Subiecte...Ireale/Science Fiction! > Idei plate.

De-a prinselea in ape tulburi. Pescuitorii de perle si aruncatul de margaritare

(1/5) > >>

fiulploii:
   Pescuitor, ascunzator, manipulator ...vai ce meserii urate prin spatiul public al netului . Sau poate trebuia sa zic ..servicii ?  :lol:

   Si serviciile trebuie sa traiasca, nu-i asa? Serviciile reprezinta o parte urata si murdara a economiei insa foarte utila . Parerea mea.
   Cand serviciile sunt proaste, radem superior . Cand serviciile sunt excelente , tunam si fulgeram impotriva lor .  :lol:  '' ce uimire ca sunt '' zicea candva un poet .
 
   Ne place sa credem ca suntem destepti iar ''aia'' sunt prosti . Si ca desteptii , ne bagam pe forumuri de destepti, logic. Si aici incepe jocul de ''pocher'' .
   Vrem sa aflam cat mai multe pe o anumita tema sa zicem insa daca se poate sa nu aratam nimic din ce avem, sa nu ne fure altu' mai ''dashtept'' ideile .Hopa, cum asa, parca noi eram desteptii iar ceilalti prostii - contradictie insa nu o bagam in seama, e scuzabila.
   Stam cu deshtu' pe tragaci sa nu vina dujmanu' sa ne ia munca , sa o publice si sa faca bani cu care sa-si ia vile, masini si femei  :evil: iar noi, aia desteptii sa ramanem tot saraci si depresivi in pardalnica asta de lume .

  Cum vrei sa afli noutati? De ce ailalti ar fi fraierii care ar pune totul pe masa si ar oferi free informatii? Hopa, aici avem alta problema: sigur lipseste ceva sau e o cale inchisa . ''Capcanaa '' urla din toti bojocii aka rarunchii  :lol: fiinta interioara.
  ''Serviciile, 'tu-le mama lor , au intrat pe fir '''  ''WOW, mama, da' ce valoros is io ! '' ne tragem singuri picioare in dos plini de automultumire .
  Frate, pune mana si publica ! sunt atatea modalitati, inclusiv auto-publicarea pe net . Vrei sa strangi bani pentru ideea ta mareata? Prezint-o atractiv si pune-o pe net pe saiturile respective care au mai fost amintite pe aici .
  Au, ne plangem ca si acolo ne urmaresc men in black  fiindca un proiect de hanorac cu sprijinitoare pentru gat a strans sute de mii iar proiectele valoroare ca al meu nu strang nimic?  :lol: :lol:
  Bun venit in lumea afacerilor ! Prezinta atractiv ideea - asta e solutia. Nu traiesti in lumea perfecta unde toti sa se dea deoparte si sa se incline cu respect ca de exemplu , fiulploii are ideea unui scut temporal pentru navele cosmice impotriva radiatiilor.  :-) - e doar un exemplu ipotetic dar merita dezvoltat...poate.

  Ne plangem ca aici ar fi ba o planeta inchisoare , ba una scoala . Si totusi asteptam in privinta ideilor personale sa fim tratati cu curtoazie. Se poate, nu zic nu, insa depinde cum prezentam problema .
  Oricum, in ambele cazuri , si de fapt in toate cazurile asteptam pe cineva sa vina sa ne ia de manutza si sa ne scoata din noroi , sa ne stearga lacrimile si sa ne sarute afectuos: '' gata puisor, ai castigat inaltarea sau trecerea , ai absolvit. De acum incolo o sa te mut in alt univers unde nu or sa mai fie alti oameni rai ...in afara de tine  :lol:  ''

  Toata brambureala asta cu ''uite pescuitoru' , nu e pescuitoru'  ''  e o aiureala cauzata de falsa mini-era glaciara probabil .
  Provoc pe toata lumea sa fie sincera cat de mult poate si inainte de a astepta informatii de la altii sa le expuna pe ale lor .
  Daca trebuie dau si nume  :lol: :lol: :lol: spre aducere aminte .

  Parerea mea ..plata .
  Da' stii cum plata ? Rau de tot , vere !

Arhanghelul:

--- Quote from: fiulploii on  25 July 2015, 20:04:22 ---   Pescuitor, ascunzator, manipulator ...vai ce meserii urate prin spatiul public al netului . Sau poate trebuia sa zic ..servicii ?  :lol:
<...>

  Toata brambureala asta cu ''uite pescuitoru' , nu e pescuitoru'  ''  e o aiureala cauzata de falsa mini-era glaciara probabil .
  Provoc pe toata lumea sa fie sincera cat de mult poate si inainte de a astepta informatii de la altii sa le expuna pe ale lor .
  Daca trebuie dau si nume  :lol: :lol: :lol: spre aducere aminte .

  Parerea mea ..plata .
  Da' stii cum plata ? Rau de tot , vere !

