Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Culoarea Verde

Creat de Enz, 23 Noiembrie 2014, 21:50:22

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Enz

 Are cineva vreo idee, proprietatea carui fenomen este culoarea verde ? Asa cum rosul si portocaliul sunt proprietatile focului si caldurii si verdele este o tot reflexie a unui fel de energie. Fenomenul cel mai la indemana este fotosinteza dar mi se pare ca si asta e doar o calitate si nu chiar fenomenul.

Wiki: Clorofila (în limba greacă cloros însemnând verde) este un pigment de culoare verde, esențial în procesul de fotosinteză, prin intermediul acesteia având loc transformarea energiei luminoase în energie. Rolul clorofilei fiind:

- Absorbtia luminii.
- Transferul energiei către cuplul clorofilei din centrul reactiv al fotosistemului. Lumina absorbită de către clorofilă determină eliminarea unui electron cu un potențial energetic foarte mare, electron care în final va reveni la clorofilă dar cu un potențial energetic mult mai mic. /

Deci natura se formeaza prin transformarea energiei luminoase in energie. Interesant. O fi in energie magnetica, magnetizata ? Si clorofila de ce are culoarea verde ?


Matrix.




Etajul 13. 




Dark City. 



 
Culoarea verde e undeva la mjlocul spectrului electromagnetic, intre rosu si albastru. In mediul virtual culorile de baza sunt rosu verde si albastru. Pixelii: RVA. Iar in nevirtual sunt RGA. Verdele fiind o compozitie.

Povestea din Stapanul Inelelor incepe in Pamantul de Mijloc iar adunarea generala se desfasoara la innul Dragonul Verde.

La Green Dragon Tavern s-au intalnit si masonii lumii de prin 1700 pentru a organiza revolutia americana. Ei devenind astfel FreeMasons.




Little Green Men sunt extraterestrii nostri, ce vin din stele verzi. Iar Hitler discuta cai verzi pe pereti cu calugarii tibetani cu manusi... albastre.


sway - jennifer connelly

prodcomb

Efectul Cerenkov poate genera și radiație de culoare verde (nu numai albastru).
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

jean

#2
Lumina este o radiatie electromagnetica. Diferite frecvente ale luminii dau culori diferite. Culorile sunt reprezentarea noasta vizuala a acelor frecvente, radiatii. Deci, culorile, sunt oarecum subiective. Fiecare are verdele sau rosul lui. Nu toti percem culorile la fel.
Adevarul este dincolo de noi

Enz

#3
Citat din: prodcomb din  24 Noiembrie 2014, 08:00:38
Efectul Cerenkov poate genera și radiație de culoare verde (nu numai albastru).

Interesant.

Insa nu am gasit exemple. Imaginile din reactoarele nucleare sunt de culoare albastra sau violet. Totusi poate are legatura cu mediul in care se propaga fenomenul. In apa care e translucida lumina are mai multe sanse sa scape de ea insasi si sa iasa in afara spectrului electromagnetic sau macar sa-i bata marginile. De unde albastru, violet. Intr-un mediu mai obscur poate nu poate sa treaca de culoarea verde. Dar nu am gasit exemple.

Am vazut ca si laserele pot manifesta efectul Cerenkov si l-am gasit in verde, dar se trage direct din culoarea originala a laserului.


Laserele verzi se manifesta asa din cauza lungimii de unda a luminii emise. Asta pare sa fie si explicatia din cauza careia si clorofila este verde. Dar mi se pare si asta doar o calitate si nu fenomenul care genereaza verdele in sine. Faptul ca, clorofila absoarbe celelalte lungimi de unda si o reflecta pe cea verde ar insemna ca ea deja contine asa ceva si nu mai vrea si din exterior. Cum un tricou alb respinge lumina alba, iar unul negru o absoarbe. Hmm, logica circulara ?

Culoarea verde acapareaza cel mai mare interval din spectrul electromagnetic. Si de asemenea e si cea mai vizibila pentru ochiul uman. Ciudat nu ? De aia si binoclurile in infrarosu sunt setate pe verde.



curba sensibilitatii ochiului uman.



