Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Statul Islamic - un nou jucator pe piata mondiala

Creat de tractorbeam, 29 Septembrie 2014, 14:44:21

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tractorbeam

Sur le plan tactique (R.I.P. Ahmed Merabet) un seule pensée: le policiers doit changer leur mode d'agir  parce que pour la plupart de leurs missions ils ont été enseigne à tirer au corps, mais face au forcenés armes de Kalachnikov (ou d'autres fusil d'assaut) pour stopper l'agression on doit tirer au tète. On doit penser que ces gens sont porteurs de gilets tactiques et le balles de pistolet sont ineffectifs.
Si l'officier Merabet tirait la première balle directement dans la tète d'un des frères Kouachi je m'en doute que le second con continuerait se balader en toute tranquillité. Malheureusement il a tire dans le gilet et le résultat on connait déjà.

Arhanghelul

Citat din: terraflorin din  12 Ianuarie 2015, 08:31:48
Interesant că revista are numărul 1177. [apare iar 11]

Da mai ales ... Coiful saturnienilor ...

https://terraflorin.files.wordpress.com/2015/01/charlie-hebdo-nc2b01177-pdf-parution-le-jour-de-lattentat-by-hadopix.pdf

L.E. @ tractorbeam  ... Corect nu poti sa vi cu ""pistolet""  impotriva unei arme de asalt ... nu prea exista protectie balistica corporala impotriva unui proiectil de 7,62 tras de la distanta de sub 800m (subiectiv) ...

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

tractorbeam

Bai nene dupa cum am mai spus: cu astia nu trebuie umblat cu manusi ca vorba aia: "oamenii e nervoshi, are arme si trage". Scuze ca nu am mai apucat sa traduc pasajul dar in rezumat e cam asa: daca esti politist si dai de neshte baieti cagulati si cu arme de asalt (adica proiectil cu velocitate mare si care iti farama capatzana in mii de bucatzele daca te atinge la tartacutza) trage nene direct in cap ca o a doua sansa nu o mai ai, trebuie sa  te duca bibilica ca daca e inarmat ofensiv la greu este si pregatit defensiv (un kevlar ceva acolo) si atunci nu mai ai timp de finetzuri. Headshot si gata! Stiu ca din pacate politistii europeni mai ales, sunt antrenati sa traga la corp (doar aia de la secu mai se antreneaza sa traga direct la cap) si deci trebuie schimbate procedurile: in poligon daca tinta este babuta cu franzela tragi la corp insa daca tinta este cagulatul cu akm tragi la scafarlie. Cam asta trebuia sa faca Ahmed Merabet (RIP) si a murit saracul pe mana lui.

tractorbeam

Citat din: Arhanghelul din  12 Ianuarie 2015, 10:04:50
... nu prea exista protectie balistica corporala impotriva unui proiectil de 7,62 tras de la distanta de sub 800m (subiectiv) ...
As zice ca exista sanse de supravietuire 0,00 cand proiectilul de 7,62 e tras in cap de la o distanta de sub 3 metri. Calota se fragmenteaza si zboara in bucati de la soc, asisderea materia cenusie. Exit!
Protectie balistica ar fi ceva disponibil pe piata (am inteles ca exista niste veste anti-proiectil cu boron de generatia 4 are pot opri proiectil de tip arma de asalt) dar asta nu include protectia capului. Nu degeaba la riot-ul din Ferguson in SUA aia (garda nationala statala) erau echipati full-gear cu casti (din kevlar) si veste, ca acolo sunt mult mai multe arme de foc disponibile in piata decat in Europa.
Ideea este ca daca politistul era destept o secunda mai devreme si risca un headshot poate ca istoria era alta desi aia din redactie erau deja executati , ca asta a fost de fapt, o executie cu sange rece. Insa daca aia au tras primii in masina de politie si l-au ranit posibil sa nu mai fi putut sa traga cu precizie.

terraflorin

Citat din: hanzo din  12 Ianuarie 2015, 10:00:45
mie cel mai mult imi place reactia dura a Papei!

o tacere asa adanca nici ca am mai auzit!  :aliendance: :aliendance: :aliendance:

Dimpotrivă, papa s-a rugat pentru ''atentatori'':

