Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Detectivi din spatele tastaturii

Creat de fiulploii, 08 Septembrie 2015, 16:13:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

De acord si cu posibilitatea b), d-le @fiulploii - insa cam greu de acceptat, totusi, sinuciderea. Ce sa intelegem ? Un fel de seppuku asistat, cu glonte in ceafa ? Si neaparat intr-o toaleta publica ? In lume e posibil orice, recunosc, dar sinuciderea e totusi f. puțin probabila. Oricum, daca poti detalia sustenabilitatea ipotezei...sunt chiar curios.

Si, daca tot am intervenit iar, sa dezbatem si ipoteza "crimei pasionale", asezonata cu prezumția "Culianu=gay".
Recunosc, aici nu prea ma pot hazarda in considerații, mai ales ca ideea homosexualitatii lui Culianu nu a trecut stadiul de zvon....pana una-alta nefãcând decat sa-i mânjeasca imaginea. De dragul cercetãrii, s-o luãm totusi in calcul...

IPC era, in multe privințe, un neconvențional / nonconformist. Cercetarile sale probeaza acest lucru, precum si faptul ca nu-i prea pãsa de opiniile din jur. Mai mult, se aplecase destul in studierea asa-numitei [magia sexualis], chiar daca n-a atins excesele unui Aleister Crowley, de pildâ. Sigur avea temeinice cunoștințe de tantrism, "trezirea" Kundalini prin sex, etc - asa ca, sa zicem, poate a "riscat" anumite experiențe pe aceasta linie.

Asta nu justifica insa temeinicia ipotezei. Da, se știe ca-n comunitațile gay pasionalitatea si gelozia ating cote patologice, dar asta de obicei in cazul relatiilor constante si relativ lungi. Ori, despre IPC
nu se stie sa fi avut asa relatii - iar de-ar fi avut, ar fi fost usor identificabile de anchetatori.
Personal, pe baza acestor firave elemente, acord doar un minim de valoare ipotezei (poate un 3-5%).
Probabil a fost inclusa de FBI doar pentru exhaustivitate - fara a fi, nici ptr. ei, prioritara.

SLEAH19

#16
   Da, da, da  .. l-au sinucis! :wink:

Deci la nivel de ipoteză trebuie menţionat un amănunt care a scăpat din vedere sau a fost driblat-  Ioan Petru Culianu era un important susţinător al revenirii României la Monarhie.

Acum nu mai înseamnă mare lucru pentru că,  Casa Regală Lacomă de Retrocedări a fost atrasă şi lucrată profesionist de o dudă infiltrată
fiind demonetizată şi simbolică-  dar hai să ne transpunem un pic în vremurile de atunci:

- În decembrie 1989 o entitate kaghebisto/securistă îl ucide pe prostul de Ceauşescu care nu s-a prins care e contextul  şi preia puterea în România. Deşi părea haos, haosul era controlat, puterea păstrată şi legitimată pas cu pas - morţi la revoluţie, morţi la mineriade , peste 85% voturi la alegeri în 1990 pentru băieţi.

- În contextul de mai sus, la 25 decembrie 1990 Regele Mihai intră în România cu paşaport diplomatic, cu intenţia de a merge la Curtea de Argeş la mormintele străbunilor. Când Băieţii au văzut că sau înflăcărat toate cuiburile regaliste nu au riscat o primire triumfală a Suveranului la Curtea de Argeş,  l-au întors din drum şi ,,l-au expulzat,, din nou.

- După câteva luni, în aprilie 1991 Regele Mihai face o vizită la Chicago acolo unde IP Culianu era profesor universitar. Urmare a acestei vizite, Culianu publică interviuri incendiare chiar şi în presa din ţară  şi în urma acestor articole în care profesorul susţine vehement  schimbarea de regim şi revenirea la Monarhie în România. primeşte ameninţări cu moartea. care s-au materializat o lună mai târziu.

- De ce le-a fost frică?  La vizita din 1992 la Putna a Regelui Mihai , un milion de români s-au adunat şi au strigat - ,, Să trăieşti Măria Ta !,,

Deci ipoteza este că prin asasinarea lui IP Culianu entitatea securistă aservită kgb a împuşcat mai mulţi iepuri :

   1. Executarea demonstrativă a unui susţinător monarhic din mediul academic american cu un glonţ în ceafă  avea să dea un semnal puternic oricărui monarhist înflăcărat, de altfel Regele s-a putut stabili în ţară după insistenţe occidentale şi orientarea României către Nato, abia în 1997.

  2. Un alt semnal era pentru branşa serviciilor secrete - ,, ..băieţi, deşi aveţi impresia că România e a nimănui, trebuie să pricepeţi, aici  după perdelele de fum suntem NOI , şi orice vreţi să faceţi trebuie să ţineţi cont de NOI,,

Chiar în zilele noastre tot ce se întâmplă  are legătură cu lupta dintre cele două sfere, miza este excluderea totală din cercul puterii a entităţii de care am pomenit, cât despre caracterul ei ..asta e o altă discuţie.

P.S.- În timp ce scriu acest post, canalele de media dau în regim de breaking news faptul că Regele Mihai, ultimul Suveran în viaţă din timpul WWII , tocmai a fost operat de cancer şi e diagnosticat cu leucemie cronică severă. God save the king!

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

fiulploii

#17
Culianu nu ar fi ajuns la pace cu asasinii sai!

Publicat de Ion Coja in Marele Manipulator pe 27.05.2011 | 21 comentarii

Domnule profesor ION COJA, se împlinesc 20 de ani de la moartea lui Ioan Petru Culianu. Ați promis de mai multe ori că veți scrie o continuare la Marele manipulator și asasinarea lui Iorga, Ceaușescu, Culianu. Vă invit la un scurt cuvînt, în așteptarea cărții. V-ați apucat de ea?

Sigur că da! Chiar de mai multe ori... Iar în ultima vreme simt tot mai mult nevoia de a reveni asupra celor trei asasinate, cu date și detalii noi!

Haideți să ne oprim numai la asasinatul din urmă cu 20 de ani, de la Chicago. Ce aveți de adăugat?

Dacă o luăm în ordine cronologică, aș face publică informația că suspiciunile mele – și ale altora în privința lui Ted Anton s-au confirmat. Un român bine informat din America mi-a spus că ,,grecul" face parte din echipa personală de informatori, de agenți a lui Zbiegnew Brjinski. Ceea ce ar putea să nască supoziția că interesul pentru manipularea încercată de Ted Anton se ridică la nivelul lui Zbiegnew acesta.

Adică la cel mai înalt nivel al establishmentului planetar?

