Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Detectivi din spatele tastaturii

Creat de fiulploii, 08 Septembrie 2015, 16:13:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

kandaon

Citat din: Xanadron din  20 Martie 2016, 18:46:45
Ba, am citit SI postarea Domniei Voastre nr. 127, colega @Grifon (vedeti insa ca-n cazul acceptarii hiper-formalismelor e posibil sa aplic teorema oglinzilor-lupe si sa pretind la schimb apelativul "Greatest Master" :-D sau chiar Ipsissimus, ca Aleister Crowley.)

Serios acu', Mea Culpa ca n-am explicat in detaliu non-citarea opiniei tale, dar si a celei "vecine" a colegului @Ganditor, mai in acord cu ale mele - ambele insa la fel de plauzibile ca altele, fie si pe linia logicii colegului @kandaon ("Poate, de pildă, un grup de facură / sorginte iezuită...ceva tip Opus Dei...care să fi dat o scurtă lovitură nucleului ce-l coordona (poate) pe IPC și pe celelalte "onorabile bărbi" de la Chicago Divinity School. Așa ar avea cât de cât sens....")
...Dar la care nu subscriu [inca], taman din motivele expuse de tine mai sus - v. Milano, Appia, Assissi etc. N-ar fi deci vb. zic eu de un executant al crimei apartinind "altui nucleu", ci de unul din aceeasi Cabala Iluzionista.

Incercam deci s-apuc un nou capat din acelasi manunchi de fire ale detectivelii :lol: mele initiale, doar ca acum legat (cu atza alba chiar) chiar de patriarhii milenari ai anti-gnozo-dualistilor. Tentatie nu tocmai ilogica fie si lasind balta supozitiie despre viitoarele lui lucrari/preocupari, daca ne amintim ca tematica ultimelor cursuri ale lui IPC (tinute chiar in ziua asasinarii de fapt) erau celebrele manuscrise gnostice de la Nag-Hammadi.

Iau totusi un mic respiro si eu inainte de adincirea argumentatiei (oricum inutile, repet, din pdv practic / juridic) - dar nu din teama de-a parea cazut din metanoie in paranoie. :lol: Sint insa pur si simplu prea multe ramificatii-multifurcatii la mijloc, legate nu doar de ocultisme alambicate, ci si de afirmatii culienice mai "terre-a-terre", de genul alora spuse surorii sale: "Nu ma intorc in Romania decit victorios!" :roll:
Chestie care dupa mine nu insemna doar capatarea cetateniei 'merigane si implicit titularizarea la catedra Divinity School-ului.

O corectie (mica) totusi. Eu am pomenit de posibilitatea unui alt "centru" dar nu am zins nimic de iezuiti, colegul Grifon cred ca i-a pomenit.

Daca e sa ma iau dupa folclor, legende si scrieri mai mult sau mai putin fantastice (care ar putea, sau nu, sa aiba si vreo samanta de adevar), cred ca iezuitii (Vaticanul) nu prea ar fi intre primele astfel de societati secrete, cel putin ca vechime.

Primii ar fi poate aia cu origini sumero-babiloniene de pomeneai odata si matale maestre. Apoi ar fi solomonarii de la noi (solomonar e un nume mai recent, sub influenta crestina biblica, dupa numele regelui mag Solomon, originile lor sunt insa, dupa etnologi, in antichitatea dacica, la cultul sacerdotal al "calatorilor prin nori") si "Societatea celor 9 necunoscuti" din India/Tibet.

Cam astia (n-am auzit de altii, poate or mai fi) isi trag radacinile in antichitate si se zice ca s-ar fi perpetuat pana spre zilele noastre. Exista chiar si asemanari intre solomonari si "necunoscuti", sunt in numar de noua (9 solomonari ies din scoala de solomonari, al zecelea ramane zalog acolo), si unii si altii au cate o carte cu invatatura lor secreta, scrisa intr-un limbaj codificat inteles doar de ei etc.

Vaticanezii ar fi un grup mai recent, medieval, dar probabil (si vizibil dealtfel) cu influenta mare la scara globala. Poate sa aiba legaturi cu unii din aia mai vechi, cine stie.

Astea antice insa cred ca sunt si cele mai puternice dpdv al cunostintelor si abilitatilor mai exotice (spre paranormal asa). Chiar si pentru faptul ca au avut atata timp sa acumuleze cunostinte de tot felul si au fost (si sunt, daca or mai fi) mult mai deschisi fata de unele lucruri pe care stiinta (cel putin cea oficiala) moderna le respinge sau le ignora (sau pur si simplu nu are habar de ele).