CitatAutorii atentatului terorist din Franţa au fost incluşi în rugăciunile Papei Francisc. Suveranul Pontif a spus o rugăciune, joi, pentru cei doi fraţi Kouachi
Citeste mai mult: adev.ro/nhw24y

horia2008

Citat din: fiulploii din  08 Ianuarie 2015, 16:37:39
Diverse păreri
FAKE PARIS SHOOTING BLANKS Jan 7th 2015 FRENCH SATIRE With Slow Motion
Pe vimeo
FAKE PARIS SHOOTING BLANKS Jan 7th 2015 FRENCH SATIRE With Slow Motion on Vimeo
si parerea concluzia deontologului si expertului in balistica Mandruta care a decis
http://lucianmindruta.com/2015/01/10/ce-se-intampla-cand-esti-impuscat-in-cap/

Urban

https://www.youtube.com/watch?v=MveKmTdoqks#t=59

Momentan Romania e cea mai sigura tara din lume...si asa o sa ramana forever.
Prietenii stiu de ce.

fiulploii

Citat din: Urban din  12 Ianuarie 2015, 20:22:25

Prietenii stiu de ce.

Cu ce e filmul?
Văd ca mai nou la unele subiecte mai sensibile îmi apare chestia din atașament

Aliosa

Citat din: fiulploii din  13 Ianuarie 2015, 02:16:24
Cu ce e filmul?
Văd ca mai nou la unele subiecte mai sensibile îmi apare chestia din atașament
Adevarul despre oameni fara Dumnezeu .... sincer nutzi recomand .

Ganditorul

Citat din: horia2008 din  13 Ianuarie 2015, 23:56:54

Mai fratilor unde vedeti voi in caricatura asta pe Mahomed - asa cum trambiteaza toate canalele media, incingand tensiunea dintre musulmani si ceilalti ? Eu, ca afon in religie, vad un tip cu turban si barba care sub analiza evenimentelor in care "totul a fost iertat" ( adica dupa mintea mea indica faptul ca adevaratii sforari/ucigasi au fost iertati )  rezulta ca el, arabul/mahomedanul/islamistul, va fi viitorul "Charlie" - ceea ce inseamna cu totul altceva decat interpretarea mediatica. Jurnalistii francezi de la "Charlie Hebdo" nu sunt niste incepatori iar traditia franceza de a incifra totul pe  2-3 nivele e recunoscuta.
De ce naiba ne oprim la aparentele cu "jignirea lui Mahomed" cand de fapt e ceva de sens diametral opus ?

- Tot la capitolul glume/bancuri/caricaturi poate fi clasata si stirea asta pe care media o trambiteaaza ca pe un mare succes in dezlegarea misterelor masacrului de la "Charlie":

Autori atentat terorist Franţa: Un cetăţean francez arestat în Bulgaria este suspectat de legături cu unul dintre fraţii Kouachi

Un cetăţean francez arestat în Bulgaria pe 1 ianuarie, pentru că a încercat să ajungă în Siria, este suspectat că ar fi avut legături cu Chérif Kouachi, unul dintre autorii atentatului comis pe 7 ianuarie la sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo, a declarat marţi justiţia bulgară pentru AFP.
- Mandatul european de arestare emis de Franţa pe numele lui Fritz-Joly Joachin menţionează acuzaţia de "participare la o grupare infracţională armată al cărei obiectiv era organizarea unor acţiuni teroriste", a declarat Darina Slavova, procuroarea generală din Haskovo (sud).

Citeste mai mult: adev.ro/ni40fi

Adica, teroristul asta nou e vinovat ca l-a cunoscut pe unul din fratii Kouachi si ca a colaborat cu el la actiuniea terorista din 7 ianuarie din Franta - desi era izolat, prins si supravegheat in inchisoarea bulgarilor inca din 1 ianuarie ...
- In timp ce pericolul violentelor exista si mocneste in relatiile deja incordate dintre musulmani si cetatenii de alta religie din Franta  noi ne laudam cu un individ prins cu 6 zile inainte de atentat si pe care nu am putut sa-l facem sa vorbeasca ceva despre tragedie. Brava.
Cum fratii Kouachi erau cetateni francezi cu o viata activa ar fi bine sa-i arestam pe toti cei aflati in agenda lor telefonica, pe toti vecinii si cunoscutii cu care au vorbit vreodata ... asa, preventiv - si cu asta am rezolvat cazul.

