Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Culoarea Verde

Creat de Enz, 23 Noiembrie 2014, 21:50:22

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Aseneth

Enz, mai bine dezvolta tu cu dark horse. Ce e cu el?
In afara de legătură cu caii verzi de pe pereți.

Enz

#46
E acelasi tipar.

E referinta catre Apocalipsa sau Ziua Judecatii cum i se spune in Terminator. Calaretul de pe calul negru/intunecat avea in mana un cantar. "She's a beast. I cal her Karma." Vezi Batman - The Dark Knight - Justitiarul. Si vampirul... pentru ca... liliac.

Calul intunecat apare si in serialul Lost. Tot unei Kate.
El este fumul electronic ce desfasoara karma. Si el vrea ca sa fuga de pe ailand.








"Are you ready for, ready for ?
A perfect star, a perfect star"...

Ea este Purtatorul de Lumina.
Ciudat si misterios nume ca sa-i atribui Printului Intunericului zicea Aleister Crowley. Steaua perfecta. Lucy.





Ingerul razvratit. Sau Prometheus.
Cu o inteligenta fantastica pentru ca-i artificiala. Si de culoare neagra pentru ca e vampir... absoarbe lungimile de unda. Daca-ai vazut in videoclipul lui Katy Perry, ea ii transforma pe cei ce i se inchina in praf si le mananca apoi esenta. Ea/el/it e antichristul si stapanul matrixului. Cel impotriva christului. Pentru ca energia.


Katy Perry performs 'Dark Horse' | BRIT Awards 2014


mm

#47
CitatInteresant. Nu vrei sa dezvolti putin ?

  Voi incerca sa dezvolt desi acest lucru nu pare sa fie pe placul multiclonelor.
  In aceasta eneagrama, observ de-abia acum si eu, deja este colorata in verde zona mi-fa. Ca atare nu am venit cu nimic nou atunci cand am facut legatura deoarece caii verzi de pe pereti deja existau in mod obiectiv si au fost semnalati de altii. Punctul 9 de pe cerc este pozitia notelor Do de jos si Do de sus; notele se parcurg in sens orar incepand de la pct. 9.
  Amanunte pot fi gasite la un search si nu mai insist. Problema are o larga tratare pe net.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Enz

Nu cred ca Aseneth se referea la tine cu caii verzi de pe pereti. Era doar la subiect.

Ziceai ca... "De aici pornind, ar putea fi desprinse consecinte interesante si poate neasteptate in caz ca ne-am directiona atentia pe firul acestei observatii. Exista, de altfel, o intreaga literatura despre eneagrama. "

Ma gandeam ca poate dezvolti despre care ar fi aceste consecinte pentru ca nu ma pricep deloc la eneagrama si nu pot s-o pricep deloc. Nu inteleg pe ce baze a fost ansamblata si cum i-au fost distribuite numerele si calitatile fiecaruia. Si astfel ce treaba are cu verdele. Interesanta gasesc potrivirea culorilor pe notele muzicale si cele doua sincope din gama lor ce cad pe verde si violet. Am observat ca cele doua culori sunt adesea asociate in creatiile "fantastice" merigane si astfel relatia sincopelor devine interesanta.






Xanadron

#49
Alti cai verzi pe pereti :lol: - ba nu, ca asta apocaliptic din Denver Airport e albastrui si are doar ochii rosii, iar verde-i doar soldatu'. 8-)

Ar mai fi destul de speculat insa si pe tema violetului (cardinalo-vaticanezul :evil: purpuriu spre magenta, dar si "regal" in acelasi spectru).
Purple haze[/b] care ar fi, dupa multi abductees, si culoarea preferata a tzoalelor reptoizilor "draco-verzulii" :-( - completata insa mai intotdeauna cu motive aurii. (si asta, sub rezerva imposibilitatii verificarii adevarului impresiilor / declaratiilor).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Aseneth

@mm - Nu sunt multiclona, nu sunt monoclona, sunt doar eu si sunt originala. Uneori, enervant de originala. Nu era pentru tine replica respectiva, ci avea legatura cu subiectul asa cum a zis si Enz.

