Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Stupa - condensator si transmitator de energie?

Creat de abyss, 05 Iulie 2014, 01:38:59

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Ganditorul

Din tot ce citesc aici se desprind cateva puncte comune :

- Energia emisa este mica. Eu zic ca energia emisa in zona cunoscuta de noi este mica - posibil ca energia (si mai ales efectele de rezonanta ...) pe care nu stim inca s-o masuram sa fie infinit mai mare. Si asta sub un aspect logic de bun simt - nimeni nu consuma atata energie si timp pt a ridica constructii megalitice pe tot cuprinsul Pamantului doar ... de frumusete. Constructiile au prea multe puncte comune pentru a fi doar o coincidenta, pentru a nu fi un "sistem integrat".
- importanta acestor constructii in evolutia societatii de atunci pare sa fi fost extrem de mare. Azi construim centrale electrice, atomo-electrice, uzine, fabrici etc etc. dar nu ne-a venit in gand si nici nu ne-am preocupat sa facem basoreliefuri pe fiecare centimetru patrat din constructie. Si nici n-am avut timpul si conditiile psihosociale necesare. Civilizatiile de atunci se pare ca aveau extrem de mult timp la dispozitie pt arta - deci nu erau barbare si puse pe violenta asa cum sustine istoria oficiala. Pt o arta si o contructie de o asemenea precizie trebuie sa ai timp, specialisti, pace si un nivel ridicat de civilizatie (...si evident o utilitate sociala evidenta - dincolo de arhicunoscutul tipar al "slavirii zeilor").
- Majoritatea acestor constructii sunt parasite, abandonate, uitate, ocolite, uneori hulite de civilizatia actuala. Si asta de ceva timp, masurat in mii de ani. Ori asta inseamna ca, undeva in timp, la un moment T.0 ceva s-a intamplat, ceva ce a scos aceste contructii dintr-o rezonanta comuna "PENTRU VIATA", facandu-le incompatibile cu scopul initial, atat de nocive incat au fost abandonate si uitate pana azi - cand interesul catre ele pare sa renasca.
- Oare ce a fost atunci la momrentul "T.0" , cum functionau aceste constructii ca "sistem integrat" si ce se intampla in ultimele 5 decenii de a renascut acest interes ?
- Daca luam doar exemplul Egiptului - este putin probabil, chiar imposibil, sa creezi o megastructura arhitecturala (fie ca vb de piramide sau de celelalte sanctuare) intr-o zona lipsita de apa, unde randamentul, cheful de munca e zero iar tendinta de revolta a muncitorilor ( nu vb de sclavi) e maxima. Si nu e sigurul exemplu unde aceste mega structuri sunt plasate in zone improprii vietii ...de parca "cineva" a inversat procesul initial, de parca cineva a "stins" viata si civilizatia din acele locuri.

- Si totusi ce se intampla in ultimul timp este simtit puternic la un anumit nivel de cunoastere : unii reactioneaza intr-un fel ... ceilalti altfel. Nu vi se pare ciudat ca in ultimii ani au disparut sau a fost distruse, sub varii motive, mai multe vestigii antice decat in ultimii 2000 de ani ? Pe cine deranjeaza de fapt aceste vestigii ale unei civilizatii/stiinte pierdute incat se regizeaza razboaie, conflicte locale si regionale care au ca rezultat final ...o "banala" distrugere de vestigii antice ?