Imaginile CGI (generate de computer) se realizeaza cu ajutorul unui fundal verde. Inside joke sau necesitate ?




Clorofila transforma energia luminoasa in energie... magnetizata ? In energie structurata ?
Transforma lumina in materie ? Cu ajutorul produselor clorofilei ne sustinem existenta. Oxigenul si toate fructele si legumele si cerealele au fost la inceput doar verzi. Si carnea si branzeturile tot din verdeata se formeaza.

Cuvantul green provine din engleza de mijloc din cuvantul grene, care la randul sau are aceasi radacina germanica, cu cuvantul grass si grow. Iarba si crestere.

Cand lumina soarelui se intalneste cu campul magnetic al pamantului... formeaza Aurora.



Enz

#4
Citat din: Enz din  24 Noiembrie 2014, 15:34:20
Culoarea verde acapareaza cel mai mare interval din spectrul electromagnetic. 
Nu chiar. Ma gandeam la ceva si a iesit altceva. Si am mai pus si un grafic in care se vede ca rosul sau violetul are cea mai mare lungime de unda :lol:. Vroiam sa spun ca cea mai mare parte a energiei solare apartine spectrul electromagnetic echivalent culorii verde.




Deci normal, Soarele ar trebuie sa fie de culoare verde din moment ce el emite radiatie cu lungimea de unda al culorii verzi. Dar din cauza unor fenomene adiacente :fullmoon: nu e asa. Bineinteles faptul asta e in deplina contradictie cu verdele clorofilei, care daca tot se bazeaza pe energia solara pentru a supravietui de ce nu se infuleca din partea ei cea mai abundenta. De ce mananca rosul si albastrul si respinge verdele ? Chiar totu-i verde pe aici ? Mistere, mistere, mistere. 

Daca Matrixul ar fi pe bune si ar fi capcana spiritului atunci un alchimist cu experienta ar putea chiar sa evadeze. Prin contopirea focului si apei din sine insusi s-ar transforma in Adam Kadmon, fiinta perfecta sau omul original. Lumina divina fara vas.

Sau Superman. Unchained.



Cui nu prea-i place clorofila. Sau kryptonita.

Hm. Bucati din lumea sa ii ia puterile.




Apoi mai e si Brainiac. Adica Agent Smith.

Wiki: a bald, green-skinned alien android capable of possessing others, creating and manipulating computer systems, and exerting some control over time and space.




Din Superman Unbound.





prodcomb

"Are cineva vreo idee, proprietatea carui fenomen este culoarea verde ?"

Fenomenul apare la răsăritul sau apusul Soarelui și se numește raza verde.

Radiația Cerenkov câte culori poate să aibă?
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Enz

#6
Radiatia Cerenkov doar albastru/violet poate sa aiba. 

Iar in caz de desene animate, radiatiile arata verde. Simpsons.  :mrgreen:


prodcomb

Citat din: Enz din  25 Noiembrie 2014, 21:54:01
Radiatia Cerenkov doar albastru/violet poate sa aiba. 

Iar in caz de desene animate, radiatiile arata verde. Simpsons.  :mrgreen:

Spectrul radiației Cerenkov este continuu, cu o anumită caracteristică.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Aseneth

#8
O sa postez un fragment din wikipedia, relevant pentru acest topic. Deocamdata nu am nicio opinie despre el, m-am gandit la ce lege ar fi putut descoperi Rol, dar nu am nicio idee.

Gustavo Adolfo Rol (20 June 1903 – 22 September 1994) was an Italian thinker and painter. His devotees consider him to have been a great spiritual master and have testified to miraculous feats he supposedly accomplished.

Rol was born in Turin, Italy, and graduated in law at the University of Turin, Faculty of Law in 1933. He also studied in London and Paris and began a banking career that took him to other major European cities. While in Marseille during 1925-1926, he encountered a person who showed him some card tricks, triggering an interest in magical and paranormal phenomena. He pursued deeper spiritual studies and had an experience in Paris of which he wrote in his diary: "I discovered a terrible law that links the color green, the musical fifth, and heat. I have lost my will to live. I am frightened by power. I shall write no more!" As a result of this crisis, he briefly retreated to a convent.

