Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Detectivi din spatele tastaturii

Creat de fiulploii, 08 Septembrie 2015, 16:13:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

Cu placere te pot informa, colegule @fiulploii.

Datele sunt stranse de mine in mai multe perioade de timp, de prin carți, ziare, și, evident, bătrânul Net. E greu acum sa-mi amintesc toate site-urile frecate, dar uite o adresa pe care o stiu sigur, fiind mai recenta (iulie anul trecut):

http://www.certitudinea.ro/articole/de-la-lume-adunate/view/romani-de-geniu-biografia-si-moartea-misterioasa-a-lui-ioan-petru-culianu

La astea se adaugă artcolele scrise de Ileana Petre, fosta ziarista la fostul ziar "Ziua", prin 1995...fata zicea c-a cerut raportul Poliției Chicago, plus portretul robot. Eu nu am gasit decat pareri expuse de ea....nici copia raportului, facsimil ceva...nici schița cu mutra suspectului. Tastand numele ei alăturat cu cel al lui Culianu, dacă vei fi mai răbdător decât am fost eu, s-ar putea sa descoperi mai multe.

Mai poți găsi informații oarecum inchegate și aici  :

http://contiu.blogspot.ro/2010/07/dosarul-culianu-executie-in-closet.html

Apoi, firește, faimoasa carte a lui Ted Anton...de care s-a tot vorbit. Pe baza a ce-am gàsit in ea, combinat cu elemente de prin altele, am inchegat cumva "filmul"...incluzând in relatare și păreri proprii (deducții firești, derivate din anotimp, ore, etc.).

Ce-i drept, cu cat se cauta mai multe linkuri, cu atât se aduna mai multe contradictii. Am selectat cele ce se confirma, cat de cat, prin incrucisarea mai multor relatări. Sunt departe de a fi certitudini, de acord, dar ma indoiesc sa prindem vreo alternativa mai bună.

Din pacate, nu știu daca a plecat cu liftul sau pe scări. Oricum, rețin că biroul lui era in capăt de hol...aproape de WC si, f.posibil, de casa liftului. Poate a trecut pe lângă lift, și el si asasinul...fara a-l fi folosit efectiv (dar asta e numai o supoziție de-a mea)

PS - Deci accepți "dumneata"...ori ba ?  Și fă cinste cu-n like...haaahaaaa...ca mă chinui din greu cu tastatura virtuala !

Ganditorul

off topic - Reich nu s-a ocupat de energia erotico-sexuala, din cate stiu, iar publicatiile sale au fost vanate si arse in public, deci avem putine date despre ce a publicat Reich cu adevarat. Mascarada ce a urmat insa pentru a acoperi cercetarile si realizarile lui Reich, pentru a completa actul de acuzatie ce l-a bagat la inchisoare (unde a si murit cu o zi inainte de a fi eliberat ...) cuprinde si falsa lui preocupare pt energiile sexuale ce au fost derivate din orgon in... orgasm. La noi in tara un vajnic continuator al mascaradei a fost "guru" Bivolaru, cel cu pipi-terapia, cu spiralele si petrecerile-spectacol sexuale din ashramuri, cu cortegiul de relatii din administratia de varf a Bucurestiului ce ducea pana in maduva serviciilor secrete romanesti.
De altfel Reich nu a fost singurul arestat al timpului pt practici medicale neconventionale.

fiulploii

Citat din: Ganditorul din  19 Martie 2016, 19:06:11
off topic - Reich nu s-a ocupat de energia erotico-sexuala, din cate stiu, iar publicatiile sale au fost vanate si arse in public, deci avem putine date despre ce a publicat .

Apreciez siguranța si fermitatea punctului tău de vedere dar deh, e bine sa ne întrebam daca nu ne-a scăpat ceva informatii cum ar fi cele de mai jos:
http://www.rufon.org/forum/noua-ordine-mondiala-(nomnwo)/maestrii-jocului-nivelul-1-0/msg91072/#msg91072

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Concerning_Specific_Forms_of_Masturbation

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Die_Sexualit%C3%A4t_im_Kulturkampf

https://archive.org/stream/FunktionDesOrgasmus/6_reich_1927_funktionDesOrgasmus#page/n0/mode/2up

Si alte titluri le găsești aici
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Reich

Deci? Puțin revoltat?  :lol: Subiecte tabú ?
Energia sexuală organică ( da, da, organică ) si energia morții organice sunt subiecte f sensibile de discutat, ce sa mai zic de cercetat ?