abyss

    Ma bucur stimate coleg @mm ca exista confirmari. Fiindca partea cea mai grea din informatia perceputa este sa o ordonam si sa o transformam in intelegere, in ceva aplicabil. Deocamdata facem/fac un tur de orizont, cu un pas pe ceea ce cunoastem si cu unul in afara. Sunt atat de multe de spus/analizat si cu foarte multe ramificatii incat nu stiu cum vom proceda. Probabil le abordam pe rand, una cate una si uneori dintr-un in alta ocolind, acolo unde avem lacune pe traseu.
    De exemplu, partea cu "energie moca" este cea mai banala si mai neinteresanta dintre toate, mai ales in contextul actual al realitatilor noastre. Fiindca de bine de rau, energie. Hai sa spun si de ce e banala treaba aceasta cu "energie moca" in acceptiunea mea. Fiindca se rezuma la a capta temporar de la un flux universal de linii curgatoare, in fapt cateva manunchiuri rasucite in fire pe o suveica rotativa, la fel cum in popor dintr-un volum de lana scarmanata pusa intr-un suport , baba rasucea firele subtiri de par scarmanat intr-un fir mai gros care tras fiind printr-o miscare/forta rotativa se infasura pe fus. Apoi firul era purtat mai departe de pe fus si facut ghem, adica condensat, dupa care folosit. Iar intr-un final cand tesatura sau scopul pentru care era el folosit disparea, firele se intorceau in natura inapoi, adica era aruncat, sau tocat de molii, sau putrezea. Asa si cu fluxul asa numitului c. electric. Prin urmare , daca vine acum un cataclism solar si o luam de la zero, cativa care mai stim ce era cu dinamul si curentul electric putem povesti sau reda in imagini ...dinamul ... ca pe o baba care torcea lana , bagata intr-o cutie, din care cutie un fir sa duca la o bășică alungita in care sa fie reprezentat un mic soare. Iar in jurul magnetilor pentru a sugera campul m. punem lana. Sigur ca o data cu trecerea miilor de ani, magnetii din reprezentare ar deveni simple obiecte/suport pentru lana, baba ar deveni o zeitate etc. Cunoasterea si intelegerea s-ar imputina, hoardele din jur trebuiesc  tinute la distanta folosind alte ''hoarde''...cine stie neprevazutul ce mai rezerva si cei care aveau cunosterea si intelegerea sa fie eliminati. Astfel ar ramane niste desene si o clasa acum doar privilegiata manata de interese materialiste primitive si lipsite de orizont realist, care sa o inlocuiasca pe cea detinatoare a informatiei reale despre energie. Si atat. Religia ar aparea ca necesitate si ar deveni un instrument prin care pe baza unor franturi de adevar, un grup restrans de impostori , prin intermediul unor descrieri oarecum fanteziste dar adaptabile capteaza atentia si subordoneaza liberul arbitru al ''hoardelor personale'' in folosul lor imediat, pentru a-si pastra pozitia, privilegiile , prosperitatea personala etc.
Lamentabil...
   Asadar nu ma/ne intereseaza "energie moca", ci "energia". Chinezii numeau aceasta energie care sta la baza tuturor lucrurilor si fenomenelor din univers ''Tao''. Iata prin urmare ceva mult mai interesant. Deci faptul ca germanii au vazut in Stupa doar un banal dispozitiv de produs/amplificat energie, care sa fie folosit pe post de propulsie ori ca si propulsor in sine mi se pare din nou lamentabil. Da, au umplut cu mercur cavitatile pentru a obtine efecte mult amplificate. Da, astfel au putut teoretic construi aparate care sa poata parcuge fizic distante astronomice. Dar, pe de alta parte implicatiile intelegerii acestei energii sunt uriase. Degeaba poti traversa cosmosul daca nu intelegi ce este el, cum apare viata, ce este sufletul, ce sunt lumile asa zis superioare, ce este timpul si nu in ultimul rand ce este energia, cand in fapt ea este totul.
  Cu riscul de a ma repeta, mai aduc in atentie un text care poate ca a scapat vederii:
  - the order that makes life and universe possible -the information pertaining to the purification and moral transformation of human beings.
      - ordinea/legea/principiul care face viața si universul posibil - informatia/energia referitoare la purificarea si transformarea morala a fiintelor umane.

