Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Detectivi din spatele tastaturii

Creat de fiulploii, 08 Septembrie 2015, 16:13:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

Ader, in bună parte, la comentariile colegului @Tamerlan. Da, IPC cam "sărise calu'", pedalând pe  un cosmopolitism exagerat,, ba chiar denigrator la adresa patriei sale / noastre. Ajunsese și el să tulbure lniștea postumă a lui Eminescu, criticându-i public așa-zisul "antisemitism". Din acest p.d.v.,foarte bună comparația d-lui @Xanadron cu H.R.Patapievici -altu' cu patriotism indoielnic, cu care IPC semãna binișor și sub aspect fizionomic (voi mai reveni la trãsãturile faciale ale lui IPC, intr-o analiză separată).

Oricum,deși e important să socotim și detaliile de conjunctură, precum activitatea / mentalitatea victimei, cred că deviem de la scop - nu rãposatul face obiectul preocupării noastre, ci crima.

D-le @Tamerlan, cred că poți fi de acord cu mine (prin optica expusă) că cel ce-a tras putea fi, totuși, un exponent al unui curent naționalist, stabilit in SUA (și nu neapàrat legionar). Nu m-ar mira (prea tare) să aflu cândva că cineva din categoria asta s-a gândit să intrerupă, cam abrupt, retorica denigratoare a lui IPC. De aceea am acordat totuși mai mult credit acestei ipoteze (in limita unui 30%) comparativ cu celelalte. In logica acestui procent am inclus și aspectul relatat de secretara Gwen Barnes, care, deși cam aeriană, a reținut că in cursul acelei zile IPC fusese căutat de un individ ce vorbea stricat englezește, cu accent "românesc" (desigur, accentul a fost bănuit de FBI, căci mira-m-ar ca secretara sau polițiștii locali sa fi știut cum "sună" o intonație românească.

Probabil pe această pistă au solicitat federalii ajutor la București, insă "vigilenții" noștri nu prea cred c-au găsit acu'-n caru'cu fân....și poate că nici nu s-au ostenit prea tare. In vara lui '91 se pregãtea doborârea lui P.Roman cu a doua mineriadă...deci, cu totul altele erau grijile "pe Dâmbovița".

Xanadron

Desi nu voiam sa ma mai... labartzez prea mult, e inevitabil sa aiurez [iar] p-un plan generalizator, pentru clarificarea contextului si-n cazul Culianu. O intelegere prin prisma mea 100% subiectiva, clar – si cu riscul asumat sa-i provoc iar zimbete colegului @Abyss cu viziunea mea extinsa pe coordonate securist-ocultiste 8-) pina si asupra ET/IT/ID-ilor, mda.

Zic asta fiindca massele largi de indivizi n-au putut, nu pot si nu vor putea niciodata coordona planuri complexe, intinse multi-generational pe orizontala timpului si-n profunzime pe toate etajele sociale. Ca-s folosite drept carne de tun e insa un truism deja. Nici macar etniile per se nu-s capabile de asta (apropo si de fiziognomiile patapievo-culiene ...oarecum "neromanesti", ca sa nu zic mai mult.)

Liniile genealogice "importante" pentru Gli Capi Non-Cornuti :evil: trebuie deci sa fie (si sint, credeti-ma) strict controlate in/prin/de catre organizatii oculte active fara intreruperi din timpurii imemoriale, in ciuda unor necesare "fardari" periodice si nu doar de la Adam Weishaupt incoace.
Doar dogma/programul lor sint insa monolitice, membrii fiind oricind dispensabili – inclusiv unii importanti, daca derapeaza-n diverse moduri de la rolul prestabilit (si foamea excesiva de putere e penalizata gradat, incepind cu "avertismente" – maltezu' Bombonel e un ex. banal.)