Sigur, astea sunt speculatii fanteziste (care la o adica pot atinge chiar si teoria "extraterestrilor antici" sa bagam si OZN-urilein schema)  :-D

Imi pare ca misterul mortii lui Culianu e la fel de misterios si aici, dupa atatea pagini, cum pare ca a ramas si in dosarele FBI-ului



Tamerlan

Citat din: fiulploii din  19 Martie 2016, 03:57:32
   Lași totuși impresia că încerci să ne tragi de urechi, @Tamerlan  :lol:

Departe de mine acest lucru colega @fiulploii.  :| Și uite ca să vezi că nu este așa, îmi cer scuze, atât ție, cât și tuturor celorlalți care ar fi putut să aibă această impresie. Acest lucru face bine la karma (  :wink: ), deci nu mă sfiiesc să te rog să mă ierți, dacă ți-am greșit cu ceva.

Citat din: fiulploii din  19 Martie 2016, 03:57:32
   Apelez la îngăduința si înțelegerea ta când citești joaca noastră imatura si imaginara
Nu am numiti niciodată astfel textile colegilor mei de forum. Nu mi-aș permite.

Citat din: fiulploii din  19 Martie 2016, 03:57:32
rugându-te să contribui si tu cu explicații mai ample , cu păreri personale si ipoteze terestre pentru a ne arăta calea unei investigații detectivistice clasice neapelând la argumentul Autorității intenției Xanadronice.
Mda!... știu și eu?!... Am observant că am tendința de a scrie în așa fel încât colegii mei de forum se pot simți "atinși" cumva și de asta nu știu cum să o spun, ca să nu mi se facă iarăși un proces de intenție. ;-) Așa că – în urma unei adânci deliberări – am ajuns la concluzia că a spune lucrurile "de-a dreptul" este cea mai bună soluție. Dacă cineva se va "simți" iarăși atins, o să-mi cer iarăși iertare. Nu văd altă soluție, mai ales atunci când urmărești Adevărul, și nu obiective mundane, de genul ,,recunoașterii valorii". Ce vreau să spun este că îmi vine greu să vin "cu păreri personale" și "ipoteze terestre" atunci când știu de despre ce este vorba. "Părerile personale" și "ipotezele terestre" sunt metode adoptate de: 1) cei care știu și ei și vor să vadă ce/cât știu ceilalți/alții (din diverse motive) sau 2) cei care nu știu exact, dar au câteva hinturi și încearcă completarea puzzle-ului cu ajutorul "părerilor personale" și "ipotezelor terestre" ale celorlalți. Tertium non datur

Citat din: fiulploii din  19 Martie 2016, 03:57:32
  Personal sunt interesat de opiniile tale pe acest subiect si nu de statutul de observator care arunca atenționări in privința neurmării anumitor căi fiindcă acest comportament mă indrituiește să concluzionez ca Sistemul nu doarme  :lol: ceea ce este chiar interesant .
   Mai mult ca sigur e doar o coincidență nefericită.
Mă simt onorat de această atenție, însă nu prea pot exprima opiniile personale pe acest subiect, fără repercusiuni. Am avut de multe ori "gura mare" și mi-am învățat lecția. Chiar transmit public "Sistemului" (citez!): "că am învățat să nu mă mai p... contra vântului".  8-) Deci, observația mea că acest topic "a luat-o la vale" (pentru care îmi cer scuze încă o dată! (după cum am zis, face bine la karma să-ți ceri scuze ;-) )), pur și simplu viza o alunecare a discursului din planul concret/material/obiectiv, spre cel speculativ. Atâta tot!

Cu siguranță că ai dreptate atunci când zici:
Citat din: fiulploii din  19 Martie 2016, 03:57:32
   In alta ordine de idei, dupa părerea mea subiectul nu a luat/o deloc la vale  :lol: :lol: dar deh, totul depinde de poziția Observatorului .
Exact asta exprimă și observația mea.

Citat din: fiulploii din  19 Martie 2016, 03:57:32
    Atâta timp cât investigația de tip clasic a eșuat cel putin oficial cred ca e timpul de luat in considerare si alte aspecte mai nepalpabile la prima vedere , in primul rând opera victimei, căutările si experiențele încercate - cele de care se știe.
    Abia apoi cred ca putem vedea aspectul practic, fizic al soluției . In postările anterioare consider ca au inceput sa se lege niste idei si sa se explice existența unor lipsuri de probe fizice dar nu e obligatoriu ca impresia asta sa fie adevarata . Jocul rămâne deschis aproape tuturor opțiunilor .
Aici - dacă-mi este permis, bineînțeles – aș prefera epuizarea amănuntelor "investigației de tip clasic", înainte de a concluziona că "jocul rămâne deschis (n.n. chiar) tuturor opțiunilor"... frază care nu face decât să deschidă autostrăzi vaste de explorare, către... locul în care "lucrurile nu au umbră, iar oglinzile nu reflectă decât nimicul" (iată o opinie personală :D ). Deci dacă, "investigația de tip clasic" nu a dat rezultate, asta nu se datorează filozofiei, ontologiei sau istoriei religiilor sau credințelor religioase. Motivele sunt mult... mult mai mundane. Doar că ascunse în amănuntele, date cu nonșalanță la o parte, pentru deschiderea "autostrăzilor de explorare" de care vorbeam mai sus. În fine... nu-i nici un bai. Important este drumul până la țintă, nu neapărat atingerea ei. Nu-i așa? :D