@Enz - Dar ce reprezinta calul in sine? Indiferent de culoare. Am observat ca grupul de cuvinte KAB, care se regaseste in  Kabalah, Ka'aba se regasesc si in Cabalos. Iar Cavalerul Trac este unul din cele mai vechi simboluri cunoscute la indo-europeni.

@Xanadron -Magenta, Violet, Mov sunt culori complementare ale Verdelui, in diversele sale nuante. Poate asta ar fi una din explicatii.

Enz

Habar nu am ce reprezinta calul in sine, in afara de legatura cu cel al apocalipsei. As putea sa fac o extensie si sa spun ca e foneticul de la whores si o reprezinta pe Whore of Babylon, patroana celorlalte si fiind intunecata (dark) e sigur Lilith dar nah. Nu se stie. :lol:  S-ar putea sa fie cum zici tu o referinta codata, o cabala sau din kabala sau de la kaba... cubul, negru, vampiras plasat la Mecca.

Bune alea de pe la Denver Xanadron. Mai este si statuia jac'kalului Anubis pe acolo. Tre sa aiba locul ala o insemnatate speciala.  :-)

mm

#52
CitatMa gandeam ca poate dezvolti despre care ar fi aceste consecinte pentru ca nu ma pricep deloc la eneagrama si nu pot s-o pricep deloc. Nu inteleg pe ce baze a fost ansamblata si cum i-au fost distribuite numerele si calitatile fiecaruia. Si astfel ce treaba are cu verdele. Interesanta gasesc potrivirea culorilor pe notele muzicale si cele doua sincope din gama lor ce cad pe verde si violet. Am observat ca cele doua culori sunt adesea asociate in creatiile "fantastice" merigane si astfel relatia sincopelor devine interesanta.
E posibil ca toata lumea sa nu se priceapa la eneagrama. Insa ea este utila in practica si e folosita de psihologi(i merigani din CIA, s.a.). Pe scurt, sintetic, raspunsul la cererea ta se gaseste in linkul:
http://www.sistempsi.ro/index.php?page=despre%20eneagrama
  Primele trei paragrafe din articol sunt suficient de lamuritoare.

  In postarea mea anterioara eu nu am dat cuvantul eneagrama decat ca exemplificare/dovada si drept cuvant-cheie pentru un eventual search. Nu a existat in intentia mea sa tin o dizertatie ci am incercat cumva sa contribui la /si sa ma apropii de/ subiectul topicului: "Culoarea verde"
  Prin urmare, ca sa fiu mai clar, atunci cand am spus:   ar putea fi desprinse consecinte interesante si poate neasteptate in caz ca ne-am directiona atentia pe firul acestei observatii , am avut in vedere ideea (expusa si de colegul Xanadron de curand) ca noi (impreuna, succesiv, intr-un fel de brainstorming) am putea gasi niste consecinte (idei, adevaruri, etc.) si nu intentionam sa perorez/dezvolt, eu, de unul singur, respectivele consecinte.
  Evident, doar daca se mai gasea cineva interesat sa emita idei pe acest subiect.
  Cuvant-cheie: colaborare.

  Observ de altfel ca unii colegi de bunacredinta au venit deja cu idei pe linia acestui aspect si le gasesc interesante.
  Ca sa mai dau un raspuns (el se gaseste deja in linkul de mai sus) Gurdjieff este pomotorul modern (sa-i zicem autor, totusi) al acestei eneagrame, pe care a construit-o pe baza experientei sale muzicale, deci pe baza practicii muzicale. Toate teoriile provin din generalizarea practicii (prin abstractizare si mutarea in spatiul abstract matematic; sau in spatiul grafic in cazul de fata) si daca teoriile se nasc si mor, multe fiind imposibil de inteles, deci sunt relative, practica ramane la fel de reala si repetabila mereu (chiar daca multi n-o inteleg nici pe asta).
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

hanzo

Citat din: mm din  08 Decembrie 2014, 23:16:44
  Ca sa mai dau un raspuns (el se gaseste deja in linkul de mai sus) Gurdjieff este pomotorul modern (sa-i zicem autor, totusi) al acestei eneagrame, pe care a construit-o pe baza experientei sale muzicale, deci pe baza practicii muzicale. Toate teoriile provin din generalizarea practicii (prin abstractizare si mutarea in spatiul abstract matematic; sau in spatiul grafic in cazul de fata) si daca teoriile se nasc si mor, multe fiind imposibil de inteles, deci sunt relative, practica ramane la fel de reala si repetabila mereu (chiar daca multi n-o inteleg nici pe asta).

