Subiecte...Ireale/Science Fiction! > Ireale...pe bune!

Stupa - condensator si transmitator de energie?

<< < (3/17) > >>

prodcomb:
Paratrăsnete active.

În afară de „calculele” sunt și verificări practice ?

fiulploii:
Comanda unul si o sa te convingi .

mm:

--- Quote ---Dupa care sa ne luam acum?
--- End quote ---

  Dupa mine, a) Early Indian stupa si b) Later Indian stupa. Criteriile mele: 1) Ambele constructii includ ca structura arhetip chiar iurta - cea mai veche "casa" a populatiilor bastinase din Asia Centrala. Iurta e o "casa" de forma circulara cu un acoperis de tip "dom". Deci stupele selectate de mine prezinta caracterul de continuitate (prin folosirea formei casei nomazilor asiatici), sa-i zicem, culturala; 2) In zona cilindrica se desfasoara evenimente/viata subiectilor; baza de la iurta este chiar pamantul pe care subiectii calca iar acesta[pam.] e consolidat prin cele trei trepte de la baza stupei; emisfera ce urmeaza pe verticala este un concentrator (ca si parabola) si banuiesc ca se pot preciza mai multe (la forma emisferica) daca s-ar studia efectul de forma la emisfera; pe verticala axului central, prin inlantuirea baza-cilindru-emisfera se adauga ceea ce ziceti voi condensator (eu presupun ca nu este condensatorul cunoscut de noi ci un fel de rezonator, amplificator, al unei tehnologii preantice); in final, ca terminatie verticala, un fel de antena sau poate acel glob (energetic) ce apare pe basoreliefurile piramidelor.
  Evident acest pct. 2) e partial ipoteza dar se pot distinge cinci zone - baza/ cilindru/ emisfera/ amplificator/ glob en. M-as fi asteptat sa fie sase zone, intre sapte chackre.

  Pe axa centrala curg - probabil - doua vartejuri/ spirale, cu infasurarile opuse, unul pe stg. si altul pe dreapta, cu doua circulatii - una in sus, alta in jos. Presupun. Desi teoretic si in acest caz sunt doua variante: pe stg. + in sus si pe dr. + in jos, sau, pe stg + in jos si pe dr. + in sus. Ramane de stabilit.

  Si stupa veche din Sri Lanka e dupa acelasi model constructiv. Merg pe ideea ca variantele mai vechi nu au fost "contaminate cultural" ca cele mai tarzii deci sunt "mai de incredere".
.

fiulploii:
Cred ca in atașament este un alt element care se leagă cumva cu stupa.

prodcomb:

--- Quote from: fiulploii on  05 November 2015, 22:13:15 ---Comanda unul si o sa te convingi .

--- End quote ---

Sunt câteva montate pe clădirile ce se pot observa din zonele publice ale Aeroportului Otopeni.
M-am „jucat” cu ele (cred că am făcut bine!). Ce convingere trebuie să capăt ?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version