--- End quote ---

Si asta ... ce este? ... Nada ... pentru guvizi ... sau caini de mare ...
E colectia mea ... si n-o dau la nimenea ...   :evil: :evil: :evil:

mm:
  Pentru a analiza fenomenul "pescuitului" - care e doar un aspect - se pot adopta diferite nivele de abordare a problemei. Aceste nivele de abordare corespund, bunaoara, punctului de vedere [rangului nivelului respectiv din structura piramidala naturala a fenomenelor (am mai postat pe subiectul sistemelor, sub- si supra-]. Voi incerca o abordare (repet, nu este singura posibila) care porneste din pdv al dualitatii lumii noastre, cele doua elemente contrarii de tip YANG si YIN.

  Dintotdeauna am avut inclinatia sa impart lumea in doua, indiferent de domeniul la care ma refeream. E o chestie de predispozitie zodiacala. Dar niciodata nu m-am intrebat de ce e posibil sa fac acest lucru. Raspunsul e mai sus: dualitatea lumii. Daca se ia in considerare fenomenul (auto)parazitismului, in prima aproximatie, lumea oamenilor poate fi impartita in doua categorii: tâlhari si tâlhariţi. [Evident, dupa cum am spus deja, exista multe alte posibilitati, precum: rai/buni, saraci/bogati, prosti/destepti, lenesi/harnici, ghiolbani/educati, politicosi/grosolani, etc. aproape la nesfarsit.] Acest tip de sistematizare are avantajul ca permite mai usor efectuarea unei analize-studiu in profunzime.

  Avand acest punct de plecare, pdv, poate fi facuta observatia/constatarea, valabila pe intregul parcurs istoric, ca inca din zorii societatii si pana in prezent au existat permanent niste indivizi apartinand speciei care au simtit/si simt/ nevoia, au pornirea hotarata de a-i esclaviza, pacali, exploata, etc., intr-un cuvant - parazita, pe ceilalti indivizi ai speciei lor. Eu unul nu pot sa concep ca cineva ar dori cu obstinatie sa-si exploateze semenii. Da, dar talharii nu ar putea face acest lucru daca - in compensatie - nu ar exista si o masa importanta de indivizi pasnici, nerazboinici, docili, etc., usor de tâlharit. In testele de psihologie care li se fac lucratorilor unor firme mai mari se urmareste sa se stabileasca carei categorii de structura psihica apartin lucratorii (pentru a-i exploata mai eficient) si cred ca sunt patru tipuri: conducatorul, docilul, si nu mai stiu care. Probabil pornind de la cele 8 tipuri psihice si cele 16 tipuri de personalitate determinate de Jung, patronii au dedus ce tipuri sunt mai usor de exploatat si cum.

  Se pot spune f. multe insa pe mine ma intereseaza in special faptul ca tâlharii au anumite caractere /caracteristici/ pe care noi le numim negative (care noi? :wink:), de genul agresivitate in care se cuprind f. multe altele, precum: atacul (la persoana), lipsa de politete, cruzime, nebuneala, ura, ironia, jignirea, umilirea celorlalti, lipsa de mila si lista continua. Tâlharii au si o puternica dorinta de dominare (irationala) a celorlalti in scopul supunerii "turmei" dorintelor lor tâlharesti. Nu spun aici noutati si nu e vreo noutate ca lumea de azi este terorizata de "tâlhari" bine organizati si nemilosi. Voiam doar sa spun ca tu, @abyss, in citatul:
--- Quote ---    Ca și în cazul tău, și o spun cu un oarecare regret,  când  e percepută o eventuala amenințare, reacția instinctiva nu e acceptarea și deschiderea spirituală  ci atacul sau fuga...
   Bătrânețea te ancorează în ego și te face să uiți de esența noastră comună. Prin urmare Îți doresc o plictiseala memorabila!
   Cat despre pescuit ...mai ușor.  Pe aici majoritatea ne cunoaștem și în viața reală, lucru pe care nu îl pot spune  și despre voi...voi cu ghilimele cu tot.
   Dacă toti s-s-ar fi temut în halul ăsta. ..ori crăpau de plictiseala. ...nu ar mai fi ieșit nimeni din grotă.
   Oricum Îți mulțumesc pentru răspunsul tău. Off topic ...out!
--- End quote ---
acesta te-ai straduit sa ma lovesti cumva facand trimitere la batranetea mea (nu-i o boala rusinoasa) despre care presupui ca ma ancoreaza in ego (vai de mine!), sugerezi ca as fi las prin reactia mea (atacul sau fuga), teama de care pasami-te sufar, ma critici ca ma plictisesc unele atacuri la persoana, imi urezi plictiseala memorabila, etc. Dovedesti aici ca-ti place atacul la persoana (desi se stie ca este o  atitudine josnica) si faci referiri jignitoare la adresa mea. Se stie de catre toata lumea ca atacul la persoana este nedemn si orice referire rauvoitoare la adresa altcuiva, inclusiv ironia, este atac la persoana! Daca te regasesti in caracteristicile specifice tâlharului, unele enumerate de mine mai sus, atunci inseamna ca am avut dreptate. Parerea mea este ca nu faci parte din "turma" si am afirmat-o dintru inceput, in alta exprimare. Uite ca ti-am raspuns la nivelul la care m-ai provocat.

