Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Stupa - condensator si transmitator de energie?

Creat de abyss, 05 Iulie 2014, 01:38:59

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Grifon

Am vrut de acum câteva zile să răspund acestei postări, dar, luat cu plictiseli cotidiene, n-am apucat.
Toiagul lui Moshe....da, si pe mine m-a preocupat, si am tot sucit și eu, la rându-mi, diverse ipoteze - trecând o vreme și prin prezumțiile vehiculate de adepții paleoastronauticii.
Actualmente, nu cred că respectivul "toiag" e vreun dispozitiv - dat fiind că nici nu-l cred a fi ceva fizic. Consider că e, asemeni "caduceului" lui Hermes, doar o altă referire alegorică la structura energetică umană (cunoscută și sub metafore ca "șarpele Kundalini", " arborele sefirotic", etc.
Dincolo de convingerea mea (derivată din extinsa ocurență a unor asemenea metafore în toate textele sacre ale omenirii), iată câteva argumente:
- la prima mențiune din Exod, ni se apune că Dumnezeu îi indică "toiagul", despre ale cărui " virtuți" Moshe habar n-are. Când se "uită" mai bine, vede panicat că "toiagul" devine, brusc, șarpe (?!) si dă s-o ia la fugă - când Dumnezeu îi zice "ia-l de coadă"
Referirile (Exod: 4, 2-4) atestă clar, în viziunea mea, că e vb. de o inițiere, de trezirea capacităților latente. Ele sunt întărite la scurt timp (Exod  7, 10-12) de "concursul magic" de la curtea Faraonului, de data asta Aaron (fratele lui Moshe, levit -adică inițiat si consacrat) înfruntându-se cu magii egipteni.
Cum ? Toiagul său devine "șarpe", al celorlalți idem, dar la sfârșit " toiagul lui Aaron înghite pe celelalte".

Referiri mai sunt multe (corelate si cu "rugul aprins"). Nu pretind că înțeleg în totalitate fenomenele / faptele perioadei, dar sunt 1000% convins că nici pe departe nu era ceva precum...arma lu' T'eal'c, hahaaaha !

fiulploii

Am gasit pe net o altă ipoteză de a citi anumite pasaje, intâmplări sau poveşti. Pare plauzibil?
Am atasat capturile cu ipoteza respectiva.

Daca poate lamuri cineva importanța arsenicului si a expresiei " alfa şi omega" in acest context....

Grifon

#77
Ipoteza propusă merită un pic de atenție - dar și un pic de critică.

Da, Arsenicul a jucat un rol important în tradiția alchimică, mulți încercând chiar să prepare panacee pe baza lui. Principalul său atribut nu era toxicitatea, ci transcendența, capacitatea de metamorfoză (de la moarte la medicament, de la simboluri cavernoase la cel mistic al lebedei).
Ca urmare, într-o anume cheie, poate fi asociat Mântuitorului (si nr. 33 contribuie la asta). Se poate considera că dihotomiile prezente (viață / moarte, spirit / materie) pot fi reunite (alfa & omega) printr-un liant ca arsenicul - pe principiul magic ce l-am mai discutat cu dl. @abyss, si anume coincidentia oppositorum.

Dar ipoteza propusă e cel puțin ciudată. E unanim recunoscut ca sensul parabolelor / alegoriilor / metaforelor era de la material înspre spiritual, de la formă la tâlc. Alchimiștii veritabili înțelegeau prin transformarea plumbului în aur o transmutație a sufletului, de la "greutatea" păcatului la "strălucirea" eliberării.
Așadar, maniera în care începe ipoteza prezentată ( cum că sacrificiul crucificării ar fi parabolă pentru un fenomen...chimic)...hmm...mi se pare ori naivă, ori nițeluș cam materialist intenționată.

Ca să nu mai vb. de forțarea premiselor. Bun, 33 e nr. arsenicului, dar la ceilalți "tâlhari"? Ori includem sistem valid/coerent (precum " fiecare cu nr.lui") ori..."nu strivim corola de minuni a lumii".