  Prin urmare cunoasterea si intelegerea energiei ar trebui sa fie telul nostru suprem, in concordanta cu legile armoniei si ale moralitatii pentru a avea ca scop prosperitatea, armonia, creativitatea. De aici si posibila existenta cat si necesitate a unei carantine cosmice la care suntem supusi.

Citat din: mm din  18 Noiembrie 2015, 22:50:39Te-as ruga, in acelasi timp, sa detaliezi un pic chestia cu "umbrelutzele" despre care stiu cam nimic.
Desigur, voi posta maine in detaliu pe cat imi va fi cu putinta.

mm

#32
  Ma surprinzi din nou, abyss! Da, cotitura pe care o dai problemei "energetice" la stupe si la alte forme este f. serioasa. Atingi o profunzime demna de luat in considerare, la care, recunosc, nu m-am gandit. Nu m-am gandit, pentru ca abordez lucrurile din joaca, dintr-o inclinatie infantila ce nu mi se vindeca, probabil si din pricina de viziune deformant-profesionala. Ai facut bine ca ai repetat textul cu purificarea si transformarea morala; ce-i drept, nu-l observasem.
  In exact aceeasi ordine de idei, fiulploii a dat citatul din Nassim Haramein.
  Privitor la cuvantul "energie", mai ales in cazul "dispozitivelor antice si mai vechi", il folosesc pentru ca nu am alta notiune potrivita si nu inseamna neaparat energia in definitia ei tehnica din zilele noastre.
Citatcu un pas pe ceea ce cunoastem si cu unul in afara. Sunt atat de multe de spus/analizat si cu foarte multe ramificatii incat nu stiu cum vom proceda.
Nu cred ca trebuie sa ne propunem un anume mod de abordare, simpla concentrare a atentiei pe subiect cred ca va produce niste fructe-efecte.
 
  Apropo de "coloana Ashoka" din dealul patriarhiei, poti preciza pozitia ei fata de biserica, locul /si directia/ cardinala fata de?
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

fiulploii

#33
  Un alt punct comun de-a lungul istoriei cunoscute sau istoriei mitice indiferent de zona este necesitatea evoluției morale si etice a omului , de aceea am dat citatul lui nea' Nassim H.  plus mențiunea apăsată a lui @abyss . Ce poate însemna asta?

mm

#34
  Ma concentrez pe desenele constructive ale stupei prezentate de fiulploii.  :wink: O prima constatare/intrebare, in legatura cu spatiile goale (si inchise) am mai avansat-o. Intrucat nu cred ca din pdv al rezistentei constructiei era nevoie de cateva plansee cu rol de rezistenta (care inseamna fier beton si ciment), rezulta ca acele camere inchise au un anume rol functional. Planseul de la sol e normal sa fie pe acolo din motive diverse dar celelalte de deasupra, in numar de 3-4, chiar par sa fie "in plus". O camera inchisa, un volum inchis, poate fi un "rezonator" (nu-mi dau seama deocamdata ce fel; poate aveti vreo idee). Dar rezonatorul trebuie sa aiba o gaura pe undeva ca sa poata emite undele din cavitate.
  Ce-i drept, cavitatile acestea inchise nu sunt chiar inchise deoarece ele sunt traversate de Djed, stalpul central. Deci, daca ele functioneaza ca "rezonatori" inseamna ca stalpul (gaurit/ teava galvanizata de Ø75mm zice desenul doi; metalica!) poate avea rolul de a prelua undele respective (nu stim acum ce fel de unde) si de a le transmite pe verticala, trecand prin toate cavitatile inchise/rezonante?/. Nu mi-e clar daca in incaperea de la sol intra persoane sau nu. Dimensiunile ei permit: Ø3,3m la baza, inaltime 3,3 m (cred; lipseste virgula). Totusi nu se vede nici o usa iar pe un cerc de trei metri nu incap prea multe persoane. Exista insa si stupe de Ø30 m iar la acelea e spatiu suficient pentru persoane. Ar fi buna o lamurire in ac. privinta, eventual de la voi-colegii de pagina.