Mulțumescu-ți dumitale , Grifon  :lol: M-am conformat cu lăikuirile , semn că accept  :lol:
Si da, am observat si eu, cu cat consulți mai multe surse pe tema data cu atat devin mai contradictorii informațiile că ai impresia unui haos aranjat ceea ce ma duce cu gândul la ipoteza aranjării iubirii cu femeia fatală sau orice altceva.
  Părerea mea...

Ganditorul

Revoltat, nu. Am vrut doar sa punctez o mistificare a adevarului.
M-am ocupat, pe la jumatatea anilor 90, impreuna cu cativa colegi de pasiune de refacerea termenului de "orgon" si a operelor si realizarilor lui Reich in privinta "energiei libere" (in primuintr-o perioada del rand) descoperind abia apoi ca a avut cercetari determinante in combaterea cancerului (si nu e vb de combatere cu "energie sexuala"  :evil: cum s-a mistificat cercetarea mai tarziu- ci de studiul vibrational al bolilor, al cauzelor cancerului (alimentatia, in primul rand cea modificata genetic, procesata pentru satisfacerea pietii - alimentatie care modifica la randul ei un acarian aflat in corpul nostru, transformandu-l in nucleu generator de celule canceroase). Performanta lui Reich a fost realizarea celui mai puternic microscop optic prin care a reusit sa evidentieze transformarile acestui acarian, care, in stadiu de cultura initiala unica "hranit" cu diverse medii a generat cancere diverse - plaman, creier, ficat etc.

Am rezumat aici cam tot ceea ce am gasit  in vre-o 2 ani intr-o perioada cand netul avea accesul la informatii reale mai facil - dar interesul a fost mai mare pentru "tunurile orgonice" ce ordonau energiile din mediul inconjurator (producand ploaie in desertul Nevada, parca asa imi aduc aminte), si pentru teoria energiei orgonice ce ne inconjoara (ceva similar cu oceanul de energie amintit de Tesla ).
- Arestat pentru practici medicale neconventionale Reich a avut parte de un tratament demn de evul mediu - fiindu-i arse toate lucrarile gasite, desfiintandu-i-se cam toate conceptele despre viata si mediu prin devierea discutiei spre "energia sexuala" avand la baza cele cateva citate pe care le amintesti si in care Reich facea trimitere la barierele autoimpuse de cutumele societatii (sexul e un pacat ... si nu o degajare imensa de energie ce echilibreaza unele asa zise straturi energetice ce ne inconjoara).
Am reactionat normal la o mistificare a adevaruului (cel putin d.p. meu de vedere) dorind sa fiu scurt si sa nu ma lungesc cu o explicatie ce are in spate sute si sute de pagini. Acum m-am largit off topic .

Un alt caz de vindecator real si contestat de lumea academica pana la "pragul arestarii" si interziceriii practicii neconventionale de vindecare a fost Bruno Groening - ce a practicat vindecarea "en gros" in masele traumatizate de WW2 - numai ca nemtii, tipicari cum ii stim, au aplicat corectia lui Bruno, dar au filmat fenomenul ca marturie pentru vremuri cand lumina din creierele urmasilor va accepta si o astfel de abordare a realitatii inconjuratoare :

http://www.bruno-groening.org/romaneste/film/defaultfilm.htm

Trailerele 1, 2, 3 ar trebui sa fie de ajuns pentru cineva care vrea o minima documentatie pe fenomenul Bruno Groening.
- Dupa Reich nu a ramas insa NIMIC, totul a fost ars sau distrus, si tot ce se poate reconstrui se face din amintirile elevilor sai. Schema microscopului optic performant, a "tunurilor orgonice" sunt pierdute pentru vecie.
O incercare medicala de a relua cercetarile lui Reich pe linia "acarianului" a carui transformare genereaza cancerul ( de 2-3 ori in viata - cum afirma Reich undeva - vindecarea venind in primul rand din simpla schimbare a regimului alimentar ) a avut loc si in Romania la nivelul unor medici de renume (nu spun care, ca au suferit destule pt ca au incercat sa "puna la pamant" industria farmaceutica a medicamentelor/tratamentelor anticancer, industrie care aduce venituri comparabile cu cea a producerii de bombardiere, in plan mondial ).
Inchid aici off-topicul cu speranta ca raspunsul a satisfacut cererea de cunoastere.