Upon returning to Italy, in the 1930s he became known in aristocratic and political circles. Rol engaged in various demonstrations of his supposed mystical powers, including telepathy, clairvoyance, and other psychic or magical feats. He also became a friend, among others, of film directors Federico Fellini and Franco Zeffirelli and writer Dino Buzzati. Toward the later part of his life, and after his death, Rol was a focal point of debate in Italy between skeptics and advocates of parapsychology.

Enz

#9
Se pare ca nu a lasat nimic public in urma despre ce exact ar fi descoperit. Doar ipoteze despre sinestezia pe culoarea verde si faptul ca musicalul 5 se potriveste cu lungimea de unda 500 nm. Pacat. Dar daca a dat-o in aristocratie si bankeri e clar ca s-a facut mason, deci e de inteles. In acelasi timp tin minte ca pe la Codul lui Oreste, era copilul ala Alexandru ce ma facea sa rad cu planeta lui Vertas si ingerii sai de culoare verde cu antene. Era clar ca nu era in apele lui si se uita mult la desene animate, dar mi se pare si mai clar ca tot cei care au facut desenele alea animate l-au scos in fatza ca sa le promoveze lor rutina. Ca dumnezeu si ingerii sunt verzi.  :fullmoon:

Verdele pare sa fie asociat destul de mult cu magia si fenomenele paranormale.

Angelica Draguta si antenele sale, dupa ce isi pierde aripile si devine fallen arunca un blestem asupra unei fete pe nume Aurora (ca sa vezi) prin puterile ei verzi. Un blestem ce o baga pe fata la putin somn... oare visa ca traia pe pamant intre timp ? 







Revenind la Superman si prietenii sai observ ca povestea conceputa de cei doi baieti putin jewish (Siegel si Shuster) nu duce lipsa de argumente. Morgan Le Fey din Justice League Unlimited.







Puternica fiinta. Mi se pare ca e din Camelot si se numeste Eva Green.



Facand casting  :star: si-n Penny Dreadful. Nu mai putin de vrajitoarea principala. 




Must be the season of the witch...  :crescentmoon:


Donovan Season of the Witch

Aseneth

#10
Zenule, poate treci si pe topicul asta :http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,4471.msg84809.html#msg84809
sa le zici si lor teoria ta cu romburile  :wink:


Xanadron

Mai bine-ar fi sa-ncercam niste raspunsuri la alte intrebari in acelasi... spectru :
-  De ce "culoarea islamica" e tot asta verde?
-  De ce anumite grupari radicale preferau camasile VERZI?
-  De ce "razele tractoare" ale OZN-iciurilor descrise de majoritatea abductees-ilor sint tot verzi?! :-)
-  ...si tot asa.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Enz

#12
Eu cred ca verdele e semnatura energiei transformate in materie. Lumina magnetizata.





Cum lumea asta se presupune a fi un matrix energetic cine dispune de asemenea talente dispune de putere.



jean

Citat din: Enz din  27 Noiembrie 2014, 21:57:59
Eu cred ca verdele e semnatura energiei transformate in materie. Lumina magnetizata.
Lumina magnetizata?????..........Poate ne explici si noua cum se poate magnetiza lumina. Eu nu cunosc aceasta proprietate a luminii.
Lumina verde nu are nimic special fata de alte radiatii luminoase. Doar ochiul nostru este mai sensibil la aceasta radiatie luminasa cu lungimea de unda de 450-500 nanometrii.
Adevarul este dincolo de noi

Enz

Eh sa-ti explic. Doar ai o semnatura buna.

E ipoteza incompleta evident, extrapolata de la Aurora verde ce se formeaza din lumina solara care  intalneste campul magnetic al pamantului... de unde... lumina magnetizata. Mai bine spus ar fi energie magnetizata. Energia transformata in materie prin magnetism... campuri magnetice. Cum verdele e la mijlocul spectrului cred ca e frecventa cea mai stabila pentru asa ceva. In interpretarea asta eu consider culoarea verde nu doar reflexia luminii sub un anumit unghi ci un fel de semnatura radianta a (pre)materiei. A energiei magnetizate.

Are sens ? Poate nu, dar simbolismul in directia asta e destul de abundent.