Mă rog, dacă vrei mata!... La un nivel politic concordant, în orice caz, cu nivelul de intelectualitate al lui Culianu! Putem spune și așa! Adică la nivelul maxim!

Desigur, faptul că Ted Anton face sau făcea parte din anturajul de ...deservitori ai lui Z.B. nu înseamnă neapărat că tot ce face Ted Anton are legătură cu jupânul său sau este din ordinul acestuia.

Interpretați această informație ca o confirmare a ipotezelor dumneavoastră?

Nu văd altă semnificație!... La fel interpretez și informația căpătată de la generalul Mircea Chelaru: a fost coleg de clasă cu Ioan Petru Culianu. Colegi de clasă i-au mai fost câteva zeci de copii. Numai că după absolvirea celor șapte sau opt clase, Mircea Chelaru și Ioan Petru Culianu s-au prezentat amândoi să dea admiterea la același liceu: Liceul militar de la Câmpu Lung Moldovenesc, vestit ca liceu de elită!... Elită elită, dar ce căuta Néné Culianu la 14 ani să se dedice carierei militare?!... Mata ești prea tînăr ca să știi că a existat o perioadă când cariera armelor nu era deloc atractivă pentru un elev mai bine dotat, un premiant să zicem. Iar la unul ca Ioan Petru Culianu nicicum nu te-ai fi așteptat!

Dumneavoastră când ați dat admiterea la liceu v-ați gândit la varianta liceu militar?

În 1956? Nici vorbă!... Niciun coleg de-al meu nu s-a dus la un liceu militar. E așa de mare surpriza că, dacă n-ar fi vorba de domnul general Mircea Chelaru, o persoană atât de serioasă, nici n-aș lua în serios această vorbă. Ar fi interesant să aflăm mai multe de la sora lui Culianu. Ce anume a determinat această opțiune a lui Ioan Petru Culianu?... După părerea mea, avem dovada că junele Culianu era preocupat încă de atunci de problema puterii, că era preocupat pe termen lung de evoluția sa, de cariera sa, că avea un ,,program"! Nu acționa la voia întâmplării sau luat de curentul majoritar, de gloata informă și des-creierată, de-cervelată. Din relatarea dlui general Chelaru, rezultă că Néné a picat la proba fizică. Trebuia să alerge nu știu ce distanță într-un anumit timp... Evident, destinul său ar fi fost altul. De asemenea, e de luat în seamă acest detaliu și din perspectiva celor care se străduie să escamoteze dimensiunea naționalistă a personalității lui Culianu. E drept, așa cum spuneam și în carte, Culianu însuși, o dată ajuns în Occident, pare că a încercat să ascundă, să tăinuiască această propensiune. Dacă, așa cum zic mulți, Culianu ,,s-a jucat cu focul" și a arătat interes pentru zonele ascunse ale puterii politice la cel mai înalt nivel, trebuie să ne întrebăm: de ce acest interes? În ce scop? Cui urmau să-i servească informațiile astfel obținute? În niciun caz persoanei Culianu, ci unei entități superioare!... Impersonale!

Dar n-aș insista cu interpretări prea personale. Cert este momentul biografic, care mi se pare relevant. Să lăsăm loc și pentru comentariile altora.

Altă noutate?

Una mult mai importantă!... Nu am putut însă să o verific, cât este de adevărată... E vorba de relația lui Culianu cu regele Mihai. Se pare că a existat un scenariu de aducere a regelui în Țară după decembrie 1990. Nu discut acum cât a fost de real și de realist acest scenariu. Luăm de bună această informație. Nu este prea neașteptată, surprinzătoare. Noutatea neașteptată este aceea că acest scenariu, într-una din variantele sale, prevedea venirea regelui în Țară și întronarea sa cu sprijinul unui guvern care l-ar fi avut în fruntea sa pe Ioan Petru Culianu!... O veritabilă fantezie utopică, aș zice. Ce minunat ar fi fost un asemenea guvern!... Nu pare de crezut, dar nu pot ignora această informație! Alții sunt cei capabili s-o verifice. Eu o iau de bună și o analizez!

Așadar Ioan Petru Culianu prim ministru?

Îți dai seama?! Culianu prim ministru în locul haimanalelor numite Petre Roman, Stolojan sau Boc! Et ceteri!... Crezi că nu ar fi fost mai bun chiar decât oricare dintre președinții sau prim miniștrii de după 1990?!

Greu este de găsit cineva care ar fi fost un prim ministru mai rău decât Petre Roman și ceilalți!

Bravo! Bine zis!... Deci, într-un puseu de normalitate, istoria a fost cât pe ce să ne ofere și această șansă: o Românie guvernată de Ioan Petru Culianu și oamenii pe care acesta i-ar fi adunat în jurul său!... Ar fi fost ceva de vis!

Credeți că Ioan Petru Culianu v-ar fi avut în vedere pentru vreun minister?

Pentru mine, eu, cu prim ministru Culianu, aș fi acceptat revenirea regelui! La începutul anilor 1990, m-am bucurat că regele Mihai poate reveni în România ca s-o viziteze. Dar nu-l vedeam întronat! Deși consider că soluția monarhiei, teoretic vorbind, are multe avantaje față de sistemul republican, mi-am zis că dinastia Hohenzollernilor și-a trăt traiul și și-a mâncat mălaiul!...

Și încă ce mălai!

Cineva, persoană apropiată de rege și bine cunoscută, mi-a și spus atunci: dacă Dumnezeu ar fi agreat revenirea regelui Mihai pe tron, i-ar fi dăruit un băiat. Așa însă, dăruindu-i numai fete, cinci fete!, Dumnezeu ne transmite un mesaj foarte clar. Deci, deși la data aceea nu am participat la dezbaterile din jurul acestui subiect, o spun acum: eram și sunt contra restaurației, a revenirii regelui Mihai în frunte Țării. Dar dacă mi s-ar fi spus că regele revine cu oameni de calibrul lui Culianu și cu însuși Culianu în funcția politică cea mai înaltă, se schimbau datele problemei.  Cred că mă făceam partizanul regelui!... Iar ca mine ar fi gândit toți cei care îl cunoșteau pe Culianu și toți care l-ar fi putut cunoaște! Imaginează-ți-l pe Culiani la un talk show electoral cu Petre Roman!... Sau cu oricare altul, inclusiv președinții de care am avut parte!...

Mda, mă puneți pe gânduri. Mare ghinion că, din nou, n-a fost să fie!...

Din pricina cui n-a fost să fie din nou? Cine a curmat aceste proiect, acest vis?

Cine altul decât asasinul de la Chicago! Și cei care i-au comandat crima! Cine?