Nu mai revin asupra principiilor babiloniene (sau si mai vechi) puse-n aplicare riguros de catre Elite, dar sustin in continuare ca si principiile, si metodele lor-Elitelor nu le apartin, membrii lor fiind doar un gen de Kapo-Gruppe instalata si perpetuata la carma trebilor terrane vizibile la bunul plac al altora, clar non-umani (inutil sa mai... nechez :-D ca IMHO.)
Chestie pe care noi, soriceii de pe cararea elefantilor, nu cred s-o putem schimba vreodata – sau hai sa zic mai optimist "nu prea curind".
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

...Mica revenire necesara fiindca natura interactiunilor noastre cu non-umanii nu pare a fi inteleasa nici macar de catre cei "rapiti" – convingere neaplicabila insa unora ca IPC, "in the know" zic eu si apropo de includerea-n Marea Regie a ambelor categorii de ET/IT/ID, adica STO si STS (Service To Self, nu Serviciul de Transmisiuni Speciale. 8-))

Agendele globale tip Maica Tereza sau alea psihopate sint deci (dupa Je) conduse nu doar din centre de comanda EXO bine stabilite, ci si-n paralel - cu ierarhii, ramificatii si suceli greu, daca nu imposibil de inteles din pdv uman. Linia de separatie intre Iadul multora si Raiul catorva nu-i deci doar subtire – nici nu exista zic io prin zona noastra de carantina si/sau penitentza, ambele totusi SI c-un substrat educativ se pare.

Mai e asadar mult pina departe – in sensul trecerii noastre, a pionilor, pe scaunele Kasparovilor invizibili. Fiindca nu sintem (inca) destul de flexibili la chakre (asta cred ca-ti placu, compadre Abyss :lol: ) ca sa putem face conexiuni prea abracadabrante pentru a fi luate macar in calcul pur teoretic.

Exemplu scurt, aleatoriu si actual: V. Putin surprinde "lumea" cu anuntul de ieri al retragerii trupelor rusesti din Siria, iar Obamba anunta o vizita-n Arhentina (23-24.03.), unde "O sa petreaca citeva zile cu presedintele sud-american la Bariloche-n Patagonia, statiune renumita pentru lacurile si muntii ei pitoresti."
...Voi ati vedea vreo legatura intre astea doua stiri – ultima chiar banala aparent?
Eu, da – mai multe si deloc marunte.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

#93
 "N-as apropia totusi cazul lui cu cel al lui D.Tinu ..." - nici nu a fost asta intentia ci de a arata departarea, in timp (12 ani), de la uciderea lui IPC si prima "reusita" notabila a celor care sunt incomodati de unele aparitii editoriale. Dupa disparitia lui DT ziarul "Adevarul" a devenit o simpla foaie... ("mesajul" a fost inteles de "urmasi").

In alta ordine de idei - o comparatie intre Patapievici si IPC n-are sorti de izbanda - IPC n-a vazut "valuri de urina" pe evolutia si etnogeneza poporului roman iar Patapievici, oricat s-ar vopsi in alb, mirosul de urina tot razbate din gandurile lui.

Numai ca in cazul unui patriotism real, un erudit are doar doua variante de exprimare/atentionare a societatii :

1* - ca in cazul "Cojocaru" in care s-a venit cu solutia "pe tava", cu sfaturi si ajutor neconditionat pentru societatea romaneasca aflata "la nevoie" - ce s-a ales de aceasta varianta stim = toti au aplaudat-o pt lipsa de defecte dar nimeni n-a pus-o in practica (strica prea multe jocuri ale puterii ).

2* - varianta "turnatului de gaz pe foc" in care preiei "solutia" dorita de "finantatori/cenzori" dar o promovezi cu exagerari voite si in varianta "la galop" - adica nu "cu pasi mici" sau "pas cu pas" (sa nu se prinda "prostii") - mizand pe reactia adversa a societatii : "ia uite baaa ce vrea asta ! numai de-ai dreaku vom face altfel... Huuooo ).

Iar aici cred ca ne aflam in varianta I.P. Culianu - cu cele 11 puncte pt Romania, cu atentionarile catre serviciile secrete "care or sa ajunga ridicole" (adica n-au fost ridicole pe vremea lu' Impuscatu... dar ajung taman acum cand au libertatea de a scapa de "hamul politic"), cu atentionarea catre "normalitatea ca minoritatile sa-si faca propria legislatie in speranta ca asta nu va duce la separatie teritoriala" sau cu atentionarea catre justitie  etc etc Evident reactia societatii a fost Huuuooo - chiar si catre monarhie care, cel putin din ce am citit eu, nu era preferata lui IPC.
Un stil similar l-am intalnit si la "elevii tomnateci" a lui Andrei Plesu, care la randul lui a fost un prieten si apropiat a lui IPC (si deci a avut cand sa invete ...tactica).