Citat din: fiulploii din  19 Martie 2016, 03:57:32
   IPC este un caz extrem datorită preocupărilor extreme ale victimei si de aceea susțin ca si soluția trebuie sa se încadreze in acelasi tipar.
Asta ar presupune că analiza asasinării unui medic veterinar, trebuie musai să se facă în sfera circumscrisă de zoologie. :D Iertată să-mi fie iarăși, mica înțepătură.
Bineînțeles, că motivul asasinării lui Culianu are legătură cu sfera sa de activitate. Nu cred că este cineva pe-aici care să creadă contrariul (deși Sistemul a aruncat destule nade, pentru cei mai "naivi" cu duhul ( :D ) -  de genul: "studentului nemulțumit" sau a "partenerului homosexual gelos" ). Însă asta (cel puțin pe mine) – înainte de a mă arunca pe autostrăzile deschise de alde Gavriluță (asupra căruia mă voi opri mai târziu), mă face să analizez cu atenție detaliile mundane ale afacerii.

Citat din: fiulploii din  19 Martie 2016, 03:57:32
Victima era fascinată de matricea matematica sau computațională a Sistemului - vezi materialele anexate la postarea Precedenta - si practic se mula pe conceptul sf al " psihoistoriei lui Harry Sheldon
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hari_Seldon
  fiind de fapt mult mai generală si mai generatoare de "linii temporale adiacente" sau mai precis de schimbarea liniei temporale actuale - părerea mea si cred ca pe undeva si a lui @Xanadron  :lol:
  Scuze colega @Xanadron că mă folosesc si eu de tine ca de o proptea in sprijinul "observațiilor " mele dar văd că ăsta e "trendul" .
Iertată să-mi fie (iarăși!) contra, dar victima NU "era fascinată de matricea matematica sau computațională a Sistemului". Victima a devenit "fascinată de matricea matematica sau computațională a Sistemului". În fine, deja iarăși încep să am gura mare și asta nu face bine la ten.  8-)


Deci, în concluzie, colega @fiulploii, te rog să mă ierți, pentru orice anume consideri tu că este necesar. Îți respect poziția și preocupările (pe care chiar le apreciez, deși nu am prea lăsat să se vadă asta  :oops: )

P.S.: Revin și cu alte răspunsuri, dat fiind că de când nu am mai scris, s-au vehiculat multe lucruri interesante pe-aici. Ar fi păcat să nu fie punctate anumite aspecte. Cândva, cel ancorat în paradigma corespunzătoare, va citi și răspunsul (la această enigmă a asasinării lui Culianu) în mod corect.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Tamerlan

#152
Citat din: fiulploii din  18 Martie 2016, 21:23:13
  Am gasit un eseu interesant aici, ce explica pe intelesul majoritatii anumite aspecte mai nebuloase ale teoriilor lui Culianu si astfel am putea trage concluzia jocului de final de experiment.
http://hermeneia.ro/wp-content/uploads/2011/02/gavriluta-nr.-4_0.pdf
Dacă mi se permite, mi-aș exprima și eu opinia asupra articolului științific al domnului Gavriluță.
În primul rând, aș dori să fac distincția clară între "articol științific" și "eseu". Primul prezintă o anumită rigoare și o anumită "greutate", pe care cel de-al doilea nu le are. În plus, primul mai prezintă ceva extrem de important: girul unei comunități științifice (din păcate majoritatea care citește aceste cuvinte percepe această sintagmă ca pe ceva pozitiv  :cry: ). Nu doresc acum să fac o prezentare a sistemului academic, a modului în care se scrie, a lucrurilor "care sunt acceptate", de această comunitate științifică și mai ales a metodelor după care aceste "lucruri" sunt sau nu "acceptate". Mulți oameni mult mai bine pregătiți și mai elocvenți ca mine au atras atenția asupra acestor aspecte. Esența este că în literatura științifică "nu apare, decât ceea ce trebuie".  :wink: If you know, what I mean. Deci nu insist asupra chestiunii.