Eh, aici este noutatea cu care aș veni acum, după 20 de ani. Anume: în cartea Marele Manipulator pe care am scris-o împreună cu dumneata, am susținut, am insistat chiar, că este exclus ca asasinatul să fi fost executat din ordinul securității sau, și mai improbabil, al cercurilor legionare. Acum aș reveni: nu exclud ca asasinatul să fi fost comandat de la București, nu de securitate, ci de cei pe care revenirea regelui i-ar fi îndepărtat de la putere. Revenirea regelui avea șanse de a fi luată în serios, ca soluție salvatoare, numai dacă venea avându-l alături pe Ioan Petru Culianu și alți români de ispravă, din diasporă sau din Țară, că sunt destui... Fără aceștia, foarte puțini ar mai fi mizat pe regele Mihai. Or, asasinarea lui Culianu a lovit dur în proiectul revenirii regelui Mihai, făcând acest proiect de nerealizat!

Deci Securitatea?

N-aș zice Securitatea! Securitatea a încetat să mai existe în decembrie 1989. Poate chiar înainte!

Asta cum vine?!

Dacă prin Securitate înțeleg instrumentul de opresiune și control aflat la dispoziția lui Nicolae Ceaușescu! L-au abandonat sau trădat pe Ceaușescu dinainte de 22 decembrie 1989, poate cu anumite circumstanțe atenuante. Au știut, bunăoară, că nu-l mai pot apăra! Conspirația anti-ceaușistă, în mare măsură anti-românească, i-a copleșit! Mă rog, să se apere securiștii singuri, sunt majori! N-o să-i apăr eu!... Postulez însă: Securitatea de care a tremurat toată Țara pe vremea lui Ceaușescu nu a mai existat după decembrie 1989! Cei care l-ar fi putut ucide pe Culianu în 1991, printr-un ordin venit de la București, nu pot fi numiți Securitatea! Ci altfel! SRI sau SIE ori mai știu eu cum!

Locul Securității după decembrie 1989 a fost luat de alte structuri. Chiar dacă mulți securiști s-au reangajat în aceste structuri, comanda a devenit alta, s-a schimbat radical. Or, orice serviciu de informații și activități secrete este în primul rând un instrument, ascultă de un centru de putere, chiar dacă din acel centru fac parte mulți dintre cei ce au lucrat cândva în structurile de informații secrete, Securitate sau SRI. Serviciul respectiv, de tip securitate, este un executant. Executant al unor ordine și dispoziții venite de sus. Iar acolo sus, unde se decide soarta Țării, nu este exclus ca cineva să-și fi dat seama că proiectul revenirii regelui poate fi cel mai bine dejucat prin eliminarea ...primului ministru!

În privința lui Ceaușescu, să fie clar: după 21 de ani de la asasinarea lui Ceaușescu, nu s-a putut identifica nici un ordin de eliminare fizică a cuiva, a unei persoane! Chiar atunci când, se pare chinezii, l-au sfătuit pe Ceaușescu să scape Țara de Ion Iliescu, Ceaușescu, adept naiv și sincer al comunismului cu față umană, s-a abținut. (Și rău a făcut, zicem noi azi!) În schimb, noii gevernanți, de după 22 decembrie 1989, au ucis fără păsare: peste o mie de tineri în decembrie 1989, apoi o mulțime de indezirabili incomozi... Astfel pusă problema, adică identificând motive pentru care Culianu punea în discuție și în primejdie structurile post-decembriste, capătă sens ideea, pe care am respins-o în urmă cu 20 de ani, că Ioan Petru Culianu ar fi putut fi asasinat de mâna cea lungă a așa zisei Revoluții. Cea din decembrie 1989!...

Evident, toate aceste speculații sunt de luat în seamă numai dacă se confirmă că a existat un proiect politic, de revenire a regelui Mihai, cu Ioan Petru Culianu prim ministru.

Cum putem afla dacă chiar a existat? Cred că regele Mihai este cel mai potrivit să dezvăluie acest detaliu! Greșesc?

Dumneata nu greșești! Ar greși regele Mihai dacă ar face această dezvăluire!

În ce fel ar greși?

Ar greși față de lăcomia și lipsa de scrupule care, de aproape 70 de ani, îl apără pe regele Mihai de rigorile și riscurile corectitudinii. Căci, altminteri, dacă ar spune adevărul, ar însemna să-i acuze astfel, să-i dea de gol pe cei cu care mai apoi, nu peste mult timp după asasinarea lui Culianu, a bătut palma și s-a ajuns la situația de azi! Azi, când regele huzurește la București și tace! Tace și iar tace! Țara e pe ducă și domnul rege nu are nimic de spus! Nu zice nimic în apărarea lui Ion Antonescu, a lui George Alexianu... Așa cum a tăcut și pe vremea comuniștilor! Tace și îl doare în cur – să mi se ierte cuvîntul, îl doare în cur de Țară, căci cei ce-și bat joc de noi l-au acceptat să le fie părtaș la jaful generalizat din țară! Nu insist, căci nu acesta este subiectul. Dar cred că sunt și alții care ar putea să confirme sau să infirme că Ioan Petru Culianu era implicat în proiectul revenirii regelui Mihai în Țară!... În orice caz, Culianu nu ar fi ajuns la pace cu asasinii săi!... Așa cum a ajuns regele!

Ce sens are asemenea propoziție: Culianu nu ar fi ajuns la pace cu asasinii săi?!

Are sens cu carul!

Lămuriți-mă, totuși!

Adică nu ar fi ajuns la pace, așa cum a ajuns regele la pace cu cei care l-au alungat de pe tron!... Regele a cerut și a primit compensații uriașe, zeci de milioane de euro. O parte din aceste sume au devenit bani pentru partidul care a aprobat compensațiile regale sau, de ce nu?, de buzunar pentru liderii de partid. I-a împărțit regele cu prigonitorii săi! Culianu nu ar fi ajuns la pace cu cei despre care există suspiciunea că ar fi putut comanda asasinarea sa!



A consemnat N.V.

Bucuresti, 21 mai 2011


http://ioncoja.ro/marele-manipulator/culianu-nu-ar-fi-ajuns-la-pace-cu-asasinii-sai/

                                                         ****

IsabelaVasiliuScrabaCulianuManipulare
de citit linkul der mai sus.