Grifon

Instructive precizările d-tale, @Ganditorul. Pana la urma, nu putem vorbi de tabu la Reich. Ha ! Pe lângă ce făcea contemporanul său Aleister Crowley....până și Bivolaru era doar un sfios "băiețaș pe imaș" ! Nici n-ar trebui să exagerăm...Alde Saul Bellow cred că nu depășise un nivel ca ăla prezentat de Kubrick / (L)ubrick în "Eyes Wide Shut" ... Frate ! Facem ce facem și tot dăm de regizorul ăsta poznaș...abia ce l-am bârfit recent in subiectul cu "americanii și aselenizarea"...ptiu drace !

Revenind la dischetele ce i s-au..."imprumutat" definitiv lui IPC....nu știm ce putea avea pe ele...dar putem bănui. Tabele numerologice, secvențialități de diverse cifre...astrograme și calcule de tranzite planetare...hm....de astea am avut și eu cândva plin hardul....fără a reuși, " cuantic" vorbind, nici sà cad de pe scaun ! Drept e, nici Culianu nu-s....așa că poate profesorul chiar dibuise, sa zicem...stabilirea unor algoritmi...cumva ca o formula "abracadabra".

Greu de crezut că spargerea a fost doar o intâmplare...dar nici nu e obligatoriu ca evenimentul să fie, cauzal, legat de crima ulterioară. După părerea mea, noi nu suferim de prea puține indicii, ci chiar de prea multe. Ceea ce a incurcat mult ancheta FBI este posibila suprapunere a unor "lanțuri evenimențiale " diferite...pe care federalii...ca și noi acum...s-au incăpățânat zadarnic să le includă, integrat, in aceeași paradgmă explicativă....unică...care să conțină toate răspunsurile.

Aici mă aventurez eu pe "gheață subțire"...dar voi reveni la ideea asta când voi reuși o mai bună stratificare a indiciilor.

Ganditorul

Deocamdata nu avem motivul pt care au intervenit federalii intr-o crima pe un teritoriu privat (campusul universitar). Ce dovezi au avut pentru a extinde ancheta la nivel federal ? De ce a fost extins cercul de suspecti dincolo de cadrul privat al campusului universitar (1) si dincolo de limitele statului (2) ? Din cate stiu eu extinderea cercului de suspecti si a spatiului de cercetare se face pe criterii clare - care exclud cu dovezi cercul mai restrans al unei crime pasionale (fie ca e vb de razbunare, gelozie profesionala sau sentimentala), al unei crime din interes familial (probleme financiare, asigurare ) dar mai ales al unei crime "studentesti" ce poate pune in pericol pe viitor si alti profesori.
Oricat de "puternice" ar fi fost sugestiile lui Pa.cep.a politia sua nu e gradinita de copii care sa excluda niste pericole perpetue intr-un campus universitar pentru a face pe plac canalelor media pe care emite j'eneralul.
Intervenia FBI este semnalul cel mai clar ca in dosar exista ceva ce nu stim si nu vom sti niciodata, pt ca acest gest al derularii anchetei insemna pt opinia publica :"Stati linistiti, stim sigur ca faptasul nu e din cercul de apropiati ai profesorului IPC iar motivul nu tine de activitatea din campus si deci nimeni de aici nu e in pericol " - fie ca stie sau nu stie mai mult despre caz, fie ca a vazut sau nu ceva in plus.  Parerea mea.

alx

Am si eu o intrebare: ce urmariti cu acest topic?
   Vad ca deja el a acaparat prima pagina a forumului...pot intelege ca este un subiect interesant pentru unii...dar deja ati depasit limitele NOW...ati trecutara deja prin toate teoriile conspiratiei...care e smecheria? Ca eu nu reusesc sa ma prind...asta fiind forum de ozeneuri la baza lui...
  Sa discuti pe 10 pagini despre asasinarea unei persoane,cand informatiile pe care le ai pot fi rezumate in 50 de cuvinte...asta inseamna sa fii mafiot! Nu zic ca IPC nu a fost o persoana importanta...dar nu cumva acest subiect este folosit drept...purtatoare pentru altceva?
Poate primesc si eu niste raspunsuri...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Ganditorul

#142
Eu imi consum activ putinul timp liber, la o cafea - in loc sa admir la tv fripturistii actuali sau re-re-reluarile de pe canalele media de stiinta. Chiar si canalele de stiinta specializate in "OZN"-uri s-au profilat pe "amanet", "depozite" si "campionii cautarii prin gunoaie" ... asa ca probabil ne adaptam si noi pana la aparitia primei stiri despre  :ufo: :-(
Toate cele bune si o duminica frumoasa pt toti !