Daca intr-adevar a suparat cu ceva a fost probabil vorba de analiza "la galop intr-o ureche" prin care a evidentiat/prezentat evolutia Romaniei in timp, deosebita de evolutia "cu pasi mici" evocata de marionete de genul "zambaricii, licuricii si ursulicii" ce zburdau pe campiile patriei sub biciul stapaniilor din umbra, dedulciti la resursele si economia Romaniei (...si cred ca "dansul marionetelor" nu s-a incheiat nici acum )

Nici varianta cu "Jormalia" nu trebuie uitata ca "deranjament" la "taine din spatele cortinei" pt ca desi prima parte a fost "fumata" altfel, in partea a 2-a "zorabii" n-au mai venit la noi (sau care au venit au plecat cu coada-ntre picioare ), n-am avut un razboi care sa ne decimeze (dupa Tg Mures 1990 ) si nu am platit cu teritorii si bogatii "revenirea zambetului pe fata jormalezilor".
- Yugoslavii insa DA, au fost "zorabaniti" din plin. Iar, daca e sa-i dam crezare lui IPC, "cineva a platit pt varianta initiala" evocata in carte si a ramas cu "buzele umflate" desi a pompat in Jormalia toate conflictele sociale posibile si imposibile prin marionetele amintite mai sus.
Inchid paranteza - caci paranteza a fost toata aceasta joaca de-a cuvintele... :evil:


kandaon

#94
Citat din: Tamerlan din  15 Martie 2016, 11:08:28
  Majoritatea celor care s-au exprimat pe-aici au intuit o legătură între Culianu și "mai-marii lumii", dar nicidecum nu l-au bănuit cu puterea de a putea face acest lucru. (oricum, dacă analizăm un pic din punct de vedere logic... asta ar însemna ca noul grup care a preluat puterea în 1989-1990 să fi fost unul patriotic!  :lol: ).


Si daca ar exista grupuri care detin puterea din umbra, nu cea vizibila, de la suprafata? Ceva stravechi si care se perpetueaza in diverse moduri de-a lungul istoriei si care actioneaza daca e cazul fara ca centrul de putere de fatada de la suprafata sa stie macar ce se intampla?

Si care ar fi putut da un exemplu unora (chiar din Sistemul "global" mentionat aici) ca daca se joaca prea mult cu focu or sa se arda si nici macar "Sistemul" nu-si poate proteja membrii prea "insolenti"si ofensivi daca trec o linie de demarcatie.

Parerea mea e ca nici macar Sistemul cu toata puterea lui nu e omnipotent si ca exista si rivali din umbra care umbla prin negurile istoriei inca din antichitatea clasica cel putin. Iar rivalitatile astea urca pana la varf, la "non umanii" de care vorbea maestrul Xanadron, si ar exista astfel mai multe tabere.
Desi eu as zice mai degraba non-terrani, nu neaparat non-umani (adica total incompatibili dpdv genetic cu oamenii, de ex).

Culianu poate ca a fost invitat sa faca parte din anume cercuri, dar nu neaparat pentru capacitatile lui de premonitie ci pentru cunostintele lui din domenii precum manipualrea maselor, inginerii sociale, psiho-istorice si spirituale etc.
Posibil ca momentul in care a trecut (sau intrat) in tabara aia sa fie putin inainte de ruperea lui de Eliade si modul critic adoptat fata de unele chestii mentionate mai inainte (inclusiv fata de unele lucruri ce tin de istoria si spiritualitatea romanilor).

Iar lucrurile astea au deranjat suficient la un moment dat pe cineva de pe aici astfel incat Culianu sa fie scos din joc, cu toata protectia oferita de "sistem". Iar eliminarea a fost special una publica si clara, un semnal direct ca daca se insista din partea aia raspunsul poate fi destul de brutal si poate fi dat chiar in "inima" teritoriului inamic, fara ca autorii sa poata fi descoperiti.

Se pare ca nici pana azi nu prea si-au revenit aia pe acolo, iar romanii inca sunt evitati, vezi faza cu vizele in SUA si Canada de ex, propaganda din Europa contra noastra etc.