In plus,
"Eu l-am considereat şi pe profesorul Culianu o victimă a revoluţiei, pentru că acest eminent savant român intenţiona să facă, la Chicago, un serial privind ADEVĂRUL despre REVOLUŢIE. Şi, atunci, la Chicago, la o întâlnire a românilor de acolo, a fost ameninţat de nişte tipi care veniseră din România. Poliţia de peste Ocean a stabilit că tipii care l-au ameninţat pe Culianu erau ofiţeri de armată care lucraseră în Flotila lui Ceauşescu şi care, la Chicago, imediat după revoluţia din România, făcuseră o firmă de transport cu camioane. (...) Şi poliţia americană a stabilit, descâlcind iţele acestui caz, că toate firele duceau spre acest grup de ofiţeri care s-a manifestat ostil faţă de Culianu şi care, la acea întâlnire a românilor de la Chicago, l-ar fi ameninţat, iar, ulterior, la puţin timp după acea întâlnire, l-au împuşcat în cap chiar în facultatea unde Culianu era profesor. O execuţie tipic militară",

"Nu s-a făcut nicio investigaţie la noi, dar au făcut americanii anchetă şi au stabilit că pe Culianu l-ar fi ucis ofiţeri de armată români care, după revoluţie, s-au stabilit în SUA, unde aveau o companie de camioane de transport", Dan Voinea, gral (r) mag.

"Profesorul Culianu s-a lăudat că va spune ADEVĂRUL despre REVOLUŢIE. Începuse un serial în Lumea liberă şi chiar a spus că are şi casete video cu dovezi despre ce s-a întâmplat în România în timpul revoluţiei.",Dan Voinea, gral (r) mag.

"Portretul-robot al asasinului a fost făcut după descrierea secretarei profesorului Culianu, care le-a spus investigatorilor de la FBI că individul, care l-a căutat mai întâi la catedră, vorbea româna şi părea din familie sau un prieten foarte apropiat - şi nu i s-a părut suspect până când a auzit împuşcătura şi l-au găsit pe profesor împuşcat în cap în toaleta universităţii din Chicago", Dan Voinea gral. (r) mag.

Un comentariu interesant al unui anonim de pe saitul lui Coja

Culianu - prim-ministru ar putea fi titlul unei nuvele de fictiune si daca tot sintem pe tarim fantastic sa ne amintim de nuvela cu acelasi nume din Pergamentul diafan in care pomeneste de Colegiul Invizibil al celor 8 bibliotecari insarcinati de-a lungul timpului sa "pazeasca" Biblioteca din Alexandria, sugerind ca unul dintre membri ar fi fost Jorge Luis Borges urmat dupa moartea sa de Umberto Eco ("Umberto Eco si Biblioteca din Alexandria" - Pacatul impotriva spiritului). Avind in vedere preocuparea constanta a lui IPC legata de
istoria societatilor secrete si misteriosul personaj Tozgrec (mentionat si in prezentarea bibliotecii abatelui magician Trithemius in Eros si Magie) daca si ar fi dorit vreun titlu cu siguranta l ar fi preferat pe cel de bibliotecar celui de prim-ministru. Daca tot fabulam, intrebarea care se pune e: daca totusi i s a aprobat CV-ul? Si nu pt. postul de prim-ministru:)

Revenind cu picioarele pe pamint, pe linga cartile aparute post mortem IPC mai avea
planificate sau in proiect:

in 1991 - o carte despre Arta Combinatorie (Ars Combinatoria) a lui Raymundus Lullus un subiect cel putin la fel de fascinant si obscur ca si Arta Memoriei (Ars Memoriae) si De vinculis in genere a lui Giordano Bruno abordate in cartea Eros si Magie in Renastere

in 1992 ar fi trebuit sa inceapa lucrul la o enciclopedie a magiei in mai multe volume - The Oxford Encyclopedic History of Magic - la care ar fi urmat sa participe zeci de savanti din toata lumea... plus o carte despre istoria magiei - A History of Magic.

Oare cind credeti ca ar mai fi avut timp sa fie prim-ministru al unei tari bananiere numite Romania?



Dupa parerea mea, this is the end of story !

Grifon

Ultimele douâ postâri sunt....draguțe, si ma vad nevoit sa multumesc autorilor ptr. bunăvoință.

Imi reprim un oftat si revin la o cercetare mai puțin "cojită". A mai ramas ultima varianta FBI...invidia academică. Destul de bizară, deși sunt patimi mari si printre "venerabilii universitari"...

Ce-ar fi de spus ? Chiar si la o universitate cu profil teologic, IPC n-avea concurenta. Nu a luat postul nimanui....cei de acolo oricum nu tineau pasul, altfel managementul nu s-ar fi grabit sa-l titularizeze. Invidii poate au fost, dar ma indoiesc profund ca mediul genera "Assasin Creed" ! Culianu insusi era depresiv, avusese deja o tentativa de suicid in Italia...si plangea la filmul "Cyrano de Bergerac"...probabil la fel ca noi toți, premieri eligibili, desigur.....

Ar fi si mai draguț sa incercam a gandi cu mintea noastra....nu a altora, citați kilometric.....

Iata ca,, noroc cu pareri mai realiste, am ajuns la finele variantelor FBI - asa cum au ajuns si ei, "naiba sa-i ia de reptilieni". Abia de aici incep problemele - e drept, nu "un milion" ca la Putna...ceva mai puține....dar destul de incurcate.  Ce propun ? Pai, ca un criminalist "ieftin", propun s-o luam de la capat - dar cumva paralel. Sunt multe de disecat....poate chiar mai "royale"....cum ar fi arma...momentul...ziua...locul.....detalii "nesemnificative", pentru cei care deja "știu"...

Așadar, sa incepem cu arma. Colegul @Tractorbeam, nițel mai pământean, a facut observatii pertinente. Calibrul 25 (echivalent pe sistem aprox. cu clasicul 7.65 -"Carpați", "Makarov", variante ieftine "Smith&Wesson") inseamna pistol de duzinã..in SUA fiind ieftin ca braga. De buzunar, accesibil, "average american" îl putea poseda, fara prea multe sforțări "oculte" / "KGB"iste. Deja nu mă miră că FBI avea dureri de cap..."acul in carul cu fân"....mai ales daca tragatorul l-a aruncat ulterior in râu, de pe primul pod...

Voi mai reveni...chiar daca ultimele postări mi-au mai "tăiat" oarecum entuziasmul cercetării...

SLEAH19

 Dacă la nivel de ipoteză cum am precizat consideri că varianta asasinării lui Culianu pe motive monarhiste, de către gruparea care a preluat puterea după 89 nu e de trecut la index şi te întristeză n-ai decât dar milionul de români s-a adunat totuşi, nu la Putna cum greşit sar înţelege din dinamica frazei.