Acum trec la analiza articolului domnului Gavriluță. Și mă voi folosi NU de ceea ce scrie domnia sa expresis verbis, ci de ceea ce este scris printre rânduri. Teoria expusă – preluată și dezvoltată de la "ultimul Culianu" (nu mă întrebați vă rog cine-i ăsta, căci nu voi răspunde) – ne spune că de fapt toate sistemele ontologice sunt practic ceva transformabil, efemer (după niște legi și reguli, metode fractalice sau nu, etc). Ceea ce vrea, atât "ultimul Culianu", cât și dl. Gavriluță, este să ne intre odată în cap că nu există un sistem ontologic imuabil, o realitate ultimă, perenă, perpetuă și ubicuă. Există doar procese computaționale, serii successive de decizii binare și mecanisme de generare a acestora pornind de la "un set de reguli" și de la un "mecanism de generare". Corolarul fiind, că odată ce aceste metode combinatorice există, există cu siguranță și metode eficiente de folosire a acestora pentru atingerea anumitor scopuri. Trebuie doar să le studiezi și să te apleci asupra lor în scopuri devenite deodată... practice. Ce este altceva magia, decât atingerea unor scopuri folosind diverse metode care transcend  realitatea materială?! Astfel se deschide calea folosirii religiilor ca metode de control a mulțimilor ignorante, a psihologiei ca generatoare de metode de manipulare și alterare a realități obiective a acelorași mulțimi ignorante, etc.
A accepta existența unei realități ultime, perene, perpetue și omniprezente, a unui Principiu generator și creator, a unei credințe/religii "corecte"/"adevărate" (din punct de vedere divin) este similar cu a nega omnipotența acestor "magicieni" și acestor "controlori și utilizatori" ai religiilor/credințelor în scopul controlului "turmei ignorante". Iar a le nega omnipotența este primul pas în a le provoca autoritatea pe care și-o arogă în virtutea "cunoașterii" obținute, fie pe calea tradiției (moștenirii), fi pe cea a exersării practice.

Știu că oricum, aceste lucruri sunt mult prea teoretice și mult prea abstracte pentru a prezenta vreun interes... dar ele trebuie spuse. Ar fi păcat să se piardă și aceste provocări la adresa "autorității" științifice – în fond și ea, folosită astăzi în exact aceleași scopuri ca și religiile instituționalizate, modele, paradigmele, și toate sistemele fractalice amintite de Culianu.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Tamerlan

Încet-încet... m-ați făcut să fac exact ceea ce "m-a secat la alții" (tetrapiloctomia excutată în scopul deturnării sensului de curgere a unei discuții... mai ales cân aceasta devenise brusc (iarăși!) interesantă.  :-D
Maestrul Xandron, tot încearcă să ne aducă pe drumul cel bun... dar noi... nu și nu!... "Batman, Batman!..." :D
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Xanadron

... sa cred ca toate "cararile" abordate-n topic ramin interesante ca jocuri ale mintii - si unele au creat poate deja micro-bule de Realitati Paralele, mai stii?! :lol:
Fiindca totu-i in minte, da' poate refula... creator si p-afara, de-ar fi sa-i credem pe mai toti teozofo-ocultistii de la Mme Blavatsky la Crowley sau... Ian Fleming (inclus deloc fara motiv in tagma asta impreuna cu altii si mai "mascati" ca Saul Bellow cu divagatiile lui criptice care-i exaspereaza pe unii cititori, parind inserate aiuristic in tramele lui narative cu smart-guys aparent superficiali). Si SB cred c-a fost deci folosit (si d-aia promovat Nobel) ca purtator de mesaje ascunse "la vedere".

Revenind pe latura concreta a daravelei insa, tre'sa recunoastem ca n-avem habar (si nici indicii solide) la ce anume societati-organizatii oculte ar fi putut adera IPC. Am formulat de fapt prea prudent "ar fi putut adera" fiindca intr-o logica simpla apartenentza lui la medii d-astea pare sigura.
Ba chiar la mai mult de un singur grupuscul de genul O.T.O. (Ordo Templis Orientis) ori A∴A∴ -ului - ambele nashite de acelasi A. Crowley (nu mai disec cerintza asimilarii unor practici de "sex-magick" :-D ca sa poti promova gradele lor superioare, ca sa nu-i dau apa la moara fiuluiploii... si nici partizanilor ipotezei culi-homo, dupa mine mult prea securistica-n esentza ei ca sa fie luata-n calcul.)
...Aveti insa voi poate surse cit de cit verificabile-n sensul aderarii efective a lui IPC - deci nu doar a unor "simpatii" pt. asa ceva?
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tamerlan

Citat din: Xanadron din  21 Martie 2016, 14:16:07
Revenind pe latura concreta a daravelei insa, tre'sa recunoastem ca n-avem habar (si nici indicii solide) la ce anume societati-organizatii oculte ar fi putut adera IPC. Am formulat de fapt prea prudent "ar fi putut adera" fiindca intr-o logica simpla apartenentza lui la medii d-astea pare sigura.
[...]
...Aveti insa voi poate surse cit de cit verificabile-n sensul aderarii efective a lui IPC - deci nu doar a unor "simpatii" pt. asa ceva?