Nici macar nu ar fi chestii noi, daca ma gandesc bine semnalul tras "in vest" in epoca mai moderna, contra primejdiilor de pe aici a aparut inca din vremea lui Bram Stoker.
Omu (presupus membru prin nus ce societati secrete daca nu ma insel) a promovat literar ideea ca ceva primejdios exista pe meleagurile noastre, o forta supranaturala si care e capabila sa se infiltreze in societatea lor, sa o corupa laolalta cu femeile lor (hehe) si sa o preia din interior.
Asa ca sa aiba grija la imigranti sau calatori veniti de pe aici.



Tamerlan

Citat din: Ganditorul din  15 Martie 2016, 15:02:58

Numai ca in cazul unui patriotism real, un erudit are doar doua variante de exprimare/atentionare a societatii :

1* - ca in cazul "Cojocaru" in care s-a venit cu solutia "pe tava", cu sfaturi si ajutor neconditionat pentru societatea romaneasca aflata "la nevoie" - ce s-a ales de aceasta varianta stim = toti au aplaudat-o pt lipsa de defecte dar nimeni n-a pus-o in practica (strica prea multe jocuri ale puterii ).

2* - varianta "turnatului de gaz pe foc" in care preiei "solutia" dorita de "finantatori/cenzori" dar o promovezi cu exagerari voite si in varianta "la galop" - adica nu "cu pasi mici" sau "pas cu pas" (sa nu se prinda "prostii") - mizand pe reactia adversa a societatii : "ia uite baaa ce vrea asta ! numai de-ai dreaku vom face altfel... Huuooo ).

Iar aici cred ca ne aflam in varianta I.P. Culianu - cu cele 11 puncte pt Romania, cu atentionarile catre serviciile secrete "care or sa ajunga ridicole" (adica n-au fost ridicole pe vremea lu' Impuscatu... dar ajung taman acum cand au libertatea de a scapa de "hamul politic"), cu atentionarea catre "normalitatea ca minoritatile sa-si faca propria legislatie in speranta ca asta nu va duce la separatie teritoriala" sau cu atentionarea catre justitie  etc etc Evident reactia societatii a fost Huuuooo - chiar si catre monarhie care, cel putin din ce am citit eu, nu era preferata lui IPC.
Un stil similar l-am intalnit si la "elevii tomnateci" a lui Andrei Plesu, care la randul lui a fost un prieten si apropiat a lui IPC (si deci a avut cand sa invete ...tactica).

La o asemenea tactică, m-am gândit și eu, dar - deși pare foarte apetisantă! - suferă de un viciu de fond. Luând-o în considerare ca fiind adevărată ar însemna să-i considerăm pe "cei care trag sforile", niște ageamii.  :| De aceea, cred că nu se poate pune problema așa. Și ar mai fi cel puțin încă un motiv (despre care însă nu voi vorbi), care indică fără putință de tăgadă faptul că IPC era deja în atenția acestor "maimari care trag sforile".
Ce este cert însă, este faptul că IPC a intuit încă de la început "direcția din care bate vântul" și faptul că, pentru a avea succes, este absolut necesar să se situeze pe poziții anti-ceaușiste, sau chiar și mai bine: pe poziții anti-românești, de fond. Carte pe care a jucat-o remarcabil, de-a lungul întregii sale cariere. Acum... că a făcut asta dintr-un calcul bine elaborat sau pur și simplu din convingere... asta e o cu totul și cu totul altă discuție.

Să nu ne îmbătăm totuși cu apă rece și să nu-i considerăm pe "sforarii lumii" niște ageamii, lipsiți de viziune. Experiența milenară în înșelarea pulimii, acumulată de-a lungul secolelor, nu avea cum să se lase înșelată de un plan atât de străveziu, al unui singur om de bună credință. Oricum, este cert că accesul în "antecamera secretelor" era condiționată de poziționarea aceasta anti-românească a lui Culianu (acest lucru fiind absolut necesar, dar nu și suficient!). Un alt motiv, care mă face să cred cu putere acest lucru este și faptul că, acest lucru seamănă cu metoda de racolare din spionaj, când cel racolat (sau cel care se vrea racolat ;-) ) TREBUIE să-și rupă orice legătură cu trecutul (să nu mai aibă unde să se întoarcă!). Un astfel de individ, care-și înjură cu poftă semenii din mijlocul cărora provine, cu greu mai poate conta pe sprijinul lor după aceea. De aceea, de obicei, spionii trădători sau cei care sunt infiltrați în serviciul inamic, trebuie să producă daune reale serviciului din care provin, pentru a fi crezuți.