Eu am citit toate variantele expuse şi nu m-a întristat nici una  ... unele chiar mă amuză!

https://www.youtube.com/watch?v=f2u4BeoAbdw
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

horia2008

#20
Citat din: Grifon din  02 Martie 2016, 23:11:40
Ultimele douâ postâri sunt....draguțe, si ma vad nevoit sa multumesc autorilor ptr. bunăvoință.
Grifon, dragut esti tu  :lol: si n-ai incotro decat sa le multumesti colegilor desigur...  :wink:
eu zic ca sunt mai mult decat dragute, chiar credibile si plauzibile
monarhia ar fi fost o optiune, pentru care, probabil, si-a luat-o (optiune ne-transata la acea vreme) si I. P. Culianu, optiune din pacate redusa de subtirimea lui Mihai, fiul lui Carol si nepot al lui Ferdinand, si dusa in derizoriu /sabotata (acum si institutia) cu maiestrie de actorul (!?) duda...
probabil si principelui Nicolae i-a trecut glontul pe la ureche, cum se spune...
cand au aparut dumele cum ca mihai ar fi dus deja, da' nu-i gata inca anexa de la Curtea de Arges, am zis ca e alta mizerie, dar e posibil ca operatia sa fie doar o disectie...
altceva? - on topic, desigur, nu vrajeli ca cele de mai sus...


Grifon

Bine, d-lor @SLEAH19 si @horia2008. De dragul domniilor voastre, sa revenim la conotațiile politice - de fapt, nu doar din simpatie, ci și ptr. că, intr-adevăr, se impune revenirea periodică la orice pistă, pânã la capăt.

Să fim insă puțintel lucizi. Ce putea face IPC ca activist monarhic ? Articole, interviuri...poate si 2-3 cărți. In cel mai bun caz lățea si mai mult zâmbetul lui Ilici ! Să facem si un mic recurs la memorie (cu sau fãră Ars Memoriae). Anii '90...ce marasm ! Bietul IPC se putea multiplica in 7, putea sa faca tumbe in fiecare județ,  putea sa faca si ceva vrăji...tot iesea FSN cu 90%. In Vest, ce sa facã ? Să-i convingă pe ăia ce e la Bucuresti ? Nu era cazul, ăia știau prea bine...

Eventual, dacă nu se blaza, revenea activ cu CDR, Emil, Blandiana, Cornea, prin '96-'97. Premier ? Sa fim seriosi ! Poate consilier asemeni lui Pleșu, asta da...dacă nu-si vedea de cercetarile sale...

Iată de ce n-am insistat pe aceasta pista, inclusă oricum in "pachețelul" Secu'/KGB (pe care am spus deja, o consider mai mult o diversiune). Cat despre "tristețea" mea...provine din faptul că "amestecam borcanele" si deviem in emoțional. "Să trăiască si Măria Sa"..."God Save"...dar să revenim !

Considerațiile despre arma crimei nu sunt (incă) determinante. Judecând dupa ideile de accesibilitate / simplitate, ar rezulta ca ucigașul nu era profesionist. Ramane valabila insã si ideea expertului, ce-si camufleaza stilul in ceva comun.

F.important sa stabilim daca era profesionist sau nu. Daca era, va trebui sa cautam neaparat si un COMANDITAR. Daca nu, mai degraba pedalăm pe "lupul singuratic". Aici aș avea rugamintea sa ne gandim. Sã "știm" mai putine, si sa ne indoim ceva mai mult.

GOD SAVE OUR BRAINS !

kandaon

#22
Parerea mea e ca asasinul a fost profesionist. Arma aleasa (eu parca stiam de cal 22, oricum 25 nu e departe, e vorba de inci sau ce au ei acolo, nu de mm) a fost bine aleasa pentru treaba aia. Pe langa faptul ca era una ieftina care se gasea pe toate drumurile cum s-a zis (deci greu de gasit originea) era si una suficient de mica si usoara pentru a fi ascunsa chiar si intr-un buzunar.

Apoi glontul a fost tras de foarte aproape (pentru a fi sigur ca penetreaza) iar glontul de calibru mic si fara cine stie ce energie cinetica cred ca nici nu a iesit pe partea cealalta, a ricosat in cutia craniana producand si mai multe distrugeri. Tot din cauza aia nu a facut cine stie ce murdarie acolo, si nici cine stie ce zgomot (posibil sa fi avut si amortizor, deci sa nu prea se auda mare lucru).  Nu mai stiu daca au gasit tubul de la el, cred ca nu (iarasi ar fi o dovada de profesionalism).

Faptul ca a fost impuscat in ceafa/cap nu cred ca are de a face cu ceva ritualic, e mai degraba ceva practic, e locul care asigura cea mai rapida si sigura moarte in mod normal (aproape la fel ca taiatul sau retezatul gatului).

Momentul si locul ales a fost iarasi foarte bine calculat. Asasinul a ocupat o cabina alaturata de a lui Culianu (in spatele ei cred), s-a intins in liniste peste peretele despartitor si a tras de foarte aproape fara ca IPC sa realizeze ce se intampla (altfel nu statea sa fie impuscat asa). Nu au existat martori acolo, nu s-a facut cine stie ce galagie sau murdarie.

Ma gandesc ca asasinul posibil sa fi avut si ceva ajutor, pe cineva sa tina de sase cum se zice in limbajul strazii, oricum Culianu e clar ca a fost urmarit pana acolo si asasinul a intrat imediat dupa el. Poate chiar cineva a avut grija ca IPC sa fie deranjat la stomac si sa aiba nevoie sa mearga la WC, ori poate a fost doar o intamplare si daca nu mergea l-ar fi impuscat in alta parte sau in alt loc (posibil sa-l fi urmarit de mai demult si atunci sa fi considerat ca e momentul oportun sa actioneze).

Nu-mi mai amintesc bine acum, poate ma insel, dar parca citisem undeva ca in ziua aia avea loc si ceva eveniment sau festivitate in universitate, si era mai multa lume decat de obicei (oricum erau si multi studenti, nu cred ca i-ar fi fost atat de greu sa joace rolul unui student oarecare).

Asadar parerea mea e ca asasinul (sau asasinii/gruparea care a comis asasinatul) a fost chiar foarte profi si si-a facut treaba ca la carte. Cat despre cine l-ar fi vrut mort pe Culianu, aici recunosc ca e de discutat mai mult.

