Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Interviu despre ”capitalismul predator” și ”asasinii economici”

Creat de murdoc, 04 Octombrie 2014, 13:58:00

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

murdoc

Un tip care a ieșit din NSA și a început să dea în gât corporațiile și FMI.

Interviu cu John Perkins, autorul bestseller-ului "Confesiunile unui asasin economic". Acesta va sosi pentru prima dată în România pe 9 octombrie, în cadrul unei serii de evenimente organizate de Asociaţia Pachamama România şi Asociaţia Heritage. Perkins este unul dintre cei mai celebri luptători împotriva "capitalismului predator". Un tip care a ieșit din NSA și a început să dea în gât corporațiile și FMI.

http://epochtimes-romania.com/news/interviu-exclusiv-john-perkins-fostul-asasin-economic-despre-economia-mortii---224200

Tyanu

La cate adevaruri (stiute si dezbatute de catre asazisii conspirationisti cu ani si ani inaintea aparitiei acestui "asasin" in public) au fost spuse de catre el in carti si interviuri, nu pot sa nu ma intreb de ce el nu a fost urmarit si amenintat  ?!? Snowden pare copil mic pe langa ceea ce a afirmat John Perkins. Sa se puna oare cartile pe masa si sa asistam la lovituri de teatru in direct ? Sau agentul scos la inaintare face jocurile tocmai pentru ca toti stiam aceste legaturi si treaba trebuie sa devina oficiala ? La urma urmei de ce sa se mai ascunda dupa deget ?
Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

romulus

CitatUn tip care a ieșit din NSA și a început să dea în gât corporațiile și FMI.
Se stie de mai multa vreme cestiunea cu "assasinii". Asa, si noua la ce ne foloseste ?!
Lumea doar ceteste, ceteste: unii se mira, unora li se confirma banuieli ori informatii pe care le aveau,si zic:" eeeee v-am spus noi"! ;  altora li se falfaie .....
Si uitea asa, lumea merge inainte, asasinii continua sa asasinese iar oile merg la vale, in turme, ascultand de fluierul fermecat....
Bleah, mi-e scarba !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Cristian 1

E o profesie destul de veche deja si bine platita!Degeaba suntem multi,caci nu suntem uniti,neavand aceleasi preocupari.
Ca atare,lucrurile vor merge asa mai departe,cam pana la sfarsitul rasei umane! :rainbow:

Ganditorul

Sau, altfel spus - Daca tot or sa ne-o traga peste bot de or sa ne sara fulgii incepand de anul viitor, "EI" nu vor putea fi acuzati ca nu ne-au avertizat printr-un emisar bine instruit si informat. Ce-am inteles noi din mesajul acestui emisar, si ce cale am ales (mai mult sau mai putin manipulati) e alta poveste.
- Pana la urma e ca la bingo sau cursele de cai - desi esti "informat/avertizat" ca tot jocul e o excrocherie iar cele mai frumoase si atractive oferte sunt fatale - cine pariaza pe "martzoaga"... castiga .  :evil:
Si cum statistica spune ca majoritatea inghite oferta frumoasa/atractiva, dar fatala, jocurile sunt deja facute - "rien ne va plus"

- Prima mutare fatala deja a fost facuta ( in conditiile in care perioada de incubatie este 4-10 zile dar poate varia de la 2 la 21 de zile - stirea de mai jos arata ca EBOLA A AJUNS in Europa si azi, 6 octombrie 2014, suntem in interiorul perioadei de incubatie) :

"Epidemia de febră hemoragică cauzată de virusul Ebola ar putea ajunge până pe 24 octombrie în Franţa şi Marea Britanie, au declarat experţi, citaţi de cotidianul britanic The Independent, în pagina electronică"

http://www.gandul.info/international/alerta-in-europa-tarile-in-care-ebola-ar-putea-ajunge-in-octombrie-13366335

P.S. O fi  prea mult pesimism lunea, inainte de cafeaua de dimineata - astept replici dure care sa ma contrazica si sa ridice moralul.
Dar combinatia asta dintre amenintarea ebola si mitingurile electorale mamut (cu traseismul lor si autocare ce muta electoratul dintr-un judet in altul - ca sa dea bine la imagine) la care se adauga suma de observatori polivalenti ce se primba prin toata lumea ca sa "observe' fie armistitiu din Ucraina, fie alegerile din Romania, fie situatia din alte 'teatre de operatiuni" - da o combinatie deloc comoda pentru viitor. La toate astea se adauga si "mitinguriel europene" de multumiti sau ne-multumiti de diferite faze de evolutie ale societatii - mitinguri care s-au inmultit brusc in ultima luna (sau asa mi se pare mie...)
D'aia am spus ca cine pariaza pe "martzoaga" (mitinguri electorale mici, castigarea electoratului pe net sau prin sistemul "de la om la om" ) s-ar putea sa castige mult. Parerea mea de "luni de dimineata".