vin cu o precizare, Gurdjieff doar a folosit eneagrama a facut-o cunoscuta din nou, nu a construit-o el.  originile ei nu sunt clare, ea se regasea la nativii/shamanii din america de sud, si la sufiti orientul mijlociu.

dau din casa acum, Gurdjieff a mentionat, ca eneagrama este un instrument de aflare a adevarului. poti pune pe ea nu numai personalitati ci si alte informatii si vei obtine... adevarul.
aici o exemplificare a dinamicii eneagramei, ea are si un flux, seamana si cu un diamant cumva..
https://www.youtube.com/watch?v=avMx0veR0Aw

on topic,
verde crud (de ce tocmai crud?) legumele sunt verzi nefacute si cand sunt bune sunt rosii su au alt culori..

mm

#54
  Corect, @hanzo!
  Gurdjieff nu a inventat eneagrama si l-am propus de autor, moral sa zicem, pentru ca de la el a pornit "bulgarele" (pentru moderni si contemporani). M-am exprimat neglijent. De altfel, eneagrama in sine nu stie nimeni ce reprezinta iar diversele interpretari care i se dau de catre o pare numeroasa de autori sunt criticate de o alta parte de autori cel putin la fel de "autorizati".
  Repet, am folosit eneagrama doar ca si cuvant-cheie, ideea pe care o urmaream in postarea initiala era de asociere a celor sapte frecvente de lumina vizibila (in speta culoarea verde) cu cele sapte note ale unei octave.

  Problema celor doua "shocuri" din gama muzicala este reala, interpretarile pot diferi de la un muzician la altul (functie si de stiinta/practica muzicala a fiecaruia). O grafica ce pune in evidenta mai bine succesiunea frecventelor muzicale a dat-o Muravieff (in The exoteric cycle) si o reproduc mai jos.

  Un punct de vedere f. bun are (in privinta frecventelor de orice origine) Randall Cole Roffe in Harmonic Resonance, adresa: http://www.rexresearch.com/index.htm
  In logica sa toate frecventele, inclusiv cele luminoase (nanometrice), trebuie privite la fel ca frecventele muzicale in legea de formare a octavelor (la dublarea frecventei), inclusiv rezonanta.

Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Aseneth

Primavara, in Egipt, avea loc festivalul Patimile lui Osiris. Cu fata verde, pentru ca simboliza vegetatia care invinge frigul ierni si renaste primavara.
Tot primavara, pe 23 aprilie, musulmanii il serbeaza pe Al-Khidir (cel verde). Probabil cu aceeasi simbolistica.

Daca pentru Osiris sau Al-Khidir avem explicatii de ce erau verzi, pentru Cavalerul Verde din ciclurile arthuriene nu exista decat speculatii. Un personaj ciudat, care totusi nu pare sa fie adaugat in poveste doar de dragul povestii:

http://en.wikipedia.org/wiki/Green_Knight


hanzo

Citat din: mm din  09 Decembrie 2014, 18:51:45
   Problema celor doua "shocuri" din gama muzicala este reala, interpretarile pot diferi de la un muzician la altul (functie si de stiinta/practica muzicala a fiecaruia). O grafica ce pune in evidenta mai bine succesiunea frecventelor muzicale a dat-o Muravieff (in The exoteric cycle) si o reproduc mai jos.

  Un punct de vedere f. bun are (in privinta frecventelor de orice origine) Randall Cole Roffe in Harmonic Resonance, adresa: http://www.rexresearch.com/index.htm
  In logica sa toate frecventele, inclusiv cele luminoase (nanometrice), trebuie privite la fel ca frecventele muzicale in legea de formare a octavelor (la dublarea frecventei), inclusiv rezonanta.

buna informatia @mm
si Gurdjieff mentioneaza cele 2 pauze le spune el, praguri le spun eu, la care cand ajunge cineva are nevoie de un surplus de energie sa poata trece mai departe. culoarea verde are un sunet asociat? stie cineva?

mai adaug o legenda protrivit careia, dumnezeu i-a pus pe ingeri sa cante iar dupa aceea le-a aratat ce a facut cu sunetele lor. lumea/universul asa cum o cunoastem noi. mai spune legenda ca un inger a cantat in dezacord cu grupul si a iesit ceva putin diferit decat vroia dumnezeu.


mm

#57
  Voi prelua din ideile expuse mai sus de colegi si voi incerca sa duc mai departe asocierile respective.