P.S. Cele "50 de cuvinte" de care aminteai sunt de fapt si mai putine : A fost ucis un mare roman. Ei ...si ce daca ! Totul e perfect - crima cu autor si motiv necunoscut  :evil: (aviz amatorilor ce cauta dincolo de limita cortinei, acolo unde se afla, la butoane,  oameni sau  :martiansad:)

SLEAH19

  Am dorit sa vizualizez cumva ,,din spatele tastaturii,,  scena crimei, s-a tot pomenit de toaletă, de scări, de lift şi am încercat cu yotubu ' şi cu goagăl  earth ..view street  ... poate dacă google ne va pune la dispoziţie cândva şi expolrarea  interiorului/holurilor  instituţiilor, muzeelor etc.

   Nu am ajuns prin imagini la interiorul dorit, scena crimei,  dar ce am observat : University of Chicago Divinity School este o cladire cu trei etaje, până şi Rockefeller Memorial Chapel de lângă ea, este mai înaltă, în România o asemenea clădire veche, în mod normal nu ar avea lift de persoane, maxim de aprovizionare, unde e cazul, la americani probabil că are lift. 

Campusul este foarte aerisit, foarte luminos şi foarte accesibil, plimbaţi-vă şi voi pe străzi şi încercaţi să identificaţi elementele de siguranţă. Nu sunt nici garduri nici porţi , nu sunt gherete cu portari ,  uşile sunt deschise , nu este acces cartelat , nu există security  sau maşini de poliţie pe o rază de 2/3 km, senzaţia este că dacă un sibian cu brânză vrea să vândă pe holul Divinity School, nu cred că-l opreşte cineva! 

   Până la ceva concret, care slabe şanse să apară oficial  rămân la părerea.. care nu este definitivă, că moartea lui IPC are legătură cu România.

   Despre munca fascinantă depusă pe topic ... NEC PLUS ULTRA ..scrie pe o etichetă din stânga tastaturii mele ( BARRIQUE), dar limite nu există!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

D-le @alex, dat fiind cã eu am avut cele mai multe postări pe subiect, mă văd chiar obligat sa raspund.

- subiectul mi s-a părut chiar incitant, incă din clipa in care l-am reperat aici, si de aceea m-am gândit să fac un efort, dezvoltându-l după posibilitățile mele;
-nu urmăresc nimic altceva, decât tentativa de-a elucida, fie și parțial, enigma;  e drept, nu pretind că aș și reuși, dar mi se pare un demers onorabil - un român proeminent a fost ucis, si o nedreaptã tàcere și ignoranță plutește peste o barbarie;
- nu cred că suntem noi de vinà ptr. acapararea "scenei";  dacă cei peste 750 de membri ar fi postat, cu același aplomb, pe toate celelalte subiecte....nu s-ar fi evidențiat un "monopol".
- sincer, n-am știut că există un "prag" ptr. postări - acum știu;
-aș fi postat și pe alte subiecte (la inscriere chiar mă orientasem spre altul - unde, din păcate, n-am avut interlocutori);  am ramas pe acesta, căci am găsit persoane cu care chiar am ce discuta -dacă "vorbeam" singur, renunțam demult;
- firește, d-ta ai dreptate...ãsta e forum de OZN;  din păcate, eu n-am avut șansa să văd vreodată așa ceva, si nici in anturajul meu n-a văzut nimeni;  dacă aș fi avut informații pertinente despre UFO, le postam cu mare plăcere;   așa, decât să incurc pe alții...mai bine mă abțin;
- nu vreau sà comentez că mai sunt f. multe subiecte, mult mai "crescute", unde imi scapă legătura cu OZN....probabil tocmai de aceea ești d-ta ușor nemulțumit...
- mi s-a părut totuși că ne bucurăm de ingăduința dumitale (la precedenta intervenție), din care am reținut (cam pripit, poate) urarea "spor la postat !"

Pânã la urmă, ințeleg și accept. Dacà am abuzat de spațiul acestui forum, mă voi lăsa (cu regret) păgubaș...cu scuzele de rigoare.

Acestea fiind spuse, mă bucur că am "dialogat" cu domnia ta....deși mi-ar fi plăcut, mult mai mult, să schimbăm opinii pe subiect.

alx

#145
Trebuie sa lamuresc cateva...cestiuni:
1. Nu exista nici un fel dee limitare la nr. de postari pe un subiect,atata timp cat nu se incalca unele reguli...elementare,care tin mai mult de bun simt si de felul exprimarii.
2. Nexam cenzura aici pe forum.
3. Atata timp cat discutiile nu degenereaza in scandaluri,evit sa intervin daca nu am nimic de spus,sau daca subiectul nu ma intereseaza...
4. In postarea precedenta am pus niste intrebari,ca membru al forumului,nu ca admin al lui. Daca as fi considerat ca sunt...probleme,as fi scris cu rosu.