  Nu ma incurca prea mult fierul beton care apare prin ziduri (banuiesc ca e fier beton) deoarece ma gandesc ca pe vremuri peretii erau numai din elemente nemetalice - pietre, mortar (cu ciment alb) adica materiale neconductoare de electricitate. Totusi, se pune intrebarea: cum realizau tavanele acelea fara fier beton in urma cu 2000 de ani?

  Mai vreau sa fac observatia ca una din camere, ultima de sus, are exact forma mitrei episcopale (atasez desen). Dupa mine, forma aceasta nu este una intamplatoare, hai sa spunem ca e ~un trapez in sectiune, cu baza mica dedesubt. De asemenea ma duce cu gandul la efectul de forma, diverse forme volumice (goale) putand avea diferite emisii de unde. Mitra are si o continuare - deloc intamplatoare - in sus, avand o cruce in locul "knot-ului lui Isis". Prin urmare asocierea pare fireasca, din motive strict tehnice diversii sacerdoti folosesc tot felul de "casti" pe cap, de diverse forme, conul fiind - din cate stiu - folosit de vrajitori.

  Ref. la Univers, daca acceptam ca el se dezvolta/creste, atunci o face de la mai simplu la mai complex si atunci e posibil sa se confrunte cu situatii ce trebuie modelate, verificate, etc. Insa nu pot fi sigur odata ce se afirma ca insusi Creatorul acestui Univers se afla in afara lui, a operei zidite. In caz ca Universul (creat) primeste oarece autonomie de la Creator, respectiv aceea de autoguvernare (partiala), atunci din nou ideea asta mai veche e fireasca (ideea ca Universul culege experientele noastre de viata in scopurile sale, neclare pentru noi).
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

fiulploii

#35
Doar câteva cuvinte deocamdată .
   Hărțile atașate mai jos cu pașii de meditație cred ca ascund ceva pur tehnic material si fizic . Despre partea spirituala sau mentală nu pot sa ma pronunț , nici măcar pe ipoteza ca exista dispozitive care folosesc atat ca unealta fizica gen motor sau arma insa in același timp ar îndeplini si rol de înălțare spirituala . Deși îmi pare aiurea ca sa-mi imaginez de exemplu un motor electric trifazat construit la scara turnului Eiffel si cu ritualuri de meditat si parcurs prin construcția respectiva dupa traseul curentului electric si in plus cand ajung in zona celor doua perii sa am impresia ca ma curat de toate impuritățile si ma încarc cu energie pura  :-D , totuși încerc sa ma păstrez deschis si la aceasta opțiune fiindca este demonstrat ca daca crezi ceva suficient de fanatic atunci asta este realitatea. Adica cam asafunctioneaza matricea de pe aici - părerea mea  :lol:

   As dori sa observați ca totul secăm bazează pe cifra 8 , exista o carte a unei arhitecte in care se pare ca demonstrează ca stupele se bazează pe "încifrarea" binară si astfel au înmagazinarea oarece informație .
https://books.google.co.uk/books/about/Beyond_the_Seeing_Eye.html?id=i8EYAAAAYAAJ&redir_esc=y

Cartea pare a nu fi disponibilă .
Imaginile atașate sunt din ,,Psyho-cosmic Symbolism of the Buddhist Stupa" de Lama Anagarika Govinda .

fiulploii


fiulploii


fiulploii

Revin cu înca o postare aici până nu uit ideea  :lol:

Impresia mea e ca stupa reprezintă doar o jumătate din dispozitiv adica ar trebui sa luam in considerare si imaginea in oglinda , sa unim cele doua jumătăți si astfel cred ca avem dispozitivul intreg - cât de cât. Ceva opinii?