Însă problema pe care o are Culianu, în a fi creditat cu un astfel de rol jucat, ține de caracterul său. Multe întâmplări sau povești spuse de alții despre el ne revelă un individ arivist, ambițios, dispus să facă multe pentru a "reuși" în plan personal. Tonul din unele articole ne revelă de asemenea un individ măcinat de contradiții, frustrări și un ego imens. Că acestea au fost toate de fațadă... și că a jucat și acest rol... este iarăși, probabil. Însă puțin plauzibil. Poate nu vom afla niciodată cu certitudine.

Citat din: Ganditorul din  15 Martie 2016, 15:02:58
Nici varianta cu "Jormalia" nu trebuie uitata ca "deranjament" la "taine din spatele cortinei" pt ca desi prima parte a fost "fumata" altfel, in partea a 2-a "zorabii" n-au mai venit la noi (sau care au venit au plecat cu coada-ntre picioare ), n-am avut un razboi care sa ne decimeze (dupa Tg Mures 1990 ) si nu am platit cu teritorii si bogatii "revenirea zambetului pe fata jormalezilor".
- Yugoslavii insa DA, au fost "zorabaniti" din plin. Iar, daca e sa-i dam crezare lui IPC, "cineva a platit pt varianta initiala" evocata in carte si a ramas cu "buzele umflate" desi a pompat in Jormalia toate conflictele sociale posibile si imposibile prin marionetele amintite mai sus.
Inchid paranteza - caci paranteza a fost toata aceasta joaca de-a cuvintele... :evil:
În partea cu "zorabii" eu cred că ne-a transmis un mesaj. N-a putut să ne spună expresis verbis... dar, practic ni i-a arătat cu degetul. Cei care nu știm să-i vedem suntem noi.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

fiulploii

Citat din: Xanadron din  15 Martie 2016, 14:25:41

...Voi ati vedea vreo legatura intre astea doua stiri – ultima chiar banala aparent?
Eu, da – mai multe si deloc marunte.

Legătura se vede ca este dar nu se poate "ceti" din cauza ceții de peste canal . Esti bun sa risipești putin Ceață precum farul călăuzitor din Alexandria? Mulțămesc cu anticipatiune pentru paciența de care dai dovada cu cei care nu dispun de atâtea informatii .

In topic fantastic . Daca atentatul nu a fost revendicat dă nimeni și a fost un avertisment rezulta clar pt mine ca s-a adresat membrilor Frăției , colegiului ori cum s-o numi gruparea din care făcea parte Petru. Acesta fie a ieșit din tipare fie a fost un fel de experiment de un anume tip , evident de sacrificiu insa fără a i se spune asta  :evil:
   Datorită calitatilor sau a lipsei lor înclin spre ultima varianta cum tot așa observ ca nu se ia in calcul ca executantul sa fi fost in acelasi compartiment cu victima . Foarte posibil si asta, zic eu.

Grifon

Urmând recomandarea mai veche a colegului @Tamerlan ( cherchez la femme], am incercat să dau de urma unei distinse doamne (pe Internet, desigur). Urma am găsit-o, iar celelalte informații aferente nu m-au mirat prea mult. Hillary S. Wiesner este in prezent o somitate internațională in sfera religiilor, membră in diverse "comitete şi comiții" cu alonjă globală.
De prin 2007 a fost cooptată in programele Fundațjei Carnegie, in calitate de expertă in religii - cu accent pe islam. Pas cu pas, a promovat in poziții, ajungând destul de iute sa fie numita "director ptr. mişcări transnaționale si regiunea arabă.
Acum, presimt, acest indiciu va alimenta consistent teoriile conspiraționiste, intrucât clanul Carnegie joacă binişor in filmul "Bună dimineața domnule Castor !" - adică işi bagă "coada" in toate construcțiile ce incearcă modelarea prezentului. Pentru mine insă, acest indiciu nu aduce prea multă lumină in caz. Inclin să cred că, de nu era ucis, IPC ar fi ajuns in pozitii similare (impreuna sau separat de d-na Wiesner. Erau pe aceeaşi lungime de undă - si intre ei, si cu cercurile globaliste stipendiate de familii tip Carnegie.