Asadar,va rog sa luati postarea precedenta drept ceea ce este: un set de intrebari ale unui user de pe acest forum.Atata tot.


   Si ca sa fiu consecvent: Spor la postat in continuare!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Xanadron

#146
....Da' de un asasin iezuit ce-ati zice?! (trec cam abrupt la subiect, fiindca aspectele colateral-offtopice au fost din nou clerificate - scuze, clarificate.) :lol:
Sau, in fine, de un executant sforarit de prin catacombele SSS-ului clar iezuit al Vaticanului. Pomenesc varianta asta macar din pdv statistic posibil, chiar daca n-am subscris vreodata la parerile @Ronin-iene prin care 99% din misculatiile globale oculte ar fi lejer explicate "aruncind microbii" pe admiinistratorii Intelligence-ului 'controlorilor in sutane'.

p.s. Mai mult ca sigur ca unii (inclusiv fratele SLEAH19) n-ar subscrie la ipoteza asta, dar ca banatean informat l-as sfatui sa rememoreze traiectoria unui admin de frunte al besericutzei greco-catolice de pe vremea Odiosului (activ in TM mai ales).
Hai, inca un pic de concentrare... :-D are si-un ginere ex-de frunce cu studii pe la vaticaneji... dar si filajo-antrenamente p-acolo ca-cadet s.ie.
...Ei, incepe sa sune vreun clopoztzel balanganit de minutza lunga a Vaticanului :evil: pina si-n deal-valea noastra mioritica?  8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: alx din  20 Martie 2016, 09:14:20
Am si eu o intrebare: ce urmariti cu acest topic?
   ...dar nu cumva acest subiect este folosit drept...purtatoare pentru altceva?
Poate primesc si eu niste raspunsuri...

   Naturale întrebări , ca sa zic așa ! Dar si mai natural ar fi sa dezvolți putin tema ...purtătoarei către altceva. La ce te gândiși , colega @alx? Ca devine si mai interesant .

   Legătura cu un sait dă oaze_neuri :
Conform lui Cercetători prestigioși , ufo ar fi ceva propulsat, izvorât sau materializat din energii ale conștiinței - nu știm daca numai umane . Altii susțin ca ufo ar avea înglobate o constiinta fie crescută in Lab fie capturată la moartea biologica si prelucrata înaintea implantării in dispozitiv .
   Amu, cine studiază, manipulează si lucrează cu constiinta ? Magia, religia, sexualitatea ; cam astea ar fi , zic eu . Cine studiază nașterea, moartea si zombificarea aka moroii cei curioși -  :lol: :lol: atenție si dumneata Grifon  :wink: ? Profii de religii comparate si tehnici magice sau divinatorii așa  cum au fost Eliade si Culianu . Ar mai fi si altii dar nu pe aici. Studiind in extenso  moartea brusca a lui Culianu , inevitabil ajungem la opera si gândirea lui iar de aici e posibil sa apăra niste conexiuni noi prin simpla dezbatere intre noi pe forum.
 
  Sper ca M-am făcut înțeles asupra motivației . Acum e rândul tău la oarece explicații lămuritoare - da, da, aici e un pleonasm intenționat pt a intâri nevoia de explicații din partea ta, @alx  :x
   Si nu as vrea sa readuc in discuție gustul amar lăsat de dumneata pe alte subiecte ce le-ai aruncat pe aici ca niste oase la lupii flamanzi - dar uite totuși că am făcut-o  :lol: :lol: Pretenii bănuiesc de ce  :wink:

  Naturalia NON sunt turpia,  @Ganditorul ; iar faptul ca Reich s-a ocupat si de problema sexuală , nefiind totuși singurul , nu il face netrebnic nici pe alte domenii si nici pe cel al sexologiei - zic eu.
 
  Ne quid nimis, @SLEAH19  :wink: scria cândva pe templul lui Apollo din Delphi .  :roll:

  Ca o ultima postare pe subiectul asta, cel putin o perioada , mai fac niste întrebări sau cereri de informatii .
   Ce alte crime sau evenimente au avut loc in aceeași perioada in Romania sau in lume care s-ar putea lega cu cazul acesta? Fiindca impresia mea e ca face parte dinte-un plan .