Parafrazandu-l pe Rebenciuc :Din zori pana-n seara aburim o tara - abureala continua, azi va prezentam ... etc etc etc

Ganditorul

- Un raspuns (ca sa nu se piarda subiectul )la postarea interesanta facuta de  @ Roxaline aici:

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,550.msg92348.html#msg92348

Charlie Hebdo a deranjat foarte probabil pe cineva.
Prezenta economistului Bernard Maris la sedinta fatala arata ca redactia dorea (probabil) si o schimbare de structura a publicatiei, o trecere de la o parodie de succes la un ziar mai profund, mai implicat in mecanismele politico-economice ale lumii.

Reiterez aceasta ipoteza pe baza marturiei unei supravietuitoare :

Când teroriştii au plecat, Sigolene Vinson s-a ridicat şi a văzut în jur cadavrele colegilor. În timp ce se ducea spre cuier, ca să-şi ia telefonul din haină i-a recunoscut pe Cabu, Elsa, Wolinski şi Franck, poliţistul însărcinat cu paza lui Charb. Femeia a sunat la urgenţe: ,,Aici Charlie, veniţi repede, sunt morţi cu toţii!".

În acel moment s-a auzit vocea unui coleg: ,,Nu, eu nu sunt mort". Apoi unul din ceilalţi răniţi a cerut ajutor. Până la sosirea ambulanţelor parcă a trecut o veşnicie, rememorează Segolene Vinson.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Noi+marturii+atac+charlie+hebdo+femeie+terorist

- Nu stim inca cine era acel al doilea supravietuitor iertat de teroristi. Dar era normal sa fie economistul Bernard Maris - care n-avea nici o legatura cu redactia de la Charlie Hebdo - avea statut de invitat, deci teoretic neinteresant pentru echipa de executie ce si-a ucis victimele cu atata calm, cruzime si sange rece. Ramana un mare semn de intrebare aici ... de ce nu l=au crutat teroristii si pe economistul Bernard Maris care nu era membru al redactiei Charlie Hebdo, si nu facuse "caricaturi cu profetul" ??
Si unde este oare materialul ce trebuia sa-l prezinte in numarul urmator acest economist (teoretic acest material trebuia sa fie gata la data sedintei...)?

Azi Charlie Hebdo s-a schimbat - a schimbat redactia, a primit finantari surprinzator de mari de la stat si de la colegi de breasla, a avut vanzari care-i ofera o confortabila situatie financiara (de la un tiraj "supra-universal" ce a ajuns nu numai in Franta dar si in indepartatele tari islamice de numai 40.000 buc la un tiraj de 3.000.000 ...e un salt colosal ) ...dar a ramas acelasi ziar de scandal in imagini. Aici nu s-a schimbat nimic.
Oare asta a vrut vechea redactie sau "deranjatii" ?
Asa cum declarau mereu cei din vechea redactie Charlie Hebdo : "suntem impotriva oricarei indoctrinari religioase", actuala redactie ar trebui sa fie impotriva oricarei indoctrinari religioase.
Daca se vor profila doar pe indoctrinarea islamica "deranjatii" au invins de 2 ori : o data pentru ca au eliminat o redactie curajoasa ce ataca indoctrinarea religioasa (chiar daca o facea porcos, prin caricaturi de multe ori oribile) si inca o data pentru ca "masurile de siguranta" vor stopa o traditie a liberei exprimari in Franta si UE, canalizand satira doar pe o anumita directie, prestabilita.
Ramane doar sa observam evolutia "noului  Charlie Hebdo" (finantat din greu ca sa treaca peste acest moment dificil).

P.S. Cine-s "Deranjatii" ? Nu stiu si nici nu conteaza - se pare ca scopul a fost atins = un control sever asupra populatiei si a libertatii de exprimare prin legile "big Brother" ... in numele apararii libertatii de exprimare.  Mai bine de atat nici nu se putea  :evil: :evil:

Xanadron

Citat din: Urban din  12 Ianuarie 2015, 20:22:25
Prietenii stiu de ce.
Adevarat grait, desi numai pe-o anumita felie de realitate... iluzorie.
Fiindca o tzara in care au dat coltzu' 15.000 din cei implicati in accidente rutiere-n ultimii 5 ani nu-mi pare chiar asa "sigura".
...Poate ca alea 400 spitale desfiintzate - simultan cu ridicarea a +18.000 biserici post-'89 - or spori insa "sigurantza mioritica"?!