Mai concret, mie asta imi arată că nu din această "direcție" a plecat glontele (ba chiar aici a adus şi puțină pagubă.

https://www.carnegie.org/news/articles/hillary-s-wiesner-named-director-transnational-movements-and-arab-region

Tamerlan

Recomand colegului @Grifon să NU continue cercetările în această direcție. Ceea ce v-a găsi are sens doar coroborat cu alte informații și în contextul unei alte paradigme reprimate actualmente cu violență de sistemul socio-cultural (modelat sau ba ;-) ) în care trăim.

Despre madam Wiesner NU EXISTĂ informații publice (sau m-ar mira să existe!) privind perioada imediat următoare asasinatului. Dumneaei devine persoană publică (evident din coincidență, și mai ales, deoarece este o persoană capabilă :P ) mult mai târziu.

Noi să fim sănătoși, că boala vine singură...  :-D
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Grifon

Ehh, d-le @Tamerlan, sa fim nițel mai curajoşi, ce naiba ! La urma urmei, ori suntem "detectivi" ori nu mai suntem...
Eu caut orice pista ar putea fi utilă. Oricum, dupa cum am conchis, nu cred ca acest fir ne va duce la vreo revelație. Alte paradigme interesante se pot reliefa, nu zic ba, dar eu tin totusi sa nu ma indepartez de deducțiile privind criminalul. Care, "draguțul de el"...ma indoiesc ca e legat de gentlemanii de la Carnegie & Co.

Xanadron

Eu ma rezum deocamdata la sfatul citirii interviului asta cu H.R. Patapievici. Linku-i la pagina 3 care-i... ontopic, dar merita citit tot, la fel ca si altele axate pe cartea lui HRP "Ultimul Culianu" (Humanitas 2010):

http://www.elle.ro/people/interviu-horia-roman-patapievici-patapievici-si-culianu-doi-intelectuali-incomozi-6318/3/

Pentru cei mai grabiti: HRP recunoaste cinstit ca n-are vreo convingere solida apropo de autorul si/sau comanditarii asasinarii lui IPC, dar inclina sa creada ca-i vorba de un/o descreierat/a :roll: - dupa ce "demonteaza" ipoteza secu, p-aia legionara si o eventuala combinatie a ambelor.

"Eu nu stiu cine l-a omorit pe Culianu. Remarc ca nici FBI-ul nu stie, pentru ca ancheta, desi a fost inchisa, nu a condus la identificarea criminalului. Ipoteza mea este ca acest om genial a fost omorit de un descreierat sau de o des­creie­rata, din motive care tin de zona imprevi­zibila si tulbure a fanatismului religios – de oa­meni care isi imagineaza ca sint vrajitori sau vrajitoare si care s-au simtit lezati de felul in care Culianu intelegea sa trateze materia lor ori de felul in care Culianu incerca sa o ilustreze practic, in fata studentilor.
   Culianu era un om foarte curajos si imprudent in acelasi timp, pentru ca domeniul intelectual in care era el savant – magia, divinatia – este o zona populata de foarte multi descreierati, de foarte multi inchi­puiti, de oameni care-si imagineaza ca sint vra­jitori, initiati, magicieni si toate astea. E un foarte vast cimp de recrutare a nebunilor si in­chi­pui­tilor. Si imi pot imagina ca el, cu terme­ritatea lui teoretica si practica, fie in conferintele sale, fie la cursurile, fie in seminariile, fie in relatiile lui private a enervat un nebun. Iar nebunul l-a omorit. "
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

   Da, Teoria Cenzurii Transcendente eu as generaliza-o la orice om care "sapă" prin Matrix curios , nu as limita-o doar la genii. Îmi pare ca zice clar despre existența unui mecanism automat de reglare a Sistemului , un fel de capcana declanșată de placa atinsa de piciorul care face primul pas pe drumul dezvelirii lui Isis-zeița.
   Trebuie sa recitesc Blaga-poetul si teoria lui cu Marele Anonim fiindca se pare ca e o lege "murfiană" sa cauți departe ceea ce ai de fapt sub ochi.

   On topic, daca ar fi vorba de un zevzec sau descreierat dupa cum zice musiu Patapievici ar însemna ca ăla purta arma cu el tot timpul . Sau aia in travesti. Eu sunt curios daca persoana putea fi ascunsa in tavan si daca in ziua aia nu cumva toate cabinele erau închise mai putin una, cea in care a intrat Culianu .
    Poate a fost totuși o eroare si ținta era altcineva .
Zic si eu....