Oare chiar este important acest lucru?  :roll:
Dacă toate astea nu sunt decât capete ale aceleiași hidre, oare mai contează, la ce anume societati-organizatii oculte ar fi putut adera IPC.?
În războiul invizibil care se duce, doar una din părțile aflate în conflict are nevoie de "conspirare". Celeilalte nu-i pasă. Chiar își dorește să fie "văzută", de cei "orbi", însă doar arareori se întâmplă acest lucru. Unii activează în lumină, ceilalți în întuneric. În opinia mea, ascunderea, conspirarea, secretul... sunt apanajul doar a uneia din taberele aflate în conflict. Eu când văd două "tabere secrete" aflate în luptă știu, că acestea nu sunt altceva decât două capete diferite ale aceleiași hidre. Profanilor/neinițiaților le par diferite și aflate în conflict, doar pentru că deasupra lor se mai află o foiță de ceapă invizibilă, care le învăluie pe amândouă.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Xanadron

Da, dupa mine cel putin conteaza, fiindca fiecare ocultissima d-asta are o semnatura proprie cind vine vorba de executii.
Iar in cazul eliminarii lui IPC n-a fost vorba (sau nu s-a putut utiliza?) vreuna din metodele... moderne pe linia tzintirilor EM-infra/supra-vibratorii provocatoare de AVC-uri ori infarcturi "inocente" etc.

Se poate motiva c-a fost urmarit un mesaj puternic si f. public destinat "cui trebuie", dar nici un AVC/infarct n-ar fiavut ecouri mai slabe decit impuscarea-n gamalie.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kandaon

Citat din: Tamerlan din  21 Martie 2016, 15:31:19
  Eu când văd două "tabere secrete" aflate în luptă știu, că acestea nu sunt altceva decât două capete diferite ale aceleiași hidre. Profanilor/neinițiaților le par diferite și aflate în conflict, doar pentru că deasupra lor se mai află o foiță de ceapă invizibilă, care le învăluie pe amândouă.

Eu cred ca ar putea fi de fapt chiar mai multe tabere, nu doar doua. Si ma gandesc la tabere propriuzise, independente una de alta, nu la grupari apartinand aceleiasi tabere si care joaca niste roluri pentru a prosti "lumea" si a o controla mai usor, ori mai au ele ceva rivalitati pentru a se impune la sefia "taberei" respective.

Citat din: Xanadron din  21 Martie 2016, 17:00:39
Da, dupa mine cel putin conteaza, fiindca fiecare ocultissima d-asta are o semnatura proprie cind vine vorba de executii.
Iar in cazul eliminarii lui IPC n-a fost vorba (sau nu s-a putut utiliza?) vreuna din metodele... moderne pe linia tzintirilor EM-infra/supra-vibratorii provocatoare de AVC-uri ori infarcturi "inocente" etc.

Se poate motiva c-a fost urmarit un mesaj puternic si f. public destinat "cui trebuie", dar nici un AVC/infarct n-ar fiavut ecouri mai slabe decit impuscarea-n gamalie.

In varianta asta, probabil s-a vrut ca mesajul sa fie unul fara dubii si cat mai clar. Un infarct, atac cerebral, accident de masina sau de vreun alt fel etc ar fi putut lasa ceva dubii, chiar daca unii l-ar fi perceput corect.
Un glont in ceafa e insa un mesaj fara echivoc, care nu lasa loc de interpretari. S-a vrut foarte probabil si transmiterea unui mesaj, nu doar simpla eliminare (fara scandal) a cuiva devenit incomod.

Grifon

Ei bine, d-le @Tamerlan, cumva ai reușit să mă impingi pe un "făgaș" care poate fi (sau nu) "făraș"...

Dat fiind că imi dai impresia (numai din profil) a unui profesionist "deep-throat"...evident, in sensul non-Crowley a unuia cu voce groasă.....á la A(gate) Christ(i.e.)....voi cotrobăi puțin și prin rufele...râmase ușor fără Dero...ale regretatului.

Mai exact...dincolo de icoan(tice) iezuite...voi trage nițel cu ochiul la Lilith....dacă la Hawah m-ai sfătuit cu atâta râvnă sã nu-mi indrept "ochii muritori".

N-aș fi vrut să fac asta, mai ales că nu-mi surâd deloc "forări" pe desueta și superfluuuuuuuuua ipoteza Secu-KGB...dar, pe principiul pe care l-am mai enunțat deja..."ori suntem detectivi...ori nu mai suntem"..o fac și pe asta (mai ales că trecu o zi, și abundară postări pe subiecte "farfuridi")  Uite așa ajungem prin anul 1965...și mai rău, chiar...tre'să scobim tocmai  prin intunecimea anilor '50....unde eu nu cred că vom găsi mai mult de-o impletire de lujeri...dar hai...să nu zici că "derapăm" din făgașul dumitale.

Sunt cam eliptic, nu ? Apoi...asta e noua modă de iarnă (decanală) - primăvară...lansată de colegul de  iurtă @Tamerlan. Nu-i bai (cum ar spune @fiulploii)...căci un copy-cat Sherlock poate scobi și aici...

P.S.- Xanadron-sama...știuuu, știuuuu...A.Conan Doyle era "Golden Down"...pachet in pachet...dar hai să asumăm și foi pe cepe / cefe diferite....