Dar nici eu nu as inclina sa cred ca a fost vorba de fosta Securitate sau regimu de atunci de la Bucuresti, nici legionarii din SUA, sau chiar ofiterii de armata romani care-si deschisesera o afacere cu firme de transport la Chicago (de asta chiar nu mai auzisem).
Nu e imposibil, doar ca nu vad ca vreunii dintre ei sa fi avut motive atat de puternice incat sa-l ucida si sa-si asume si riscurile de rigoare. Cu atat mai mult cu cat Culianu nu parea nici capabil sa-i ameninte cumva la modul serios.
Sau poate cine stie, ar fi amenintat alte structuri romanesti mai oculte (altele decat regimul FSN, fosta Secu sau ceva ofiteri cu tendinte mafiote) si care nu ar fi vrut ca el sa vorbeasca despre anumite lucruri pe care poate le descoperise de-a lungul timpului si studiilor ori le aflase imediat dupa Revolutie (sa zicem ca a fost totusi si o revolutie atunci, pe langa altele). Asta luand in considerare ideea ca ar fi fost asasinat de niste romani cum zic unii, e posibil sa nu fi fost asa totusi.




Ganditorul

Varaianta "regalista" a motivului ar fi valabila doar prin prisma faptului ca nici vestul si nici estul nu vor o monarhie in Romania (cel putin la momentul "91 ). Dar ca masura menita sa inlature o "amenintare"... regalismul lui IPC era doar o opinie ca atatea altele (unele mult mai vehemente si mai argumentate le gasim in tara - fara ca asta sa duca la asasinat).
Nici critica regimului de la Bucuresti nu e o motivatie pertinenta - IPC nu era un jurnalist de investigatii care sa fie inlaturat pentru "destainuiri incendiare" si nici alegerile incheiate cu vre-o 9 luni inainte de asasinarea lui IPC, si nici cele viitoare, n-ar fi fost ajutate cumva de disparitia marelui savant. Mai mult, IPC era un savant meticulos ce-si concepea finalitatea cercetarii cu o solida documentare, cercetare ce viza lucruri mult mai profunde decat vremelnica autoritate damboviteana de la Bucuresti.
- Nici azi nu se "elimina" un specialist in studiul esoteric sau al doctrinelor teologice pentru ca "critica sistemul" (indiferent care ...ciudat ar fi sa nu o faca !! ) dar se elimina discret din viata publica sau chiar din viata, persoana care se apropie prea mult de adevaruri fundamentale, aflate mult in spatele cortinei, printre adevaratii regizori ai vietii terrane. De exemplu un aranjament al fortelor oculte din est si vest pentru initierea unei reinpartiri a Europei prin incidentele de la Tg Mures 1990 ( pana in mai 1991 e destul timp de cercetare si studiu meticulos pt o finalizare in varianta de lucru a lui IPC ) sau un "fir" spre o intelegere similara ce a aprins Yugoslavia in 1991 ar putea fi motive mai pertinente decat variantele oficiale, legionale, regaliste etc.
- Sa nu uitam ca 1989 este momentul in care Germania de Vest a primit cadou Germania de Est ("sforile" trase pentru acest eveniment trecand prin zona "teologica") ... fara ca URSS sa primeasca la schimb un teritoriu, iar noua reinpartire a Europei s-a facut exclusiv in defavoarea blocului sovietic care, indiferent cate miliarde a primit pentru a scapa din "criza de sistem", tot se va socoti inselat de occident.

Azi o tara ca Turcia, neapartinand Europei Unite si fara drepturi de a impune ceva Europei, dar fiind a 2-a putere europeana a nat-i-o, impune Germaniei blocarea economica a UE prin criza refugiatilor, probabil tot prin santajul de a fi inca o Germanie Unita care nu a generat o reinpartire bipolara a Europei, ci o UNIUNE de tari dincolo de intelegerile teritoriale ale sferelor de influenta rezultate din "negocierile" anului 1989.

Varianta unui "coleg de breasla" ce apare in SUA sub o identitate falsa ("renumitul profesor X fugit in sua dupa revolutie" ) dar care in realitate e ..."agentu lu peste" ar putea fi o varianta de motivatie - cam palida, pt ca pe acesasta ipoteza FBI a "sapat" prea putin si cam timid.

Iar de aici, sub acest registru, poate apare si motivarea "discretiei" FBI, si "familiarismul" executantului, si imensa "umbrela"("teologica") de care se bucura, inca, acest caz. Parerea mea.

SLEAH19

#24
  Un detectiv care nu dă cu petarde minimalizând la maxim şi ducând în derizoriu pista kagebisto/securistă ci chiar sapă după adevăr ar fi interesat care a fost motivul vizitei Regelui Mihai la Chicago, care sunt cercurile care l-au invitat acolo , ce subiecte s-au discutat inclusiv la întâlnirea cu IP Culianu deoarece ameninţările cu moartea în limba română, telefonice şi scrise au venit imediat după acel eveniment, ele veneau aparent  ca din partea unor organizaţii extremiste de dreapta dar în scurtul răgaz ce l-a avut până la asasinat, Culianu i-a mărturisit disidentului român Dorin Tudoran că aceste grupuri erau create de securitate.

  După asasinare, familia  Culianu au fost şi ea ameninţată. Dorin Tudoran a fost sunat şi i s-a spus ca va împărtaşi soarta prietenului său, un jurnalist care ancheta crima a fost intimidat şi a renunţat, iar una dintre persoanele din Chicago implicată în vizita regelui Mihai  a fost grav bătută.

  Cum dracu de scapă aceste elemente care contrazic Teoria Ucigaşului Misterioso/Silenţios,  unor detectivi cu clasă care se leagănă pe călcâie şi dau lecţii la depăşiţi.

De încă un ciolovek mai avea nevoie forumul ăsta ...mai răsfiraţi băeţi, eu când am spus că în acele timpuri haosul era controlat am avut argumente, vorbim de băieţi din capu trebii care ştiau ce fac şi  care i-au punctat la fix cu racheta pe Ge-alii Nuţă şi Mihalea , au doborît un avion Tarom pentru că jurnalistul britanic avea dovezi şi informaţii cheie despre cine sunt băieţii, nu au avut emoţii să contracareze Târgu Mureş, au generat mineriadele au manipulat ..au creat cercul puterii din România ..

Poate că articolele lui Culianu i-au stârnit zâmbetul lui iliescu dar sigur un milion de români care au strigat ,,Maiestate nu pleca, România-i ţara Ta!,,... i l-au îngheţat, dacă milionul o sucea atunci spre adevărata revoluţie  ori aveam monarhie ori comemoram astăzi zeci de mii de morţi. Pentru a preveni astfel de momente a fost asasinat Culianu, pentru că ar fi putut  coagula  sub monarhie o nouă putere care ar fi ras în logica Punctului 8 de la Timişoara orice urmă de securişti şi nomenclaturşti, aia cu Blandiana &Co e o abureală.