   O zi faină in continuare ! Si am sa citesc cu plăcere pe aici .
 
 

Grifon

Gând la gând cu bucurie...sincronicizată...d-le @Xanadron ! Se vede insa ca nu avuseși răbdarea parcurgerii ultimelor postări, căci de varianta iezuită / Opus Dei tocmai am pomenit ieri, in raspunsul nr. 127...cred...

Da, ar avea sens. Nu doar in logica infruntàrilor oculte din evul mediu, ci chiar strict legat de IPC. Căci, de ne uităm atent la parcursul său dupà fuga din România, vedem ca a stat in Italia...si nu oricum...ci se pare că și sub oblăduirea unei universități CATOLICE....din Milano. Același for academic catolic unde si-a luat si un doctorat, in 1978. Și, ca și cum nu era destul, aflăm cà IPC a vrut serios și să se căugărească....la o mânăstire evident catolică...prin provincia Appia...dedicatà lui Francisc de Assissi...dacă nu mă inșeală memoria.

Acum, e drept, Inchiziția nu mai e "fecioara de fier"  ce-a fost cândva...dar nici nu-i bine să votezi cu ei...să ceri de la ei...să le faci și ceva "juruințe"...apoi s-o ștergi la alții....cam adverși !

Are și mai mult sens varianta iezuită, dacă simțim și f. puțin cunoscuta relație...sicilianà...intre Vatican și Mafie. Crima s-a produs totuși in orașul lui Capone...au băieții ăia un talent să impuște omu' in amiza mare si apoi să nu-i prindă nimeni...ceva de speriat !

Dar..unde sa mai bag si Mafia in stufarișul ăsta...că se enervează de-a binelea "grifonul" forumului. O să iau și eu o pauză, precum @fiulploii,  timp in care voi reciti cu atenție toate postările din urmă...căci si eu am fost neatent la unele. Asta...până se va acoperi "prima pagină" cu alte dezbateri...numai bine ne sedimentăm un pic informațiile si ideile....

Xanadron

#149
Ba, am citit SI postarea Domniei Voastre nr. 127, colega @Grifon (vedeti insa ca-n cazul acceptarii hiper-formalismelor e posibil sa aplic teorema oglinzilor-lupe si sa pretind la schimb apelativul "Greatest Master" :-D sau chiar Ipsissimus, ca Aleister Crowley.)

Serios acu', Mea Culpa ca n-am explicat in detaliu non-citarea opiniei tale, dar si a celei "vecine" a colegului @Ganditor, mai in acord cu ale mele - ambele insa la fel de plauzibile ca altele, fie si pe linia logicii colegului @kandaon ("Poate, de pildă, un grup de facură / sorginte iezuită...ceva tip Opus Dei...care să fi dat o scurtă lovitură nucleului ce-l coordona (poate) pe IPC și pe celelalte "onorabile bărbi" de la Chicago Divinity School. Așa ar avea cât de cât sens....")
...Dar la care nu subscriu [inca], taman din motivele expuse de tine mai sus - v. Milano, Appia, Assissi etc. N-ar fi deci vb. zic eu de un executant al crimei apartinind "altui nucleu", ci de unul din aceeasi Cabala Iluzionista.

Incercam deci s-apuc un nou capat din acelasi manunchi de fire ale detectivelii :lol: mele initiale, doar ca acum legat (cu atza alba chiar) chiar de patriarhii milenari ai anti-gnozo-dualistilor. Tentatie nu tocmai ilogica fie si lasind balta supozitiie despre viitoarele lui lucrari/preocupari, daca ne amintim ca tematica ultimelor cursuri ale lui IPC (tinute chiar in ziua asasinarii de fapt) erau celebrele manuscrise gnostice de la Nag-Hammadi.

Iau totusi un mic respiro si eu inainte de adincirea argumentatiei (oricum inutile, repet, din pdv practic / juridic) - dar nu din teama de-a parea cazut din metanoie in paranoie. :lol: Sint insa pur si simplu prea multe ramificatii-multifurcatii la mijloc, legate nu doar de ocultisme alambicate, ci si de afirmatii culienice mai "terre-a-terre", de genul alora spuse surorii sale: "Nu ma intorc in Romania decit victorios!" :roll:
Chestie care dupa mine nu insemna doar capatarea cetateniei 'merigane si implicit titularizarea la catedra Divinity School-ului.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/