abyss

Budha a atins iluminarea/înțelegerea văzând un pom și apoi mergând în cerc în jurul lui. Apoi privitorii au făcut un gard. Apoi au pus un acoperiș. Apoi alții veneau și priveau pomul și dădeau și ei roata în ideea ca vor atinge iluminarea /realizarea/înțelegerea.  Deci nu imitarea duce la iluminare.
  Stupa era mult mai veche decât descrierea lăsată de Budha.
  Spirala este importanta. Dar nu cea statica.
  Importanta este curgerea aetherică prin Stupa, pom , piramida, om , Djed etc. Curgerea este doar vorticiala, circumambulatorie. Pe dublu sens. Viteza curgerii precum și cantitatea ori densitatea aetherică oferă anumite efecte. De unde, presupun și varietatea formelor Stupa. Aceste variații de adresează diferiților centri energetici umani.
   Da , poți avea un motor care pe lângă ce face el sa producă un câmp care sa aibă efect benefic sau altele.

mm

  Interesante rapoartele dimensionale ale stupei, acelea revelate de cartea lui Govinda. Nu numai cifra opt este dominanta acolo ci sunt primele numere din sirul Fibonacci prezente simultan: (1); 1; 2; 3; 5; 8. Ele apar (numai ele) si in rapoartele 1/3h; 2/3h; 3/3h; 3/5d; 2x3/5d; 3x3/5d si 2x1/2; 5x1/2; 8 (unitati de distanta). Exclusiv cifre din seria Fibonacci, ceea ce va conduce inevitabi, in eventuale calcule, la numarul de aur.

  Inca nu "mi-am revenit tehnic" cu calculatorul si pe langa faptul ca nu pot prezenta desene am pierdut cam toata baza de date din pricina unui virus. De aceea ma limitez la aprecierea formularii, Curgerea este doar vorticiala, circumambulatorie. , ca fiind f. "plastica". In acest fel ne apropiem de adevarul (mai putin vehiculat de stiinta oficiala) a principiului torsional din realitatea fizica (si din Fizica), elicoidal de fapt, recunoscut (oficial) ca existentza fizica pe dreapta si pe stanga, principiu fundamental care incolaceste de sapte ori un sirag inchis de bule (margelele din care "natura" construieste toata materia) - cele zece "spirale"/siraguri (de fapt elicoide) ce constituie un ANU/ UPA [Ultimate Physical Atom].
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

mm

#41
  Printre pozele reproduse la acest subiect au aparut si basoreliefuri egiptene in care, obsesiv si ciudat, apare un personaj cu cioc de pasare. Nu poate fi identificat in vreun fel.

  Totusi, fara sa fi urmarit in mod special, citind un articol despre Diana
(vezi, http://www.theeventchronicle.com/editors-pick/what-princess-diana-knew/)
mi-a retinut atentia citatul urmator:
CitatThe Queen: "I have seen her sacrifice people and eat their flesh and drink their blood. One time she got so excited with blood lust that she didn't cut the victim's throat from left to right in the normal ritual, she just went crazy, stabbing and ripping at the flesh after she'd shape-shifted into a reptilian. When she shape-shifts she has a long reptile face, almost like a beak, and she's an off-white colour. The Queen Mother looks basically the same, but there are differences. (This description fits many depictions of the gods and 'bird gods' of ancient Egypt and elsewhere.) She also has like bumps on her head and her eyes are very frightening. She's very aggressive."
Cred ca aici subzista raspunsul si la intrebarea: Cine e personajul cu cioc de pasare?  Un posibil /si probabil/ raspuns, in ipoteza luarii in considerare si a altor "zvonuri" verificabile. Precum istoria secreta a Egiptului, trimiterile repetate in subteranele locurilor, zvonurile despre traitori de vieti cu lungimi de 40.000 de ani (aflati si ei prin subteranele respective), sau chiar trimiterile Tabletelor de Smarald, s.a. Nu mai vorbim de contextul miilor de intrebari referitoare la "ciudateniile" acestei lumi (pentru mine una evident anormala; daca mai poate fi definit cuvantul normal/anormal). Originea reptiliana a Windsorilor pare "in regula", cel putin cam asa reiese din articolul semnalat mai sus. Cu cat mai aberante afirmatiile Dianei - cu atat mai credibile, paradoxal, totusi.

