Subiecte...Ireale/Science Fiction! > Ireale...pe bune!

Stupa - condensator si transmitator de energie?

<< < (17/17)

fiulploii:
Foarte interesant cum s-au transmis informatiile unui dispozitiv peste veacuri de credinta sau religie. Si mai interesant pozitia mainii in tinerea corecta a clopotului respectiv, aceeasi pozitie sau pe aproape cu tinerea mainii in crestinism de catre cler.
Cine e interesat de asa ceva:
https://buddhaweekly.com/wisdom-compassion-ghanta-vajra-bell-dorje-inseparable-symbols-indivisible-emptiness-form/

https://www.bhutanonlinevisa.com/vajra-dorji-and-its-significant/

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Five_Tathagatas

fiulploii:
http://www.hubert-herald.nl/Thunderbolt.htm

Un fel de istoric( variante ) al dispozitivului de aruncat fulgere , laser poate, in linkul de mai sus cu specificarea ca exista si crossed vajra sau vajra dubla.

fiulploii:
http://www.ancientpages.com/2018/12/31/vimana-temples-architectural-marvel-of-india/amp/

Partea superioara a templelor din India de sud se numeste vimana. Fie oamenii ăia au construit ce au vazut din exterior fara sa priceapa , fie au construit ca sa lase mesaje ingineresti sau constructive pt cei ce vor veni. Inclin spre a doua ipoteza , totul e la vedere numai ca nu stim inca cifrul decriptarii.
    Stupa consider ca este un motor sau un generator iar templul il consider un fel de descriere detaliata 3D a planului de constructie a diverse tipuri de vimane.
   Daca citim o cladire antica sau una moderna dar care respecta canoanele masonice , mason = zidar ,  in stilul in care un inginer sau tehnician citeste o schema electrica 2D sau un plan de constructie a unui dispozitiv atunci cred ca se pot desluşi lucruri interesante.

fiulploii:
Kakku  , Myanmar. 2478 stupas
https://www.tripadvisor.co.uk/Attraction_Review-g303658-d2030984-Reviews-Kakku_Pagodas-Taunggyi_Shan_State.html
Centrala de energie?

abyss:
Pagoda
Structuri de tip turn multietajate, ce au cornișa si streașina curbate in sus, din piatra, cărămidă sau lemn de obicei asociate cu un complex de temple budiste ce păstrează relicve sfinte. Pagoda a evoluat din stupa indiana iar la randul ei stupa este o structura la origine de tipul movila sau semi-sferica ce conține relicve budiste, de obicei cenusa călugărilor , folosit ca loc de meditație de catre practicanții cultului budist.
Stupa isi are originile in obiceiurile pre-budiste de înmormântare  cand asceții erau îngropați in tumuli de pământ in poziție șezuta (chaitya).
La origini scopul pagodei era sa adăpostească relicve si scrieri sacre.
’’Un turn cu o arhitectura neobișnuită, introdus in China de catre budiștii din India unde asemenea edificii se numeau Stupa. Au început a fi construite in China in jurul sec. III -lea d.Hr. Cel mai vechi exemplu ce a supraviețuit este o pagoda cu un etaj ridicata in 611 d.Hr. ce se afla la templul Shantung in Shandong.
In China pagodele sunt construite adesea nu doar ca act de devoțiune ci si pentru a corecta feng-shui-ul unei zone (...)
Se crede ca pagodele au puteri magice care pot proteja satul de vanturi, inundații si demoni. Totul la aceasta structura este bazat pe numere divine, chiar si cele considerate a nu purta noroc, astfel ca o pagoda are întotdeauna un numar impar de etaje. Acoperișurile curbate par sa stârnească convingerea ca pot canaliza spiritele rele departe de cladire, nu doar apa de ploaie.’’
- Jeremy Roberts, Chinese Mythology A to Z, Second Edition (online Jan. 2014)

’’ Pagodele atrag descărcările electrice din cauza înălțimii lor. Aceasta tendința poate sa fi jucat un rol in a fi percepute ca si locuri cu încărcătura spirituala. Finalizarea superioara  a pagodei cu un element metalic funcționează ca paratrăsnet. ’’
- AskDefine (online 12/2013)

Prin urmare chinezii vin cu o explicație suplimentara: corecția feng shui-ului unei zone... descărcări electrice..
Din asemenea relatări putem specula ca stupa poate fi nu doar o posibila centrala de energie, ci si o sursa radianta de energie (electromagnetica) sau un instrument de corectare a unor fluctuații magnetice din sol. Merita in opinia mea de văzut cum a apărut busola la chinezi, fiindcă ea era folosita iniţial in Feng-Shui si era muuuult mai complexa, indicând polul emisiv (Sud). Poate așa lucrurile încep sa se mai lege in privința principiului de funcționare fiindcă arhitectura ei (stupa) actuala deși predominant simbolica pare sa descrie principii ce stau la baza manifestării universului electric.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version