Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cazul Valea Plopului - o minciuna?

Creat de Guest, 11 August 2018, 15:58:45

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

prodcomb

Văd că ,,amicul" VIM a aflat noutăți și despre radioactivitatea de la locul forajului.
Tot pe același site ,,teribill".
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Grifon

#31
Citat din: prodcomb din  03 Octombrie 2019, 17:54:38
Nu este primul caz în care IH & Co ,,păcătuiesc".

D-ta ai dreptate, dle.@prodcomb.
Dar hai totuși să nu fim atât de caustici cu un (bun) scriitor, mai cu seamă că nu se mai află printre noi să se apere.
Înainte de orice (chiar înainte și de pasiunea OZN), Hobana a fost un om al literelor. Al imaginației (fecunde) și al unor idei umaniste, general vorbind. Nu era un om al rigorilor, iar din genul ce atât l-a îndrăgit (științifico-fantastic) era mai aplecat spre fantastic - și mai puțin pe științific.

Și să nu uităm că erau altfel de ani, acei '70. Azi e ușor să privim superiori, având "n" avantaje față de acea generație. La fel de ușor cum ne vor privi, peste vreo 50 de ani (adică tot '70, dar din noul secol) alți pasionați, ce se vor hlizi malițios la părerile noastre (tributare atât tehnologiei de azi, cât mai ales concepțiilor de azi).

Să facem noi mai bine, dacă cei de atunci au greșit, dar să nu uităm că, dacă n-ar fi fost înainte un Hobana sau alți apropiați de-ai lui, astăzi poate nici nu am fi avut pe ce...clădi.
Nici măcar critic...

prodcomb

Nu am fost deloc caustic. Sunt niște realități trecute care arată un mod de abordare care depășește posibilitățile.
De aici se poate învăța ceva. Din greșelile altora.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

prodcomb

Îl rog pe ,,terribillul amic" VIM să nu mă mai spămuiască cu depeșe neinteresante. Dacă are ceva de spus despre ,,cazuri" poate să spună deschis, și aici.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Grifon

Citat din: Guest din  04 Octombrie 2019, 21:41:48
Subiectul ridica de fapt probleme ce tin de etica, adevar, manipulare si sacrificiu din punctul meu de vedere. Puteau sa gaseasca alte metode? Din cate imi dau seama sacrificiul public al unora nu a cantarit prea mult in decizii fata de scopul final. Oare asta e gandire strategica asemanatoare cu cea a unui conducator? Cine era conducatorul in aceste cazuri?

Aceasta ar fi o dezbatere mai amplă, implicând mai mulți factori.
Anii '70 (cam între '69-'77) au coincis cu manevre politico-diplomatice ale fostului regim, între care și cunoscuta "deschidere" față de colaborări (de nișă) cu Occidentul.
Cu sau fără voia lor, pasionați ca Hobana sau alții din "cercuri OZN" au ajuns prinși într-un joc mai complex, ale cărui priorități sigur nu erau OZN-urile. Regimul chiar agrea asemenea teorii (evoluționist-materialiste), ce nu doar că nu prejudiciau ideologia oficială, dar chiar permiteau "punți" de conexiune cu intelectualitatea vestică.
Așa se explică și desele legături ale lui Hobana cu pasionați și reviste din Vest, iar in extenso justifică - până la un punct - nevoia sa de a colecta cazuistică.

Cred că era ca în timpul (mai vechi) al lui Titu Maiorescu - forma trebuia (sau năzuia) să genereze fondul. Îndemnul lui Maiorescu față de junimiști ("scrieți, orice, numai scrieți !") pare a fi motivat și acea generație de pasionați ufologi.
De criticat ? Poate. Dar nici chiar de condamnat...

prodcomb

Trebuie să fac o precizare importantă, pentru că anumiți ,,specialiști" care au ,,căzut pe spate".

Nu a fost vorba de forare propriu-zisă, ci de prelevare de eșantioane de sol.
Echipamentul era asemănător cu cel din poză; tălpile de așezare, cele reale, erau mai mari ca formă și suprafață, aducând cu niște sănii.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

abyss

"au creeat generatii noi de indoctrinati ai subiectului denumit ufologie"
Hai las-o moartă.  De unde atâtea generații... Or fi fost vreo 2-3 autiști care au crezut 100% mesajul. In rest lumea percepe aceste ufo-logii drept SF-uri iar in cel mai fericit caz drept POSIBILE chestiuni inexplicabile.