În rest se pot face orice speculaţii , eu nu le  exclud, posibil ca asasinul să fi fost gay, cu gaura de 22 sau de 25 asta nu e sigur.. dar sigur era un gay securisto/kaghebist.
 
God save our discernment!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Ganditorul

#25
Aia cu gay eu o exclud din start - e degradanta ca si concept, e mizerabila si ar fi iesit pana acum dovada apartenentei lui IPC la "miscarea gay" printr-o simpla analiza de medicina legala. Nu cred ca poti fi gay fara ca asta sa lase urme pe corpul tau...

Varianta kaghebista o minimalizez pentru ca a fost servita pe tava prea insistent - pentru ca dupa aia sa vedem anchetatori "relaxati", multumiti probabil ca "kaghebistul" a avut doar o singura tinta - pe IPC - drept care a fost lasat sa zburde liber pe pajistea SUA. Nu stiu, n-am fost in SUA, dar ma gandesc ca e o tara serioasa care nu lasa "kaghebistii" sa zburde pe pajistea ei, mai ales dupa ce asta a fost "pompata" ca varianta oficiala. Si asta in paralel cu continuarea amenintarilor la adresa cunoscutilor si familiei lui IPC ( eveniment pe care nu l-am cunoscut pana acum. Multam de text ).

Transformarea Romaniei intr-o monarhie nu mi s-a parut ca are acceptul - nici al vestului dar nici al estului. prin prisma istoriei acum pare o solutie de stabilitate - atunci NU si nici populatia,chiar si cu acel milion venit la Bucuresti mult mai tarziu, nu era la acea vreme doritoare de o astfel de schimbare. "Noi muncim, noi nu gandim" si "Nu ne vindem tara" (dar o dam gratuit celor care sunt jmecheri) erau sloganele din mentalul colectiv in acele vremuri.

Tot prin prisma istoriei apar mai "periculosi" pentru sistemul de fur-gaseala instaurat dupa '90 Marian Munteanu si grupul care a sustinut Piata Universitatii - inclusiv prin tema variantei regaliste. IPC nu mi s-a parut, prin opera si activitatea sa, o "interventie fulminanta" in prezentul evolutiei de atunci a evenimentelor politice, in "meandrele concretului". In schimb am convingerea ca o minte ca a lui IPC a patruns dincolo de aparentele evocate pana acum ca motivatie politica a asasinatului. De ce a devenit impetuos necesara disparitia lui IPC, ce taine ale regizorilor din umbra a descoperit prin cunoasterea lui - va ramane o taina a istoriei.
- Dar motivul trebuie cautat dincolo de cele cateva procente de simpatie electorala  pe care le putea da IPC uneia sau alteia dintre "variantele aflate in lucru"(chiar si acel milion de regalisti erau nesemnificativi in cazul unei prezente la vot de 74-76 % pt 1992 sau 86% pt 1990 ).

Fara sa vrei ai atins un punct fierbinte al evenimentelor din 89 - racheta ce i-a ucis pe G-lii Nutu si Mihalea face parte, dupa parerea mea, dintr-un mecanism complex de realizare a intelegerii de la Malta (candava, cineva, va trebui sa abordeze 1989 si dpdv istoric, fara sentimentalism si sabloane mediatice ).
La fel si "Taromul" ce ducea un jurnalist care prinsese prea devreme firul "minciunii secolului" - si sa nu uitam ca la acea data "minciuna secolului" era varianta "securistii-teroristi", "tradatorii din armata" versus "salvatorii din FSN". Si cu asta am spus tot pt cei care stiu sa citeasca invers . Tg Mures a venit ca ultima solutie de generare a unui conflict intern ce putea duce la separare/dezmembrare (varianta Malta) prin razboi civil - la noi n-a mers, la yugoslavi insa DA.

Da, am minimalizat variantele ce ne-au fost servite insistent pe tava - pentru ca inca mai cred ca o personalitate ca IPC nu se inlatura prin violenta si risc extrem dde expunere (din partea executantului) pentru motive atat de minore - barfirea legionarilor sau a "politicii" de la Bucuresti. Cu atat mai mult cu cat IPC este continuatorul operei lui Mircea Eliade, cel care in ultima parte a vietii a fost sub atentia unor servici de 3 litere interesate de cercetarea si performantele maestrului.

Sa deschidem un nou fir de discutie :

Nu gasesc acum articolul dar Mircea Eliade era cunoscut pentru capacitatea de a face calatorii astrale, decorporalizari - i se atribuie chiar si capacitatea de a fi fost in 2 locuri deodata. E putin probabil ca cel mai iubit elev al sau sa nu fie la curent cu aceste subiecte, cu practica acestor tehnici - cu atat mai mult cu cat IPC avea ca proiecte de cercetare si prezentare pe subiectul "Magie".
Sub acest registru de ipoteza prezenta unui roman - fie chiar si in "calatorie astrala" verificata sau doar presupusa - intr-o sala unde cativa regizori din umbra (din est, vest, nord, sud - nu conteaza) discuta despre soarta Europei de Est si a Romaniei, poate fi un bun motiv de a risca o executie in public, chiar daca te vede secretara, sau studentii, profesorii sau paznicii campusului. "Umbrela" este dee la un nivel atat de inalt incat nu-ti mai pasa, iar variantele de dezinformare stau deja pregatite sub atenta supraveghere a "anchetatorilor" care au grija sa nu "transpire" nimic.

Sa nu uitam ca la acea data cele 2 blocuri militare aveau cu greu cativa oameni capabili sa "vizualizeze" baze militare sau submarine inamice - oameni pe care ii pazeau strict. Deci subiectul nu era privit ca o banalitate de... cei interesati.
Aparitia unui "neica nimeni" dintr-o tara mica si neintrodusa in "jocurile puterii" ca Romania, un profesor de teologie (si "magie") ce a putut probabil face ceea ce facea si maestrul lui, Mircea Eliade, sau chiar mai mult ca acesta, afland/fiind prezent "holografic" la discutii nepermise - putea genera motivul disparitiei acestei "amenintari la siguranta etc " imediat si cu orice riscuri.

In cazul unui asasinat "kaghebist" executarea "misiunii" poate dura saptamani, poate chiar luni (plecarea din Rusia/Romania, stabilirea cu un motiv in sua, apropierea de obiectiv, asigurarea caii de retragere fara a lasa urme ce pot fi mirosite de FBI etc etc. In varianta de mai sus aceste probleme dispar in mare parte.
Mi-e greu sa cred ca au riscat desconspirarea folosind o "conserva" locala, bine plasata, doar pentru aceasta executie (un anchetator serios pune initial intrebarea : ce ai facut in timpul crimei si ce alibi ai ?). Pare o cheltuiala prea mare...

