Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Detectivi din spatele tastaturii

Creat de fiulploii, 08 Septembrie 2015, 16:13:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

"Dosarul lui Culianu e un dosar mincinos, pentru că arată dezolant, este cu pagini lipsă, renumerotat. Cineva l-a aranjat. În al doilea rând, el se oprește la 1971, când el a plecat. A fost condamnat la închisoare în lipsă în țară. Noi știm sigur că a fost monitorizat și după aceea. În primul rând, când s-a angajat la Universitatea din Olanda ca lector de limbă și literatură română, ambasadorul României la Haga a protestat pe lângă Ministerul Educației din Olanda că angajează un dușman al poporului român."

Afirmațiile îi aparțin lui Andrei Oișteanu, un emul al lui Culianu și un ahotnic cercetător al contextului crimei (dar sublinierile sunt ale mele) L-am extras dintr-un interviu de anul trecut, unde Oișteanu lansa tot ipoteza cu Securitatea, motivând însă cu un scop indirect - Culianu n-ar fi fost ucis pentru valoarea sa individuală. ci ca un exemplu pentru alți dizidenți.
De reținut ideea cu titlu de inventar, iar totodată atașez și link-ul interviului, pentru cei preocupați.

https://spotmedia.ro/stiri/politica/un-glont-tras-in-cap-in-toaleta-universitatii-din-chicago-a-fost-asasinarea-lui-culianu-crima-perfecta-a-fostei-securitati-video