Tamerlan

Colega @Grifon... te rog sa ma ierti, iarasi. Nu stiu cum fac... dar se pare ca am reusit din nou sa te supar. :-(
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Grifon

Haaahahahahaaa ! Nu ! De data asta...chiar nu ! Și sper să nu fiu greșit interpretat...prin "farfuridi" mă refeream la absența UFO...in niciun caz nu ridiculizam postările de aici.

M-ai "deturnat" puțin...adevărat...tocmai când dibuisem niste conexiuni Opus Dei...Univesita Catolica Sacro Cuore....cu ușoare alonje P2...dar...ce sa zic și eu...poate căutăm prea departe ceva ce așteaptă prea aproape.

Prin asta nu zic că subscriu la făgașul dumitale...zic doar că sunt determinat să cercetez TOT / Toth.

Tamerlan

Citat din: kandaon din  21 Martie 2016, 20:05:28
Eu cred ca ar putea fi de fapt chiar mai multe tabere, nu doar doua. Si ma gandesc la tabere propriuzise, independente una de alta, nu la grupari apartinand aceleiasi tabere si care joaca niste roluri pentru a prosti "lumea" si a o controla mai usor, ori mai au ele ceva rivalitati pentru a se impune la sefia "taberei" respective.

Sunt multe tabere colega @kandaon. Aflate chiar în conflict cât se poate de real, în care își dau la oase cu obiecte cât se poate de contondente. "Luptătorii" acestor tabere nu ar depune atâta sârg și efort, dacă totul ar fi o mascaradă pentru prostit proștii/naivii/neinițiații și ei ar ști acest lucru. Ei sunt foarte bine determinați și motivați și chiar cred - ca realitate ultimă - că dușmanii se află în cealaltă tabără. Ceea ce nu știu ei este faptul că ambele tabere aflate în conflict sunt manipulate de o singură voință sau grupare, aflată pe un plan superior. Pentru obținerea unui asemenea efect, secretul/conspirarea este ingredientul principal. La lumina zilei nu se poate face asta. Nu se poate păcăli un om să lupte pentru ideal fals, atunci când nu există "secrete". Secretul și conspirarea au rolul de masca erorile inerente din teoria folosită de MM (Marele Manipulator) pentru motivarea "luptătorului". Acesta chiar dacă observă inadvertențe (contradicții obiective cu ceea ce i s-a zis/inoculat în procesul de îndoctrinare) va învăța să pună aceste fisuri din teorie, pe seama unor Secrete la care, este învățat să creadă că, nu trebuie sau nu este necesar să aibă acces. Cel mai simplu exemplu o reprezintă șpionii de toate tipurile, culorile și filiațiile...  :-D Aceștia sunt niște oameni deosebit de capabili, înzestrați, dar care în marea lor majoritate nu vor ajunge niciodată să știe EXACT pentru cine lucrează, de fapt.
La un nivel superior se află așa-zisele state, aflate într-un aparent și, în același timp, un "real" conflict. Credeți că "luptătorii ruși" și "luptătorii americani" (armată, servicii secrete, afaceriști, etc) ar mai depune atâta efort și abnegație, dacă ar știi că totul este o vrăjeală și că șefimea lor este "deja înțeleasă"??? Deasupra statelor se află organizațiile supra-statale aflate într-un așa-zis conflict de fațadă. MM nu-și permite să lase necontrolată nicio parte. Dacă s-a creat X pentru un anumit scop, automat se va crea non-X sau contra-X. Dacă nu face el asta, practica l-a învățat, că Universul/Dumnezeu/acțiunea entorpică universală/Principiul Universal (sau cum mai vreți voi să-l numiți) o va face. Și atunci acest inamic va fi pe bune! MM nu-și poate permite asta, deoarece forța/energia/numerele nu sunt de partea lui. Și chiar dacă contra-X s-a creat pe bune în mod natural, iar MM nu a avut nici o contribuție... va face totul - dar absolut totul, de-a lungul secolelor și mileniilor, chiar - pentru a pătrunde și deturna "contra-X".

Citat din: kandaon din  21 Martie 2016, 20:05:28
In varianta asta, probabil s-a vrut ca mesajul sa fie unul fara dubii si cat mai clar. Un infarct, atac cerebral, accident de masina sau de vreun alt fel etc ar fi putut lasa ceva dubii, chiar daca unii l-ar fi perceput corect.
Un glont in ceafa e insa un mesaj fara echivoc, care nu lasa loc de interpretari. S-a vrut foarte probabil si transmiterea unui mesaj, nu doar simpla eliminare (fara scandal) a cuiva devenit incomod.
De acord cu această idee. Și mie îmi pare că, prin această crimă, s-a dorit darea unui exemplu.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Ganditorul

#162
"De acord cu această idee. Și mie îmi pare că, prin această crimă, s-a dorit darea unui exemplu."