Urban

Destinul turmei este inevitabil indiferent de cate semnale de alarma sunt trase...citeam  pe undeva apelurile unora de a iesi la vot pentru a "schimba" ceva, trebuie sa fi cel putin naiv sa crezi ca votul tau poate avea vreo insemnatate.
In cazul de fata (Romania) nici macar manualul lui Gene Sharp nu mai poate gasi vreo solutie...mentalul colectiv este o mocirla din care nu se mai poate iesi decat printr-o explozie puternica...

mr

Mi se pare numai mie sau la conducerea tarilor, in ultimii 10-20 ani, au ajuns numai oameni goi de suflet, cu o morala alterata si fara constiinta? Efectele sunt cele care se vad: marketing speculativ in exces, economie putreda, fascism in crestere, pregatiri masive de razboaie etc etc
Pare cumulat cu destinul turmei orientat periculos spre crash... poate chiar cauza acestuia.
O turma de oi directionata prost pe versantul unui munte sau pe malul unui rau, poate conduce la pierderea ei in hau sau in apa.
Sansele ca turma sa se destepte in timp util sunt aproape inexistente. Deci, problema vine de la cioban...

Se vede ca destinul umanitatii, in era asa-zis civilizata, este cat se poate de sumbru. Dar cine stie, o "explozie puternica" poate produce o trezire brusca si turma sa-si revina din vraja. Mereu imi vine in minte imaginea ouroboros-ului cand ma gandesc la asta. Ar mai fi o sansa, dar nu din perspectiva fara solutii pe care o avem acum! :-)
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Ganditorul

Asta cu "explozia puternica" suna frumos dar rupt de realitate. Dar depinde si cum vedem realitatea :

Pentru mine Romania de azi e ca o banca, una bogata cu ceva timp in urma, din care au furat si gastile de cartier, si alea nationale si alea internationale.
Sau daca vreti e un hambar al unei case, odata, candva, plin, din care au furat toti sobolanii economici interni sau externi - lasand in urma doar galeriile  hade prin care s-a scurs avutia nationala.
- A face o "explozie puternica" nu duce decat la acoperirea urmelor sobolanilor economici / gastilor de cartier, si multiplicarea suferintei proprietarului (poporul roman) care dupa ce ca a ramas fara avere va ramane si fara adapostul distrus de "explozie".
De multe ori "exploziile (sociale) puternice" sunt dorite si generate de sobolani -  isi ascund astfel urmele hotiei si gasesc motive sa-si inlature concurenta, desi majoritatea sobolanilor economici, indiferent de "puterea exploziei", vor ramane nevatamati in galerii, sub pamant, asteptand ca peste ani sa scormone la temelia oricarui edificiu de "reconstructie" ce va aparea dupa "explozia puternica".

     Batranii foloseau in aceste cazuri aproape disperate metoda "sobolanului turbat" sau metoda "Vlad Tepes" (pe bune ... nu e poanta ) - dar pentru asta trebuia sa ai strategie, ceva curaj si "sange in instalatie".
Pe scurt asta insemna sa prinzi un sobolan viu, sa-i bagi o sarma sau un cui in c..r si sa-l bagi la loc in galerie. Sobolanul, turbat de durere, musca tot ce prindea in cale distrugand sau gonind colonia. Dupa 1 zi sau 2 se umpleau galeriile cu apa si soda caustica dupa care se astupau cu sticla pisata si ciment. Rezultat benefic garantat. Orice asemanare cu ceea ce vedem azi in hambarul numit Romania e doar intamplare, desi in istoria contemporana gasim multi sobolani "intorsi" subit si fara motive aparente impotriva coloniei ... salvand de multe ori Romania. Dar poate e doar o intamplare, o trezire a constiintei sobolanului ( :-D ).

mr

Pai asta cred, in istorie, "exploziile puternice" nu au venit pe o linie rationala, predictibila. Deci rupte de realitate. Au venit mai mereu dupa ce civilizatiile atingeau un apogeu de dezvoltare materiala, care nu era dublata si de dezvoltarea in constiinta. Degeaba ai daca nu stii sa folosesti conform cu mediul in care activezi.
Au venit mereu pentru a restabili un echilibru si pentru a dezamorsa o tendinta extrema (gen opresiune excesiva asupra turmei, expansiune teritoriala, sodomizarea vietii zilnice etc, in general cam tot ce este generat de un egoism paranoic). Apare intrebarea: de unde vin "exploziile puternice"? Cu siguranta din gandirea ingusta a mentalului colectiv, nu!

