrăm. Dacă pâine nu avem să le dăm deocamdată măcar puţin circ. Apoi mai vedem în funcţie şi de directivele centrului. Voi vă ocupaţi de documentarea atentatului Lockerbie.
OB 4: Da îl ştiu... Aeronava Pan Am, doborâtă în decembrie 1988 ... cu 270 de morţi. Dar, la Lockerbie au fost implicaţi libienii lui Gadhafi.
OB 1: Nu numai. Au condus cei de la STASI. Luaţi-i urma colonelului Silvian Becker şi vă veţi convinge. Nu trebuie să îi subestimăm pe ruşi...
GVV: Începem? Este târziu şi ...
OB 3: Te grăbeşti să fii iniţiat? De altfel voi cunoaşteţi integral cele 24 de protocoale. Totul rămâne o formalitate.
GVV: Da, dar le folosim numai pentru decriptarea telegramelor.
OB 1: Astăzi vei afla şi tainele ordinii universale. Vei primi cheia aplicării protocoalelor în toate domeniile vieţii sociale.
Te-ai întâlni cu Rabi pe muntele lui Moise?
GVV: Da.
OB 1: Care era mesajul?
GVV: România va fi spaţiul de pace al poporului ales. Şi pentru asta terenul trebuie asanat.
OB 1: Ce ne împiedică acum să se împlinească mesajul?
GVV: Multe! ... Pâinea şi circul nu i-a amăgit decât pe cei bătrâni. Tinerii nu s-au lăsat păcăliţi... Ei îl revendică pe general însă fără să o spună, aproape inconştient... Trebuie eliminat.
OB 1: Generalul va dispărea. Vom avea grijă de asta. Unde am ajuns?
GVV: La protocolul trei.
OB 1: Poţi să-i desluşeşti taina?
GVV:,,Flecari neobosiţi au transformat şedinţele parlamentare şi adunările publice în lupte de vorbărie. Abuzurile puterii vor pregăti în cele din urmă prăbuşirea tuturor instituţiilor şi totul va fi răsturnat sub loviturile mulţimii dezlănţuite". Deja au început să apară semnele că parlamentul devine o piaţă de vechituri şi corupţi. Restul îl face legea naturii omeneşti.
OB 3: Corect! ... Protocolul 12?
GVV:,,Nimic nu se va face cunoscut societăţii fără controlul nostru" ... Cu taina plasată în protocolul 13: ,,În curând vom propune prin presă concursuri de artă, sport, divertisment; aceste preocupări le vor abate definitiv atenţia de la problemele în care ar trebui să ne luptăm cu ei"... iar cu fondurile primite de la Londra pentru marile trusturi de presă, acest mister este ca şi îndeplinit. Nimeni nu bănuieşte că toate acestea servesc un scop şi de aceea controlul nostru va rămâne invizibil... ca să vezi ceva trebuie să îi înţelegi rostul.
OB 1: Just! ... Acum taina din 15?
GVV: Aceasta începe în protocolul 18: ,,Când va fi necessar să se întărească poliţia vom simula crearea dezordinii!" Abia apoi vine taina din 15 care lămureşte: ,,În rândul membrilor lojilor vor fi mulţi agenţi ai poliţiei naţionale şi internaţionale". Prin aceasta îi aducem pe ai noştrii pe poziţii cheie fără să îi punem direct acolo ... o să-i pună ei la nevoie.
OB 1: Bravo. Văd că ai pătruns singur misterul funcţionării protocoalelor...
GVV: La asta lucrăm, nu?
OB 3: Mie mi se pare totuşi exagerat felul în care sunt aplicate aici protocoalele. Adică e prea rigid ... pentru această învăţătură trebuie să fii mai inventiv în aplicarea ei. Din afară se vede foarte urât ceea ce faceţi voi aici în România.
OB 1: Ce anume? La ce te referi?
OB 3: Dacă ar fi să mă refer la compoziţia guvernului şi tot ar fi de ajuns...
GVV: Nu înţeleg ce vrei să spui?
OB 3: Ei... E foarte simplu, o minoritate de nici 0,1% din populaţia ţării deţine puterea în peste şaptezeci la sută din posturile guvernamentale. Aceasta bate la ochi nu credeţi? Chiar dacă sunt toate condiţiile îndeplinite sunt totuşi oameni care pot să îşi dea seama atunci când situaţia este flagrantă.
OB 1: Aici să ştii că oamenii nu sunt atât de atenţi la ceea ce se întâmplă în societatea lor. Ei sunt mai degrabă atenţi la vecinii lor şi la familiile lor. Dar bine, dacă e chiar atât de vizibil o să-i mai rărim. Îl scoatem de la naftalină şi-I propulsăm pe agentul ,,Bruckner". O să mai abată atenţia.
GVV: Nu ne-a ajuns gafa de anul trecut? Pe baza informaţiilor lui, centrul a hotărât sacrificarea lui Ceauşescu în favoarea lui Gorbi! ... Era mult mai eficient invers, aşa cum aţi văzut. Acum Gorbaciov a scăpat şi ne încurcă mai mult decât ne-am fi imaginat... şi mai are câte ceva de spus...
OB1: Să continuăm testarea... planul economic?
GVV: În protocolul 20 avem taina tainelor: ,,Crizele economice vor fi produse de noi, cu scopul de a retrage banii din circulaţie. Statele vor veni cu mâna întinsă precum milogii la bancherii noştri pentru ca, prin împrumuturi externe, bogăţiile lor să se verse în safe-urile noastre şi ei să ne plătească un bir de robi. Forţa naţiei va pieri în urma acestei luări de sânge de bună voie".
OB 1: Corect! Just dar incomplet...
GVV: Lăsaţi-mă să termin. Din protocolul 20: ,,Impozitele vor fi percepute fără sfială", dezlegăm taina protocolului 3: "Nu va trece veacul şi vom crea tot dezordini şi bancrute". Prin aceasta puterea va rămâne golită de substanţă, va fi o vorbă goală. Deja plasăm oamenii corupţi în poziţii cheie ale structurii financiare şi apoi ... din nou natura umană îşi va face treaba.
OB 1: Perfect!... Deja au început să se organizeze fără să-i mai obligăm noi. Nu-i credeam atât de proşti încât să accepte ideea că în numai câteva luni banii lor se vor înmulţi de zeci de ori. Şi acesta este numai începutul, vor urma crize şi mai mari...
GVV: Ce vrei? Goimi. Nişte maimuţe, ceva mai evoluate. Dacă nu ne-ar impiedica fantoma Generalului şi alţi câţiva homo sapiens, am putea împlini mult mai repede testamentul lui Rabi. Pamântul făgăduinţei ar fi deja aici.
OB 3: Aici la voi da! ... La mine la Praga lucrurile s-au simplificat mult.
OB 1: Cum aşa? Explică...
OB 3: Vârfurile au înţeles interesele Germaniei de a avea în jur state cât mai mici şi cât mai slabe. Ruperea Cehoslovaciei în două este doar o problemă de timp. Mai greu va fi cu Polonia, Walessa se opune.
OB 1: Va fi strivit între Moscova şi Berlin.
GVV: Între Bonn şi Kiev mai bine zis. Aici se va naşte o Republică imensă, Ucraina, care n-a existat niciodată. Va fi un tampon pentru Polonia, Ungaria, Cehoslovacia şi România, de la care URSS a luat teritorii fără nicio ruşine. Pe atunci erau conduşi de noi. Acum încearcă să se conducă singuri.
OB 1: Dacă se obrăznicesc le trimitem şi lor câteva commando-uri.
OB 3: Bine că mi-ai adus aminte. În spaţiul meu am câţiva rătăciţi din Legiunea Străină, rămaşi pe acolo de la Revoluţia de catifea. Ce facem cu ei?
GVV: Şi-aici avem destui ... rămaşi de la Revoluţie. Va trebui să–i neutralizăm.
OB 3: Cum? Care e protocolul?
OB 1: Gata! ... Iniţierea s-a încheiat aici. Nu mai aveţi voie să evocaţi taina protocoalelor decât pentru discuţiile de coordonare. În rest vă limitaţi strict numai la situaţiile concrete...
GVV: Prin metoda clasică. Convoacă-i pentru a le face plata serviciilor. Eu aşa o să fac aici.
OB 3: Mi se pare corect. Mergem?
OB 1: Da. Începem retragerea. Pe noi trei ne aşteaptă partea cea mai grea a zilei: ritualul...
...