Iata ca discutia a ajuns pe un palier superior si ne distantam usor de "tezele" oficiale . Anul 1991 a fost anul redesenarii granitelor de influenta a jocului condus de MM (MaMa ??  :rainbow:) cu dezmembembrarea Europei in zona de granita est/vest (Yugoslavia - fara sa uitam incercarea de "razboi civil" din cealalta tara "independenta" din Tratatul de la Varsovia, Romania-Tg Mures, 1990) si dezmembrarea "arpagicului" (C.C.CePe), la momentul declaratiei de desfiintare a URSS (12 dec 1991) existand deja 20 de declaratii de independenta ale statelor foste socialiste (ceea ce induce ideea ca "institutia de cultura si arta" KGB avea probleme mult mai presante decat lichidarea lui IPC - dar nu explica implicarea la nivel atat de inalt in lansarea aburirii cu teza "secu-KGB" prin vocea unui "greu" ca Pa.ce.Pa. ).
- Prin prisma istoriei se pare ca granitele "n-au cazut" pe delimitarile dorite de MM, ca Germania care si-a unit granitele in 89 nu si-a tinut "cuvantul" pt ajutorul dat la unire si acum e santajata sa "reconfigureze" Europa conform intelegerii initiale,  si ca acest proces s-a reinitiat continuand chiar acum (mai ales daca luam in calcul tragicele evenimente din Belgia, din aceasta dimineata, si actiunea "generica" a invaziei islamice in Europa). Iata ca visul de independenta al Europei, cu extindere spre Eur-Asia, se duce drk si intram iar pe fagasul lumii conduse prin forta si amenintarea cu forta.

Si ajungem acum la intrebarea de baza : "Ce a vazut/vizionat IPC in cercetarile sale esoterice din moment ce ceea ce traim azi este o miscare de delimitare a lumii pe criterii religioase (ortodox-catolic-islamic) ? Asta ca sa dau o lamurire superficiala la curiozitatea lui Alx - "de ce se discuta azi despre IPC ? " Simplu, pt ca a devenit iar actual, pentru ca delimitarea lumii pe criterii religioase a devenit iar actuala si doar un cunoscator de un asemenea nivel al religiilor  poate oferi un raspuns al "resorturilor" care determina aceste presiuni mondiale. Iar aceasta discutie e una impotanrta dpdv al NWO si nu numai. Parerea mea.

Tamerlan

#163
Citat din: Ganditorul din  22 Martie 2016, 10:49:22
Anul 1991 a fost anul redesenarii granitelor de influenta a jocului condus de MM (MaMa ??  :rainbow:) cu dezmembembrarea Europei in zona de granita est/vest (Yugoslavia - fara sa uitam incercarea de "razboi civil" din cealalta tara "independenta" din Tratatul de la Varsovia, Romania-Tg Mures, 1990) si dezmembrarea "arpagicului" (C.C.CePe), la momentul declaratiei de desfiintare a URSS (12 dec 1991) existand deja 20 de declaratii de independenta ale statelor foste socialiste (ceea ce induce ideea ca "institutia de cultura si arta" KGB avea probleme mult mai presante decat lichidarea lui IPC - dar nu explica implicarea la nivel atat de inalt in lansarea aburirii cu teza "secu-KGB" prin vocea unui "greu" ca Pa.ce.Pa. ).
- Prin prisma istoriei se pare ca granitele "n-au cazut" pe delimitarile dorite de MM, ca Germania care si-a unit granitele in 89 nu si-a tinut "cuvantul" pt ajutorul dat la unire si acum e santajata sa "reconfigureze" Europa conform intelegerii initiale,  si ca acest proces s-a reinitiat continuand chiar acum (mai ales daca luam in calcul tragicele evenimente din Belgia, din aceasta dimineata, si actiunea "generica" a invaziei islamice in Europa). Iata ca visul de independenta al Europei, cu extindere spre Eur-Asia, se duce drk si intram iar pe fagasul lumii conduse prin forta si amenintarea cu forta.
Nu există "secu-KGB". Nu există Germania. Nu există URSS. Nu există America. Nu există Belgia. Acestea sunt doar măști. Adevărata diferență este în altă parte. Acolo unde nu suntem lăsați să privim și să analizăm.

Citat din: Ganditorul din  22 Martie 2016, 10:49:22
Si ajungem acum la intrebarea de baza : "Ce a vazut/vizionat IPC in cercetarile sale esoterice din moment ce ceea ce traim azi este o miscare de delimitare a lumii pe criterii religioase (ortodox-catolic-islamic) ? Asta ca sa dau o lamurire superficiala la curiozitatea lui Alx - "de ce se discuta azi despre IPC ? " Simplu, pt ca a devenit iar actual, pentru ca delimitarea lumii pe criterii religioase a devenit iar actuala si doar un cunoscator de un asemenea nivel al religiilor  poate oferi un raspuns al "resorturilor" care determina aceste presiuni mondiale. Iar aceasta discutie e una impotanrta dpdv al NWO si nu numai. Parerea mea.
IPC era o persoană mult prea inteligentă ca să nu înțeleagă niște lucruri esențiale, despre cum merg trebuirile în lume. Cine poate crede că un om cu inteligența acestuia poate avea opiniile acelea puerile din articolele publicate în 1990-1991? Opiniile sale despre Ceaușescu, români, ortodoxie par atât de cusute cu ață albă și trâmbițate în ton cu "valul" care a urmat după 20 și ceva de ani, încât totul pare că a urmat un plan abil trasat. Culianu a trebuit să joace pe muzica care i s-a pus. Muzică pe care o auzea foarte clar, în timp ce noi ăștialalți ne uitam în gura agenților manipulatori trimiși pe capul nostru, de exact aceiași care îi și "cântau" lui Culianu. X și "contra-X" pe care pulimea îi percepe ca dușmani, dar ambii controlați din același loc.