  Mesajul meu nu lamureste problema stupelor dar ii adauga niste avertizari de atentie!
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

fiulploii

Citat din: mm din  18 Decembrie 2015, 14:57:42
  Printre pozele reproduse la acest subiect au aparut si basoreliefuri egiptene in care, obsesiv si ciudat, apare un personaj cu cioc de pasare. Nu poate fi identificat in vreun fel.

 

?????  te referi la Horus?
https://ro.wikipedia.org/wiki/Horus

Cat despre ce se zice ca ar fi zis Diana - zeita sau printesa ? - despre ''za madar cuin''  si eventuala ''sheipuire'' reptiliana , ce sa mai zic? cred ca ar fi de analizat in ce conditii traiesc reptilele , alea fara constiinta de sine si apoi ramane de vazut daca si-au facut aceleeasi conditii si pe unde traiesc acelea ''sheipuite''
http://www.zooland.ro/curiozitati-despre-reptile-3697

Parerea mea ... uooof-topica

mm

  Pentru mine a fost o revelatie ideea pe care am prezentat-o anterior. Personajul cu cioc, dupa cum zice si wiki, ba e Horus, ba e incarnat in faraon, ba e in spatele faraonului, etc., neputand fi identificat cu o singura entitate. De aceea m-am exprimat in acest fel. Din articolul cu subiectul Diana (princess) am luat ca atare /credibile/ marturiile sale - ca a participat la o "sedinta" regala in cadrul careia unele persoane regale s-au transformat in reptile. [Evident, nu pot fi sigur pe o asemenea informatie decat cu titlul de ipoteza de pornire insa ea are niste implicatii (probabile, posibile si reale totatâta cat si informatia initiala.)]
  Evident, "in lumina" amanuntului ca regina capata la un moment dat o figura mai lunga cu cioc te duci cu mintea la "dualitatea" personaj reptilian reprezentat de avatarul sau de tip maimuta (ca asta suntem la baza, din cate am inteles de la scoala). Si de aici la basoreliefurile egiptene. Deci, acest personaj cu cioc (atemporal, neprecizabil caci zeu e ceva transcedental) apare mereu in prezenta faraonilor (faraoni diferiti, aflati in timpi diferiti, precizabili, la curtile lor) pentru ca el este reptilianul (atotputernic si, poate, cam nemuritor) din interiorul faraonilor-avatar. Logic, nu? Si cam prozaic, recunosc. Dar sunt amator de lucruri precizabile si masurabile, in realul asta ce ne e dat, cat ne e dat.