=============

Nu insist mai mult. Oricum informațiile de mai sus (în eventualitatea că sunt reale) au sens doar coroborate cu altele. Luate în mod izolat, nu sunt decât exotice și alimentatoare a Teoriei Conspirației.  :roll:

Citat din: SLEAH19 din  28 Martie 2016, 18:28:37
Susţin că asasinarea lui IP Culianu a avut  o natură cât se poate de telurică şi cât se poate de mizerabil demonstrativă comandată de niste oameni mici dar ...nu sunt sigur în procente de astea ..mie-n sută :wink:, citesc interesat  şi ipotezele  astrale  şi toate celelalte dar nu pun botu la excluderea totală a implicării serviciilor secrete româneşti de atunci.

Sper ca într-o zi, un director modern şi responsabil al SRI să dezvăluie cine a ajuns prin conjunctura evenimentelor în poziţia de a ordona asasinarea lui IP Culianu şi în acea zi eu voi pune la dispoziţie ..cenuşa, să văd cine are caracter să şi-o pună în cap.
Și eu sper că odată și odată va veni și un director român responsabil și onest față de neamul din care provine și pe care se presupune că ar trebui să-l servească, și va face lumină în toate astea.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Grifon

Pomenirea lui Voican poate avea o anumită noimă. Nu cred in veridicitatea intâlnirii "celor 3 magi" - despre care am citit și eu in "Cucuveaua cu Pene Roșii", insă știu că G.V.V a avut / are / și sigur va mai avea preocupări simboliste, oculte, etc. El și cu Hrebenciuc sunt cei mai preocupați de paranormal politicieni, din câte cunosc eu.

Se pare că Voican fusese infiltrat de Secu' in "Mișcarea Transcendentală" (cerc ezoteric constituit prin finalul anilor '70, până la distrugerea sa, prin 81-82 (scuze dacă mă insel cu reperele). Din ce a dezvăluit CNSAS, se pare că Voican avea un stil bizar de a-și redacta rapoartele, de parcă el era șeful securiștilor, nu invers. Asta poate e o exagerare media, ce să zic...

Da, apariția sa bruscă in toiul "revoluției"...apoi "retragerea" discretă, il atestă ca personaj misterios, dificil de catalogat. Poate, cumva, pe liantele "magice" care-l preocupau s-ar putea găsi o conexiune până la Culianu. Din păcate, eu nu mai cunosc alte detalii relevante in aceasta sfera...asa că nu pot face alte legături.