  @fiulploii, ultimul tau mesaj este doar una dintre posibilele abordari ale problemelor la care te-ai referit. Atitudinea la care intuiesc ca ai indemnat nu este singura posibila. In functie de firea fiecaruia, exista tot atatea posibile atitudini, ciudat de diferite, caci fiecare incearca sa-si adapteze posibilitatile la "conditiile externe". In plus, la nivele de gandire diferite difera enorm si parerile, respectiv atitudinile persoanelor in cauza. Asta nu inseamna ca e ceva gresit aici. Cele mai banale impedimente insa le regasim in lene, in decalajul dintre a trebui si a putea sau alte banale astfel ca lucrurile se termina inainte de a incepe. Intentiile bune pot fi realizate sau nu, calea generala este bunatatea si blandetea personala (a tâlharitului - margaritarele de care zici) caci atitudinea de grup nu mai e posibila. Pescuitorii urmaresc nu numai persoanele singulare (cazul meu) ci in mod cu totul special grupurile (spre a le anihila sau supune).

romulus:

--- Quote ---Provoc pe toata lumea sa fie sincera cat de mult poate si inainte de a astepta informatii de la altii sa le expuna pe ale lor .
  Daca trebuie dau si nume  :lol: :lol: :lol: spre aducere aminte .
--- End quote ---
      Maestre fiulploii is total de acord, grosso modo,  cu ce spui in postul asta si chiar cu provocarea din final; insa parca lipseste ceva, ca sa pricep, pana si eu, intregul ansamblu, tot tabloul! Adicatelea vreau sa zic : ce-ti veni?  Ori, poate , ma gandesc si eu, ar fi trebuit sa incepi prin a da acele nume ale celor care au pacatuit (in contextul subiectului cu "pescuitul") si asa poate-mi era mai limpede !
Am zis .

fiulploii:
@mm ,

  Personal nu rezonez cu imparteala clara talhari si talhariti dar este o idee interesanta . Personal nu rezonez cu nici o impartire a lumii doar in alb si negru fiindca parerea mea e ca fiecare din noi are aptitudini pentru ambele variante si le foloseste in functie de imprejurari.
  Mai nou , nu se mai merge pe antagonismul castig-pierdere  ci pe win-win , varianta pe care incerc sa o aplic la maxim. Evident ca mai sunt elemente gen '' eu am descoperit ceva dar astept sa-mi spuneti parerile voastre ''   :lol: insa acest tip de element este anacronic si desuet . Totusi sa nu lasam garda jos fiindca este demonstrat de istorie ca o civilizatie mai barbara a distrus una mai evoluata datorita conceptiilor acesteia din urma privitoare la moralitate , etica si credinta  8-)

  Si daca tot s-a adus in discutie truismul ca aceasta lume e duala vin si spun ca este fals. Aceasta lume nu e duala insa asa am fost invatati sa credem pentru ca Iluzia sa se desfasoare in voie - subiectul asta cred ca ar merita disecat putin in alt topic.

  Stii de ce omul e periculos? Fiindca nu poate fi incadrat cu precizie in nici unul din tipurile de personalitati - dupa stiinta occidental-materialista - teoretizate. Da, la momentele unui test poti spune ca un om se situaeaza acolo, in tipul x dominant cu caracteristica y insa asta nu-ti legifereaza ca pentru vecie acel om se va comporta identic. Daca as face o analogie ar fi exact ca in cazul particulelor elementare: atunci cand le observi atunci ele exista acolo, in rest ocupa un spatiu-timp energetic potential. Bine, asta e doar parerea mea.

 
--- Quote from: mm on  26 July 2015, 01:23:43 ---... In functie de firea fiecaruia, exista tot atatea posibile atitudini, ciudat de diferite, caci fiecare incearca sa-si adapteze posibilitatile la "conditiile externe". In plus, la nivele de gandire diferite difera enorm si parerile, respectiv atitudinile persoanelor in cauza. ..

--- End quote ---

  Ce am subliniat din spusele tale reprezinta dupa mine insasi codul-sursa pentru a face orice in lumea asta materiala , inclusiv pentru a iesi din matrice.     
--- Quote from: romulus on  26 July 2015, 14:30:53 ---      .. Adicatelea vreau sa zic : ce-ti veni?  Ori, poate , ma gandesc si eu, ar fi trebuit sa incepi prin a da acele nume ale celor care au pacatuit (in contextul subiectului cu "pescuitul") si asa poate-mi era mai limpede !
Am zis .

--- End quote ---

    Ce-mi veni?  :lol: 12 grade afara, ploua linistit si e vara  :-D  in zona mea cel putin . Din punctul meu de vedere nimeni nu pacatuieste cu ceva , la inceputurile istoriei umanitatii , omul a invatat sa pescuiasca si sa vaneze deci e scris in gene sa fim razboinici - chestie de supravietuire pana la urma , nu?
  Niste nume chiar nu conteaza, ceea ce conteaza e doar atitudinea - asa cum bine puncta colegul @mm - insa e doar vara ...

  Am zis si eu .
 

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version