  Mai mult de atata, sursa wiki - dupa mine - poate fi "citita structural" (fac trimitere la Claude Levi-Strauss cu a sa antropologie structurala) cam in felul urmator:
- Elemente comune intre sursa wiki, citata de tine, @fiulploii, si articolul mentionat de mine, pe care le consider elemente structurale, se gasesc in numar neasteptat de mare si un prim element este ideea ca "unii" se pot recrea din bucati: in wiki: " Horus a fost născut de zeița Isis, după ce ea a adunat toate părțile dezmembrate ale corpului soțului ei ucis,Osiris,  ", in articol - " The Queen Mother... now that's a serious piece of wizardry. The Queen Mother is a lot older than people think. To be honest, the Royal Family hasn't died for a long time, they have just metamorphosised. It's sort of cloning, but in a different way. They take pieces of flesh and rebuild the body from one little bit. Because it's lizard, because it's cold-blooded, it's much easier ";
- Falus de aur, in articol, vs. golden penis (Osiris symbolism), din wiki - alt element;
- "  Noile reîncarnări pe pământ ale lui Horus au urmat după moartea unui faraon sub forma unui nou faraon. " Reincarnari succesive vs. metamorphosis, alt element;
- " identificându-l pe Atum cu el însuși, în cele din urmă și identificarea lui Faraon cu Horus, Faraonul teologic devenind stăpân peste toată lumea. " Destul de neclar - "identificarea lui Atum cu el insusi(!!)" sau/si "identificarea lui Faraon cu Horus", intrucat nu prea sunt elemente din "lumea banala", dar, odata cu acceptarea metamorfozelor reptiliene formularile devin perfect logice.
  Perfect logica apare si aberatia dainuirii unor "linii genetice" (si ele neaparat stapane peste toata lumea) - o chestie fara sens - dar nu numai aceasta aberatie sare in ochi ci si ideea de familie privilegiata sa conduca perpetuu (pe cand in realitatea comunitatilor umane conducatorul apare firesc din comunitate pe baza de calitati si capacitati personale, din familii diferite, in timp). Toate aceste "aberatii", pe care noi le-am integrat in mintea noastra prin ideologica, dar aberatii promovate perseverent de "conducerea" seculara/milenara, apar din firesti nefiresti deindata ce se da crezare marturisirilor Dianei privitoare la natura familiei (familiilor) regale. Desigur, lista elementelor poate continua insa lucrurile imi par clare. Cam asta am vrut sa spun in postarea anterioara; multumesc de ajutor, fiulploii.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

fiulploii

Citat din: mm din  20 Decembrie 2015, 00:41:43
 
..Din articolul cu subiectul Diana (princess) am luat ca atare /credibile/ marturiile sale - ca a participat la o "sedinta" regala in cadrul careia unele persoane regale s-au transformat in reptile. [Evident, nu pot fi sigur pe o asemenea informatie decat cu titlul de ipoteza de pornire insa ea are niste implicatii (probabile, posibile si reale totatâta cat si informatia initiala.)]
  Evident, "in lumina" amanuntului ca regina capata la un moment dat o figura mai lunga cu cioc te duci cu mintea la "dualitatea" personaj reptilian reprezentat de avatarul sau de tip maimuta (ca asta suntem la baza, din cate am inteles de la scoala). Si de aici la basoreliefurile egiptene. Deci, acest personaj cu cioc (atemporal, neprecizabil caci zeu e ceva transcedental) apare mereu in prezenta faraonilor (faraoni diferiti, aflati in timpi diferiti, precizabili, la curtile lor) pentru ca el este reptilianul (atotputernic si, poate, cam nemuritor) din interiorul faraonilor-avatar. Logic, nu? Si cam prozaic, recunosc. Dar sunt amator de lucruri precizabile si masurabile, in realul asta ce ne e dat, cat ne e dat.

 

   Sublinierea din citat imi apartine dorind sa aduc in discutie ca ar mai exista o ipoteza - presupunand ca marturia ar fi reala, eu personal ma indoiesc de acest lucru. Ipoteza respectiva ar fi ca mintea persoanei respective ar fi fost manipulata sa vada ceea ce a crezut ca vede sau si mai la extrem , ca mintea celei care a dat interviul a fost manipulata sa creada ca printesa i s-ar fi confesat in maniera respectiva . Pentru mine ipotezele astea sunt mai credibile decat cea cu reptilele din mai multe cauze...istorice  :wink:
    Si pe aici exista un curent contrar regalitatii si care ar dori fie spargerea in mai multe republici fie una federala sau asemanator . Un alt curent ar fi pro monarhie insa sa fie autohtona si nu nemteasca   :wink:  Iar bursa zvonurilor ''functioneshte'' .

In alta ordine de ''stup'' , tot de pe la muzeul din Edinburgh , o idee sonora referitoare la stupa