Grifon

Ar fi fost posibil, ca variantă, ca cineva să fi tras de undeva de deasupra, chiar din tavan, precum te gândești dumneata, @fiulploii. O anume casetare a tavanului, sau o cale de aerisire..da. Pentru asta ar fi trebuit, intr-adevăr, si aranjamente suplimentare prealabile - cum ai zis, blocarea celorlalte cabine. Mai mult, asta ar lămuri definitiv si ciudâțeniile de unghi / traiectorie analizate anterior (de sus cineva putea ochi lesne, fără grabă, iar glontele putea perfora cum s-a descris).

Un singur lucru infirmă insă -și destul de serios -ipoteza dumitale..Aceleași rapoarte legiste si balistice au stabilit că distanța tragerii a fost intre 40-50 cm. - iar intre capul unui om așezat si tavan...oricât de scund ni l-am imagina...nu poate fi doar o jumatate de metru (din cate pot estima eu, intr-o toaleta standard, ar trebui sa fie cam 1,5-2metri)

Cât despre teoria cu "dezaxatul"....si eu o iau in calcul, chiar serios.Nu trebuia sa care arma la el tot timpul, ci doar in acea zi, in care presupun ca luase decizia sa acționeze. Nu știa, la debutul zilei, exact cum o va face...ci poate, pur și simplu, a gasit momentul cand IPC s-a dus la baie, izolându-se involuntar. In caz ca acolo mai erau persoane, se poate ca ucigașul sa fi amânat crima....căutând alt prilej, ceva mai târziu.

Ceea ce ma preocupã insă pe mine....e ce fel de "dezaxat" putea fi. Am o mică teorie, insa insuficient elaborata deocamdată - si anume ca nu era un " nebun" obișnuit....ci poate unul creat, involuntar, chiar de Culianu....prin indemnurile sale la "jocuri cu fantasme".

Ganditorul

#103
Eu nu accept teoria lui Patapievici. in primul rand din cauza locului crimei - daca era vb de un WC al unui bar, ok. "nebunul" frecventa barul, era obisnuit ci arhitectura locului si atunci cand i-a venit "momentu' a actionat.
In cazul spatiului privat al unui colegiu acomodarea faptasului cu locul faptei era putin probabila. Adica e putin probabil ca "nebunul oarecare" sa fi ajuns, invizibil, la cabinetul lui IPC fara sa intrebe prin campus "cum se ajunge", dar acolo sa se expuna, cearand informatii la secretara, :

- Buna ziua doamna, Unde e IPC ?
- La WC ... asteptati un pic ca vine acum ! (normal raspunsul pt ca nimeni nu sta la buda o zi ... :evil: - iar faptasul a prins exact acel interval de timp de 10-15 min, fara sa astepte intoarcerea lui IPC la birou)
-  va rog sa-mi spuneti undei WC-ul profesorilor  ca vreau sa-i vb imediat / va rog sa-mi spuneti unde e WC-ul profesorilor (nu al vizitatorilor) pt ca m-a taiat o nevoie si pe mine.
- Acolo...
Iar "nebunul necunoscut" pleaca spre WC sub privirile admirative ale secretarei .

Voi vedeti un astfel de dialog patapievici-an ? Mergem impreuna la o universitate din tara si cronometram cat ne ia sa gasim WC-ul profesorilor de la catedra de ...filozofie ? Evaluam si cat ne expunem, cat de ciudati devenim intreband "care e WC-ul folosit de Prof. X " ?

Si de aici putem specula ca faptasul era acomodat cu locul faptei. Un student ?.. poate. Dar un student desi poate face fapta ma indoiesc ca-si poate ascunde emotiile la o ancheta serioasa, ma indoiesc ca-si poate creea un alibi atat de elaborat incat sa nu ofere banuieli serioase anchetatorilor. iar de aici la ...rezolvarea cazului n-ar fi trebuit sa fie cale lunga. Parerea mea.

Tamerlan

Patapievici spune si el "ceea ce trebuie"... ca atatia altii despre acest subiect. Oricum, doar cei foarte atenti vor observa cum subiectul Culianu a fost acaparat in media de cineva.  :roll: Nu spui tzine...  :evil:
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)