Tendintele extreme de astazi, parca cu tot efectivul, au configurat/amorsat deja un tablou de criza majora. Ca vrem sa vedem noi liniste pe ici pe colo.... este doar aparenta. Cred ca urmatoarea "explozie puternica", sub orice forma va fi ea, nu se va limita doar la acoperi urmele gainarilor/"sobolanilor". "Noise"-ul dens din mentalul colectiv, care s-a tot acumulat in aceasta versiune de omenire, reprezinta el insusi o tendinta extrema care necesita eliberare/reechilibrare.
Zic si eu...  :-)
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

SLEAH19

  Ce fel de ,,explozie,, mr ? Cam ca cea de la Hiroshima care paradoxal a adus ceva decenii de pace!
Orice conflict major dacă va începe la scară planetară nu va fi potolit decât cu un cataclism teribil si major la final,  doar atunci toţi vor tace şi se vor alinia spăşiţi la noua ordine.

Dar dacă acea ,, explozie puternică,, nu este echivalentă cu o trezire spirituală ( nu una falsă şi concertată din umbră) şi  raportarea umanităţii la valorile morale special concepute pentru familie şi societate la începutul ,,  acestei versiuni,, , totul va fi în zadar .

Voi daţi senzaţia că omenirea s-ar afla ca întro oală sub presine de ceva vreme , 20- 30 de ani dar dacă ne raportăm la pătrăţica noastră, la România noastră, nimic nou sub soare asasinii economici şi clasa politică execrabilă existau, la fel de detestabile şi acum fix un secol .
Vă dau mai jos două exemple care  cred că s-au mai dat pe forum, eu personal am senzaţia că ultimul cu adevărat om de stat pe care l-a avut ţara asta a fost Brâncoveanu, de al el şi până azi nu am avut decât nişte târâturi vândute şi aservite, fără nici o demnitate,  cocârjaţi în faţa Porţilor indiferent care au fost acestea (Istanbul, Berlin, Moscova,UE/NATO..etc)  :

 
,,Ţară de secături, ţară minoră,
căzută ruşinos la examenul
de capacitate în faţa Europei.

Aici ne-au adus politicienii ordinari,
hoţii improvizaţi astăzi în moralişti,
miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă,
deputaţii contrabandişti.

Nu ne prăbuşim
nici de numărul duşmanului,
nici de armamentul lui,
boala o avem în suflet,
e o epidemie înfricoşătoare
de meningită morală". - Octavian Goga
,1916




Ion Pribeagu - În ţara Mea

În ţara mea sunt văi şi munţi şi flori,
Şi diamante,
Şi sunt sticleţi atât de mulţi în capete savante !...
Poeţii ritmului sărac slăvesc albastrul zării,
Şi creşte-atât de mult spanac pe lanurile ţării.

În ţara mea sunt tei şi plopi,
Şi zarea-i diafană,
Şi-n ţara mea jandarmi şi popi iau lefuri de pomană;
Şi-n ţara mea sunt flori de myrt,
Principiu sau idee,
Sunt vorbe de păstrat în spirt, expuse prin muzee.

Din larg de crânguri vin zefiri şi tuturor dau veste
Că-n ţara mea sunt trandafiri şi fete
Că-n poveste,
Idile nasc şi se desfac subt luminiş de lună,
În ţara mea onoarea-i fleac şi dragostea
Minciună.

Şi-n ţara mea sunt mulţi părinţi ce plâng morminte
Multe ...
Şi pribegesc scrâşniri din dinţi ...
Dar cine să le-asculte,
Când e minciuna pe amvon şi nedreptatea-i lege,
Când guvernanţii-s de carton
Şi nepăsarea Rege ?

("Vârfuri de spadă "
,1915)


O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Cristian 1


mr

Citat din: SLEAH19 din  06 Octombrie 2014, 22:17:56
  Ce fel de ,,explozie,, mr ? Cam ca cea de la Hiroshima care paradoxal a adus ceva decenii de pace!
Orice conflict major dacă va începe la scară planetară nu va fi potolit decât cu un cataclism teribil si major la final,  doar atunci toţi vor tace şi se vor alinia spăşiţi la noua ordine.

Dar dacă acea ,, explozie puternică,, nu este echivalentă cu o trezire spirituală ( nu una falsă şi concertată din umbră) şi  raportarea umanităţii la valorile morale special concepute pentru familie şi societate la începutul ,,  acestei versiuni,, , totul va fi în zadar .