Totuși, dacă am ajuns la acest master-number 33, de ce să nu legăm discuția de "toiag"? Căci coloana vertebrală (fie " șarpe", fie "toiag") are taman 33 de vertebre, iar o secvență completă ADN are, nici mai mult nici mai puțin, 33 de răsuciri....

fiulploii

#78
Inca un element la subiect...nu neaparat si adevarat sau corect doar ca ipoteza

abyss


fiulploii

Foarte interesant cum s-au transmis informatiile unui dispozitiv peste veacuri de credinta sau religie. Si mai interesant pozitia mainii in tinerea corecta a clopotului respectiv, aceeasi pozitie sau pe aproape cu tinerea mainii in crestinism de catre cler.
Cine e interesat de asa ceva:
https://buddhaweekly.com/wisdom-compassion-ghanta-vajra-bell-dorje-inseparable-symbols-indivisible-emptiness-form/

https://www.bhutanonlinevisa.com/vajra-dorji-and-its-significant/

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Five_Tathagatas

fiulploii

http://www.hubert-herald.nl/Thunderbolt.htm

Un fel de istoric( variante ) al dispozitivului de aruncat fulgere , laser poate, in linkul de mai sus cu specificarea ca exista si crossed vajra sau vajra dubla.

fiulploii

http://www.ancientpages.com/2018/12/31/vimana-temples-architectural-marvel-of-india/amp/

Partea superioara a templelor din India de sud se numeste vimana. Fie oamenii ăia au construit ce au vazut din exterior fara sa priceapa , fie au construit ca sa lase mesaje ingineresti sau constructive pt cei ce vor veni. Inclin spre a doua ipoteza , totul e la vedere numai ca nu stim inca cifrul decriptarii.
    Stupa consider ca este un motor sau un generator iar templul il consider un fel de descriere detaliata 3D a planului de constructie a diverse tipuri de vimane.
   Daca citim o cladire antica sau una moderna dar care respecta canoanele masonice , mason = zidar ,  in stilul in care un inginer sau tehnician citeste o schema electrica 2D sau un plan de constructie a unui dispozitiv atunci cred ca se pot desluşi lucruri interesante.

fiulploii


abyss

#84
Pagoda
Structuri de tip turn multietajate, ce au cornișa si streașina curbate in sus, din piatra, cărămidă sau lemn de obicei asociate cu un complex de temple budiste ce păstrează relicve sfinte. Pagoda a evoluat din stupa indiana iar la randul ei stupa este o structura la origine de tipul movila sau semi-sferica ce conține relicve budiste, de obicei cenusa călugărilor , folosit ca loc de meditație de catre practicanții cultului budist.
Stupa isi are originile in obiceiurile pre-budiste de înmormântare  cand asceții erau îngropați in tumuli de pământ in poziție șezuta (chaitya).
La origini scopul pagodei era sa adăpostească relicve si scrieri sacre.
''Un turn cu o arhitectura neobișnuită, introdus in China de catre budiștii din India unde asemenea edificii se numeau Stupa. Au început a fi construite in China in jurul sec. III -lea d.Hr. Cel mai vechi exemplu ce a supraviețuit este o pagoda cu un etaj ridicata in 611 d.Hr. ce se afla la templul Shantung in Shandong.
In China pagodele sunt construite adesea nu doar ca act de devoțiune ci si pentru a corecta feng-shui-ul unei zone (...)
Se crede ca pagodele au puteri magice care pot proteja satul de vanturi, inundații si demoni. Totul la aceasta structura este bazat pe numere divine, chiar si cele considerate a nu purta noroc, astfel ca o pagoda are întotdeauna un numar impar de etaje. Acoperișurile curbate par sa stârnească convingerea ca pot canaliza spiritele rele departe de cladire, nu doar apa de ploaie.''
- Jeremy Roberts, Chinese Mythology A to Z, Second Edition (online Jan. 2014)

'' Pagodele atrag descărcările electrice din cauza înălțimii lor. Aceasta tendința poate sa fi jucat un rol in a fi percepute ca si locuri cu încărcătura spirituala. Finalizarea superioara  a pagodei cu un element metalic funcționează ca paratrăsnet. ''
- AskDefine (online 12/2013)

Prin urmare chinezii vin cu o explicație suplimentara: corecția feng shui-ului unei zone... descărcări electrice..
Din asemenea relatări putem specula ca stupa poate fi nu doar o posibila centrala de energie, ci si o sursa radianta de energie (electromagnetica) sau un instrument de corectare a unor fluctuații magnetice din sol. Merita in opinia mea de văzut cum a apărut busola la chinezi, fiindcă ea era folosita iniţial in Feng-Shui si era muuuult mai complexa, indicând polul emisiv (Sud). Poate așa lucrurile încep sa se mai lege in privința principiului de funcționare fiindcă arhitectura ei (stupa) actuala deși predominant simbolica pare sa descrie principii ce stau la baza manifestării universului electric.