Grifon

Felicitări colegilor @Ganditorul si @Kandaon ptr.abordarea realista si pragmatica a micii noastre investigații. Inainte de altceva, propun sa cugetam putin la maniera comiterii crimei.

Din păcate, nu putem accesa nici macar raportul oficial Politie/ FBI, daramite lucrurile tainuite. Suntem nevoiți a ne baza pe relatări media (asa cum sunt...incomplete si contradictorii).

Se spune ca asasinul statea in closetul alãturat si s-a intins PESTE peretele despărțitor, trãgând (firește) de SUS. De asemenea, se spicuiește din raportul legiștilor că "glontele a pãtruns prin ceafă, ieșind prin nara stangã".
Hm ! Avem ceva ILOGIC aici. Un traiect ceafa-nări e oblic-ascendent (nările fiind, la oricine, pe un plan orizontal superioare cefei). Era IMPOSIBIL ca un glonte tras "de sus" sa provoace asemenea efect - chiar si daca IPC statea cumva aplecat. Prin urmare, ori e falsă aserțiunea cu "tras peste", ori e falsă citarea legiștilor ( personal, ii cred pe legisti).

Mai mult, din ideea surmontării paravanului despãrțitor, s-ar părea că ușa era inchisă (altfel n-avea sens ca asasinul să faca o inutilă echilibristică). Cu toate astea, se spune ca primii martori ajunși la fața locului au văzut "puțin sânge și un braț inert al profesorului. Păi, cum sa vada ceva pânã nu se spărgea ușa, inchisă pe dinăuntru ? Rezultă că ușa era deschisă -iar asta ne poate conduce la alte deducții...simultan cu mirarea trăsnăilor contradictorii din colportãrile media.

Ganditorul

#27
Relatarea asta a crimei, dincolo de "impuscarea de SUS in ceafa cu iesire a proiectilului pe nara stanga", mai da un indiciu = asasinul nu putea fi o femeie . O femeie in wc-ul barbatilor intr-un campus universitar (si in pozitie "catzarata pe peretele despartitor" (pozitie in care putea fi surprinsa inainte de a apasa pe tragaci...)) e mai ceva decat un semafor intr-o intersectie pe camp dpdv al discretiei caracteristice unui profesionist.

Pe de alta parte exista portretul robot oferit de secretara. E greu de crezut ca pe baza acestui portret nu s-a putut apropia nimeni de "firul anchetei" cautand in evidenta intrarilor/iesirilor din campus pe dl "Securica", blond, ochii albastrii, camasa in dungi, cu o engleza de rusnac, ce a intrat in campus pe la ora X, legitimandu-se cu actul Y.
Sa intelegem ca respectivul campus universitar era un "sat fara caini" unde putea intra oricine fara o evidenta/control - de la boschetari si traficanti la criminali profesionisti ?
Ori specialistii FBI asta au aratat - ca s-au spetit cautand criminalul, cautarile lor netrecand de usa secretarei.

P.S. Nu am luat in calcul ipoteza razbunarii unui student cazut la examen... :?

Grifon

Foarte tare PS-ul, d-le @Ganditorul ! Voi ajunge si eu la varianta studentului...doar ca motivat de altceva decât picarea unui examen.
Buna si deductia ca asasinul era improbabil a fi o femeie - asta mai restrange aria cercetarii.
Campusul nu era chiar un "sat fara caini", dar nici vreun Fort Knox. In 1991 nu era isteria anti-tero, asa ca se putea intra relativ usor intr-o universitate. Nu stiu daca, precum s-a spus, in acea zi era o festivitate, dar e sigur ca era pauza de masa ("lunch hour"). Roiau multi pe holuri..profesori, studenti, angajati...si unde e vanzoleala, greu se remarca un "pășitor taciturn". In multime te poti pierde usor.

Dar, chiar daca oricine putea usor iesi sau intra, eu cred ca asasinul nici nu s-a grabit sa iasa. Portretul robot al secretarei poate ajuta...dar poate e doar al celui banuit de ea...o parere de-o clipa.

Voi mai reveni cu pareri despre maniera executarii. Bag mana in foc ca si asta va genera dispute aprinse, dar mai intai s-o analizam logic.

Grifon

             Alte observații legate de locul si de dinamica comiterii crimei:

              Logic vorbind, intr-o toaletă, un barbat poate face două lucruri (hm...poate 3...dar sa nu insistam...hahaahaa !). In 2 din 3, se sta cu spatele la ușă. In cazul 3, cu fața. In 2 din 3, de regula se incuie ușa.

             Bun, acum am vazut ca IPC nu incuiase ușa (repet, altfel martorii nu puteau vedea, intrand, primele detalii). Deduc asadar ca facea cel mai frecvent si normal lucru - urina. Fiind pozitionat vertical, cu spatele la ușă, pare foarte firesc să fi fost țintit in spatele capului. Nu de alta, dar asasinul trebuia sa fi fost "șmecher-șmecher" sã-l impuste in frunte, cu vreun "magic bullet".
              Desigur, nu pot garanta ca statea vertical...dar abia astfel imi pot explica traiectoria proiectilului (descrisa anterior, din citarea expertizei legiste). Asta lamureste intrarea-iesirea glontelui, surprinderea totala a victimei, cea mai comoda si sigura proximitate, etc.
             Se crede, pripit, ca un glonte in cap e marcă de expert. Nu e. Dimpotrivă, amatorii au tendința fireascã de a trage la cap, caci ei nu au altfel siguranța unei lovituri letale (la inima, de ex.). Ca sa nu mai pomenesc ca un profesionist putea alege alt mod de lichidare, mai puțin "imprastiat"'- putea ascunde crima sub aparenta unui "infarct"...cel mai convenabil.
             Ca urmare, până la "ritualuri"/"semnaturi", sa reflectam, fie și in treacăt, la posibila simplitate a schemei. Ușa neîncuiată, impinsă scurt cu piciorul (de aia, nicio amprenta relevanta), ridicat brațul armat la nivelul capului IPC, BUM ! Nici nu era necesar un al doilea foc, efectul era GARANTAT letal 100%. Apoi, faptașul iese calm din toaletă (nu și din clădire, imi repet părerea), dupa care, in scurt timp, incepe isteria...sirenele...NINO-NINO !

          Inca nu exclud si varianta expertului, dar deja mai multe  elemente ma conduc spre un ucigaș obișnuit  - in sensul că lipsit de pregatiri speciale. Altfel, un "neobișnuit" in toată puterea cuvãntului...aprob pozitiv !