Colega SLEAH19, in mod sigur nu m-am referit la o "explozie puternica" de genul celei de la Hirosima, ci m-am referit la una, "sub orice forma va fi ea", care sa se coreleze cu simbolismul ouroboros-ului, mai exact cu zona in care sarpele isi inghite coada. :)
Si am mai spus: "Au venit mai mereu dupa ce civilizatiile atingeau un apogeu de dezvoltare materiala, care nu era dublata si de dezvoltarea in constiinta.". Cred ca am delimitat, in linii mari, la ce fel de "explozie" m-am referit...

Si ca sa continui cele spuse de tine, il introduc cu Eminescu cu ale sale cugetari legate de "capitalismul predator" și "asasinii economici", cugetari care sunt de actualitate, semn ca acest plan a fost bine gandit cu sute de ani in urma:

,,Posibilitatea dată unor nulităţi şi unor parveniţi de-a trăi din buget, din întreprinderi, din arenzi, din păsuieli; posibilitatea constituţională dată unor oameni de provenienţă incertă de-a exploata munca poporului fără nici o compensaţie, iată răul, incurabil poate, al organizaţiei noastre". (Mihai Eminescu, Răul de căpetenie..., Timpul, 22 august 1881, în Opere, vol. XII, Ed. cit., Bucureşti, 1985, pag. 303)

,,Prin atârnarea noastră economică am ajuns ca toate guvernele, spună ele ce-or pofti, să atârne mai mult sau mai puţin de înrâuriri străine".(Mihai Eminescu, Frază şi adevăr, Timpul, 23 decembrie 1877, în Opere, vol. X, Ed. cit., Bucureşti, 1989, pag. 31)

,,Pentru încurcarea judecăţii profanilor se clădeşte un labirint de cifre şi fraze pseudoştiinţifice, fără cap şi fără coadă, în care nu se vede esprimată clar nici o idee cumsecade, dar din al căror întreg reiese intenţia guvernului vătămătoare intereselor Statului". (Mihai Eminescu, Mai toate ziarele oficioase..., Timpul, 16 noiembrie 1879, în Opere, vol. X, pag. 354)

,,Marii oameni ce se pretind reprezentanţi ai poporului românesc întreg, cei ce pretind a personifica idealurile noastre naţionale, lupta de emancipare ce ne absoarbe(;), aceştia nu au în vedere decât utopii cosmopolite, proprii a ne dezorganiza şi mai mult, a slăbi în noi simţul de conservaţiune naţională şi, dacă se servesc din când în când de ideile comune poporului românesc, o fac numai debitându-le ca pe o marfă, pentru a-şi câştiga popularitate". (Mihai Eminescu, E greu a afla..., Timpul, 27 noiembrie 1882, în Opere, vol. XIII, pag. 229)

,,Natura poporului, instinctele şi înclinările lui moştenite, geniul lui, care adesea, neconştiut, urmăreşte o idee pe când ţese la războiul vremii, aceste să fie determinante în viaţa unui stat, nu maimuţarea legilor şi obiceielor străine". (Mihai Eminescu, Ceea ce dă guvernului..., Timpul, 1 aprilie 1882, în Opere, vol. XIII, pag. 87)

..si una de manual:
,,La noi, în ţara absolutei libertăţi, este(;) cu putinţă, ca lucrătorul să nu se bucure nici de duminecă, nici de sărbătoare, să nu se bucure nici de răgazul pe care Scriptura îl asigură până şi animalelor. Mania de a trata pe om ca simplă maşină, ca unealtă pentru producere, este, întâi, tot ce poate fi mai neomenos; al doilea, dezastruoasă prin urmările ei. Căci, vita de muncă se cruţă la boală, i se măsură puterile, nu se încarcă peste măsură, pierderea ei e egală cu cumpărarea unei alteia, încât interesul bine înţeles al proprietarului este cruţarea. La om lucrul se schimbă. Poate să se stingă în bună voie, se va găsi, totdeauna, altul la loc, căci, nevoia e o dăscăliţă amară, care primeşte orice condiţii". (Mihai Eminescu, Robie modernă, Curierul de Iaşi, 12 decembrie 1876, în Opere, vol. IX, pag. 286)

Deci, se lauda cineva cu abolirea sclaviei? Sigur ca da... Faptic? Nu s-a schimbat nimic, in afara de modul de a o intretine. :star:
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Arhanghelul

Aparent off topic ... super asasinul este ... GuvErnuL ... oricare din 1990 pana in prezent ... dovada mai jos ... daca incepe sa mearga treaba ... baga batul ...

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6/maria-trip-daca-mina-baita-functioneaza-mi-se-datoreaza-mie-117044.html
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05