Sectiune pentru limba româna > Diverse

Culoarea Verde

(1/30) > >>

Enz:
 Are cineva vreo idee, proprietatea carui fenomen este culoarea verde ? Asa cum rosul si portocaliul sunt proprietatile focului si caldurii si verdele este o tot reflexie a unui fel de energie. Fenomenul cel mai la indemana este fotosinteza dar mi se pare ca si asta e doar o calitate si nu chiar fenomenul.

Wiki: Clorofila (în limba greacă cloros însemnând verde) este un pigment de culoare verde, esențial în procesul de fotosinteză, prin intermediul acesteia având loc transformarea energiei luminoase în energie. Rolul clorofilei fiind:

- Absorbtia luminii.
- Transferul energiei către cuplul clorofilei din centrul reactiv al fotosistemului. Lumina absorbită de către clorofilă determină eliminarea unui electron cu un potențial energetic foarte mare, electron care în final va reveni la clorofilă dar cu un potențial energetic mult mai mic. /

Deci natura se formeaza prin transformarea energiei luminoase in energie. Interesant. O fi in energie magnetica, magnetizata ? Si clorofila de ce are culoarea verde ?


Matrix.
Etajul 13. 
Dark City.  
Culoarea verde e undeva la mjlocul spectrului electromagnetic, intre rosu si albastru. In mediul virtual culorile de baza sunt rosu verde si albastru. Pixelii: RVA. Iar in nevirtual sunt RGA. Verdele fiind o compozitie.

Povestea din Stapanul Inelelor incepe in Pamantul de Mijloc iar adunarea generala se desfasoara la innul Dragonul Verde.

La Green Dragon Tavern s-au intalnit si masonii lumii de prin 1700 pentru a organiza revolutia americana. Ei devenind astfel FreeMasons.
Little Green Men sunt extraterestrii nostri, ce vin din stele verzi. Iar Hitler discuta cai verzi pe pereti cu calugarii tibetani cu manusi... albastre.


sway - jennifer connelly

prodcomb:
Efectul Cerenkov poate genera și radiație de culoare verde (nu numai albastru).

jean:
Lumina este o radiatie electromagnetica. Diferite frecvente ale luminii dau culori diferite. Culorile sunt reprezentarea noasta vizuala a acelor frecvente, radiatii. Deci, culorile, sunt oarecum subiective. Fiecare are verdele sau rosul lui. Nu toti percem culorile la fel.

Enz:

--- Quote from: prodcomb on  24 November 2014, 08:00:38 ---Efectul Cerenkov poate genera și radiație de culoare verde (nu numai albastru).

--- End quote ---

Interesant.

Insa nu am gasit exemple. Imaginile din reactoarele nucleare sunt de culoare albastra sau violet. Totusi poate are legatura cu mediul in care se propaga fenomenul. In apa care e translucida lumina are mai multe sanse sa scape de ea insasi si sa iasa in afara spectrului electromagnetic sau macar sa-i bata marginile. De unde albastru, violet. Intr-un mediu mai obscur poate nu poate sa treaca de culoarea verde. Dar nu am gasit exemple.

Am vazut ca si laserele pot manifesta efectul Cerenkov si l-am gasit in verde, dar se trage direct din culoarea originala a laserului.


Laserele verzi se manifesta asa din cauza lungimii de unda a luminii emise. Asta pare sa fie si explicatia din cauza careia si clorofila este verde. Dar mi se pare si asta doar o calitate si nu fenomenul care genereaza verdele in sine. Faptul ca, clorofila absoarbe celelalte lungimi de unda si o reflecta pe cea verde ar insemna ca ea deja contine asa ceva si nu mai vrea si din exterior. Cum un tricou alb respinge lumina alba, iar unul negru o absoarbe. Hmm, logica circulara ?

Culoarea verde acapareaza cel mai mare interval din spectrul electromagnetic. Si de asemenea e si cea mai vizibila pentru ochiul uman. Ciudat nu ? De aia si binoclurile in infrarosu sunt setate pe verde.curba sensibilitatii ochiului uman.Imaginile CGI (generate de computer) se realizeaza cu ajutorul unui fundal verde. Inside joke sau necesitate ?
Clorofila transforma energia luminoasa in energie... magnetizata ? In energie structurata ?
Transforma lumina in materie ? Cu ajutorul produselor clorofilei ne sustinem existenta. Oxigenul si toate fructele si legumele si cerealele au fost la inceput doar verzi. Si carnea si branzeturile tot din verdeata se formeaza.

Cuvantul green provine din engleza de mijloc din cuvantul grene, care la randul sau are aceasi radacina germanica, cu cuvantul grass si grow. Iarba si crestere.

Cand lumina soarelui se intalneste cu campul magnetic al pamantului... formeaza Aurora.


Enz:

--- Quote from: Enz on  24 November 2014, 15:34:20 ---Culoarea verde acapareaza cel mai mare interval din spectrul electromagnetic. 

--- End quote ---
Nu chiar. Ma gandeam la ceva si a iesit altceva. Si am mai pus si un grafic in care se vede ca rosul sau violetul are cea mai mare lungime de unda :lol:. Vroiam sa spun ca cea mai mare parte a energiei solare apartine spectrul electromagnetic echivalent culorii verde.
Deci normal, Soarele ar trebuie sa fie de culoare verde din moment ce el emite radiatie cu lungimea de unda al culorii verzi. Dar din cauza unor fenomene adiacente :fullmoon: nu e asa. Bineinteles faptul asta e in deplina contradictie cu verdele clorofilei, care daca tot se bazeaza pe energia solara pentru a supravietui de ce nu se infuleca din partea ei cea mai abundenta. De ce mananca rosul si albastrul si respinge verdele ? Chiar totu-i verde pe aici ? Mistere, mistere, mistere. 

Daca Matrixul ar fi pe bune si ar fi capcana spiritului atunci un alchimist cu experienta ar putea chiar sa evadeze. Prin contopirea focului si apei din sine insusi s-ar transforma in Adam Kadmon, fiinta perfecta sau omul original. Lumina divina fara vas.

Sau Superman. Unchained.Cui nu prea-i place clorofila. Sau kryptonita.

Hm. Bucati din lumea sa ii ia puterile.
Apoi mai e si Brainiac. Adica Agent Smith.

Wiki: a bald, green-skinned alien android capable of possessing others, creating and manipulating computer systems, and exerting some control over time and space.
Din Superman Unbound.
Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version