Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Culoarea Verde

Creat de Enz, 23 Noiembrie 2014, 21:50:22

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Enz



Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Grifon

Nu-mi dau seama dacă a fost reperat - căci observ că majoritatea ilustrațiilor postate de colegul @Enz nu mai sunt vizibile - dar și super-eroul Hulk ("Incredible Hulk) e tot un...verde.

Enz

S-au ascuns "de" android.
Ce poti sa faci... ca i-am dat de gol :)). Stergi urmele.

Dar...Temper temper, mon Capitan... Ad astra...   

Enz

Capitaine'... ca am cercetat pe google dupa aia...

Eu mi-as dori, o discutie a fenomenului Star Trek... aici pe forum.





Enz

Ce a vrut sa zica Q... De ce  ... ? De ce a fost prezentat asa...

A inceput cu el STNG si s-a terminat tot cu el"... Wtf./ ?


Grifon

Ce-i drept, ființa "Q" m-a fascinat și pe mine. Propun reamintirea celui mai hazos moment cu "personajul", când iși revime la omnipotență și vrea să...mulțumească echipajului Enterprise:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DVBTRp80Q64U&ved=2ahUKEwiOyMiS_6zvAhUCxosKHZ83BEkQ28sGMAB6BAgBEAk&usg=AOvVaw0zAsFTYt6uXNeqLM2bgbUh

Dacă vrei o dezbatere pe acest "Q", dle. @Enz, deschide un subiect separat - căci nu intuiesc premisele de la care ai vrea să pornești.

Enz

Foarte misto, mon capitaine :). Nu am acces deocamdata la pc si nici nu cred ca ar fi bine primit un subiect de genul. E doar asa, daca mai intuieste cineva ceva... Noi schimbam aici, doua, trei, idei bune si inalte pe forum si in realitate pentru cine "proiectam" . Cred ca in zilele noastre proaste, nici noi de aici, din conversatie, nu am fi cum se / cade. Cred ca cine si cum controleaza acum mersul lucrurilor, au controlat dintotdeauna - si nu se poate si nici nu s-a putut altfel. Parerea mea e ca suntem o specie si "aglomeratie" de psihopati... si ingerul pazitor nu isi pastreaza sensul din limba engleza in cea romana.

Guardian "angel"... fiind sistemul de control  / cum zice Jacques Vallee. Ideea fiind, ca pe cat e de trickster sistemul - pe atat are cu cine ! Frate - pe langa, ca vezi un om bun mai rar ca un / alt fel de tip de fiinta fantastica / ... pe atat sunt si asteptarile noastre inalte de la ce ar trebui sa avem in jur. Nu zic, chestia astia din privinta unui 'glass canon' , avand in vedere ca am lucrat si am trait mereu printre foarte multe persoane. Probabil si sigur ca experientele mele nu sunt la fel cu al celorlalte persoane, dar dude / dudette... e cam mica piscina posibilitatilor de unde ai ce alege. Parerea mea e ca doar, anumiti calugari au nimerit-o... aici e doar la "curatare"...

De aia... se intampla Hitchcock in loc de StarTrek... Ca asa este nivelul. Si nivelul StarTrek, care pe mine m-a inspirat sa visrz, a prost se pare, era defapt un plan astral / mental, ce isi primea el prin invocatii de la The Nines / formatie rock etherica. 7of9 / Deep Space Nein :)... Ok.

Enz

#145
Voaiam sa zic de domnul Roddenberry, ca nu reusesc sa modific... In sezonul inaugural de StarTrek... mai mult psihic, s-au prezentat cu Nava/y.

terraflorin

Q apare şi în ultimul episod al Star Trek: Voyager (Q2, 2001, pe lângă alte 2 episoade), dar şi în Deep Space Nine (s1,e7)

un fel de Q este şi scutierul Trelane din seria originală episodul (s1,e17) ,,The Squire of Gothos" https://tv.avclub.com/star-trek-the-squire-of-gothos-arena-1798205822

https://screenrant.com/star-trek-next-generation-tng-fan-theories-make-sense/

CitatThe villain known as "Q" made a big splash in the pilot episode as a malevolent being who wielded omnipotent power, like a Genie. Instead of outright destruction, he preferred to sadistically toy with Picard and his crew as playthings.

This is remarkably similar to the character of Trelane in the original series, who kidnapped Kirk and his crew against their will, and just like Q, was able to transform his thoughts into energy and matter.

Trelane also appeared as a judge and put Kirk on trial for imagined crimes, just like Q did to Picard.

Ultimately, Trelane was reigned in by his "parents," who apologized for his behavior. In later episodes of Next Generation, Q was also punished for misbehaving by the Q Continuum.

It seems like a strong possibility that they may be related.


Mai avem prin ST TNG şi The Nexus. https://memory-alpha.fandom.com/wiki/Nexus

Nexus ar fi un tărâm extra-dimensional asemănător Raiului în care gândurile și dorințele cuiva modelează ''realitatea''. În interiorul Nexus-ului, timpul și spațiul nu au niciun sens, permițându-ţi să vizitezi oricând și orice loc pe care ți l-ai putea imagina. Apoi dacă ieşi din Nexus ajungi înapoi la realitate sau la ''realitate''?


Picard and Kirk leaving the Nexus... şi ceva verde

kandaon

Nu stiu cat de legat de culoarea verde e ce spun eu, dar ideea Nexus-ului din ST din postarea colegului de mai sus imi pare cumva realista. Ba chiar prea simplista.

Parerea mea (sigur, imposibil de dovedit direct) e ca sunt mai multe niveluri care se intrepatrund la nivelul universului (exista practic un multivers). Cumva similar ca intr-un joc de calculator unde se avanseaza pe diferite niveluri dar in cazul asta cineva de sus poate accesa cand si cum vrea toate nivelele si poate juca orice rol sau personaj vrea.

In varful piramidei ar fi asadar niste fiinte nemuritoare care fie au creat fie au preluat un control la nivel inalt asupra intregului sistem deja existent cumva. Astia ar fi ajuns plictisiti de existenta si ar fi ajuns asadar sa creeze ori sa (se) adapteze la realitatea existenta si sa creeze ori sa joace intr-o realitate care e in acelasi timp si una reala si una simulata. Si unde exista si avataruri ori "roboti biologici" dar si fiinte reale si care actioneaza precum personajele din susnumitele jocuri de calculator,doar cala un nivel mult mai sofisticat. Unele fiinte au de fapt liber arbitru pentru a face totul cat mai realist si palpitant si cu intorsaturi poate neasteptate pentru adevaratii jucatori.

Astia isi pot alege ce personaj vor,din ce era vor,din ce parte a multiversului vor,si sa "joace", sa traiasca in pielea acelui personaj, interactionand cum vrea cu celelalte personaje din joc,ori lasandu-se surprins de actiunile celorlalti.

Cineva de la nivelul ala poate sa-si aleaga sa fie oricine vrea, de la un scutier sau cavaler din evul mediu la un pirat din epoca iluminista, la o prosituata moderna ori o regina antica, sau un cuceritor galactic din epoci viitoare. Practic are exista o asa de mare multitudine de roluri cu atat de multe posibile intorsaturide situatii date de liberul arbitru al celorlalti jucatori (inclusiv la un nivel mai jos, cum ar fi oamenii) incat cineva care ar putea alege si controla cine sa fie si ce rol sa joace nu prea ar avea cum sa se plictiseasca.

Alta impresie a mea e ca exista mai mult decat o singura factiune ce poate juca la nivelul ala de sus si ca ar exista si conflicte intre ele