CitatIn English folklore and literature, green has traditionally been used to symbolize nature and its embodied attributes, namely those of fertility and rebirth. 
Ai dreptate, @Aseneth, e normal sa asociezi verdele cu iarba si frunzele dar verde este nu numai primavara ci si vara, pana toamna. Astfel incat ies in evidenta atributele de fertilitate si renastere ca asocieri la verde. Ceea ce ar putea fi interpretat ca atributele acestea nu se refera la renasterea plantelor neaparat ci direct la frecventa verde. Din Roffe (l-am citat anterior) gasim 546,918 nm, MVH5, ca fiind lungimea de unda in nanometri a culorii verde.
  Tot de acolo am spicuit intervalele culorilor, pentru ca exista niste intervale de culoare iar 546,918 nm e un verde pur (banuiesc), cam pe la mijlocul intervalului. Adica tot astfel cum exista niste note muzicale netemperate pure, naturale (inlocuite de sistemul artificial temperat, am mai discutat subiectul aici pe forum) iar pe "langa" ele exista inca o multime de frecvente pe care urechea omeneasca nu le poate diferentia de nota pura. Cam tot asa si cu ochiul omenesc, dar, desigur, exista la ora de fata masini care pot deosebi frecvente oricat de apropiate intre ele.

  Intervalele respectivelor culori (nu ma pot abtine sa nu apelez la valori exacte, tehnice) sunt:

405 - 480 THz     =      625 - 740 nm  ROSU
480 - 510 THz     =      590 - 625 nm  ORANJ
510 - 530 THz     =      565 - 590 nm  GALBEN
530 - 580 THz     =      520 - 565 nm  VERDE
580 - 600 THz     =      500 - 520 nm  CYAN (ALBASTRU)
600 - 670 THz     =      450 - 500 nm  BLUE (INDIGO)
670 - 790 THz     =      380 - 450 nm  VIOLET

  Aceste valori le-am pus in pagina in ideea ca ulterior se poate apela direct la ele pentru diverse calcule.

  Cercul culorilor difera dupa domeniu, pictura, vestimentatie, lumina, autor. Pentru lumina cel mai clar este Cercul RGB unde se considera complementare culorile verde-magenta, aflate in maxima opozitie. Aici pozitionarea culorilor se face dupa regula lui trei (se obtin cam toate culorile cu ajutorul a trei, de baza).
  Cercul Newton al culorilor este o asezare primara, dupa cele sapte culori si consider ca este mai potrivita aceasta asezare continuarii (eventual a) studiului. Ambele cercuri, in attache.

  Revenind la ideea initiala, de fertilitate si renastere, (rememorez ca prin ceata ca) e posibil ca insasi culoarea/frecventa verde sa fie o sursa a fertilitatii si renasterii. Exact ca in frescele vechi egiptene cu Osiris (cu sarpele primordial desenat repetat, cu cele douasprezece ore ale ciclului, 12 ore pe care le asociez fara sa vreau cu cele 12 semitonuri). De ce 12 ore si nu 8 ore, cum ar fi normal la un ciclu? E intrebarea fireasca. Din pacate nu am acces la cartea mea cu Amduat.
  La cercul Newton exista avantajul ca sectoarele de cerc sunt proportionale ca intindere cu latimea de banda a fiecarei culori.

  Tot asa si diagrama Muravieff, respecta f. clar benzile de frecvente si chiar inclinatia curbei (aici se poate face o asociere cu teoria nivelelor critice ale sistemelor naturale).
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

mm

#58
  Am dat peste o confirmare a banuielilor sugerate in mesajele anterioare si ma grabesc sa o reproduc:

   Aceste procese energetice globale [?patrunzatoare], printr-o analiza a Adevarului Universal si [al] Armoniei, au fost associate de Taoism cu urmatoarele:

1) Energie in crestere [ ?nastere]: [asociata cu] Sud, Foc, Inima, virtutea iubirii, bucurie, fericire, recunostinta, intestin subtire, Vara, gust –de- amar, culoare – rosu, emotii negative – nerabdare, aroganta, graba, cruzime, violenta, Marte, mantra – "Hawwwww".