Nici aia 20.000 de medici roitzi spre... portofele vestice mai groase (fiindca sper ca nu credeti aburelile cu "respectu'/conditiile" etc.) in aceiasi ultimi 5 ani nu cred c-ar fi un fenomen in favoarea cresterii sigurantzei romanilor - la acelasi mod doar aparent prea generalizant, care-i de fapt esentza notiunii rezumate-n 6 vorbe: "Nu vreau sa mor ca prostu'!!!" :lol:

Pe alte teme HEBDOmadaires, prefer in continuare sa tic-TAC. :-D Nu din teama insa, c-am abordat/sabordat si alte chestii mult mai sensibile p-aici - doar din senzatia acuta de inutilitate a"disecarilor" inevitabil bazate pe marturii sucite-nvirtite intr-o ametzeala continua de toata media (inclusiv aia "alternativa").
Iar in afara de greatza nu vad ce-ar mai putea provoca piruetele pomenite.

Ex.: Segolene asta nu-i cumva tot martora care declara ca unul dintre teroristi avea ochi albastri, ei? 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

Albastrii ... P'aproape :

"Avea ochi negri, o privire mai curând blândă."

Subscriu la sentimentul de greatza...

roxaline

un off-topic .. poate trece greata; Admin  .. pls, iertare pentru "prostioara" asta  :rainbow:

CitatZalutam cu rezbekt, Jefu.
Aderizat la Romania cu bomba la valiza ascuns, tregut fara broblem control la aerobort. Pastrat dolar american blestemat, bentru construit aigea bomba, dat jumadate la taxi, jumate furat tigan din buzunar. Indalnit frate Ahmed, batron magazin, ajudat la mine. Discutat cu el la cafenea plan bomba, consumat egler broaspat, intoxicat cu zalmonel, noi ajuns la sbital, doctor roman durut la cur, noi luat cur fok. Jefu, gu bomba praf antrax nu putut facut la Romania, cineva furat antrax, deci ingercat plan bomba cu bum-bum...! Mutat apartament frate Ahmed, adus mult frumos aminde de tara mia, fara apa la robinet, geamm sparte ca la Beirut, tigle kazut cap cind vind bate.
Urmarit PROTV emiziune explozia camion azotat, facut frica la mine. Astia romani are tupeu nu gluma! Urgent trebuie recrutat, jefu! Bomba cu azotat mare efect aveam...
Inderesat pilotat avion bentru lovit gladire la roman. Vazut delevizor, aparat zbor MIG brabusit singur in ogor la taran, plus taran roman stricat singur gladire, adormit beat, tigara abrinsa, murit soacra, facut chef mare la ei...
Draga Jefu, gineva furat la mine gas pastrat bentru bus la bomba, iar azeara, gind iesit cumbarat baclava, exblodat budelie la barter. Aicia la Romania , mult cretin!
Zbierat, zguibat la sin, cacat be mine de frica!
Jefu, ma indorg acasa! Asta romani nu are nevoie de terorism, face singur treaba.

sursa .. un anonim; pescuita pe FB si recunosc ca am ras cu lacrimi  :-D
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

mm

Subscriu la sentimentul de plictiseala mediatica. Oricum nu ma asteptam la ceva logic de la o actiune inceputa cu doi Kouarchi... Dupa cum am mai zis, repetarea mediatica la nesfarsit a unei minciuni ilogice si gonflarea ei - chiar daca o minciuna periculoasa - nu mai duce decat la plictiseala spectatorilor (sau chiar la dibuirea -de carte TLspectatori- a adevarului adevarat ce se dorea a fi escamotat cu  ajutorul minciunii mediatice). Adica ii poate trezi.
.  In rest, pareri de rau pentru cele 20 de victime (chiar daca umorul lor nu e genul meu preferat) ca si pentru cele ~2.000 de victime (romani) din dec. '89. Victime romane pentru care sefii de state nu au protestat desi tot "teroristii" au fost de vina.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.