Așa se conduce lumea... controlând alternativele oferite oamenilor naivi/neinițiați. Există stânga, dar există și dreapta. Dacă există oameni care preferă valorile individualismului, nici o problemă. Le oferim ce vor. Dacă există alții care le preferă pe cele ale colectivismului... iarăși nici o problemă. Le dăm și lor ce vor. Sunt unii seduși de socialism, le dăm. Alții de liberalism, le dăm și lor. Alții de creștin-democrație. Avem destul și pentru aceștia. Alternativ. odată unii, odată alții. Importantă este intreținerea iluziei. A democrației... să zicem... Dictaturile nu prea mai sunt eficace, pentru că se consumă mult cu implementarea și menținerea lor iar, sclaveții - deoarece se simt oprimați - tind să nu aibă același randament ca cei care se simt liberi. Important este să nu existe niciunul lăsat pe dinafară. Se simt unii atrași de naționalism. Nici o problemă. Le dăm și lor. Ce se cere, aia se dă. Să nu se simtă nimeni exclus din oferta politică sau din paradigmele care îi sunt în mod continuu create (vălul Maya se țese continuu  :wink: ). Cei care se simt excluși sunt cei mai periculoși. Ei reprezintă bazinul din care pot răsări cei care pot vedea escrocheria. Cei prinși în jocul politic, al preferințelor, al convingerilor solide din domeniul socio-economic... sunt cetățeni model, de care MM nu-și face nici o grijă. Cu abilitate sunt evitate și interzise cu maximă violență exact opțiunile care ar conta pentru omul de rând. Acestea sunt ascunse, bagatelizate, demonizate, interzise prin lege, evitate de educația controlată și permanent erodate de mass-media, aflată sub același control. Așa se conduce lumea. Să nu-mi ziceți că un neica nimeni ca mine a înțeles aceste lucruri simple, iar o minte pătrunzătoare și o cultură enormă ca a lui Culianu, nu.  :| Lucrurile astea nu se peterc de ieri. Se petrec de secole și milenii. Culianu, când a înțeles că a fost păcălit sau când a realizat dimensiunea hidrei, a fost ucis.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Ganditorul

Foarte corecta analiza. as mai adauga insa :

Nu-l poti acuza pe IPC ca-si castiga un ban in plus prin articole (comandate) pe o anumita directie jurnalistica. cati isi permit sa-si expuna gandurile cele mai intime pe directia "Cine ne conduce?"


"Dictaturile nu prea mai sunt eficace, pentru că se consumă mult cu implementarea și menținerea lor iar, sclaveții - deoarece se simt oprimați - tind să nu aibă același randament ca cei care se simt liberi."

Dictaturile, consider exact invers, consuma prea putin si "firul de comanda si profit" e prea subtire, controlat de o mana de oameni. In urma disparitiei dictaturilor (cel putin alea din arabime, dar si de la noi ) castigurile sforarilor au crescut exponential. La fel si controlul si manipularea maselor - in loc de o singura directie a urii, concomitent cu o unitate a "sclavetilor" ce ii face sa se simta relativ liberi si sa gandeasca dincolo de "cortina", avem o multitudine de curente, lipsa de unitate si multi poli generatori de conflict si implicit de profit & control.
Totusi inclin sa cred ca IPC a vazut destul de mult din planurile "din spatele cortinei" si intentiona sa-si avertizeze cumva conationalii (daca nu cumva chiar a facut-o, avand in vedere evolutia Romaniei de dupa 91, cand am fost la un pas de "Marea Unire" - desi apoi a fost sugrumat in fasha orice "vehicul nationalist romanesc" fie el economic, social sau politic ) cautand maximul de avantaje pt romani pe "marea involburata a schimbarilor lumii" (daca e sa luam in calcul apartenenta bunicului Culianu la o societate secreta si  "victoria" trambitzata in mod fals plangacios asupra disparitiei "ultimului Culianu" )
Iar aceasta sintagma - " disparitia Ultimului Culianu" trebuia sa fie un exemplu pentru oricine mai cauta/publica adevarul din spatele cortinei ... asa cum a facut-o si acest ultim cutezator.