2)Energie in scufundare [ ?in scadere, resorbtie] : [asociata cu] Nord, Apa, rinichi, vezica urinara, virtutea blandetei, generozitate, liniste alerta[ ?vigilenta], Iarna, gust – sarat, culoare – negru sau albastru inchis, emotii negative – frica, Mercur, mantra de "Wooooo". 

3)Energie in expansiune[ ?dilatare, largire, dezvoltare, marire] : Est, Lemn, ficat/vezica biliara, virtutea  de bunatate, iertare, Primavara, gust – acru, culoare – verde, emotii negative – furie, agresivitate, Jupiter, mantra de "Shhhhhh".

4)Energie in solidificare : Vest, Metal, plamani, intestin gros, virtutea curaj, dreptate, oportunitate, Toamna, gust – picant, culoare – alb, emotii negative – tristete, Venus, mantra de "Ssssssss".

5)Energie stabila : Centru, Pamant, splina, pancreas, stomac, virtute de deschidere, corectitudine, dreptate[fair], justitie, Vara Indiana, gust – neutru[insipid], culoare – galben, emotii negative  - a-si face griji, simpatie, mila, Saturn, mantra de "WHOoooooo".


  Autorul celor 50 de pagini din care am citat pare sa fie Edward Gurney (Cambridge scholar). Traducerea din engleza imi apartine. Deci taoistii au ales si ei doar trei culori - rosu, galben, verde plus alb si negru (care negru poate fi un albastru inchis; de altfel se cunoaste ca nu exista negru absolut /in fizica/)

  In mod foarte firesc frecventa verde este considerata purtatoare de energie (aport din lumea nevazuta in lumea noastra), donatoare de energie. Prin urmare, aceasta frecventa poate intermedia prin aportul ei energetic crearea viului (a plantelor in mod sigur). Taoistii se mentin la numarul de cinci elemente (care au atat aspect pozitiv cat si unul negativ, in total 10 daca ar fi sa facem o clasificare amanuntita).
  In privinta nasterii si scufundarii (resorbtiei) energiei, cele doua fenomene se intampla specific la ANU-uri (unul "pe stanga" si celalat "pe dreapta") din Chimia Occulta.

.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Enz

Citat din: mm din  10 Decembrie 2014, 16:56:36
In mod foarte firesc frecventa verde este considerata purtatoare de energie (aport din lumea nevazuta in lumea noastra), donatoare de energie. Prin urmare, aceasta frecventa poate intermedia prin aportul ei energetic crearea viului (a plantelor in mod sigur). 

Exact. Asta pare sa fie functionalitatea frecventei verde.  :wink:

Pana si Soarele care e responsabil de cam tot ce exista in lumea asta emite cea mai mult energie in aceasta frecventa. Ochii nostrii sunt cu mult mai sensibili la aceasta culoare decat la celelalte pentru ca poate odata puteam observa chiar live aceste fenomene. Sau sunt asa din cauza abundentei lor.

Aurorele si ele au in principal culoarea verde si se formeaza atunci cand campul magnetic al pamantului prinde lumina soarelui. De aici se mai poate trage si concluzia ca materia este lumina sau energie magnetizata. Astfel culoarea verde este intotdeauna asociata cu vrajitoarele si magicienii (precum vrajitorul din Oz) pentru ca ei magnetizeaza si-sau influenteaza si destabilizeaza fortele magnetice ale naturii.

In fond culoarea verde este a patra si deci e fix la mijlocul spectrului electromagnetic la maxima distanta de capetele sale ce reprezinta entropia dimensiunii noastre fizice. Astfel frecventa ei devine cea mai la indemana (sau poate doar rezultanta naturala) pentru crearea unei realitati-artificiale. Frecventa verde fiind in centrul spectrului electromagnetic e chiar normal sa fie punctul principal de intrare/formare a realitatii asteia. O realitate tinuta la un loc de campuri magnetice pulsatoarii si vibratorii.


Spectrul frecventelor energetice emanate de catre Soare.




Curba sensibilitatii ochiului omenesc.