Subiecte...Ireale/Science Fiction! > Ireale...pe bune!

Stupa - condensator si transmitator de energie?

<< < (16/17) > >>

Grifon:
Am vrut de acum câteva zile să răspund acestei postări, dar, luat cu plictiseli cotidiene, n-am apucat.
Toiagul lui Moshe....da, si pe mine m-a preocupat, si am tot sucit și eu, la rându-mi, diverse ipoteze - trecând o vreme și prin prezumțiile vehiculate de adepții paleoastronauticii.
Actualmente, nu cred că respectivul "toiag" e vreun dispozitiv - dat fiind că nici nu-l cred a fi ceva fizic. Consider că e, asemeni "caduceului" lui Hermes, doar o altă referire alegorică la structura energetică umană (cunoscută și sub metafore ca "șarpele Kundalini", " arborele sefirotic", etc.
Dincolo de convingerea mea (derivată din extinsa ocurență a unor asemenea metafore în toate textele sacre ale omenirii), iată câteva argumente:
- la prima mențiune din Exod, ni se apune că Dumnezeu îi indică "toiagul", despre ale cărui " virtuți" Moshe habar n-are. Când se "uită" mai bine, vede panicat că "toiagul" devine, brusc, șarpe (?!) si dă s-o ia la fugă - când Dumnezeu îi zice "ia-l de coadă"
Referirile (Exod: 4, 2-4) atestă clar, în viziunea mea, că e vb. de o inițiere, de trezirea capacităților latente. Ele sunt întărite la scurt timp (Exod  7, 10-12) de "concursul magic" de la curtea Faraonului, de data asta Aaron (fratele lui Moshe, levit -adică inițiat si consacrat) înfruntându-se cu magii egipteni.
Cum ? Toiagul său devine "șarpe", al celorlalți idem, dar la sfârșit " toiagul lui Aaron înghite pe celelalte".

Referiri mai sunt multe (corelate si cu "rugul aprins"). Nu pretind că înțeleg în totalitate fenomenele / faptele perioadei, dar sunt 1000% convins că nici pe departe nu era ceva precum...arma lu' T'eal'c, hahaaaha !

fiulploii:
Am gasit pe net o altă ipoteză de a citi anumite pasaje, intâmplări sau poveşti. Pare plauzibil?
Am atasat capturile cu ipoteza respectiva.

Daca poate lamuri cineva importanța arsenicului si a expresiei " alfa şi omega" in acest context....

Grifon:
Ipoteza propusă merită un pic de atenție - dar și un pic de critică.

Da, Arsenicul a jucat un rol important în tradiția alchimică, mulți încercând chiar să prepare panacee pe baza lui. Principalul său atribut nu era toxicitatea, ci transcendența, capacitatea de metamorfoză (de la moarte la medicament, de la simboluri cavernoase la cel mistic al lebedei).
Ca urmare, într-o anume cheie, poate fi asociat Mântuitorului (si nr. 33 contribuie la asta). Se poate considera că dihotomiile prezente (viață / moarte, spirit / materie) pot fi reunite (alfa & omega) printr-un liant ca arsenicul - pe principiul magic ce l-am mai discutat cu dl. @abyss, si anume coincidentia oppositorum.

Dar ipoteza propusă e cel puțin ciudată. E unanim recunoscut ca sensul parabolelor / alegoriilor / metaforelor era de la material înspre spiritual, de la formă la tâlc. Alchimiștii veritabili înțelegeau prin transformarea plumbului în aur o transmutație a sufletului, de la "greutatea" păcatului la "strălucirea" eliberării.
Așadar, maniera în care începe ipoteza prezentată ( cum că sacrificiul crucificării ar fi parabolă pentru un fenomen...chimic)...hmm...mi se pare ori naivă, ori nițeluș cam materialist intenționată.

Ca să nu mai vb. de forțarea premiselor. Bun, 33 e nr. arsenicului, dar la ceilalți "tâlhari"? Ori includem sistem valid/coerent (precum " fiecare cu nr.lui") ori..."nu strivim corola de minuni a lumii".

Totuși, dacă am ajuns la acest master-number 33, de ce să nu legăm discuția de "toiag"? Căci coloana vertebrală (fie " șarpe", fie "toiag") are taman 33 de vertebre, iar o secvență completă ADN are, nici mai mult nici mai puțin, 33 de răsuciri....

fiulploii:
Inca un element la subiect...nu neaparat si adevarat sau corect doar ca ipoteza

abyss:
- link
https://www.bibliotecapleyades.net/vida_alien/vidaalien_signtimes02a.htm
De verificat ce e cu imaginea stupei si vortexuri.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version