Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Monitor de mediu

Creat de radhoo, 13 August 2015, 20:25:48

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

radhoo

Un proiect realizat in aproximativ o luna, incluzand hardware-ul si software-ul, monitorul de mediu vine ca un aparat portabil, care incape usor in palma, ruleaza pe o baterie cu litiu interna de 1500mAh, are un LCD de 320x240 pe 16biti cu touchscreen, o multime de senzori, modul ESP8266 pentru WLAN 802.11b/g/n , mufa USB pentru comunicatie serial via FT232RL toate comandate de un Atmega128. Proiectul e o inscris in competitia Hackaday 2015 ca o continuare a proiectului uRADMonitor (modelul A) desemnat semifinalist anul trecut. Continuare in sensul ca va folosi infrastructura retelei globale de monitorizare a fondului de radiatii gama. In rest, noii senzori includ MiCS-VZ-89 pentru CO2 si compusi organici volatili, BMP180 pentru presiune si temperatura, un senzor de praf pentru aer si un tub Geiger cu fereastra pentru radiatie alfa , beta si gama, anume LND712.

https://www.youtube.com/watch?v=D-7rgwHWxkI&feature=youtu.be

Cateva poze cu prototipul beta:


Mai multe detalii legate de constructie aici: http://www.pocketmagic.net/portable-environmental-monitor/ sau pe pagina proiectului de pe Hackaday.